2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Günaydın kızlar,
Tuna da bazen emmeyi ve ek gıdayı istemiyor. Ben bu huysuzluğunu sıcağa ve diş sıkıntısına bağlıyorum ama bilmiyorum hata mı ediyorum :miyagi:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Günaydın kızlar,
Tuna da bazen emmeyi ve ek gıdayı istemiyor. Ben bu huysuzluğunu sıcağa ve diş sıkıntısına bağlıyorum ama bilmiyorum hata mı ediyorum :miyagi:

Bu aralar selimdede aynı sıkıntı var. Ek gıda tadını öğrensin diye veriyorum. Emmek istemeyince mama yapıyorum onuda almıyor. Bende sıcak ve diş çıkarmadan olcagini düşünüyorum. Bide bu aralar huysuz. Onu mutlu eden tek şey dışarıdakucakta gezmek:bitter:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar ben yogurtdu şöyle yapıyorum
Günlük sütü ılıkdan biraz fazla ısıtıyorum. Mayaladiktan sonra küçük kabı sıcak su koyduğum küçük borcamim var ona koyup kapağıni kapatıyorum. Fırında oda sıcaklığından 2 saat hiç açmadan bekletiyorum.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlaaar ALINTI YAPMADAN bi bakıverin ya bu isilik mi sizce ? bana baska biseymis gibi geldi doktora goturcem yoksa ?

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
cnm yanlışyönlendirmek istemem ama bence pişik
çünkü aynısının 4 5 katı benimkızımda oldu kaç doktora gösterdik en sonunda dematalog baktı pişik dedi2 hafta olacak belkide ama hala iyileşmedi
doktor bu sıcaklarda olur ama hava sıcak olduğu için geçirmek ço zor dedi
bide benim kızım tombik ve boyunsuz hiç hava alamıyo nerdeyse boynu o yüzden bi sürü ilaç kullandım ama hala var terledikçe yenileniyo

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
cnm yanlışyönlendirmek istemem ama bence pişik
çünkü aynısının 4 5 katı benimkızımda oldu kaç doktora gösterdik en sonunda dematalog baktı pişik dedi2 hafta olacak belkide ama hala iyileşmedi
doktor bu sıcaklarda olur ama hava sıcak olduğu için geçirmek ço zor dedi
bide benim kızım tombik ve boyunsuz hiç hava alamıyo nerdeyse boynu o yüzden bi sürü ilaç kullandım ama hala var terledikçe yenileniyo

demi yaa banada hic isilik gibi gelmedi..aynısı esimde de oluyo havalar ısındıgında kasınıyo bide kanatana kadar kasıyo kollarında heryerinde cıkıyo..simdi bende Hira'da gordum 2 gundur..benim kızda oyle yumuk yumuk tombul degil ama boynu kapalı hep ancak yuzustu yatarsa kafayı kaldırdıgı icin gıdısı da acılıyo hava alıyo..
bisey sursem mi ki ?bephantene falan ? mustelanın nemlendiricisinden suruyom simdilik :acep:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günlük sütü ılıkdan biraz fazla ısıtıyorum. Mayaladiktan sonra küçük kabı sıcak su koyduğum küçük borcamim var ona koyup kapağıni kapatıyorum. Fırında oda sıcaklığından 2 saat hiç açmadan bekletiyorum.

bende bugun ilk defa yaptım yogurt bakalım tutcakmı..günlük süt aldım kucuk bi kase kadar kaynattım ılıktan az sıcak olcak kadar bekledim sonra dolu dolu bir cay kasıgı yogurtla mayaladım..bu kaseyi de icine havluyla yuva yaptıgım daha buyuk bi kabın icine yerlestirdim sardım havluyla mutfakta bekliyo simdi..saat 16.00 da yaptım aksam 7 de falan olur heralde bakalım :deli:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
herkese selam ve hayırlı ramazanlar
biz bir haftadır Samsundaydık çok sıcak bir o kadarda nemli havada zor günler yaşadık oğlum yine çok huysuz orada geceleri sıcaktan hiç uyumadı eve geldik hala öyle iştah da yok ne güzel düzenimiz vardı uykusu falan çok iyiydi ne zaman tatile anneanne babaanneye gittik çocuk huy değiştirdi
bu arada geri geri emeklemeye başladık herkes ileri biz geri:kahkaha:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Offffff havalar sıcak, selim huysuz. Bunaldım gerçekten. Bide evde musluk tamiri var adam 2 saattir yapamiyor.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
biz bir haftadır Samsundaydık çok sıcak bir o kadarda nemli havada zor günler yaşadık oğlum yine çok huysuz orada geceleri sıcaktan hiç uyumadı eve geldik hala öyle iştah da yok ne güzel düzenimiz vardı uykusu falan çok iyiydi ne zaman tatile anneanne babaanneye gittik çocuk huy değiştirdi

Selimde istahsiz. Ne emmek istiyor ne mama nede ek gıda.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm kızlarr. giremiyorum girsem de yazamıyorumm. herkesee hayırlıı ramazanlarr önce. ben dun tuttumm bugun yattı. dun de kalkmadan tutmuztum bugun goze alamadım esım basucumdan telefonu almıs bugece yine kalkamadım. sen cocuk bakıyosun tutma dedi bana.ac hissetmiyorum ama susuzluktan oleyazdım

kayınvalidemle yasayan bir gorumcem var bosanmıss. süreklı kavga edip duruyolardı. oncekı gece kavga etmişler yine kızıyla beraber bize geldi. allah var yemek ve toz dısında elımı ıse surmedım camasırdan utuye süpürge vileda herseyi yapıyo bana. gitcek yeri olsa bizle kalmaz tabi. sabah kayınvalidemle konustumm napıyosunuz gelcek mı etcek demek soyle dursunn sanki bizde kimse yokmus gibi konustu kapattı. daha bayaa zaman burda kalcak gibiler. ck severım ama aynı evde olmuyo allah biliyoo. sabırr diyorum sadece

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
evde insan var diye midir nedirr defne huysuzz. butun gun kendı kendıne oynayann cocuk mumkun degıl durmuyo sureklı mızmız. sasırdım napıcagımı da

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
demi yaa banada hic isilik gibi gelmedi..aynısı esimde de oluyo havalar ısındıgında kasınıyo bide kanatana kadar kasıyo kollarında heryerinde cıkıyo..simdi bende Hira'da gordum 2 gundur..benim kızda oyle yumuk yumuk tombul degil ama boynu kapalı hep ancak yuzustu yatarsa kafayı kaldırdıgı icin gıdısı da acılıyo hava alıyo..
bisey sursem mi ki ?bephantene falan ? mustelanın nemlendiricisinden suruyom simdilik :acep:

Canim biz tunayi dogdugundan beri her banyodan sonra yagliyoruz. Altini degistirdikten sonra da popise suruyoruz. Hic sıkıntı olmadı. Ama saf zeytinyagi olacak. İshal oldugunda bile pisik olmadik tunada boğum da fazla :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Canım ben de öyle yapmak istiyorum ama günlük sütü kaynatmadan nedense içim rahat etmiyo. Bugun normal mayaladım sarıp sarmalama usuluyle, yarın da sıcak suda yapıcam ama pastorize olmasına rağmen kaynatıp mı soğutsam diye düşünüyorum hala...

kızlaaar ALINTI YAPMADAN bi bakıverin ya bu isilik mi sizce ? bana baska biseymis gibi geldi doktora goturcem yoksa ?

Canım ben görmedim ama Adanın da teni çok beyaz ve çok hassas şöyle ki, sadece dokunmak bile yetiyo kızarmasına. Bi ara boynunun altı hafiften kızarmıştı,isilik gibi, belki hafif bi pişikti, bübchen pişik kremi kullanıyorum ben,ondan sürdüm hemen geçirdi.Bübchenden poposunda da çok memnunum ben...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selimde istahsiz. Ne emmek istiyor ne mama nede ek gıda.

Ada da iştahsız canım...Eskiden 130-150 cc mama emen çocuk şimdi 75 cc içiyor tamam. Suyu ne zaman versem alıyor.Ek gıdada da öyle çok hevesli değil. Ben de dişe ve sıcaa bağlıyorum.
2-3 akşamdır da gaz sancısı oluyor çok çok uzun zamandır gaz sorunumuz yoktu nerden çıktı anlamadım. Yoğurttan mı diyordum ama bugün yoğurt vermedim ama yine oldu.

Hoşgeldin canım.Bi yere gidince yada kalabalık misafir gelince çocuklarda düzen kalmıyo hakikaten.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Canim biz tunayi dogdugundan beri her banyodan sonra yagliyoruz. Altini degistirdikten sonra da popise suruyoruz. Hic sıkıntı olmadı. Ama saf zeytinyagi olacak. İshal oldugunda bile pisik olmadik tunada boğum da fazla :D

hmm..saf zeytinyagım var konak oldugunda kullanmıstım ama vucuduna surmedim hic..boynu ve cenesinin altı gıdısı yani sıcaktan sanırım pişti ayda boyle bocek ısırıgı gibi kızarıklıklar var :( baska bi yerinde yok..hergun 2 defa yıkıyorum ama bide zeytinyagı sureyim olmadı..bu sıcakta dahada pismesinde kuzum

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Canım ben de öyle yapmak istiyorum ama günlük sütü kaynatmadan nedense içim rahat etmiyo. Bugun normal mayaladım sarıp sarmalama usuluyle, yarın da sıcak suda yapıcam ama pastorize olmasına rağmen kaynatıp mı soğutsam diye düşünüyorum hala...

Canım ben görmedim ama Adanın da teni çok beyaz ve çok hassas şöyle ki, sadece dokunmak bile yetiyo kızarmasına. Bi ara boynunun altı hafiften kızarmıştı,isilik gibi, belki hafif bi pişikti, bübchen pişik kremi kullanıyorum ben,ondan sürdüm hemen geçirdi.Bübchenden poposunda da çok memnunum ben...

babusum burda oldugunda koyarım bi ara bakarsın..biraz kızarıklıkları indi gibi sanki ama bakalım..bu arada bende dun yogurt mayalamıstım sarma usuluyle :) masallah lök gibi tuttu birazdan yedircem insallah sever..eger hic sade yogurt kabul etmezse meyve puresiyle karıstırıp veririm artık :catalbicak:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar