2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Laylam hosgeldin.demek Kayra da Tuna gibi oldu. Gece cok kalkiyor. Bir yerde okumustum. Asiri yorgun bebek uyumaz, uyusa da huzurlu olmaz diyordu. Buna dikkat etmeye baslayinca bir nebze duzeldi.hala kalkiyor ama pispislayinca yada emzirince uyuyor

Hoşbulduk canımcım şu kalkmalarının sebeblerini bi bulsam hergün başka nedenler buluyoruz eşimle çocuğun bunlarla ilgisi varmı yokmu bilmiyoruz
teşekkür ederim birde senin dediğine dikkat edeyim.Bizimki önce yavaştan bir ağlama sonra beşikte yarı uykulu vaziyette etrafında dönüyor eger pışpışlamaya devam edersem basıyor feryadı uyanması bişey değilde çok kötü ağlıyor inşallah düzelirler zira gece uykum hiç yok benim en fazla 2 saat abartmıyorum

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

Hoşbulduk canımcım şu kalkmalarının sebeblerini bi bulsam hergün başka nedenler buluyoruz eşimle çocuğun bunlarla ilgisi varmı yokmu bilmiyoruz
teşekkür ederim birde senin dediğine dikkat edeyim.Bizimki önce yavaştan bir ağlama sonra beşikte yarı uykulu vaziyette etrafında dönüyor eger pışpışlamaya devam edersem basıyor feryadı uyanması bişey değilde çok kötü ağlıyor inşallah düzelirler zira gece uykum hiç yok benim en fazla 2 saat abartmıyorum

allah kolaylık versin layloşum uykusuzlugu iyi bilirim hala daha bölük bölçük uykuylarlayım kendime gelemiyorum bi türlü bide mübarek ramazan geldi niyetliyim allah kabul etsin gece bir partide öle kalkıyorum sabah eymen erkenci göz kapaklarımı acamıyorum resmen.kayra acaba gerçekten diş mi çıkarıyo yoksa başka bişi mi var sıcaktanda uyuyamıyor olabilir. eymende 2-3 saatte bi hala uyanıyo bende aynı durumdayım yatınca ilk 1 saat genelde mıkır mıkır uyanıyo ağlıyo bişiler var bu bebeklerde bişiler %95 sebebi dişte başka sebepler olmasın aman

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
dr kontrolümüz vardı

6730 kg 68 cm olmuş
ama drumuz iyi diyor
anlamadım gitti

08,30 100 cc muhallebi+1 çk dut yada üzüm pekmezi
10,30 80-90 cc meyve püresi
12,30 patates havuç kabak maydanoz dereotu sulu püre içine zyağ
yatmadan evvel 100 cc mama
aralarda anne sütü verdi
bide demire başlıyoruz ferra sanol
trioadce'yi kullanmaya devam
demir hapı ilk gün 1 damla hergün 1-1 artcak en son 7 damla
ama 5 damla da diyelim kabız oldu ertesi gün 4e düşcez
tarhana çorbasında domates olduğu için vermedi 7. ayda dedi

yayla çorbası tercih etmiyorum dedi

bu ayın sonuna doğru (6.ay) taze fazulye zyağlı
mercimek çorbası verebilirsin dedi

sakın muhallebileri falan fazla verme kg ii değil şu an kgsu gayet güzel dedi

işe başladığımda anne sütü saatlerinde mama akşam anne sütü yada sağıp bırakcakmışım çıkarsa tabii

maşallah şahin paşaya ya hayatım kg takılma artık çok şükür sağlıklı bir bebeğin var yapı meselesi beyefendi minyon bir çocuk ne kadar yedirirsen yedir bacım kg sağlıuk demek değil ki hasta olmasın yeterki dirençli olsun bebeklerimiz çok hareketli ondanda almıyolar yarın bigün filinta gibi delikanlı olup çıkıcaklar geleceğin tarık akan,kadir inanırı gibi sen boşver maşallah kuzuna

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

anlıyorum seni tatlım. Tuna da öyle. gerçekten.neden bu kadar sık kalkıyor diye doktora sordum. acıkıyor galiba, sütüm yetmiyor dedim bir ay önceki kontrolde. "siz anneler büyüklerin telkinleriyle hep böyle düşünüyorsunuz, ya aç ya üşüdü. basit düşünün, neden uyanıyor olabilir" dedi. "diş mi?" dedim. tebrik etti :D ne dişmiş valla. mahvetti

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
slm kızlaaarrr:D
çok özledim sizleri walla....işten fırsat bulup giremiyorum zaten labta pclerde full tahlillerle dolu oluoo..dün çok fenalaştım acillik oldumm..zehirli ishal tarzında bişey geirioumuşum baya bi serum yedimm bugün daha iiyim Allaha şükürler olsunn...eşimle beraber çıkıyoruz işten sonra annemden kızı alıouzz kızla oyna yemek ye derken saat 10 oluo ve pilim bitioo...face e bile bir aydır bakamıoumm...Maşallah hepiniz çorbalara kahvaltılara geçmişsiniz bz daha yoğurt kaşık mama ve meyve aşamasındayız aradada bebe bisküvisi..liva sıcağı hiç sevmioo gündüz pek uyumuo sürekli oyun aşamasındaa...bu arada livaya hoppala aldık acayip eğleniooo günde 15 dakka oynuoo tuşlarına basıoo aynasında kendini incelioo delirioo kendini hoplatıo sallıo zaten ayakta durmak en çok sewdiği şeey bunla 2ye katlandı...bide sabah pepe şarkılarını izleme manyaklığımız başladı..biz giyinirken izliouz walla o kadar yer etmişki beynimize bi ara işte mırıldandığımı farkettimm pepenin sarıları çoğalıo dieee:deli: bizden böleee hepinizi çok öpüoummm bebişleride kendinize ii baknnn:utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar...Dün gecenin bir kısmını acilde geçirdim.Aşırı baş ve göz ağrısı, şiddetli kusma ve başdönmesi sebebiyle.İftar da edemedim dolayısıyla doğru dürüst...
Bugün fena değil gibiyim bulantı açısından ama yine de keyifsizim...

Demetmaniacım sana da çok geçmiş olsun....Allah tez şifa versin...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selime elma suyu verdim hiç sevmedi.bende ısrarcı olmadim.kızlar ben dün akşamkarpuz suyu vermiştim acayip gaz yaptı.

Karpuz adaya müthiş kaka yaptırıyo tanselim....her denememde öyle oldu...

babusum burda oldugunda koyarım bi ara bakarsın..biraz kızarıklıkları indi gibi sanki ama bakalım..bu arada bende dun yogurt mayalamıstım sarma usuluyle :) masallah lök gibi tuttu birazdan yedircem insallah sever..eger hic sade yogurt kabul etmezse meyve puresiyle karıstırıp veririm artık :catalbicak:

Tamam canım karşılaştığımızda koyarsın....
Ben de sarma usuluyle dün mayaladım o da tuttu valla :D

bu gece hiç uyumadım akşam çaya misafirim vardı 12 yi geçiyordu gittikleri mutfağı toplayım derken saat 1.30 oldu sahuru yapalım dedim yatmam 4 buldu ben yattım Kayra kalktı mama verdim almadı su verdim almadı gıcık bir ağlama sinirlerim bozuldu sabahın beşinde o ağladı ben ağladım kafayı yemek üzereyim böyle olacağını bilsem evden dışarı çıkmazdım çocuğumun gece uykusu çok iyiydi şimdi hiç uyumuyor ayakta duracak halim kalmadı günlük 3-4 saat uykuyla duruyorum doktorumuza kontrole götürdüğümüzde sorduk muayene etti hiç bir sorunu yok dedi şuan çok doluyum kızlar eşim ve büyük oğlum horul horul uyuyor ben sabah 5 ten bu yana yarım saat zor uyudum anne olmak çok zor yaa keşke baba olsaydım

Canım anne olmak zor.Eşim de benim gibi dayanamıyor, ben 5 defa kalkıyorsam o 1 kez....Cidden gece uyanmaları çoğalınca çok zor oluyor, benim de sinirlerim çok bozuluyo....

laylam,gecen kontrolumuzde doktor dedi ki,baydır gece uykusunu guzelce nerdeyse deliksiz uyuyor demi ? dedi..evet dedim..iyi tadını cıkarın 1 aya kalmaz saat bası uyanmaya baslicak dedi..acıktıgından yada susadıgından degil,sırf gıcıklık olsun diye dedi :) tesadufen bi anlık uyanıcak etrafında kimseyi goremeyince basıcak cıglıgı dedi..sakın mudahale edip kucagınıza almayın dedi bırakın soylensin uyusun dedi..tam alıstırma evresindesiniz nasıl alısırsa oyle gidicek artık dedi..bende eyvah eyvah dedim ama bakalım..Allah hepimize sabır,guc,saglık versin ki basacıkabilelim bu bebelerle :(

Ada'da işe yaradı canım bu...Geceleri bir ara sık sık kalkıp mızlıyordu.1-2 ellemedim geri uyudu kendi kendine,sonra da kesti kalkmayı.Ama diş çıkarken napcaz bilmem.

hım sütle ilgili konu olunca hemen söyliyim kızlar pastörize sütte olsa kesinlikle kaynatıpta ılıtın müyendisim caldownda bilir yogurt mayalarken sütü kaynatmak gerekiyor daha sonra ben dışarda satılan milupanın filan küçük mama kavanozlarına 2 kavazonoz mayalıyorum 125gr kavanoza 1 çay kaşığı yogurt kullanıyorum dolu dolu

sütü kaynatıp yanagı yakmayacak dereceye getiriyorum
sonrasında bir çay kaşığı yogurdu çay tabagnda iyice karıştırıp ılınan sütten biraz koyup birde onunla karıştırıyorum
sonrasında sütün içine katıyorum güselce karıştırıp kalın beze iyice sarıyorum hemen hemen 10 saat mayalamaya bırakıyorum taş gibi mükemmel yogurt oluyo tadıda harika 3-4 saatte buzdolabında bekletip yediriyorum oğluma

bebişim o yogurt 4 saatte mayalanırmıki ben 6 saat yazmışlar nette okudum 6 saatte bile cıvık oluyo 10-12 saatte anca bildiğimiz yogurt kıvamına gelir on numara oluyo bundan sonra ben kendimizede yogurdu evde mayalıycam karar verdim

Naptın be lidoş 10 saat filan :D
Sarma yöntemiyle de taş gibi 4 saatte tutturdum ben ki mayam cıvık yoğurttu.
Fırında da 4 saatte tutuyor.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar Adaya kahvaltı veröeye başladım dün.Hazırladığım karışımın %75ini yedi, ama sonra öğürmeye başladı ben de ısrar etmedim.Etsem belki yerdi tamamını. İlk başta tam buğday ekmeğiyle yaptım.

Dün hipp bisküvi almak için gittim, içeriğine baktım.Nette bir blogda okuduğum için özellikle içeriğini kontrol etme gereği duydum. Ve almadım.
Bir kere gluten var, organik ama şeker var.
B1 di yanılmıyorsam tek vitamin dışında hiç bir vitamin takviyesi yok.Demir yok.
Eti cicibebeden farksız yani.Üstelik de neredeyse x3 fiyat.
Pronot isimli etinin glutensiz bir bebe bisküvisi varmış onu aldım.
İçinde B vitaminin birkaç çeşidi, demir ilavesi de var.Fazlaca vermeyi düşünmüyorum zaten ama arada verebilirim sanırım...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Hayatiimmm masallahh oglusuna. Benim kizdan 100 gr eksik 3 cm uzun. O yuzden asagi yukari fizigini anladim. Benimkide seninkinin kiz versiyonu. Benim cocum zayif olsu. Minyon olsun diye hamileyken dualar eden ben simdi allammmm bu cocuk nie ince diye uzulen ben. Ama disardan kimse bu cocuk zayif demiyor. Bizimki annelik psikolojisi.aman azdaha yesinn az daha kilo alsin diye. Canlari yerinde sagliklari iyi hareketleri iyi neden kilo alsinlar ki. Bide bi boy kilo egrisi var aylara gore. Defne mesela ayina cok uygun ilerliyo ortanin biraz ustu. Seninkide oyle kii dr un normal demis. Bencede takilma bunlara filinta olucak senin ogluss lidirin dedigi gibi. İcin rahat olsunn. Benim icin de op minnosu

Littttttleeeeee. Ama seinn oglusunn cok datluu yaff gozlugunu yerim onn ben.. Defne de anne sesii cok net cikariyorr ama bilincli soylemeye baslamadan tatmin olmucam heralde. Bide bubu,ve ben her ofledigimde effff sesi en sevimlisi bu:deli: ben offf deyince o da efff eff diye ses cikariyo:kahkaha:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kızlar Adaya kahvaltı veröeye başladım dün.Hazırladığım karışımın %75ini yedi, ama sonra öğürmeye başladı ben de ısrar etmedim.Etsem belki yerdi tamamını. İlk başta tam buğday ekmeğiyle yaptım.

Dün hipp bisküvi almak için gittim, içeriğine baktım.Nette bir blogda okuduğum için özellikle içeriğini kontrol etme gereği duydum. Ve almadım.
B1 di yanılmıyorsam tek vitamin dışında hiç bir vitamin takviyesi yok.Demir yok.
İçinde B vitaminin birkaç çeşidi, demir ilavesi de var.Fazlaca vermeyi düşünmüyorum zaten ama arada verebilirim sanırım...
ne verdinn babusum dr mu demisti. Defne sebze yemiyo bize dr kahvalti vermedi hala ama saglikocagi gecen ay basla demisti. Acaba versem mi diyorum. Bide bebe biskuvileri bi ara olay olmustu kanser yapiyo diye sonra ne oldu bilmedigimdenn korkuyorum biskuviden. Ama saglikocagi ver dedi o ayri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Hayatiimmm masallahh oglusuna. Benim kizdan 100 gr eksik 3 cm uzun. O yuzden asagi yukari fizigini anladim. Benimkide seninkinin kiz versiyonu. Benim cocum zayif olsu. Minyon olsun diye hamileyken dualar eden ben simdi allammmm bu cocuk nie ince diye uzulen ben. Ama disardan kimse bu cocuk zayif demiyor. Bizimki annelik psikolojisi.aman azdaha yesinn az daha kilo alsin diye. Canlari yerinde sagliklari iyi hareketleri iyi neden kilo alsinlar ki. Bide bi boy kilo egrisi var aylara gore. Defne mesela ayina cok uygun ilerliyo ortanin biraz ustu. Seninkide oyle kii dr un normal demis. Bencede takilma bunlara filinta olucak senin ogluss lidirin dedigi gibi. İcin rahat olsunn. Benim icin de op minnosu

Littttttleeeeee. Ama seinn oglusunn cok datluu yaff gozlugunu yerim onn ben.. Defne de anne sesii cok net cikariyorr ama bilincli soylemeye baslamadan tatmin olmucam heralde. Bide bubu,ve ben her ofledigimde effff sesi en sevimlisi bu:deli: ben offf deyince o da efff eff diye ses cikariyo:kahkaha:
Sagol teyzesi :)

Babus ben de pronot aldim. En mantiklisi o geldi. Hipp in hic bir artisi yok fiyata ragmen.zaten dedigin gibi az tuketecek

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

allah kolaylık versin layloşum uykusuzlugu iyi bilirim hala daha bölük bölçük uykuylarlayım kendime gelemiyorum bi türlü bide mübarek ramazan geldi niyetliyim allah kabul etsin gece bir partide öle kalkıyorum sabah eymen erkenci göz kapaklarımı acamıyorum resmen.kayra acaba gerçekten diş mi çıkarıyo yoksa başka bişi mi var sıcaktanda uyuyamıyor olabilir. eymende 2-3 saatte bi hala uyanıyo bende aynı durumdayım yatınca ilk 1 saat genelde mıkır mıkır uyanıyo ağlıyo bişiler var bu bebeklerde bişiler %95 sebebi dişte başka sebepler olmasın aman

anlıyorum seni tatlım. Tuna da öyle. gerçekten.neden bu kadar sık kalkıyor diye doktora sordum. acıkıyor galiba, sütüm yetmiyor dedim bir ay önceki kontrolde. "siz anneler büyüklerin telkinleriyle hep böyle düşünüyorsunuz, ya aç ya üşüdü. basit düşünün, neden uyanıyor olabilir" dedi. "diş mi?" dedim. tebrik etti :D ne dişmiş valla. mahvetti

Canım anne olmak zor.Eşim de benim gibi dayanamıyor, ben 5 defa kalkıyorsam o 1 kez....Cidden gece uyanmaları çoğalınca çok zor oluyor, benim de sinirlerim çok bozuluyo....

sağolun kızlar sorun dişse eğer o dişiyle bol bol babasını ısırtıcam:)damağınada bakıyorum beyazlama falanda yok
gece ağladığında bende hemen müdahale etmiyorum daha sonra o çirkin ağlamasına başlayınca mecburen
DEMETCİM çok geçmiş olsun

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

sağolun kızlar sorun dişse eğer o dişiyle bol bol babasını ısırtıcam:)damağınada bakıyorum beyazlama falanda yok
gece ağladığında bende hemen müdahale etmiyorum daha sonra o çirkin ağlamasına başlayınca mecburen
DEMETCİM çok geçmiş olsun

Cnmm bizde de dis yok. Eskiden benzer aglamalari vardi baya kucukken. Bende okumustum fazla uyarilan bebeklerin uykuya gecemedigini. Cok uyarilirsa yada gunduz uykusunu almazsa basina vururmus. Ben defneyi 40 gunuktu kesfettigimde. Kalabaliktan uzak kaldigimiz surece hic soru yok. Gecen aksam gorumcemde aksam uyku oncesi cildirdi resmen. Uy,udan 1 saat once oynamayi ve sesi kesiyoruz olabildigince. Saati gelince cok rahat uyuyor ve gece uyanmiyor. Ama evde misafir falan varsa hem uyumuyo hem de 10 defa kalkiyo balim. Bi de oyle dene

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ada da anne yada anni benzeri bi ses çıkarıyo ama tesadüfidir diyordum...Yansıma gibi bişey belki.
Geçen bir arkadaşıma gittim, onun da 2 aylık bebeği var, birlikte uyudular. Biri ağladı, oda uzakta olunca kesin dedim arkadaşın oğludur,arada "anniiii" gibi bişey duyunca aman dedim benimkiymiş :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kızlar selam nasılsınız?

''Babuscum cok geçmiş olsun dadlum, demetcim sanada..

'' simuşşşşşşşşşş kızın nasıl oldu canum???

'' laylam hoşgeldin gulum uykusuzluk mu cektiriyo bu oglan? ben oyle aglayınca yalandan emziriyorum uyuyo acaba sende emzik falan mı versen? yerim Kayrayı ben..uyusun minnoş

'' Hayatım maşallah minnoşa, iyi demiş doktor işte uzulme kilosu için..

kızlarrrrrrrrrr minnoşlarınızı öperimmmm:utan::utan:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
slm kızlaaarrr:D
çok özledim sizleri walla....işten fırsat bulup giremiyorum zaten labta pclerde full tahlillerle dolu oluoo..dün çok fenalaştım acillik oldumm..zehirli ishal tarzında bişey geirioumuşum baya bi serum yedimm bugün daha iiyim Allaha şükürler olsunn...eşimle beraber çıkıyoruz işten sonra annemden kızı alıouzz kızla oyna yemek ye derken saat 10 oluo ve pilim bitioo...face e bile bir aydır bakamıoumm...Maşallah hepiniz çorbalara kahvaltılara geçmişsiniz bz daha yoğurt kaşık mama ve meyve aşamasındayız aradada bebe bisküvisi..liva sıcağı hiç sevmioo gündüz pek uyumuo sürekli oyun aşamasındaa...bu arada livaya hoppala aldık acayip eğleniooo günde 15 dakka oynuoo tuşlarına basıoo aynasında kendini incelioo delirioo kendini hoplatıo sallıo zaten ayakta durmak en çok sewdiği şeey bunla 2ye katlandı...bide sabah pepe şarkılarını izleme manyaklığımız başladı..biz giyinirken izliouz walla o kadar yer etmişki beynimize bi ara işte mırıldandığımı farkettimm pepenin sarıları çoğalıo dieee:deli: bizden böleee hepinizi çok öpüoummm bebişleride kendinize ii baknnn:utan:

Selam kızlar...Dün gecenin bir kısmını acilde geçirdim.Aşırı baş ve göz ağrısı, şiddetli kusma ve başdönmesi sebebiyle.İftar da edemedim dolayısıyla doğru dürüst...
Bugün fena değil gibiyim bulantı açısından ama yine de keyifsizim...

Demetmaniacım sana da çok geçmiş olsun....Allah tez şifa versin...

geçmiş olsun kızlar...

ben de onu kullanıyordum bisküvi olarak, hatta buraya da yazmıştım ama siz hipp mi alsak deyince bi alalım bakalım dedim...ve hiç beğenmedim. bi kere çok sert, kolay kolay yumuşamıyor...etinin pronotu ondan bin kat güzel valla...

biz bugün gecikmiş aşılarımızı olduk, ama dönüşte oğlan bize resmen trip yaptı ve küstü. araba koltuğunda mızmızlanmadan ağlamadan durmayan çocuk, gelene kadar pencereden dışarı baktı, oyuncak gösterdim, şöyle bi baktı ve kafayı çevirdi. surat 5 karış oturdu öyle. eve gelince de bi yarım saat sürdü bu tantana. sonra meyve püresi verirken barıştık kendisiyle...

benim oğlum da artık gel deyince geliyor hemen iki koluyla atılıyor yani. elinden emziği düşerse onu almak için uğraşıyor ve alıyor...az uzağındaki şeyleri almak için uğraşıyor, gerekirse dönüp alıyor, anne benzeri sesler çıkarıyor...biz bir şeyler yerken açsa ağzını oynatıp duruyor... bizimle iletişim kurmaya çalışıyor kendince...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar