2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Selimde istahsiz. Ne emmek istiyor ne mama nede ek gıda.

Ada da iştahsız canım...Eskiden 130-150 cc mama emen çocuk şimdi 75 cc içiyor tamam. Suyu ne zaman versem alıyor.Ek gıdada da öyle çok hevesli değil. Ben de dişe ve sıcaa bağlıyorum.
2-3 akşamdır da gaz sancısı oluyor çok çok uzun zamandır gaz sorunumuz yoktu nerden çıktı anlamadım. Yoğurttan mı diyordum ama bugün yoğurt vermedim ama yine oldu.

Hoşgeldin canım.Bi yere gidince yada kalabalık misafir gelince çocuklarda düzen kalmıyo hakikaten.
bu gece hiç uyumadım akşam çaya misafirim vardı 12 yi geçiyordu gittikleri mutfağı toplayım derken saat 1.30 oldu sahuru yapalım dedim yatmam 4 buldu ben yattım Kayra kalktı mama verdim almadı su verdim almadı gıcık bir ağlama sinirlerim bozuldu sabahın beşinde o ağladı ben ağladım kafayı yemek üzereyim böyle olacağını bilsem evden dışarı çıkmazdım çocuğumun gece uykusu çok iyiydi şimdi hiç uyumuyor ayakta duracak halim kalmadı günlük 3-4 saat uykuyla duruyorum doktorumuza kontrole götürdüğümüzde sorduk muayene etti hiç bir sorunu yok dedi şuan çok doluyum kızlar eşim ve büyük oğlum horul horul uyuyor ben sabah 5 ten bu yana yarım saat zor uyudum anne olmak çok zor yaa keşke baba olsaydım

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

bu gece hiç uyumadım akşam çaya misafirim vardı 12 yi geçiyordu gittikleri mutfağı toplayım derken saat 1.30 oldu sahuru yapalım dedim yatmam 4 buldu ben yattım Kayra kalktı mama verdim almadı su verdim almadı gıcık bir ağlama sinirlerim bozuldu sabahın beşinde o ağladı ben ağladım kafayı yemek üzereyim böyle olacağını bilsem evden dışarı çıkmazdım çocuğumun gece uykusu çok iyiydi şimdi hiç uyumuyor ayakta duracak halim kalmadı günlük 3-4 saat uykuyla duruyorum doktorumuza kontrole götürdüğümüzde sorduk muayene etti hiç bir sorunu yok dedi şuan çok doluyum kızlar eşim ve büyük oğlum horul horul uyuyor ben sabah 5 ten bu yana yarım saat zor uyudum anne olmak çok zor yaa keşke baba olsaydım

laylam,gecen kontrolumuzde doktor dedi ki,baydır gece uykusunu guzelce nerdeyse deliksiz uyuyor demi ? dedi..evet dedim..iyi tadını cıkarın 1 aya kalmaz saat bası uyanmaya baslicak dedi..acıktıgından yada susadıgından degil,sırf gıcıklık olsun diye dedi :) tesadufen bi anlık uyanıcak etrafında kimseyi goremeyince basıcak cıglıgı dedi..sakın mudahale edip kucagınıza almayın dedi bırakın soylensin uyusun dedi..tam alıstırma evresindesiniz nasıl alısırsa oyle gidicek artık dedi..bende eyvah eyvah dedim ama bakalım..Allah hepimize sabır,guc,saglık versin ki basacıkabilelim bu bebelerle :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Kızlar ben yogurtdu şöyle yapıyorum
Günlük sütü ılıkdan biraz fazla ısıtıyorum. Mayaladiktan sonra küçük kabı sıcak su koyduğum küçük borcamim var ona koyup kapağıni kapatıyorum. Fırında oda sıcaklığından 2 saat hiç açmadan bekletiyorum.
hım sütle ilgili konu olunca hemen söyliyim kızlar pastörize sütte olsa kesinlikle kaynatıpta ılıtın müyendisim caldownda bilir yogurt mayalarken sütü kaynatmak gerekiyor daha sonra ben dışarda satılan milupanın filan küçük mama kavanozlarına 2 kavazonoz mayalıyorum 125gr kavanoza 1 çay kaşığı yogurt kullanıyorum dolu dolu

sütü kaynatıp yanagı yakmayacak dereceye getiriyorum
sonrasında bir çay kaşığı yogurdu çay tabagnda iyice karıştırıp ılınan sütten biraz koyup birde onunla karıştırıyorum
sonrasında sütün içine katıyorum güselce karıştırıp kalın beze iyice sarıyorum hemen hemen 10 saat mayalamaya bırakıyorum taş gibi mükemmel yogurt oluyo tadıda harika 3-4 saatte buzdolabında bekletip yediriyorum oğluma
bende bugun ilk defa yaptım yogurt bakalım tutcakmı..günlük süt aldım kucuk bi kase kadar kaynattım ılıktan az sıcak olcak kadar bekledim sonra dolu dolu bir cay kasıgı yogurtla mayaladım..bu kaseyi de icine havluyla yuva yaptıgım daha buyuk bi kabın icine yerlestirdim sardım havluyla mutfakta bekliyo simdi..saat 16.00 da yaptım aksam 7 de falan olur heralde bakalım :deli:
bebişim o yogurt 4 saatte mayalanırmıki ben 6 saat yazmışlar nette okudum 6 saatte bile cıvık oluyo 10-12 saatte anca bildiğimiz yogurt kıvamına gelir on numara oluyo bundan sonra ben kendimizede yogurdu evde mayalıycam karar verdim

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

hım sütle ilgili konu olunca hemen söyliyim kızlar pastörize sütte olsa kesinlikle kaynatıpta ılıtın müyendisim caldownda bilir yogurt mayalarken sütü kaynatmak gerekiyor daha sonra ben dışarda satılan milupanın filan küçük mama kavanozlarına 2 kavazonoz mayalıyorum 125gr kavanoza 1 çay kaşığı yogurt kullanıyorum dolu dolu

sonrasında bir çay kaşığı yogurdu çay tabagnda iyice karıştırıp ılınan sütten biraz koyup birde onunla karıştırıyorum
sonrasında sütün içine katıyorum güselce karıştırıp kalın beze iyice sarıyorum hemen hemen 10 saat mayalamaya bırakıyorum taş gibi mükemmel yogurt oluyo tadıda harika 3-4 saatte buzdolabında bekletip yediriyorum oğluma

bebişim o yogurt 4 saatte mayalanırmıki ben 6 saat yazmışlar nette okudum 6 saatte bile cıvık oluyo 10-12 saatte anca bildiğimiz yogurt kıvamına gelir on numara oluyo bundan sonra ben kendimizede yogurdu evde mayalıycam karar verdim

walla tuttu tugbisim,annen hava zaten cok sıcak yeter oona 3 saat dedi bende oyle yaptım hakikaten tam kıvamında oldu..ben kendim yiyemiyorum evde yapılmıs yogurdu ne hikmetse zaten yogurtla aram yoktur sut ıcerim ben :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ay benn bu kez mama kavanozuna 2 kasik yogurt koydum. 1 kasikk sulu diye. Fazla mi oldu kii. Amann bisi olmaz heralde yogurtt nihayet:deli:

Sabahh kasik mama verdim yemedi, havuc puresi yaptim yemedi, dun patates havuc yaptim yine yemedi, mama disinda tek yedigi aksam yogurdu. Meyve de yemez oldu. Aksam yogurda karistiricam meyveyi artik napim. Mumkun degil acmiyo agzini. 6 aylik olucak nerdeyse ve ben duzenli meyve yedirmeyi bile basaramadim:bitter:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ay benn bu kez mama kavanozuna 2 kasik yogurt koydum. 1 kasikk sulu diye. Fazla mi oldu kii. Amann bisi olmaz heralde yogurtt nihayet:deli:

Sabahh kasik mama verdim yemedi, havuc puresi yaptim yemedi, dun patates havuc yaptim yine yemedi, mama disinda tek yedigi aksam yogurdu. Meyve de yemez oldu. Aksam yogurda karistiricam meyveyi artik napim. Mumkun degil acmiyo agzini. 6 aylik olucak nerdeyse ve ben duzenli meyve yedirmeyi bile basaramadim:bitter:

ekşi olur sadece bebişim ama güsel tutar

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
walla tuttu tugbisim,annen hava zaten cok sıcak yeter oona 3 saat dedi bende oyle yaptım hakikaten tam kıvamında oldu..ben kendim yiyemiyorum evde yapılmıs yogurdu ne hikmetse zaten yogurtla aram yoktur sut ıcerim ben :D

malum oldugunuz yer çok sıcak ondan çabuk mayalanabilir tatlım dogrudur yanii afiyet şeker olsun hirama yarasın bol bol et olsun kızıma

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ayyy tipini yedigim simite girmis bide:kahkaha: ben denize sokamadimm. Zaten hasta olcak diye tirsiyorum ama havuza baya girdi seni. Gelin de. Bu makinede olsa yuklerdim fotosunu. Cok komikler yaa. Benimkide ayni bole ciddi bi surat deli gibi el ayak cirpti yuzukon yatirdimm ben ama. Kafasini da hic suya degdirmedi:kahkaha: Neyse cikayim da yemek yapmaya basliyimm malum ev kalabalik

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Tatlım ifadede hata olmuş, günlük sütü kaynatip biraz sogumasini bekliyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selime elma suyu verdim hiç sevmedi.bende ısrarcı olmadim.kızlar ben dün akşamkarpuz suyu vermiştim acayip gaz yaptı.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kizlar işe giderken selimi karşı komşuma bırakıyorum biliyorsunuz.eşive kizida evde. Selimi sürekli oynatıp eglendiriyorlar,tabiki eve gelince aynı tempoyu bendende bekliyor. Sürekli oyun selimi geliştiriyor ama bana zor oluyor.selim gel deyince artık geliyor,bi nesneyi bi elinden digetine alıyor, sesler çıkarıyor. Eşim diyorki fazla kucaga alistirmasin, söylenirmi ya. Normalde bakicilar hiç kucağa alıştırmak istemez bizde durum tam tersi-kop 7

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ada da iştahsız canım...Eskiden 130-150 cc mama emen çocuk şimdi 75 cc içiyor tamam. Suyu ne zaman versem alıyor.Ek gıdada da öyle çok hevesli değil. Ben de dişe ve sıcaa bağlıyorum.
2-3 akşamdır da gaz sancısı oluyor çok çok uzun zamandır gaz sorunumuz yoktu nerden çıktı anlamadım. Yoğurttan mı diyordum ama bugün yoğurt vermedim ama yine oldu.

Hoşgeldin canım.Bi yere gidince yada kalabalık misafir gelince çocuklarda düzen kalmıyo hakikaten.

Babusum bu bebeler büyüyor ama bizide büyütüyor.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Iyiyim tatlim, işe başladım. Karpuz biraz soguktu galiba.hemen etkileniyor bu bebislerin bağırsakları

hadi bakalım kolay gelsin tanselim oyuncu olmuş selim eymende öle felaket ya devamlı benle ilgilenin istiyo

ben ılıklaştırıp öle veriyorum yogurdu bile ılık suya oturtuyorum

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar
ben yoğurdu geceleri mayalıyorum. annem Tunayı öyle alıştırmıştı. öyle de devam ediyorum mecburen. sabah 6-7 arası uyanıp yoğurt yiyor. sonra da azcık emip uyuyor tekrar. o yüzden gece 12 gibi daha önce anlattığım usulle mayalıyorum, sabaha hazır oluyor. 6-7 saat kalmış oluyor yani. fırına hiç gerek duymadım. sarıp sarmalayarak küöük kavanozlar da olsa gayet iyi oluyor kıvamı.
ama bu aralar Tuna çok isteksiz yeme konusunda. meyveyi götürüyor koşulsuz şartsız. bütün muz yiyor, bütün şeftali, 5 kayısı, 2 küçük armut, üzüm ve kiraz rendesi (neyseki kiraz alerji yapmıyor), 2 elma rendeliyorum. hiç affetmiyor. buna rağmen çorbayla arası berbat. ağzını sımsıkı kapatıyor. küçük mama kaplarım var, 40ml lik. onlarla bir taneyi zor bitiriyor. çoğu zaman yarısı çöpe gidiyor. sabahları kahvaltıya başladık. 30 ml formül süt, bir çay kaşığı pekmez, göz kararı peynir ve 2 bisküvi. bunu da yiyor. genelde bitiriyor ama bazen 3-4 kaşıklık kalıyor dibinde.
çok yaramaz oldu. resmen şımardı çocuk tatilde. dün yüreğimi ağzıma getirdi. ben uzanmıştım koltukta, tvye bakıyordum. o da yerde oyuncaklarıyla oynuyor. ne ara servis sehpasının yanına gitmiş bilmiyorum. kafamı çevirdiğimde bacağını tutmuştu. :korkak: ben yerimden kalkana kadar çekti. valla elim ayağım kesildi. kendine doğru çekmek yerine yana savurunca kolunu sehpa da yana düştü. üzerinde suluk ve su şişesi, bir çay bardağı altlığının içinde emziği, 2 de oyuncak vardı. hepsi yuvarlandı. çok korktu. ağlamaya başladı hemen dudağı büzüp. daha 6 aylık ama demekki hiç gözümüzü ayırmamamız lazım. bana büyük ders oldu. ömrümden ömür gitti. ya üstüne devrilseydi -kizgin
bir de komik bir olay oldu. banyo yaptırmıştım. ben de çok terliydim. kuruladım, yağladım, giydirdim, kucağıma aldım. " annecim sen mis gibisin, ben çok pis kokuyorum dimi?" dedim. "EVVED" diye bir ses çıktı Tuna'dan. kayınvalidem, ben ve eşim ilk şoku atlatınca saatlerce güldük :1: afacan kuzum. bir de dudaklarını açıp kapatıp mama istemesini öğrenmiş. nasıl olduğu konusunda hiç fikrim yok :D:deli:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
laylam,gecen kontrolumuzde doktor dedi ki,baydır gece uykusunu guzelce nerdeyse deliksiz uyuyor demi ? dedi..evet dedim..iyi tadını cıkarın 1 aya kalmaz saat bası uyanmaya baslicak dedi..acıktıgından yada susadıgından degil,sırf gıcıklık olsun diye dedi :) tesadufen bi anlık uyanıcak etrafında kimseyi goremeyince basıcak cıglıgı dedi..sakın mudahale edip kucagınıza almayın dedi bırakın soylensin uyusun dedi..tam alıstırma evresindesiniz nasıl alısırsa oyle gidicek artık dedi..bende eyvah eyvah dedim ama bakalım..Allah hepimize sabır,guc,saglık versin ki basacıkabilelim bu bebelerle :(

aynen öyle oldu bebikom gece deliksiz uyuyan bebek şimdi 4-5 defa kalkıyor ve ağlıyor mama veriyorum almıyor acıktığı için kalkmıyor yani bugün kucakta bile huzursuzdu diş falanmı çıkarıyor dedim görünürde bişeyde yok anlayamadım
Bugün hopbala aldık tavana asılanlardan degil yürüteç gibi yarım saat kadar oyalandı yoruldu saat 8 de uyudu bakalım gecemiz nasıl geçecek

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
dr kontrolümüz vardı

6730 kg 68 cm olmuş
ama drumuz iyi diyor
anlamadım gitti

08,30 100 cc muhallebi+1 çk dut yada üzüm pekmezi
10,30 80-90 cc meyve püresi
12,30 patates havuç kabak maydanoz dereotu sulu püre içine zyağ
yatmadan evvel 100 cc mama
aralarda anne sütü verdi
bide demire başlıyoruz ferra sanol
trioadce'yi kullanmaya devam
demir hapı ilk gün 1 damla hergün 1-1 artcak en son 7 damla
ama 5 damla da diyelim kabız oldu ertesi gün 4e düşcez
tarhana çorbasında domates olduğu için vermedi 7. ayda dedi

yayla çorbası tercih etmiyorum dedi

bu ayın sonuna doğru (6.ay) taze fazulye zyağlı
mercimek çorbası verebilirsin dedi

sakın muhallebileri falan fazla verme kg ii değil şu an kgsu gayet güzel dedi

işe başladığımda anne sütü saatlerinde mama akşam anne sütü yada sağıp bırakcakmışım çıkarsa tabii

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

aynen öyle oldu bebikom gece deliksiz uyuyan bebek şimdi 4-5 defa kalkıyor ve ağlıyor mama veriyorum almıyor acıktığı için kalkmıyor yani bugün kucakta bile huzursuzdu diş falanmı çıkarıyor dedim görünürde bişeyde yok anlayamadım
Bugün hopbala aldık tavana asılanlardan degil yürüteç gibi yarım saat kadar oyalandı yoruldu saat 8 de uyudu bakalım gecemiz nasıl geçecek

Laylam hosgeldin.demek Kayra da Tuna gibi oldu. Gece cok kalkiyor. Bir yerde okumustum. Asiri yorgun bebek uyumaz, uyusa da huzurlu olmaz diyordu. Buna dikkat etmeye baslayinca bir nebze duzeldi.hala kalkiyor ama pispislayinca yada emzirince uyuyor

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
dr kontrolümüz vardı

6730 kg 68 cm olmuş
ama drumuz iyi diyor
anlamadım gitti

08,30 100 cc muhallebi+1 çk dut yada üzüm pekmezi
10,30 80-90 cc meyve püresi
12,30 patates havuç kabak maydanoz dereotu sulu püre içine zyağ
yatmadan evvel 100 cc mama
aralarda anne sütü verdi
bide demire başlıyoruz ferra sanol
trioadce'yi kullanmaya devam
demir hapı ilk gün 1 damla hergün 1-1 artcak en son 7 damla
ama 5 damla da diyelim kabız oldu ertesi gün 4e düşcez
tarhana çorbasında domates olduğu için vermedi 7. ayda dedi

yayla çorbası tercih etmiyorum dedi

bu ayın sonuna doğru (6.ay) taze fazulye zyağlı
mercimek çorbası verebilirsin dedi

sakın muhallebileri falan fazla verme kg ii değil şu an kgsu gayet güzel dedi

işe başladığımda anne sütü saatlerinde mama akşam anne sütü yada sağıp bırakcakmışım çıkarsa tabii
masallah canim. Bence doktoruna guven ve daha fazla kiloya boya takilma.
Bu arada calismaya mi basliyorsun?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar