2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar
biz doktora gittik geldik..hahaha doktor tam istedigim gibiymis :dance2::dance2:
heeerseyi ver diyo hatta adam kendi soledi hazır muhallebi ver hipp'in diyo esimin suratını gorcektiniz :cokkomik::cokkomik:

ozetliyim bak dedigini;

-oturtabilirsin artık dedi
-ek gıda olarak sebze corbası,yogurt,muhallebi,meyve puresi dedi
-yanlız bunları teker teker denicez ve bir hafta boyunca takip edicen dedi..soyle vericekmisim mesela ogun olarak gunde bir defa bir fincan meyve puresi.bunu bir hafta vercekmisim sonra corbayı aynı sekilde..sonraki hafta muhallebi..e sonrada zaten 6.ayını doldurmus oluyo her birinden gunde birer ogun seklinde az az verebilirsin dedi..
-dişlerinde bi kıpırtı yok henüz dedi
hmm....
-7150 gram olmus gecen ay 6700 dü..450 gram almıs yani ama olsun yinede masallah..kiloyla isimiz yok dedi zaten doktor..

-yogurdu ev yogurduyla mayala dedi market yogurduyla mayalama dedi..keci sutunden yapılmıs yogurt da olabilr dedi..

-liste verdi zaten elime bide kitapcık gelisimini yazmak icin..
şimdilik bu kadar aklıma gelirse yine yazarım..

ayy walla cok genis bi doktordu esim hic begenmedi ama ben bayıldım haha bole tipi de garipti biraz kupeli fln haha :kahkaha::kahkaha:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
heeeeeeeeeeeee
bide demir damlasını ben gunde 7 damla veriyodum 1o damlaya cıkar onu dedi :tskler:

Maşallah subhanallah bebikom kızına, kilosu güzel benim kızdan 25 gün küçük senin kız, 25 gün önce Ada 6910 gramdı.Kilosu bizimkinden iyi maşallah...
Tontiş diyoduk benim kıza ama eski performansı kalmadı :D
Ben de demir damlasını yeni vermeye başladım 7 dml veriyorum...İlk kez dün verdim gece biraz rahatsız oldu sanırsam...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Merhaba Kızlar;
2 gün önce Selimin doktor kontrolü vardı, gelişimi gayet iyi dedi. Ek gıdaya başmadık sadece tattırıyoruz dedim. Anne sütü gayet güzel yaramış mama ve ek gıda vermemeniz iyi olmuş dedi. Artık 5,5 ay bitti. Yoğurdu günde yarım çay bardağı vermeye başladık. Ben günde 3 saat işe geliyorum, o sırada bakıcısı yoğurdunu veriyor bide sağdığım sütü. Artık anne sütü sağmak çok zor oldu, kendi hepsini emince süt felan sağılmıyor. 6 ay tamamlanınca çorbalara başlıyoruz inşalah. Geceleri muhallebi verebilirsin dedi. Humananın ürününü önerdi yada devam sütlerine kendinde yapabilirsin dedi. Demir günde 10 damla veriyoruz. Ama selim demir ilacını çok zor alıyor. Bizden haberler böyle...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Maşallah subhanallah bebikom kızına, kilosu güzel benim kızdan 25 gün küçük senin kız, 25 gün önce Ada 6910 gramdı.Kilosu bizimkinden iyi maşallah...
Tontiş diyoduk benim kıza ama eski performansı kalmadı :D
Ben de demir damlasını yeni vermeye başladım 7 dml veriyorum...İlk kez dün verdim gece biraz rahatsız oldu sanırsam...

tesekkur ederim canım aslında bir aya gore az almıs onceden en az 7oo gram alıyodu mesela..ama kiloyla isimiz yok dedi iste saglıklı olması daha onemli dedi..
cok rahat bi doktordu insanın butun endiselerini yok ediyo walla ben ondan daha doktor kesilmisim megerse haberim yokmus :D rahatladım biraz..valla demir damlasını bende 3 haftadır vbermiyoddum korktum kabız olcak diye ama vercem artık cok yapamazsa gliserin kansuk kullanırım yada hergun mutlaka 1 kayısı puresi yedirince ise yarıyo kolay yapıyo kakayı..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Merhaba Kızlar;
2 gün önce Selimin doktor kontrolü vardı, gelişimi gayet iyi dedi. Ek gıdaya başmadık sadece tattırıyoruz dedim. Anne sütü gayet güzel yaramış mama ve ek gıda vermemeniz iyi olmuş dedi. Artık 5,5 ay bitti. Yoğurdu günde yarım çay bardağı vermeye başladık. Ben günde 3 saat işe geliyorum, o sırada bakıcısı yoğurdunu veriyor bide sağdığım sütü. Artık anne sütü sağmak çok zor oldu, kendi hepsini emince süt felan sağılmıyor. 6 ay tamamlanınca çorbalara başlıyoruz inşalah. Geceleri muhallebi verebilirsin dedi. Humananın ürününü önerdi yada devam sütlerine kendinde yapabilirsin dedi. Demir günde 10 damla veriyoruz. Ama selim demir ilacını çok zor alıyor. Bizden haberler böyle...
Maşallah canım Selime...Muhallebiyi devam sütünden de yapabilirsin, hazırları da var.Gerçi devam sütü de hazır ürün ne kadar farkı oluyor tartışılır da...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
tesekkur ederim canım aslında bir aya gore az almıs onceden en az 7oo gram alıyodu mesela..ama kiloyla isimiz yok dedi iste saglıklı olması daha onemli dedi..
cok rahat bi doktordu insanın butun endiselerini yok ediyo walla ben ondan daha doktor kesilmisim megerse haberim yokmus :D rahatladım biraz..valla demir damlasını bende 3 haftadır vbermiyoddum korktum kabız olcak diye ama vercem artık cok yapamazsa gliserin kansuk kullanırım yada hergun mutlaka 1 kayısı puresi yedirince ise yarıyo kolay yapıyo kakayı..

Ben kabızlık sorunu demir damlası verildiğinde başgösterdiği için hiç vermemiştim dün verdim ilk kez.Hala ara ara kabız ama artık napalım, dediğin gibi çaresine bakmaya çalışıyoruz onun da.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ben kabızlık sorunu demir damlası verildiğinde başgösterdiği için hiç vermemiştim dün verdim ilk kez.Hala ara ara kabız ama artık napalım, dediğin gibi çaresine bakmaya çalışıyoruz onun da.

haklısın canım..bu arada doktor sey dedi bana muhallebiyi hipp'in yada milupanın al dedi cunku senin yapıcagında hazır olucak dedi bi bakıma dedi..yani pirinc unu hazır,mama da hazır dedi sonuc olarak iki hazırdan bi hazır elde etmeye gerek yok direk kavanozda alabilrsin dedi :catalbicak:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Maşallah canım Selime...Muhallebiyi devam sütünden de yapabilirsin, hazırları da var.Gerçi devam sütü de hazır ürün ne kadar farkı oluyor tartışılır da...

Doğru diyorsun canım. Hangi marka daha iyi canım araştırdınmı..Humanamı, hipppmi, milupamı?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Selimde kayısının tadını seviyor, dün şeftali verdim hiç sevmedi ağzını kilitledi resmen..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
haklısın canım..bu arada doktor sey dedi bana muhallebiyi hipp'in yada milupanın al dedi cunku senin yapıcagında hazır olucak dedi bi bakıma dedi..yani pirinc unu hazır,mama da hazır dedi sonuc olarak iki hazırdan bi hazır elde etmeye gerek yok direk kavanozda alabilrsin dedi :catalbicak:

evet bence de.eğer hazır alacaksan hipp'i öneririm.Türkiyedeki tek organik hammaddeler kullanan mama markası.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Doğru diyorsun canım. Hangi marka daha iyi canım araştırdınmı..Humanamı, hipppmi, milupamı?

Bence hipp canım. ben meyve pürelerinin içeriğine bakmıştım bir ara. içerisinde nişasta,pirinç unu olmayan bi hipp vardı. bi de hammaddeleri organik.
birkaç doktordan birden duydum hipp'in ürünlerinin iyi olduğunu. elbette mecbur kalındığında kullanma taraftarıyım. biliyosun mama bizde mecburi oldu.
meyveleri filan kendim veriyorum işte elden geldiğince. çorbaya başlayınca ben muhallebiyi kesmiştim.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
evet bence de.eğer hazır alacaksan hipp'i öneririm.Türkiyedeki tek organik hammaddeler kullanan mama markası.

hımmm öyle yapayım canım alırken o markayı alayım..
Buarada iş yerimde uzun zamnadır beni görmeyen bi arkadaşla diayloğumuz.
Merhaba Hocam dedi. Bende merhaba dedim. Hocam tam anne gibi görünüyorsunuz dedi. Gülümseyerek yani dedim nasıl anne gibi. Yazık çoçuk kilo almışsınız demiyorda kibarca anne gibi görünüyorsunuz diyor..

Babuşum diyet yapıyormusun nasıl gidiyor? Ben çok sıkı bişey yapamıyorum, Selim beni sömürünce resmen acıkıyorum:) 1-2 kilo vere vere zayıflıyacağım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selimde kayısının tadını seviyor, dün şeftali verdim hiç sevmedi ağzını kilitledi resmen..

Ada da kayısıyı çok sevdi. Tadı mı güzel geliyo acaba seviyo hep bebekler?
Ama şeftali de güzeldir aslında. Ada şeftaliyi de yiyor, kayısı kadar beğenmese de.
Muz tatlıdır mesela kesinlikle yemiyor Ada.İstediğin meyveyle karıştır seçiyor inan.
Elmayı seviyor.
Eşim de diyor ki, hani hamilelikte yenen meyvelere aşina oluyolarmış ya bebekler, ondandır diyor. Ben şekerim yükselecek diye hiç muz yememiştim.Hep elma, kayısı, şeftali...Arada armut, çok canım çekerse muz.
Cidden armutla muzu sevmiyor pek.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hımmm öyle yapayım canım alırken o markayı alayım..
Buarada iş yerimde uzun zamnadır beni görmeyen bi arkadaşla diayloğumuz.
Merhaba Hocam dedi. Bende merhaba dedim. Hocam tam anne gibi görünüyorsunuz dedi. Gülümseyerek yani dedim nasıl anne gibi. Yazık çoçuk kilo almışsınız demiyorda kibarca anne gibi görünüyorsunuz diyor..

Babuşum diyet yapıyormusun nasıl gidiyor? Ben çok sıkı bişey yapamıyorum, Selim beni sömürünce resmen acıkıyorum:) 1-2 kilo vere vere zayıflıyacağım

Ben de tam anne gibiyim tanselim :)
Diyet nedense yapamıyorum, konsantre olamıyorum...
Gebelik kilomu verdim ama vücut yayıldı sanki beden ölçüleri büyüdü. Sıkılaşmam lazım...
Biraz fazla kilom da vardı, onu da versem...
Diyet yapılacak en zor zamanda, hamilelikte yaptım da şimdi yapamıyorum.Öyle aşırı yemiyorum ama yine de az yemem lazım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ada da kayısıyı çok sevdi. Tadı mı güzel geliyo acaba seviyo hep bebekler?
Ama şeftali de güzeldir aslında. Ada şeftaliyi de yiyor, kayısı kadar beğenmese de.
Muz tatlıdır mesela kesinlikle yemiyor Ada.İstediğin meyveyle karıştır seçiyor inan.
Elmayı seviyor.
Eşim de diyor ki, hani hamilelikte yenen meyvelere aşina oluyolarmış ya bebekler, ondandır diyor. Ben şekerim yükselecek diye hiç muz yememiştim.Hep elma, kayısı, şeftali...Arada armut, çok canım çekerse muz.
Cidden armutla muzu sevmiyor pek.

Bencede öyle. Bende geçn yıl bu zamnalar kiraz yediğimde o kadar kusuyordumki, Selim kirazı resmen tükürüyor. Bizmkinin favori meyvesi kayısı, karpuz. Karpuz bir tatlı kaşığı veriyorum ağlıyor arkası gelmeyince. Bende şekerli diye pek vermek istemiyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ben de tam anne gibiyim tanselim :)
Diyet nedense yapamıyorum, konsantre olamıyorum...
Gebelik kilomu verdim ama vücut yayıldı sanki beden ölçüleri büyüdü. Sıkılaşmam lazım...
Biraz fazla kilom da vardı, onu da versem...
Diyet yapılacak en zor zamanda, hamilelikte yaptım da şimdi yapamıyorum.Öyle aşırı yemiyorum ama yine de az yemem lazım.

canım spor yapmak lazım ama inana ona halim yok. Vucudum resmen dökülüyor, hareketsiz kalmışım galiba. Her sabah bi kasım ağrıyor, hiç bir yerim ağrımazsa popom ağrıyor

Bakıcı nasıl alıştımı adaya. Ada ona alıştımı?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hani iş görüşmeleri yapıyordum ya kızlar.Neredeyse istediğim, başvurduğum her yerden çağırdılar.Kimisi olumlu oldu ama ben görüşmelerde dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anladığım için firmaların,vazgeçtim.Bir tanesi olumsuz oldu.Diğerlerinin aşamaları henüz bitmedi yada süreç sonuçlanmadı,haber bekliyorum.
İçlerinden en iyi olanı, evime de en yakın olanının yöneticisi bugün benim patronumla konuşmuş.Önceden de müşterimizdi,tanırız kendisini.Herşey tamam, kesinlikle aklıma yattı ama kafama takılan tek konu var, o da bebeği çok küçük, bu performansını düşürebilir diye çekincelerim var demiş.Bu ne demek ki? Nİye performansım düşsün.Devamsızlık yaparım diye düşünüyormuş herhalde, keşke mesai saatleri konusundaki hassasiyetimi bilseydi.
Patronum biraz anlatmış, bilir ne derece hassas olduğumu.Ben Adaya hamileyken, raporlu olduğum halde işe gelmiştim çünkü.Sırt üstü yatmam gerektiği halde.
Kendisi 30ların ortasında ve bekar bir bayan.Patronum seni anlaması zor dedi bana...
Ben de soğudum.Bebeğimi bana koşul gösteren, sorunmuş gibi sunan insanlara kapı duvar olurum zira.Kendimi ifadeye zorlayacak değilim.
Pazartesi salı arayacakmış.Ama içim soğudu...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım spor yapmak lazım ama inana ona halim yok. Vucudum resmen dökülüyor, hareketsiz kalmışım galiba. Her sabah bi kasım ağrıyor, hiç bir yerim ağrımazsa popom ağrıyor

Bakıcı nasıl alıştımı adaya. Ada ona alıştımı?

Çok şükür alıştılar canım birbirlerine, ben de rahatladım.
Demek popon ağrıyor, ben de poposu ağrıyan tek kişi benim sanıyordum :) Aynen her yerim dökülüyor :)
Selim benimsedi dimi bakıcısını, sen de memnunsun?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar