2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
sağol cnm hepimiz ii anne olmaya çalışıyoruz ama ii olcam derken ben batırdım galiba bu sefer

şeftali kayısı suyu veriyorum biraz
patates-kabak-havuç püresi demşti ya dr onu yemiyo almıyo ağzına suratını falan ekşitiyo
geçen dondurma yedi bizle bi de :)

bi de şu breves yeast mi adı solgar'ın benim de sütü artırıyo

bende kullanıyorum bira mayası, artırıyor sütü.
Ben bugün selime kiraz suyu verdim 1 kaşık nasıl sevdi anlatamam. Ağladı tekrar ver diye ama ben vermedim. Anne sütü alsın istiyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ben hiç yoğurt vermedim daha dr 8.aydan sonra dedi bana

rota yaptırdın mı sen aşı ben 2 kez yaptırdım 3. olcak bide galiba üf ne güzel olurdu sokak denize

evet yaptırdım canım. 2. dozu gelecek hafta olcak. Doktorumuz yurdışındaydı 2. doz gecikti. İşte doktorlar farklı görüşte. Bizimkide yoğurtla başlayalım sadece tadını öğretelim sonrada meyve tadları öğretelim dedi. Benim doktorum 9. aya kadar çok fazla ek besine karşı. Anne sütü azalırsa devam sütü verelim diyor. Yavaş yavaş beslenmeye geçilmeli diye düşünüyor.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ya ben geçen naptım
şahin'le yatakodasında yatağın üstünde oynaşıyoz
bizim ev alt kat cam açık
sokaktan da eskici geçiyo
klasik bağırma sesleri vardır ya onların kulağınıza getirin

adam bağırdı
eeeeesssskiciiiiiiiiiiiiiii
ben anında refleksle ve yüksek sesle
esssssski aliyööööööööööööööö

ayyyy adam durdu repliğini kaptım tabii :kahkaha:
başımdan aşağı kaynar sular döküldü
eşimin de gelmesi uyakındı
hemen söledim ben böle böle yaptım diye
adam musallat falan olur tırsarım eşimden :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ya şahin doyduktan sonra memeyi bi ısırıyo koparcak sanıyorum nası acıyo oyun haline getirdi napcam ya ağzına mı çaksam acaba :deli:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
canım bende yürüteç konusunda alıp almamakta karrasısım, bu hafta doktor kontrolümüz var sorucam.

ben almayı kafama koydum esasen, sadece erken mi ki diye düşünüyorum, yine de dr un dediğini paylaşır mısın burada? bizim kontrole daha var.

Annem ve babam yanımdalar. Bana resmen acıdılar , 6 ay sen bu Selime nasıl kendin baktın diye:) Babam diyor hep oyun hep ilgi istiyor. Acayp yorucu diyor. Vallahi bende yorulmuş hissediyorum. Her sabah kalktığımda bi yerim ağrıyor. Ya ayagım, ya belim , ya omzum ya popom:) Şikayet etmek değil niyetim ama bu bebeler niye uysal değil. Biz çokmu üstüne düşüyoz bilmem..

ya ben hamileyken bile çok şiddetli başağrıları çektim ilaç hiç içmedim
mide ağrıları da öle reni bile emmedim bi tane
ama bunu doğumdan sonra içtim ya ne bilim basiretim bağlandı heralde
dişim 1 tane ağrısa ii tüm ağzım ve damaklarım ölüyom başladı mı ağrısı ama artık iiçmem zaten vicdan azabından ölcem :(

eşim de bu arada yürüteç alalım diyo bizim dr zararlı dio niyeyse annem de korkuyo yürüteçten little hangisinden almış ne marka

evet ya sanırım hepimizinki böyle ama kimse anlamıyo valla
geçen babam dioki nası kahvaltı edemedin koy anakucağına dursun
sonra geçen geldi annem tatilde diye o durdu ben pazara çıktım 2 seferde gidip gelcektim 1.yi getirdim eve baktım kucağında diyoki ne ana kucağında durdu ne oyun halısısn da ne yatağında kucağıma aldım hadi canım dedim alla alla niye durmadı ki acaba

aynen, bizimkiler de sen iyi bakıyorsun tek başına diyorlar, sürekli kucak istiyor ve durmuyor bi yerde, zaten ağlamasına da dayanamıyorlar, benden önce alıyorlar, onlar bakmaya başladığında 7,5 aylık olacak inşallah, inşallah kucaktan iner o zamana kadar.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kızlar hepinize bir sorum var. mama miktarını tek öğünde ne kadar veriyorsunuz. ben bi kere 120lik hazırladım yetmedi, başka bir öğünde 150 hazırladım yetmedi, sonra diğer öğünde 180 hazırladım baktım hala boş biberonu çekiyor, oha dedim ve gerisini getirmedim :D

Bizimkisi bazen 100 bazen 120 içiyor canım.Maşallah 180 çok acıkmış demek :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ecrinim ek gıdalara hızlı başlamışsın canımcım. Ben daha yoğurdun tadına alıştırıyorum. Günde 1 kaşık veriyorum ve anne sütü alıyor. 6 ay bitene kadarda fazla ek gıda vermiyorum. Arada meyvelerin tadına bakıyor ve çok seviyor ama az kaldı şu 6 ay bitsin öyle vercem.

Cnm biz 1 ay oldu baslayali ek gidaya. Defne hic emmiyo cunku. En son 300 gr almisti. Ek gidadan sonra toparladi daha gitmedik bakalim bu ay ne kadar cikcak. Dr amacimiz pure yedirmek ama suyundan basla sevcek mi dedi. Yavas yavas pureye gec dedi. İlk gun seftalinin suyunu verdim. Sonra direk pureye gectik. Yemezse yemez dedim yavas yavas arttirdik. Seftali muz karisimini seviyo. Onun disinda elma falan yemiyo. Kayisi da sevmedi. Ama yogurda bayiliyo. Babymix veriyorum evde degilsek evdeyken de lilacs in tarifiyle mayaliyoruz falan. Ama babymix i daha cok yiyiyo acikcasi. Dr a sorucam gidince. Muhallebiyi sevdi. Aptamil in kasik mamalarini da seviyo. Bugun az karpuz tattirdim onu da sevdi. İnsalah sbzeleri de sever. Bu ay corbaya gecicez.
Littleimmm defne ishalmolmadan once yani 1 aydan fazla 150 lik iciyodu. Hastalandi iyilesti 120 en fazla ictigi. Sicaklar da geldi 90 iciyo artik. Allah tan meyve yogurt vs yemeye basladi. Siskacikmolucak yoksam:deli:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
günaydın dicem ama kimse yok
Kayra 2 gündür çok huysuz uykusuzluktan miğdem bulanıyor artık
hiçbir iş yapamıyorum sürekli kucakta beşiğinde yatmak istemiyor
ayakta bile salladım hiç ağlamadığı kadar ağlıyor doktorumuzu aradım
sanırım büyüme atağı geçiriyor birkaç güne geçer eski düzenine girer dedi
umarım öyle olur benim sakin huzurlu oğlum gitti yerine bir canavar geldi:bitter:
geçmişide okuyamıyorum umarım herkes iyidir hepinizi çok öptüm

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
günaydın dicem ama kimse yok
Kayra 2 gündür çok huysuz uykusuzluktan miğdem bulanıyor artık
hiçbir iş yapamıyorum sürekli kucakta beşiğinde yatmak istemiyor
ayakta bile salladım hiç ağlamadığı kadar ağlıyor doktorumuzu aradım
sanırım büyüme atağı geçiriyor birkaç güne geçer eski düzenine girer dedi
umarım öyle olur benim sakin huzurlu oğlum gitti yerine bir canavar geldi:bitter:
geçmişide okuyamıyorum umarım herkes iyidir hepinizi çok öptüm

günaydın layla...inşallah çabuk atlatır kuzun bu atağı, benimki de bazı geceler uyanmazken bazı geceler uyanıp uyumuyor...ve artık mamayı da zorla yediriyorum, meyve suyu, yoğurt falan iştahla başlıyor yemeye ama sonra sıkılıyor, bırakıyor...hayırlısıyla her şeyden yemeye bi başlasalardı...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ya şahin'in de uyku düzeni bozuldu
akşam 11e kadar 3 kez ağlayarak uyandı sonra 1 de uyandı sonra 3 te ondan sonra da benimle yattı zaten
ben galiba deprosyona girdim
akşam bi ağlama krizi ağla ağla
saçma sapan şeyler düşündüm ölümle ilgili oğlumla ilgili geldiler yani gözlerim pörtledi ağlamaktan şimdibaşım ağrıyo
boşanma davası nasıl açılır velayeti kim alır mal rejimi nasıl lur onları araştırdım durdum
he bi de akşam yastığı kocamın suratına bastırcaktım o kaaa :1:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
doğru dürüst depresyona bile girememişim baksanıza deprosyon :D
bi de oğluma baka baka ağladım özür dilerimmmm sana iyi bakamadım bakamıyom benn çok zayıfssın diye böğürdüm

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar. 2 gündür giremedim. Kandil akşamı habersiz ve yemekli (!) misafir geldi.
Ve gece 1e doğru gittiler, hiçbir şey yapamadım, ibadet niyetine :(
Dün de iki tane iş görüşmem vardı.
Bu aralar nerdeyse her gün bir iş görüşmesine gidiyorum… Kafam karışık %100 içime sinen yok…
Ya giriş çıkış saatleri iyi, yeri uzak (Gebze), ya her şeyi süper ama Cumartesi yarım gün çalışma var, ya koşulları iyi ama istediğim gibi kurumsal değil…
Hala %100 içime sinen çıkmadı.
Yarın da bir görüşmem var. Çok büyük firma.Dünyada 13000 kadar çalışanı var, teklif onlardan geldi, tanıdığım eski bir müşterimizden.
Olması ihtimali yüksek. Kurumsal ve evime kendi aracımla gidersem 15 dk filan. Ama cumartesi yarım gün çalışma var.
Çok trafikli bi bölgede oralarda araç kullanmaya da çok çekiniyorum, naparım bilmem bi de o var.
Sırf bu yüzden reddetmek de istemiyorum. Maaşı epey yüksek isticem, ona da olur derlerse sanırım, kabul edicem.
İyi de bir gelecek vaat ediyor…
Hayırlısı inşallah hem benim, hem ailem için…
Önümüzdeki hafta içi de görüşmelerim var.
Dualarınızı esirgemeyin lütfen. Teklif çok ama içime sinen olsun, hayırlı yer olsun…

Buarada nasıl duyulmuşsa şirkette nerdeyse herkes ayrılacağımı öğrenmiş…
Herkes üzüntülü bi şekilde gelip durumu soruyo…
İşte böyle…

Şimdi biraz geçmişi okuyayım bakalım…..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bende bi özet geçeyim kızlar kendimden

geçtiğimiz hafta sonu abimin düğünü vardı
ve biz avrupa yakasındayız gelinizimiz karşıda kartalda
üstüne bide köprüde bakım olunca gelin almaya gitmek resmen eziyet oldu tam 3 buçuk saatte gittik herkes bizi bekledi falan düğüne son anda yetiştik ama herşey mükemmeldi harika bi düğünle evlendiler çok şükürr
kızıma kına gecesinde küçücük kırmızı bindallı giydirdim
düğündede gelinlik ve başınada hani şu komple yuvarlak çiçeklerden taçlar varya ondan tatktımm herkes bayıldı kızıma öyle tatlı oldukii özellikle kınaya damgasını vurdu:):)

ama sonrası bize biraz soorun oldu maallesef benim belim şu an çok kötü neredeyse hiç iş yapamıyorum eğilip kalkmak işkence gibi doktora gittim dün ilaç verdi falan 1 hafta 10 güne geçer dedi yaa

kızımıda doktora götürdüm hem idrar yolu enfeksiyonu hemde bağırsak enfeksiyonu geçiriyo meleğim ama çok şükür bi huysuzluğu yok hiçte olmadı zaten ben idrarının kokusundan ve akıntısından anladımiyikide götürmüşüm doktora bazı enfeksiyonlar böyle sinsi ilerliyomuş
şimdi antibiyotik kullanıyoruz..

bizde haberler böyle işte düğünle beraber inanılmaz bi yük kalktı üstümden bide şu belim iyileşse tam kendime gelecem inşşş

Canım geçmiş olsun...Kızına da sana da...

geçmiş olsun size de cnm. inşallah en kısa zamanda iyi olursunuz anne-kız...

gökçecim senin koca bebeğe de tekrar geçmiş olsun. sana da sabırlar diliyorum en acilinden :D

kızlar hepinize bir sorum var. mama miktarını tek öğünde ne kadar veriyorsunuz. ben bi kere 120lik hazırladım yetmedi, başka bir öğünde 150 hazırladım yetmedi, sonra diğer öğünde 180 hazırladım baktım hala boş biberonu çekiyor, oha dedim ve gerisini getirmedim :D

Canım Ada ek gıdaya geçmeden önce 120cc içiyordu ve bazen de doymuyordu.
Ama ek gıdadan sonra önce 100e düştü sonra da 90a...
Hatta 75 cc filan hızla emiyor sonrasını artık oyalana oyalana, arada biberonu ısıra ısıra...
Ama bakıcısı diyor, çorbasını güzel tam kase içiyor diye.
Meyveyi de yiyormuş.
Bazen akşam muhallebi veriyorum bazen mama.
Bağırsaklara fazla yüklenmek de istemiyorum birden...
Ama Tuna iştahlı maşallah...
Biliyosun Ada da ilk başlarda tontondu,Tunaya yakın kilodaydı ama hareketlendikçe silkeledi.5. ayda 50 gramdı eksiği ama yine de doğum kilosunu ikiye katlayamamıştı...
tuna açtı arayı benim kızla :D

bi de bişi sorcam oğlum dün ve bugün gündüz çok uyuyor, yoğurt yedirirken uyuyakaldı, sonra uyandı, yarım saat geçmeden yine uyudu. sabah 10dan beri uyanıp uyanıp uyuyor...endişelenmeli miyim? normalde birer saat uyuyup 2 saat uyanık kalırdı , gündüz uykusunu 4 saate tamamlardı ama dün de bugün de sanki daha fazla uyuyor.

Bazen Ada da öyle çok uyuyo canım...
Bazen de dediğin gibi hemen az uyanık kalıp yeniden uyumak istiyo...Bence normal...

meraba kızlar nasılsınız ? gecmisi okudum ama alıntı yapamicam simdi ayrı ayrı cunku bu carpıntı beni oldurcek :( soyle bi selam verip cıkayım dedim sadece..
surekli yuregim agzımda geziyorum hic olmamıstı boyle..yarın gidicem doktora insallah kotu bisey cıkmaz...insan boyle zamanlarda gercekten bi tuaf oluyo bende Hira ya bakıp bakıp Allah'ım nolur bana bisi olmasın ki cocugumun buyudugunu gorebileyim demeye basladım :aglayan:

hos her zaman Rabbim benim omrumden al kızıma ver diye dua ediyorum ama artık O en iyisini bilir ne diyeyim..
yarın yazarım size kendinize iyi bakın optum sizi

Canım daha geçmişin bi kısmını okuyamadım belki yazmışındır ama inşallah sonuçta endişe edecek bişey yoktur...

bi de oğluma baka baka ağladım özür dilerimmmm sana iyi bakamadım bakamıyom benn çok zayıfssın diye böğürdüm

Offf hayatım var ya, çok bombasın sen he :D
Çok temiz kalplisin kız için dışın bir senin bence...
Hayatımda senin gibi bi renk eksik he benim, tanış olaydık keşke :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
akşam 11e kadar 3 kez ağlayarak uyandı sonra 1 de uyandı sonra 3 te ondan sonra da benimle yattı zaten
saçma sapan şeyler düşündüm ölümle ilgili oğlumla ilgili geldiler yani gözlerim pörtledi ağlamaktan şimdibaşım ağrıyo
boşanma davası nasıl açılır velayeti kim alır mal rejimi nasıl lur onları araştırdım durdum

kız hayatım, seni okurken bişey yememek lazım vallahi, son cümlede püskürttüm halının üstüne...( ivreeeeeençç)

onun dışında ben de zaman zaman napsam da şu kocama muhtaç olmasam diyorum, ama daha oğlanla tek başıma bi yere çıkamıyorum, illa yanımda biri olacak, haa bir de her şeyi ben yaparsam yan gelip yatacak diye iyice sinir oluyorum...hoş bir şey yaptığı da yok zaten yardım manasında. iki gündür konuşmuyorum kendisiyle...bu kaçıncı ve de.

Selam kızlar. 2 gündür giremedim. Kandil akşamı habersiz ve yemekli (!) misafir geldi.
Bu aralar nerdeyse her gün bir iş görüşmesine gidiyorum… Kafam karışık %100 içime sinen yok…
Ya giriş çıkış saatleri iyi, yeri uzak (Gebze), ya her şeyi süper ama Cumartesi yarım gün çalışma var, ya koşulları iyi ama istediğim gibi kurumsal değil…
Yarın da bir görüşmem var. Çok büyük firma.Dünyada 13000 kadar çalışanı var, teklif onlardan geldi, tanıdığım eski bir müşterimizden.
Olması ihtimali yüksek. Kurumsal ve evime kendi aracımla gidersem 15 dk filan. Ama cumartesi yarım gün çalışma var.
Çok trafikli bi bölgede oralarda araç kullanmaya da çok çekiniyorum, naparım bilmem bi de o var.
Sırf bu yüzden reddetmek de istemiyorum. Maaşı epey yüksek isticem, ona da olur derlerse sanırım, kabul edicem.
Dualarınızı esirgemeyin lütfen. Teklif çok ama içime sinen olsun, hayırlı yer olsun…

İşte böyle…

hayırlısı olsun babuş, inşallah kısa zamanda içine sineni de bulursun.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Ya hayatım vallahi alemsin.. Ama inan o ruh haline bende giriyorum. Hatta eşim bana ve oğluna ilgili davranıyor ama bende bazen eşimin yemek yemesine bile gıcık oluyorum:) Eşime kızıyorum, söyleniyorum adam ağzını açıp bişey demiyor sonra utanıyorum yaptığıma.
Bende kendimi bunalmış ve sıkılmış hissediyorum. Annem ve babam yanımda onlarda gidecek kaplıcaya felan gideceklermiş. Bende selimi bakıcısına bırakacağım, karşı komşuma. İnşallah iyi olur herşey..
bende bi ara başanma işini düşündüm hatta eşime söyledim. Eşim okadar şaşırdıki, ben sana ne yaptım dedi. Hatta şöyle dedim , ev ve araba benim üstüme selimide alırım nafaka istemem dedim. Eşimde bana baktı baktı seni el üstünde tutuyorum bunumu bana layık görüyorsun dedi. Hatta gözleri doldu ayy bir pişman oldum. Bir daha başanma kelimesini ağzıma almam. Bizim hormonlar yapıyor bu hallari..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

İşte böyle…

canımcım herşey gönlüne göre olsun inşallah. Cumartesi yarım gün çalışma işi sıkıntılı ama evine yakın olması güzel. bende işe başladım inan herşeyi unutmuşum. Odama gittim, heryer toz içinde. Kitaplar üstüme geldi. Allahım ben bunlara nasıl çalışıyordum dedim. Bir çoçuk beni dağıttı ya..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Ya hayatım bak şu topikte bi seni tanımıyoz ve tanımayı çok isterim. Senin face varsa bizleri ekle. İnan bizden zarar gelmez sana:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar