2012 Şubat Anneleri

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Yok Babuşum, çok şükür idrar tahlilimiz normal çıktı... Popodaki çatlağı nasıl anlıcam? Hiç bakmadım...

selam kızlar hepinizeee...simuşum bzim doktor her gittiğimizde kontrol edio o bilgi werio bize hem ön açıklığı hemde arka açıklığı her gidişimizde kontrol edio hatta koltuk altı ve boyun altında pişik varmı yokmu die de bakıoo...ben anlamıoum walla çatlağı...sen ankaradasın dimi? walla bzim gittiğimiz doktoru önerebilirmm..çok ii konusunda bende tavsiyeyle gittim birkaç doktor denedikten sonra..

biz bugün toktor kontolümüze gittik..kızım 6800 gr olmuş ama boyumuz biras kısa yaa 63 cm...doktorumuz ama normal olduğunu sölüo..rutin kontrollerimiz çok ii geçti şükürler olsunn..maşallah... bizim kız doktora bi güldü bi güldü bi eğlendi sormayın yaa ..doktor zor kontrol etti..eller bacaklar durmadı walla..sedyenin başında başlayan muayene en son sedyenin sonunda bitti :D doktor dur kız bidakka ama livaa die die bi hal oldu..bide gülüoo doktorda gülmekten kontol edemedi..:vecihi: 1 ayda 1000 gr almış tostilik..bu arada artık ben süt weremeioum livaya hep mama alıoo...dedim sıkıoum sütüm gelio ama liva sert istio mememi hoş sütüm de azaldı gibi bunu söledim doktoraa..demir ilacı werirlerse asm den verme dedi..zaten mamada aptamilde fazla miktarda warmışş..extra yüklemeye gerek yok dedi..gelecek ay rotanın 2.dozunu olucaz..ek gıdaya başlatmadı..daha erken olduğunu düşünüo kilosuda ii dedi..demekki doyuyo o yüzden ek gıdaya için gelecek ay yoğurt ve meyveyle başlarıs dedi..bu arada livanın ilk doğduğunda kas yapılı üfürümü wardı..o da bu ay tamamen kapanmış şükürler olsunn rabbimee..işte şimdilik bizden bu kadar biz çok hayal kurmuştuk kızımla yoğurt meyve yicez die ama hayalimiz gelecek aya kaldıı..:D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Hayatım sordum da, doktor huyu böyle diyo, huysuz diyo tabi bunu ağlamaları için diyo bide gazlı bebekmiş öyle dedi. Ama kakayı neden öyle zorlanarak yapıyo onu sormadım, bu hafta içi bi gün gidicez bakalım ne dicek...

öyle de simuş, biberon verince 3e 4e bakmıyor valla cork cork emiyor, etrafı izleye izleye...

Hmmm o zaman bilemedim ben onu... Belki biberondan daha hızlı akıyo ya acaba öyle mi hoşuna gidiyo...

kızlar ben şahin'in gözlerinin içine baka baka ama böle deli gibi bağırarak göbeği ata ata uludağ limonatayı söylüyorum bayılıyo :D

Ahahahhahaaa dur yarın ben de deniyim bunu. :D Ben daha çok lölölölööölööö lölölölölöööö diyom, çünkü o zaman dil aşağı yukarı hareket ediyo, normal konuşunca dili göremiyo belki agu magu der diye yapıyom ama benimki a a a aaaa dan başka bişe demiyo...

acaba geceleri mama mı versem? yalnız aden kesinlikle biberonu da kabul etmıyor!!! bazen sutumu sagıp anneme bırakıyorum adeni kadın arıyo benı gokçe gel bıberonu almıyor bu dıye. :( kaşıkla bi iki damla zar zor içiyor sütü. işe başlayınca napacam bilmıyorum.

mama versem neyle verecem... pöffff...

bi de aden geceleri benle yatıyor hala. bı iki kere küçükken tıkandığı için korkuyorm hala. bana yapışıp uyuyor resmen. dün ilk kez park yatagında yatırayım dedim ne zaman uyansam gozleri açık bana bakıyodu :(( gece bi de onu uyutmayla uğraştım...

Gökçecan, bence sen yavaştan ayır Adenin yatağını, sonra zor olabilir bence. Ben doktora gidelim fikrini alayım odasını ayırcam inşallah. Kendi odasında uyumayı şimdi öğrendi öğrendi sonra görümcemin çocuğu gibi 5 yaşında halen odamızda yatmasını istemiyorum... Bu arada sen Aden'i anlattıkça her seferinde Durunun, Adenin dişisi olduğunu düşünüyom. Biberon olayı mesela. Benimki de almıyo. Kesinlikle reddediyo, yarın bi gün ben suyu falan nası içircem çok endişeliyim... Ama Aden emzik emiyo, biberonu alması gerekmez mi yaaa? :acep: Benimki emzikte almadı hiç..

Benim laptop arızalı Batur un tabletinden giriyorum alıntı falan yapamıyorum hatta çok zor yazılıyor ben en iyisi okumaya. Devam edeyim bebikommm Kayda uymuyor değişik aglamaları var sürekli kucak istiyor v.s

Selam Layloşum. An itibariyle hatun uyumuş durumda ve şuan size karanlıktan yazıyorum. Eşim lambayı kapattı da... :D Harf hatalarım olursa affola :D :D Benim zilli de sürekli kucak istiyo, şimdi yeni bişe öğrenmiş. Kucaktan inmek istemeyince ayakları karnına doğru çekip popoyu dışarı ittiriyo. Bi yandan da elleriyle yaka olur, efenime söyliim kol olur nereyi bulursa yapışıyo :D :D

Canım ben de Adanın kakasında bi kere kan görünce baktım.Popo deliğine baktım ben.Deliğin üstten görünen kısmında bişey yok.Ama böyle elimle iki yana açtım daha da içe bakmak için orda çatlak vardı.Elimizde çatlaklar olur ya öyle aynı,çizgi gibi,kırmızı.Kesik gibi böyle.Ama deliğin iyice içine bakmaya çalış görebildiğin kadar...

Hmmm hatırlıyorum Adanın böyle bi rahatsızlık yaşadığını. Yaa ben açamam o kadar... İçim gider, açarken yoksa da ben çatlatırsam diye.... :iyyyy:

Şu an güneş almayan odadayız ve oda sıcaklığı 25.6 derece.
Kışın zor 22 derece yaptığımız odada şu an durulmuyo.
Bir haziran akşamüstünde,güneş almayan kuzey cepheli odada durum buysa,temmuz ağustos sıcaklarını düşünemiyorum!

Hıııı işte tam bizim ev. Kışın güneş uğramaz, yazın da içinden çıkmaz. Her yaz bi dönem feci sıcak oluyo Ankara. Camların hepsini açıp ceryanda yatıyoduk eşimle de bu sene mümkün değil öyle yapamayız. Naapcaz bilmemm...

Simuş,buarada hiç gezmeye filan İstanbula gelmiyor musunuz?
Duru'yu bi Ada'nın doktoruna götür isterdim biliyo musun,bu ağlama ve kaka konusunda...

Valla ben de çok isterdim Babuşum... Hele ki şu idrar yolu rahatsızlığını şıp diye anlamış ya adam, valla hayran oldum. Maşallah diyelim de nazar değmesin adama :)

selam kızlar hepinizeee...simuşum bzim doktor her gittiğimizde kontrol edio o bilgi werio bize hem ön açıklığı hemde arka açıklığı her gidişimizde kontrol edio hatta koltuk altı ve boyun altında pişik varmı yokmu die de bakıoo...ben anlamıoum walla çatlağı...sen ankaradasın dimi? walla bzim gittiğimiz doktoru önerebilirmm..çok ii konusunda bende tavsiyeyle gittim birkaç doktor denedikten sonra..

biz bugün toktor kontolümüze gittik..kızım 6800 gr olmuş ama boyumuz biras kısa yaa 63 cm...doktorumuz ama normal olduğunu sölüo..rutin kontrollerimiz çok ii geçti şükürler olsunn..maşallah... bizim kız doktora bi güldü bi güldü bi eğlendi sormayın yaa ..doktor zor kontrol etti..eller bacaklar durmadı walla..sedyenin başında başlayan muayene en son sedyenin sonunda bitti :D doktor dur kız bidakka ama livaa die die bi hal oldu..bide gülüoo doktorda gülmekten kontol edemedi..:vecihi: 1 ayda 1000 gr almış tostilik..bu arada artık ben süt weremeioum livaya hep mama alıoo...dedim sıkıoum sütüm gelio ama liva sert istio mememi hoş sütüm de azaldı gibi bunu söledim doktoraa..demir ilacı werirlerse asm den verme dedi..zaten mamada aptamilde fazla miktarda warmışş..extra yüklemeye gerek yok dedi..gelecek ay rotanın 2.dozunu olucaz..ek gıdaya başlatmadı..daha erken olduğunu düşünüo kilosuda ii dedi..demekki doyuyo o yüzden ek gıdaya için gelecek ay yoğurt ve meyveyle başlarıs dedi..bu arada livanın ilk doğduğunda kas yapılı üfürümü wardı..o da bu ay tamamen kapanmış şükürler olsunn rabbimee..işte şimdilik bizden bu kadar biz çok hayal kurmuştuk kızımla yoğurt meyve yicez die ama hayalimiz gelecek aya kaldıı..:D

Aaaay sağol Livam yaaa... Doktorumu değiştirmek istiyorum ben de.. Aslında adamın bi anormalliği olmadı ama benimki rotadan sonra çok sıkıntı çekti ya işte o zaman gıcık oldum adama. Yani adamın kabahati var yok bilmiyom ama ben soğudum. İyi birini bulana kadar da mecbur hidicem. Aslında Laylamın ve Nazomun da doktorlarının isimlerini aldım ama ben özele gitmek istiyorum. Çünkü hastanede beklemek istemiyorum. Zaten tek başıma gidemem. eşim iş yerinden zor izin alıyor. O yüzden ben hep doktora haftasonu ya da hafta içi akşamgidiyorum. Hamileliğimde bile öyleydi. O yüzden ismini verirsen iyi olabilir :sila: Livaya da maşallah. 1 kg çok iyi bence bu ay için. benim zilli 350 gr zor almış... hAYIRLISI... sağlıklı olsunlar da...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

simuşcum ben aradım sen duymadın, sen aradın benn :) yarın gene bi denerim, ama Duru minnoş uyanır mı diye de emin olamıyorum..

Olsuuun sağlık olsun gene araşırız elbet bir gün eş zamanlı müsait oluruz :D
Sen aradığında minik zillinin karnını doyurmaya çalışıyodum. Yeni bi huy edindi; beslenirken çıt duysa basıyo yaygarayı! Sonra da doyur doyurabilirsen. Nuh diyo peygamber demiyo. İnat inat :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Olsuuun sağlık olsun gene araşırız elbet bir gün eş zamanlı müsait oluruz :D
Sen aradığında minik zillinin karnını doyurmaya çalışıyodum. Yeni bi huy edindi; beslenirken çıt duysa basıyo yaygarayı! Sonra da doyur doyurabilirsen. Nuh diyo peygamber demiyo. İnat inat :D

yaa bak işte o zaman burda gördügümde müsaitsen ararım canım, böylece minnoşu uyandırmayız :smileylove:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
zar zor birkaç kelam edeyim
Pikoşum hoş geldin balım kardeşin nişanlanmış hayırlı uğurlu olsun
Simuşum senin bu kızdan çekeceğin var sen yazarken herşeyi komik geliyor(gözümde canlandırıyorum da)birde sana sormak lazım:D:D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
benim huysuz oğlana dün gittim çıngırak patiklerden aldım ama bacakları kaldırıp bakamıyor oturunca görüyor
ne zaman kaldırır acep bacakları unutmuşum ben

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
benim huysuz oğlana dün gittim çıngırak patiklerden aldım ama bacakları kaldırıp bakamıyor oturunca görüyor

Hiç sorma Laylam bence de çekeceğim var. Ama telaşe müdürü babayla protest bi anneden de halim selim bi çocuk beklemek hayal olurdu bizim için :D
Duru hatun maşallah epeydir kaldırıyo bacaklarını. Gerçi benimki ilk doğduğu günden beri elleri ayakları zaptedemiyoz ya. Bide ben ayaklarını havaya kaldırdıkça elleriyle ayaklarını tutturuyom kısa bi süre de olsa tutuyo :D dene bi istersen böyle yapmayı.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

Tuna bir 10 gün kadar önce başladı galiba cnm. yani 4.ayın başlarında...

selam bu arada kızlar.
şimdi vay seni e-okul diye türkü tutturcam valla. açılmıyor terbiyesiz :eek:ky:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
kızlar Tuna her yemek zamanı tepemizde bitiyor. masadaki herşeye saldırıyor. ne versen yiyecek kıvamında. eline birşey alamazsa çirkefleşiyor,oraya buraya vuruyor. annem bu akşam ekmek kabuğu verdi. sertti diye oralı olmadım ben de. onu bile kopardı eşşek sıpası:sok salatalık verdim akşamüstü eline, yumuşatmış sıkmaktan... elinden düşürünce nasıl hırslanıyor, titreyerek ağlamaya başlıyor asabi şirin...
ben çok çekicem bu oğlandan galiba. tüm komşuları kapıya toplar, hergün de okul idaresi şikayete çağırır kesiiiiiin

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Tuna bir 10 gün kadar önce başladı galiba cnm. yani 4.ayın başlarında...

selam bu arada kızlar.
şimdi vay seni e-okul diye türkü tutturcam valla. açılmıyor terbiyesiz :eek:ky:

:D :D Selamın hello şekerim

kızlar Tuna her yemek zamanı tepemizde bitiyor. masadaki herşeye saldırıyor. ne versen yiyecek kıvamında. eline birşey alamazsa çirkefleşiyor,oraya buraya vuruyor. annem bu akşam ekmek kabuğu verdi. sertti diye oralı olmadım ben de. onu bile kopardı eşşek sıpası:sok salatalık verdim akşamüstü eline, yumuşatmış sıkmaktan... elinden düşürünce nasıl hırslanıyor, titreyerek ağlamaya başlıyor asabi şirin...
ben çok çekicem bu oğlandan galiba. tüm komşuları kapıya toplar, hergün de okul idaresi şikayete çağırır kesiiiiiin

:) maşallah de bence, iştahlı bi çocuk olucak inşallah o annesi. Ben severim iştahlı çocuğu :) Ben de bugün karpuz yalattım biraz. Yalandı durdu şop şop sonra tabağı elime alıp karşısında hmmmm ne de güzelmiş karpuz diye diye yedim. Ağlamaya başladı. Karpuzu ona vermedim diye mi yoksa başka bişeden mi bilmiyom ama :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bu arada haftaya pazartesi gene daireden bu sefer kendi çalışma arkadaşlarım gelecekler 2 arkadaş daha sizle biz de gelelim demişler, benim akıllı çalışma arkadaşlarım, olmaz siz başka zaman gidin, biz dairece gidicez demişler :D yani bana 2. bi iş çıkardılar :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Yaa kızlar, bu bebeler ne zaman kesintisiz gece uykusu uyumaya başlayacaklar? Benim kayınpederin eşinin oğlunun bi bebesi olduydu, 5.5 aylıkken gece uyuyo mu diye sormuştum. kadın demişti ki saat 8 de uyuyo, 12 de uyanıp emiyo, sabah 8 e kadar uyuyo :sok :sok acaba biz de görecek miyiz böyle bi uyku düzenini?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Masallah ne guzel istahli cocuk.
Ada hicbiseyden hoslanmiyo,meyveleri,muhallebiyi binbir naz niyazla yiyoruz sonuna dogru da koyveriyoruz aglamayi.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
:D :D Selamın hello şekerim

:) maşallah de bence, iştahlı bi çocuk olucak inşallah o annesi. Ben severim iştahlı çocuğu :) Ben de bugün karpuz yalattım biraz. Yalandı durdu şop şop sonra tabağı elime alıp karşısında hmmmm ne de güzelmiş karpuz diye diye yedim. Ağlamaya başladı. Karpuzu ona vermedim diye mi yoksa başka bişeden mi bilmiyom ama :D

ayy Tunaya öyle yapsam parçalar beni :D çünkü ne yersek ondan tatmak istiyor. ben de hafiften yalatıyorum. sütüm azaldı sanki benim hee, çok sinirleniyor emerken. bugün sütyenin askısını çekiyor, pat bırakıyor, defalarca tekrarlıyor. memeyi de bırakmıyor ama... şu 6 ayı en azından sağ salim tamamlasaydım...

okuldan gelince pazara çıkardım. öyle dolandık ana oğul bön bön bakınarak. renkli şeyler çok ilgisini çekiyor. nereye bakacağını şaşırdı... yarın da okula götürcem öğleden sonra. çok yabani benimki ya, insana alışsın azcık...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar