2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım Tuna'nın da derdi o sanırım. parmağımı ağzına sokunca emerdi hemen. şimdi sımsıkı ısırmaya çalışıyor. baktım ben beyazlık görmedim ama yakındır herhalde. doktoru bize de 3.ay kontrolünde vermişti jel. ama ben sürekli kullanmadım. damakları sertleştiriyor ve süreci uzatıyor diye duydum birkaç yakınımdan. bilmiyorum artık. çok huzursuzsa sürüyorum biraz :smileymix:

Bize de acildeki doktor verdi ama kendi doktorumuza henüz sormadım,bakalım yarın sorucam inşallah...
Ada da bu ara kendi oynamak istemiyor, illa konuşacaksın, eşlik edeceksin.
Ama ne zamandır oyun halısına koymuyordum bugun koydum, şu an sallanan oyuncağı koparmaya çalışıyo :D
kopmayınca da sinirleniyo :D
Bi de biberonunun kapağı bacaklarının arasına düşmüş,alamıyo, ayağıyla itmesini de beceremiyo, kendi kendini yoluyo sinirinden :D üstünü başını filan :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
hatunlar,
sizin bebeler ne zaman biseylere bilincli uzanmaya basladı ?
ve biseyleri tutup bilincli agızlarına goturmeye basladılar ?

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ben geldimmmmm

temizlik ve yarına hazırlık derken saati 4 ettik iyi mi? :dance2:
Tunanın keyfi yerinde maşallah ama uyumuyor gündüz. çıldırceeeeeeem hep oyun ve arkadaş istiyor. kendi kendine oynaması 10 maksimum 15 dk. sonra bağırmaya başlıyor, almazsan şiddeti artıyor, almamakta ısrarcıysan ağlamaya başlıyor. ve dakikalarca susmuyor...

cnm bizimki de öyleydi
şimdi yatakla onunla uyuyorum tıkı çıkmıyo
ama bi işe yaramıyo tabii sende uyuyosun :D

Bize de acildeki doktor verdi ama kendi doktorumuza henüz sormadım,bakalım yarın sorucam inşallah...
Ada da bu ara kendi oynamak istemiyor, illa konuşacaksın, eşlik edeceksin.
Ama ne zamandır oyun halısına koymuyordum bugun koydum, şu an sallanan oyuncağı koparmaya çalışıyo :D
kopmayınca da sinirleniyo :D
Bi de biberonunun kapağı bacaklarının arasına düşmüş,alamıyo, ayağıyla itmesini de beceremiyo, kendi kendini yoluyo sinirinden :D üstünü başını filan :)

cnm tetagil içinde jeller gibi anestezi etkisi olan madde yok bitkisel ben sürdüm rahatlatıyor

hatunlar,
sizin bebeler ne zaman biseylere bilincli uzanmaya basladı ?
ve biseyleri tutup bilincli agızlarına goturmeye basladılar ?

bilinçli uzanıp yakaladığı ve şiddetle çektiği tek şey saçlarım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
cnm bizimki de öyleydi
şimdi yatakla onunla uyuyorum tıkı çıkmıyo
ama bi işe yaramıyo tabii sende uyuyosun :D

cnm tetagil içinde jeller gibi anestezi etkisi olan madde yok bitkisel ben sürdüm rahatlatıyor

bilinçli uzanıp yakaladığı ve şiddetle çektiği tek şey saçlarım

Bize detinox diye bişey vermişler,olmazsa o tetagili alayım...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
tsk ederim kızlar cevaplar icin..benimki daha hic uzanmadı sadece eline zorla tutusturuyorum biseyler tutuyo sıkıyo falan ama atıyo sonra..

bide dün erik ve muşmula yalattım :cokkomik: suratı gorcektiniz yalanmaktan bi hal oldu agzının suyu aktı :ask:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
tsk ederim kızlar cevaplar icin..benimki daha hic uzanmadı sadece eline zorla tutusturuyorum biseyler tutuyo sıkıyo falan ama atıyo sonra..

bide dün erik ve muşmula yalattım :cokkomik: suratı gorcektiniz yalanmaktan bi hal oldu agzının suyu aktı :ask:

Canım ama Ada epey büyük seninkinden nerdeyse 1 ay var,Ada tam 4,5 aylık şu an ki daha yeni yeni kendi uzanıyo_O da kah uzanıyo kah uzanmıyo yani.

ee benimki niye uzanmıyo o halde

Ada da yeni uzanıyo canım ama öyle her gördüğüne atlamıyo, bazen uzanıyo bazen uzanmıyo.Genelde yukarıdan sallanan oyuncaklara uzanıyo...Tutmaya çalışıyo ama ağzına götürme pek bilinçli değil şu an.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu ara benim kız çığlığa benzer bişey huy edindi, bağırmada değil sanki kişner gibiEvet evet tam olarak tarif bu kişniyo :D
Yapan var mı bunu bebelerden :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Bu ara benim kız çığlığa benzer bişey huy edindi, bağırmada değil sanki kişner gibiEvet evet tam olarak tarif bu kişniyo :D
Yapan var mı bunu bebelerden :D

benimki yapıyoo onu :D boyle kaprisli kaprisli bi cıglık gibi kurnazca boyle demi :D bide emerken oyun yapıyo yuzume bakıp bakıp kahkaha atıyo essek sıpası :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benimki yapıyoo onu :D boyle kaprisli kaprisli bi cıglık gibi kurnazca boyle demi :D bide emerken oyun yapıyo yuzume bakıp bakıp kahkaha atıyo essek sıpası :)

Bizimkine kahkaha attırmak zor.Sürekli gülüyo ama kahkaha nadir.
Ama böyle ıığğğğğğ diye bi ses çıkarıyo gülerken yılışık yılışık :tskler:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
melaaabaaa,

kızlar Tuniş oyun oynuyor resmen benimle. önlüğüyle yüzünü kapatıyor, açıyorum, gülüyor, yapma deyince, aynı şeyi tekrarlıyor :utan: videoya kaydedebildim sonuçta :D çok tatlı ya hemen facebook'a yükledim...
tabi bu arada yaptığım kek kalıptan çıkmadı. o yüzden bu saatte ikincisiyle uğraşıyorum... :sapan:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
melaaabaaa,

kızlar Tuniş oyun oynuyor resmen benimle. önlüğüyle yüzünü kapatıyor, açıyorum, gülüyor, yapma deyince, aynı şeyi tekrarlıyor :utan: videoya kaydedebildim sonuçta :D çok tatlı ya hemen facebook'a yükledim...
tabi bu arada yaptığım kek kalıptan çıkmadı. o yüzden bu saatte ikincisiyle uğraşıyorum... :sapan:

izledim canım videoyu. benimkinin de en büyük zevki yüzünü kapatmak, ben önlük takmadığım için t-shirtünü çekiyor yüzüne sürekli, bir de yanı başında değilsem emziği atıyor ağzından gelip de vermem için...veriyorum eğer ayrılacağımı hissederse hooop bi daha atıyor...

ayy sonunda uyudu bugün de, eşim daha gelmedi, yalnız da hayatta uyuyamam, korkarım...

bugün ilk defa pusetle yalnız çıktık, annemlere gittik, ağlayacak stresiyle nasıl hızlı gittiysem artık, gidince ter bastı. neyse ki kuzum hiç ağlamadı, dönerken de annemlerle geri geldik yine ağlamadı, alışacak galiba arabasına...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
izledim canım videoyu. benimkinin de en büyük zevki yüzünü kapatmak, ben önlük takmadığım için t-shirtünü çekiyor yüzüne sürekli, bir de yanı başında değilsem emziği atıyor ağzından gelip de vermem için...veriyorum eğer ayrılacağımı hissederse hooop bi daha atıyor...

ayy sonunda uyudu bugün de, eşim daha gelmedi, yalnız da hayatta uyuyamam, korkarım...

bugün ilk defa pusetle yalnız çıktık, annemlere gittik, ağlayacak stresiyle nasıl hızlı gittiysem artık, gidince ter bastı. neyse ki kuzum hiç ağlamadı, dönerken de annemlerle geri geldik yine ağlamadı, alışacak galiba arabasına...

alışır annesi, üzmez seni minik...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ene neler kaçırmışım ben ya. oyyy oyyyy. :eek:ky::eek:ky:
bıraz kendımızden ve 4 ayımızdan bahsedyim.

aden ilk 45 gün azmış sonrasında yoluna yavaştan girmiş bi çocuk. bu aralar tek sıkıntısı sürekli kucak istmesi, elinin sürekli ağızda olması, tükürük salya, konuşma, bağırma gırla. yatagına koyup üstümü değiştirirken bile basıyo çığlığı. huzursuz bi de bu ara. :(

hala beni emiyor aden. hiç mama almadı (hastanede 2- 3 kere verdıler o kadar) 2-3 saatte bir emiyor. iştahlı bi çocuk değil emerken gözgöze geldık mi başlıyor agulamaya. konuşmayı emmeye tercıh edıyor yani. geceleri de hala 2-3 saatte bi kalkıp emzırıyorum. boyle mı devam etmelıyım yoksa artık arayı bıraz daha uzatmalıyı mıyım bilemedim???

kaka problemımız var bu ara. kakası macun kıvamında. yaparken çok zorlanıyor bi iki kere ben kendim uyardım da ancak yapabıldı yavrum. doktora soyledıgımde benı az daha dovuyordu:(( bu problemı napacam bilmıyorum. çocuk resmen azap çekıyor kaka yaparken. tuvalete oturturur gıbı yapıyoruz da bezıne ancak o zaman yapıyor o da zorla ıkına sıkıla :(((

aden acayip uzun ama zayıf bi bebe. boyu şimdiden 66 cm. 52 cm doğdu. kilosu 10 gün önce 6700 dü. doktoru adenden kilo bekleme yapısı bu, ince uzun bi çocuk olacak dedi.

aden bu ara kendi dönmeye başladı. elini cisimlere uzatıyor, ama elinde pek tutamıyor. tuttuğunu da agzına göturuyor. feci bi damak kaşınma problemımız var ve doktor jel mel vermedi bana.

aden'in 1-5 bilemedin 2 saat aralıklarla uykusu gelıyor. bazen sorunsuz bazen de beni deli edecek kadar sorun yaşatıyor uykuya dalana kadar. zor bi çocuk olduğu herkes tarafından soylenıyor :(

kalabalığı sevmıyor, misafır geldiği akşamlar azıyor ağlıyor uykuya dalana kadar canıma okuyor.

gece uykusu bu aralar iyi. düzene girdi minnak yavrum maşallah. artık anlıyorum dilinden. feci anneci yalnız. gözü benden başkasını görmüyor. aşık aşık bana bakmasına ölüyorum. gülümsemesine, nazlanmasına konuşmasına bitiyorum.

ya ben resmen bu küçük adamla aşk yaşıyorum

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
vay vay vay olaya bakın.. anam bu saate kadar hic kimse girmemiissss yazmamısss..tabi bugun cumartesi kacıverdiniz demi gezmelere pikniklereee :)
bizim babamızın izin gunu hafta ici napalım biz gidemiyoruz evde pinekliyoruz..ancak aksamustu kızımı parka goturcem o kadar iste :tskler:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
günaydınnn kızlarrr.. kabuss gibi gibi 2 günden sonra karsınızdayım. gecmişi okuyamadım. aksama bakarım artık.

persembe günü nezosa gittim. 120 degil 150 cıktı kayıtta spiral. neyse girdim. canım yandı ama hakikatten dayanılmıcak gibi degildi. 2_3 kez denedi. en son tamam bitti dedi ultrasonla kontrol edelim gidiceksin. ohh dedim. ama bi baktı yüzü degişti. bünye kabul etmiyo derler ya hani öle bişi dedi. ayyy o da geldi beni mi buldu olmuyo mu simdi yani dedim. ipini bile kestim ama ultrasonda baktım rahim geri itiyo dedi.daha fazla zorlarsam rahim delinir. sezeryan oldugun için de rahim agzı falan dar ayrıca uterusun da geriye dogru dedi. hapı igneyi falan anlattı ama ben paraya mı olmayısına mı cektigim acıya mı üzüleyim bilemedigimden dinleyemedim bile.
ögleden sonra görümcem kendi dr unu aradı. anesteziyle takan. adam demiş ki öyle bişey sözkonusu degil. hastahanede uyutmak istemiyolar , hastanın canını da fazla yakamıyolar canlı canlı tutmadı diolar. ben kesin takarım. 245 lira fiyat verdi ve anestezisisz takmadıgını söledi. dün için randevu aldık. ama bu sefer de defne de bi halsizlik bas gösterdi.
gece uykuda ögürdü ve kustu. yan odada olsa falan ben yetisene kadar allah korusun düsünmek bile istemiyorum. aldım cevirdim hemen. sonra avazı cıktıgı kadar bagırmaya basladı. kaka yaptı ama içinde resmen beyaz beyaz parcacıklar vardı ve ishal. neyse gece yata kalka bitti. sabah bi daha agladı bi daha kaka bu sefer de sümük gibi. dr u aradım zaten pazartesi randevumuz vardı 1 saat sonraya verdi hemen gittik. bi halsizlik var ama ates yok, öksürük ,kusma 1 defa. tahlil istedi bi de ilac verdi. bakteriyel bişi gibi dedi. idrarı 1 saatte verebildik kukusuna bi poset yapıstırdılar. ama kakayı yapmak bilmedi. bu arada bende anesteziyi randevuyu unuttum kahvaltı ettim:bayil: dr randevuyu aksam 7 ye kaydırdı öle olunca.

neyse görümcemle kızını aktarıcagı okula gittik kayınvalidem e var ordan da dr a gidicez. cocuk bişi yemio kayınvalidem de sen girince aglıcak az emzir az mama yapalım die diretince yaptım mamayı. daha biberonu agzına koymamla cocugun ögürmesi bir oldu. benn a aaa aaaaaa derkenn benim üstüme, kendi üstüne, arabaya heryeree öyle bi kustu ki anlatamamm. resmen burnundan cıktı. o kadar mama yememiştir gün içinde nerden cıktı o kadar anlamadım. onu soyduk tek badi kaldı, babası eve gitti kıyafet almaya, bende kusmuklarımla dr a.:tskler:

anestezici hiçişi hatırlamıcaksın dedi. hakikatten beni nasıl giydirdiler arabaya nasıl gittim hiç hatırlamıyorum. dedigine göre cok da güzel tutmus ria. 15 gün sonra kontrol var.

bitti sanıyosanızz yanılıyosunuzz:sok
görümcem bize gelin evde yapamazsın dedi. zaten arabada da uyudugumdan gittik:D yarı baygın hadi bi umut deyip cocugga mama yaptım yine. mamanın azıcıgını içti kii bi kokuu. aayy kaka yaptı dedim sevincle. yarım saatte hastaneye yetiscek ya. bi elimde kaka cubugu bi elimde telefon esimi arıyorum. bi yandan da cocugun altını actım. kaka ii gibiydi. tam yeni bezi takıyodum ki bi yapmaya basladı:sok bu sefer kadıncagızınn bütün koltugunaa ordan sofbeni actılar yıkayalım heryeri kaka oldu die banyosunun yerlerine kadarr dünya kadar kaka yaptı:utan: ben kosa kosa hastahaneye kakayı yetiştirmeye.sonuclar yarım saate cıktı. nöbetci dr a gösterdik. degerleri normal korkmayın zaten bugün baslamıs. dr unuzun verdigi ilacları kullanın.ama yinede ishal artarsa, siddetli kusarsa arka arkaya cocugu getirin dedi. ben eve geldigimde kızcem mısıl mısıl uyuyodu. onlar cay içerken bende uyuyakalmısım zati ruh gibiydim. ama nasıl derin bi uyku kendi evime nasıl geldigimi de hatırlmaıyorum desem yeri var.:eek:ys:
bugün cok dinc uyandık. ilaclara devam. bizim kız da 11 e kadar uyudu beimle bir. ama keyfi gayet yerinde oyun oynadık baya. simdi yine uyudu. bende biraz evi toparlıcam. :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ECRİN...
gecmis olsun canım insallah dedigi gibi tutmustur hic sorun yasamazsın...
hayırlı olsun ria'cıgın :D
Defne'ye de cok gecmis olsun..off ya ne hamile kalmak,ne dogurmak..ulen biz daha yeni basladık hayatın ne demek oldugunu anlamaya herseyin en basındayız daha bakalım bu bebeleri buyutene kadar ne gorcez ne yasicaz..
Allah hepimize sabır saglık güc kuvvet versin :utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar