2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Biz tatil yerinde bu bebelere ne giydircez yav? Yani şimdi mesela ben alta kısa kol body, üste tulum giydiriyom evde... Sıcak yerde tek kat mı giydircez? Üşümez dimi?

Ben de hala altına kısa kollu body üstüne tulum yada pijama giydiriyorum uzun kollu.Ama hala altını mutlaka 2 kat tutuyorum,içine ince bi patikli alt giydiriyorum.Bizim ev serin.Şu an 23.1 derece mesela.
Üzerine de yelek giydiriyorum, kışın bile pek giydirmemiştim buara soğuk sanki :)
Ben kolayına kısa kolluya geçemem valla :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Nasip canım, kısmet.Benim nasıl sütüm vardı biliyo musun, görenler imreniyodu.Sabah kalktığımda geceliğim karnıma kadar ıslanmış oluyodu sanki önüme su dökülmüş, pedlere rağmen.Biberonlarca sağıyodum,saat başı 150 cc dolduruyodum.Ama bitti işte.Nasibi o kadarmış çocuğumun...
Çok üzüldüm, ama geçen o 570 gram olan bebeği duyunca üzülmeyeceğim artık dedim.En azından alternatifim var.Bebeğim mama emebiliyor.
Düşünsene parayla,pulla,maddiyatla satınalamayacakları, elde edemeyecekleri bir şeye muhtaçlar ve bulunması bir o kadar zor ve meşakkatli. Bulsan da süt verene ne kadar güveneceksin ama güvenmek zorundasın.
Böyle durumda değiliz hamdolsun.

Evet canım... Haklısın... Allahım onun da yüzüne baksın inşallah. Eşimin bi akrabasının da bebeği erken doğum olmuş ve 500 gr doğmuş. Şimdiyse sanırım 20 li yaşlarında genç, iri yarı bi delikanlı :) maşallah.

Ben de hala altına kısa kollu body üstüne tulum yada pijama giydiriyorum uzun kollu.Ama hala altını mutlaka 2 kat tutuyorum,içine ince bi patikli alt giydiriyorum.Bizim ev serin.Şu an 23.1 derece mesela.
Üzerine de yelek giydiriyorum, kışın bile pek giydirmemiştim buara soğuk sanki :)
Ben kolayına kısa kolluya geçemem valla :)

Ben dışarı çıkarken bile altını tek kat giydiriyom Babuşum... İnşalah az olmuyodur...:acep:

günaydın kızlar nasılsınız ?

Bebikom, sen nası hem online oluyosun hem de aşağıda adın görünmüyo?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kııızzz Tugbisim...

benim emzik emmeyen kızıma aldıgım emzik tutacı seninkiyle aynı aboow :D

(bu arada masallah eymene valla,çekilin uleynnnn edasında bakmıs :D )
hadi yaa :D sağol teyzoş öle bakıyo bizim oglan sert haşin erkek ya tam gülüyo ya tam sert duruyo ortası yok
kızçeler alıntı yapmayın hayatım için büyük boy foto olarak oğluşumu paylaşayım sizlerle teyzeleri rabbim bebeklerimizi nazardan saklasın silecem yarına kadar kalsında

وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ

aman Allahım, Eymen buraların ağır abisi olmuş. ben Tunaya diyordum ama siz bizi sollamışsınız şekerim. maşallah. Rabbim esirgesin

sağolasın canım benim valla anlamadım kadir inanır gibi sert bakışlı bi çocuk
Maşallah oluşuna tuğbacım Allah nazarlardan korusun

cümlemizinkini laylamm
Amiiinnn inşallah

tubiş resmi eşime gösterdim bu ne kadarlık dedim? 1,5 yaşında dedi :D şahin'den küçük dedim hadi yaaa dedi :crazy: bakışlar tam maço kime benzemiş bakışları :)
hadi cnm giyiminden demiştir onu bir kaşık suratın neresi 1,5 yaşında ayy
bakışlarımız babasına benziyo

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızlar mama sandalyesi ne alacaksınız?

e bebek de chicco lar indirimliymiş şu aralar, ama normal fiyatlarını bilmediğim için uygun mu bilemiyorum.

Kızlar demiştim ya Ada kaç günlerdir huysuz.Gündüz uyumuyor, uyku gözlerinden akıyor uyutmaya çalışınca kendini yırtarcasına ağlıyor.Uyutmasan mızmızmız inler gibi sürekli.Uyuduğunda azıcık uyuyor ve uykudan ağlayarak kalkıyor,uyku arasında ağlıyor.
İştahı da azdı.
İki gündür böyleydi.Dün gece iyice arttı.Gece uykusuna alışkın olduğu saatte geçemedi yine ve başladı ağlamaya.Birkaç saat hiç susturamadık,bir yerinin ağrıdığına kanaat ettik.Gaz gibi de aynı zamanda ama en yoğun gazlı zamanında bile bu kadar uzun süre böyle yapmadı,en azından uykuyu reddetmedi diye acile götürelim bari dedik.Ama gece saat 12ye geliyordu.Her zaman gittiğimiz hastaneyi aradım gece acilde çocuk doktoru yokmuş.Maalesef özel hastanelerin durumu böyle.Eskişehirde de bunu yaşamıştım,Acıbademde bile gece çocuk doktoru yoktu ve acil hekimi ben bebekten anlamam deyip bakmamıştı.
Neyse burdan tecrübemle,en iyisi Zeynep Kamile götürmek dedim.Nihayetinde kadın ve çocuk hastalıkları hastanesi,doktor olmaması gibi bi durum olamaz.Aldık gittik.Anam ne kalabalık.Gazdan ağlayan bebeklerden tut,karnı ağrıyan çocuklara kaynıyo ortalık.Düşünün ki sıra numarası veriyolar.
Zaten arabada uyudu bizim kız.Orda da hiç uyanmadı.Muayeneye 1.5 saatte filan anca girdik,sıramız anca geldi.
Bizden önceki bebekle dakikalarca alakadar olmasına karşın bizimle pek de öyle alakadar olmadı doktor hanım.
Uyuyordu Ada da zaten.Gaz gibi görünüyor dedi,zaten arabada uyuması tipik bir göstergeymiş.Arabada gezdirmenizi öneririm dedi.Metsil damla önerdi,ama o da üretimden kalkmış eczacı öyle dedi,doğruysa artık.
Birde caljel yazdı,sağ diş patlıyor o da ağrı yapar dedi.
Böyle dönemlerde ağrı kesici uygulanabilir dedi,ben zaten paranox vermiştim yarım.
Jeli de kendi doktorumuza sormadan kullanmam.Cumartesi götüreceğim nasipse,yarın yani.
Bir de henüz dönmedi daha dedim,normal mi.
Hemen kilosu fazla biraz ama dedi.Daha kilosunu sormamıştı,gözüne öyle geldi herhalde.Ne kadar dedi 6640 gram dedi.Doğum kilosunu sordu 3.5 kilo dedim.Bir ay-25 gün kadar önde dedi.Boyu da 65 cm ama dedim.
Yok dedi bir ay sonra olması gereken kiloda.
Ona bi 25 gün filan süre tanıyalım, dönmezse polikliniğe getirin dedi.
Şimdi bunu taktım kafaya.
Ben hiç yere filan da yatırmıyodum.Genelde koltukta gözetimimde ve biraz yüksekte yani yastıkta yatıyodu.Yastık kusmalarımızdan kalan bi alışkanlık.YEre yatırmadığımdan mı dönmedi bugune kadar acaba?
Bugun yere yatırdım bakalım,altına yorgan battaniye serdim,üstüne de oyun halısı.
Şimdilik oyun halısının oyuncaklarıyla konuşuyo,çene hiç durmadı ama kıç da kalkmadı :D
Ya kızlar normal mi hepinizin bebeleri döndü mü?
Özellikle Adayla günü yakın olanlar, lilacs, hayatım?

benimki sırt üstünden yüz üstüne daha dönmedi, dediğin gibi yan dönüyor, yan döne döne 180 derece döndürüyor kendini baş ve ayaklar yer değiştiriyor ama yüz üstü dönmedi daha, yalnız bir kere yüz üstünden sırt üstü dönüverdi, bir daha da olmadı, ben artık her gün yüz üstü yatırıyorum ama bence de daha önce yatırsak daha önce dönerlerdi...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
e bebek de chicco lar indirimliymiş şu aralar, ama normal fiyatlarını bilmediğim için uygun mu bilemiyorum.

benimki sırt üstünden yüz üstüne daha dönmedi, dediğin gibi yan dönüyor, yan döne döne 180 derece döndürüyor kendini baş ve ayaklar yer değiştiriyor ama yüz üstü dönmedi daha, yalnız bir kere yüz üstünden sırt üstü dönüverdi, bir daha da olmadı, ben artık her gün yüz üstü yatırıyorum ama bence de daha önce yatırsak daha önce dönerlerdi...

Demek daha normal o zaman...Ben sırtüstünden yüzüstüne dönecek sanıyorum yüzüstünden mi sırtüstüne dönecek ki?
Yüzüstü de deniyorum bakalım, hem gaz da daha kolay çıkıyo...
Tam atlattık derken gaz yine başımıza bela bu günlerde çünkü,ek gıda değişimleriyle birlikte...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Evet canım... Haklısın... Allahım onun da yüzüne baksın inşallah. Eşimin bi akrabasının da bebeği erken doğum olmuş ve 500 gr doğmuş. Şimdiyse sanırım 20 li yaşlarında genç, iri yarı bi delikanlı :) maşallah.

Ben dışarı çıkarken bile altını tek kat giydiriyom Babuşum... İnşalah az olmuyodur...:acep:

Bebikom, sen nası hem online oluyosun hem de aşağıda adın görünmüyo?

bilmiyorum ki simusum ? zaten farkında olmadan zaman asımına ugramıs log out olmusum :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
2 gündür Adayla bankaya gidiyoruz.Bugün de yine banka işi çıktı.Of gözümde büyüdü şimdi hiç canım istemedi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
walla bazen oyle useniyorum ki aynı dedigin gibi ne girip bisi yapasım geliyo ne toplayasım..
simdi paket soylicem yedikten sonra da ilk fırsatta aksama yemek yaparım planladım..

bezelye-makarna-patlıcan salatası yapcam..

Ben dün tarhana çorbası-şehriye pilavı-taze fasülye yapmıştım.Yanına da eşim domatesli biber kızartması istemişti onu yaptım.Artanlarla idare ederiz sanırsam :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ben dün tarhana çorbası-şehriye pilavı-taze fasülye yapmıştım.Yanına da eşim domatesli biber kızartması istemişti onu yaptım.Artanlarla idare ederiz sanırsam :D

hee yeter tabi daha ne olsun..ben dun yemek yapmadım esim kapanısta oldugu icin sadece kendime gore bisi uydurverdim..ama bu aksam yaparım ama once karnımı doyurmam lazım ac ayı yemek yapmaz :D sonra girisirim patlıcanı kozlicem o sırada bezelyeyi yaparım en sonda makarnayı yaparım o basit zaten..biraz fazla yapıyorum artık yemekleri 2 gun yencek sekilde napayım :( onceden gunluk yapardım simdi boyle walla

Tepki
56
Bende acım ama dolap tam tam takır.. :D Yoğurt ve meyve var onları yiyorum şimcik..Oğlanı zorla uyuttum her an zırlayabilir..:) Dolabın tam takır olmasının nedenide yarın sabah kısmetse annemlere gitcem eşimin bir aylık kursu var ve bende bir ay kalcam onlarda..ve oğlumuda sünnet ettirmeyi düşünüyorum kısmetse..
Kızlar dün pilaav yapıyordum tam suyunu dökerken cazz diyebir ses gelir ya benim oğlan bastı ağıdı..Ufacık şeylerden korkuyor.. :S Bende öyle çok korkağım..Eşim sana çekmiş diyor ama çekmesin bana yaa çünkü çamaşır makinasının içindeki çamaşırlar iç içe geçer ya ilk zamanlar ondan bile korkardım eşimi çağarırdım.. :D Yani benim durum vahim..:)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
BABALAR GÜNÜ GELİYOOOOO........

kızlar ne almayı dusunyonuz ?
ben bikac yerde sey gordum,baba-oggul yada baba-kız adını yazdırıyosun kupalar var..yada yılın en iyi babası oscarı var :)
bu tarz orjinal bisi olsun istiyom ben kızının adıının yazdıgı ne bilim

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Demek daha normal o zaman...Ben sırtüstünden yüzüstüne dönecek sanıyorum yüzüstünden mi sırtüstüne dönecek ki?
Yüzüstü de deniyorum bakalım, hem gaz da daha kolay çıkıyo...
Tam atlattık derken gaz yine başımıza bela bu günlerde çünkü,ek gıda değişimleriyle birlikte...

öncelikle selamlar kızlaar...hayırlı cumalar olsun hepimizee... bblau cum bizim kızda şuana kadar yalnız bir kere döndü bilioum aramızda gün farkı war ama bence ortada korkulcak durum yok döner merak etmee..bu arada gaz olayını bende bitti kurtulduk dioudum ama bizimki de aynen başladı doktora sordum normalmi bitmesi gerekmiomu diee bu aralar bu aylarda da arada şiddetli olabiliomuşş hemen biticek die bişey yok dedi..biliousun geçenlerde bizde livayı böyle acile götürdük... korkma canım inş en kısa zamanda kurtuluruzz... bu arada benim arkadaş Allahtan derece almadı walla triblere girerrdimm mazallah:durbun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar