2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul
Selam kızlar...
İnşallah sizler ve yavrularınız iyisinizdir.
Ben dün yazamadım,geçmişi de okuyamadım.
Ada'yı dün kendi doktoruna götürdük.İyi ki de götürmüşüz.İyi ki de acilde bize söylenenle yetinmemişiz.
Dün kendi doktorumuza geç kaldık, adamcağızı arabasına binerken yakaladık,geri çevirdik sağolsun biz mahcup olduk ama o güleryüzle ve anlayışla karşıladı.Hemen muayene etti, sadece on saniye sürdü kızlar muayenesi şıp diye anladı derdini.
Ben acilde söyleneni ilettim,Zeynep Kamilde.HAyır dedi, öyle gazdır, diş sancısıdır deyip geçiştiremeyiz.
İdrar tetkiki isteyeceğim sizden, idrar yolu enfeksiyonu da bu belirtileri verir ve kabızlık yapar.
Hemen idrar verdik.Kızım Allahtan uslu durdu, torbayı kolayca taktılar.Fazla da beklemedik, mamasını verince bi beş on dakika içinde yaptı çişini.
5-6 lökosit çıktı.Ufak bir enfeksiyon var dedi doktorumuz.
Hemen bir idrar yolları antiseptiği başladık.
Bir de kabızlığımız için bir laksatif verdi.
İnanın kızlar öyle bir iki gün kaka yapamamak kabızlık değilmiş.Yavrum büyük insan gibi kabızlık çekti.Kakası afedersiniz resmen sert ve ıkınıp ıkınıp yapamıyor.Önceki yaşadıklarımız kabızlık değilmiş.
Çocuğum acilde doğru dürüst teşhis konmaması yüzünden iki gün boşuna zahmet çekti yavrum.Üztelik Zeynep kamil gibi,hergün yüzlerce vaka bakan,kadın ve çocuk hastalıkları hastanesinde oluyor bu durum...
Dün rahatladı sanırım yavrucum, o ne gece ne gündüz uyumayan,devamlı ağlayan,inleyen çocuk gündüz 3-4 saat uyudu.Gece de yine eski düzeninde 5+5 maşallah subhanallah.
Gece beslenmeye uyanınca geri uyuyamıyodu,o konuda da epey rahatladı.Azalan iştahında düzelme oldu...
Bakalım ek besini reddetme durumu ne olacak.
Bir hafta sonra tekrar idrar vereceğiz ilaçlarımızı kullanıp...Rabbimin izni ile inşallah düzelecek...
Netten araştırdığımda yazan belirtilerin Adayla birebir örtüştüğünü gördüm.Ve genelde gazla karıştırıldığı ve atlandığı yazılmış.Acil doktoru da aynı şekilde yaptı,savsakladı.Arabayla gezdirin bunu dedi, üretimden kalktığını bile bilmediği bi damla verdi.İyi ki de vermiş ama ben öylelikle uyandım ve güvenemedim.
Birazdan size bilgi olması amacıyla,bebeklerde idrar yolu enf. belirtilerini yazıcam buraya...Hepimiz dikkat edelim.Son derece basit görünen, kolayca tedavi edilen bu durum, atlanırsa tedavisi yapılmazsa daha büyük sorunlara yol açıyormuş zira.Allah hepimizin yavrusunu korusun.
 

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul
İdrar yolu enfeksiyonu hem bebeklerde ve hem de kendini ifade edebilen çocuklarda çok can yakan, tedavi edilmemesi halinde daha ciddi sorunlara neden olabilen bir hastalık… Bebeklerde idrar yolu iltihabının belirtileri genelde bebeğin birden çok şiddetli ağlaması şeklinde olur. Enfeksiyonlu bebekte daima ateş olmayabilir. Ateş dışında bebeğin emmeyi, ek gıdayı reddetmesi, kusmaya başlaması, hafif ateş olması şeklinde belirti veren idrar yolu iltihabı, özellikle bebeğin ilk 3 aylık yaşamında genellikle gaz sanılarak geçiştirilebilir. Bunu ayırt etmenin en güzel yolu, bebeği iyi izlemektir. Bebeğiniz düzenli besleniyorsa, gazı çıkarılıyorsa ama bunlara rağmen uykudan şiddetli ağlayarak uyanıyorsa, ateşi yüksek değilse dahi idrar yolu enfeksiyonu olduğu akla gelmelidir. Derdini anlatacak kadar büyük olan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonunun belirtisi sık idrara gitme, idrar yaparken yanma, acıma, sızlama şikayetleriyle kendini gösterir. Enfeksiyona bağlı olarak kimi zaman idrarda kan görülmesi olasıdır. İdrar yolu enfeksiyonu geçiren bebek ve çocukta karın ağrısı da başlar. Ama bebeklerde bu gaz sancısı sanılır. Büyük çocuklarda ise karın ağrısı genelde ayak ya da mide üşütmesine bağlı sanılır. Bu yüzden ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlar verilerek hastalık geçiştirilir. Bu son derece yanlış bir uygulamadır. İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmese dahi bir süre sonra şikayetler azalabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, enfeksiyon mutlaka tekrarlar ve siz her seferinde bunu atlayabilirsiniz.
 

bebikommm

Daimi Üye
Katılım
12 Kasım 2011
Mesajlar
2.714
Tepki
1.079
Puan
113
Yaş
37
Konum
denizli
Ah babuşum ah...benim Hira'mda daha dogdugunun 4. gunu cıktı idrar yolu enfeksiyonu..cocugum tam 3.5 aydır hergun antibiyotik iciyo :((
1 yasına kadar da takip edilicek biz her ay gidip idrar veriyoruz oyle maalesef..
kuzum oyle aglayrak uyanmıyo yada atesi cıkmıyo kusmuyo cok sukur ama,
yine de her ay bakılcakmıs iste..hatta bikeresinde sondayla aldılar ilk seferindede alamadılar 3 kere sonda takıp cıkardılar bebegime ya :( nasıl aglamıstı..Allah kimseye dermansız dert vermesin :utan:
 

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
selam kızlar. bizde geceyi acilde gecirdik:( sze yazdıktan sonra kızım bi daha kusmadı ama 2 defa uykudan uyandı ögürdü. dedim içim rahat etmicek gece kuscak bu cocuk simdiden gidelim. egepol e gittik. cocuk dr yok. adam baktı bu beni asar dedi cok kücük. siz cocuk uzmanı olan bi yere götürün. sonra 9 eylül üniversitesi ne gittik. cocuk cok neseli oldugundan derdimi anlatmam biraz zaman aldı. sonra orda bi sulu kaka daha yaptı resmen limın rengi ve les gibi kokuyodu, bacaklarından süzüldü aktı. ya bu cis mi yoksa die tereddüt ettim. dr a gösterdik. hani bu tepede bıngıldakları var ya bebelerin. orası cökmüş sıvı kaybından. anlamadım nasıl bişi. seru takalım hmen dediler. dr bu arada sen besle güzelce dedi. ama ne mümkün. sanki hastahaneyi bekliyomus.40 ml içti anında geri cıkardı fıskırtarak. sonra dr tekrar verin dedi. agzını acmadı hiçç bi daha kustuu. sonra yattıgı yere kustu bi de bos kustu. dr o zaman illa bulcaz o damarı baska yolu kalmadı dedi. bu arada kan alındı falan ama ne zorluklarla cünkü kuzumun damarları cok inceymiş bi avuc gerizekalı damar bulcam die heryerini deldiler cocugumun. en son bi kız geldi damar problemi var galiba falan konustukk. 2 elledi sıktı cat die soktu igneyi damarı buldu. ayy dedim aranan kan sizmissiniz nerdeydiniz. diger hemsire de tesekkür etti. dangoz.
damar yolu acıldı serumu beklerken ve serum takıldıktan sonra 10 ml 10 ml mama verdim toplam 100 ml içti 3.5 saatte ve kusmadı. dr ii dedi. kan tahlili de ii cıktı sanırım. ilacları degiştirdi. simdi esim yeni ilacları almaya gitti. kusma devam ederse veya ishalde kan olursa gidicekmişiz. cok agladı kuzum damar ararlarken gözümün içine baktı hep. dr un da öle. ayy cok bilincli bakıyosun tatlımm ben sana hiç kötülük yapar mıyım kızma falan die konustu bol bol ama benişm kızım bi daha onlara hiç yz vermedi. serum takılınca da uyuyakaldı zaten.

enfeksiyon dedi dr. cok sık olur cocuklarda bebeklerde dedi.peki neden kaynaklı dedim. altını degiştirirken elini kakasına degdirmiştir farketmemişsinizdir, yada sizin elinizde kalmıstır, yada ishal olan biri falan elini ii temizlemeden cocuga, emzige yada biberona kasıgına falan dokunmustur dedi. zaten sokakta elleyenlere kızıyodum da artık bagırırım heralde.

6 dan 12 ye kadar bizimle kalkmadan uyudu kuzum. kalkınca birazcık beni emdi. yatmadan bi 10 ml falan mama içti ama sonra itti. ögürcek gibi oldu bi daha da vermedim. emdigi ne kadarsa 3_5 yudum onla uyuyakaldı yavrum. insallah kısa zamanda iilesir. dua edin kızlarr. ben de gidip accık uyuyayım o uyurken. allah vere de aksam kayınvalidemler cıkıp gelmese. üstüne basa basa uyucaz bugün hep dedim ama anlayana

babusummmm aklım yerinde degil uykusuzluktan pek okuyamadım ama kabız olmuss galiba kuzucukk. gecmiş olsun tez zamanda iileşsin insallahh
 

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
çarşamba günü kadın vardı evde şimdi gelin eve bi bakıun Allah aşkına yine ortalığı p.ok götürüyo:((

al benden de o kadar. arka oda yıgma ütü katlı falan da degil topladıgımı attım. salonda her yerde bişi var. banyoda sele içinde camasırlar, lavobonun üstünde ne ararsan var. dagınıklıgın önüne gecemiyorum. biliyorum aksam cocuk hasta die illa biri gelmeye kalkcak. ama kolu oynatcak halim yok. bi tost söledim gelsin yiyimm hemen yatmak istiyorum. dün öglen yedim en son bayılmak üzereyim.
 

bebikommm

Daimi Üye
Katılım
12 Kasım 2011
Mesajlar
2.714
Tepki
1.079
Puan
113
Yaş
37
Konum
denizli
sagol balımm. amin yaa iyilessin bi an önce kuzumm yemedikce ögürdükce içim eziliyo:(

ezilmezmi ya..Allah baska dert vermesin buda gecer insallah...
benim anlamadıgım ne biliyomusun,eskiden bole hazır bez de yokmus annelerimiz eski musamba bezlerden baglıyolarmıs bide onları yıkıyolarmıs ellerinde,ben cok duymadım boyle ikide bir hasta olan yada hastalık kapan..
 

littlesunshine

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.441
Tepki
1.138
Puan
113
Konum
İstanbul
bblau ve ecrin geçmiş olsun kızlar. en kısa zamanda iyileşir inşallah kuzucuklar... çok zor olmalı. Rabbim kimseye yaşatmasın. ama unutmayın çok şanslısınız. her saniye uzman doktor bulabileceğiniz yerlerdesiniz ikiniz de :( biz o konuda çok dertliyiz...
Tuna da diş çıkartacak sanırım. el daha çok ağızda ve emziği bile ezmeye çalışıyor yan tarafa çekip. annem soğutulan diş kaşıyacağını yatak örtüsünü silkelerken aşağıya düşürmüş, acilen yenisini almak lazım. sabah silikon kaşığı verdim, bir güzel ısırdı, salatalık veriyorum arada da. inşallah sıkıntımız az olur.

gökçecim annecim olmasa bizim eve çöpçü bile uğramaz :D sağolsun Tuna... hep ilgi alaka istiyor. birimiz onunla ilgilenirken diğeri temizliyor. valla haftada bir gelen temizlikçiyle olcak gibi değilmiş ben bunu anladım. eskiden-yani Tunadan önce çalışırken- sadece akşamları evdeydik, 2 kişi kirletemiyorduk evi ve haftada bir temizlikçi yetiyordu. şimdi gün boyu evde birileri var, daha çabuk kirleniyor, 2 günde bir silip süpürmek şart oluyor. ben 2.çocuk hayallarini uzun süre rafa kaldırdım :iyyyy:
 

ecrinnn

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
3.313
Tepki
1.861
Puan
113
Konum
izmir
ezilmezmi ya..Allah baska dert vermesin buda gecer insallah...
benim anlamadıgım ne biliyomusun,eskiden bole hazır bez de yokmus annelerimiz eski musamba bezlerden baglıyolarmıs bide onları yıkıyolarmıs ellerinde,ben cok duymadım boyle ikide bir hasta olan yada hastalık kapan..

yok cnm ya ben altını degiştirirken cok dikkat ediyorum. kendimde hemen yıkıyorum ellerimi. bu kesin dısardan. bakkaldan komsuya, tanıdıktan tanımadıga bebegi gören ayy cnm deyip elini tutuyo. uyarana kadar ele yapısmıs oluyolar. hemen cektiriyorum ama degdigi yetti demek. elalem pis mi temiz mi nasıl kontrol edelim. akraba dahil kimseye elletmicem bundan sonra el sabunlamadan
 

bebikommm

Daimi Üye
Katılım
12 Kasım 2011
Mesajlar
2.714
Tepki
1.079
Puan
113
Yaş
37
Konum
denizli
yok cnm ya ben altını degiştirirken cok dikkat ediyorum. kendimde hemen yıkıyorum ellerimi. bu kesin dısardan. bakkaldan komsuya, tanıdıktan tanımadıga bebegi gören ayy cnm deyip elini tutuyo. uyarana kadar ele yapısmıs oluyolar. hemen cektiriyorum ama degdigi yetti demek. elalem pis mi temiz mi nasıl kontrol edelim. akraba dahil kimseye elletmicem bundan sonra el sabunlamadan

en iyisini yaparsın hatta sende yanına şu el dezanfektanlarından al surda burda elini yıkayamicagın durum olur nolur nolmaz bulunsun bari :acep:
 

simurganka01

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
2.800
Tepki
2.589
Puan
113
Yaş
44
Konum
Ankara
Allahım yaaa okurken o kadar üzüldüm ki Ecrinim, Babuşum... :( Allahım dermansız dert vermesin... Hele hele yavruşlarımıza hiçbir dert sıkıntı vermesin inşallah... Üzüntümü anlatacak kelime bulamadım... :( :( :(
 

demetmania

Daimi Üye
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
344
Tepki
269
Puan
63
Yaş
36
Konum
ANKARA
ecrin,bblau çok geçmiş olsun kızlaaar..kızlarımız en kısa zamanda iileşir inş..Allahım başka dert wermesin...küçücük bedenleriyle canlarımm benim yaa...Allah yavrularımızı korusun...
 

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul
Ah babuşum ah...benim Hira'mda daha dogdugunun 4. gunu cıktı idrar yolu enfeksiyonu..cocugum tam 3.5 aydır hergun antibiyotik iciyo :((
1 yasına kadar da takip edilicek biz her ay gidip idrar veriyoruz oyle maalesef..
kuzum oyle aglayrak uyanmıyo yada atesi cıkmıyo kusmuyo cok sukur ama,
yine de her ay bakılcakmıs iste..hatta bikeresinde sondayla aldılar ilk seferindede alamadılar 3 kere sonda takıp cıkardılar bebegime ya :( nasıl aglamıstı..Allah kimseye dermansız dert vermesin :utan:
Bize antibiyotik vermedi tatlım.Sadece antiseptik verdi, herhalde değerlere göre veriyolar...
Rabbim evlatlarımızı korusun,dermansız dert vermesin...

selam kızlar. bizde geceyi acilde gecirdik:( sze yazdıktan sonra kızım bi daha kusmadı ama 2 defa uykudan uyandı ögürdü. dedim içim rahat etmicek gece kuscak bu cocuk simdiden gidelim. egepol e gittik. cocuk dr yok. adam baktı bu beni asar dedi cok kücük. siz cocuk uzmanı olan bi yere götürün. sonra 9 eylül üniversitesi ne gittik. cocuk cok neseli oldugundan derdimi anlatmam biraz zaman aldı. sonra orda bi sulu kaka daha yaptı resmen limın rengi ve les gibi kokuyodu, bacaklarından süzüldü aktı. ya bu cis mi yoksa die tereddüt ettim. dr a gösterdik. hani bu tepede bıngıldakları var ya bebelerin. orası cökmüş sıvı kaybından. anlamadım nasıl bişi. seru takalım hmen dediler. dr bu arada sen besle güzelce dedi. ama ne mümkün. sanki hastahaneyi bekliyomus.40 ml içti anında geri cıkardı fıskırtarak. sonra dr tekrar verin dedi. agzını acmadı hiçç bi daha kustuu. sonra yattıgı yere kustu bi de bos kustu. dr o zaman illa bulcaz o damarı baska yolu kalmadı dedi. bu arada kan alındı falan ama ne zorluklarla cünkü kuzumun damarları cok inceymiş bi avuc gerizekalı damar bulcam die heryerini deldiler cocugumun. en son bi kız geldi damar problemi var galiba falan konustukk. 2 elledi sıktı cat die soktu igneyi damarı buldu. ayy dedim aranan kan sizmissiniz nerdeydiniz. diger hemsire de tesekkür etti. dangoz.
damar yolu acıldı serumu beklerken ve serum takıldıktan sonra 10 ml 10 ml mama verdim toplam 100 ml içti 3.5 saatte ve kusmadı. dr ii dedi. kan tahlili de ii cıktı sanırım. ilacları degiştirdi. simdi esim yeni ilacları almaya gitti. kusma devam ederse veya ishalde kan olursa gidicekmişiz. cok agladı kuzum damar ararlarken gözümün içine baktı hep. dr un da öle. ayy cok bilincli bakıyosun tatlımm ben sana hiç kötülük yapar mıyım kızma falan die konustu bol bol ama benişm kızım bi daha onlara hiç yz vermedi. serum takılınca da uyuyakaldı zaten.

enfeksiyon dedi dr. cok sık olur cocuklarda bebeklerde dedi.peki neden kaynaklı dedim. altını degiştirirken elini kakasına degdirmiştir farketmemişsinizdir, yada sizin elinizde kalmıstır, yada ishal olan biri falan elini ii temizlemeden cocuga, emzige yada biberona kasıgına falan dokunmustur dedi. zaten sokakta elleyenlere kızıyodum da artık bagırırım heralde.

6 dan 12 ye kadar bizimle kalkmadan uyudu kuzum. kalkınca birazcık beni emdi. yatmadan bi 10 ml falan mama içti ama sonra itti. ögürcek gibi oldu bi daha da vermedim. emdigi ne kadarsa 3_5 yudum onla uyuyakaldı yavrum. insallah kısa zamanda iilesir. dua edin kızlarr. ben de gidip accık uyuyayım o uyurken. allah vere de aksam kayınvalidemler cıkıp gelmese. üstüne basa basa uyucaz bugün hep dedim ama anlayana

babusummmm aklım yerinde degil uykusuzluktan pek okuyamadım ama kabız olmuss galiba kuzucukk. gecmiş olsun tez zamanda iileşsin insallahh

Canım çok geçmiş olsun defneye de,tez zamanda iyileşsin inşallah kuzucuk...Çok zor gerçekten.
Ada da idrar yolu enfeksiyonu olmuş,o da kabızlık yapmış.Aynı anda diş de çıkarıyor...Hepsi birlikte mahvoldu çocuğum...
Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin Rabbim.Öyle savunmasız ve küçükler ki,onların eline çöp batsa annelerin ciğeri deliniyor ciğeri :(

Allahım yaaa okurken o kadar üzüldüm ki Ecrinim, Babuşum... :( Allahım dermansız dert vermesin... Hele hele yavruşlarımıza hiçbir dert sıkıntı vermesin inşallah... Üzüntümü anlatacak kelime bulamadım... :( :( :(

ecrinn ve bblau çok geçmiş olsun kızlar, tez zamanda iyileşir inşallah kuzucuklar, yazık çok savunmasızlar onlar daha yaa...

Canlar çok teşekkürler.İnşallah bebeklerimize bu kadarıyla gelmiş geçmiş olsun.Bİ daha olmasın...
 

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul
bblau ve ecrin geçmiş olsun kızlar. en kısa zamanda iyileşir inşallah kuzucuklar... çok zor olmalı. Rabbim kimseye yaşatmasın. ama unutmayın çok şanslısınız. her saniye uzman doktor bulabileceğiniz yerlerdesiniz ikiniz de :( biz o konuda çok dertliyiz...
Tuna da diş çıkartacak sanırım. el daha çok ağızda ve emziği bile ezmeye çalışıyor yan tarafa çekip. annem soğutulan diş kaşıyacağını yatak örtüsünü silkelerken aşağıya düşürmüş, acilen yenisini almak lazım. sabah silikon kaşığı verdim, bir güzel ısırdı, salatalık veriyorum arada da. inşallah sıkıntımız az olur.

gökçecim annecim olmasa bizim eve çöpçü bile uğramaz :D sağolsun Tuna... hep ilgi alaka istiyor. birimiz onunla ilgilenirken diğeri temizliyor. valla haftada bir gelen temizlikçiyle olcak gibi değilmiş ben bunu anladım. eskiden-yani Tunadan önce çalışırken- sadece akşamları evdeydik, 2 kişi kirletemiyorduk evi ve haftada bir temizlikçi yetiyordu. şimdi gün boyu evde birileri var, daha çabuk kirleniyor, 2 günde bir silip süpürmek şart oluyor. ben 2.çocuk hayallarini uzun süre rafa kaldırdım :iyyyy:

Teşekkürler canım.Cidden haklısın,uzman doktor bulmak, hele de iyisine rastlamak çok büyük şans...
Kendi adıma konuşmam gerekirse,kadın doğum uzmanında da çocuk doktorunda da çok ilgili ve sorumluluk sahibi,işinin ehli hekimlere denk geldik...
Adanın doktoru benim jinekoloğumun Zeynep Kamilden arkadaşıymış.Daha hastanedeyken bana bu doktorun peşini bırakma demişti,iyi bi doktor olduğu konusunda uyarmıştı.
 

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul
ene neler kaçırmışım ben ya. oyyy oyyyy. :eek:ky::eek:ky:
bıraz kendımızden ve 4 ayımızdan bahsedyim.

aden ilk 45 gün azmış sonrasında yoluna yavaştan girmiş bi çocuk. bu aralar tek sıkıntısı sürekli kucak istmesi, elinin sürekli ağızda olması, tükürük salya, konuşma, bağırma gırla. yatagına koyup üstümü değiştirirken bile basıyo çığlığı. huzursuz bi de bu ara. :(

hala beni emiyor aden. hiç mama almadı (hastanede 2- 3 kere verdıler o kadar) 2-3 saatte bir emiyor. iştahlı bi çocuk değil emerken gözgöze geldık mi başlıyor agulamaya. konuşmayı emmeye tercıh edıyor yani. geceleri de hala 2-3 saatte bi kalkıp emzırıyorum. boyle mı devam etmelıyım yoksa artık arayı bıraz daha uzatmalıyı mıyım bilemedim???

kaka problemımız var bu ara. kakası macun kıvamında. yaparken çok zorlanıyor bi iki kere ben kendim uyardım da ancak yapabıldı yavrum. doktora soyledıgımde benı az daha dovuyordu:(( bu problemı napacam bilmıyorum. çocuk resmen azap çekıyor kaka yaparken. tuvalete oturturur gıbı yapıyoruz da bezıne ancak o zaman yapıyor o da zorla ıkına sıkıla :(((

aden acayip uzun ama zayıf bi bebe. boyu şimdiden 66 cm. 52 cm doğdu. kilosu 10 gün önce 6700 dü. doktoru adenden kilo bekleme yapısı bu, ince uzun bi çocuk olacak dedi.

aden bu ara kendi dönmeye başladı. elini cisimlere uzatıyor, ama elinde pek tutamıyor. tuttuğunu da agzına göturuyor. feci bi damak kaşınma problemımız var ve doktor jel mel vermedi bana.

aden'in 1-5 bilemedin 2 saat aralıklarla uykusu gelıyor. bazen sorunsuz bazen de beni deli edecek kadar sorun yaşatıyor uykuya dalana kadar. zor bi çocuk olduğu herkes tarafından soylenıyor :(

kalabalığı sevmıyor, misafır geldiği akşamlar azıyor ağlıyor uykuya dalana kadar canıma okuyor.

gece uykusu bu aralar iyi. düzene girdi minnak yavrum maşallah. artık anlıyorum dilinden. feci anneci yalnız. gözü benden başkasını görmüyor. aşık aşık bana bakmasına ölüyorum. gülümsemesine, nazlanmasına konuşmasına bitiyorum.

ya ben resmen bu küçük adamla aşk yaşıyorum

Kız hemşire geldin mi :)
Maşallah aden oğlana :)
E kız seninkine zayıf diyollar da benim kıza nie kilolu diyolar :)
16 gün önce 65 cm ve 6640 gramdı.:ajan:
Boyunun uzun olduğunda herkes hemfikir de kilosu ileride diyolar ya...Bilemedim şimdi.Bizimki 50 cm doğdu.Anası ve teyzesi gibin iri kıyım olacak sankim :dill:

Misafiri sevmiyo deyince dedim, annaaa bunlar birbirine benziyo.Ada da kalabalıktan hiç hoşlanmıyo.Hemen uyku düzeni bozuluyo,uyumak istemiyo, uyusa da mık mık mık uyanıyo...
Yine adenle aynı şekilde -idrar yolu enfeksiyonu olasıya kadar 1.5-2 saatte bir uykusu geliyodu ve kolayca uyuyodu.Ama bu enfeksiyondan sonra dalmakta zorlanıyo kuzu...
Ada bikaç gündür artık bilinçli olarak nesnelere uzanıyo,dokunuyo,inceliyo,ağzına götürüyo_Oto koltuğunda gerili olan lastiğe asılı çıngırağı,kurbağayı,aynayı eline yakınsa eliyle çeviriyo ses çıkarıyo,ayağına yakınsa tekmeleyerek.Biberonunu tutuyo ağzına sokuyo çıkarıyo sokuyo çıkarıyo...Ama henüz dönemedik biz :)
Bi de benim sütüm kesildi kız ahretlik.Ada hiç emmedi,sağarak verdim ama bebek emmesi gibi olmadı kesildi.
 

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
2.424
Tepki
1.545
Puan
113
Konum
istanbul
ecrin ve bblau canlarım Allah tez zamanda bebelerinize şifa versin
Rabbim daha büyük dertlerden hastalıklardan korusun cümlemizin yavrusunu

ben güneş kremi mustela aldım
ancak sürekli sürme D vitamini alsın dedi drum
öğlene kadar sürme güneş alsın
öğlen sıcağın alnında çıkarma çıkarırsan krem sür
akşamüstü krem sürme dedi

ecrin drum bana muz alerjiktir verme dedi

gökçe aden'in kgsu gayette iyi neresi zayıf

simoşum anladım cnm inşallah dediğin gibi bişi olmaz
 

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul
kızlar bu arada doktora gitmişken adanın hiç dönmediğini söyledim.Pimpirikli huyumu bilen doktorumuz, "aaaa dönmedi mi daha,ciddi misin sen" dedi endişeli bi yüz ifadesi ve sesle.Dönmedi dedim ama bacaklarım titremeye başladı :D
Nasıl dönmez ya dönmesi lazım dedi, ama gevşedi :D
Meğerse kafa buluyomuş benle :D
3 ile 6 ay arasında döner bebekler.Kilosu azıcık fazla olanlar geç döner. Dönmese de olur, 6. ayda direkt oturtuveririz dedi.
Ben de rahatladım.Dönmezse korkmıcakmışız yani:evet:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst