2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ECRİN...
gecmis olsun canım insallah dedigi gibi tutmustur hic sorun yasamazsın...
hayırlı olsun ria'cıgın :D
Defne'ye de cok gecmis olsun..off ya ne hamile kalmak,ne dogurmak..ulen biz daha yeni basladık hayatın ne demek oldugunu anlamaya herseyin en basındayız daha bakalım bu bebeleri buyutene kadar ne gorcez ne yasicaz..
Allah hepimize sabır saglık güc kuvvet versin :utan:

aminn cnmm aminn. öle valla daha hersey yeni baslıyor:D basında nöbetteyim. ne ilginc bişi insanın uykusu gelmiyo, canı da sıkılmıyo,sinirlenmiyo:utan: allah hepsine saglıklı uzun ömürler versin insallah

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ayyyy yazmayı unuttum ii seyler de varr. dr dedi ki destekle oturuyo bu kız cok güclü masallah. hastayız ama karizmamızdan ödün yok tartının üstünde bile döndü kuzum. cok güldük dr la. masallah dedi üst üste. boyumuz 62 cm olmus. ama kilomuz ancak 350 gr falan artmıs 5840 olmus. narincik bişi olcak bnimki heralde.
ek gıdaya gectik. dr artık pek emmiyo deyinc kasık mama verebilirsin dedi. onu anlayamdım uykusuzluk bi yandan halsizlik bi yandan. kasık mama ne ola ki?? sabah meyve aksam yogurt verdi bu ay. cay bardagına kendin mayala dedi. meyve olarak kayısı,elma,seftali,muz bişi daha vardı unuttum bunlara basla dedi. kakası normale dönsün basla dedi. az önce normal kaka yaptı. bugün gecsin yarın baslıyoruz:utan:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Bu ara benim kız çığlığa benzer bişey huy edindi, bağırmada değil sanki kişner gibiEvet evet tam olarak tarif bu kişniyo :D
Yapan var mı bunu bebelerden :D

Ay bizimkinde de var o babuşum, garip garip sesler çıkarıyo şımarık :D

melaaabaaa,

kızlar Tuniş oyun oynuyor resmen benimle. önlüğüyle yüzünü kapatıyor, açıyorum, gülüyor, yapma deyince, aynı şeyi tekrarlıyor :utan: videoya kaydedebildim sonuçta :D çok tatlı ya hemen facebook'a yükledim...
tabi bu arada yaptığım kek kalıptan çıkmadı. o yüzden bu saatte ikincisiyle uğraşıyorum... :sapan:

Ayyy kuzum izledim ben onu facede ama yorum yazılmadı nedense.Bağlantı problemim vardı sanırım. Bayıldım bayıldım ya maşallahhhh :utan:

günaydınnn kızlarrr.. kabuss gibi gibi 2 günden sonra karsınızdayım. gecmişi okuyamadım. aksama bakarım artık.

persembe günü nezosa gittim. 120 degil 150 cıktı kayıtta spiral. neyse girdim. canım yandı ama hakikatten dayanılmıcak gibi degildi. 2_3 kez denedi. en son tamam bitti dedi ultrasonla kontrol edelim gidiceksin. ohh dedim. ama bi baktı yüzü degişti. bünye kabul etmiyo derler ya hani öle bişi dedi. ayyy o da geldi beni mi buldu olmuyo mu simdi yani dedim. ipini bile kestim ama ultrasonda baktım rahim geri itiyo dedi.daha fazla zorlarsam rahim delinir. sezeryan oldugun için de rahim agzı falan dar ayrıca uterusun da geriye dogru dedi. hapı igneyi falan anlattı ama ben paraya mı olmayısına mı cektigim acıya mı üzüleyim bilemedigimden dinleyemedim bile.
ögleden sonra görümcem kendi dr unu aradı. anesteziyle takan. adam demiş ki öyle bişey sözkonusu degil. hastahanede uyutmak istemiyolar , hastanın canını da fazla yakamıyolar canlı canlı tutmadı diolar. ben kesin takarım. 245 lira fiyat verdi ve anestezisisz takmadıgını söledi. dün için randevu aldık. ama bu sefer de defne de bi halsizlik bas gösterdi.
gece uykuda ögürdü ve kustu. yan odada olsa falan ben yetisene kadar allah korusun düsünmek bile istemiyorum. aldım cevirdim hemen. sonra avazı cıktıgı kadar bagırmaya basladı. kaka yaptı ama içinde resmen beyaz beyaz parcacıklar vardı ve ishal. neyse gece yata kalka bitti. sabah bi daha agladı bi daha kaka bu sefer de sümük gibi. dr u aradım zaten pazartesi randevumuz vardı 1 saat sonraya verdi hemen gittik. bi halsizlik var ama ates yok, öksürük ,kusma 1 defa. tahlil istedi bi de ilac verdi. bakteriyel bişi gibi dedi. idrarı 1 saatte verebildik kukusuna bi poset yapıstırdılar. ama kakayı yapmak bilmedi. bu arada bende anesteziyi randevuyu unuttum kahvaltı ettim:bayil: dr randevuyu aksam 7 ye kaydırdı öle olunca.

neyse görümcemle kızını aktarıcagı okula gittik kayınvalidem e var ordan da dr a gidicez. cocuk bişi yemio kayınvalidem de sen girince aglıcak az emzir az mama yapalım die diretince yaptım mamayı. daha biberonu agzına koymamla cocugun ögürmesi bir oldu. benn a aaa aaaaaa derkenn benim üstüme, kendi üstüne, arabaya heryeree öyle bi kustu ki anlatamamm. resmen burnundan cıktı. o kadar mama yememiştir gün içinde nerden cıktı o kadar anlamadım. onu soyduk tek badi kaldı, babası eve gitti kıyafet almaya, bende kusmuklarımla dr a.:tskler:

anestezici hiçişi hatırlamıcaksın dedi. hakikatten beni nasıl giydirdiler arabaya nasıl gittim hiç hatırlamıyorum. dedigine göre cok da güzel tutmus ria. 15 gün sonra kontrol var.

bitti sanıyosanızz yanılıyosunuzz:sok
görümcem bize gelin evde yapamazsın dedi. zaten arabada da uyudugumdan gittik:D yarı baygın hadi bi umut deyip cocugga mama yaptım yine. mamanın azıcıgını içti kii bi kokuu. aayy kaka yaptı dedim sevincle. yarım saatte hastaneye yetiscek ya. bi elimde kaka cubugu bi elimde telefon esimi arıyorum. bi yandan da cocugun altını actım. kaka ii gibiydi. tam yeni bezi takıyodum ki bi yapmaya basladı:sok bu sefer kadıncagızınn bütün koltugunaa ordan sofbeni actılar yıkayalım heryeri kaka oldu die banyosunun yerlerine kadarr dünya kadar kaka yaptı:utan: ben kosa kosa hastahaneye kakayı yetiştirmeye.sonuclar yarım saate cıktı. nöbetci dr a gösterdik. degerleri normal korkmayın zaten bugün baslamıs. dr unuzun verdigi ilacları kullanın.ama yinede ishal artarsa, siddetli kusarsa arka arkaya cocugu getirin dedi. ben eve geldigimde kızcem mısıl mısıl uyuyodu. onlar cay içerken bende uyuyakalmısım zati ruh gibiydim. ama nasıl derin bi uyku kendi evime nasıl geldigimi de hatırlmaıyorum desem yeri var.:eek:ys:
bugün cok dinc uyandık. ilaclara devam. bizim kız da 11 e kadar uyudu beimle bir. ama keyfi gayet yerinde oyun oynadık baya. simdi yine uyudu. bende biraz evi toparlıcam. :utan:

Kız anlattıklarını okurken ben yoruldum :D Geçmiş olsun canım.

ayyyy yazmayı unuttum ii seyler de varr. dr dedi ki destekle oturuyo bu kız cok güclü masallah. hastayız ama karizmamızdan ödün yok tartının üstünde bile döndü kuzum. cok güldük dr la. masallah dedi üst üste. boyumuz 62 cm olmus. ama kilomuz ancak 350 gr falan artmıs 5840 olmus. narincik bişi olcak bnimki heralde.
ek gıdaya gectik. dr artık pek emmiyo deyinc kasık mama verebilirsin dedi. onu anlayamdım uykusuzluk bi yandan halsizlik bi yandan. kasık mama ne ola ki?? sabah meyve aksam yogurt verdi bu ay. cay bardagına kendin mayala dedi. meyve olarak kayısı,elma,seftali,muz bişi daha vardı unuttum bunlara basla dedi. kakası normale dönsün basla dedi. az önce normal kaka yaptı. bugün gecsin yarın baslıyoruz:utan:

Kaşık mama kaşıkla mama yedirmek oluyor sanırsam.Bi de sağlık ocağında bana muzu vermemem gerektiğini söylediler.Kabızlık yapıyormuş haberin olsun.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kız anlattıklarını okurken ben yoruldum :D Geçmiş olsun canım.

Kaşık mama kaşıkla mama yedirmek oluyor sanırsam.Bi de sağlık ocağında bana muzu vermemem gerektiğini söylediler.Kabızlık yapıyormuş haberin olsun.

buldum cnmm. aptamilin kasık mamalarına baktım. bazıları 4 aydan itibaren onları dedi sanırım. tahıllı falan var. alıcam yarın. diger meyve armut du hatırladım. onu bizim dr da söyledi. simdi 3 er gün denicez ya. sonra seftali kayısı ve armut cok dıskılatırmıs,elmayla muz da kabız yaparmıs. yada kayısıyla elma yer degiştircek okumam lazım tekrar:eek:ys: tek tek denedikten sonra onu sen ayarlıcaksın dedi. birbiriyle karıscakms zamanla. seftali ishal muz kabız ya bu ikisi karıscakmıs beraber verilcekmiş. :utan:

sen bide yasarken bana sor. 2 günde 1 kg verdm:D işe mi girdin bu arada hayırlı olsunnn.. du gece gecmişi okuyayım herkese ne olmuss ne görcem:D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

masallah defne'ye..canım kasık maması benim bildigim hafif kıvamlı oluyo kasıkla yedirilio pure gibi :acep: hatta varya milupanın bi yıgın kasık mamaları..
hem azo haklı muz verme bencede buyuk insana bile kabızlık yapıyo cocukcagıza eziyet olmasın..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ecrincim çok geçmiş olsun tatlım sana da Defneye de... Neyse ki sonunda herşey yoluna girmiş ya, buna şükür. Allah başka dert vermesin... Bu arada ishali nasıl ayırt ettin normal kakadan? Geçenlerde sanırım benimki de oldu ama ben emin olamadım ishal olup olmadığından...

Gökçecim hoşgelmişsin. Umarım sık sık gelirsin artık. Ce eee deyip gitme, özlüyoz kıııız :D Demek Aden zor bir bebek... Duru da öyle... Aslında doktorumuz, eşim ve birkaç gün bizimle zaman geçirenler hariç kimse Durunun zor bir bebek olduğuna inanmıyor. Çünkü herkese gülüp duruyor maşallah.
Beslenme aralarını ben de senin gibi 2,5-3 saatte bir yapıyordum ama sanırım artık 3-4 saat aralığına çıkması gerek. Sanırım 4. aydan itibaren gece uykularının kesintisiz en az 6-8 saat olması gerek ki bunun yolu da gündüz ki beslenme aralığının 4 saate çıkmasından geçiyormuş..
Kaka konusunda da biz de ilk doğduğumuz günlere döndük gibi bişe oldu... Kaka yapmamız tam bir işkence... Öyle kasıyor kendini öyle çok ağlıyor ki anlatamam... Beslenme sonrası bi başlıyo çığlıklara artık o sıkıntısı neyse bitene kadar devam ediyor... Reflü mü acaba diye düşünüyorum artık.

Aden in boyu da kilosu da maşallah bence gayet iyi, zayıf değil yani. Benim zilli zaten karnımdan anneci mi babacı mı olduğunu belli etmişti. Tabiii ki babacı :D :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selamlaaaaaar :D
nabersiniz kızlaarr...bu arada azom yeni işin hayırlı olsun tatlımmm:utan:

buldum cnmm. aptamilin kasık mamalarına baktım. bazıları 4 aydan itibaren onları dedi sanırım. tahıllı falan var. alıcam yarın. diger meyve armut du hatırladım. onu bizim dr da söyledi. simdi 3 er gün denicez ya. sonra seftali kayısı ve armut cok dıskılatırmıs,elmayla muz da kabız yaparmıs. yada kayısıyla elma yer degiştircek okumam lazım tekrar:eek:ys: tek tek denedikten sonra onu sen ayarlıcaksın dedi. birbiriyle karıscakms zamanla. seftali ishal muz kabız ya bu ikisi karıscakmıs beraber verilcekmiş. :utan:

sen bide yasarken bana sor. 2 günde 1 kg verdm:D işe mi girdin bu arada hayırlı olsunnn.. du gece gecmişi okuyayım herkese ne olmuss ne görcem:D

Sağolun kızlar muckkkk :utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Hayatım bana bi yerde bacağımda ne olduğunu sormuşsun unuttum cevaplamayı. Ben de doğuştan kalça çıkığı var minnoşum :)

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hatunlar,
sizin bebeler ne zaman biseylere bilincli uzanmaya basladı ?
ve biseyleri tutup bilincli agızlarına goturmeye basladılar ?
benimki 1 haftadır tutuyo teyzoşum 3.ay 1 haftalıktan beri maşallah iki elini yavaş yavaş yan yana getirip oyuncağına uzanıyor hissedip ellerini kavuşturdumu oyuncagını tutuyo ve direk ağzına cnm
cnm bizimki de öyleydi
şimdi yatakla onunla uyuyorum tıkı çıkmıyo
ama bi işe yaramıyo tabii sende uyuyosun :D

cnm tetagil içinde jeller gibi anestezi etkisi olan madde yok bitkisel ben sürdüm rahatlatıyor

bilinçli uzanıp yakaladığı ve şiddetle çektiği tek şey saçlarım
puhahahaha:D koptum hayatım aynı şeyi büyük bir zevkle eymende yapıyo bide yoldugu saçlarımı gülerek avuçlarına bakarak mutlu oluyo sıpa
oyyyyyyyyyyyy gelinime bak maşallak o kadan mama yiyiyo ama narin kızım benim eymeni geçmesin söle bak :D ben çıtı pıtı gelin hayal etmiştim saten bakalım bu ayın 15indede bizim randevumuz var en son 64cm 6000gr dı evde tartılıyoz ogluşumla şimdilik 6500 gözüküyo bakalım boyuda 2cm artsa 66 olmuştur heralde.... boyu boyuna olcak huyuda huyuna zillimi yerim

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ayy kızlarrr kızım bugün 2 defa kustu yinee bütün yedigini. 1 defa da su gibi kaka yaptı. dr u arayıp anlattım daha 1. gün ilaclara devam edin 3 gün sürer dedi. cok üzülüyorum kuzumaa:(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ayy kızlarrr kızım bugün 2 defa kustu yinee bütün yedigini. 1 defa da su gibi kaka yaptı. dr u arayıp anlattım daha 1. gün ilaclara devam edin 3 gün sürer dedi. cok üzülüyorum kuzumaa:(
oyyyyyyyyy pyensesim benim çok geçmiş olsun kuzuma rabbim tez zamanda versin şifasını ecrinim

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
aminn cnmm yaa. atesi yok, öksürügü yok, tahlilleri normal, niye kusuyo nie halsiz bu cocuk:( acaba üniversite hastahanesine mi götüreyim yoksa dr a güveneyim mi

cnm bahar havasıda etkilemiş olabilir çok dışarı çıkıyosan güneş etkilemiştir ne bilim rüzgar etkilemiş olabilir bi tahmin benimkisi sadece ama inşallah tez zamanda kızımı bırakır

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
geçmiş olsun ecrincim

saol balım.

cnm bahar havasıda etkilemiş olabilir çok dışarı çıkıyosan güneş etkilemiştir ne bilim rüzgar etkilemiş olabilir bi tahmin benimkisi sadece ama inşallah tez zamanda kızımı bırakır

dün sordum cnm. her gün nerdeyse dısarı cıkıyoruz. rüzgarda durmuyoruz hiç güneste de kalmıyoruz. zaten heğ aynı yerde oturuyoruz. acaba dedim biz kolu bacagı actık ondan mı oldu güneslerde. adam dedi ki eviniz kac derece. yani bilmiyorum dedim eve derece koymadık. kısın radyatörde görüyoduk ama suan bilmiyoruz. dedi 25 derece sıcaklıktan snra kısa giymek cocugun da hakkı. ve su tarihlerde eviniz 25 derecenin altına düsmez merak etmeyin. corapla derdimiz yok ayagında kalsın ama giyim sekli dogru. sadece gece üsür hava sıcaklıgı düsüyo zaten gece giydiriyosunuzdur . evet dedim. probiotic verdi bagırsakları güclencekmiş. olmadı pazartesi bi daha gidicem heralde du bakalım

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
günaydınlaaar...

kızlar ben henüz günes kremi almamıstım Hira'ya bugun yada yarın alıcam..
sebamed almayı dusunuyorum..alanlar,kullanıp memnun kalanlar bana fikir verirse sevinirim bide sprey mi krem mi aldınız yada alcaksınız ? :acep:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar