2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
GÜNAYDIN KIZLAR :) Daha uyuyonuz mu yaaa? Ben uyanalı nerdeyse 3 saat olcak :D

kızlar mama sandalyesi ne alacaksınız?

Bilmiyom... Acaba şu normal sandalyeye monte edilen şeylerden mi alsam ki?? :acep:

selam kızlaaar canım çok sıkkın ya miss turkeyi izlioum ve 3 numara benim liseden arkadaşımdı yaaa..sümüklünün tekiydii.Allahım bide ilk 10 na girdi..atacam kendimi aşşağııı:korkak:

:) :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
AZOOOOOOOŞ, nası geçti ilk günün? İcra mevzuatı biraz gıcıktır, en başta karışık gelebilir ama öğrenince zevkli gelmeye başlar. Ders çalışırken ki dönemlerimden biliyom :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
adı ne bakalım :D

sonra ben de ağladım yazdıktan sonra
ay naptı seni görünce çok zor yaaa şahin uykudan bile uyansa beni görünce yüzünde güller açıyo offf nası başlıcam işe
iş nasıldı
ya çok pahalı almıcam ben de arabayı pahalı aldık mamasandalyesi ucuz olsun bakıyım o dediğine de

Sorma nasıl güldü kuzum, yedim bitirdim akşam onu :D
İş çok zor geldi valla, hiç bilmediğim birşeyi baştan sıfırdan öğreniyorum.Ama sanki bugün biraz daha iyiyim.Zamanla alışcaz :(

bundan mı azo

Evet kuşum aynısının tıpkısı, sadece çingene olduğumdan rengi kırmızılı :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar yaaa bu adeti erkene çekmenin bi yolu var mı biliyonuz mu? Şimdi ben tatile Allah kısmet ederse 1 Temmuz itibariyle çıkmayı planlamıştım ama, adet olacağımı unutmuşum... Nerdeyse 1 sene olmayınca :tskler: Ve adet de ayın sonunda oluyorum. Mesela şuanda dün başladı gibi ama daha gelmedi... Eli kulağında... Naapcam ben yaaa? Temmuzun 7-8 inde çıksam bu sefer de 20 Temmuzda Ramazan başlıyo... Ayrıca ek gıdaya geçme zamanına denk geliyo... :( Ek gıdaya 6. ayı tamamladıktan sonra başlasak geç mi olur ne dersiniz?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar demiştim ya Ada kaç günlerdir huysuz.Gündüz uyumuyor, uyku gözlerinden akıyor uyutmaya çalışınca kendini yırtarcasına ağlıyor.Uyutmasan mızmızmız inler gibi sürekli.Uyuduğunda azıcık uyuyor ve uykudan ağlayarak kalkıyor,uyku arasında ağlıyor.
İştahı da azdı.
İki gündür böyleydi.Dün gece iyice arttı.Gece uykusuna alışkın olduğu saatte geçemedi yine ve başladı ağlamaya.Birkaç saat hiç susturamadık,bir yerinin ağrıdığına kanaat ettik.Gaz gibi de aynı zamanda ama en yoğun gazlı zamanında bile bu kadar uzun süre böyle yapmadı,en azından uykuyu reddetmedi diye acile götürelim bari dedik.Ama gece saat 12ye geliyordu.Her zaman gittiğimiz hastaneyi aradım gece acilde çocuk doktoru yokmuş.Maalesef özel hastanelerin durumu böyle.Eskişehirde de bunu yaşamıştım,Acıbademde bile gece çocuk doktoru yoktu ve acil hekimi ben bebekten anlamam deyip bakmamıştı.
Neyse burdan tecrübemle,en iyisi Zeynep Kamile götürmek dedim.Nihayetinde kadın ve çocuk hastalıkları hastanesi,doktor olmaması gibi bi durum olamaz.Aldık gittik.Anam ne kalabalık.Gazdan ağlayan bebeklerden tut,karnı ağrıyan çocuklara kaynıyo ortalık.Düşünün ki sıra numarası veriyolar.
Zaten arabada uyudu bizim kız.Orda da hiç uyanmadı.Muayeneye 1.5 saatte filan anca girdik,sıramız anca geldi.
Bizden önceki bebekle dakikalarca alakadar olmasına karşın bizimle pek de öyle alakadar olmadı doktor hanım.
Uyuyordu Ada da zaten.Gaz gibi görünüyor dedi,zaten arabada uyuması tipik bir göstergeymiş.Arabada gezdirmenizi öneririm dedi.Metsil damla önerdi,ama o da üretimden kalkmış eczacı öyle dedi,doğruysa artık.
Birde caljel yazdı,sağ diş patlıyor o da ağrı yapar dedi.
Böyle dönemlerde ağrı kesici uygulanabilir dedi,ben zaten paranox vermiştim yarım.
Jeli de kendi doktorumuza sormadan kullanmam.Cumartesi götüreceğim nasipse,yarın yani.
Bir de henüz dönmedi daha dedim,normal mi.
Hemen kilosu fazla biraz ama dedi.Daha kilosunu sormamıştı,gözüne öyle geldi herhalde.Ne kadar dedi 6640 gram dedi.Doğum kilosunu sordu 3.5 kilo dedim.Bir ay-25 gün kadar önde dedi.Boyu da 65 cm ama dedim.
Yok dedi bir ay sonra olması gereken kiloda.
Ona bi 25 gün filan süre tanıyalım, dönmezse polikliniğe getirin dedi.
Şimdi bunu taktım kafaya.
Ben hiç yere filan da yatırmıyodum.Genelde koltukta gözetimimde ve biraz yüksekte yani yastıkta yatıyodu.Yastık kusmalarımızdan kalan bi alışkanlık.YEre yatırmadığımdan mı dönmedi bugune kadar acaba?
Bugun yere yatırdım bakalım,altına yorgan battaniye serdim,üstüne de oyun halısı.
Şimdilik oyun halısının oyuncaklarıyla konuşuyo,çene hiç durmadı ama kıç da kalkmadı :D
Ya kızlar normal mi hepinizin bebeleri döndü mü?
Özellikle Adayla günü yakın olanlar, lilacs, hayatım?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar yaaa bu adeti erkene çekmenin bi yolu var mı biliyonuz mu? Şimdi ben tatile Allah kısmet ederse 1 Temmuz itibariyle çıkmayı planlamıştım ama, adet olacağımı unutmuşum... Nerdeyse 1 sene olmayınca :tskler: Ve adet de ayın sonunda oluyorum. Mesela şuanda dün başladı gibi ama daha gelmedi... Eli kulağında... Naapcam ben yaaa? Temmuzun 7-8 inde çıksam bu sefer de 20 Temmuzda Ramazan başlıyo... Ayrıca ek gıdaya geçme zamanına denk geliyo... :( Ek gıdaya 6. ayı tamamladıktan sonra başlasak geç mi olur ne dersiniz?
canım erkene cekmeyı bilemem de, geciktiriciler var,ama kullanmak uygunmu doğumdan sonra yada emzirirken onu bilmiyorum...
Bu arada ek gıdaya kesinlikle tatilde başlama derim ben :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın canım sorma.Yine insaflı 8.12de kalktı bugun sultanımız :D

Babuşum yazdıklarını okudum. Öncelikle geçmiş olsun. Duru da bu aralar çok huysuz ve huzursuz. Dün gece aynen Ada gibi uyanmadı. Saat 10 da besledim saat 1 miydi neydi kalktı ve o saatten 4 e kadar uyumamış. Uyumamış diyorum çünkü ben yattım, babası baktı. Bacağım bu aralar felaket ağrıyor, kızı yatağına yatırmak/kaldırmak için eğilemiyorum bile o derece... :( Çok korkuyorum geçmezse ağrılar ameliyat olmak zorunda kalırsam ve protez takılırsa diye... Neyse mevzuyu dağıtmayayım... Sanırım hatunun gazı vardı. Hatta ben eminim gazdan dolayı uyumayıp ağladığına huysuzlandığına. Çünkü dün ve ondan önceki gün sadece 1 kez kaka yaptı. Oysa 3 gün önce ishal mi diye düşünmüştüm çünkü 5-7 kez yapmıştı. Gaz sancısı gelince ne masaj, ne gaz şurupları vs hiçbiri fayda etmiyo. Öööööyle yüzüstü yatırıp sırtını ovuyoruz başka bişe bilmiyoruz çünkü...

Dönme mevzuuna gelince, benim hatun geçen ay 5850ydi, geçen hafta gittiğimizde 6100 mü ne öyle bişe çıktı ama dönmüyo. Yani bence kiloyla tamamen ilgisiz. Bize de doktor bu ayın içinde döner demişti ama halen sadece biraz sağa biraz sola yan yatıyo ayağını yakalamaya çalışırken... Ben anormal bi durum olduunu düşünmüyom Allahın izniyle... Sen de içini ferah tut...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
canım erkene cekmeyı bilemem de, geciktiriciler var,ama kullanmak uygunmu doğumdan sonra yada emzirirken onu bilmiyorum...

Yaa ben de tatilde başlamak istemiyorum ama 2 Temmuz da 5. ayı bitirip 6 ya başlayacağız. Eğer 8 Temmuz gibi tatile gider 20-25 Temmuz gibi dönersek o zaman nerdeyse 6 ayı doldurmuş gibi olacak... E geç kalmış olmaz mıyım ek gıda için?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Bide o geciktiricilerden bi kere kullandım da, bin pişman oldum. Ay bi karnımı şişirdiler ki sorma gitsin. Bide sürekli uyku yaptılar, tatili uyuyarak geçirdim :D Daha da almaaaaam :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Yaa ben de tatilde başlamak istemiyorum ama 2 Temmuz da 5. ayı bitirip 6 ya başlayacağız. Eğer 8 Temmuz gibi tatile gider 20-25 Temmuz gibi dönersek o zaman nerdeyse 6 ayı doldurmuş gibi olacak... E geç kalmış olmaz mıyım ek gıda için?

Aslında anne sütü alanlara zaten 6.ayı doldurduklarında başlıyorlar bildiğim kadarıyla simuşum.Bence geç değil ama bi doktorunuza danış istersen...Bence 6.ay dolunca tam zamanı zaten.Bizi de 4 ay dolunca başlattılar, anne sütü almayan 4 ayda alan 6 ayda deniyor ya, demek dolunca oluyor....

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Aslında anne sütü alanlara zaten 6.ayı doldurduklarında başlıyorlar bildiğim kadarıyla simuşum.Bence geç değil ama bi doktorunuza danış istersen...Bence 6.ay dolunca tam zamanı zaten.Bizi de 4 ay dolunca başlattılar, anne sütü almayan 4 ayda alan 6 ayda deniyor ya, demek dolunca oluyor....

O zaman inşallah bu süt kesilmez diye dua etmem gerek... Çünkü acaip azaldığını hissediyorum. Memeler iyici pörsüdü, sıkıyom sıkıyom tek yerden minicik bi damla geliyo. Ki bu da 2,5-3 saat emzirmemiş olmama rağmen, bide Bebikom demiş, emmeye başladıktan 20 sn sonra geliyo falan diye, benimki 3 dakka sonra falan geliyo ve 1 dakka sonra da bitiyo... Kısmet artık, kesilirse de yapcak bişe yok...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Babuşum yazdıklarını okudum. Öncelikle geçmiş olsun. Duru da bu aralar çok huysuz ve huzursuz. Dün gece aynen Ada gibi uyanmadı. Saat 10 da besledim saat 1 miydi neydi kalktı ve o saatten 4 e kadar uyumamış. Uyumamış diyorum çünkü ben yattım, babası baktı. Bacağım bu aralar felaket ağrıyor, kızı yatağına yatırmak/kaldırmak için eğilemiyorum bile o derece... :( Çok korkuyorum geçmezse ağrılar ameliyat olmak zorunda kalırsam ve protez takılırsa diye... Neyse mevzuyu dağıtmayayım... Sanırım hatunun gazı vardı. Hatta ben eminim gazdan dolayı uyumayıp ağladığına huysuzlandığına. Çünkü dün ve ondan önceki gün sadece 1 kez kaka yaptı. Oysa 3 gün önce ishal mi diye düşünmüştüm çünkü 5-7 kez yapmıştı. Gaz sancısı gelince ne masaj, ne gaz şurupları vs hiçbiri fayda etmiyo. Öööööyle yüzüstü yatırıp sırtını ovuyoruz başka bişe bilmiyoruz çünkü...

Dönme mevzuuna gelince, benim hatun geçen ay 5850ydi, geçen hafta gittiğimizde 6100 mü ne öyle bişe çıktı ama dönmüyo. Yani bence kiloyla tamamen ilgisiz. Bize de doktor bu ayın içinde döner demişti ama halen sadece biraz sağa biraz sola yan yatıyo ayağını yakalamaya çalışırken... Ben anormal bi durum olduunu düşünmüyom Allahın izniyle... Sen de içini ferah tut...

Bir ara benim de belim çok fenaydı simuşum...Of bazen nineler gibi yerimden kalkınca kalıveriyodum beli bükük.Kilo versek geçer mi acaba bu ağrılar, taşınan yük azalınca? Ben bu ara diyeti de serdim ya.Neyse.
Dönme konusuna gelince, bizimki eğer altı açıksa, ellerini kafasının üzerinden yukarı uzatıyor, yere koyuyor destek alıyor, popoyu sağa sola çeviriyor, hatta fırlatıyor demeliyim o kadar sert çünkü hareketleri.Tepiniyor tepiniyor...
Hatta ileri, geri, sağa, sola yer değiştiriyor, alt açmasının üzerinden çıkıyor gidiyor.O zaman sağa sola da yarımşar döner gibi yapıyor.ama altını kapa üzerini giydir,tamam hareket kesiliyo...
Şimdi oyun halısına koydum hareket etsin dönsün diye, bacaklar tekme pozisyonunda, ellerle o oyuncakların asılı olduğu boruları eğiyor, yere yatırıyor, çene zaten hiç durmuyo sanki konuşsun diye koydum oraya :D
Ama dönme filan yok :D
Doktor sitesine sordum bakalım ne dicekler.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Biz tatil yerinde bu bebelere ne giydircez yav? Yani şimdi mesela ben alta kısa kol body, üste tulum giydiriyom evde... Sıcak yerde tek kat mı giydircez? Üşümez dimi?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bir ara benim de belim çok fenaydı simuşum...Of bazen nineler gibi yerimden kalkınca kalıveriyodum beli bükük.Kilo versek geçer mi acaba bu ağrılar, taşınan yük azalınca? Ben bu ara diyeti de serdim ya.Neyse.
Dönme konusuna gelince, bizimki eğer altı açıksa, ellerini kafasının üzerinden yukarı uzatıyor, yere koyuyor destek alıyor, popoyu sağa sola çeviriyor, hatta fırlatıyor demeliyim o kadar sert çünkü hareketleri.Tepiniyor tepiniyor...
Hatta ileri, geri, sağa, sola yer değiştiriyor, alt açmasının üzerinden çıkıyor gidiyor.O zaman sağa sola da yarımşar döner gibi yapıyor.ama altını kapa üzerini giydir,tamam hareket kesiliyo...
Şimdi oyun halısına koydum hareket etsin dönsün diye, bacaklar tekme pozisyonunda, ellerle o oyuncakların asılı olduğu boruları eğiyor, yere yatırıyor, çene zaten hiç durmuyo sanki konuşsun diye koydum oraya :D
Ama dönme filan yok :D
Doktor sitesine sordum bakalım ne dicekler.

Aha işte Duru da bunun aynılarını yapıyo. İttiriyo kendini beze tekme koymaya falan çalışıyo... Şimdi de ağlayarak uyandı uykusundan :( Çıkıyom ben şimdi Babuşum, artık bu zilliden ne zaman fırsat bulursam gelicem :) (Ay söyleniyo şuanda kardeşimin kucağında, ağıt gibi aynı töbe yarabbim! ıııııı ııııııı aaaaaaaaa diye )

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
O zaman inşallah bu süt kesilmez diye dua etmem gerek... Çünkü acaip azaldığını hissediyorum. Memeler iyici pörsüdü, sıkıyom sıkıyom tek yerden minicik bi damla geliyo. Ki bu da 2,5-3 saat emzirmemiş olmama rağmen, bide Bebikom demiş, emmeye başladıktan 20 sn sonra geliyo falan diye, benimki 3 dakka sonra falan geliyo ve 1 dakka sonra da bitiyo... Kısmet artık, kesilirse de yapcak bişe yok...
Nasip canım, kısmet.Benim nasıl sütüm vardı biliyo musun, görenler imreniyodu.Sabah kalktığımda geceliğim karnıma kadar ıslanmış oluyodu sanki önüme su dökülmüş, pedlere rağmen.Biberonlarca sağıyodum,saat başı 150 cc dolduruyodum.Ama bitti işte.Nasibi o kadarmış çocuğumun...
Çok üzüldüm, ama geçen o 570 gram olan bebeği duyunca üzülmeyeceğim artık dedim.En azından alternatifim var.Bebeğim mama emebiliyor.
Düşünsene parayla,pulla,maddiyatla satınalamayacakları, elde edemeyecekleri bir şeye muhtaçlar ve bulunması bir o kadar zor ve meşakkatli. Bulsan da süt verene ne kadar güveneceksin ama güvenmek zorundasın.
Böyle durumda değiliz hamdolsun.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar