Kızlar demiştim ya Ada kaç günlerdir huysuz.Gündüz uyumuyor, uyku gözlerinden akıyor uyutmaya çalışınca kendini yırtarcasına ağlıyor.Uyutmasan mızmızmız inler gibi sürekli.Uyuduğunda azıcık uyuyor ve uykudan ağlayarak kalkıyor,uyku arasında ağlıyor.
İştahı da azdı.
İki gündür böyleydi.Dün gece iyice arttı.Gece uykusuna alışkın olduğu saatte geçemedi yine ve başladı ağlamaya.Birkaç saat hiç susturamadık,bir yerinin ağrıdığına kanaat ettik.Gaz gibi de aynı zamanda ama en yoğun gazlı zamanında bile bu kadar uzun süre böyle yapmadı,en azından uykuyu reddetmedi diye acile götürelim bari dedik.Ama gece saat 12ye geliyordu.Her zaman gittiğimiz hastaneyi aradım gece acilde çocuk doktoru yokmuş.Maalesef özel hastanelerin durumu böyle.Eskişehirde de bunu yaşamıştım,Acıbademde bile gece çocuk doktoru yoktu ve acil hekimi ben bebekten anlamam deyip bakmamıştı.
Neyse burdan tecrübemle,en iyisi Zeynep Kamile götürmek dedim.Nihayetinde kadın ve çocuk hastalıkları hastanesi,doktor olmaması gibi bi durum olamaz.Aldık gittik.Anam ne kalabalık.Gazdan ağlayan bebeklerden tut,karnı ağrıyan çocuklara kaynıyo ortalık.Düşünün ki sıra numarası veriyolar.
Zaten arabada uyudu bizim kız.Orda da hiç uyanmadı.Muayeneye 1.5 saatte filan anca girdik,sıramız anca geldi.
Bizden önceki bebekle dakikalarca alakadar olmasına karşın bizimle pek de öyle alakadar olmadı doktor hanım.
Uyuyordu Ada da zaten.Gaz gibi görünüyor dedi,zaten arabada uyuması tipik bir göstergeymiş.Arabada gezdirmenizi öneririm dedi.Metsil damla önerdi,ama o da üretimden kalkmış eczacı öyle dedi,doğruysa artık.
Birde caljel yazdı,sağ diş patlıyor o da ağrı yapar dedi.
Böyle dönemlerde ağrı kesici uygulanabilir dedi,ben zaten paranox vermiştim yarım.
Jeli de kendi doktorumuza sormadan kullanmam.Cumartesi götüreceğim nasipse,yarın yani.
Bir de henüz dönmedi daha dedim,normal mi.
Hemen kilosu fazla biraz ama dedi.Daha kilosunu sormamıştı,gözüne öyle geldi herhalde.Ne kadar dedi 6640 gram dedi.Doğum kilosunu sordu 3.5 kilo dedim.Bir ay-25 gün kadar önde dedi.Boyu da 65 cm ama dedim.
Yok dedi bir ay sonra olması gereken kiloda.
Ona bi 25 gün filan süre tanıyalım, dönmezse polikliniğe getirin dedi.
Şimdi bunu taktım kafaya.
Ben hiç yere filan da yatırmıyodum.Genelde koltukta gözetimimde ve biraz yüksekte yani yastıkta yatıyodu.Yastık kusmalarımızdan kalan bi alışkanlık.YEre yatırmadığımdan mı dönmedi bugune kadar acaba?
Bugun yere yatırdım bakalım,altına yorgan battaniye serdim,üstüne de oyun halısı.
Şimdilik oyun halısının oyuncaklarıyla konuşuyo,çene hiç durmadı ama kıç da kalkmadı

Ya kızlar normal mi hepinizin bebeleri döndü mü?
Özellikle Adayla günü yakın olanlar, lilacs, hayatım?