2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
selam hatunlar :)

simuşum ben dvdsiz kitabı aldıydım tek, yatır kaldır yöntemi için ama attım bir köşeye şimdi, emzikle uyutmaya çalışıyorum yatır kaldır ağlatmaktan içim şişti.

fotoları koyuyorsunuz ben de hep kaçırıyorum, gerçi bi tek hayatım ın şahin ini göremedim sanırım, diğerlerini face de görüyorum. hepimizinkini korusun Rabbim.

ben de bugün sabahtan dr daydım rapor için. Allahım bana bu dr u karşıma çıkarttığı için çok şanslıyım. sağolsun okula göndermedi bu sene beni. dönemi kapatacak raporu verdi yine.

Ben de sağlık ocağına gidip 5 gün rapor aldım, heyet nası alacam bakalım bu raporlar ve yıllık izinlerim bitince bilmiyom... Lilacscım, yatır kaldır yöntemini bıkmadan usanmadan uygulamak gerekiyomuş, sen de okumuşsundur zaten ama öyle bir iki denedim olmadı diye pes edersen, çocuk sana karşı zafer kazandığını düşünüp seni dinlememeye başlıyomuş. ben daha uygulamadım bu yöntemi, kendi yatağında yatırmaya karar verdiğim zaman başlıcam ve bide kararlı-hazır olduğum zaman...

birde size bişey sorayım ek gıdaya başladınızmı acaba geçen markette milupanın 4. aydan itibaren tahıllı falan mamalarından gördüm onlardan vermeyi düşünüyormusunuz?

Laylam biz daha başlamadık, ama ben 4. ayda az az su vermeye başlamak istiyorum...

amin canım...
iyiyiz hamd olsun Laylam, bu cuma istanbula gidecegiz inşallah 1 haftalıkgına da olsa o yüzden heyecanlıyız :utan: bakalım ucakta aglayacak mı yavrum...

Ooooooh miiiiiiiiiiiiisssss... Ben de ankara dışı bi yere çıkmak istiyorum ama çoooooooooooook zor :(

az kaldı laylam evet ama bizim seminer dönemlerimiz oluyor temmuz 1 e kadar, 4 temmuz a kadar raporluyum şimdi.

kuzey in uykusu biraz karışık, bazen yatağında emzikle uyuyor bazen uyumuyor, ama artık çok ağır kucakta zor oluyor. tracy hogg un kitabında emzikle uyutmayın falan yazıyordu, hani kendi alışsın tek uyumaya diye, valla hiç takılmayacam uyusun da emzikle uyusun.

Lilacım nasıl aldın rapor 4 temmuza kadar? heyet sanırım dimi? ben de araştırmalardayım ya bakalım naapcaz... bu arada sakın bebeleri emzikle uykuya bırakmayın kızlar, yani uyuyunca çekin emziği, Allah korusun çok tehlikeli...

kızlar ya dondurma yiyebiliyozmu ? gaz yada herhangi bisi yapıyomuyumus ?
sanki burda birimiz bebege karın agrısı yapıyomus dedi gini hatırlıyom ama ?

Heeee benim doktor yeme dediydi Bebikom, bebeğe karın ağrısı yapıyomuş. öyle dedi. yasakladı ya, canım nası dondurma çekiyo anlatamam... :D

slm kızlarrr
aşıları her ay aynı gündemi vurdurmalıyız????
benim randevum 26 sıymış ama ben doktora yarın gidicem aşıyıda yarın alıcam sorun olurmu???

bilmiyom ki....

bu arada bebeğini oturtmaya baslayan varmı ???

ben ben. baktım elalemin yabancıları daha 10 haftalıkken oturtuyolar, dedim oturtiim şunu bakalım naaapcak, valla çok sevdi, çok mutlu oluyo oturunca. hatta ayağa kaldırın, ayağımı bastırın istiyo :D (maşallah sübhanallah)

inşşş cnm yaaa bende öyle yapayım o zaman yatsın biraz hmen emziğini verebilirsem belki oda işe yarar yaa

kızlarrr biz 3. ayımızı doldurduk bugünnn
kızım kaç klo oldu boyu ne kadar uzadı çokk merak ediyorum ya

bu arada kızlar benim kızım akşam 10.30gibi uyuyo 2. 2 .30 gibi uyanıyo sonra 3. 3.30 gibi yine uyanıyo 4 gibi emip 7ye yada 8e kadar uyuyo
1 haftadır düzeni şaştı ya 1 buçuk saatte 2 3 kez uyanıyo ne yapmam lasım yaa çok çaresiz kaldım akşam artık çıldırdım
acıkmıyo eminim ama alışkanlık haline getirdi o saaati nasıl vazgeçecek ya

Slm herkese
Kizlar benim kiz 11 -12 gibi yatiyor 10-11 gibi kalkiyor bu gec erken yatma olayi cok mu onemliymis gunduz sekerlemeleri de oluyor buarada o mu etkiliyor acep

Kızlar bizim de gece uykularımız çok düzensizdi, gene dicem ama, tracy teyze, beişleri en geç 7.30 da yatırmış olun diyo. banyoyu biz 8-8.30 gibi yapıyoduk akşam, şimdi onu 6-6.30 aralığına çektim, 2 gündür şöyle yapıyorum;
6-6.30 banyo
banyodan sonra masaj
üstünü giydir, biraz oynat ve uyut ve sanırım işe yarıyor...

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
7:30da yatan cocuk kacta kalkiyor kestiremedik simusum benimkini o saatte yatirsam 5 de dikilir ayaga..sabah namazinda kizimla gune baslamak ay ne bilim tuylerim diken dikfn oldu gün bitmez sankim..kargalar b..kunu yemeden:D

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Ben de sağlık ocağına gidip 5 gün rapor aldım, heyet nası alacam bakalım bu raporlar ve yıllık izinlerim bitince bilmiyom... Lilacscım, yatır kaldır yöntemini bıkmadan usanmadan uygulamak gerekiyomuş, sen de okumuşsundur zaten ama öyle bir iki denedim olmadı diye pes edersen, çocuk sana karşı zafer kazandığını düşünüp seni dinlememeye başlıyomuş. ben daha uygulamadım bu yöntemi, kendi yatağında yatırmaya karar verdiğim zaman başlıcam ve bide kararlı-hazır olduğum zaman...

Laylam biz daha başlamadık, ama ben 4. ayda az az su vermeye başlamak istiyorum...

Ooooooh miiiiiiiiiiiiisssss... Ben de ankara dışı bi yere çıkmak istiyorum ama çoooooooooooook zor :(

Lilacım nasıl aldın rapor 4 temmuza kadar? heyet sanırım dimi? ben de araştırmalardayım ya bakalım naapcaz... bu arada sakın bebeleri emzikle uykuya bırakmayın kızlar, yani uyuyunca çekin emziği, Allah korusun çok tehlikeli...

Heeee benim doktor yeme dediydi Bebikom, bebeğe karın ağrısı yapıyomuş. öyle dedi. yasakladı ya, canım nası dondurma çekiyo anlatamam... :D

bilmiyom ki....

ben ben. baktım elalemin yabancıları daha 10 haftalıkken oturtuyolar, dedim oturtiim şunu bakalım naaapcak, valla çok sevdi, çok mutlu oluyo oturunca. hatta ayağa kaldırın, ayağımı bastırın istiyo :D (maşallah sübhanallah)

Kızlar bizim de gece uykularımız çok düzensizdi, gene dicem ama, tracy teyze, beişleri en geç 7.30 da yatırmış olun diyo. banyoyu biz 8-8.30 gibi yapıyoduk akşam, şimdi onu 6-6.30 aralığına çektim, 2 gündür şöyle yapıyorum;
6-6.30 banyo
banyodan sonra masaj
üstünü giydir, biraz oynat ve uyut ve sanırım işe yarıyor...

canım peki o şekilde olunca kaç saatte bi uyanıyo?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
7:30da yatan cocuk kacta kalkiyor kestiremedik simusum benimkini o saatte yatirsam 5 de dikilir ayaga..sabah namazinda kizimla gune baslamak ay ne bilim tuylerim diken dikfn oldu gün bitmez sankim..kargalar b..kunu yemeden:D

canım peki o şekilde olunca kaç saatte bi uyanıyo?

Kızçe gene uyandığı için hemen cevap yazıp çıkıcam canlar... Saat 8 gibi uyuyo, 11 gibi uyanıp emiyo, saat 3 gibi bi uyanıyo sonra da sabah nerdeyse hoca Allahuekber derken kalkıyo :) Yani bazen 5 bazen 6 da kalkıyo. Buna da şükür, önceden 7 saat gece uykusunu zor uyuyodu.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Kızçe gene uyandığı için hemen cevap yazıp çıkıcam canlar... Saat 8 gibi uyuyo, 11 gibi uyanıp emiyo, saat 3 gibi bi uyanıyo sonra da sabah nerdeyse hoca Allahuekber derken kalkıyo :) Yani bazen 5 bazen 6 da kalkıyo. Buna da şükür, önceden 7 saat gece uykusunu zor uyuyodu.

5 mi:sok tam tahmin ettigim gibi anacim..yalniz kizimla uyku saatlerimiz örtüsmeyince uykusuzluk da olmaz mi ki..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Ahahahaha yarıldım :D:D
ne içiyosa aynından ben de istiyorum,kafaya bak ya :)))
a+ baskın kan grubudur ondan olabilir mi acaba :crazy:

Ahhahaha sana tamamiynen katılıyom Babuşum, bence de kesin bişe içiyo :D :D Var mı böyle bişe yaaa Türk halkının kan grubu büyük çoğunluk a rh + tir. sonra sanırım o rh+ geliyo...

kız sen de hep topiği bekliyon şansına hiç foto göremiyon :) dur ben senin için gene koyarım

Hayatım o nasıl arkadaşmış öyle breee..-rgulu Yorumları bir okuyayım derken dikkatimi çekti yazamadan edemedim.. Bence epey tuhaf biriymiş yada kusura bakma ama zekasından da şüphe ederim öyle bir şey diyen bir insanın.. Bu arkadaş hep böyle konuşuyorsa hiç takılma gülüüp geçmeye bak cnmcm..

Bu arada bblaucum telefonunda hayırlı olsun..
Ben yine bebişlerin fotolarını kaçırdım sanırsam..Kısmet..

yaa kızlar işte böle bi kız :)
bu arada benim b+ beceremedim ama yapmayı hehehe

laylaaaa göremedim benn :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
5 mi:sok tam tahmin ettigim gibi anacim..yalniz kizimla uyku saatlerimiz örtüsmeyince uykusuzluk da olmaz mi ki..

Uykusuzluk muuuuuuuuuuuuu? Ah işte o konuda çok dertliyim, ÇAGATAY gibi pencereden kafamı uzatıp, uykum vaaaaaaaaaaaaaaar diye bağırmak istiyom :D :D Ama aslında doğru olanı onlar yapıyor, biyolojik olarak yani. Ama tabi biz yıllar içinde öğlen 12 lere kadar yatmaya alışınca sonuç bu işte. :)

Bu arada kızımı salıncağına koydum, bakalım kaç dakika dayanacak :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Pikoşuuum, görüyom online sın :) Kaçtır dicem dicem unutuyom, İstanbula gelince beni aramak istediğini yazmışsın, memnun olurum tatlım... Çok sevinirim. :)

Kız beceriksiz Hayatım, bi haltı beceremedin heee ne var bi çocuuu b rh + yapmakta, çocuu yaparken sol yana yatıp aynı zamanda sol kolunu 90 derecelik açıylan havaya kaldıraydın olurdu :dill:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Aaaa bu arada, sağlık ocağına gittim ya bugün rapor almak için, aile hekimimize çektiğim videoyu izlettim, kızımın ağlaması ile ilgili olan. hani bahsetmiştim daha önce de. kadın çok korktu ve üzüldü, ne zaman başladı falan dedi, rotadan sonra dedim. muhakkak bi karın ultrasonu çektşrşn dedi, hiç normal değil bu şekilde ağlaması dedi. neyden şüphelendiniz dedim, bağırsak tıkanıklığı yan etkisi çok çok nadir de olsa yapabiliyor rota dedi, düğümlenme yoksa bile ufak bir yapışma olması bile çok ağrı yapabilir dedi. bunları duyunca inanılmaz korktum eli,m ayağım boşaldı. ama kızım kaka yapıyo dedim, muhtemelen bişe yoktur ama yine de bi baktırın dedi. hastaneye gidip bununla uğraşmak istemiyorum, çünkü özele bile gitsen ankarada doktor işleri çok sıkıntılı, çok sıra bekleniyo, ultrasona ayrı sıra doktora muayeneye ayrı, sonucu göstermeye ayrı sıra amaaaaaaaaaaan... birkaç gün daha gözlemlicem, eğer o şekildeki ağlamalar devam ederse götüreyim diyorum. siz ne dersiniz kızlar? yoktur inşallah demi bağırsak düğümlenmesi falan :( :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
slm kızlarrr
aşıları her ay aynı gündemi vurdurmalıyız????
benim randevum 26 sıymış ama ben doktora yarın gidicem aşıyıda yarın alıcam sorun olurmu???

Ben de 1-2 gün geç götürücem canım, bir sorun olmuyor bildiğim kadarıyla.

bu arada bebeğini oturtmaya baslayan varmı ???

Benim kızım çok istiyor oturmak.Oturunca çok mutlu oluyor, maşallah subhanallah diyeyim.Ama birkaç yaşlı teyze aman oturtma bilmemneresi bilmemnesine batar gibi bi sürü şey söylediler.Yük vermeden oturtma denemeleri yapıyorum,doktora sorcam bakalım.

Slm herkese
Kizlar benim kiz 11 -12 gibi yatiyor 10-11 gibi kalkiyor bu gec erken yatma olayi cok mu onemliymis gunduz sekerlemeleri de oluyor buarada o mu etkiliyor acep

Bence önemli canım.Büyüme hormonu gece uykusunda salgılanıyor bildigim kadarıyla.Karanlıkta ne kadar uyursa o kadar iyi...

Pikoşuuum, görüyom online sın :) Kaçtır dicem dicem unutuyom, İstanbula gelince beni aramak istediğini yazmışsın, memnun olurum tatlım... Çok sevinirim. :)

Kız beceriksiz Hayatım, bi haltı beceremedin heee ne var bi çocuuu b rh + yapmakta, çocuu yaparken sol yana yatıp aynı zamanda sol kolunu 90 derecelik açıylan havaya kaldıraydın olurdu :dill:

he mesela ben aynısını sağla yaptım tuttu :)

Aaaa bu arada, sağlık ocağına gittim ya bugün rapor almak için, aile hekimimize çektiğim videoyu izlettim, kızımın ağlaması ile ilgili olan. hani bahsetmiştim daha önce de. kadın çok korktu ve üzüldü, ne zaman başladı falan dedi, rotadan sonra dedim. muhakkak bi karın ultrasonu çektşrşn dedi, hiç normal değil bu şekilde ağlaması dedi. neyden şüphelendiniz dedim, bağırsak tıkanıklığı yan etkisi çok çok nadir de olsa yapabiliyor rota dedi, düğümlenme yoksa bile ufak bir yapışma olması bile çok ağrı yapabilir dedi. bunları duyunca inanılmaz korktum eli,m ayağım boşaldı. ama kızım kaka yapıyo dedim, muhtemelen bişe yoktur ama yine de bi baktırın dedi. hastaneye gidip bununla uğraşmak istemiyorum, çünkü özele bile gitsen ankarada doktor işleri çok sıkıntılı, çok sıra bekleniyo, ultrasona ayrı sıra doktora muayeneye ayrı, sonucu göstermeye ayrı sıra amaaaaaaaaaaan... birkaç gün daha gözlemlicem, eğer o şekildeki ağlamalar devam ederse götüreyim diyorum. siz ne dersiniz kızlar? yoktur inşallah demi bağırsak düğümlenmesi falan :( :(

Simuşum ben sanmıyorum öyle bi durumun sadece ağlama şeklinde değil fiziki belirtileri de olmalı...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

utanıyorum zaten sorma bişey beceremedim :D

ay Allah korusun kız
nası ağlıyo ki hiçmi bişeyle susmuyo

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Ben de 1-2 gün geç götürücem canım, bir sorun olmuyor bildiğim kadarıyla.

Benim kızım çok istiyor oturmak.Oturunca çok mutlu oluyor, maşallah subhanallah diyeyim.Ama birkaç yaşlı teyze aman oturtma bilmemneresi bilmemnesine batar gibi bi sürü şey söylediler.Yük vermeden oturtma denemeleri yapıyorum,doktora sorcam bakalım.

Bence önemli canım.Büyüme hormonu gece uykusunda salgılanıyor bildigim kadarıyla.Karanlıkta ne kadar uyursa o kadar iyi...

he mesela ben aynısını sağla yaptım tuttu :)

Simuşum ben sanmıyorum öyle bi durumun sadece ağlama şeklinde değil fiziki belirtileri de olmalı...
Babusum benim ki 9-12 arasi uyanik kaliyor sonra bi uyuyor 5 e kadar ben uyanip emziriyorum.Aksam 8 de de uyuyor ama emdikten sonra bi saat..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Uykusuzluk muuuuuuuuuuuuu? Ah işte o konuda çok dertliyim, ÇAGATAY gibi pencereden kafamı uzatıp, uykum vaaaaaaaaaaaaaaar diye bağırmak istiyom :D :D Ama aslında doğru olanı onlar yapıyor, biyolojik olarak yani. Ama tabi biz yıllar içinde öğlen 12 lere kadar yatmaya alışınca sonuç bu işte. :)

Bu arada kızımı salıncağına koydum, bakalım kaç dakika dayanacak :D

Ben balkona koymustum salincagini hava gunesli diye bi cikarayim salincakta guneslensin dedim koymamla almam bir oldu resmen mahallede yankilandi cigirtisi cadinin..ama kucagimda yarim saat caddeye bakindi-rgulu

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

yoktur simuşum bence, sağlık ocağındaki dr lar korkutmayı pek seviyorlar sanırım, ama tabi tedbirli olmakta da fayda var, çocuk dr una ne zaman gitceksiniz ona sorsan bi de...

emzikle uyumasına izin vermiyorum tabi, uyuduğuna kanaat getirince çekiyorum zaten uyumadıysa sıkı sıkı tutuyor, uyuduysa hooop alıveriyorum.

tracy abla bana uymadı, yatır kaldır yaparken gözümün taa içine ağlayarak bakıyor, dayanamıyorum ben. uyusun emzikle napayım.

heyet aldım canım, sağolsun dr um bana ta hamileliğimin başında söylemişti göndermem istersen okula diye, ben pek sıcak bakmamıştım o zaman, ama şimdi son 20 gün ne yapayım okulda ben? sonra seminere gitcektim aslında ama ona da eşim dedi ne gerek var, bak çocuğuna işte. tamam dedim ben de, annemlere yük olmayalım şimdiden.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlarrr kızlarrr noruyonu bakeynn..
kızımın dolabını duzenledim ya corba olmustu ordan aldıgımı oraya koydum fırlattım bilmem ne..aceleyle duzenli koyamamıstım hic simdi duzenledim oh be hırkaları fln kaldırdım ayrı bi yere giydirmem artık cunku e sonbahara kadar da cogu kucuk gelcek,kucuk gelcek olan kıyafetlerini komple ayırdım vay bee,hihhi cok garip ya daha ilk dogdugunda giydirdigim tulumları kaldırınca bi garip oldum :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bence tracy mracy hikaye valla,tamam bazı denenmis sonuc alınmıs yontemleri tasdikliyorum ama sonucta herkesin bebegi farklı bu yuzden farklı tepkiler vericeklerdir her yontem her bebege uymaz ki..cok bel baglamamak laızm bu tarz seylere sonucta bebek nası istiyosa oyle davranıyo yatmicaksa yatmıyo iste naparsan yap..
ama banyo konusu dogru mesela o da neden,e biz buyukler bile dus alınca rahatlıyoruz sekerleme yapmak yada uyumak istiyoruz e bebekler de rahatlicak uyucak tabi..
ama o kaldır yatır yonteminde benimkide cok aglamıstı gozunden yaslar gelerek sonra napıyorum ben ya dedim..
Allah korusun yeter ki kızım iyi olsu saglıklı olsun onun icin herseyi yaparım yorulmaksa yorulmak yani..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

ay canım inşallah yoktur sanmam yani, ama tabii bi çocuk doktoruna danış istersen için rahat etsin...

tamam canım saolasın...:utan:

Tepki
56
Canım inşallah öyle bir şey yoktur.. Geçenlerde bir arkadaş geldi onunda bebeği 3,5 aylık ve kız.. 45 günlükken öyle bir ağlamış ki susturamamışlar..Kayınvalidesi demiş gazı var heralde kadında demiş bugüne kadar hiç gazı olduğu için bu kadar ağladığını görmedim ben demiş.. ve doktora götürmüşler ve doktor bakmış bakmış birşey bulamamış sonra kasıklarına bastırmış ki kız başlamış ağlamaya.. doktor enfeksiyon kapmış demiş. kız çocuklarını kakası kukuya daha yakın olduğun enfeksiyon kapması daha çok oluyormuş..belki öyle birşey olmuştur diye anlatmak istedim..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Var işte, şöyle oluyo; sinirden ağlıyo gibi diyorum ya, işte o an gözlerini böyle kocaman kocaman açıyo, karnı beton gibi oluyo. Gaz sancısının ötesinde bişe, çünkü kızım hatırlıyosanız çok gazlı bi bebek ama bu öyle gaz sancısının ağlaması gibi değil...

ay Allah korusun kız
nası ağlıyo ki hiçmi bişeyle susmuyo

Yok Hayatım, ne meme, ne pışpışlama, ne oyun hiç ama hiçbişeyle susmuyo... Ama çok şükür ki bugün olmadı, önümüzdeki 2-3 güne daha bakıcam inşallah olmaz bir daha...

yoktur simuşum bence, sağlık ocağındaki dr lar korkutmayı pek seviyorlar sanırım, ama tabi tedbirli olmakta da fayda var, çocuk dr una ne zaman gitceksiniz ona sorsan bi de...

emzikle uyumasına izin vermiyorum tabi, uyuduğuna kanaat getirince çekiyorum zaten uyumadıysa sıkı sıkı tutuyor, uyuduysa hooop alıveriyorum.

tracy abla bana uymadı, yatır kaldır yaparken gözümün taa içine ağlayarak bakıyor, dayanamıyorum ben. uyusun emzikle napayım.

heyet aldım canım, sağolsun dr um bana ta hamileliğimin başında söylemişti göndermem istersen okula diye, ben pek sıcak bakmamıştım o zaman, ama şimdi son 20 gün ne yapayım okulda ben? sonra seminere gitcektim aslında ama ona da eşim dedi ne gerek var, bak çocuğuna işte. tamam dedim ben de, annemlere yük olmayalım şimdiden.

Valla Lilacscım çok çok iyi olmuş bu doktoru bulduğun. Ben de bıktım her pazartesi sağlık ocağına gidip 5 gün 5 gün rapor almaktan, arkadaşlarımı arayıp izin yazar mısınız diye rica etmekten... zati 9 gün yıllık iznmim kalmış.. Bakalım ne kadar idare edebilicez böyle... Maaşsız kalmak bizi zorlayacak gibi... Bari borçları harçları kapataydık maaşsız kalana kadar iyiydi...

Doktora ayın 1 inde falan gideriz heralde de, şimdiye kadar gittiğim doktora mı gitsem başka birine mi bilmiyorum...

bence tracy mracy hikaye valla,tamam bazı denenmis sonuc alınmıs yontemleri tasdikliyorum ama sonucta herkesin bebegi farklı bu yuzden farklı tepkiler vericeklerdir her yontem her bebege uymaz ki..cok bel baglamamak laızm bu tarz seylere sonucta bebek nası istiyosa oyle davranıyo yatmicaksa yatmıyo iste naparsan yap..
ama banyo konusu dogru mesela o da neden,e biz buyukler bile dus alınca rahatlıyoruz sekerleme yapmak yada uyumak istiyoruz e bebekler de rahatlicak uyucak tabi..
ama o kaldır yatır yonteminde benimkide cok aglamıstı gozunden yaslar gelerek sonra napıyorum ben ya dedim..
Allah korusun yeter ki kızım iyi olsu saglıklı olsun onun icin herseyi yaparım yorulmaksa yorulmak yani..

Bebikom, zati kadının kendisi de her yazısında belirtmiş, her bebek farklıdır, bir yöntem birinde işe yaraken diğerinde yaramayabilir, bebeğinizi en iyi siz tanırsınız diye. Kaldı ki mesela yatır kaldır yöntemini en son çare olarak uygulayın demiş... :) En azından başın sıkışınca ne tür yöntemlerin denenebileceğini yazmış... Bakıcaz bakalım bizde...

ay canım inşallah yoktur sanmam yani, ama tabii bi çocuk doktoruna danış istersen için rahat etsin...

tamam canım saolasın...:utan:

İnşallah yoktur canımcım... Sen sağolasın...

Canım inşallah öyle bir şey yoktur.. Geçenlerde bir arkadaş geldi onunda bebeği 3,5 aylık ve kız.. 45 günlükken öyle bir ağlamış ki susturamamışlar..Kayınvalidesi demiş gazı var heralde kadında demiş bugüne kadar hiç gazı olduğu için bu kadar ağladığını görmedim ben demiş.. ve doktora götürmüşler ve doktor bakmış bakmış birşey bulamamış sonra kasıklarına bastırmış ki kız başlamış ağlamaya.. doktor enfeksiyon kapmış demiş. kız çocuklarını kakası kukuya daha yakın olduğun enfeksiyon kapması daha çok oluyormuş..belki öyle birşey olmuştur diye anlatmak istedim..

Belki de Limoncum, ama pek sanmıyorum, ki inşallah öyle bişe de yoktur. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu tedavisi zor bi rahatsızlık. Ben küçükken olmuştum, büyüdüm halen çekiyorum...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar