2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
:sokİstanbulda mi cikmis kene..Allah o kenenin cezasini versin simdi ben tirsar gidemem de..

orasını hatırlamıyom canım haberlerde gordum iste bende korktum allah korusun nerde ne zaman cıkcagı belli olmaz ki bu illetin .. eskiden ne guzeldi biz hep pikniklerle buyuduk her pazar gidilirdi simdi cocuklarımız piknigi de yasayamicak korkudan anasın satimm

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selam kızlar,
bugün yine erken bir 4 ay kontrolüne gittik. Tuna bu ay diğer aylara nazaran daha az kilo almış. zaten tahmin ediyordum. gündüz sürekli memeye yapışamıyor tabi. 8180 gr olmuş. boyu da az uzamış. sadece 1.5 cm. 66 cm olmuş. doktora sütüm yetiyor mu acaba, mamaya başlamadım çalışmaya başlamama rağmen dedim. şimdi Allahından belanı mı istiyorsun diyebilirsiniz ama diğer aylara göre azalma olunca soruverdim işte :eek:ys: "8kiloyu geçmiş bir bebek var karşımda, ve bu bebek 1yaşında değil sadece 4aylık. hangi süt yetmiyormuş" dedi. ağzımın payını verdi hemencecik :D eşimle gitmiştik. Tunanın doktorla iletişimine hayran kaldı o da. nasıl kahkahala atıyor, gülücükler saçıyordu kuzucuum bir görseniz

"Tuna'nın artık yavaş yavaş ek gıdaya başlaması normal bence, bu ay yoğurt tattıralım Tuna'ya. Günlük mayalayın. birer kaşık vermeye başlayın, yavaş yavaş arttırarak bir çay bardağını tamamlayalım." dedi. hemen sütü sordum tabi. "imkanınız varsa çiftlik sütü(bildiğimiz inek sütü yani) kullanın ama yoksa uht kullanmaktan başka şansınız yok.(hemen bulabiliriz diye araya girdim :D) o zaman mümkünse maya olarak da o sütle yapılmış bir yoğurt bulmaya çalışın "dedi. bizim arkadaşlar alıyor zaten. onlarda vardır diye sevindik. sevmezse zorlamayacakmışız. kan ilacına başlayacakmışız. aslında 8 kilo üzerine 2şer damla veriliyormuş ama sen arada 2 arada 1 ver, dengelemeye çalışalım, kabızlık sıkıntısı yaşamayalım dedi. unutursam dert değilmiş. arada aksatmanın hiçbir zararı olmazmış.

güneş kremi kullanabilirmişiz. hassas zaten cildi, uygun bir güneş kremi edinmenizde fayda var dedi. bezi sordum. büyük bez bağlamak sorun olabilirmiş dedim. ne gibi dedi? lidırımın dediğini söyledim. güldü. yahu ilk defa bezin bacak gelişimine bir etkisi olduğunu senden duyuyorum dedi. sıkı bez kullan pişik olsun Tuna emi? dedi :D çaresiz sustum ben de...:vecihi: bikaç birşey daha soruştuk ama şimdi Tuna cırlıyor. sonra unutmazsam yazarım.

öpüorum hepiniziiiiiiiiii

maşallah cnm tunaya
kızım şahin*2 yani

ben mustela aldım güneş kremini

Günaydın kızlar.Tahmin ettiğim gibi kimse yok.
Ada gaz sancısıyla uyandı bir saat önce,zaten saat 2 gibi mama emdiği için mama da emmedi,altını değiştirdim.1 saatte zor uyudu.Kucağımda uyudu yerine yatırdım mıkır mıkır uykuyla uyanıklık arasında söylendi durdu.İki kere büyük gaz çıkardı yazık.Benim de sinirlerim gerildi, 1 saat uğraştım,zaten boğazım da şiş acıyo.Son çareyi sıkı sıkı kundakta buldum,öyle uyudu,kollarını engellemeyi son zaman bırakmıştım zaten hareketlendiği için tutmuyodu,ama bu sefer uykulu halinden de faydalandım da yenice uyudu.
Zaten 2de zor uyumuştum.Şimdi uyku da kaçtı.Sabah da uyuyamayacağım eşim Eskişehire geliyor bizi almaya ve yanında evli bir çift arkadaşımız da var, misafirimiz olacaklar.Yola çıktılar,sabah 9 gibi burda olacaklarmış...
Eşim ağzından kaçırdı,ilk anneler günü hediyemi almış.Epey pahalı bi hediye.Şaşırdım,daha önce de demiştim eşim özel günler konusunda zayıf olduğu gibi hafiften de odunsu bi insandır :D
Kızdım da,tam bakıcı başlayacak+siteye ait bi takım ödemelerimiz olacakken sırası mıydı diye,hem de öyle benim pek ihtiyaç duyup ehemmiyet verdiğim bişey de değil ama kırılır diye fazla bişey de diyemedim...
Hafta sonu belki yazamam,misafirleri gezdirelim filan derken.
Allah nasip ederse pazartesi günü İstanbuldan yazarım.
Bu arada iş göremezlik ödememi aldım.Geriye dönük maaşlarımı yani sgk.dan.Benim şirketim maaşımı yatırdığı için o aldığım parayı şimdi şirkete götürmem lazım ve şirket kendi gidebileceğim mesafede değil hele Adayla.Kayınvalideye bırakmak zaten kabusum.
Aytaçla birlikte götüreceğiz,o arabada bakacak ben patrona verip,konuşup geri geleceğim ama gözümde büyüyor...
Perşembe günü de çok yakın bir arkadaşımın doğumu var.Doğum yaptığım ve Adayı kontrollere götürdüğüm hastanede.Bakalım belki ziyaret+kontrolü birleştirir Adayı da birkaç gün gecikmeli götürürüm 4.ay kontrolüne...
İşte böyle kızlar, herkese iyi hafta sonları,öperim.

ay ne almış yaaaaa ne demeye sölemiyonuz ben meraktan çatlıyommmmm :crazy:

Hayatım, eşim çiçek, elmas yüzük ve bide kolye-küpe-yüzük set almış. Dün yüzüklerden birini takmaya kalkıştım ama her yere takılıyor, sanırım takamıcam... :( Sütün azaldığını nasıl anlıyoz demişin, benim böyle memeler pörsük pörsük oluyo, sıkıyom süt gelmiyo, bide hatun nerdeyse saatte bir emmek istiyo, ki normalde emme aralığını 2,5-3 saate çıkarmış olması gerek. Bez de 3 numara kullanıyoruz, en son 5.850 ydi kilomuz.

Bide emzirmeyi sevmeni sapıklık olarak algılayan komşundan da şüphe duydum. Bence dikkat et sen ona, sapık olabilir kendisi zannımca...

Saç dökülmesini konuşmuşsunuz. Benimkiler de felaket dökülüyor. Zaten çok bunaldım, gidip kazıtasım var

vayyyyy anasının diniiii hediyelere geellll :dance10: güle güle kullan cnmmm süperr

he komşum çarşaflı ya belki çocuğum erkek ya ondan sapıklık sanıodur :sok

pörsük mü benimkiler taş gibi :dill:

Ben çok bunalmış durumdayım kızlar... O kadar mutsuz hissediyorum ki kendimi... Kızımı çok seviyorum, Allahım eksikliğini göstermesin ama üstümde sürekli bi ha ağladım ha ağlayacağım hali var... Çok köşeye sıkışmış gibi hissediyorum kendimi... Ellerim kollarım bağlanmış gibi... :( :( Eşim benden daha sabırlı gibi, ona diyorum ki keşke sen anne olsaydın da ben baba olsaydım... Öööööööööööööf

ayy deme ölee demeee

kızlar ya bisey sorcam ama nasıl sorsam cekınıyorum doktorada sormaya cekınıyorum offf..

özellikle -----------NORMAL DOGUM YAPMIŞ OLANLAR------'a sorayım
kızlar,benim vajinama hava giryo yaa :( cok berbat bi durum..gecce yatıyorum mesela bacagımın birini kendime dogru cekeyim hissediorum hava girio sonrada cıkıyo fıss diye hatta bazen pırtt diye :korkak::eek:ys::eek:ys:
bide esimle birlikteykende oluyo arada kafayı yıcem napcam yaa..

dogumdanmı acaba varmı bole bişi yaşayan ??

Haklısın canım aminnnn

Ne edek kız :D O değilde hiç yoğurt mayalayacağım aklıma gelmezdi :D

ya bu 2 msgda beni çok güldürdü ama kahkahalarım gıçıma kaçtı şahin uyuyo kucaaaaamdaaa hahihoooo

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Buarada hamileyken yogurt mayalamistim ben k.validem gostermisti hoş zaten teknik olarak biliyordum..hazir yogurttan(yörsan)tutmamisti yani ancak köy yogurdundan yapabilmistik...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ben kacar kızlar babamız gelmek uzere artık kızıyla sevisirler simdi bende onları izlerim cok hosuma gidiyo :ask:
yarın gorusuruz optum sizi :heyo:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Pikem, Hayatım ve Littlesunshine ım... dakikalarca uğraştım cevap yazdım size, sonra yanıtlaya tıkladım, sonra yemeğe bakmak için mutfağa gittim, bi geldim ki site girişi istiyo, korkuyla açtım ki, yazdıklarım silinmiş, mesaj iletilmemiş :( :( neyse, özetle hem size teşekkür ettim hem de herşeyin en güzelini dilemiştim sizin ve hepimiz için. eğer başarabilirsem kızımın nasıl ağladığını sizlere izletmek istiyorum. kendi gözlerinizle görün benim neden bu halde olduğumu... :( uğraşıcam bakalım bi.. olmadı face den özel mesajla yollarım, tabi cep tlf undan bilgisyara atmayı başarabilirsem...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikem, Hayatım ve Littlesunshine ım... dakikalarca uğraştım cevap yazdım size, sonra yanıtlaya tıkladım, sonra yemeğe bakmak için mutfağa gittim, bi geldim ki site girişi istiyo, korkuyla açtım ki, yazdıklarım silinmiş, mesaj iletilmemiş :( :( neyse, özetle hem size teşekkür ettim hem de herşeyin en güzelini dilemiştim sizin ve hepimiz için. eğer başarabilirsem kızımın nasıl ağladığını sizlere izletmek istiyorum. kendi gözlerinizle görün benim neden bu halde olduğumu... :( uğraşıcam bakalım bi.. olmadı face den özel mesajla yollarım, tabi cep tlf undan bilgisyara atmayı başarabilirsem...

tatlım haftaya cuma aksamı istanbul gidiyoruz insallah.. oradan turk telefonundan aramayı istiyodum seni (tabii ki senin için de uygunsa) o zaman dinlerim en azından :)
haklısın canım benim insanın sinirleri yıpranıyo haliyle...
bugün ve bi kaç gündür Noyan da çok aglamaya başladı devamlı kucak istiyo, yoruluyorum valla, oluyo yani...

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
kızlar ya bisey sorcam ama nasıl sorsam cekınıyorum doktorada sormaya cekınıyorum offf..

kızlar,benim vajinama hava giryo yaa :( cok berbat bi durum..gecce yatıyorum mesela bacagımın birini kendime dogru cekeyim hissediorum hava girio sonrada cıkıyo fıss diye hatta bazen pırtt diye :korkak::eek:ys::eek:ys:

canım bende durup dururken böle bişi olmadı hiç ama ilişkide farklı pozisyonlar deneyince olurdu doğum yapmadan öncede çok sinir bozucu bişi seniçok ii anlıyorum ama bacağını açınca olması garip çekinme ya sor doktoruna bence

kızlar,yavruları yatırırken yastık kullanıyomusunuz ???

ben kızmı gündüz bazen yastıkta bezen düz yatırıom ama gecemutlaka yastık kullanıyorum çünkü kızım çooooooookkk kusuyo çokkk

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
offffffff yaa canım çok sıkkın
berbat bi pazar günü geçiriyorum

sabah eşimm çok özenle melemen yaptı tam sofrata oturucaz tel çaldı kaynana konuştular eşimle
ne yapıyonuz
iyiyiz daha kahvaltı yapmadık yapıcaz şimdi
bende tahin aldıımda size geliodum
eşim çok ii bi ses tonuyla olmasada mecburen gel dedi ve geldiii
arkasından kayınpederim onun arkasından görümcem
kafayı yicem artıkkkk ya
bıktım ya
kadın hergün geliyosun bari pazar sabahı rahat bırak ya rahat bırak düşüncesizzzz

offf ya şurdan bi taşınsam şunlardan uzağa başka bişi istemiyorum yaaa istemiyorum

kızım uyudu az önce eşim ilaç içti uyudu offffffff
tek başıma kaldım ya

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
canım bende durup dururken böle bişi olmadı hiç ama ilişkide farklı pozisyonlar deneyince olurdu doğum yapmadan öncede çok sinir bozucu bişi seniçok ii anlıyorum ama bacağını açınca olması garip çekinme ya sor doktoruna bence

ben kızmı gündüz bazen yastıkta bezen düz yatırıom ama gecemutlaka yastık kullanıyorum çünkü kızım çooooooookkk kusuyo çokkk

sabah eşimm çok özenle melemen yaptı tam sofrata oturucaz tel çaldı kaynana konuştular eşimle
ne yapıyonuz
kafayı yicem artıkkkk ya
bıktım ya
kadın hergün geliyosun bari pazar sabahı rahat bırak ya rahat bırak düşüncesizzzz

offf ya şurdan bi taşınsam şunlardan uzağa başka bişi istemiyorum yaaa istemiyorum

tek başıma kaldım ya

tsk ederım cnm cevapladııgn icin..devam ederse sorcam doktora mecburen zaten uyurken bacagımı cekmeye korkar oldum gıcık oldum..
seni iyi anlıyorum bu cok gorusme konusunda benimkiler uzakta olmasına ragmen bende rahatsız oluyorum cok fazla cok sık gorusulunce..fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler yada nerde cokluk orda b..kluk anladın sen..ama sıkma kendini onemseme napalım bi sekilde idare etmeye mecburuz :tskler:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
MANNAK'cım
bu arada benimde kızım cok kusuyodu ilk 1,5 ay ozellikle cocugu yatırmaya korkuyodum yada gazını cıkarmaya..gaklıcagına kusuyodu cunku..
cok sukur son 1.5 aydır duzeldi iste bende hep yastıkta yatırdım hala oyle yapıyorum ama bazen sırtı agrıyo sanki hani kendi baslarına donemiyolar ya daha ssanki pozisyon degistirmek istiyo gibime geliyo ve yastık rahatsızmı ediyo acaba diye dusunmeye basladım duz mu yatırsam acaba :tskler:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Saol balim benim keci de normalde senin gibi ama bazi gunler ayarlarimi bozuluyor ne 4-5 saat emmek istemiyor reesmen memeyi gorunce cildiriyor sonra da deli gibi emiyor ama midenin kapasitesi belli yani anlayacagin o gunler kabus gunlerim...seninkine de oluyor mu cnm?
Son soru tubisim uzun uzun mu emiyor yani en az kac dak.
benimki bu ara çok yapıyo onu sütüm mü yok dşyorum sagıyorum yok yeterince var 120cc civari çıkıyo aklımı oynatacam avaz avaz bağırıyo emmiyo aç kalıncada gögsümü parçalıyo çekmekten allahım yaa uzun değil kısa emiyor genelde gecew uyku sersemi çok uzun emiyo gün içinde maksimum 7-8 dk bir gögs toplamda 15 dkda bitiriyo

banada oluyo cnm ama azomun dediği gibi ilişki esnasında doktoruna bi sor bakim
teyzelerimmmmmmmmmmm ben bugün tamtamına 4 aylık oldummmmm :utan:
ayyyyyy maşallah kocuman olmuş benim kuzum

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlar,yavruları yatırırken yastık kullanıyomusunuz ???

yok bizim ki yastık nedir hiç bilmiii

ne yapıyonuz
kafayı yicem artıkkkk ya
bıktım ya

tek başıma kaldım ya

ay cnm Allah sabır versin Allahtan benim öle dertlerim yok

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Geçmişte neler yazmışız neler konuşmuşuz diye şöyle bir rasgele sayfalara baktım.. Neler neler paylaşmışız okurken çok hoşuma gitti..

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
MANNAK'cım
bu arada benimde kızım cok kusuyodu ilk 1,5 ay ozellikle cocugu yatırmaya korkuyodum yada gazını cıkarmaya..gaklıcagına kusuyodu cunku..
cok sukur son 1.5 aydır duzeldi iste bende hep yastıkta yatırdım hala oyle yapıyorum ama bazen sırtı agrıyo sanki hani kendi baslarına donemiyolar ya daha ssanki pozisyon degistirmek istiyo gibime geliyo ve yastık rahatsızmı ediyo acaba diye dusunmeye basladım duz mu yatırsam acaba :tskler:

benimki bu ara çok yapıyo onu sütüm mü yok dşyorum sagıyorum yok yeterince var 120cc civari çıkıyo aklımı oynatacam avaz avaz bağırıyo emmiyo aç kalıncada gögsümü parçalıyo çekmekten allahım yaa uzun değil kısa emiyor genelde gecew uyku sersemi çok uzun emiyo gün içinde maksimum 7-8 dk bir gögs toplamda 15 dkda bitiriyo

banada oluyo cnm ama azomun dediği gibi ilişki esnasında doktoruna bi sor bakim

ayyyyyy maşallah kocuman olmuş benim kuzum

vala canım bilemedimki şimdi
haklısın daha dönemiolar ama haraket ediyolar ya rahatsız olunca ağlarlar herhalde :)
ben gece mecburiyetten yatırıom çok korkuom tık dese kalkıom

ahhh ahhhh keşke benim kızımında kusmaları geçse
fışkırtıyo bazen resmen ya
bazende memeden çeker çekmez emdiğini direk çıkartıyo ya bu ayki kontrolde yine söylicem doktora ama
muhtemelen kilo alımı ii fazlasını kusuo dicek yaa

tuğbacımmmm nbr şekerrrr???

benim kızımda maşallahhhh 24 saat versem emecekk yaniiii

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar