2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

doğumgünümü kutlayan canım arkadaşlarıma, güzel annelere çok çok teşekkür ediyorum, minnak kuzularını da muck muck öpüyorum.

bugün yine erken bir 4 ay kontrolüne gittik. Tuna bu ay diğer aylara nazaran daha az kilo almış. zaten tahmin ediyordum. gündüz sürekli memeye yapışamıyor tabi. 8180 gr olmuş. boyu da az uzamış. sadece 1.5 cm. 66 cm olmuş. doktora sütüm yetiyor mu acaba, mamaya başlamadım çalışmaya başlamama rağmen dedim. şimdi Allahından belanı mı istiyorsun diyebilirsiniz ama diğer aylara göre azalma olunca soruverdim işte :eek:ys: "8kiloyu geçmiş bir bebek var karşımda, ve bu bebek 1yaşında değil sadece 4aylık. hangi süt yetmiyormuş" dedi. ağzımın payını verdi hemencecik :D eşimle gitmiştik. Tunanın doktorla iletişimine hayran kaldı o da. nasıl kahkahala atıyor, gülücükler saçıyordu kuzucuum bir görseniz

"Tuna'nın artık yavaş yavaş ek gıdaya başlaması normal bence, bu ay yoğurt tattıralım Tuna'ya. Günlük mayalayın. birer kaşık vermeye başlayın, yavaş yavaş arttırarak bir çay bardağını tamamlayalım." dedi. hemen sütü sordum tabi. "imkanınız varsa çiftlik sütü(bildiğimiz inek sütü yani) kullanın ama yoksa uht kullanmaktan başka şansınız yok.(hemen bulabiliriz diye araya girdim :D) o zaman mümkünse maya olarak da o sütle yapılmış bir yoğurt bulmaya çalışın "dedi. bizim arkadaşlar alıyor zaten. onlarda vardır diye sevindik. sevmezse zorlamayacakmışız. kan ilacına başlayacakmışız. aslında 8 kilo üzerine 2şer damla veriliyormuş ama sen arada 2 arada 1 ver, dengelemeye çalışalım, kabızlık sıkıntısı yaşamayalım dedi. unutursam dert değilmiş. arada aksatmanın hiçbir zararı olmazmış.

güneş kremi kullanabilirmişiz. hassas zaten cildi, uygun bir güneş kremi edinmenizde fayda var dedi. bezi sordum. büyük bez bağlamak sorun olabilirmiş dedim. ne gibi dedi? lidırımın dediğini söyledim. güldü. yahu ilk defa bezin bacak gelişimine bir etkisi olduğunu senden duyuyorum dedi. sıkı bez kullan pişik olsun Tuna emi? dedi :D çaresiz sustum ben de...:vecihi: bikaç birşey daha soruştuk ama şimdi Tuna cırlıyor. sonra unutmazsam yazarım.

öpüorum hepiniziiiiiiiiii

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
selam kızlar,

doğumgünümü kutlayan canım arkadaşlarıma, güzel annelere çok çok teşekkür ediyorum, minnak kuzularını da muck muck öpüyorum.

bugün yine erken bir 4 ay kontrolüne gittik. Tuna bu ay diğer aylara nazaran daha az kilo almış. zaten tahmin ediyordum. gündüz sürekli memeye yapışamıyor tabi. 8180 gr olmuş. boyu da az uzamış. sadece 1.5 cm. 66 cm olmuş. doktora sütüm yetiyor mu acaba, mamaya başlamadım çalışmaya başlamama rağmen dedim. şimdi Allahından belanı mı istiyorsun diyebilirsiniz ama diğer aylara göre azalma olunca soruverdim işte :eek:ys: "8kiloyu geçmiş bir bebek var karşımda, ve bu bebek 1yaşında değil sadece 4aylık. hangi süt yetmiyormuş" dedi. ağzımın payını verdi hemencecik :D eşimle gitmiştik. Tunanın doktorla iletişimine hayran kaldı o da. nasıl kahkahala atıyor, gülücükler saçıyordu kuzucuum bir görseniz

"Tuna'nın artık yavaş yavaş ek gıdaya başlaması normal bence, bu ay yoğurt tattıralım Tuna'ya. Günlük mayalayın. birer kaşık vermeye başlayın, yavaş yavaş arttırarak bir çay bardağını tamamlayalım." dedi. hemen sütü sordum tabi. "imkanınız varsa çiftlik sütü(bildiğimiz inek sütü yani) kullanın ama yoksa uht kullanmaktan başka şansınız yok.(hemen bulabiliriz diye araya girdim :D) o zaman mümkünse maya olarak da o sütle yapılmış bir yoğurt bulmaya çalışın "dedi. bizim arkadaşlar alıyor zaten. onlarda vardır diye sevindik. sevmezse zorlamayacakmışız. kan ilacına başlayacakmışız. aslında 8 kilo üzerine 2şer damla veriliyormuş ama sen arada 2 arada 1 ver, dengelemeye çalışalım, kabızlık sıkıntısı yaşamayalım dedi. unutursam dert değilmiş. arada aksatmanın hiçbir zararı olmazmış.

güneş kremi kullanabilirmişiz. hassas zaten cildi, uygun bir güneş kremi edinmenizde fayda var dedi. bezi sordum. büyük bez bağlamak sorun olabilirmiş dedim. ne gibi dedi? lidırımın dediğini söyledim. güldü. yahu ilk defa bezin bacak gelişimine bir etkisi olduğunu senden duyuyorum dedi. sıkı bez kullan pişik olsun Tuna emi? dedi :D çaresiz sustum ben de...:vecihi: bikaç birşey daha soruştuk ama şimdi Tuna cırlıyor. sonra unutmazsam yazarım.

ohhh maşallah benim tombik Tuna'ma. Tunayı bi yakalasam yanaklarından kocaman öpmek isterim:)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ohhh maşallah benim tombik Tuna'ma. Tunayı bi yakalasam yanaklarından kocaman öpmek isterim:)

inşallah onu da başarırız birgün Tanselcim :utan: hayat bu belli mi olur bizi nereye götüreceği... :D

bu arada ücretsiz izin konusu varmış sizde. ben imkanlarımız el verse düşünmeden kullanırdım. ama senin ilerlemen için de zaman ve çalışman önemli. bence sen içgüdülerinle en doğru kararı bulursun. işin evine yakınsa çalışmak çok sıkıntılı değil. sadece yaptığı birşeyi görememek, o anı paylaşamamak dokunuyor insana. annem anlatırken "bugün şöyle yaptı " diye içim bir tuhaf oluyor :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Şey vitamin konusu konuşulmuş sanırım..Herkes bebeğine vitamin ilacı veriyor mu? Ben vermiyorumda.. Birde genelde ayda kaç kilo alıyor bebişleriniz? Birde birde diye soruyorum ama kusuruma bakmayın Ahmet bey duruyorken yazayım dedim.. Imm benim saçlarım acayip dökülüyor..Sizlerinde öyle mi? Özellikle yaptığınız bir şey var mı? Bebek gülmeye başlayınca dökülürmüş annemler öyle diyor ama bu öyle böyle dökülme değil..Yakında kel kalcammmmm

Benim saçlarıç çok dökülüyor-du.Öyle ki avuç avuç geliyordu elime.Zaten çok gür değildir,dedim yakında kel kalıcam herhalde.Ada'nın ki de inanılmaz dökülmeye başladı.Bir uyusun uyansın sanki kedi dolaşmış yatağın üzerinde,epey saçlı bir bebek olmasına rağmen doğduğunda resmen kel kaldı yavrum.
Zaten anneyle bebeğin eş zamanlı dökülürmüş 3.ay civarında.
Ben kestirdim saçımı ve belirgin şekilde azaldı dökülmesi.

Merhaba Kızlar;

Sizin fikrinize çok ihtiyacım var. Bana yardım edin lütfen. Haziran sonu işe başlıyorum yazın selime annem gelcek bakıcak, eylüldede karşı komşuma bırakacağım inşalah. Dün eşim ücretsiz izin al selime sen bak senden iyi kimse bakamaz dedi. Tabiki dogru söylüyor ama.. İşten 4 ayda bile kopmuş durumdayım. Üniversitede öğretim görevliisyim, devlet memuruyum ama yükselmek için çalışmak gerek. Araya giren süre çok etkiliyor. Devam eden projelerim var yani iş sorumlulugumda var. Selim hayattaki herşeyden öenmli ama evde kalmak beni yıprattı. Kendime bakmıyorum, evde çok sıkılıyorum. Ne bileyim eşim bana sorumlulugu attı. Ücretsiz izin al.. Offf offf ...

Canım akademisyenlerin durumunu diğer çalışanlara göre daha özel buluyorum ben.Dediğin gibi ara verilen süre kariyerde epey fire verilmesine sebep olabiliyor ki sen çalışmayı da seviyorsun.Elbette kimse bebeğine senden daha iyi bakamaz.
Ama kendimi senin yerine koyduğumda çalışırmışım gibi geliyor.
Kendim olarak düşünüce de,ara verebilmek gibi bir imkanım olsa 2 yada 3 yaşına getirmek isterdim ben ama elbette ikinci çocuk olursa ona da aynı imkanı sunmak lazım.Yani bunun sonu yok....
Ama ben çalışmaktan da yoruldum,özel sektörün ağır şartları da beni yıprattı,bu fikrimde bunun etkisi de büyük.

selam kızlar,

Canım tekrar mutlu yıllar...
Tunama da maşallah 41 kere
Adayla kıyaslıyoduk bi zamanlar ama farkı açıyor Tuna maşallah.Ben de hafta içi götürücem Allah nasip ederse bakalım kaç kilo gelecek,boyumuz ne olacak.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günaydın kızlar.Tahmin ettiğim gibi kimse yok.
Ada gaz sancısıyla uyandı bir saat önce,zaten saat 2 gibi mama emdiği için mama da emmedi,altını değiştirdim.1 saatte zor uyudu.Kucağımda uyudu yerine yatırdım mıkır mıkır uykuyla uyanıklık arasında söylendi durdu.İki kere büyük gaz çıkardı yazık.Benim de sinirlerim gerildi, 1 saat uğraştım,zaten boğazım da şiş acıyo.Son çareyi sıkı sıkı kundakta buldum,öyle uyudu,kollarını engellemeyi son zaman bırakmıştım zaten hareketlendiği için tutmuyodu,ama bu sefer uykulu halinden de faydalandım da yenice uyudu.
Zaten 2de zor uyumuştum.Şimdi uyku da kaçtı.Sabah da uyuyamayacağım eşim Eskişehire geliyor bizi almaya ve yanında evli bir çift arkadaşımız da var, misafirimiz olacaklar.Yola çıktılar,sabah 9 gibi burda olacaklarmış...
Eşim ağzından kaçırdı,ilk anneler günü hediyemi almış.Epey pahalı bi hediye.Şaşırdım,daha önce de demiştim eşim özel günler konusunda zayıf olduğu gibi hafiften de odunsu bi insandır :D
Kızdım da,tam bakıcı başlayacak+siteye ait bi takım ödemelerimiz olacakken sırası mıydı diye,hem de öyle benim pek ihtiyaç duyup ehemmiyet verdiğim bişey de değil ama kırılır diye fazla bişey de diyemedim...
Hafta sonu belki yazamam,misafirleri gezdirelim filan derken.
Allah nasip ederse pazartesi günü İstanbuldan yazarım.
Bu arada iş göremezlik ödememi aldım.Geriye dönük maaşlarımı yani sgk.dan.Benim şirketim maaşımı yatırdığı için o aldığım parayı şimdi şirkete götürmem lazım ve şirket kendi gidebileceğim mesafede değil hele Adayla.Kayınvalideye bırakmak zaten kabusum.
Aytaçla birlikte götüreceğiz,o arabada bakacak ben patrona verip,konuşup geri geleceğim ama gözümde büyüyor...
Perşembe günü de çok yakın bir arkadaşımın doğumu var.Doğum yaptığım ve Adayı kontrollere götürdüğüm hastanede.Bakalım belki ziyaret+kontrolü birleştirir Adayı da birkaç gün gecikmeli götürürüm 4.ay kontrolüne...
İşte böyle kızlar, herkese iyi hafta sonları,öperim.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Hiraya masallah bebikom sen sadece anne sutu veriyorsun ya hirayi ne kadar siklikta emziriyorsun ve de gece kac kere kalkiyorsun emzirmek icin?

Bi de doktoruma saclarimin dokulmesini soracaktim unuttum ya sen sordun mu bebikom biz kel kalmadan durur muymus dökülmesi:D

Baska emziren de olur bebikom sirra kadem basti sanirim:D

selam canım,
oncelkle sac dokulmesyle alakalı hicbisey sormadım cunku heryerde okuyorum normalmis olurmus hem bebekte hem annede geciciymis..hamileliğimizde nasıl doping almıs gibiydik herseyimiz heryerimiz guzellesmisti simdi de sefanın cefası cıkıyo iste :)

ben gün icinde 1.5-2 saatte bir emziriyorum hic mama vermiyorum ama arada rezene cayı veriyorum..Gece de,hic ben ozellkle kalkmadım dun aksam haric :) hep Hira uykusunda mık mık etmeye baslıyo anlıyorum acıktıgını oyle kalkıp emziryorum yani gecede en az 3 kere emer..
dün aksam banyo yaptırmıstık saat 20.30 da uyudu gece 1.30 oldu hala uyanmadı benim icim elvermedi aldım emzirdim uykusunun arasında sonra bıraktım saat 05.45 te kalktı bidaha emzirdim uyudu yine sonrada 07.30 da uyandı iste gecenin son uuykusuydu o :) su an saat 9.30 daha simdi uyuttum iste en fazla 1 saat uyur uyanır yine..biz boyleyiz canım

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın annişler...
öncelikle takip edemeyip kacırdıgım Little'cımın dogum gununu kutlamak istiyorum gecikme icin ozur dilerim bi bakıyom bi bakamıyom su gunlerde :eek:ys:

Bu arada dün farkettim kızım ellerini incelemeye basladı
belki daha on ce baslamıstır ama ben dun farkettim şaşı olmus parmaklarına bakıyodu cok hosuma gitti :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın kızlar.Tahmin ettiğim gibi kimse yok.
Ada gaz sancısıyla uyandı bir saat önce,zaten saat 2 gibi mama emdiği için mama da emmedi,altını değiştirdim.1 saatte zor uyudu.Kucağımda uyudu yerine yatırdım mıkır mıkır uykuyla uyanıklık arasında söylendi durdu.İki kere büyük gaz çıkardı yazık.Benim de sinirlerim gerildi, 1 saat uğraştım,zaten boğazım da şiş acıyo.Son çareyi sıkı sıkı kundakta buldum,öyle uyudu,kollarını engellemeyi son zaman bırakmıştım zaten hareketlendiği için tutmuyodu,ama bu sefer uykulu halinden de faydalandım da yenice uyudu.
Zaten 2de zor uyumuştum.Şimdi uyku da kaçtı.Sabah da uyuyamayacağım eşim Eskişehire geliyor bizi almaya ve yanında evli bir çift arkadaşımız da var, misafirimiz olacaklar.Yola çıktılar,sabah 9 gibi burda olacaklarmış...
Eşim ağzından kaçırdı,ilk anneler günü hediyemi almış.Epey pahalı bi hediye.Şaşırdım,daha önce de demiştim eşim özel günler konusunda zayıf olduğu gibi hafiften de odunsu bi insandır :D
Kızdım da,tam bakıcı başlayacak+siteye ait bi takım ödemelerimiz olacakken sırası mıydı diye,hem de öyle benim pek ihtiyaç duyup ehemmiyet verdiğim bişey de değil ama kırılır diye fazla bişey de diyemedim...
Hafta sonu belki yazamam,misafirleri gezdirelim filan derken.
Allah nasip ederse pazartesi günü İstanbuldan yazarım.
Bu arada iş göremezlik ödememi aldım.Geriye dönük maaşlarımı yani sgk.dan.Benim şirketim maaşımı yatırdığı için o aldığım parayı şimdi şirkete götürmem lazım ve şirket kendi gidebileceğim mesafede değil hele Adayla.Kayınvalideye bırakmak zaten kabusum.
Aytaçla birlikte götüreceğiz,o arabada bakacak ben patrona verip,konuşup geri geleceğim ama gözümde büyüyor...
Perşembe günü de çok yakın bir arkadaşımın doğumu var.Doğum yaptığım ve Adayı kontrollere götürdüğüm hastanede.Bakalım belki ziyaret+kontrolü birleştirir Adayı da birkaç gün gecikmeli götürürüm 4.ay kontrolüne...
İşte böyle kızlar, herkese iyi hafta sonları,öperim.

canım bende senin gibi uyutuyorum bazen kundaklıyorum cunku eli kolu hic durmuyo uykusu oluyo ama yuzunu mıncıklamaktan uyutmuyo kendi kendini kızıyo sonrada o yuzden kundaklıyorum sıkıstırıyom yani oyle dalıyo cogu zaman napiyim
bende serbest yatsın istiyorum ama hemen uyanıyo o zaman..

bide ben ilk 2 ayda midesi agzızna geliyo cıkarıyo diye yastıga yatırıyodum doktor demisti,hala yastıkta uyuyo ama napsam artık alsammı yastıgı bilemiyom ? nasıl alıstı senin fıstık ?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Babusum Tuna da duruluyor eskisi gibi degil. Saglikli olduktan sonra 3-5 ne farkeder. Zaten artik kucakta cok yoruyor. İyiki kanguruya para vermemisiz.beli sakatlanir insanin
Bebikom tesekkurler cnm muckcs:utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Dünyanın alıntısını yaptım ama bi ara offline olmuşum ve hepsi gitmiş :( o yüzden aklımda kalanları yazayım;

Hayatım, eşim çiçek, elmas yüzük ve bide kolye-küpe-yüzük set almış. Dün yüzüklerden birini takmaya kalkıştım ama her yere takılıyor, sanırım takamıcam... :( Sütün azaldığını nasıl anlıyoz demişin, benim böyle memeler pörsük pörsük oluyo, sıkıyom süt gelmiyo, bide hatun nerdeyse saatte bir emmek istiyo, ki normalde emme aralığını 2,5-3 saate çıkarmış olması gerek. Bez de 3 numara kullanıyoruz, en son 5.850 ydi kilomuz.

Bide emzirmeyi sevmeni sapıklık olarak algılayan komşundan da şüphe duydum. Bence dikkat et sen ona, sapık olabilir kendisi zannımca...

Saç dökülmesini konuşmuşsunuz. Benimkiler de felaket dökülüyor. Zaten çok bunaldım, gidip kazıtasım var.

Tanselcim, ben hamile olmadan önce sallayıp dururdum, doğururum annem gelir bakar ya da birini bulurum vs vs diye. Sonra hamileyken fikrim değişti, ben bakıcam dedim hep. Şuanda kimseye bırakmak istemiyorum. İşe de gitmek istemiyorum. Ama bazen o kadar sıkılıyorum ve bunalıyorum ki, alıp başımı tek başıma çekip gidesim geliyor. Arada da eşime gıcık oluyorum. Şöyle ki, bazen sinirlerim tepemde oluyor, çıkarcak yer arıyorum. Hemen eşim bişe yapsın ona çemkiriyorum. Sonra o bozuluyo, bana cevap veriyo olay tartışma boyutuna geliyo. Sanki çemkireceğim biri mi var etrafımda, sohbet edecek arkadaşım mı var sürekli yanımda. Ne yapayım yaaa... İşte böyle olunca işe mi başlasam tekrar, kafam dağılır, zaten süt izni ilk 6 ay 3 saat, idare ederim yarım gün giderim işe falan diyorum. Sonra kızıma kim bakıcak diyorum vazgeçiyorum. Biraz karışık anlatmış olabilirim, kafamı tam toplayamıyorum şuan çünkü. Böyle işte...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ben çok bunalmış durumdayım kızlar... O kadar mutsuz hissediyorum ki kendimi... Kızımı çok seviyorum, Allahım eksikliğini göstermesin ama üstümde sürekli bi ha ağladım ha ağlayacağım hali var... Çok köşeye sıkışmış gibi hissediyorum kendimi... Ellerim kollarım bağlanmış gibi... :( :( Eşim benden daha sabırlı gibi, ona diyorum ki keşke sen anne olsaydın da ben baba olsaydım... Öööööööööööööf

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ben çok bunalmış durumdayım kızlar... O kadar mutsuz hissediyorum ki kendimi... Kızımı çok seviyorum, Allahım eksikliğini göstermesin ama üstümde sürekli bi ha ağladım ha ağlayacağım hali var... Çok köşeye sıkışmış gibi hissediyorum kendimi... Ellerim kollarım bağlanmış gibi... :( :( Eşim benden daha sabırlı gibi, ona diyorum ki keşke sen anne olsaydın da ben baba olsaydım... Öööööööööööööf

Tatlım benim bu bahar yorgunlugu normal insann da bile oluyorken, biz de çift katı hatta 4-5 katı etki göstermesi bence normal... lkolay iş mi , ameliyat bile büyük olay, (yani sezeryan ameliyatı hiç küçük bi ameliyat degil), birde üstüne hiç alışık olmadıgımız bir minnoşun bakımı, büyütmesi...
Tabii ki hepimiz sonsuz şükür halindeyiz yavrularımız için, hele bizim gibi 30 dan sonra kucagına alanlar, sabah akşam devamlı şükür halindeyim inan...

ama bunlar demek degil ki arada zor gelmeyecek, hele özgürlügüne düşkün, kafasına göre hareket eden bi insan için (ben öyleydim valla)... birde yanında devamlı yardım edebilecek kimse yoksa hersey daha zor.
Benim annem dogumdan 1 hafta önce geldi dogum sonrası 20 gün kaldı sadece o zamandan beri yanlızım, burada 1 tane arkadaşım dedigim insan yok, gelip gittigim kimse yok 1 ayda bir amcasına gideriz o kadar... yani kendimi anlattım ki seni anlıyorum demek için canım. bazen aynı seyleri yaşıyorum inan ki...

sonra devam ediyor yaşam hehe :)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

Tatlım benim bu bahar yorgunlugu normal insann da bile oluyorken, biz de çift katı hatta 4-5 katı etki göstermesi bence normal... lkolay iş mi , ameliyat bile büyük olay, (yani sezeryan ameliyatı hiç küçük bi ameliyat degil), birde üstüne hiç alışık olmadıgımız bir minnoşun bakımı, büyütmesi...
Tabii ki hepimiz sonsuz şükür halindeyiz yavrularımız için, hele bizim gibi 30 dan sonra kucagına alanlar, sabah akşam devamlı şükür halindeyim inan...

ama bunlar demek degil ki arada zor gelmeyecek, hele özgürlügüne düşkün, kafasına göre hareket eden bi insan için (ben öyleydim valla)... birde yanında devamlı yardım edebilecek kimse yoksa hersey daha zor.
Benim annem dogumdan 1 hafta önce geldi dogum sonrası 20 gün kaldı sadece o zamandan beri yanlızım, burada 1 tane arkadaşım dedigim insan yok, gelip gittigim kimse yok 1 ayda bir amcasına gideriz o kadar... yani kendimi anlattım ki seni anlıyorum demek için canım. bazen aynı seyleri yaşıyorum inan ki...

sonra devam ediyor yaşam hehe :)

valla ikinize de katılıyorum simuşum ve pikem. aynı durumdayız yaklaşık olarak. açıkçası ben okula başlayınca bi nebze rahatladım. gerçi öğle araları arkadaşlarla yemek bile yiyemiyorum, teneffüslerde öğrenci olmazsa başımda beraber bir çay içebilmeyi lüks sayıyorum :) benim eşim nasıl diyim biraz sorumluluğu bana atmış durumda. herşeyle ben ilgileniyorum. maddi olarak bile evin idaresi benden sorulur. haliyle çocuk da olunca bunalıyor insan.ödemesiydi, taksidiydi bunlaı düşündükçe sütüm azalıyor valla. bu kadar darlığın içinde ısrarla araba değiştirmek istiyor mesela. hoş ayda 500-1000 lira veririz krediye ama neden ben oğlumun rıskından kısayım şimdi. herşeyi gönlümce yapamadım zaten. hep en iyisi olsun onun için diyorum. eşimle konuşuyorum bu düşünceyi, sen tunayı düşünmüyorsun hiç diyorum. dank ediyor kafasına, üzülüyor, özür diliyor. sonra bir hafta içinde hooop yine satcam yenisini alcam diyor :D tey Allaam. delircem şu arabayı satana kadar. adam sanki başbakan gibi hep yüksek modellerde gözü. ula 2012 model passat 2 memurun neyine ama gel de anlat :miyagi:
neyse velhasıl kelam aynı durumladayız üç aşağı beş yukarı. mesela akşama düğün var, ben daha kuaföre çıkamadım. beyimiz traş olmaya ve gömlek almaya gitti. lütfetti ki gelirken terziye verilen elbisemi alacak mağazadan. ben de kuaföre gitcem. arık millet yemeği bitirir eğlenceye geçer biz ancak düğüne gideriz...55: 55:

hayat zor çooooooooooooook zor kızçelerrrr

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar ya bisey sorcam ama nasıl sorsam cekınıyorum doktorada sormaya cekınıyorum offf..

özellikle -----------NORMAL DOGUM YAPMIŞ OLANLAR------'a sorayım
kızlar,benim vajinama hava giryo yaa :( cok berbat bi durum..gecce yatıyorum mesela bacagımın birini kendime dogru cekeyim hissediorum hava girio sonrada cıkıyo fıss diye hatta bazen pırtt diye :korkak::eek:ys::eek:ys:
bide esimle birlikteykende oluyo arada kafayı yıcem napcam yaa..

dogumdanmı acaba varmı bole bişi yaşayan ??

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
valla ikinize de katılıyorum simuşum ve pikem. aynı durumdayız yaklaşık olarak. açıkçası ben okula başlayınca bi nebze rahatladım. gerçi öğle araları arkadaşlarla yemek bile yiyemiyorum, teneffüslerde öğrenci olmazsa başımda beraber bir çay içebilmeyi lüks sayıyorum :) benim eşim nasıl diyim biraz sorumluluğu bana atmış durumda. herşeyle ben ilgileniyorum. maddi olarak bile evin idaresi benden sorulur. haliyle çocuk da olunca bunalıyor insan.ödemesiydi, taksidiydi bunlaı düşündükçe sütüm azalıyor valla. bu kadar darlığın içinde ısrarla araba değiştirmek istiyor mesela. hoş ayda 500-1000 lira veririz krediye ama neden ben oğlumun rıskından kısayım şimdi. herşeyi gönlümce yapamadım zaten. hep en iyisi olsun onun için diyorum. eşimle konuşuyorum bu düşünceyi, sen tunayı düşünmüyorsun hiç diyorum. dank ediyor kafasına, üzülüyor, özür diliyor. sonra bir hafta içinde hooop yine satcam yenisini alcam diyor :D tey Allaam. delircem şu arabayı satana kadar. adam sanki başbakan gibi hep yüksek modellerde gözü. ula 2012 model passat 2 memurun neyine ama gel de anlat :miyagi:
neyse velhasıl kelam aynı durumladayız üç aşağı beş yukarı. mesela akşama düğün var, ben daha kuaföre çıkamadım. beyimiz traş olmaya ve gömlek almaya gitti. lütfetti ki gelirken terziye verilen elbisemi alacak mağazadan. ben de kuaföre gitcem. arık millet yemeği bitirir eğlenceye geçer biz ancak düğüne gideriz...55: 55:

hayat zor çooooooooooooook zor kızçelerrrr

tatlım seni anlıyorum hehhe :D
birtek şu dedigine katılmadım herşeyini tam yapamadım demişsin ya ona.. bence maşallah yavrun çok şanslı ve herşeyi tamamında ötesinde çünkü onu çok çok seven bi annesi ve babası var!!!!!!!!!!!!!
gerisi inan çokda mühim degil o kadar, olsa güzel olur tabii ama olmas da saglık olsun be güzelcim :utan::utan:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kızlar ya bisey sorcam ama nasıl sorsam cekınıyorum doktorada sormaya cekınıyorum offf..

kızlar,benim vajinama hava giryo yaa :( cok berbat bi durum..gecce yatıyorum mesela bacagımın birini kendime dogru cekeyim hissediorum hava girio sonrada cıkıyo fıss diye hatta bazen pırtt diye :korkak::eek:ys::eek:ys:

bilemedim ama normal sanki ha??:eek:ys:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

Hava mi giriyor :sokbebikom bu konunun uzerine bi suru espri yapardim fakat tovbekar oldum:D
Cevap veriyorum benimkine hava girmiyor sanirim yada giriyorsa da cikmiyor cunku dedigin gibi sesler hissetmedim...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kızlar,

Oh oh maşallah Tuna'ya :D
Biz de bugün gittik doktora ama Kuzey mama ile beslenmesine rağmen nedense ek gıda işine sıcak bakmadı.6. ayda başlayın dedi.Bu konuda kafam çok karışık ne yapsam bilemiyorum.Annem 4. ayda başlanır diyor, doktor 6 :D
Bize de bugün kan damlası verdi "ferrum"..Ama sabahları aç karnına 9 damla olarak belirtti hem doktor, hem eczane.Acaba neye göre söylüyorlar bu damla meselesini.Bi de "dentinox" adında bir jel verdi..Sabah-öğle-akşam diş etlerine masaj yaparak uygulayın dedi.

Canım ben bacağımı kendime çekince felan olmuyor ama ilişki esnasında oluyor..O zaten normal doğum yap, yapma genelde çoğu kadında olur.İlişki sırasında içeri hava girdiği için..Normaldir yani çekinme.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar