2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Merhaba Kızlar;

Sizin fikrinize çok ihtiyacım var. Bana yardım edin lütfen. Haziran sonu işe başlıyorum yazın selime annem gelcek bakıcak, eylüldede karşı komşuma bırakacağım inşalah. Dün eşim ücretsiz izin al selime sen bak senden iyi kimse bakamaz dedi. Tabiki dogru söylüyor ama.. İşten 4 ayda bile kopmuş durumdayım. Üniversitede öğretim görevliisyim, devlet memuruyum ama yükselmek için çalışmak gerek. Araya giren süre çok etkiliyor. Devam eden projelerim var yani iş sorumlulugumda var. Selim hayattaki herşeyden öenmli ama evde kalmak beni yıprattı. Kendime bakmıyorum, evde çok sıkılıyorum. Ne bileyim eşim bana sorumlulugu attı. Ücretsiz izin al.. Offf offf ...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam kizlar,
Kuzum uyutmadi. Dun dogumgunumdu. Gunduz Tunayla alisveris yaptik. Kucakta dolasti biraz,kasiyerlere laf yetistirdi,bayildilar.Aksam da maaile pasta ve hediye merasimi. Guzeldi cok sukur.
Sute gelince sag gogsumden hala 70-160 arasi geliyor.stresle ters orantili degisiyor:(ama sol gogus sezonu kapatti desem yeri...hamdolsun yine de
bez bir haftadir 4numara kullaniyoruz.3numara cok sıkıyordu.boyle gobekli amcalar olur ya pantolon gobek altinda kalir. Aynen oyle oluyordu:D bugun doktora goturcez. Bir danisirim.
Simdilik optum hepinizi

Doğum günün kutlu olsun canımcım, nice mutlu yıllar sevdiklerinle olsun inşalahh..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Merhaba Kızlar;

Sizin fikrinize çok ihtiyacım var. Bana yardım edin lütfen. Haziran sonu işe başlıyorum yazın selime annem gelcek bakıcak, eylüldede karşı komşuma bırakacağım inşalah. Dün eşim ücretsiz izin al selime sen bak senden iyi kimse bakamaz dedi. Tabiki dogru söylüyor ama.. İşten 4 ayda bile kopmuş durumdayım. Üniversitede öğretim görevliisyim, devlet memuruyum ama yükselmek için çalışmak gerek. Araya giren süre çok etkiliyor. Devam eden projelerim var yani iş sorumlulugumda var. Selim hayattaki herşeyden öenmli ama evde kalmak beni yıprattı. Kendime bakmıyorum, evde çok sıkılıyorum. Ne bileyim eşim bana sorumlulugu attı. Ücretsiz izin al.. Offf offf ...

keşke eşimin çık işte şahin'e sen bak deme imkano olabilseydi de kendim baksaydım

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Merhaba Kızlar;

Tatlım bence cok önemli bir karar bu, şimdi cok klasik olacak belki ama cok inanıyorum buna; içinden gelen ses sizin için en dogrusunu söyler bence...
bence anne nasıl mutluysa cocugu öyle daha mutlu oluyor...
mesela benim annem calışan bi anne idi, şimdi emekli, onu cok özlerdim dogru ama annem calıştıgı için cok mutluydu, kendi parasını kazanıyo olması onu daha tatmin ediyordu, ayrıca sıf maddiyat da degil, sosyal cevresi arkadaşları falan...
ama ne bileyim 1-2 sene ayrı kalkmak seni işinden tamamen kopartmazsa oda bi secenek..
yani canım en dogrusunu sen bilirsin, neyi seçersen insallah öyle mutlu olursunuz...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
mesela ben şimdi istesemde çalışamam, burada bakacak kimsemiz yok, gelip uzun süre kalması bi problem, ama istanbul da olsaydık muhtemelen bende 1 yaşından sonra mutlaka calışmak isterdim... burada ise 2 yaşından önce olmaz gibi duruyor, anca evden çalışabilirim ki o bile yeterli gelir mi bilemiyorum...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

kız hala ben de adet olmadım yaffff.. sen de ben gibi zor iyileşiyodu yaralar falan di mi acaba onun etkisi falan mı ki???:sok

ben de olmadım hala evet benim yaralar zor iyileşir onla mı alakalı acaba gerçi ben memnunum olmamaktan ama :D ama drum bana ilk 40 çıkınca gittikten sonra regl olup olmadığımı sordu olmadım dedim süt korumaz hamile kalabililirsin dikkat et dedi ama zaten hamile kalcak bi dururum olmuyo pek doğumdan beri:D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Merhaba Kızlar;

Selam kızlar...

Canım bence bu kişisel bir tercih..Bana böyle bir teklif sunulsa hiç düşünmeden evde kalırdım.Ama sen iş hayatını seviyorsun sanırım ve bu seni daha mutlu edecekse bence çalış derim.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kizlar,
Kuzum uyutmadi. Dun dogumgunumdu. Gunduz Tunayla alisveris yaptik. Kucakta dolasti biraz,kasiyerlere laf yetistirdi,bayildilar.Aksam da maaile pasta ve hediye merasimi. Guzeldi cok sukur.
Sute gelince sag gogsumden hala 70-160 arasi geliyor.stresle ters orantili degisiyor:(ama sol gogus sezonu kapatti desem yeri...hamdolsun yine de
bez bir haftadir 4numara kullaniyoruz.3numara cok sıkıyordu.boyle gobekli amcalar olur ya pantolon gobek altinda kalir. Aynen oyle oluyordu:D bugun doktora goturcez. Bir danisirim.
Simdilik optum hepinizi

Nica mutlu yıllara canım :)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Şey vitamin konusu konuşulmuş sanırım..Herkes bebeğine vitamin ilacı veriyor mu? Ben vermiyorumda.. Birde genelde ayda kaç kilo alıyor bebişleriniz? Birde birde diye soruyorum ama kusuruma bakmayın Ahmet bey duruyorken yazayım dedim.. Imm benim saçlarım acayip dökülüyor..Sizlerinde öyle mi? Özellikle yaptığınız bir şey var mı? Bebek gülmeye başlayınca dökülürmüş annemler öyle diyor ama bu öyle böyle dökülme değil..Yakında kel kalcammmmm

ben vitamin vermeye çalışıyorum diyelim, yani genelde unutuyorum ilk zamanlarda pek unutmuyordum ama yalnız olunca pek veremiyorum mamaya karıştırmayı düşünüyorum artık.

saçlarım da çok dökülüyor ama oğlumun da çok dökülüyor...

Merhaba Kızlar;

ne kadarlık ücretsiz izin mesela?

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar meraba;
saglık ocagına gittik kontrolumuz vardı..
--Rotarix asımızı olduk tadını begenmedi zorla yuttu ık mık yaparak..
--D vitamini damlamız bitmisti,Devit 3 aldık..
--Doktora multitabs'ı sordum hayır kesinlikle vermiyoruz biz dedi anne sutu alan bebeklere vermiyolarmıs cunku anne sutunde bi tek D vitamini yokmus gerisi varmıs fazla yukleme yapınca bobrek tası olusuyomus..oyle dedi..
--Hira'm bu ay 6000 kg 62 cm geldi..(masallah)
--Bide ebeye yogurt ve meyve puresine 4.ay dolunca baslicaz demi diye sordum..'aaa hayır 6.aydan once hicbisey vermek yok' dedi

her kafadan bi ses cıkıyo yaa..ama ben baslicam cunku baslanmazsa bebekler sonradan normal gıdalara zor alısıyolarmıs...İşte böyle bizim ^.ay kontrolumuz..insallah ası herhangi bi yan etki gostermez :utan:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Kızlar meraba;
--Doktora multitabs'ı sordum hayır kesinlikle vermiyoruz biz dedi anne sutu alan bebeklere vermiyolarmıs cunku anne sutunde bi tek D vitamini yokmus gerisi varmıs fazla yukleme yapınca bobrek tası olusuyomus..oyle dedi..
--Bide ebeye yogurt ve meyve puresine 4.ay dolunca baslicaz demi diye sordum..'aaa hayır 6.aydan once hicbisey vermek yok' dedi

her kafadan bi ses cıkıyo yaa..ama ben baslicam cunku baslanmazsa bebekler sonradan normal gıdalara zor alısıyolarmıs...İşte böyle bizim ^.ay kontrolumuz..insallah ası herhangi bi yan etki gostermez :utan:
Hiraya masallah bebikom sen sadece anne sutu veriyorsun ya hirayi ne kadar siklikta emziriyorsun ve de gece kac kere kalkiyorsun emzirmek icin?

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Bi de doktoruma saclarimin dokulmesini soracaktim unuttum ya sen sordun mu bebikom biz kel kalmadan durur muymus dökülmesi:D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kızlar meraba;

maşallah cnm kgsu çok iyi
ben de devit3 veriorum hatta sen de iç dedi dr içiorum
aşınıza geçmiş olsun umarım yan etki olmaz

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
2 saatte bir emiyo gün içersinde 1,5 saat bazen cnm gece 4-5 saatte bir 2 parti genelde öyle cnm çok sık emmiyo oğlum istedikçe sütümü veriyorum teyzoş yeterlimidir cvp ;)

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hosbuldum canım :D
valla hic gitmedim denize soguktur daha ya kısmetse ben temmuzdan once girmem cabuk usurum ben hhhihihi :D kızımla beraber girerim o zaman..kız delimisin ben orda dogdum buyudm kocam sayesiinde fln degil hıh hahaytt :p
kız allah iyiligini versin antalyada deniz mevsimi mart sonu açılır ben altınoluğun o don denizinde nisan başı açıyodum sezonu soguk su iyidir dinçlik verir insana bende temmuzda filan sevmem denizi insan yıgını oluyo hem ama sakinken daha bi güsel suyun içinde süzülmek :utan:

seni gidi antalyalı seni dogru diyon annen orda tatlım koca bahane antalya şahane :D
evet haklısın valla dogru..odum patlıyo duzen bozulcak diye hazır zaten benimkii mızıklamaya..valla bide orda anneannem sallıyodu Hirayı gunduz uykularında,ninni de soyledi hep cocuk 8 gunde alıstı simdi geldigimizden beri ninnisiz uyumuyo iyimi :sok
bide başına ninni çıktı hadi buyur anneanneninde kulaklarını çınlatma vaktidir vakit :D
niye o kadar sevindin regl olmana canım

maşallah sübanallah

bez olayını bilmiyodum cnm

ananemin meşhur lafı derdi bana hep
2. de anane üşüyom
iş yap kızışırsın
bende bilmediğim çok şeyi sizler sayesinde öğrendim hayatım paylaşmak istedim muhaah
slm zuzucan nasılsın?? tosturugum nasıl?
keşke eşimin çık işte şahin'e sen bak deme imkano olabilseydi de kendim baksaydım

krediden diyemiyodur hayatım o günlerde gelir bana diyo eşim ama ben ev hanımı olamam sanırım 3 aydır evdeyim yok oğlum için dururum ayrı ama birinci çocuk bitcek 2 ye sıra gelincede evde olmaz gibi ama 9.ayına kadar yanındayım bebişimin sıkıntı basıyo inanki zorr evde olmak gezmeye gelince eşler bir iki 3te konuşmaya başlıyo...

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Hiraya masallah bebikom sen sadece anne sutu veriyorsun ya hirayi ne kadar siklikta emziriyorsun ve de gece kac kere kalkiyorsun emzirmek icin?

2 saatte bir emiyo gün içersinde 1,5 saat bazen cnm gece 4-5 saatte bir 2 parti genelde öyle cnm çok sık emmiyo oğlum istedikçe sütümü veriyorum teyzoş yeterlimidir cvp ;)

Saol balim benim keci de normalde senin gibi ama bazi gunler ayarlarimi bozuluyor ne 4-5 saat emmek istemiyor reesmen memeyi gorunce cildiriyor sonra da deli gibi emiyor ama midenin kapasitesi belli yani anlayacagin o gunler kabus gunlerim...seninkine de oluyor mu cnm?
Son soru tubisim uzun uzun mu emiyor yani en az kac dak.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar