2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

hoşgeldin balummmmm antalya nasıl ulen koca sayesinde tatilde yapıyonuz beaa bende gidebilsem ilk işim kendimi denize atmak

hosbuldum canım :D
valla hic gitmedim denize soguktur daha ya kısmetse ben temmuzdan once girmem cabuk usurum ben hhhihihi :D kızımla beraber girerim o zaman..kız delimisin ben orda dogdum buyudm kocam sayesiinde fln degil hıh hahaytt :p

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kızlar
hava yine kapalı ne zaman yaz gelecek yahu hala hırkayla dolaşıyorum mayıs ortası geçti oğluma tişört şort giydirmek hatta badyle gezdirmek istiyorummmm.Birde sürekli uyku halindeyim

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar
hava yine kapalı ne zaman yaz gelecek yahu hala hırkayla dolaşıyorum mayıs ortası geçti oğluma tişört şort giydirmek hatta badyle gezdirmek istiyorummmm.Birde sürekli uyku halindeyim

:D laylam bende de var o uyku hali.kaldırımlar bile yatak gibi gorunuyo gozume..bazen kan hapını unutuyorum icmeyi ondan mı acep die dusunuyom..ben bide elevit iciyom yani gyno ferro sanol kan hapı ve elevit iciom ama cok unutuyom ya..genel olarak b uyku ve unutkanlık hali var bende de..

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
aynen kızlar yaa acayip uyku hali bende de war:durbun: az önce maniküre gittim walla yarı uyur yarı uyanık yapırdım bişeyler walla sıvışcaktım ordaki bi tane koltuğaa:cokkomik:

bu arada bblau cum sölediğin o multitabs witamini asmler wermio onlar sadece devit 3 vitaminini ücretsiz veriolar..bu arada o multitabs çok mükemmel bir witaminmiş 2 arkadaşımdan duymuştum..yarın kontrolümüz war sorucam doktora uygun görürse bende kullanmayı düşünüyoru:acep:mm

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar

Sorma laylam ya, ben hala kıza çift don giydiriyorum altına bacakları üşüyüverir diye korkuyorum.Evler hala serin...

Günaydın kızlar,
kac gundur bakamıyorum baksam da bi 5 dk bakıp cıkıyorum bisey yazamadan.
Anneannemizin yanındaydık antalyada daha dun geldik evimize..orda ne guzel rahat etmistim oyalanıyodu Hira ev kalabalık tabi hic huysuzluk yapmadı ama eve geldik etrafında insan istiyo anakucagında falan durmuyo hic ne beni seyretmek ne etrafı seyretmek icin :( illa benim kucagımda durcak oyle bakıncak..cok yoruluyorum bende dogal olarak napcaz bilmiyom..
Bizde 3 numara bez kullanıyoruz artık 2 cok sıkıyodu gercekten..
Cuma günü kontrolumuz var ve aynı zamanda da rotarix asımız ama korkuyorum hala yan etki yapıcak diye :iyyyy:
Gece uykusunda bi degisme yok,aksam 8-9 arası uyuyo gece 1.30 da uyanıyo emziriyorum sonra 4-4.30 gibi kalkıyo emziriyorum yine en son da ya 7 de yada 8 de bi kalkıyo tamam sonra butun gunduz kok sokturuyo walla :)
bu arada benim kızımda anneler gunu hediyesi yuzuk almıs bana babasıylla ehehe :D cok anlamlı bu ilk anneler gunu hediyeleri hepimiz icin..

canım valla bebeklerin huyları hemen değişiyor.2 gün birşeye alışsınlar üçüncü gün hemen onu istiyorlar...ve bir yere yatılı gittin mi de hemen düzenleri bozuluyor.
ben de bu hafta annemdeyim,buraya da park yatak aldı annem,yatak odasında gece birlikte yatıyoruz,ben bakıyorum yine anneme sen özellikle geceleri kalkma ki düzenimiz bozulmasın dedim.
en son annem bize geldi birkaç gece beni dinlendirmek için o baktı (benim sütüm de olmadığı için) ben kalkmadım, annem gider gitmez gece kalkmakta zorlanmaya başladım.halbuki o kadar rahat kalkıyodum...bizim düzenimiz bile bozluyo kaldı ki bebeklerin mi bozulmasın...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
aynen kızlar yaa acayip uyku hali bende de war:durbun: az önce maniküre gittim walla yarı uyur yarı uyanık yapırdım bişeyler walla sıvışcaktım ordaki bi tane koltuğaa:cokkomik:

bu arada bblau cum sölediğin o multitabs witamini asmler wermio onlar sadece devit 3 vitaminini ücretsiz veriolar..bu arada o multitabs çok mükemmel bir witaminmiş 2 arkadaşımdan duymuştum..yarın kontrolümüz war sorucam doktora uygun görürse bende kullanmayı düşünüyoru:acep:mm

Acaba içerikleri aynı değil mi ki canım ya?
Bize doktorumuz yanlış hatırlamıyosam 1 ay bittiğinde vermişti multitabs vitamini,o günden bu yana kullanıyoruz ama biraz düzensiz oldu.Buzdolabında saklanması gerektiği için, gözümün önünde değil ya, bazen üstüste birkaç gün unuttuğum oldu benim...
Birkaç haftadır düzene koydum gibi...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Sorma laylam ya, ben hala kıza çift don giydiriyorum altına bacakları üşüyüverir diye korkuyorum.Evler hala serin...

canım valla bebeklerin huyları hemen değişiyor.2 gün birşeye alışsınlar üçüncü gün hemen onu istiyorlar...ve bir yere yatılı gittin mi de hemen düzenleri bozuluyor.
ben de bu hafta annemdeyim,buraya da park yatak aldı annem,yatak odasında gece birlikte yatıyoruz,ben bakıyorum yine anneme sen özellikle geceleri kalkma ki düzenimiz bozulmasın dedim.
en son annem bize geldi birkaç gece beni dinlendirmek için o baktı (benim sütüm de olmadığı için) ben kalkmadım, annem gider gitmez gece kalkmakta zorlanmaya başladım.halbuki o kadar rahat kalkıyodum...bizim düzenimiz bile bozluyo kaldı ki bebeklerin mi bozulmasın...

evet haklısın valla dogru..odum patlıyo duzen bozulcak diye hazır zaten benimkii mızıklamaya..valla bide orda anneannem sallıyodu Hirayı gunduz uykularında,ninni de soyledi hep cocuk 8 gunde alıstı simdi geldigimizden beri ninnisiz uyumuyo iyimi :sok

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
evet haklısın valla dogru..odum patlıyo duzen bozulcak diye hazır zaten benimkii mızıklamaya..valla bide orda anneannem sallıyodu Hirayı gunduz uykularında,ninni de soyledi hep cocuk 8 gunde alıstı simdi geldigimizden beri ninnisiz uyumuyo iyimi :sok

İşte çocuk alıştığını istiyo, yeni bi durumda ısrar edersen de onu alıştırana kadar sıkıntı çekiyosun.Bize 2 aylık olana kadar annem baktı hep,2 aylık olunca kendim bakmaya başladım.
Annem ninniyle uyuturdu hep,hiç gürültüden rahatsız olmazdı.
Annem gidince benden de ninni istedi bi süre, hatta ben söylemeyince ıh ıh ıh diye tempo tutuyodu yada uzun uzun eeeeeeee diyodu :D
sonra sessiz uyumaya alıştı.dün annem bi sallamaya kalktı gece uykusuna yatarken, ninni söylüyo, bi de sesi yüksektir annemin, bizimki başladı avaz avaz çığırmaya,nasıl ağlıyo_O ağladıkça annem panikliyo, tamam yavrum, tamam annem, tamam tatlım, yok kuzum benim diye onun sesini bastıracak yükseklikte telkin etmeye çalışıyo.
Anne dedim,bi konuşmadan dene bakalım.Daha sözümü bitirdiğim 1 dk. olmadan zınk diye uyudu bizimki,sessizliği bulunca :D
Bebdekler böyle işte 55:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Banyo yapmam lazım, markete gitmem lazım,çocuğun eşyalarını toplamam lazım, ama nasıl üşeniyorum offffff:eek:ky:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ya o üşengeçlik o yorgunluk hissi bende de var, devamlı uyumak istiyorum bide... :iyyyy: bahar mı carptı ne...:acep:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
İşte çocuk alıştığını istiyo, yeni bi durumda ısrar edersen de onu alıştırana kadar sıkıntı çekiyosun.Bize 2 aylık olana kadar annem baktı hep,2 aylık olunca kendim bakmaya başladım.
Annem ninniyle uyuturdu hep,hiç gürültüden rahatsız olmazdı.
Annem gidince benden de ninni istedi bi süre, hatta ben söylemeyince ıh ıh ıh diye tempo tutuyodu yada uzun uzun eeeeeeee diyodu :D
sonra sessiz uyumaya alıştı.dün annem bi sallamaya kalktı gece uykusuna yatarken, ninni söylüyo, bi de sesi yüksektir annemin, bizimki başladı avaz avaz çığırmaya,nasıl ağlıyo_O ağladıkça annem panikliyo, tamam yavrum, tamam annem, tamam tatlım, yok kuzum benim diye onun sesini bastıracak yükseklikte telkin etmeye çalışıyo.
Anne dedim,bi konuşmadan dene bakalım.Daha sözümü bitirdiğim 1 dk. olmadan zınk diye uyudu bizimki,sessizliği bulunca :D
Bebdekler böyle işte 55:

:) evet ya boyle bize gore yoktan yere aglamıyolarmı..neye ugradıgımızı sasırtıyolar ya ama yüzüne bakıp güldüler mi hersey bitiveriyo..ben hic cocukları sevmezdim oldum olası yanasmazdım cocuklar da bana yanasmazdı,hic aklıma gelmemisti bigün cocuk sahibi oldugumda bebegmi deli gibi sevcegim..anne olunca hislerim degisti işte..:tskler:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
:) evet ya boyle bize gore yoktan yere aglamıyolarmı..neye ugradıgımızı sasırtıyolar ya ama yüzüne bakıp güldüler mi hersey bitiveriyo..ben hic cocukları sevmezdim oldum olası yanasmazdım cocuklar da bana yanasmazdı,hic aklıma gelmemisti bigün cocuk sahibi oldugumda bebegmi deli gibi sevcegim..anne olunca hislerim degisti işte..:tskler:

Aynen ben de.Yani öyle çocukları sevmem ben,hiç hoşlanmam gibi bi durumum yoktu da, özel ilgim yoktu, öyle bebekleri görünce sevmek, mıncırmak, yanaşmak içimden gelmezdi, istediği kadar güzel olsun sevimli olsun.
Eşim de öyledir.
Ama ne zaman hamile oldum, gittiğimiz avm.lerde, yemeklerde, yada sokakta nerde bebek yada küçük çocuk görsek "ay canımmmmm" triplerine girmeye başladık eşimle :D
algıda seçicilik -rgulu

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
:cokkomik::cokkomik:
hakikaten kızlar usenenin ne oglu ne kızı..derdi anneannem ama bende oyleyim heralde hem bahar yorgunlugu hemde bebişler birleşince boyle olduk

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
liva da aynı canım illa dışa dönük olcak..balkondan dışarıyı seyreder gibi bayılıyor walla diğer türlü durmuour,artık ne zannediyorsa sıpalar...:evet:

bu aradaa sonunda regl oldummm:evet::evet: Allahım ewde bir sewinç nağraları atıoum sormayınn.sanki piyango çıktı..walla her ay tedirgin olmaktansa 1 hafta bunu çekmek daha iiymişş..ben normalde nefret ederdim regl olmaktan hamile kalmadan önce ve eşime derdim hep çocuğu çok istioum ama en çok 9 ay regl olmayacağıma sevinioum diee..şimdi kaç aydır dua edioudum oluyum dedi sonunda şükürler olsun....darısı olmayanların başınaa....-kop

niye o kadar sevindin regl olmana canım

Haklısın laylam, vazgeçtik bizde.

Biz 3 numara molfix kullanıyoruz.Bu ayın sonunda 4e geçicez.Kuzey en son 6.5 kiloydu.

maşallah sübanallah

göğüsler küçülüyo cnm ve sağıp bakıyorum gün içersinde
3 numara kullanıyorum bu bile büyük geliyo doktorların tavsiyesi bez çırtları kapanmayıncaya kadar kullanın kg göre geçiş yapmayın bebeklerin bacak gelişimini etkiler büyük bez apış arası açıklığı yapar dedi doktorum hanefi demirtaş bey 2 numara küçük geliyo ama 3 ideal 4 numara 6 aylık bebekler kullanıyo 5-8 kg 3 numara 7-10 4 numara galiba tam bilmiyorum ama öle

sen dogrusunu yapıyosun güselim dediğim gibi çırtları kapanıyosa sorun yok doktorunu dinle büyük bezle biz anneler bebeklerin rahat ediceğini düşünüyoruz ama ayak ve ayak arası gelişmine çok etkisi var araştırıncada buldum bunu

bez olayını bilmiyodum cnm

Üşengecin çoluğu çocuğu olmaz derler, çocuğumuz da oldu ama :D:D:D

ananemin meşhur lafı derdi bana hep
2. de anane üşüyom
iş yap kızışırsın

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar