canımcım inşallah 2. bebegini bol bol emzirmek nasip olur..
Hayırlısıysa inşallah canım.
canımcım inşallah 2. bebegini bol bol emzirmek nasip olur..
Hayırlısıysa inşallah canım.
babuş ben ikinci çoçuk için çok hevesliydim, şimdi tırsmış durumdayım.. Çok zor ya..
Kızlar ben kacıyorum, selim acıktı galiba, meeeeeeeeeee diyerek ağlıyor içli içli..öpüyorum sizleri ve minnoşlarınızı.
Daha çok varmış başlamanabenim haziran 17.
Ada akşam 9-9.30 gibi yatar.Gece de 3-3.30 gibi kalkar.Bazen 4.
mama emer, altını açarım,bu işler yarım saat gibi sürer.
tekrar uyur.9 gibi uyanır.Bazen 8 gibi...
Eğer gece uyuması 10-10.30lara sarkarsa ilk uyanması da 5-5.30lara sarkıyor.
Genelde 5saat+5 saat,yada 5+4 uyuyor.
Ben de emzirebildiğimde çok mutlu olmuştum."21 günden sonra emdi,yaşasın!" duygusunun yanında,emzirme eylemi de hoşuma gitmişti,o çok ayrı ve özel bir duygu.Sizler çok şanslısınız.
Hatta sütü azalıp kesilen arkadaşlarımız bile benden şanslılar.
Benim ileride bir bebeğim daha olsa,emzirme hususunda ilk bebeğini doğurmuş bir anne gibi tecrübesiz olucam.
Süt yetiyormu, bebek doyuyor mu, ne sıklıkta emzirmeliyim,bebeğin doyduğunu nasıl anlarım,gece kalktığında emzirmek daha mı meşakkatli mamaya göre,bebeğiyle dışarı çıktığında emziren bir kadın ne yapıyor,vs vs vs. konularda hiçbir fikrim yok benim
ben de akşamları sağıyordum yatmadan 60-70 arası çıkıyordu, kaç zamandır sağmıyorum. gün içinde 4 sefer toplamda 270e tamamlayarak mama veriyorum. 60+60+60+90 şeklinde
mamalardan bi saat önce emziriyorum. ikisini de alıyor.
3 numara kullanıyordum ama artık 4e geçiyoruz, sanki küçük gibi geldi.
6600 gr olmuşuz.
bblau pişik kremi olarak sebamed almıştım hala onu kullanıyorum ama kızarıklık varsa bepanthene sürüyorum ara ara. pişik kremini de her açtığımda sürmüyorum günde 2-3 kez kullanıyorum.
ecrinn kocamın gücüne gitti odunluk ama napayım kutlasaydı o da. bi kere bi unutursun damgayı yersin diyor...bari itibarını düzelteyim eşimin... geçenlerde bir teknoloji mağazasının reklamında netbook görmüştüm, şunu alsana bana dedim ama öylesine... o gün akşam dışarı çıkmıştı gelemedi bi türlü, arıyorum ayakkabı bakıyorum falan diyor, bi baktım bilg. almış gelmiş...
Evet evet ben de
Ama hamilelik de hayatım boyunca kendimi en iyi ve en özel hissettiğim dönem oldu,rahatsızlıklarıma ve kaygılarıma rağmen.
Yine yaşamak isterim
FAZLA BİŞİ YOK ARAMIZDA
oh maşallah ii uyuyomuş ya
benimki uyanınca yarım saatte uyumuyo bayağı uğraşıyorum
cnm ben hala öğrenemedim doyuyo mu yetmiyo mu azaldı mı olsun kısmet böleymiş diyelim üzülme
ben günde 1 kere mama veriyorum 80-100 cc gibi
evet yaa hamileyken çok sıkılmıştım
bitsin artık diye
ama çoooookkkk özledim
hatta hamile görünce içten içe kıskanıyorum
PS: bu arada ne kadar kıskanç bi insanım ben yaaa
yok kız ben de kıskanıyorum.hele hele ilk doğum yaptığım zamanlar, kırkına kadar filan çok özeniyodum, kıskanıyodum
Ada gece iyi uyuyo hamdolsun,maşallah nazar deymesin
Ama gündüz doğru dürüst uykusu yok herhalde ondan diyorum ben.Arkadaşım gündüz 3 saat uyuyo o ara her işimi yapıyorum diyo,kesintisiz uyuyomuş.1 gün araları var onun oğluyla benim kızın.
Benimki 45 dk filan uyuyo uyanıyo,ben onunla ilgilenmek dışında hiç iş yapamıyorum doğru dürüst.
Ay evet tatlım ya sana msj göndermek de bi ölüm, 40kere gönderiyorum, hata hata hata sürekli...
Benim tlf o zamana tamir olur sanırım ama zaten yedek tlf var canım idareten onu kullanıyorum şimdi.Numaralar kayıtlı değil sadece,bi afallarsam ilk etapta,o olur
3 saatt mi maşallah
benimki uyuyo anakucağında gündüz yatağa yatmıyo ilginç böle korkmuş gibi hep ağlayarak uyanıyo
ama yatakta beraber uyursak hem uzun uyuyo hem hiç ağlamıyo
ben de iş yapamıyorum
evi pok götürüyo
evet canım aslında bende cekinirim encokta karsımdaki insanı rahatsız etmekten cekinirim ama insallah enazından konuşmak nasip olur canım.. hayatımda ilk defa internet vasıtası ile arkadaşlar edindim, eşim hala şoklarda pek anlayamıyor..
ama izah ediyorum diyorum ki 'biliyorum normal şartlarda absürd bi durum ama o insanlar yeri geldi en can dost bildigim insanlardan daha iyi anladılar dost oldular bana' o da anlıştı artık gibi ehehh
geçen tv.de tuğba ünsal söyledi ya,kızı uyurken tişörtünü çıkarıp üstüne örtüyomuş kızının.sen de öyle bi denesene.
ben baştan beridir,hiç kızımla uyumadım zarar veririm diye alışık değil birlikte uyumaya ama gündüz uykusundan uyandığında kucağıma alırsam,uyumaya devam ediyo...
ONU Bİ ARKDADAŞIM DA DEDİ AMA HİÇ DENEMEDİM
ben de korkuyorum ama uyuyorum çok uykusuz kalınca
ben kaçar uykum geldi öptüm hepiciğinizi
ben de uyanıkken ne yapacağımı şaşırıyorum, belli bir şey de yapmıyorum aslında. oyun halısına yatırıyorum ama 10-15 dk anca dayanıyor, yatağına koyuyorum bazen. ikeadan uyduruk bir dönence almıştık daha doğmadan. ilk ay onu tavandaki lambaya astık ve sürekli baktı ona. şimdi de yatağının baş ucunda asılı duruyor, bayılıyor ona. yatakta onunla konuşuyor, bağırıyor, kahkahalar atıyor...yola çıkarken bile yanımıza alıyoruz, o derece yani.
ama illaki gün içinde kucakta geziyor yine. üstelik dışa dönük olacakmış artık beyzade diğer türlü ağlıyor. özellikle akşam saatlerimiz kabus bizim. çok sıkılıyor.

Allahım ewde bir sewinç nağraları atıoum sormayınn.sanki piyango çıktı..walla her ay tedirgin olmaktansa 1 hafta bunu çekmek daha iiymişş..ben normalde nefret ederdim regl olmaktan hamile kalmadan önce ve eşime derdim hep çocuğu çok istioum ama en çok 9 ay regl olmayacağıma sevinioum diee..şimdi kaç aydır dua edioudum oluyum dedi sonunda şükürler olsun....darısı olmayanların başınaa....
Azoşum süt anneliği fikri bana da hiç sıcak gelmedi yettiği kadar kafana takma balım bende 2 ay emzirdim
Bende bugün prima mavi paket aldım bakalım nasılmış hugges stoğumuz bitti prima daha iyi gibi
Ben büyük oğluma 4 aydan sonra günlük fincana mayalıyordum paket sütle o zaman inek sütü vermeyin gibi bişey yoktu hatta sütle bisküvi falanda yapıyordum netten araştırdım devam sütüyle yapın diyor denedim ama olmadı eşimde araştırmış en sağlıklısı keçi sütü diyor yinede doktorumuza sorarız gelecek ay
nıvea kremli ıslak mendile başladık çok beğendim yumuşacık bebeksi kokuyor
Babuşum sebamed pişik kremi almıştım ama bir kere kullandım maşallah bir daha pişik olmadı oluşum
kızlar
1-sütün bittiği nasıl anlaşılıor
2-kaç numara bez kullanıyosunuz
göğüsler küçülüyo cnm ve sağıp bakıyorum gün içersindekızlar
1-sütün bittiği nasıl anlaşılıor
2-kaç numara bez kullanıyosunuz
4 numara mi:sok:sok
Ben 3-6kg kullaniyrm 2 numara fatma 5.30 kg doktor iyi dedi...dar mi sizce
Günaydın kızlar,
kac gundur bakamıyorum baksam da bi 5 dk bakıp cıkıyorum bisey yazamadan.
Anneannemizin yanındaydık antalyada daha dun geldik evimize..orda ne guzel rahat etmistim oyalanıyodu Hira ev kalabalık tabi hic huysuzluk yapmadı ama eve geldik etrafında insan istiyo anakucagında falan durmuyo hic ne beni seyretmek ne etrafı seyretmek icinilla benim kucagımda durcak oyle bakıncak..cok yoruluyorum bende dogal olarak napcaz bilmiyom..
Bizde 3 numara bez kullanıyoruz artık 2 cok sıkıyodu gercekten..
Cuma günü kontrolumuz var ve aynı zamanda da rotarix asımız ama korkuyorum hala yan etki yapıcak diye :iyyyy:
Gece uykusunda bi degisme yok,aksam 8-9 arası uyuyo gece 1.30 da uyanıyo emziriyorum sonra 4-4.30 gibi kalkıyo emziriyorum yine en son da ya 7 de yada 8 de bi kalkıyo tamam sonra butun gunduz kok sokturuyo walla
bu arada benim kızımda anneler gunu hediyesi yuzuk almıs bana babasıylla ehehecok anlamlı bu ilk anneler gunu hediyeleri hepimiz icin..