2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Çok geçmiş olsun tekrardan Nazom

Kızlar bugün Gülben'in programını izledim trt de. Bir konuğu vardı bir blog açan bayan.Sütü olan gönüllü anneler sütü olmayan annelere süt veriyorlar..Benim aklıma yattı, eşimle konuştuktan sonra bir form doldurucam ve inşallah oğlumun bir süt annesi olacak..Tabi bi de süt kardeşi :)
Google'a "markaanne" yazınca çıkıyor.

Canım ben böyle birsey istemem, oglumun nasibinde ne kadar varsa emziririm olmazsa mama ile beslerim ama bir süt anne dusunemem. Şu kendi çocuğumdan başkasinida emzirecegimi düşünemiyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam güzel annler
Nette sorun vardı giremiyordum. Öncelikle ilk anneler günümüzu kutluyorum. Oglusum güzel bir çiçek gönderdi ve çok şık bir küpe aldı.:tatlim cumartesi günü mevlüt yaptık çok güzel geçti,
Babusum geçmiş olsun, ada kaza atlatmış.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Kızlar hepinizden Allah razı olsun.

Allah analı babalı büyütsün...sağlıkla kucağına aldın sonunda, ilk 40 günlük süreçte kolaylıklar diliyorum ben de. sütün de bol olur inşallah.

selam kizlar

ve nihayet disimden kurtuldum yerinde kocaman damagima kadar atilan dikislerim kaldi 2 tane normaldogum yaptim ama bu ameliyat omrumden omur aldi uyusturucu almadan cekildi,sinüslerime kadar kist olmus onlar temizlendi en son agridan bayildim baska bisey hatirlamiyorum kendime geldigimde agzim dikis doluydu.beni en cok üzense devlet kanaliyla bu isi yaptirdim durumu mu biliyorlardi özel bir anestezi kullanacaklardi.kimsenin dosyama bakmadan hareket etmesi ve islem bittiginde aaa diger anestezi maddesini alabiliyormus denilmesi...napsam bunlarla ugrassam mihenuz bilmiyorum tarifi olmayan bir agrim var suratimin yarisi mosmor ve sis su dahil bise icemiyorum pipetle ne kadar giderse.Ela dun kudurdu süt yetersiz geldi sanirim mama verdim bi kac sefer istemedi aglayarak uyudu kuzum. allah bu sürecte yardimcin olsun diyorum 10 gun sonra dikislerim alinacak.moralim bozuk,keyfim yok,umarim hersey yakinda gecer opuyorum sizi...bebislere,kendinize ve dislerinize iyi bakin güzeller...

ay çok geçmiş olsun nazo yaa, sabırlı hatunmuşsun maşallah, ben anesteziyle dayanamıyorum bi de anestezi olmadan düşünemiyorum...inşallah tez zamanda diner ağrıların.

azo ben de gazete de okumuştum süt anneleri ile ilgili bir söyleşi. fikir güzel ama insanın aklına acaba anne sağlıklı mı diye geliyor... eğer o konuda rahatlatıcı açıklamalar varsa bence olabilir... ama artık mamalar da anne sütüne yakın, hem ilk 4 aylık süreç bitti yavaş yavaş ek gıdaya geçecekler...

biz bugün 4. ay aşılarımızı olduk... ikili karma çok yaktı. aşıdan önce yarım çay kaşığı calpol verdim ateşi çıkmadı çok şükür.

5. aya da başladık :))))
yoğurtla ek gıdaya başlayabilirsin dedi hemşire ama daha başlamayı düşünmüyorum doğrusu. çocuk dr.na gidince başla derse başlayacam.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bu arada ara ara diğer mahallede ocak annelerini okuyordum, ama bizi buralara gönderenler orayı da kapatmışlar. aynı agresif tavırlarla üstelik.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
evet simuşum annemin jesti çok güzel oldu :)
çok spor giyinen biri olarak,napıcam bakalım abiyelerimle,klasik kıyafetlerimle :D
zorla ceket filan aldı bana :) ehehehehe :)))
Gaza geldim ben de frapan bi tarz mı edinsem diye

eşinin görümcene tavrının kokusu çıkar bakalım kısa zamanda,aralarında bi tartışma filan mı oldu acaba.çünkü senin eşinle benimki çok benzer tavırlar sergiliyo,normalde koşup gitmesi lazımdı gibime geliyo...

Hhhh Babuşum sen beni bi iş yerinde görmelisin bi de dışardı heee bide evde :D Evde saldım çayıra mevlam kayıra, işte bildiğin takım elbiseli, ceketli, son derece ciddi, dışarda alabildiğine spor :D

Valla ben de şaşırdım nasıl oldu da koşup gitmedi diye ama, eşime bu konuda hiç güvenim yok. Bence gitmiştir de bana gitmedim diyodur... Nasılsa yakında çıkar kokusu dediğin gibi

ne almışşşş ne almışşş :D

:) 3 tane bişe almış Hayatım, en güzeli de çiçeklerdi, onu kızım almış çünkü :)

ohh sefan olsun canım :utan: bende sacını kestirdi öncesine nazaran bayaa kısa oldu ama cok rahat ettim cidden...
Adaya öpücükler :utan:

saol balım iyiyiz hamd olsun.. Duru minnoş nasıl? Hediyeni güle güle kullan canım. Benim eşimde biraz pahalı bişey almış bende kızmıştım ama ilk anneler günü diye bişey demedim.

Benim de kardeşim aramadı anneler günün de cok bozuldum hala da bozuk atıyorum ona...:(

Unutmuştur Pikem yaaa, bozuk atma daha. Bi dahakine unutmaz :) Duru minnoş nasıl olsun teyzesi, şimdiden tüketim toplumuna ayak uydurdu. Ağlamasını durdurmak için hergün yeni bişe bulmamız gerekiyo. Bigün bıırrrrrrrrrrrrrr sesi çıkarıyoz, bi gün çay bardağı tıngırdatıyoz, bi gün nın nın nıııı diye müzik yapıyoz. Bigün sustuğuna ertesi gün susmuyo :D :D Bu arada sen de güle güle kullan hediyeni :)

Canım ben böyle birsey istemem, oglumun nasibinde ne kadar varsa emziririm olmazsa mama ile beslerim ama bir süt anne dusunemem. Şu kendi çocuğumdan başkasinida emzirecegimi düşünemiyorum.

Ben aynı fikirde değilim Tanselcim... Eğer sütüm bol bol olsa bir başka bebeği seve seve, zevkle emziririm...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ben de böyle bir şey kesinlikle düşünmem.
Süt de pek çok hastalıkta aynen kan gibi taşıyıcı özellikte.
O sebeple nasibi ne ise,onunla yetinirim.Mama ile devam etmeyi düşünüyorum...

Canım bu arada sen beni aramışsın, ben seni geri arayamadım, telefonum bozuldu benim,tamirde, şimdi de yedek bi tlf kullanıyorum ama,numaralar tamirdeki tlf.da kaldı :(
Çok özür dilerim, o yüzden dönemedim sana.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam güzel annler
Nette sorun vardı giremiyordum. Öncelikle ilk anneler günümüzu kutluyorum. Oglusum güzel bir çiçek gönderdi ve çok şık bir küpe aldı.:tatlim cumartesi günü mevlüt yaptık çok güzel geçti,
Babusum geçmiş olsun, ada kaza atlatmış.

Canım hadi Allah kabul etsin mevlüdünüzü,hayırlı olsun.
Evet Ada bi kaza atlattı,hamdolsun sorun olmadı.Ama çok korktuk.Verilmiş sadakamız varmış...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
biz bugün 4. ay aşılarımızı olduk... ikili karma çok yaktı. aşıdan önce yarım çay kaşığı calpol verdim ateşi çıkmadı çok şükür.

yoğurtla ek gıdaya başlayabilirsin dedi hemşire ama daha başlamayı düşünmüyorum doğrusu. çocuk dr.na gidince başla derse başlayacam.

5. ayınız hayırlı olsun Lilacscım, darısı da başımıza olsun inşallah :) Ek gıdaya yoğurtla başlamak çok önemliymiş, çünkü tatlı bişeylerle başlanırsa sonrasında yoğurt yemiyorlarmış. Deee burdaki sorun şu; yoğurdu biz kendimiz mi yapıcaz? Nası olucak?

Bide aşılar kaç tane? nerden vuruluyo?

bu arada ara ara diğer mahallede ocak annelerini okuyordum, ama bizi buralara gönderenler orayı da kapatmışlar. aynı agresif tavırlarla üstelik.

Kim kapatmış? K...n mi yoksa şubattakiler oraya mı el atmış?

Hoşbulduk tatlım, noyanim nasıl. Selimin tepkileri daha anlamlı artık. Benden kimseye gitmiyor.

Benim kızım herkese gidiyor ve herkese gülüyor, gıcık oluyorum bazen :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Babuşuuuum Pikeeeem sizin tickerlarınız nerden? Ben de ondan istiyorum. Bu çok gıcık yaaa 3 ay 2 hafta 1 günlük yazmasın direk 3 ay 15 günlük yazsın :kayris:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Eline alıp emzirmicen ki zaten poşetleyip saklayacaksın...
Valla sütüm bol olsa ben isteyen herkese seve seve yollardım.Bundan ala sevap mı olur.

azo ben de gazete de okumuştum süt anneleri ile ilgili bir söyleşi. fikir güzel ama insanın aklına acaba anne sağlıklı mı diye geliyor... eğer o konuda rahatlatıcı açıklamalar varsa bence olabilir... ama artık mamalar da anne sütüne yakın, hem ilk 4 aylık süreç bitti yavaş yavaş ek gıdaya geçecekler...

Anneden test yaptırmasını isteyebiliyormuşuz.Bi de kadın şey yazmış "anneyi o kadar sorguluyorsunuz ne ile besleniyorsun diye, ama yedirdiğiniz mamaların ne şartlarda yapıldığından emin misiniz, bunları da araştırdınız mı, o keçiler hangi besinler ile besleniyor, hangi aşıları yapılıyor diye araştırdınız mı" diyor..Ne bilim ya kafam karıştı.
Ben de bu ayın sonunda ek gıdaya başlıcam.Milupanın sebze karışımını aldım, onunla başlıcam ilk.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
5. ayınız hayırlı olsun Lilacscım, darısı da başımıza olsun inşallah :) Ek gıdaya yoğurtla başlamak çok önemliymiş, çünkü tatlı bişeylerle başlanırsa sonrasında yoğurt yemiyorlarmış. Deee burdaki sorun şu; yoğurdu biz kendimiz mi yapıcaz? Nası olucak?

Bide aşılar kaç tane? nerden vuruluyo?

Kim kapatmış? K...n mi yoksa şubattakiler oraya mı el atmış?

Benim kızım herkese gidiyor ve herkese gülüyor, gıcık oluyorum bazen :D

evet, kendimiz yapacakmışız... nasıl olduğunu henüz bilmiyorum bugün bir sitede arzum yoğurt mak. indirimliydi alsam mı bilemedim.

2 aşı olduk iki bacaktan. bir tanesi karmaymış. o çok yaktı.

k kişisi kapatmış sayfayı.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Çok geçmiş olsun tekrardan Nazom

Kızlar bugün Gülben'in programını izledim trt de. Bir konuğu vardı bir blog açan bayan.Sütü olan gönüllü anneler sütü olmayan annelere süt veriyorlar..Benim aklıma yattı, eşimle konuştuktan sonra bir form doldurucam ve inşallah oğlumun bir süt annesi olacak..Tabi bi de süt kardeşi :)
Google'a "markaanne" yazınca çıkıyor.

Canım süt verecek annenin sağlıklı olduğundan çok emin ol ama olur mu eğer ciddi düşünüyorsan bu konuda.

Allah analı babalı büyütsün...sağlıkla kucağına aldın sonunda, ilk 40 günlük süreçte kolaylıklar diliyorum ben de. sütün de bol olur inşallah.

ay çok geçmiş olsun nazo yaa, sabırlı hatunmuşsun maşallah, ben anesteziyle dayanamıyorum bi de anestezi olmadan düşünemiyorum...inşallah tez zamanda diner ağrıların.

Canım hadi hayırlı olsun 5.ayınız :)
Aşıları da atlatmışsınız çok şükür.
Ben de 22 veya 24ünde düşünüyorum gitmeyi...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Canım süt verecek annenin sağlıklı olduğundan çok emin ol ama olur mu eğer ciddi düşünüyorsan bu konuda.

Canım hadi hayırlı olsun 5.ayınız :)
Aşıları da atlatmışsınız çok şükür.
Ben de 22 veya 24ünde düşünüyorum gitmeyi...

Babubuşum valla kendi bebeğini emziren bir anne sanmıyorum ki dikkatsiz olsun..Ama şimdi sizle paylaşınca tereddüt ettim yine, bilmiyorum şimdilik tekrar annemle konuşmam lazım sanırım :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Valla sütüm bol olsa ben isteyen herkese seve seve yollardım.Bundan ala sevap mı olur.

Anneden test yaptırmasını isteyebiliyormuşuz.Bi de kadın şey yazmış "anneyi o kadar sorguluyorsunuz ne ile besleniyorsun diye, ama yedirdiğiniz mamaların ne şartlarda yapıldığından emin misiniz, bunları da araştırdınız mı, o keçiler hangi besinler ile besleniyor, hangi aşıları yapılıyor diye araştırdınız mı" diyor..Ne bilim ya kafam karıştı.
Ben de bu ayın sonunda ek gıdaya başlıcam.Milupanın sebze karışımını aldım, onunla başlıcam ilk.

ne ile beslendiğinden çok bir hastalığı var mı diye bakmak gerekir bence ama test yapılıyorsa iyi bir şey. bence kendini dinle hangisi aklına yatarsa öyle yap. olabilir yani bence güzel bir organizasyon.

ilk yoğurtla başla dedi bana hemşire. sonra meyve püreleri. sonra sebze. ama bir verdiğini 3-4 gün vereceksin ki alerjisi var mı anla dedi. yani tek gıda bir kaç gün verilecekmiş.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Azoşum evet haklısın,elbette mamalar katkılı,ne şartlarda yapıldığını bilmiyoruz,gözümüzle görmedik.Ama en azından kendi kullandığım mama için söyleyeyim Avrupa Birliği yasalarının öngördüğü şekilde üretilmiş,tazelik garantili,gıda üretim standartlarına uygun üretildiği trafsız gözetim kuruluşları tarafından belgelenmiş.
Evet doğal değil,evet katkılı ama en azından bulaşıcı hastalık ihtiva etmediğinin garantisi var.
Biliyorsundur Allah muhafaza,Allah ırak etsin herkesten ama viral hepatitler,aids, toxoplasma vs. gibi virüsle bulaşan hastalıklar sütle bulaşabiliyor.Hangi birini test ettiriceksin...
İyice düşün taşın derim arkadaşım...

Babuşuuuum Pikeeeem sizin tickerlarınız nerden? Ben de ondan istiyorum. Bu çok gıcık yaaa 3 ay 2 hafta 1 günlük yazmasın direk 3 ay 15 günlük yazsın :kayris:

Canım 7910 ticker diye bişeymiş,ben arama motorundan bulmuştum...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar