2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Hoşbulduk tatlım, noyanim nasıl. Selimin tepkileri daha anlamlı artık. Benden kimseye gitmiyor.
iyi hamd olsun canım, evet büyüyo minnoşlar ya.. Noyan herkese gülücük veren bi tip olacak gibi geliyo bana ehehh anasına benzememiş... ama bazen sanki bi beni istiyo ama nadir :D

Hhhh Babuşum sen beni bi iş yerinde görmelisin bi de dışardı heee bide evde :D Evde saldım çayıra mevlam kayıra, işte bildiğin takım elbiseli, ceketli, son derece ciddi, dışarda alabildiğine spor :D

Valla ben de şaşırdım nasıl oldu da koşup gitmedi diye ama, eşime bu konuda hiç güvenim yok. Bence gitmiştir de bana gitmedim diyodur... Nasılsa yakında çıkar kokusu dediğin gibi

:) 3 tane bişe almış Hayatım, en güzeli de çiçeklerdi, onu kızım almış çünkü :)

Unutmuştur Pikem yaaa, bozuk atma daha. Bi dahakine unutmaz :) Duru minnoş nasıl olsun teyzesi, şimdiden tüketim toplumuna ayak uydurdu. Ağlamasını durdurmak için hergün yeni bişe bulmamız gerekiyo. Bigün bıırrrrrrrrrrrrrr sesi çıkarıyoz, bi gün çay bardağı tıngırdatıyoz, bi gün nın nın nıııı diye müzik yapıyoz. Bigün sustuğuna ertesi gün susmuyo :D :D Bu arada sen de güle güle kullan hediyeni :)

Ben aynı fikirde değilim Tanselcim... Eğer sütüm bol bol olsa bir başka bebeği seve seve, zevkle emziririm...

evet canım günde 18 saat calıstıgı için insanlıktan cıkmış artık bide oda Türkiyede yasamıyo iş için bi proje yuzunden gitmek zorunda kaldı morali keyfi yok pek.. başkasına degilde ona cok üzüldüm zaten hasretlik diz boyu.. neyse boşver..

ticker demişsin gülüm
google ablaya 7910 ticker diye arat hemen ilk o site cıkıyo. oradan tarih gosterge falan ayarlayıp istedigin kibin yapabülünnnn.........

lilacs 5. ay hayırlı olsun canım, darısı basımıza

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ne ile beslendiğinden çok bir hastalığı var mı diye bakmak gerekir bence ama test yapılıyorsa iyi bir şey. bence kendini dinle hangisi aklına yatarsa öyle yap. olabilir yani bence güzel bir organizasyon.

ilk yoğurtla başla dedi bana hemşire. sonra meyve püreleri. sonra sebze. ama bir verdiğini 3-4 gün vereceksin ki alerjisi var mı anla dedi. yani tek gıda bir kaç gün verilecekmiş.

Ben daha sormadım ama hemşire diyorsa doğruluğu vardır..Ben de bu ay gittiğimde sorayım bakayım.

Azoşum evet haklısın,elbette mamalar katkılı,ne şartlarda yapıldığını bilmiyoruz,gözümüzle görmedik.Ama en azından kendi kullandığım mama için söyleyeyim Avrupa Birliği yasalarının öngördüğü şekilde üretilmiş,tazelik garantili,gıda üretim standartlarına uygun üretildiği trafsız gözetim kuruluşları tarafından belgelenmiş.
Evet doğal değil,evet katkılı ama en azından bulaşıcı hastalık ihtiva etmediğinin garantisi var.
Biliyorsundur Allah muhafaza,Allah ırak etsin herkesten ama viral hepatitler,aids, toxoplasma vs. gibi virüsle bulaşan hastalıklar sütle bulaşabiliyor.Hangi birini test ettiriceksin...
İyice düşün taşın derim arkadaşım...

Canım 7910 ticker diye bişeymiş,ben arama motorundan bulmuştum...

Haklısın..Ücret karşılığı olsaydı istediğim her testi yaptırırdım ama, şimdi kadın sütünü gönüllü verecek, öyle olunca da ben ondan o kadar test istemeye utanırım, isteyemem..Sanırım vazgeçiyorum.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
evet, kendimiz yapacakmışız... nasıl olduğunu henüz bilmiyorum bugün bir sitede arzum yoğurt mak. indirimliydi alsam mı bilemedim.

2 aşı olduk iki bacaktan. bir tanesi karmaymış. o çok yaktı.

k kişisi kapatmış sayfayı.

Canım benim bebeği olan arkadaşlarım minik minik kaplara mayalıyorlar, tek seferde tüketimlik.
Annem de bize öyle yaparmış zamanında.

Babubuşum valla kendi bebeğini emziren bir anne sanmıyorum ki dikkatsiz olsun..Ama şimdi sizle paylaşınca tereddüt ettim yine, bilmiyorum şimdilik tekrar annemle konuşmam lazım sanırım :D

Tabi ki dikkatsiz olmaz azoşum ama ya bilmiyorsa,gözden kaçmışsa filan.Mesela benim ne kadar pimpirikli olduğumu bilmeyen yok ama bana bir kez toxoplasma testi yapıldı o da hamileliğimin 8.haftasında.Sonra bi daha bakılmadı.Sonradan oluştu mu oluşmadı mı bilmiyorum.Bu en basit örnek,ki benim kadar vesveseli anne pek azdır sen de biliyosun.
Kimse bilerek yapmaz da,ya bilmiyosa.
Doktoruna filan kesinlikle danış canım...

ne ile beslendiğinden çok bir hastalığı var mı diye bakmak gerekir bence ama test yapılıyorsa iyi bir şey. bence kendini dinle hangisi aklına yatarsa öyle yap. olabilir yani bence güzel bir organizasyon.

ilk yoğurtla başla dedi bana hemşire. sonra meyve püreleri. sonra sebze. ama bir verdiğini 3-4 gün vereceksin ki alerjisi var mı anla dedi. yani tek gıda bir kaç gün verilecekmiş.

Evet lilacsım tek tek denenecekmiş ek besinler.Alerji meydana getiriyomu diye.Hepsini peşpeşe verirsek hangisi dokundu bilemezmişiz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
of ya diyetteyim diye canım bi sürü şey istemeye başladı.
tv.de ev baklavası gördüm,nasıl canım istiyo anlatamam :(

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Canım benim bebeği olan arkadaşlarım minik minik kaplara mayalıyorlar, tek seferde tüketimlik.
Annem de bize öyle yaparmış zamanında.

Tabi ki dikkatsiz olmaz azoşum ama ya bilmiyorsa,gözden kaçmışsa filan.Mesela benim ne kadar pimpirikli olduğumu bilmeyen yok ama bana bir kez toxoplasma testi yapıldı o da hamileliğimin 8.haftasında.Sonra bi daha bakılmadı.Sonradan oluştu mu oluşmadı mı bilmiyorum.Bu en basit örnek,ki benim kadar vesveseli anne pek azdır sen de biliyosun.
Kimse bilerek yapmaz da,ya bilmiyosa.
Doktoruna filan kesinlikle danış canım...

Evet lilacsım tek tek denenecekmiş ek besinler.Alerji meydana getiriyomu diye.Hepsini peşpeşe verirsek hangisi dokundu bilemezmişiz.

işin kötüsü ben ev yoğurdunu hiç sevmem...annem yapar ve ben yemem. inşallah bana çekmez bu minnoş.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Ayyy evet ya sen de mi gördün :D
Ben ev baklavasını çok severim :)

Ben de ben de.Hiç sevmem ev yogurdu,yemem de....

Evetttt :D Bu arada mutfak muhteşem oldu.

Yoğurda gelince; annem mayalayacak, ben öğrenecem inşallah :D Bi de hergün günlük taze süt bulmamız lazım sanırım.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
of ya diyetteyim diye canım bi sürü şey istemeye başladı.
tv.de ev baklavası gördüm,nasıl canım istiyo anlatamam :(

ya ben diyet fala yapamıyorum hatta şu anda da koca bi çikolata yemekteyim... durduramıyorum kendimi.doğum öncesine dönmeme hala 3 kilo var ama zaten kiloluydum. 8 kilo vermem lazım en az. ama habire yiyorum. şimdi sütü bahane ediyorum canım çeker de yiyemezsem sütüm kesilir-miş. bu yalana çoook inandım işime geldiği için.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ev yoğurdu sevilmez mi yaaa... Bayılırıııım :D Ben de markette satılanlardan haz etmiyorum ama kebirinki ev yoğurduna benziyo diye onu seviyorum.

Bu arada küçük kaplara mayalamak çok mantıklıymış ama, önce büyük kapta süte yoğurdu kaşıştırıp sonra küçük kaplara mı alıcaz yoksa her küçük kaptaki süte ayrı ayrı yoğurt mu koyup kapatıcaz? :acep:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar siz bebeler uyanıkken oyalamak için neler yapıyosunuz? Ben sırf zaman doldurmak için altını nerdeyse yarım saatte açıp kapatıyorum. Bide zaten şimdi altını kapatırken ağlamaya başladı, kapatmayayım istiyor, kendini ayaklarından itekleyip bezden kurtulmaya çalışıyor :D :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Kızlar siz bebeler uyanıkken oyalamak için neler yapıyosunuz? Ben sırf zaman doldurmak için altını nerdeyse yarım saatte açıp kapatıyorum. Bide zaten şimdi altını kapatırken ağlamaya başladı, kapatmayayım istiyor, kendini ayaklarından itekleyip bezden kurtulmaya çalışıyor :D :D

Ben de altını açıyorum, evi turluyoruz, bol bol konuşuyorum..Delirmiş gibi sesler çıkartıyorum gülüyor :D Bi de kucakta hop hop yaptırıyorum.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Evetttt :D Bu arada mutfak muhteşem oldu.

Yoğurda gelince; annem mayalayacak, ben öğrenecem inşallah :D Bi de hergün günlük taze süt bulmamız lazım sanırım.

Ay evet mutfak cidden güzel oldu :)
Ne zamandır yapılanları beğenmiyodum evimşahanede :D
Bugün tutturdular.

Hergün günlük süt lazımmış evet.Şişe sütler olur diyolar...

ya ben diyet fala yapamıyorum hatta şu anda da koca bi çikolata yemekteyim... durduramıyorum kendimi.doğum öncesine dönmeme hala 3 kilo var ama zaten kiloluydum. 8 kilo vermem lazım en az. ama habire yiyorum. şimdi sütü bahane ediyorum canım çeker de yiyemezsem sütüm kesilir-miş. bu yalana çoook inandım işime geldiği için.

Benim sütüm kesildiği için bahanem de kalmadı.Zaten süt kesilince tekrar kilo almaya başladım,gebelik öncesi kiloma inmiştim ama benim de fazla vardı zaten.
Baktım abur cubur filan gümbür gümbür gidiyo,diyetler başladığı günün akşamına bitiyo, ben de yemin ettim kendi kendime :D Şimdi bırakamıyorum yeminliyim diye :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

ben de uyanıkken ne yapacağımı şaşırıyorum, belli bir şey de yapmıyorum aslında. oyun halısına yatırıyorum ama 10-15 dk anca dayanıyor, yatağına koyuyorum bazen. ikeadan uyduruk bir dönence almıştık daha doğmadan. ilk ay onu tavandaki lambaya astık ve sürekli baktı ona. şimdi de yatağının baş ucunda asılı duruyor, bayılıyor ona. yatakta onunla konuşuyor, bağırıyor, kahkahalar atıyor...yola çıkarken bile yanımıza alıyoruz, o derece yani.

ama illaki gün içinde kucakta geziyor yine. üstelik dışa dönük olacakmış artık beyzade diğer türlü ağlıyor. özellikle akşam saatlerimiz kabus bizim. çok sıkılıyor.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Ay evet mutfak cidden güzel oldu :)
Ne zamandır yapılanları beğenmiyodum evimşahanede :D
Bugün tutturdular.

Hergün günlük süt lazımmış evet.Şişe sütler olur diyolar...

Benim sütüm kesildiği için bahanem de kalmadı.Zaten süt kesilince tekrar kilo almaya başladım,gebelik öncesi kiloma inmiştim ama benim de fazla vardı zaten.
Baktım abur cubur filan gümbür gümbür gidiyo,diyetler başladığı günün akşamına bitiyo, ben de yemin ettim kendi kendime :D Şimdi bırakamıyorum yeminliyim diye :D

Allahım, ben de bu iradeden istiyorum.................

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Yoğurdu günlük mü yapıcaaaaaaaaaz? 1 gün yapsak 1 gün yapmasak da önceki gün yaptığımızı versek olmuyomuymuş? Bide inek sütünden mi yapıcaz keçi sütünden mi?

Ben de altını açıyorum, evi turluyoruz, bol bol konuşuyorum..Delirmiş gibi sesler çıkartıyorum gülüyor :D Bi de kucakta hop hop yaptırıyorum.

:utan: Benim kollarım ağrıyo ev turlarken çok yoruluyorum...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
şimdi bir sitede okudum, yoğurtla başlamayın diyor... sebzeyle başlayın diyor... aklım karıştı. yakında doktora gidecekler bir sorar mısınız acaba?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ben de uyanıkken ne yapacağımı şaşırıyorum, belli bir şey de yapmıyorum aslında. oyun halısına yatırıyorum ama 10-15 dk anca dayanıyor, yatağına koyuyorum bazen. ikeadan uyduruk bir dönence almıştık daha doğmadan. ilk ay onu tavandaki lambaya astık ve sürekli baktı ona. şimdi de yatağının baş ucunda asılı duruyor, bayılıyor ona. yatakta onunla konuşuyor, bağırıyor, kahkahalar atıyor...yola çıkarken bile yanımıza alıyoruz, o derece yani.

ama illaki gün içinde kucakta geziyor yine. üstelik dışa dönük olacakmış artık beyzade diğer türlü ağlıyor. özellikle akşam saatlerimiz kabus bizim. çok sıkılıyor.

Bizimki de dönenceyi çok seviyor ama çok sık açmıyorum. Kucağıma yarı yatar pozisyonda oturtup bebekler için olan kitaplara baktırıyorum bide. Şimdi hanımefendi yeni bi huy edindi, ayakta durmak istiyor. Ben bastırmaya korkuyorum ama dik tutulsun ayakları yere bassın istiyor.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ev yoğurdu sevilmez mi yaaa... Bayılırıııım :D Ben de markette satılanlardan haz etmiyorum ama kebirinki ev yoğurduna benziyo diye onu seviyorum.

Bu arada küçük kaplara mayalamak çok mantıklıymış ama, önce büyük kapta süte yoğurdu kaşıştırıp sonra küçük kaplara mı alıcaz yoksa her küçük kaptaki süte ayrı ayrı yoğurt mu koyup kapatıcaz? :acep:

Herhalde minik kaplara tek tek yoğurt koymak lazım.Her gün mayalancakmış, ben öyle anladım.Yoksa ekşir herhalde.
Hiç yoğurt mayalamadım, araştırayım bakalım,çevreden google teyzeden filan :D

Ben de ilk kendibaşıma bakmaya başladığım zamanlar öyle yapıyodum :D
Sürekli altını açıyodum,havalandırıyodum...Şimdi hafif yükseklikte bi yastığa yatırıyorum...Kendiyle konuşulmasını çok seviyo, konuşuyorum onunla sürekli,sesli oyuncaklarını filan gösteriyorum,dönenceyi seviyor onu açıyorum...Sallanan oyuncakları seviyor,onların altına yatırıyorum...
Kucağa çok almamaya çalışıyorum eğer mızlamasını kesemiyosam alıyorum evi gezdiriyorum,bazen babası tek tek odaları tanıtıyo :)
Tutmaya başladığından beri eline dişlik filan veriyorum...Yumuşak oyuncak filan veriyorum.Müzik dinletiyorum...Bugün Kuran dinlettim, sakinleşti...
Öyle işte :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar