simurganka01
Daimi Üye
Aha uyandı. öptüm cvp yazcam
Kızlar siz bebeler uyanıkken oyalamak için neler yapıyosunuz? Ben sırf zaman doldurmak için altını nerdeyse yarım saatte açıp kapatıyorum. Bide zaten şimdi altını kapatırken ağlamaya başladı, kapatmayayım istiyor, kendini ayaklarından itekleyip bezden kurtulmaya çalışıyor![]()
Bizimki de dönenceyi çok seviyor ama çok sık açmıyorum. Kucağıma yarı yatar pozisyonda oturtup bebekler için olan kitaplara baktırıyorum bide. Şimdi hanımefendi yeni bi huy edindi, ayakta durmak istiyor. Ben bastırmaya korkuyorum ama dik tutulsun ayakları yere bassın istiyor.
Allahım, ben de bu iradeden istiyorum.................
bizim dönence açılan bir şey değil, dönence bile değil aslında. bir yaprağın üstünde sallanan hayvanlar var. öyle duruyorlar da biz elle sallarsak anca sallanıyorlar. ama bizimki bayılıyor, eğer hayvanları sallarsak çok heyecanlanıyor, sanki onlarla uçuşa geçecek
Yoğurdu günlük mü yapıcaaaaaaaaaz? 1 gün yapsak 1 gün yapmasak da önceki gün yaptığımızı versek olmuyomuymuş? Bide inek sütünden mi yapıcaz keçi sütünden mi?
Benim kollarım ağrıyo ev turlarken çok yoruluyorum...
Kızlar bu arada a,c,d vitaminleri için bi damla kullanıyoruz ya onu sağlık ocaklarında vermeye başlamışlar,bilginiz var mı?
Devlet ödemiyodu,multitabs acd drops kullanıyoduk biz.
Günlük yapıcaz diye biliyorum canım ben.Bu arada keçi sütünden olması iyiymiş sanırım.
D vitaminini 1 haftalıkken verdi sağlık ocağı, hala devam ediyoruz.Diğerleri hakkında birşey duymadım hiç. Monovit d bizimkinin adı.
Herhalde minik kaplara tek tek yoğurt koymak lazım.Her gün mayalancakmış, ben öyle anladım.Yoksa ekşir herhalde.
Hiç yoğurt mayalamadım, araştırayım bakalım,çevreden google teyzeden filan
Ben de ilk kendibaşıma bakmaya başladığım zamanlar öyle yapıyodum
Sürekli altını açıyodum,havalandırıyodum...Şimdi hafif yükseklikte bi yastığa yatırıyorum...Kendiyle konuşulmasını çok seviyo, konuşuyorum onunla sürekli,sesli oyuncaklarını filan gösteriyorum,dönenceyi seviyor onu açıyorum...Sallanan oyuncakları seviyor,onların altına yatırıyorum...
Kucağa çok almamaya çalışıyorum eğer mızlamasını kesemiyosam alıyorum evi gezdiriyorum,bazen babası tek tek odaları tanıtıyo
Tutmaya başladığından beri eline dişlik filan veriyorum...Yumuşak oyuncak filan veriyorum.Müzik dinletiyorum...Bugün Kuran dinlettim, sakinleşti...
Öyle işte
ana kucagında müzik + oyuncak, oyunhalısına oyuncaklar, emzirirken konuşma, yataga uzanıp muhabbet ediyoruz + hareket ve kucakta dolaşma diye takılıyoruz.. birede parmaklarla 1 2 3 4 5 yapıyorum cok seviyor kendi eliyle 1 yapmaya calısıyo
Kızlar bu arada a,c,d vitaminleri için bi damla kullanıyoruz ya onu sağlık ocaklarında vermeye başlamışlar,bilginiz var mı?
Kızlar benim de bi sorum var.Hani bebeklerimizi yan yatırıyorduk ya,yan yatma yastığında filan.Hala yan mı yatırıyosunuz.Ada durmuyo artık bıraktığım gibi, sırt üstü kayıyo.Kafayı da istediği tarafa çeviriyo zaten uyku arasında.Sizinkiler nasıl?
Ben kızıma hamileyken hatim başalamıştım, devam etmem gerek ama halen kanamalar devam ediyor. Bir türlü yapamıyorum...İnşallah biran önce biter de ben de kaldığım yerden devam ederim... Bu arada yoğurt hemen ekşimez yaaa... 1 haftada falan anca ekşir. Yani ben öyle biliyom...
Ben onun parmaklarını yeriiiiiiiiiiim
Valla sağlık ocağı veriyo mu bilmiyom Babuşum ama, biz bu ayın sonunda başlıcaz sanırım ona... Buzdolabında saklıyosun dimi onu?
Benimki çok uzundur yan yatmıyo, sanırım sadece ilk 1 ay yattı o haldeBen de o yüzden reflü yastığına benzer eğimli bi yastık var ya ondan almıştım, sırt üstü yatarken eğimli yatsın bari diye. Şuanda ben de acaba bunu kaldırsam da direk düz zemine sırt üstü yatırsam olur mu onu düşünüyorum. Çünkü dönme hamleleri yapıyor, engellemek istemiyorum...
Buzdolabında saklıyorum evet canım.Ben kendim alıyordum,arkadaşıma geçen sağlık ocağında vermişler ama başka bi marka,ben de merak ettim acaba bölgesel bi uygulama mı yoksa heryerde varmı diye...
Boğulma önleyici yastığı diyosun galiba ben de ondan alsam mı diyorum ama,sırt üstü mü devam etse acaba düz yerde...
Kızlar benim de bi sorum var.Hani bebeklerimizi yan yatırıyorduk ya,yan yatma yastığında filan.Hala yan mı yatırıyosunuz.Ada durmuyo artık bıraktığım gibi, sırt üstü kayıyo.Kafayı da istediği tarafa çeviriyo zaten uyku arasında.Sizinkiler nasıl?
Sağlık ocağı ücretsiz mi veriyor yoksa reçeteye mi yazıyor canım?Arkadaşım sağlık ocağı ücretsiz veriyor dedi de onu merak ettim.
Kızlar bugün Gülben'in programını izledim trt de. Bir konuğu vardı bir blog açan bayan.Sütü olan gönüllü anneler sütü olmayan annelere süt veriyorlar..Benim aklıma yattı, eşimle konuştuktan sonra bir form doldurucam ve inşallah oğlumun bir süt annesi olacak..Tabi bi de süt kardeşi![]()
Google'a "markaanne" yazınca çıkıyor.
Selam güzel annler
Nette sorun vardı giremiyordum. Öncelikle ilk anneler günümüzu kutluyorum. Oglusum güzel bir çiçek gönderdi ve çok şık bir küpe aldı.:tatlim cumartesi günü mevlüt yaptık çok güzel geçti,
Babusum geçmiş olsun, ada kaza atlatmış.
azo ben de gazete de
biz bugün 4. ay aşılarımızı olduk... ikili karma çok yaktı. aşıdan önce yarım çay kaşığı calpol verdim ateşi çıkmadı çok şükür.
5. aya da başladık)))
yoğurtla ek gıdaya başlayabilirsin dedi hemşire ama daha başlamayı düşünmüyorum doğrusu. çocuk dr.na gidince başla derse başlayacam.
3 tane bişe almış Hayatım, en güzeli de çiçeklerdi, onu kızım almış çünkü
Kızlar siz bebeler uyanıkken oyalamak için neler yapıyosunuz? Ben sırf zaman doldurmak için altını nerdeyse yarım saatte açıp kapatıyorum. Bide zaten şimdi altını kapatırken ağlamaya başladı, kapatmayayım istiyor, kendini ayaklarından itekleyip bezden kurtulmaya çalışıyor![]()
Ben de altını açıyorum, evi turluyoruz, bol bol konuşuyorum..Delirmiş gibi sesler çıkartıyorum gülüyorBi de kucakta hop hop yaptırıyorum.
Yoğurdu günlük mü yapıcaaaaaaaaaz? 1 gün yapsak 1 gün yapmasak da önceki gün yaptığımızı versek olmuyomuymuş? Bide inek sütünden mi yapıcaz keçi sütünden mi?
Benim kollarım ağrıyo ev turlarken çok yoruluyorum...
Benim kızım müzisyen olcak galiba,ne zaman ona şarkı söylesem çığlık çığlığa gülüyo
Günlük yapıcaz diye biliyorum canım ben.Bu arada keçi sütünden olması iyiymiş sanırım.
D vitaminini 1 haftalıkken verdi sağlık ocağı, hala devam ediyoruz.Diğerleri hakkında birşey duymadım hiç. Monovit d bizimkinin adı.
hayatım şahin gayet normal gelişiminde olan bir bebek sen kimseyi kafaya takmakızlar arkadaşımla ilişkimi kesiyorum artık
arayıp bişi demicem ama ararsa bakmıcam geri dönmicem gitmicem
çok sinirim bozuk gerçekten
daha demin yine ağladım
ablamla dün görüştük anneler gününde annemde toplandık
öyle bişi olsa bile söylenir mi dedi
ben zeten 2li testten başka bişi yaptırmadım
3li beşli detaylı vs.
ne gelirse Allahtan dedim
gelişim geriliği var ise bile o benim biricik oğlum onu herşeyden çok seviyorum yazrken bile ağlıyorum
kendime ağlıyorum
o gelişim geriliği var derken senin oğlun obez deiyemedim bile iyiniyetimden mi, Allah korkumdan mı bilmem
leader cnm sağol telsiz için
lilacs üzüldüm eşinin tutumuna
kızlar görenler nolur
bebeklerinn kaç haftalık ve kaç kg olduğunu yazar mı benim için
bez konusunda hiç takıntım olmadı öyle çok bilindik markalarda kullandım hiç akla grlmeyecek çok dandirik markalarda kullandım kızlar inanki bazen fiyatlara bakınca saçmalık geliyo yok organikmiş yok pamukluymuş bilmem ne hepsinin içeri aynı gerçekten tek tek kulalndıgım için söylüyorum bu bebekten bebeğede değişir çok hassas teni olan bebekler çok benim oğlanda huggies dışında hiçbir bez pişik yapmadı onun dışında prima kalite olarak üst seviyede bir marka memnun kaldım yeşil paketkızlar bu arada huggies in organigini sevmemiştim ama gecen gün mecbur kaldım bi paket aldım yolüstünden. bu mega kuru die bişi. ben gece defenin alrını degiştirmiyorum kaka da yapmıyor uykus dagılmasın die. prima dan tut bim in bezine kadar hepsini denemişligim var huggies de dahil. ama bu huggies haketten parasına degdi yani. sabah cocugun kıcında 10 saat duran bez kütük gibi olmuss o kadar doluyduu ama popişi kupkuruydu. daha da baska bez almam
12.05.2012
Halilim
Saat 07,30
3,40gr
48 cm
Allahıma çok şükür alım kucağıma evladımı.
ben de imkansız istemem hastalıktan değil de daha çok kıskançlıktan
beni uyuz eden ark.la aramızda 1 ay var o bile deseydi asla izin vermezdim
benim dr hoplatma beyin sarsıntısına sebep oluyo dedi
birde bim marketlerinde satılıyo bez pastası yapmış görümcem kokusundan merakla kullandım oda primanın premıum care yle eş değer jeny welly die bir marka süper kokuyo kremli bir bez ve pamuklu
yanlız şu bir gerçek çocugu pişik yapan bezler değil kullandıgımız ıslak mendillere dikkat etmeliyiz ve çocugumuzun totosu kurumadan asla altını kapatmayın nemli kalması bebeği pişik yapıyo ukalalık kabul etmeyin sakın yavrular narin büyütmemek adına her türlü şeyi çocugumda denemekten yanayım :ask: paylaşmak istedim
oyyyy kuzum halilcim hoşgeldin rabbim hayırlı saglıklı analı babalı büyütmeyi nasip etsin cnm
Doğru ben de kıskanırım ama önemli olan onun beslenebilmesi, bu fedakarlığı yapıp dayanırdım ama babuşun dediklerinden sonra annemle konuştuk vazgeçtik..Allah korusun süt verecek annenin kendisinin de bilmediği bir hastalığı olabilir dedik.
Ama ben oğlumu dik tutunca kendi hopluyor deli gibi netcem ya kızHe hoplatma deyince atıp tutmuyorum, koltuk atlından tutup bacaklarımın üstüne koyuyorum hop hop diyom hopluyo
![]()
Geçen bimde gördüm o ürünü de hiç duyulmamış diye almadım.Ben molfix kullanıyorum, kalınlığı dışında bir sıkıntım olmadı.Bi de ben hala pamuk ve su ile temizliyorum.Dışarı çıkarsam o zaman yanıma ıslak mendil alıyorum sadece.