2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar siz bebeler uyanıkken oyalamak için neler yapıyosunuz? Ben sırf zaman doldurmak için altını nerdeyse yarım saatte açıp kapatıyorum. Bide zaten şimdi altını kapatırken ağlamaya başladı, kapatmayayım istiyor, kendini ayaklarından itekleyip bezden kurtulmaya çalışıyor :D :D

ana kucagında müzik + oyuncak, oyunhalısına oyuncaklar, emzirirken konuşma, yataga uzanıp muhabbet ediyoruz + hareket ve kucakta dolaşma diye takılıyoruz.. birede parmaklarla 1 2 3 4 5 yapıyorum cok seviyor kendi eliyle 1 yapmaya calısıyo :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Bizimki de dönenceyi çok seviyor ama çok sık açmıyorum. Kucağıma yarı yatar pozisyonda oturtup bebekler için olan kitaplara baktırıyorum bide. Şimdi hanımefendi yeni bi huy edindi, ayakta durmak istiyor. Ben bastırmaya korkuyorum ama dik tutulsun ayakları yere bassın istiyor.

bizim dönence açılan bir şey değil, dönence bile değil aslında. bir yaprağın üstünde sallanan hayvanlar var. öyle duruyorlar da biz elle sallarsak anca sallanıyorlar. ama bizimki bayılıyor, eğer hayvanları sallarsak çok heyecanlanıyor, sanki onlarla uçuşa geçecek :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bu arada a,c,d vitaminleri için bi damla kullanıyoruz ya onu sağlık ocaklarında vermeye başlamışlar,bilginiz var mı?
Devlet ödemiyodu,multitabs acd drops kullanıyoduk biz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bizim dönence açılan bir şey değil, dönence bile değil aslında. bir yaprağın üstünde sallanan hayvanlar var. öyle duruyorlar da biz elle sallarsak anca sallanıyorlar. ama bizimki bayılıyor, eğer hayvanları sallarsak çok heyecanlanıyor, sanki onlarla uçuşa geçecek :)

bizde de kaplumbağalar var ada bayılıyor.
dönerlerse çığlıklar atıyor,tepinmeye başlıyor.
annemdeki beşikte de sadece sabit duran yukarıdan aşağıya sarkıtılmış ayıcıklar var,onlara da gülümsüyor,laf atıyor :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Yoğurdu günlük mü yapıcaaaaaaaaaz? 1 gün yapsak 1 gün yapmasak da önceki gün yaptığımızı versek olmuyomuymuş? Bide inek sütünden mi yapıcaz keçi sütünden mi?

:utan: Benim kollarım ağrıyo ev turlarken çok yoruluyorum...

Günlük yapıcaz diye biliyorum canım ben.Bu arada keçi sütünden olması iyiymiş sanırım.

Kızlar bu arada a,c,d vitaminleri için bi damla kullanıyoruz ya onu sağlık ocaklarında vermeye başlamışlar,bilginiz var mı?

D vitaminini 1 haftalıkken verdi sağlık ocağı, hala devam ediyoruz.Diğerleri hakkında birşey duymadım hiç. Monovit d bizimkinin adı.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar benim de bi sorum var.Hani bebeklerimizi yan yatırıyorduk ya,yan yatma yastığında filan.Hala yan mı yatırıyosunuz.Ada durmuyo artık bıraktığım gibi, sırt üstü kayıyo.Kafayı da istediği tarafa çeviriyo zaten uyku arasında.Sizinkiler nasıl?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günlük yapıcaz diye biliyorum canım ben.Bu arada keçi sütünden olması iyiymiş sanırım.

D vitaminini 1 haftalıkken verdi sağlık ocağı, hala devam ediyoruz.Diğerleri hakkında birşey duymadım hiç. Monovit d bizimkinin adı.

Sağlık ocağı ücretsiz mi veriyor yoksa reçeteye mi yazıyor canım?Arkadaşım sağlık ocağı ücretsiz veriyor dedi de onu merak ettim.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Herhalde minik kaplara tek tek yoğurt koymak lazım.Her gün mayalancakmış, ben öyle anladım.Yoksa ekşir herhalde.
Hiç yoğurt mayalamadım, araştırayım bakalım,çevreden google teyzeden filan :D

Ben de ilk kendibaşıma bakmaya başladığım zamanlar öyle yapıyodum :D
Sürekli altını açıyodum,havalandırıyodum...Şimdi hafif yükseklikte bi yastığa yatırıyorum...Kendiyle konuşulmasını çok seviyo, konuşuyorum onunla sürekli,sesli oyuncaklarını filan gösteriyorum,dönenceyi seviyor onu açıyorum...Sallanan oyuncakları seviyor,onların altına yatırıyorum...
Kucağa çok almamaya çalışıyorum eğer mızlamasını kesemiyosam alıyorum evi gezdiriyorum,bazen babası tek tek odaları tanıtıyo :)
Tutmaya başladığından beri eline dişlik filan veriyorum...Yumuşak oyuncak filan veriyorum.Müzik dinletiyorum...Bugün Kuran dinlettim, sakinleşti...
Öyle işte :)

Ben kızıma hamileyken hatim başalamıştım, devam etmem gerek ama halen kanamalar devam ediyor. Bir türlü yapamıyorum...:( İnşallah biran önce biter de ben de kaldığım yerden devam ederim... Bu arada yoğurt hemen ekşimez yaaa... 1 haftada falan anca ekşir. Yani ben öyle biliyom...

ana kucagında müzik + oyuncak, oyunhalısına oyuncaklar, emzirirken konuşma, yataga uzanıp muhabbet ediyoruz + hareket ve kucakta dolaşma diye takılıyoruz.. birede parmaklarla 1 2 3 4 5 yapıyorum cok seviyor kendi eliyle 1 yapmaya calısıyo :D

Ben onun parmaklarını yeriiiiiiiiiiim :D

Valla sağlık ocağı veriyo mu bilmiyom Babuşum ama, biz bu ayın sonunda başlıcaz sanırım ona... Buzdolabında saklıyosun dimi onu?

Kızlar benim de bi sorum var.Hani bebeklerimizi yan yatırıyorduk ya,yan yatma yastığında filan.Hala yan mı yatırıyosunuz.Ada durmuyo artık bıraktığım gibi, sırt üstü kayıyo.Kafayı da istediği tarafa çeviriyo zaten uyku arasında.Sizinkiler nasıl?

Benimki çok uzundur yan yatmıyo, sanırım sadece ilk 1 ay yattı o halde :D Ben de o yüzden reflü yastığına benzer eğimli bi yastık var ya ondan almıştım, sırt üstü yatarken eğimli yatsın bari diye. Şuanda ben de acaba bunu kaldırsam da direk düz zemine sırt üstü yatırsam olur mu onu düşünüyorum. Çünkü dönme hamleleri yapıyor, engellemek istemiyorum...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben kızıma hamileyken hatim başalamıştım, devam etmem gerek ama halen kanamalar devam ediyor. Bir türlü yapamıyorum...:( İnşallah biran önce biter de ben de kaldığım yerden devam ederim... Bu arada yoğurt hemen ekşimez yaaa... 1 haftada falan anca ekşir. Yani ben öyle biliyom...

Ben onun parmaklarını yeriiiiiiiiiiim :D

Valla sağlık ocağı veriyo mu bilmiyom Babuşum ama, biz bu ayın sonunda başlıcaz sanırım ona... Buzdolabında saklıyosun dimi onu?

Benimki çok uzundur yan yatmıyo, sanırım sadece ilk 1 ay yattı o halde :D Ben de o yüzden reflü yastığına benzer eğimli bi yastık var ya ondan almıştım, sırt üstü yatarken eğimli yatsın bari diye. Şuanda ben de acaba bunu kaldırsam da direk düz zemine sırt üstü yatırsam olur mu onu düşünüyorum. Çünkü dönme hamleleri yapıyor, engellemek istemiyorum...

Buzdolabında saklıyorum evet canım.Ben kendim alıyordum,arkadaşıma geçen sağlık ocağında vermişler ama başka bi marka,ben de merak ettim acaba bölgesel bi uygulama mı yoksa heryerde varmı diye...

Boğulma önleyici yastığı diyosun galiba ben de ondan alsam mı diyorum ama,sırt üstü mü devam etse acaba düz yerde...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Buzdolabında saklıyorum evet canım.Ben kendim alıyordum,arkadaşıma geçen sağlık ocağında vermişler ama başka bi marka,ben de merak ettim acaba bölgesel bi uygulama mı yoksa heryerde varmı diye...

Boğulma önleyici yastığı diyosun galiba ben de ondan alsam mı diyorum ama,sırt üstü mü devam etse acaba düz yerde...

Evet Babuşum odur sanırım. Ben çok memnun kaldım bu yastıktan ama artık dönmeye çalışıyor, şimdi de ya dönmeye çalışırken o yan bariyer koruyucu olmaz da bu seferse düşer gibi olursa diye tırsıyom... Ne yapsak ki yaaa düz zemine direkt yatırsak mı ki? Böyle yatıran var mı ki kızlardan?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Noyan da öyle canım, istedigi gibi yatıyo :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Canım benimkisi yüzüstü yatıyor hep.Yan yatmıyor hiç, yan yatırsam hemen dönüyor.

Sağlık ocağı ücretsiz mi veriyor yoksa reçeteye mi yazıyor canım?Arkadaşım sağlık ocağı ücretsiz veriyor dedi de onu merak ettim.

Ücretsiz veriyor.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kızlar bugün Gülben'in programını izledim trt de. Bir konuğu vardı bir blog açan bayan.Sütü olan gönüllü anneler sütü olmayan annelere süt veriyorlar..Benim aklıma yattı, eşimle konuştuktan sonra bir form doldurucam ve inşallah oğlumun bir süt annesi olacak..Tabi bi de süt kardeşi :)
Google'a "markaanne" yazınca çıkıyor.

ben de imkansız istemem hastalıktan değil de daha çok kıskançlıktan
beni uyuz eden ark.la aramızda 1 ay var o bile deseydi asla izin vermezdim

Selam güzel annler
Nette sorun vardı giremiyordum. Öncelikle ilk anneler günümüzu kutluyorum. Oglusum güzel bir çiçek gönderdi ve çok şık bir küpe aldı.:tatlim cumartesi günü mevlüt yaptık çok güzel geçti,
Babusum geçmiş olsun, ada kaza atlatmış.

Allah kabul etsin cnm hediyeni de güle güle kullan

azo ben de gazete de
biz bugün 4. ay aşılarımızı olduk... ikili karma çok yaktı. aşıdan önce yarım çay kaşığı calpol verdim ateşi çıkmadı çok şükür.

5. aya da başladık :))))
yoğurtla ek gıdaya başlayabilirsin dedi hemşire ama daha başlamayı düşünmüyorum doğrusu. çocuk dr.na gidince başla derse başlayacam.

geçmiş olsun cnm
5.ayınız da hayırlı olsun

:) 3 tane bişe almış Hayatım, en güzeli de çiçeklerdi, onu kızım almış çünkü :)

3 tane ne almışşşş ne almışşşş :D

Kızlar siz bebeler uyanıkken oyalamak için neler yapıyosunuz? Ben sırf zaman doldurmak için altını nerdeyse yarım saatte açıp kapatıyorum. Bide zaten şimdi altını kapatırken ağlamaya başladı, kapatmayayım istiyor, kendini ayaklarından itekleyip bezden kurtulmaya çalışıyor :D :D

altını açıyorum
gıdıklıyorum
manyak manyak kalkıp göbek atıyorum
yatakta onunla uyuyorum
oyuncaktan anlamıyo hiççç ilgilenmiyo
dönence çıngırak vs.
konuşcan öpecen ilgilencen

Ben de altını açıyorum, evi turluyoruz, bol bol konuşuyorum..Delirmiş gibi sesler çıkartıyorum gülüyor :D Bi de kucakta hop hop yaptırıyorum.

benim dr hoplatma beyin sarsıntısına sebep oluyo dedi

Yoğurdu günlük mü yapıcaaaaaaaaaz? 1 gün yapsak 1 gün yapmasak da önceki gün yaptığımızı versek olmuyomuymuş? Bide inek sütünden mi yapıcaz keçi sütünden mi?

:utan: Benim kollarım ağrıyo ev turlarken çok yoruluyorum...

inek sütü alerjik reaksiyndan dolayı yasak

Benim kızım müzisyen olcak galiba,ne zaman ona şarkı söylesem çığlık çığlığa gülüyo :D

sesini kötü buluyo olmasın kaaac

yan yatırma yastığına koyuyorum ama sırtüstü yatıyo

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

monovit d3 bizimki, sağlık ocağı vermişti ücretsiz, hatta az kaldı dedim 2.yi de verdiler.
bugün de demir damlası verdi.4. aydan itibaren veriyorlarmış.

bizimki de aynı.

yan yatmıyordu ta ki bugüne kadar, biraz önce kucağımda uyuduğu gibi yatırdım, dönmedi uyanana kadar öyle kaldı.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kızlar arkadaşımla ilişkimi kesiyorum artık
arayıp bişi demicem ama ararsa bakmıcam geri dönmicem gitmicem
çok sinirim bozuk gerçekten
daha demin yine ağladım
ablamla dün görüştük anneler gününde annemde toplandık
öyle bişi olsa bile söylenir mi dedi
ben zeten 2li testten başka bişi yaptırmadım
3li beşli detaylı vs.
ne gelirse Allahtan dedim
gelişim geriliği var ise bile o benim biricik oğlum onu herşeyden çok seviyorum yazrken bile ağlıyorum
kendime ağlıyorum
o gelişim geriliği var derken senin oğlun obez deiyemedim bile iyiniyetimden mi, Allah korkumdan mı bilmem

leader cnm sağol telsiz için

lilacs üzüldüm eşinin tutumuna

kızlar görenler nolur
bebeklerinn kaç haftalık ve kaç kg olduğunu yazar mı benim için
hayatım şahin gayet normal gelişiminde olan bir bebek sen kimseyi kafaya takma
bişey değil
kızlar bu arada huggies in organigini sevmemiştim ama gecen gün mecbur kaldım bi paket aldım yolüstünden. bu mega kuru die bişi. ben gece defenin alrını degiştirmiyorum kaka da yapmıyor uykus dagılmasın die. prima dan tut bim in bezine kadar hepsini denemişligim var huggies de dahil. ama bu huggies haketten parasına degdi yani. sabah cocugun kıcında 10 saat duran bez kütük gibi olmuss o kadar doluyduu ama popişi kupkuruydu. daha da baska bez almam
bez konusunda hiç takıntım olmadı öyle çok bilindik markalarda kullandım hiç akla grlmeyecek çok dandirik markalarda kullandım kızlar inanki bazen fiyatlara bakınca saçmalık geliyo yok organikmiş yok pamukluymuş bilmem ne hepsinin içeri aynı gerçekten tek tek kulalndıgım için söylüyorum bu bebekten bebeğede değişir çok hassas teni olan bebekler çok benim oğlanda huggies dışında hiçbir bez pişik yapmadı onun dışında prima kalite olarak üst seviyede bir marka memnun kaldım yeşil paket
huggies malesef hem çişi taşırıyo hemde çocugu pişik yapıyo
molfix eh işte orta seviye ürün fiyatta prima ile aynı
2 marka yazcam bilen vardır belki şu anda o ikisinden birini alıyorum prima ile birebir eş değer ürün baby star ecrinin dediği gibi bezi sabaha kadar kaldıgı durumlarda bile kütük gibi oluyo bez taşırmıyo ve içi süper çok memnunum fiyatıda inanılmaz uygun
birde bim marketlerinde satılıyo bez pastası yapmış görümcem kokusundan merakla kullandım oda primanın premıum care yle eş değer jeny welly die bir marka süper kokuyo kremli bir bez ve pamuklu
yanlız şu bir gerçek çocugu pişik yapan bezler değil kullandıgımız ıslak mendillere dikkat etmeliyiz ve çocugumuzun totosu kurumadan asla altını kapatmayın nemli kalması bebeği pişik yapıyo ukalalık kabul etmeyin sakın yavrular narin büyütmemek adına her türlü şeyi çocugumda denemekten yanayım :ask: paylaşmak istedim
12.05.2012
Halilim
Saat 07,30
3,40gr
48 cm
Allahıma çok şükür alım kucağıma evladımı.

oyyyy kuzum halilcim hoşgeldin rabbim hayırlı saglıklı analı babalı büyütmeyi nasip etsin cnm

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ben de imkansız istemem hastalıktan değil de daha çok kıskançlıktan
beni uyuz eden ark.la aramızda 1 ay var o bile deseydi asla izin vermezdim

benim dr hoplatma beyin sarsıntısına sebep oluyo dedi

Doğru ben de kıskanırım ama önemli olan onun beslenebilmesi, bu fedakarlığı yapıp dayanırdım ama babuşun dediklerinden sonra annemle konuştuk vazgeçtik..Allah korusun süt verecek annenin kendisinin de bilmediği bir hastalığı olabilir dedik.

Ama ben oğlumu dik tutunca kendi hopluyor deli gibi netcem ya kız :D He hoplatma deyince atıp tutmuyorum, koltuk atlından tutup bacaklarımın üstüne koyuyorum hop hop diyom hopluyo :D

birde bim marketlerinde satılıyo bez pastası yapmış görümcem kokusundan merakla kullandım oda primanın premıum care yle eş değer jeny welly die bir marka süper kokuyo kremli bir bez ve pamuklu
yanlız şu bir gerçek çocugu pişik yapan bezler değil kullandıgımız ıslak mendillere dikkat etmeliyiz ve çocugumuzun totosu kurumadan asla altını kapatmayın nemli kalması bebeği pişik yapıyo ukalalık kabul etmeyin sakın yavrular narin büyütmemek adına her türlü şeyi çocugumda denemekten yanayım :ask: paylaşmak istedim

oyyyy kuzum halilcim hoşgeldin rabbim hayırlı saglıklı analı babalı büyütmeyi nasip etsin cnm

Geçen bimde gördüm o ürünü de hiç duyulmamış diye almadım.Ben molfix kullanıyorum, kalınlığı dışında bir sıkıntım olmadı.Bi de ben hala pamuk ve su ile temizliyorum.Dışarı çıkarsam o zaman yanıma ıslak mendil alıyorum sadece.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Doğru ben de kıskanırım ama önemli olan onun beslenebilmesi, bu fedakarlığı yapıp dayanırdım ama babuşun dediklerinden sonra annemle konuştuk vazgeçtik..Allah korusun süt verecek annenin kendisinin de bilmediği bir hastalığı olabilir dedik.

Ama ben oğlumu dik tutunca kendi hopluyor deli gibi netcem ya kız :D He hoplatma deyince atıp tutmuyorum, koltuk atlından tutup bacaklarımın üstüne koyuyorum hop hop diyom hopluyo :D

Geçen bimde gördüm o ürünü de hiç duyulmamış diye almadım.Ben molfix kullanıyorum, kalınlığı dışında bir sıkıntım olmadı.Bi de ben hala pamuk ve su ile temizliyorum.Dışarı çıkarsam o zaman yanıma ıslak mendil alıyorum sadece.

azom yavrum nbr?? dene bi istersen kuzeyin toto nazikse alma sonra pişik filan olursa üzülürüm ben huggies arıtılmış sudan yapılmış ıslak havlusu var ben onu kullanıyorum molfix ilk dogdugunda babam almıştı 2 paket güsel bir bez ama prima ile aynı fiyat oldugu için primayı tercih ederdim dogrusu yenidoğan ünitesindede canbebe kullanıyolardı oda pişik yapmamışdı oğlanı

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar