2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kızlar hepinize tesekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için...oturdugum yerde biraz bakınayım dedim.ek gıdalardan konusmussunuz..
simus canımalıntı yaptım cıkmamıs
canım benim bildiğim ve doktorumuzun dediği ilk meyve pürelerinden baslıcaz yogurt daha 5.ayın sonunda hatta ilk bikaç gün elma sonra armut sonra havuc falan seklinde. bende bi liste var bi ara yazarım size..ayrıca yogurt yapma meselesinde arkadasımın kızı 1 yasında oldu o yogurdu hazır mama sütünden yapmıs doktorunun tavsiyesiyle.yani verdiğimiz mamadan süt yapıp sonra yogurt mayalamıs benimde kafama epey yattı.anne sütünden yogurt gibi bişey süperk olur dedim :) gerci ben ireme cay bardağında mayalardım günlük ama o zaman bunları bilmiyordum.

babusum bende elaya yayıyorum pişik kremini chicconunkini kullanıyoruz sükür bi sorun yasamadık.her bi yerine sürüyorum yoğurt gibi :)

baska ne dicektim ben yaa :ajan:alıntılarım cıkmıyo bu ipad öldürecek beni..neysem bi daha okuyayım...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Yok kız 2 ay emzirebildim :(

OLSUN CANIM SAĞLIKLI OLSUNLAR DA ÖNEMLİ DEĞİL

bizimkide ellerini dondurma yalar gibi yalıyo ama emzikte emiyo 20 gnlükkenden beri

ben atıyorum ne allah verdiyse 50 cc 100 cc gün içinde kullanıyorum bazen cünkü çok sık emince yetmiyo arada sağdığımı veriorum şu anda kucağımda gaz sancısı var zapdedemiyorum 3 aylıkta bitti ne zaman geççek bilmemki :(

maşallah de o zaman nazik değil yavruşum i.yilik cnm ne olsun sancılarla başımız dertte ter iiçinde kaldı kuzum ağlamaktan acaba yalancı emziği çekercen cok cok o mu hava kaçırıo die sorcaktım azo sizde varmı şikayet?

İİ MAŞALLAH AT ATABİLDİĞİN KADAR

Pişik kremi ne kullanıyosunuz kızlar?
Ben hamileyken chicco çantalı set almıştım onun içinde pişik kremi de vardı.Lilacstı galiba bepanthene krem içinde kortizon var deyince onu kullanmaya başlamıştım.Güzel ama çok yoğun,sürmesi zor.Emilmesi zor.
Sonra Bübchen aldım,losyon kıvamından az daha yoğun kolay emiliyor.
Güzel mi değil mi bilemiyorum,Ada bugüne dek pek pişik olmadığı için...
Ama herkes çok öneriyor diye aldım,emilimi filan da iyi olunca kullanıyorum şimdilik.
Bi de siz pişik kremini her alt açışta sürüyo musunuz ve nerelere uyguluyosunuz? ben gün içinde belki 1-2 sefer sürmüyorumdur kalanında hep sürüyorum.Ve kukuş,popo,poponun arası,bacakların kıvrımları,bezin lastiklerinin denk geldiği yerlere sıvıyorum :D çok mu sürüyorum ki?

ben nivea kulllanıyorum
bi kere pişik olduk
dr da bi krem sürdük o verdi anında geçirdi
sonra bi yerde okudum amerika'da falan kullanılan tercih edilen ürünmüş
desitin

benim tocamda bulşk makinem bozuktu ne zamandır süpriz yapıp onu almış anneler günü hediyesi olarak notuda şu karıcım anneler günün kutlu olsun oğlum bunu almamı istedi annecimle daha çok vakit geçirmek istiyorum dedi güldüm sağolsun hediye bahane önemli olan 2 çift tatlı söz

güle güle kullan canım

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Azoşum süt anneliği fikri bana da hiç sıcak gelmedi yettiği kadar kafana takma balım bende 2 ay emzirdim
Bende bugün prima mavi paket aldım bakalım nasılmış hugges stoğumuz bitti prima daha iyi gibi
Ben büyük oğluma 4 aydan sonra günlük fincana mayalıyordum paket sütle o zaman inek sütü vermeyin gibi bişey yoktu hatta sütle bisküvi falanda yapıyordum netten araştırdım devam sütüyle yapın diyor denedim ama olmadı eşimde araştırmış en sağlıklısı keçi sütü diyor yinede doktorumuza sorarız gelecek ay
nıvea kremli ıslak mendile başladık çok beğendim yumuşacık bebeksi kokuyor
Babuşum sebamed pişik kremi almıştım ama bir kere kullandım maşallah bir daha pişik olmadı oluşum

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Azoşum süt anneliği fikri bana da hiç sıcak gelmedi yettiği kadar kafana takma balım bende 2 ay emzirdim
Bende bugün prima mavi paket aldım bakalım nasılmış hugges stoğumuz bitti prima daha iyi gibi
Ben büyük oğluma 4 aydan sonra günlük fincana mayalıyordum paket sütle o zaman inek sütü vermeyin gibi bişey yoktu hatta sütle bisküvi falanda yapıyordum netten araştırdım devam sütüyle yapın diyor denedim ama olmadı eşimde araştırmış en sağlıklısı keçi sütü diyor yinede doktorumuza sorarız gelecek ay

bende keçi sütü saglıkı diye biliyorum. Atatürk orman çifliğinin günlük keçi sütü çok güzel oluyor. devam sütü ile yaparken mayayı biraz fazla katmak gerekiyormuş.

Ben tupperın küçük kaplarını aldım kapaklı. Onda yapmayı düşünüyorum.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Kizlar size anormal gelecek ama benim kizim son gunlerde gunduzleri yiyor iciyor uyuyor uyanikken de mutfakta ben is yaparken parmaklarini yalarjen beni izliyor sakinlesti aglamasi falan cok azaldi sizler oyalamak icin bayagi mesai harcadiginizi okuyunca sacma gelecek ama benim kizima bisey mi oldu diye dusundum biliyorum Allahtan belani mi istiyorsun der gibi bi soru:D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
bende keçi sütü saglıkı diye biliyorum. Atatürk orman çifliğinin günlük keçi sütü çok güzel oluyor. devam sütü ile yaparken mayayı biraz fazla katmak gerekiyormuş.

Ben tupperın küçük kaplarını aldım kapaklı. Onda yapmayı düşünüyorum.

evet Tanselim marketlede AOÇ günlük sütleri oluyor keçi sütünüde gördüm doktorumuza sorup öyle yapalım diyorum
devam sütüyle nasıl oluyor diye meraktan yaptım sulu bişey oldu sonuçta onuda inek sütünden yapılmış mayayla yapmak zorundasın

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
kızlar

1-sütün bittiği nasıl anlaşılıor
2-kaç numara bez kullanıyosunuz
Benim sütümün azaldığını hem emerken bebeğimin ağlamasından hemde sağdığım zaman her geçen gün az cc çıkmasından gögüslerin küçülmesinden anladım
3 numara bez kullanıyorum canım
Kizlar size anormal gelecek ama benim kizim son gunlerde gunduzleri yiyor iciyor uyuyor uyanikken de mutfakta ben is yaparken parmaklarini yalarjen beni izliyor sakinlesti aglamasi falan cok azaldi sizler oyalamak icin bayagi mesai harcadiginizi okuyunca sacma gelecek ama benim kizima bisey mi oldu diye dusundum biliyorum Allahtan belani mi istiyorsun der gibi bi soru:D

haaa haaa evet Allahtan belanımı istiyorsun kızım sennnn:1:
Benimkide sakin bir çocuk MAŞALLAH çok ağlamıyor bende yemek yaparken ana kucağına koyuyorum sessizce beni seyrediyor tabii her zaman değil bazen damarı tutuyor:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
kızlar

1-sütün bittiği nasıl anlaşılıor
2-kaç numara bez kullanıyosunuz

canım sütünü sağ bakalım kaç ml çıkıyor. O zaman anne sütüne ek olarak mama verip vermeyecegine karar verirsin.

B u bez konusunda çok müzdaribim. Prima 3 sızdırıyor, prima 2 sıkıyor. Selimin bacakları ince olunca prima 3 sızdırıyor galiba. bazen prima 2 bazen prima 3 kullanıyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Allah iyiliğini versin emi. Ne güzel kızn duruyormuş işte. Selimle ilgili ben hiç bişey diyemiyorum. Anı anını tutmuyor.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

Benim sütümün azaldığını hem emerken bebeğimin ağlamasından hemde sağdığım zaman her geçen gün az cc çıkmasından gögüslerin küçülmesinden anladım
3 numara bez kullanıyorum canım

haaa haaa evet Allahtan belanımı istiyorsun kızım sennnn:1:
Benimkide sakin bir çocuk MAŞALLAH çok ağlamıyor bende yemek yaparken ana kucağına koyuyorum sessizce beni seyrediyor tabii her zaman değil bazen damarı tutuyor:)

maşallah oğluna benim kinin durması çok az

canım sütünü sağ bakalım kaç ml çıkıyor. O zaman anne sütüne ek olarak mama verip vermeyecegine karar verirsin.

B u bez konusunda çok müzdaribim. Prima 3 sızdırıyor, prima 2 sıkıyor. Selimin bacakları ince olunca prima 3 sızdırıyor galiba. bazen prima 2 bazen prima 3 kullanıyorum.

cnm mesela bütün gün emzirdim sağdım o zaman çıkan süt mü yoksa tüm gün emzirdikten sonra sağıp günün toplamı mı?

biz de 3-4 numara prima

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar