2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
datlumm benimm kıssss 59 cm 5600 gr. ama asm den gelen mesj da söyle diyo bak; ücüncü ayın sonunda kızınızz 4.6 ile 6.4 kg agırlıgında ,56_62 cm boyunda olmalıdır.oglunuzsa 5 ile 7 kg arasında 58 ile 64 cm boyunda olmalıdır:ask: yani sahin oglanınn masallahı varr cnmmmm

çok sağol cnm benim

8 yaş geç değil mi cnm ya? Çocuk ne kadar geç olursa o kadar korkuyormuş.. piskolojisi alt üst oluyormuş.. Doktor öyle dedii..:S Şuan yani altı bezliyken sünneti yapılırsa daha çabuk iyileşiyormuş duyduğum kadarıyla bende o nedenle yakın bir zamanda memlekete gitcem gidince yaptırayım diyorumda.. Sorun yok yani cnm..Hem lokal anestezi ile olduğu halde yinede zor mu oluyor.. Çünkü bende aşılarda felan dayanamıyorum..Odadan dışarı çıkıyorum.. Genel anestezi istemiyorum cnm hem o nedenle sordum 6 aydan sonrada lokal yapıyorlarsa iyiymiş.. Bakalım gidince fikir birliğiyle karar veririz.. Ya bende anlamadım bez olayını ilk yeni doğan prima aldım sonra molfix indirimdeydi ondan aldım..Geçenlerdede eşim prima almış ama hep yanlardan sızıyor..Molfixde hiç yaşamamıştım sıkıntı..Sadece molfix primaya göre biraz kalın..Artık ince kıyafetler giydirdiğim için şiş şiş durmasın diye primayı tercih etmek istemiştim güya.. Bakalım belki benimkinde üretim hatası vardır..Teşekkür ederim ilgin için saol cnm..

Tatlım boşuna kendini üzüp hırpalıyorsun.. Diğer mesajında okuduğum kadarıyla boyu 63 cm miş.. Bence çok iyi..Bizde 3 aylık kontrole gittiğimizde boyumuz 60 cmdi.. Yani buda bnm bebeğimde gelişim bozukluğu olduğunu göstermez.. Bak seninki daha iyi hem..Keşke elimizden gelsede öyle boş konuşanları takmasak ama işte.. Herkes birşey söylüyor bak sana birşey anlatcam.. Hafta sonu eşimin arkadaşları geldi şehir dışından Urfayı gezidrcez ben ilk kez görüyorum onları bana kalkmışdiyorki hanımı aaa senin bebek çok ufak hiç 3,5 aylık gibi durmuyor.. Sonra diğer kadında ona dediki senin bebeklerin asıl iri doğuyor..Bende gülümseyerek aslında normal 3,5 kilo doğdu dedim.. Sonra onları yolladık AVM ye gittik oğlumu emzircem emzirme odasına girdim ordaki kadında demez mi aaaa ne tombiş bir bebek.. Benimoğlum çok zayıf diyor..Yuh dedim yaaa..Oğlu 1,5yaşındaymış ..1,5 yaşındaki oğluyla benim yavrumu karşılaştırıyor hem çocuğun bacaklarını görsen tombiş tombiş nazar değmesin diye hemen saldırıya geçiyor aklısıra.. velhasıl aynı gün içerisinde bir arkadaş çok zayıf bebeğin dedi diğer çok kilolu dedi aslına bakarsan normal kiloda.. Bu arada kolyende çok güzel güle güle kullan..

herkes ayrı bişi söylüyo ya insanlar çook düşüncesiz
çok sağol desteğin için

Öncelikle güzel dileklerine amiiiiiiiiiiiiiin diyorum Azoşum...

Aşı mevzuunda sanırım ben de öyle yapacağım. Rota bana çok büyük ders oldu, kaldırmadı demekki yavrumun bünyesi. Daha da yaptırmam.

Spiral konusunda da içimi rahatlattın sağolasın :huhuu:

Limoncum teşekkür ederim, halen kanamam var. Orkid takmaktan pişik olucam bu gidişle... Benimki az az kaka yapıyor, sanırım sütüm çok azaldı, çok uzun zamandır hiç dolu dolu kaka yapmadı, azıcık yapıyo ve sık sık yapıyo anlamadım ben de... Sünnet olayı hakkında hiç bi fikrim yok ama benim oğlum olsaydı ben hemen yaptırırdım. Eşim sünnetini hatırlıyo ve tek hatırladığı da canının çok yandığı çok ağladığı. Sanırım erken yaptırmak, bilmezken yaptırmak daha iyi. Ama tabi bilemem....

Nazom inşallah kurtulmuşsundur diş sıkıntından. Spiral bilgilendirmen için de çoooook teşekkürler :huhuu:

Üzülme kııııız benim de senden farkım olmadı. Eşim bi çiçek bile almadı. Çünkü cumartesi günü annesinin ölüm yıldönümüydü, pazar günü de annesinin yanına gitti. Heee sabah seni çok seviyorum, anneler günün kutlu olsun dedi. Kahvaltı hazırladı evi topladı sanırım hediyem de bu oldu. Gerçi hediyen yetişmedi, özel bişe yaptırıyom diyo ama bakalım ne zamana yetişecek :D :D

İnşallah bebikom. Rota aşısını burda hemen hemen herkes yaptırdı, bir tek benimkinde tüm yan etkiler görüldü. Etkilemek istemem. Muhakkak faydası daha çoktur ama benimki nanemolla sanırım biraz bünyesi kaldırmadı... Bide bak sizin ora yazlık yer, yazın annene gidersin bebişi havuza mavuza sokarsın bunları da düşün de ona göre karar ver bence...

Ooooooooooooh daha niceleri olsun inşallah :huhuu:

Kes kız görüşme daha da. Ben sana telefonumu veriim sıkıldıkça beni ara. Ağlama da valla bak döverim seni :sinir: Şaka bi yana, cidden ağlama kendini üzme, Şahinin kilosu maşallah gayet normal ayrıca boyu da uzun. Demek ki boya verdi yavrum. Bide kendin de demişin ben hep zayıftım diye, kendin zayıftın hep de çocuktan ne bekliyon, topaç gibi mi olsun yavrum. Sağlığı sıhhati yerinde olsun, aklı fikri sağlam olsun da varsın zayıf olsun, tombiş olsun önemli değil... Bu arada kolyene de bayıldım güle güle kullan. Benim takabildiğim tek aksesuar, yüzük hariç küpedir, şimdi küpe de takamıyom bu zillinin yüzüne:D :D

Hhhhhh benim iş arkadaşlarım aradı, eşim, annem, babam ve kardeşim. Eşimin süper(!!!????) ailesi her zamanki gibi umursamadı... :D

sağol bitanem desteğin için

benim de kaynanayı arayınca senin de kutlu olsun dedi

öyle dediyse alacaktır sabret :)

Naapıyosunuz kızlar? Herkesler iyi mi? Biz iyiyiz hamdolsun ama gene bi sorunumuz var... :D

Şimdi benim sütüm epey azaldı, iyice dengesizleşti, bi var bi yok. Yakında kesilir sanırım tamamen. Ben de mama vermeye çalışıyorum ama benimki kesinlikle ağzına plastik bişe sokturmuyo. Biberonun ucunu bile sokunca öööööööööööö diyo öğürüp ittiriyo, bugün mamayı kaşıkla vermeyi denedim bastı yaygarayı. Ben naapcam yaaa nası beslicem bu çocuuu?

Bide dün elini ağzına çok sokuyo, yalancı meme verirsem belki elini sokmaz diye deneme yaptım. Memeyi soktum ağzına sokmamla ööööğ deyip atması 1 oldu, biraz ısrar ediim dedi bi daha soktum gene aynını yaptı veeeeee 3. denememde bir kustu ki kafası bile kusmuk oldu :( :( Sonra kendime çok kızdım almıyo işte ne inat ediyosun diye. Sonra tek başıma yıkamak zorunda kaldım... Ama o kadar üzüldüm ki anlatamam. Çocuk öksür öksür bi hal oldu, tüm sütler ağzından burnundan dışarı çıktı. Bide burnunu çektim... :(

sütün azaldığını nasıl anlıyosun

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam annişleeer,

bakınayım dedim. aslında çooook uykum var. yarın okula yarım saat geç gitcem 4 saat erken çıkcam, ona güveniyorum galiba 55:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar bu arada huggies in organigini sevmemiştim ama gecen gün mecbur kaldım bi paket aldım yolüstünden. bu mega kuru die bişi. ben gece defenin alrını degiştirmiyorum kaka da yapmıyor uykus dagılmasın die. prima dan tut bim in bezine kadar hepsini denemişligim var huggies de dahil. ama bu huggies haketten parasına degdi yani. sabah cocugun kıcında 10 saat duran bez kütük gibi olmuss o kadar doluyduu ama popişi kupkuruydu. daha da baska bez almam

Ben huggies organik pamukluyu da beğenmiştim.Geçen gün migrosta gördüm o mega kuruyu,dedim elimdeki stoklar bitince bunu da deneyeyim.
Huggies'in normalini de denedim ben o mor paketleri,cidden kütük gibiler,esnek ve yumuşak değiller ama pişik yapmadı,kuru tuttu doğrusu...
Primanın yeşil paketlerini de kullandım o da güzeldi.
Yalnız en son anneme gelirken evdekileri yük etmeyeyim kendime,Eskşehirden alırım demiştim,burdan prima aktif bebek aldım o mavi paketleri,4 numara,çok memnun kaldım.4 numara oluşu mu yoksa aktif bebeğin daha ince oluşumu bilmem ama Ada da çok rahat etti.
Prima premium caredan da inceler...Zaten prima premium care da sıvı kaka emme özelliği 4 numaraya kadar.4e geçince artık onu almaya gerek yok bence.
Sanırım ben prima aktif bebekle devam edicem stoklarım bitince.Yalnız şu mega kuruyu bi denerim...

Hhhhhh benim iş arkadaşlarım aradı, eşim, annem, babam ve kardeşim. Eşimin süper(!!!????) ailesi her zamanki gibi umursamadı... :D

Ben Eskişehirdeyim şu an eşim İstanbulda,sabahın köründe aradı çok şaşırdım,çünkü eşim doğum günleri,yıldönümleri falan gibi özel günlerde çok zayıftır...Nasıl hatırladı bilemiyorum :) ya bi yerden duydu,ya biri hatırlattı :D
Kardeşim aradı,eski ev arkadaşım aradı ve birkaç akrabamız...
Annem sürekli giyindiği mağazadan zorla birkaç abiye aldı bana :) Yemeğe götürdü :)
Eşim hediye almışmıdır merak ediyorum,çıkar kokusu İstanbula gidince ama sanmıyorum...
Eşimin süper ailesinden bir tek evli görümcem aradı.Onun da çocuğu var ve benden hiç hazzetmez ama,ilk anneler günüm olduğu için kutlamak istemiş hanım.Son tartışmalarımıza kadar kardeşlerimden çok seviyorum seni diyen ablası ise hiç aramadı.Anası da senin de kutlu olsun dedi sadece.Bu sene telefonla kutladım,seneye onu da bulamaz.

12.05.2012
Halilim
Saat 07,30
3,40gr
48 cm
Allahıma çok şükür alım kucağıma evladımı.

Canım Rabbim güzel kaderler yazsın evladına,analı babalı uzun,güzel bir yaşam nasip etsin.
Gözün aydın olsun.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kizlar

ve nihayet disimden kurtuldum yerinde kocaman damagima kadar atilan dikislerim kaldi 2 tane normaldogum yaptim ama bu ameliyat omrumden omur aldi uyusturucu almadan cekildi,sinüslerime kadar kist olmus onlar temizlendi en son agridan bayildim baska bisey hatirlamiyorum kendime geldigimde agzim dikis doluydu.beni en cok üzense devlet kanaliyla bu isi yaptirdim durumu mu biliyorlardi özel bir anestezi kullanacaklardi.kimsenin dosyama bakmadan hareket etmesi ve islem bittiginde aaa diger anestezi maddesini alabiliyormus denilmesi...napsam bunlarla ugrassam mihenuz bilmiyorum tarifi olmayan bir agrim var suratimin yarisi mosmor ve sis su dahil bise icemiyorum pipetle ne kadar giderse.Ela dun kudurdu süt yetersiz geldi sanirim mama verdim bi kac sefer istemedi aglayarak uyudu kuzum. allah bu sürecte yardimcin olsun diyorum 10 gun sonra dikislerim alinacak.moralim bozuk,keyfim yok,umarim hersey yakinda gecer opuyorum sizi...bebislere,kendinize ve dislerinize iyi bakin güzeller...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
benim bu minnoş sanırım şarkıcı olacak, ses denemeleri yapıyor...kendi sesini dinleyip dinleyip eğleniyor...daha çok bağırıyor...uyumadan önce de kendi ninnisini kendi söylüyor artık...

simuş, geçmiş olsun...inşallah alışır biberona sütün azaldıysa...

Ay maşallah annesi, sesini keşfetmiş :D
İnşallah alışır Lilacscım yoksa ne edeceğimi cidden bilmiyorum... Sağolasın :utan:

12.05.2012
Halilim
Saat 07,30
3,40gr
48 cm
Allahıma çok şükür alım kucağıma evladımı.

Hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olsun inşallah :)

selam nasılsınız sekerler?

İyiyiz çok şükür şeker sen nasılsın? Noyanım nasıl?

Ben Eskişehirdeyim şu an eşim İstanbulda,sabahın köründe aradı çok şaşırdım,çünkü eşim doğum günleri,yıldönümleri falan gibi özel günlerde çok zayıftır...Nasıl hatırladı bilemiyorum :) ya bi yerden duydu,ya biri hatırlattı :D
Kardeşim aradı,eski ev arkadaşım aradı ve birkaç akrabamız...
Annem sürekli giyindiği mağazadan zorla birkaç abiye aldı bana :) Yemeğe götürdü :)
Eşim hediye almışmıdır merak ediyorum,çıkar kokusu İstanbula gidince ama sanmıyorum...
Eşimin süper ailesinden bir tek evli görümcem aradı.Onun da çocuğu var ve benden hiç hazzetmez ama,ilk anneler günüm olduğu için kutlamak istemiş hanım.Son tartışmalarımıza kadar kardeşlerimden çok seviyorum seni diyen ablası ise hiç aramadı.Anası da senin de kutlu olsun dedi sadece.Bu sene telefonla kutladım,seneye onu da bulamaz.

Annenin jesti çok güzel olmuş Babuşum bayıldıııııım :) Benim eşim de nihayet alabilmiş hediyemizi :) Biraz kızdım aslında, çünkü pahalı bişe almış. Ben yakında maaş alamıcam, masraf etmenin hiç sırası değildi. Zaten bir de kooperatife para ödüyoruz, almasaymış iyiymiş ama sağlık olsun...

Bu görümceler çok fenalar yaaa, benim hamile olanı dün doğurmuş, eşim çok ilginç bi tavır sergiledi. Beni çok şaşırttı doğrusu... Epey uzun bir süre aramadı, taaa akşam aradı ve böyle son derece soğuk bi ses tonuyla hayırlı olsun falan dedi... Anlamadım ama bu tavrına şok oldum...

selam kizlar

ve nihayet disimden kurtuldum yerinde kocaman damagima kadar atilan dikislerim kaldi 2 tane normaldogum yaptim ama bu ameliyat omrumden omur aldi uyusturucu almadan cekildi,sinüslerime kadar kist olmus onlar temizlendi en son agridan bayildim baska bisey hatirlamiyorum kendime geldigimde agzim dikis doluydu.beni en cok üzense devlet kanaliyla bu isi yaptirdim durumu mu biliyorlardi özel bir anestezi kullanacaklardi.kimsenin dosyama bakmadan hareket etmesi ve islem bittiginde aaa diger anestezi maddesini alabiliyormus denilmesi...napsam bunlarla ugrassam mihenuz bilmiyorum tarifi olmayan bir agrim var suratimin yarisi mosmor ve sis su dahil bise icemiyorum pipetle ne kadar giderse.Ela dun kudurdu süt yetersiz geldi sanirim mama verdim bi kac sefer istemedi aglayarak uyudu kuzum. allah bu sürecte yardimcin olsun diyorum 10 gun sonra dikislerim alinacak.moralim bozuk,keyfim yok,umarim hersey yakinda gecer opuyorum sizi...bebislere,kendinize ve dislerinize iyi bakin güzeller...

Nazoşum çok geçmiş olsun... Çok üzüldüm anestezisiz çekmelerine... :( :( İnşallah acıların hemen hafifler, moralin yerine gelir... Devlette diş yaptırmak çok kötü. Babam da 4 aydır uğraşıyor protez olucak. Bi yaptılar oturmadı dişler, bi daha yaptılaar bu sefer ağzından düşüyo... :( Gene devam ediyo bakalım olucak diye ya hayırlısı...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kizlar

canım çok çok geçmş olsun,inşallah kısa zamanda hafifler ağrıların.babamın da damak kisti olmuştu zamanında ilk birkaç gün ağrısı sızısı olmuştu,senin gibi ameliyat anında bayılmıştı o da.ama birkaç gün sıkıntıdan sonra çabuk toparlamıştı,inşallah senin de öyle olur canım benim...
biraz ağrıların azaldıkça,moralin de yerine gelir...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Annenin jesti çok güzel olmuş Babuşum bayıldıııııım :) Benim eşim de nihayet alabilmiş hediyemizi :) Biraz kızdım aslında, çünkü pahalı bişe almış. Ben yakında maaş alamıcam, masraf etmenin hiç sırası değildi. Zaten bir de kooperatife para ödüyoruz, almasaymış iyiymiş ama sağlık olsun...

Bu görümceler çok fenalar yaaa, benim hamile olanı dün doğurmuş, eşim çok ilginç bi tavır sergiledi. Beni çok şaşırttı doğrusu... Epey uzun bir süre aramadı, taaa akşam aradı ve böyle son derece soğuk bi ses tonuyla hayırlı olsun falan dedi... Anlamadım ama bu tavrına şok oldum...

evet simuşum annemin jesti çok güzel oldu :)
çok spor giyinen biri olarak,napıcam bakalım abiyelerimle,klasik kıyafetlerimle :D
zorla ceket filan aldı bana :) ehehehehe :)))
Gaza geldim ben de frapan bi tarz mı edinsem diye

eşinin görümcene tavrının kokusu çıkar bakalım kısa zamanda,aralarında bi tartışma filan mı oldu acaba.çünkü senin eşinle benimki çok benzer tavırlar sergiliyo,normalde koşup gitmesi lazımdı gibime geliyo...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selam kizlar

geçmiş olsun canım inş kısa sürede iyileşirsin

Ay maşallah annesi, sesini keşfetmiş :D
İnşallah alışır Lilacscım yoksa ne edeceğimi cidden bilmiyorum... Sağolasın :utan:

Hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olsun inşallah :)

Nazoşum çok geçmiş olsun... Çok üzüldüm anestezisiz çekmelerine... :( :( İnşallah acıların hemen hafifler, moralin yerine gelir... Devlette diş yaptırmak çok kötü. Babam da 4 aydır uğraşıyor protez olucak. Bi yaptılar oturmadı dişler, bi daha yaptılaar bu sefer ağzından düşüyo... :( Gene devam ediyo bakalım olucak diye ya hayırlısı...

ne almışşşş ne almışşş :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kizlar

Çok geçmiş olsun tekrardan Nazom

Kızlar bugün Gülben'in programını izledim trt de. Bir konuğu vardı bir blog açan bayan.Sütü olan gönüllü anneler sütü olmayan annelere süt veriyorlar..Benim aklıma yattı, eşimle konuştuktan sonra bir form doldurucam ve inşallah oğlumun bir süt annesi olacak..Tabi bi de süt kardeşi :)
Google'a "markaanne" yazınca çıkıyor.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Selam canım iyidir senden naber?
Bugün diyete başladım,saçımı kestirdim, kaşımı aldırdım...Değişim sürecindeyim :p

ohh sefan olsun canım :utan: bende sacımı kestirdim öncesine nazaran bayaa kısa oldu ama cok rahat ettim cidden...
Adaya öpücükler :utan:
selam kizlar

ay canım benim yaa.. cok cok gecmiş olsun, bi an evvel saglıgına kavuş insallah...

saol balım iyiyiz hamd olsun.. Duru minnoş nasıl? Hediyeni güle güle kullan canım. Benim eşimde biraz pahalı bişey almış bende kızmıştım ama ilk anneler günü diye bişey demedim.

Benim de kardeşim aramadı anneler günün de cok bozuldum hala da bozuk atıyorum ona...:(

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar