2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
dur bakayım ona da. sağolasın :huhuu:

Valla 6 farklı hızı var, 2 ye ayarlıyorum zaten hızlı değil ki.. Bir de Allah korusun ama zararlı olsa üretmezlerdi sanırım... Ama şimdi sen böyle deyince bi tırstım

ya ne biletim bende ya ama surekli sallanamdıkca bisey olmaz sanıerım hem sevdiyse sanslısın orda oturur oyalanır iste benimkinin durcagını bilsem inan kosa kosa alcam ne derlerse ama bilemiyorum iste :( tek basımayım bide ben oturdugum sehirde ne annemler var ne esiminkiler tanıdık kimse yok butun gun helak oluyorum degilki bide yemek yapcam evi toparlicam falan hayal valla..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlar.. dün kızım gündüz hiç uyumadı. bende salonu temizlemek haric hiç iş yapamadım. sularda kesildi üstüne:D bangonun üstü yerle bir iken esim aradı annemi alıp getiriyorum aradı bebegi görcekmiş. bu da yeni moda beni degil esimi arıyo. ben hep arıyım sorayım nerde diyorum die direk onu arıyo heralde. cok gerildim ama calıstıgı için gelemeyen görümcem gelince sevindim. kızım uyumak bilmedi sonra. görseniz bayılıyodu ama bi türlü uykuya gecemedi. en son saat 11 bucuktu. kayınvalidem kucagında hala oynatmaya calısıyo uyanık die anne ben onu arkada yatırayım cok gec oldu dedim. sonra baktım laf yanlıs yere gidio onun 9 da yatması lazımdı dedim. ben cocugu arkaya götürüncede hemen kalktılar zaten. esim kapıda anne cekinme bak istersen hergün gel dedi.:bayil:

elektrik süpürgem viledam kovam ortadaydı. yine mi işin var dedi kayınvalidem. yapamıyorum ki bitsin dedim bi defneyi kucakla bi süpürgeyi iş bitmiyo. bangoyu da öyle darmadagın gördü hiçç tınmadım onlar otururken girdim topladım. sonra balkona cıktı. yere mandallar dökülmüşş sonradan gördümm hiiçç oralı olmadım. ya daha önceki gün dünya yemek yaptım götürdüm,limonata yaptım tası için götürdüm, bi günü bos bırakıyo ertesi gün al oglum beni kızı göreyim. e geldigin saat kızın uyku saati. bide söylüyorum konusurkenn ben aksama kadar iş yapamıyorum,hep kız kucagımda, ancak aksam keyif yapabiliyorum 11 gibi en gec yatıyorum falan. bu hafta hiçç dısarı cıkmıcam dedim işim var dedim o gün anlasın die. yok bigün ara verdi dün geldi. simdi bugün gelmicek yarın yine burda sahit olun. bide ben 2 günlük yemek yapmam evde ancak 2 kişilik yemek ya oluyo ya olmuyo. hep yedim dio ama biliyorum yicek ilave bişi yapmak zorunda kalıyorum. bi sabahtan haber ver ben gelicem de ona göre yemek olsun bişi olsun. karar verdimi 15 dk da bizde. cok özlüyorumm kızıı cokk çimin yagları eriyo diyip duruyo. zaten cocugumu paylasamıyorum allah var üstüne böyle konusunca daha cok gözüme batıyo. bugün aradı maas günüymüşş bezi maması vs var mı die soruyo. herseyyy var dedim hiçbişi alma. artık mama falan almasınn gebe gibi oluyorum böyle tavır da yapılmıyo. hep esimin yüzünden bunlar annemde kalmama izin vermedi dogumda sonuc bu.simdi bişi desen adı nankör olur

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Valla Bebikom, diş ise de inşallah vakitlice ve en az acıyla çıkarır tüm yavruşlar... Biz bile kocaman halimizle dişimiz söz konusu olduğunda bi geriliyoruz onlar ne yapsın... Allah hepsinin/hepimizin yardımcısı olsun...

Yaaa bu gelenin gitmek bilmemesi olayı çok kötü. Çok! Sinir oluyorum öyle yapanlara. Biz bebelere bi düzen oturtmaya çalışırken insanların bu düşüncesizlikleri beni çıldırtıyor. Bundan sonra gelen misafirim kim olursa olsun valla ben en geç 9.30 da kapatıcam ışıkları ya da eşim otursun misafirlerle ben müsade isteyip odaya gidicem. Cidden 1 gün şaşsın benimkinin düzeni, ertesi gün bildiğin burnumdan getiriyor.

Bu arada ben de Nazoşuma %100 katılıyorum süt mevzuunda ve düşüncelerime tercüman olduğu için çooooooooooook teşekkür ediyorum Sütü kesilen arkadaşlarım lütfen o güzel canınızı hiiiiiiiç sıkmayın. Allah herşeyi öyle güzel bir dengede yaratıyor ve ayarlıyor ki... Bizim mutsuz olduğumuz her işte bilmediğimiz ve belki hiç bilemeyeceğimiz bir hayır olduğunu düşünüyorum... Veren de yüce Rabbim, alan da... Herşeyde olduğu gibi... :ask: :ask:

Bebikom, sağa sola yatırmak için büyümediler mi artık? Ben sırtüstü yatırıyorum epeydir, yan yatmayı reddediyor...

Ay maşallaaaaaaaaah ne kadarlık sizin bebeğiniz ve ilk dişlerini ne zaman çıkarmıştı? Tavsiyeniz için de çok teşekkür ederim, bir de soğuk vereyim bakalım kaşıyıcıyı belki daha rahatlar

bir de oyun halısı almak istiyorum. şu tiny love tekmele oyna dan alan var mı? israil üretimiymiş, bi çekindim alsam mı almasam mı bilemedim.... :acep:

Çok sağol canım. Benim bebiş 9,5 aylık oldu. Abi olduk biz.. Bizim diş ilk 7 aylıkken çıktı. Üst 2 diş birden çıktı. Ertesi hafta da alt 2 çıktı.

Bizde Tiny Love almıştık. Maymun Adası olanından. 2 aylıktan beri kullandık, oğlum çok seviyor ve bayağı da oyalıyordu. Tavsiye ederim.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Birde oyun halısı olarak şunu çok beğeniyorum, oldukça büyük ebatları diğerlerine göre. Bebişler büyüdükçe oyun halısı dışına çıkıyorlar çünkü..

Tabii bunda Tiny Love gibi asılan, sallanan oyuncaklar yok..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar.. dün kızım gündüz hiç uyumadı. bende salonu temizlemek haric hiç iş yapamadım. sularda kesildi üstüne:D bangonun üstü yerle bir iken esim aradı annemi alıp getiriyorum aradı bebegi görcekmiş. bu da yeni moda beni degil esimi arıyo. ben hep arıyım sorayım nerde diyorum die direk onu arıyo heralde. cok gerildim ama calıstıgı için gelemeyen görümcem gelince sevindim. kızım uyumak bilmedi sonra. görseniz bayılıyodu ama bi türlü uykuya gecemedi. en son saat 11 bucuktu. kayınvalidem kucagında hala oynatmaya calısıyo uyanık die anne ben onu arkada yatırayım cok gec oldu dedim. sonra baktım laf yanlıs yere gidio onun 9 da yatması lazımdı dedim. ben cocugu arkaya götürüncede hemen kalktılar zaten. esim kapıda anne cekinme bak istersen hergün gel dedi.:bayil:

elektrik süpürgem viledam kovam ortadaydı. yine mi işin var dedi kayınvalidem. yapamıyorum ki bitsin dedim bi defneyi kucakla bi süpürgeyi iş bitmiyo. bangoyu da öyle darmadagın gördü hiçç tınmadım onlar otururken girdim topladım. sonra balkona cıktı. yere mandallar dökülmüşş sonradan gördümm hiiçç oralı olmadım. ya daha önceki gün dünya yemek yaptım götürdüm,limonata yaptım tası için götürdüm, bi günü bos bırakıyo ertesi gün al oglum beni kızı göreyim. e geldigin saat kızın uyku saati. bide söylüyorum konusurkenn ben aksama kadar iş yapamıyorum,hep kız kucagımda, ancak aksam keyif yapabiliyorum 11 gibi en gec yatıyorum falan. bu hafta hiçç dısarı cıkmıcam dedim işim var dedim o gün anlasın die. yok bigün ara verdi dün geldi. simdi bugün gelmicek yarın yine burda sahit olun. bide ben 2 günlük yemek yapmam evde ancak 2 kişilik yemek ya oluyo ya olmuyo. hep yedim dio ama biliyorum yicek ilave bişi yapmak zorunda kalıyorum. bi sabahtan haber ver ben gelicem de ona göre yemek olsun bişi olsun. karar verdimi 15 dk da bizde. cok özlüyorumm kızıı cokk çimin yagları eriyo diyip duruyo. zaten cocugumu paylasamıyorum allah var üstüne böyle konusunca daha cok gözüme batıyo. bugün aradı maas günüymüşş bezi maması vs var mı die soruyo. herseyyy var dedim hiçbişi alma. artık mama falan almasınn gebe gibi oluyorum böyle tavır da yapılmıyo. hep esimin yüzünden bunlar annemde kalmama izin vermedi dogumda sonuc bu.simdi bişi desen adı nankör olur

ecrincim canım haklısın,yazdıkkların bana hic yabancı gelmiyo eminim bi cogumuza da gelmez..seni anlıyorum gercekten hemen hemen herkeste var aynı dert sanki cocuk onların cocugu boyle bi asırı sahiplenme ustune dusmeler falan anneyi hice sayarmıs gibi sanki biz bu cocugu onların ailesi icin dogurmusuz gibi garip muameleler..dedigin gibi eslerimizde de kabahat asıl onların olaya el atmaları lazım bizi hic yuz goz etmeden ama nerde....
benimkide gelip haldır huldur temizlik yapmıstı evi hergun uyuz olmustum kızım agladıgında benden once o kosuyodu falan en sonunda yeter be diyip kışkışlıcaktım az kalmıstı yani zor sabrettim..
bisey deme ama yavas yavas mesafe koymaya basla caktırmadan boyle birden degil de yavas yavas tavrınla hareketlerinle sıyır kendini napcan baska :(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ecrincim canım haklısın,yazdıkkların bana hic yabancı gelmiyo eminim bi cogumuza da gelmez..seni anlıyorum gercekten hemen hemen herkeste var aynı dert sanki cocuk onların cocugu boyle bi asırı sahiplenme ustune dusmeler falan anneyi hice sayarmıs gibi sanki biz bu cocugu onların ailesi icin dogurmusuz gibi garip muameleler..dedigin gibi eslerimizde de kabahat asıl onların olaya el atmaları lazım bizi hic yuz goz etmeden ama nerde....
benimkide gelip haldır huldur temizlik yapmıstı evi hergun uyuz olmustum kızım agladıgında benden once o kosuyodu falan en sonunda yeter be diyip kışkışlıcaktım az kalmıstı yani zor sabrettim..
bisey deme ama yavas yavas mesafe koymaya basla caktırmadan boyle birden degil de yavas yavas tavrınla hareketlerinle sıyır kendini napcan baska :(

öyle yavas yavas dediin gibi. ama görümcem orda yasıyo. bişi oldu mu kıza görümcem bakıyo. dısarı cıkıyoruz dönüste yol oraya düsüyo illa esim sen orda bekle ben alcam die mecburen gidiyoruz. yazdıgım anda bile kızıyorum kendime kadın cırpınıyo ne nankörsün die. ama birine konusmam lazım size konusuyorum. haftada 1 gelsin basım üstüne herseyi yaparım. ama cat kapı cat kapı 2 günde 1 de olmuyo. ona gittigimizde görüyo zaten cocugu. bugün gitmeyelim yarın özledim. e insan aksam nefes almak istiyo cocuk uyurken. dün gece o gitti bende hemen yattım mecburen kocamın yüzünü görmedim hiç neyse gecicek bugünler biliyorum gülücem 2 ay sonra

(derken 1 yıl geciyomuss ben hala aynı seyden sikayet ediyomusumm:D:D)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
:D yok yok insallah cabuk gecer..kesinlikle haklısın ne kadar anneanne babanne de olsalar herseyin fazlası insanı yoruyo ya ben sahsen kendimden bıktırmazdım insanları yani fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler dogru demisler bence yani empati yapamıyo bunlar iste her istedikklerinde gelirler yerler icerler bizde bisi diyemeyiz..

yani is 'oglumun evi sana mı sorcam' a kadr geliyo yani cok sinir bozucu..Allah akıl fikir anlayıs versin boyle dusuncesiz insanlara baska bisey demiyorum ben :utan:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Kızlar ben salıncak aldım graco nun kızım çok sevdi çok şükür. şimdi kucak alışkanlığından kurtarmaya geldi sıra. uyanıkken hep ayakta gezmek istiyor kollarım sırtım çok ağrımaya başladı. var mı bildiğiniz duyduğunuz bir yöntem kucak alışkanlığını unutması için? ya da sizler ne yapıyorsunuz her kucak istediğinde alıp geziyor musunuz evde?

ah ah aynı dert bende de var, kucakta gezmek en sevdiği şey, daha da kötüsü kucakta ve ayakta uyuyor... yerine yatıramıyorum uyumadan, oturup sallasam o da olmuyor illa ayakta olacak.

bana da bir çözüm kızlar ya, tracy hogg kitabını aldım yatır kaldır yapayım diye, ama çok ağladı yapamadım. 20 dk da uğraştım, olmadı.

bir de oyun halısı almak istiyorum. şu tiny love tekmele oyna dan alan var mı? israil üretimiymiş, bi çekindim alsam mı almasam mı bilemedim.... :acep:

ben aldım, tekmele ve oyna çiftlik. beğendik ama keyfimiz yerindeyse oynuyoruz... 15-20 dk oyalanıyor işte.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar, geçmişe bakamadım. Tuna hep ilgi istiyor :)
bugün doktor kontrolüne gittik. memleketteyiz o yüzdn yeni bir doktor oldu yine. anası gibi tostosum da başka doktorlara gidiyor mecburen :(
Tuna maşallah yine kocaman adam olmuş. 64.5 cm, 7300 gr, baş çevresi de 41,5cm. doktor doğumdan bugüne kadar olan ölçümlerini sordu. anne sütünün mucizesi işte, yaramış sütünüz dedi. işe başlayacağım yetmediği durumlarda hangi mamayı kullanalım dedim. diğer doktorumuz gibi hayalet görmüşe dönmedi suratı :D birkaç mama önerdi. ama iyi mama yoktur unutma, önemli olan bebeğinin sevmesi ve ona yaraması dedi. sma ile başlayacağız gerektiği taktirde. ama mutlaka mutlaka son damlasına kadar sütünü sağıp bırak buna ek olarak dedi. e tabi dedim ben de.
rota aşımızı uyguladı. kuzum yaladı yuttu tabi sorun çıkarmadan :cokkomik:
ağzının suyu akıyor mu? elini emiyor mu? dedi. evet eveeeet dedim. parmağıyla dişlerini kaşıdı. Tuna mest oldu. arada siz de yapabilirsiniz bunu dedi. bir jel verdi. ağrılar, kaşıntılar için sürülecek damaklara. burnumuz hep tıkalı, öksürük olabilir, balgam var gibi dedi. serum fizyolojiğe devam, daha sık kullanın, bir sıkış ancak 2-3 saat rahatlatır onu dedi. bazı doktorlar antibiyotiği dayar, aman sakın haaa, uzak durun dedi. e biliyoz diye ukalalık edesim geldi ama kibarlığına acıyıp sustum :D
gel bakalım ne kadar güçlüsün sen minik adam dedi. ellerinden tuttu ve tosbaam ayağa kalktı :sok maşallah maşallah dedik aynı anda :cokkomik:
adam Tunayı kendi soydu kendi giydirdi, konuştu, gülüştüler,çokçok memnun kaldım. açıkçası kendi doktorumuzdan daha sevecendi. yani tatillerde gidebileceğimiz sağlam bir doktorumuz var artık yuppppppi :evet:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
simuşum

dentinox jel verdi doktor damakları için tunaya, bir de parmağınızla kaşıyın dedi

oyun halısı da tiny love maymun adası almıştık. memnunuz. saygılar efeem :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bugün doktor kontrolüne gittik. memleketteyiz o yüzdn yeni bir doktor oldu yine. anası gibi tostosum da başka doktorlara gidiyor mecburen :(
Tuna maşallah yine kocaman adam olmuş. 64.5 cm, 7300 gr, baş çevresi de 41,5cm. doktor doğumdan bugüne kadar olan ölçümlerini sordu. anne sütünün mucizesi işte, yaramış sütünüz dedi. işe başlayacağım yetmediği durumlarda hangi mamayı kullanalım dedim. diğer doktorumuz gibi hayalet görmüşe dönmedi suratı :D birkaç mama önerdi. ama iyi mama yoktur unutma, önemli olan bebeğinin sevmesi ve ona yaraması dedi. sma ile başlayacağız gerektiği taktirde. ama mutlaka mutlaka son damlasına kadar sütünü sağıp bırak buna ek olarak dedi. e tabi dedim ben de.
ağzının suyu akıyor mu? elini emiyor mu? dedi. evet eveeeet dedim. parmağıyla dişlerini kaşıdı. Tuna mest oldu. arada siz de yapabilirsiniz bunu dedi. bir jel verdi. ağrılar, kaşıntılar için sürülecek damaklara. burnumuz hep tıkalı, öksürük olabilir, balgam var gibi dedi. serum fizyolojiğe devam, daha sık kullanın, bir sıkış ancak 2-3 saat rahatlatır onu dedi. bazı doktorlar antibiyotiği dayar, aman sakın haaa, uzak durun dedi. e biliyoz diye ukalalık edesim geldi ama kibarlığına acıyıp sustum :D
gel bakalım ne kadar güçlüsün sen minik adam dedi. ellerinden tuttu ve tosbaam ayağa kalktı :sok maşallah maşallah dedik aynı anda :cokkomik:
adam Tunayı kendi soydu kendi giydirdi, konuştu, gülüştüler,çokçok memnun kaldım. açıkçası kendi doktorumuzdan daha sevecendi. yani tatillerde gidebileceğimiz sağlam bir doktorumuz var artık yuppppppi :evet:

maşallah tuna'ya..
mamaya sma ile baslicaz demissin onu onermesinin sebebi ne acaba ? yani aptamilden farkı fazlası yada eksigi varmı ki ?

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
tatlım her bebek farklı mama severmiş. o yüzden sırayla deniycez. ama sma'yı ilk söylemesinin sebebini demedi. muhtemelen deneyimdir :D

hı hı anladım..insallah cok zorlanmadan birine alısır :) benim cadı kızım hic hayır demedi mamaya ne versem yicek masallah ek besinlere gectigimiz zaman neler olcak bakalım :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

masallahh cnmmm pasayaa ne cabuk büyüdülerr:(
benim kuzu da ellerini tutunca kalkıyo artık. hatta daha kötüsü oto koltugu evde cok işe yarıyodu ama ondayken kendi kendine kalkıyo dün kapaklanıvericektiler sehpadan:( ben de yanında deilsem yere koyuyorum artık koltugu. koltuga falan da bırakamıyorum ordan da katlana acıla basında bıraksan sonuna gidiyo düz yatırsan yan buluyosun falan.. hareketli halleri zor olcak.. cok dikkat lazım:(

hayatıııımmmmm hadi hayırlısı cnmm. bende 1 kg daha vereildimm.. ama diyetisyen listesiyle olmuyo yediklerimi ve ekmegi azalttım.. aburcuburu da kestim öle. benimde önümde 17 kg var:(

hyrettt kızzz bebikomm nerdesinnn?? ilk defa girdigimde seni görmedimmmmkaaac:D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
yapmayın kızlar yahu...sütü kesilenler var aramızda.en azından benim ve laylanın kesildi.
anne sütü alamadı diye öss'de çuvallayacak dendi :D
şimdi tiksinç mama oldu :D
psikolojimi bozdunuz heeee :D:D
biz napalım komşu memeden süt mü çalalım yok işte içicek o tiksinç mamayı çare mi var :(
özür dilerim kullandıgım kelime için babuşum haklısın rabbim veren alanda aynı şekilde o nasip diyip üzmemek lasım kendimizi rabbim sağlık sıhhat versin öncelikle
Hışırdayan kırmızı bi çokoprens poşeti sabahtan beri basbas bağıran kızımı susturdu valla,tavsiye olunur.Şimdi ambalajla konuşuyo,elinde hışırdatıyo :D Deneyin pişman olmazsınız.Hem parlak renkli,hem sesli :D
poşetle oynamayı seviyolar evet bende farkettim babuşum
Merhaba kızlar
Bugün 3.ay kontrolümüz vardı,şükür gelişimi güzel dedi doktorunmuz. Rota aşısı yaptırdık,kuzum hiç sevmedi tadını. Bugün selimin dudagina armut deydirdim kızlar bi görün ya nasil sevdi. Sürekli dudağını yaliyor.
nasılsın tanselcimm geçmiş olsun umarım ağlamamıştır çok bende dün elma yiyodum iç kısmını uzattım dudadığa dogru resmen yaladı elmayı çokta sevdi

insan imreniyor dimi babuşum emzirenleri duydukça Allah daha çok versin emziren arkadaşlara sütleri bol bol olsun
ben sınavlarda çuvallayacaklarına inanmıyorum benim görümcemin oğlu 1 ay anne sütü almış çocuk şu an fen lisesine gidiyor hep derece yaptı notları 95 in altına hiç düşmedi onun için hiç üzülme alakası yok balım ayrıca büyük oğlumda 40 gün emdi gayet başarılı bir çocuk maşallah

amin layloşummm dediğin gibi süt içmiş içmemiş çok bir fark yok aslında canları sağolsunn
simuşum

dentinox jel verdi doktor damakları için tunaya, bir de parmağınızla kaşıyın dedi

oyun halısı da tiny love maymun adası almıştık. memnunuz. saygılar efeem :D
maşallah tosturuguma kız harbi sütünün maşallahı var allahım dahada bol etsin tuniş epey kg almış boyuda aynı şekilde
tatlım her bebek farklı mama severmiş. o yüzden sırayla deniycez. ama sma'yı ilk söylemesinin sebebini demedi. muhtemelen deneyimdir :D

yok littecım eşim tıbbı mümessil mamacılar sma mamasını pazarlayan mümessil fazla girmiş gözüne onunkini önermiş sana aptamil mama konusunda bir numara(ımmunofortisden sebeb) bebelac ise tat konusunda bebekler seviyor olarak çocuklar daha seviyor

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ya kızlar,kızım yine mızmızlandı ac degil altı temiz atesi yok sanırım yine damakları acıyo yada agrıyo :( napsam bilemedim uykusu var cok ama uyumuyo huzursuzlandı yine simdi zor uyuttum sallaya sallaya sonra bi baktım ki uyurken bile agzından salya aktı kuzumun heralde damakları acıyo yani :(
cok aglarsa uyuyamicak olursa yarım paranox koymayı dusunyorum :eek:ys:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ya kızlar,kızım yine mızmızlandı ac degil altı temiz atesi yok sanırım yine damakları acıyo yada agrıyo :( napsam bilemedim uykusu var cok ama uyumuyo huzursuzlandı yine simdi zor uyuttum sallaya sallaya sonra bi baktım ki uyurken bile agzından salya aktı kuzumun heralde damakları acıyo yani :(
cok aglarsa uyuyamicak olursa yarım paranox koymayı dusunyorum :eek:ys:

parmağınla yumuşak yumuşak kaşısan ??? bugün doktor söyledi bize. Tuna bayıldı :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

özür dilerim kullandıgım kelime için babuşum haklısın rabbim veren alanda aynı şekilde o nasip diyip üzmemek lasım kendimizi rabbim sağlık sıhhat versin öncelikle

poşetle oynamayı seviyolar evet bende farkettim babuşum

nasılsın tanselcimm geçmiş olsun umarım ağlamamıştır çok bende dün elma yiyodum iç kısmını uzattım dudadığa dogru resmen yaladı elmayı çokta sevdi

amin layloşummm dediğin gibi süt içmiş içmemiş çok bir fark yok aslında canları sağolsunn

maşallah tosturuguma kız harbi sütünün maşallahı var allahım dahada bol etsin tuniş epey kg almış boyuda aynı şekilde

yok littecım eşim tıbbı mümessil mamacılar sma mamasını pazarlayan mümessil fazla girmiş gözüne onunkini önermiş sana aptamil mama konusunda bir numara(ımmunofortisden sebeb) bebelac ise tat konusunda bebekler seviyor olarak çocuklar daha seviyor

hepsini saydı zaten tatlımmm :D sağol uyarın için. muck muck
Rabbim her anneye benim sütümün 10 katını versin inşallahh, hepimizin kuzularını korusun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar