2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kzlar selamlarr...

liva hanım dün gündüz ve akşam olmak üzere hiç uyumadı sürekli ıkınıp durdu yawrumm..kaka yapıo ama karnı gurul gurul hep sancısı mı war anlamadımm..siz rezene mi weriousunuz? nasıl weriousunuz yardımınıza ihtiyacım war...

Canım geçmiş olsun.Ben biberona 30 cc kaynamış ılınmış suyu (mutlaka kapalı su olsun damacana suyu olmasın) biberona koyuyorum,bir çay kaşığı milupanın rezene çayını koyup çalkalıyorum.Biberonla içiriyorum.Günde 4 kereye kadar verebilirsin günde.
Yada sab simplex damla da iyi geliyor.
Bir de neo baby gripe mixture diye bir şurup var...
Bir de gaz çıkarması için bebeği desteksiz yan yatırabilirsin.Dönmeye zorlandıkça gaz çıkarır.Bir de yüzükoyun yatırmak da işe yarıyor.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Maşallah canım eymene Kocaman olmuş minnoş,ufak tefek doğdu ama hemen yakaladı normali sıpa
Valla doğuma gittiğim gün dün gibi,hey hey :D
Zaman çabuk geçiyor :)
Adaya etek oluyo canım olmaz mı giyiyo zilloş :)
Fotograflarımız bile var teyzesi yollayalım sana :)
sağol teyzoş tişükkür ederiz tocuman ettik zırtoyu kafayı yedirtcek bana yanlız karnı tıka basa doysun istiyo sütüm çok gelmediği zaman kıyameti koparıyo mama yapıyorum almıyo bile ağzına diliyle ittiriyoo ama sütümde çıkmıyo aç değil buna eminim ama gırtlaga kadar doymaya alışmış valla napcamı şaşırdım babuş

zillimin fotolarını maille istiyorum babuş çok merak ediyorum son hallerini
maşallah ne çok büyümüş Eymenimiz. darısı Tunişimin başına. bakalım 3 ay kontrolümüzde nasıl çıkacağız.sen nasılsın tatlım? diğer kızlarla faceden de haberleşiyoruz ama seni burda yakalayamıyorum hiç.

cancazım Tuna gece ne kadar uslu bir bebekse gündüz canavar. uyumak istemiyor, gözleri kıpkırmızı oluyor uykusuzluktan ama o kucakta konuşmak, oynaşmak istiyor. tek olsam katiyen bakamazdım. şuanda sütüm varsa, kuzum karnını doyurabiliyorsa tek sebebi annemdir. ha bir de babamdır. Allah bin kere razı olsun. zira gündüz uyumayan bebekle değil yemek yapmak yemek bile mümkün olmuyor eğer yardımcı olan birisi yoksa. annem döndüğünde 2 haftada sütüm dehşet azalmıştı. hala da yeterince çoğaltamadık, kısmet artık. yeterince kilo almamış derse doktor, mamaya başlamak zorunda kalırsam diye ödüm kopuyor :( çünkü mayısta işe başlıyorum. geceleri mama yapmak çok zor olur benim için :( kaaac
sanırım cnm erkek çocukları böle gündüz uyumak istemiyolar gazları bitmiyo ne bilim yaaa zorr valla tuniş kocuman kız maşallah 3 ayındada herşeyi iyi çıkacak allahın izniyleee tosturuk paşam benim :utan: eymen habire benle konuşun beni gezdirin diyoo tam bir zırto çok gülüyoruz hallerinekoca adam gibi tepkileri var
slm kızlarr
çok uzun zamandan beri giremiyorum

eşim işten ayrıldı malesef :( o yüzden genellikle evde oluyo
yada sürekli misafir geliyo falan ee bide yaramaz kızım hiçç fırsat vermiyoo bende gelemiomm

şöyle bi geçmişe baktımda çoookkk şükür ciddi bi sorun yok kimsede maşallahhh bütün bebişlereee

benim kızımı merak edecek olursanızzzz
büyümesi çok şükürr ii 20günde yaklaşıl 1 kilo almış sağlığıda yerinde ama çoooooooooookk kusuyo artık delirmek üzereyim günde defalarca üstümüzü değiştiriyoruz hem ona eziyet hem bana
doktora sordum gelişiminde sorun yok o yüzden merak etmededi

bide büyükler sürekli kusan çocuk çabuk büyür diyip duruoalar
ama bana resmen işkence bu kusmalar ya

yaa ne güzel bblauu kızının uyku saatleri varr
benim kızımgündüz neredeyse hiç uyumuyo ya delirtio beni iş yapamıom sürekli saatlece onunla ilgilenmek zorundayım
kucağa çok alıştı hemen ağlıyo almayınca keşke benim kzımda gündüz uyusaa

dün kızımı ilk kez açık havada uzun süre tuttuk
babasıyla beraber gezdikte gezdik
kadıköy,çamlıca,emirgan korusu....
ama akşam eve geldiğimizde pert durumdaydıkk
ama olsun kızım temiz hava almış olduu

bu arada nisan ayında bebekleri güneşe çıkartmak çok faydalıymış peygamberimizin doğduğu ay olduğu için ve bahar başladığı için kayınvalideme sohbette söylemişlerr

hepinizi öpüyorum kızlarrrr
Allaha emanet olun..........
ahh güselim akan abim evdemi daha hayırlı bol nasipli bir iş nasip etsin allahım tez vakit

elam nasıl kuzum benim maşallah demekki bacım sütün fazla ble geliyorr çocuguma kusuyo devamlı dolu testi su alırmı ;) çok doyurma ama kusan çocuk sağlıklıdır iyidir korkma eymende sağolsun günde 2-3 kez üst değiştiriyo beni saymak bile istemiyorum üstüm başım hep berbat :D
kzlar selamlarr...

liva hanım dün gündüz ve akşam olmak üzere hiç uyumadı sürekli ıkınıp durdu yawrumm..kaka yapıo ama karnı gurul gurul hep sancısı mı war anlamadımm..siz rezene mi weriousunuz? nasıl weriousunuz yardımınıza ihtiyacım war...
ohhh kuzum geçmiş olsun livama siz aslında çok şanslısınız kız çocukları fazla gazlı olmuyormuşş ben neler çekiyorum inanın her türlü gaz ilacını kullandım ama yokk çocuk gaz bombası gibi sap simplex , om-x,zinko bu gaz ilaçları çok iyidir tavsiye ederim onun dışında eymene ekstra her gün düzenli 100cc kimyonlu rezene çayı içiriyorum humananın ve bunca şeye ragmen gazını o kadar çıkarmasına ragmen hala gazı oluyo masaj yapıyorum ayaklarını karnına dogru çektirip altını alır gibi ayaklarını kaldırıyorum zart zurt çıkartıyo bu da yetmiyo kafayı yiyroum çatlıycakmış gibi ağlıyo tek çare fön makinesi açıyorum 2 snyeye susuyo fön makinesi açıkken uyutuyorum o saman susuyo anne karnındaki sese benzeyip huzur veriyormuş bebeğe çocukta gaz sancısını uykuda geçrrince sorun yok ama her zaman bu yöntemde başarılı olmuyo bu sefer fenotral die antialerjik bir ilaç var doktorumuz verdi sancısı tutunca içiriyorum bir çay kaşığı yarım saat sonra derin bir uykuya dalıyo 2,5 saat uyuyo o aradada gaz kendi kendinem totodan çıkıyo uykudayken çocuğum o kadar yıpranmıyo en azından malum bizim göbek fıtığımız var bide çok ağlatmamam gerekiyo bunları dene cnm en sorunlu sitedeki gazlı bebek heralde eymen haftanın 3 günü acile giderdik artık çareyi böle buluyoruz
ay cıldırcam...emzik veriyorum kızın agzına cigniyo yaa emceine ooff of hey Allah'ım ne cins kızım var benim ya ne yatar ne durur ne emzik alır
senin o zeki zilloşu yirim ben tipe bak yavrum benim maşallah ısır suratını bi kaşık :ask:içim kaynıyo görünce şikayet etme döverim heee bana ver o zilliyi :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Tuğbişimm..
al anam senin olsun degiselim azcık sen benimkine bak ben seninkine hihihi tiplere bak zaten benziyolar -rgulu

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Tuğbişimm..
al anam senin olsun degiselim azcık sen benimkine bak ben seninkine hihihi tiplere bak zaten benziyolar -rgulu

olsun benim aldım kabulum kız bişi diiyim mi sen çocuğu uyutup bi köşeye koyacam die ugraşıyosun ondan uyumuyo beem al benimkinin gazıyla ugraş o saman biraz daha

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

olsun benim aldım kabulum kız bişi diiyim mi sen çocuğu uyutup bi köşeye koyacam die ugraşıyosun ondan uyumuyo beem al benimkinin gazıyla ugraş o saman biraz daha

ya canım benim, simdi benim kız uyumazsa ben nasıl yemek yapayım da yiyeyim bi soyle bana ?
hadi uyumasın dursun bari oyle bakınsın etrafa e onu da yapmıyo napayım ben surekli kucagımda mı gezdircem nası yicem o zaman nası dinlencem :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ya canım benim, simdi benim kız uyumazsa ben nasıl yemek yapayım da yiyeyim bi soyle bana ?
hadi uyumasın dursun bari oyle bakınsın etrafa e onu da yapmıyo napayım ben surekli kucagımda mı gezdircem nası yicem o zaman nası dinlencem :(

haklısın bitanem tek oldugun için çaren yok kanguru al bence sen devamlı evde öle gez ancak öle baş edersin bebişim

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

haklısın bitanem tek oldugun için çaren yok kanguru al bence sen devamlı evde öle gez ancak öle baş edersin bebişim

hıııı evet ulan ev bebe magazasına dondu anasını satim 3 tane ystsk var sehpada yatar pusetti var arabası war ıcınde durmaz esssek sıpası :) senin paşa noruyo

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hıııı evet ulan ev bebe magazasına dondu anasını satim 3 tane ystsk var sehpada yatar pusetti var arabası war ıcınde durmaz esssek sıpası :) senin paşa noruyo

işte bu zırtolar böle dursunlar die her bişeyi alıyoruz ama... yokk durmuyolar eymen napsın anasının sütü oluşsunsa yapışsın die beklio sütümden başka içiremiyorum

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ee agzının tadını bilio cocuk napsın :D

çok zahmet çekiyorum mememe aşık çocuk yaaa bir emişi var yerlere yatarsın gülmekten keyif yapıyo ayak ayak üstüne atıyo gözleri hafif kayar pozisyonda yandan yandanda bana bakıyo elinin biri 2 gögsümün arasında parmaklarıyla oynuyo bir elide belimden sarılır gibi arkadan oluşan ince bir bogumumu mıncıklıyo gerçekten sütümün tadına baktım komik gelcek ama şerbet gibi mamadan bir o kadar tiksinç sanırım çocuk haklı yememekle

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

çok zahmet çekiyorum mememe aşık çocuk yaaa bir emişi var yerlere yatarsın gülmekten keyif yapıyo ayak ayak üstüne atıyo gözleri hafif kayar pozisyonda yandan yandanda bana bakıyo elinin biri 2 gögsümün arasında parmaklarıyla oynuyo bir elide belimden sarılır gibi arkadan oluşan ince bir bogumumu mıncıklıyo gerçekten sütümün tadına baktım komik gelcek ama şerbet gibi mamadan bir o kadar tiksinç sanırım çocuk haklı yememekle

hahaha masalah de kız herkese de anlatma boyle :)
benim kız da emerken gozleri kayıyo hatta emdikten sonra sarhos gibi bi kac dakika kendinden geciyo falan :D ayy napsın kuzular ya annelerini boyle cook seviyolar baglılar iste

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
:utan:
hahaha masalah de kız herkese de anlatma boyle :)
benim kız da emerken gozleri kayıyo hatta emdikten sonra sarhos gibi bi kac dakika kendinden geciyo falan :D ayy napsın kuzular ya annelerini boyle cook seviyolar baglılar iste

maşallah vallahi süperler yaa hastayım oğluma dötünü koparasım varr şaşkın ördek gibi bi bakışıda var çok komik bak avatara koyayım bakk çok çirkin olduu

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

yapmayın kızlar yahu...sütü kesilenler var aramızda.en azından benim ve laylanın kesildi.
anne sütü alamadı diye öss'de çuvallayacak dendi :D
şimdi tiksinç mama oldu :D
psikolojimi bozdunuz heeee :D:D
biz napalım komşu memeden süt mü çalalım yok işte içicek o tiksinç mamayı çare mi var :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hışırdayan kırmızı bi çokoprens poşeti sabahtan beri basbas bağıran kızımı susturdu valla,tavsiye olunur.Şimdi ambalajla konuşuyo,elinde hışırdatıyo :D Deneyin pişman olmazsınız.Hem parlak renkli,hem sesli :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yapmayın kızlar yahu...sütü kesilenler var aramızda.en azından benim ve laylanın kesildi.
anne sütü alamadı diye öss'de çuvallayacak dendi :D
şimdi tiksinç mama oldu :D
psikolojimi bozdunuz heeee :D:D
biz napalım komşu memeden süt mü çalalım yok işte içicek o tiksinç mamayı çare mi var :(

Hışırdayan kırmızı bi çokoprens poşeti sabahtan beri basbas bağıran kızımı susturdu valla,tavsiye olunur.Şimdi ambalajla konuşuyo,elinde hışırdatıyo :D Deneyin pişman olmazsınız.Hem parlak renkli,hem sesli :D

haklısın canım ama napalım Allah nasip ederse oluyo etmezse olmuyo iste kısmet demek ki..sonucta ac kalmıyolar ya cok sukur ya o mamayı bile alamayan bebekler napsın demi..cok sukur biz sutumuz yetmedigi yerde mama verebiliyoruz en azından..

o poset konusunda haklısın benim hira'mda ıslak mendilinin ambalajına bakar oyle dakikalarca :D ama ben tutuyorum tabi oyle bakıyo daha kendi tutamıyo :) bide ne zaman oturmaya baslicaklarmıs destekle bilen var mı ?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
haklısın canım ama napalım Allah nasip ederse oluyo etmezse olmuyo iste kısmet demek ki..sonucta ac kalmıyolar ya cok sukur ya o mamayı bile alamayan bebekler napsın demi..cok sukur biz sutumuz yetmedigi yerde mama verebiliyoruz en azından..

o poset konusunda haklısın benim hira'mda ıslak mendilinin ambalajına bakar oyle dakikalarca :D ama ben tutuyorum tabi oyle bakıyo daha kendi tutamıyo :) bide ne zaman oturmaya baslicaklarmıs destekle bilen var mı ?

Öyle canım hamdolsun en azından mamayı alabilecek halimiz vaktimiz var,hamdü senalar olsun.Evladıma kendimce en iyi mamayı yedirebiliyorum en azından.Şükürler olsun.
Ada da sürekli tutamaz ama arada kapıp hışırdatıyo sonra düşürüyo.Sanırım 4.ayda oturuyolar.Hastanede bi bebek gördüm annesinin kucağında oturuyodu sordum annesine 4 aylık dedi.Öyle sağa sola bakınıyodu yavruş uslu uslu:)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Öyle canım hamdolsun en azından mamayı alabilecek halimiz vaktimiz var,hamdü senalar olsun.Evladıma kendimce en iyi mamayı yedirebiliyorum en azından.Şükürler olsun.
Ada da sürekli tutamaz ama arada kapıp hışırdatıyo sonra düşürüyo.Sanırım 4.ayda oturuyolar.Hastanede bi bebek gördüm annesinin kucağında oturuyodu sordum annesine 4 aylık dedi.Öyle sağa sola bakınıyodu yavruş uslu uslu:)

hadi ya :) bakalım inşallah darısı benimki gibi yaramaz bebişlerin başına :) hic kızımın uslu uslu oturup baıncagını sanmıyorum simdiden cadı bu ya nasıl uslancak bilmem :) zor uyutuyorum deli gibi uykusu var inat ediyo uyumamak icin 4 saattir 10 dk bile uyumadı en sonunda zorla uyuttum mızmızlanııyo artık cunku uykusuzluktan haberi yok..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hadi ya :) bakalım inşallah darısı benimki gibi yaramaz bebişlerin başına :) hic kızımın uslu uslu oturup baıncagını sanmıyorum simdiden cadı bu ya nasıl uslancak bilmem :) zor uyutuyorum deli gibi uykusu var inat ediyo uyumamak icin 4 saattir 10 dk bile uyumadı en sonunda zorla uyuttum mızmızlanııyo artık cunku uykusuzluktan haberi yok..

Benimki de bugun hiç uyumadı gibi bişey daldı 5 dk sonra uyandı daldı 10 dk sonra uyandı.En sonunda yarım ağrı kesici ateş düşürücü fitil koydum belli bir ağrısı vardı,gerçi 5 dk sonra kak yaptı muhtemelen çıkardı onu da.Ama biraz sakinledi en azından yazık.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar