azomm nie pre aptamil kullanıyosunn, bizim doktor o prematüre doğanlar için demişti biz aptamil 1 kullanıouz:acep:
Aslı ile telefonda görüşüyorum. Asyamda kendiside ço iyi, sizlere selamı var.İnşallah en kısa zamanda net sorununu çözüp aramıza döncek..
Kızlar bu arada bebek araası alcam.. Hangisini önerirsiniz? Aldıklarınızdan memnunmusunuz?
ben de bebek arabası alcam, çok bakındım, pahalı olsun istemiyorum, ağır olsun istemiyorum, kolay kapansın açılsın vs...vs...
bulamadım böyle tabi![]()
en sonunda travel dan vazgeçtim, chicco lite way almaya karar verdim tam yatan. bi de ayrıca araba koltuğu.
deneyimli anneler, ya da araba alanlar, ben de yorumlarınızı bekliyorum.
ben de bebek arabası alcam, çok bakındım, pahalı olsun istemiyorum, ağır olsun istemiyorum, kolay kapansın açılsın vs...vs...
bulamadım böyle tabi![]()
en sonunda travel dan vazgeçtim, chicco lite way almaya karar verdim tam yatan. bi de ayrıca araba koltuğu.
deneyimli anneler, ya da araba alanlar, ben de yorumlarınızı bekliyorum.
oooooy oy... ben bu kızı bi omur ayagımda sallarım artııııkkkk...
oglen yemek bile yiyemedim ayagımdan bıraktıgım an uyanıyo yaa sallamadan da uyumuyoooooo :lululu::lululu::lululu:
canım keşke ayağında sallamaya alıştırmasaydın ben ilk oğlumda çok çektim seni anlıyorum tuvalete dahi gidemiyordum ayağımdan bıraktığım an avazı çıktığı kadar ağlıyordu sonra bir sabah yatağına bıraktım çok ağladı arada gidip emziğini verip geri çıktım odadan süpürgeyide açtım sesini duymayım diye yarım saatin sonunda uyudu ağlamaktan yorgun düştü ikinci gün daha az üçüncü gün daha az ağladı derken bir haftanın sonunda kendi kendine uyumayı öğrendi artık koyduğumuz yerde uyumaya başladı ve sakinleşti yapacak bişeyim yoktu çünkü yardıma gelecek bebeğime bakacak kimsem yoktu evde yapacak işlerde beni bekliyordu ama bunu yaptığımda oğlum 2 aylıktı
canım keşke ayağında sallamaya alıştırmasaydın ben ilk oğlumda çok çektim seni anlıyorum tuvalete dahi gidemiyordum ayağımdan bıraktığım an avazı çıktığı kadar ağlıyordu sonra bir sabah yatağına bıraktım çok ağladı arada gidip emziğini verip geri çıktım odadan süpürgeyide açtım sesini duymayım diye yarım saatin sonunda uyudu ağlamaktan yorgun düştü ikinci gün daha az üçüncü gün daha az ağladı derken bir haftanın sonunda kendi kendine uyumayı öğrendi artık koyduğumuz yerde uyumaya başladı ve sakinleşti yapacak bişeyim yoktu çünkü yardıma gelecek bebeğime bakacak kimsem yoktu evde yapacak işlerde beni bekliyordu ama bunu yaptığımda oğlum 2 aylıktı
merhaba kızlar,
Tuna da ne yazıkki sallanmaya ve kucağa alışıkbuna biz alıştırdık çünkü gak dese guk demesine müsade vermeden aldık kucağımıza. annem kıyamadı, ben de müdahale etmek istemedim... annem gitti şimdi bir süreliğine. Tuna aynı huylarını sürdürüyor tabiki. ama acısız mızırdanıyorsa almıyorum artık. mızırdayarak sızıp kalıyor. zaten ağlarken gözünden yaş gelmediğinde anlıyorumki sırf kapris
ıngaaaaa ıngaaaaa. bir iki bakınıyor etrafına. ilgilenen eden yoksa susuyor. ama tabi yüreğim çok dayanmıyor buna. bazen pes ediyorum ben de. kucaklıyorum, sarılıyorum. böyle böyle kademeli söndürürüz bu davranışı inşallah :acep:
açsa canavar oluyor. mümkünü yok beklemiyor. ve kim 5 saat aç kalabilirler derse desin, benim kuzum asla 3 saati geçiremiyorben de hal böyle olunca şimdiden dolabı sütle doldurmaya başladım. çünkü bir ay da olsa çalışmam gerekebilir bu yıl. size de söylemişmiydim hatırlamıyorum. ilk sağışta 105 ml süt çıktı 2sinden. çok üzüldüm. çünkü stoklamam için yeterli değildi. sonra eşim, annem epey motive ettiler beni. 10 mlyse 10 ml, 20 mlyse 20 ml koyarsın dolaba ne canını sıkıyorsun dediler.şimdi takmıyorum. ne çıkarsa onu koyuyorum ben de. ama çok şükür arttı süt.
şimdi tek derdim rapor. pazartesi bitiyorbakalım heyet alabilecekmiyim
çok kafama takıyorum. ücretsiz izin alıp oğlumun ihtiyaçlarından kısmak istemiyorum. inşallah bir sonuca ulaşırım. cumartesi doktora götürcez, ben de muayene olcam. bakalım ne haberlerle döncez
bizimkinide kucağa alıştırıp gittiler önceleri daha çok kucak istiyordu yavaş yavaş alıştırdık akşamları eşimle otururken ana kucağına koyuyoruz geceleride beşikte uyuyor hık mık ederse sallıyorum kucaga almadan susuyor kayrada 3 saatten fazla aç kalamıyor bir haftadır dahada obur oldu senin maşallah sütün varmış bende sadece geceleri oluyor birde yatmadan sağıyorum onuda ertesi gün veriyorum inşallah raporunuda alırsın daha çok küçük tuna
merhaba tatlım nasılsın, okuyorum haberlerini de ne zamandır denk gelemedik bi.. hoş şimdi aglarsa anidem cıkmam da gerekebilir...
benim minnoşda son 5-6 gundur gunduzleri az uyumaya ve kucakta degilse aglamaya basladı.. kucakta uyuyor yerine koydugumda baslıyor cıglık...
merhaba canımcım evet karşılaşamadık iyiyim uykusuzluktan başka bir sorunum yok sende iyiysindir umarım benimkide arada ağlayıp duruyor uyanamadı bir türlübizim bebekler kucak delisi olmuş herkeste aynı sorun
canım benimki emmeyi beceremiyo ağzı kücücük mememin ucunu alıyo sadece ne yaptıysam değiştiremedim bu durumu kanata kanata emiyo o kremdende aldım ama faydası olmuyo ciğer gibi kıpkırmızı göğüs ucuyla dolaşıyorum açık yaraya kolanya basmış gibi yanıyo canımamin cnmmniye aglatcak kız? gögüslerin yara mı oldu yoksa? cnm emzirirken agzına almıyo mu tamamını. benim sadece ilk 4_5 gün yara oldu. cok canım yandı. krem falan da aldık sözde. tutamıyodu cünkü. ama sonra tutmaya baslayınca gecti sükürr hiçbişi yok olmadı bi daha. nasıl emzircegimi hemsire göstermişti bana. kıyamam ya. yenebilen kremlerden alsaydın silmekle ugrasmassın
ben seni çok ösledim yavrukuşş umarım şyşsşnşzdşr darısı başıma anlattıklarını kelime kelime okudum aynı eymen bu şekil geceleri her gece ağlaya ağlaya bi hal oluyorum umarım zamanla düzelirselam hatun kısmısı. özlediniz mi kız beni? ben sizi çok özledim. evim çok soğuk oldu yavrum hasta olmasın dıye anamdaydık epeydir. o yuzden de gıremedım.
az çok okudum yazılanları (3-4 sayfa kadar eheheh) herkes bebeklerin gazından huysuzluğundan sürekli ağladığından bahsetmiş. sanırım bu bebekler standart sürüm oluyorlar.
benımkı de huysuz bı bebek. geceleri sürekli ağlamaklı. mıyır mıyır mızır mızır.. uyku haram artık bize. bı de oyle bı yaygarayı koparıyor ki duyan çimdik atıyoruz sanacak. doktorum da saglık ocagında da bebek huzursuzsa kendinizde arayın problemı dedı. anne huzursuz olursa bebek huuzrsuz oluyormuş. bebegınızle temas kurun konuşun bakın nasıl mutlu olacak dedıler bana.
ben mama vermedım bebege hiç. ( sadece 2 gece denedım ı ıhh açllıktan değil edepsizlikten ağladığına kanaat getırınce kestim. emzırmeye devam) aden 3.790 doğdu 1 hafta sonra 3550ye düştü. 20 gun sonra özel bi hastaneye gıttım. doktor bebegı yanlış emzırdığımı, sütün fazlasının dışarıya aktığını, bebekle aramızda uyumsuzluk oldugndan bahsetti. sen daha bebegıne o da sana alışamamış belli dedi. 1 saat bana emzırme takdiği gösterdi. aden şimdi 4800. doktor bak nerdeyse 1 ayda almadığı kiloyu 15 gunde aldı bebegın dedı 2 gun once. kilo almaya başladık yani.
aden teması çok seven bı bebek eger sürekli ağlıyorsa bebekleriniz; geceleri bır de kendınıze yapıştırıp kendı yatagında beraber yatmayı deneyin. ben çareyi öyle uyutmakta buldum artık. kolumda uyuya kalıyor aynen o şekilde yatıyoruz beraber. kafasını gogsume yaslıyor mışıl mışıl uyuyor prens. (bkz: fotoma bakın anlıyacaksınız) keza yatagına koyayım basıyor yaygarayı.
2 gun once 40ımız çıktı ve aden dunden beri daha iyi. (maşallah) gece 2,5 bazen 3 saatte bır uyanıp emıyor. tabi bundan once; emzırıyordum öteki emme saati gelene kadar bebek uyumuyordu. 5-6 saat uyanık kalıoyordu. şaka gıbıydı, her gece aglıyordum ne derdı var bu bebegın dıye. umarım o geceler bıtmıştır artık![]()
gaz için de; mestil kullanıyorum ben. bı de gazı varken karnına saat yonunde masaj yapıyorum ve ayaklarını hep sıcak tutuyorum. bu ara gazını da rahat çıkarıyorum yavrum.
kendımden bahsedersem kafamdan aşaaa kusmukla, elimde kaka bulaşığıyla falan yaşıorum. bakım, fön, makyaj hak getıre. 57 kiloya kadar ındım (ben guya 68 ıle doğuma gıttım sanıyorum. doğumdan bıgun once saglık ocagında 72 kılo çıktım soylemesı ayıp, eve geldığımde 69umdum gercı ama eheheh) canım çok tatlı çekıyor tatlıda yemesem sanırım eskı kıloma donecem hemen. sütüm var maşallah. yanı yetıyor şimdilik. doktoruma bazı gecelr sagılmış sütümü bıberonla verıyorum dedım de kafamı koparıyordu az daha. emzırmekten yana. mamaya bıberona çok karşı kadın. sütün var emzırmeyı ogrendın daha ne dıye azarladı beni)
bı de bez konusunda konuşmıuşsunuz. ben prima premıum care dıyorum. huggıes organık aldım gecen ı ıhhh begenmedım. hep sızdı çişi kakası çocugun. ama prımayla sorun yok.
opuyorum sızı mızırdanıyor... ehehehehe özledım sızı zillilerrr....
milupanın tadı pek hoş değil humanayı şiddetle tavsiye ediyorum ahududulu enfes şokur şokur süt yapıyo sağıp bakıyorum 90cc filan çıkıyo 2 saatte bir ama benim obur oğlum doymuyomuş gibi ağzı on karış açık duruyo halen aç olmadığına eminim ama neden ağlıyo geceleri anlam veremiyorumKızlar bu arada aklıma gelmisken yazayım denemeyen varsa Milupa'nın Still Tea cayın alın deneyin bi..
benim doktorum onlar hep para tuzagı gerek yok alma demisti ama ben cocuk doktoruna sordum kızımın o da onu soyledi aldım denedim walla ise yaradı bende..sutun indigini hissediyorum sızlaya sızlaya cok sukur..
Bide bol yesillik de gercekten ise yarıyo,tabi ben tahin helvası da yiyorum..
Annem burdayken borulce salatası da yapıyodu ama simdi nerdee
Allah kabul etsin canımcım.Ben göremedim ama resimleri
azom bir ara mail atarım sana bakarsın
ohh ohh gezmelerede başlamışınız süper yaaa ama tabiki katılıyorum bir daha oğlunu almadan gitme zevki çıkmazMerhaba Kızlar;
Bugün sezeryan sonrası doktorumla randevum vardı. Smear testi için örnek aldı. Rahim kendini toparlamış dedi.. 1 yıl ağır kaldırmak yok ve 6 aydan öncede spora başlama dedi. En iyi yapabileceğin yürüyüş dedi. Sonrasında eşimle yemeğe gittik çok iyi geldi. Selimi görümceme bırakmıştım ama çok özledim ya..Hiç oyalanmadan gittim kuzumun yanına..Ben bugün anladımki iş dışında oğlumu götüreceğim heryere yanımda götüreceğim. Ben onsuz zevk almıyorum artık..Temmuzda pragda kongrem var, eşim ve Selim de gelcek.. 1 hafta yurtdışı tatili olcak bize inşallah..
canım benim sağmak zorundayım sütümü çünkü yeni süt tazelenmesi lasım sağarken kanamıyo ama eymen emerken çok kanıyo mevlütü atlattık şükür allah kabuul etsin bizimki epey farklı oldu sohbetli bir kuran okundu öle bebek filan sallanmadı sadece kulağına kuran okundu içime sindi mevlüt peygamber efendimizden sonra çıkan bişey olduğu için bidat oluyo hoca bulamıycam die korkuyodum ama bulduk sora soraLilacscım, Tanselcim, Pikoşum, Azoşum ve de Nazom hepinize teşekkür ederim kızlar. Nedenini çözemedim ama belki huzursuzluktan yapıyordur memeyle kavgayı. Dikkat ettim ben ne zaman babasına kızsam o gün çocuk sürekli gergin oluyor. Sanırım benden salgılanan mutluluk ya da kızgınlık vs hormonları sütten kızıma geçiyor... Çünkü bu kadarı da tesadüf olamaz artık... Benim daha sakin ve umursamaz bi insan olmayı öğrenmem gerek...:acep:
Hııı unutmadan Nazoşum, benim yatakta emzirmem imkansız bebişim. Benim memeler avuç içi kadar aha
![]()
Leadırcım mevlutu yapmışsın Allah kabul etsin. Bide yanlış hatırlamıyorsam gögüslerimden kan geliyo gibi yazmışsın. Kanatana kadar sağmasan keşke.
Ecrincim sen de yapmışsın mevlutu görümcende Allah kabul etsin. Bu süreçte yardım eden herkesten de Allah razı olsun. Ben her zamanki gibi kendi göbeğimi kendim kesmekle meşgulüm.ky: Bu arada benimki de hergün akşam 11.30 da başlıyormuş ağlamaya. MUŞ dedim çünkü dün karşı komşunun küçük oğlu söyledi abla hergün hep aynı saatte ağlıyo diye. Bide kızımın sesinin şiddetini ölçmüş bücür. 45 desibel diyo
Zamane çocukları çok farklı yaa... Bu arada kıskandım kız seni. Ne güzel görümcen var senin öyle MAŞALLAH : nazar: Çay bile koydurmayan, sürpriz pastalar hazırlayan görümce. Vay arkadaş
ky:
Bi Ankaralı daha oldu. Bigün bebeler biraz büyüsün de hep beraber bi buluşalım yaaa...
Benim doktor emdikten sonra halen aranıyorsa mama ver dedi. Bi sakıncası olmaz inşallah Dunyam. Sanırım hepimiz az çok veriyoruz mamayı...
Benim daha yeni sarı gibi oldu Bebikom. Pazartesi Allah kısmet ederse kırkımız çıkyo sen ordan hesap et.
Bu süt işi çok ilginç yaa cidden kısmet işi. Stres kesin olarak azaltıyor tecrübe ettim gördüm. Ben de birkaç kere sağdım ve yarım saat sağmama rağmen 2 göğüsten 60 cc zor çıkardım bi kere 40 çıktı. Şuana kadar en çok 70 çıktı. Olmazsa yapcak bişi yok. Yemediğim içmediğim şey kalmıyo akşama kadar deneme tahtası gibiyim. Ama kesin ve net olan şey: STRES ÜZÜNTÜ ASLA OLMAMALI. Eşim beni sinir edince bıçak gibi azalıyo süt.benimki cichonunkini aldı tutuo en minik silikon uclusunu ama uyku sersemiyken tutuyo emiyo dalıncada uykuya çıkarıyo ağzındanselam herkese..
yardım edin kızlar banaaa akıl verin :beyazbayrak::beyazbayrak::beyazbayrak:
Hira'ya tam 4 tane emzik aldım yok oguruyo tukuruyo tutmuyo bi turlu delircem hep gogsumde olmak istiyo hic bi is yapamıyorum..
emziklerin ikisi chicco kaucuk, biri avent,biri de nuk..damaklı hepsi..ya acaba damaklı istemıyo mu ,*
ay bilemedim cıldırcam,bi alıssa emzige kendiliginden uyur bile belkioooooy oy... ben bu kızı bi omur ayagımda sallarım artııııkkkk...
oglen yemek bile yiyemedim ayagımdan bıraktıgım an uyanıyo yaa sallamadan da uyumuyoooooo :lululu::lululu::lululu: