2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kizlar bisiy sorucam ela ev tipi anakucaginda uyumayi seviyor tabi uyursa ya burda durmadinda bi sakinca varmidir sizinkilerde seviyomu ana kucagini sorulcak ne cok soru varr doktora ya...

anam hizli olucam diye klavyeyi kiricam sanirim stres altinda yazinca bi hos oldum ela her an uyanacak hissiyle yazinca size soracaklarimi unuttum her an cikabilirim hepinizi bebiklerinizi cokk cokk operimm

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
sizlere birşey sormak istiyorum kırkı çıkıpta doktora gidenler doktor nasıl muayene ediyor simil testi falan yapıyormu ben haftaya gidecem ona göre temiz gideyim

evet canım benden aldı doktor, hazırlıklı git yanim...

gaz sancısına yaramadımı o ilaç cnm ya :( her ilaç her bebeğe farklı etki ediyormuş. sizin ilacı bulursunuz inşallah...

Tuna uykuya daldığında atıyor emziği. hatta ayakta sallarken emziği atarsa anlıyorumki daldı, mission accomplished :cokkomik: ve hemen bırakıyorum yatağa :D

siz de nasıl burun durumu ya? bizim burnumuz sık tıkanıyor, korkuyorum ben emzikle uyumasından... günde 3-4 kere çekiyorum ben kızlar sümükleri. banamısın demiyor. her seferinde tekrar çıkıyor... bir de uzuyor çekerken, çok sinir oluyor kazara orasına burasına bulaştıysa-gozluk zaten kaşlar hep çatık. ama kendisiyle konuşulunca, sevildiğini anlayınca pispis sırıtıyor sıpam

ehehhh benim minnoşta pek bi catık kaşlı bakıyor ama arada gülücük verdi mi oooooohh miss :utan:

kizlar bisiy sorucam ela ev tipi anakucaginda uyumayi seviyor tabi uyursa ya burda durmadinda bi sakinca varmidir sizinkilerde seviyomu ana kucagini sorulcak ne cok soru varr doktora ya...

anam hizli olucam diye klavyeyi kiricam sanirim stres altinda yazinca bi hos oldum ela her an uyanacak hissiyle yazinca size soracaklarimi unuttum her an cikabilirim hepinizi bebiklerinizi cokk cokk operimm

tatlım biz oto koltugunada ana kucagınada koyduk minnoşu tabi en yatık pozisyonuna ayrlayıp... ama bi doktora sor tabii... selamlar tatlım...:huhuu:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
1 senedir ilk kez şuan türk kahvesi içtim. :D
Bakalım kızıma bi etkisi olacak mı :)
HAYATIM BALIIIIIM KIZ NERDESİN SEN?

Ohh yarasın :D Valla HaYaTiM nerelerde ya, bi "cee" diyor kaçıyor, özledik.

azomm nie pre aptamil kullanıyosunn, bizim doktor o prematüre doğanlar için demişti biz aptamil 1 kullanıouz:acep:

ben de pre kullanıyorum, üzerinde 0-6 ay arası diyor, şekersizmiş bu, o yüzden 1e geçmek istemedim.

Canım ben de lilacsın dediği gibi şekersiz olduğundan kullanıyorum.

bugun 2.doz hepatit olduk ela hanimin gaz sancilari aynen devam ediyor aksam 6-9 arasi surekli aglamakla mesguluz bazen nasil yaptim ben ne cesaret 2. cocuk diyorum ama ela siritinca hepsi geciyor ve sanirim bugun yalanci emzige alismaya calisiyoruz :beyazbayrak: gece uyurken almali mi bunu agzindan napiyosunuz siz cikartiyomusunuz kizlar?

Nazom ben uyurken veriyorum emziği, ama uykuya dalınca düşüyor ağzından.

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
vayyy vayyy çoookk uzun süredir sayfalar bu kadar ilerlememişti kızlarr maşallahhh ne güsel konuşmuşsunuz

bizimde dün yarı kırkımız çıktıı
babanneye gittik
benim annemlerde yemeğe davetliydi
çok güsel bi akşam geçirdik 2 aile bi arada aman Allahım yaa herkes ne kadar çok bebek meraklısıymış hep kucakta gezdi yavrum dedeleri amcası 2 halası 1 teyzesi annane babanne deli oluyolar resmen 2 tarafında ilk torunu
kesinn çok şımarık olacak benim kızım
dün babaannesi küpe almış kızıma çok şirinler bakalım ne zaman takacazz 40ındada annaneye gidicez bakalım o ne alacakk:)
hoş artık takı olarak herşeyi tamamlandı kızımın
bilezik,2 tane isim yazılı künye. küpee ohh vallah
çok şanslı kızımm

bu arada benim kızımında sanırım gaz problemi oluyo öyle bir sıkıyoki kendini kıpkırmızı oluyo
ama her akşam değişen sattlerde çıldırtıyo bizi uyumak bilmiyo resmen
tam dalamıyo uykuya miniğim hemen uyanıyo
ama emdikten sonra eğer sakinleştiyse buzuki orhan uyumasında çok işe yarıyo

bu arada pişiği hala geçmedi yaa varmı tavsiye edebileceğiniz birşey?

hee bide 2yanağında sivilceleri çıktı kızımın yaa

doğduktan 1 yada 2 gün sonra adet olmuştu,aynı bizim gibi akıntısı olmuştu şimdide sivilceleri çıktı kızımın yaaa yavrum benim çok erken yaşamaya başladı kadınların zorluklarını :):)

ama adet gibi kan gelmesi çok iyiymişş ilk günlerde rahminin olduğunun göstergesiymişş -kop

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selam kızlar..

araba ben mclaren TecnoXT aldım, guvenlik, hafiflik ve kullanım kolaylıgı acısından performansı iyi, bide odullu imiş, yabancı forumlarda cok tavsiye ediliyordu...

cnm hiç kullandın mı? ben de bundan almayı düşünüyorum nası rahat mı? ne renk aldın? kaça aldın?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlarrrrrrrrrrr çok yorgunum ve uykusuzum.. Bu Selim Paşa geceleri uyumuyor.. Beni kucakta gezdirin, konuşun, hoplatın diyor. Bide artık çok sık acıkıyor, sürekli emiyor..İnşallah sütüm yetiyordur..Ben her istediğinde emziriyorum, öyle 2 saat felan beklemiyorum. Çok alıştı emmeye.. Gaz sancısında emerek atıyor:) Allahım sağlık versin zor büyüyormuş insan yavrusu..:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Çoçuk görmeye diye gelip 5 saat oturan misafire sinir olmaya başladım..Artık misafir kabul etmiyeceğim, Selim biraz büyüsün çağırırım.. Millet düşüncesiz ya...Dün 3 arkadaş geldi eşleri ve çoçuklarıyla. Saat 7 de geldiler gece 12 ye doğru kalktılar. Selim bir yandan ağıyor, eşimde sinir oldu..Artık misafiri kabul etmeyeceğim..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
vayyy vayyy çoookk uzun süredir sayfalar bu kadar ilerlememişti kızlarr maşallahhh ne güsel konuşmuşsunuz

bizimde dün yarı kırkımız çıktıı
babanneye gittik
benim annemlerde yemeğe davetliydi
çok güsel bi akşam geçirdik 2 aile bi arada aman Allahım yaa herkes ne kadar çok bebek meraklısıymış hep kucakta gezdi yavrum dedeleri amcası 2 halası 1 teyzesi annane babanne deli oluyolar resmen 2 tarafında ilk torunu
kesinn çok şımarık olacak benim kızım
dün babaannesi küpe almış kızıma çok şirinler bakalım ne zaman takacazz 40ındada annaneye gidicez bakalım o ne alacakk:)
hoş artık takı olarak herşeyi tamamlandı kızımın
bilezik,2 tane isim yazılı künye. küpee ohh vallah
çok şanslı kızımm

bu arada benim kızımında sanırım gaz problemi oluyo öyle bir sıkıyoki kendini kıpkırmızı oluyo
ama her akşam değişen sattlerde çıldırtıyo bizi uyumak bilmiyo resmen
tam dalamıyo uykuya miniğim hemen uyanıyo
ama emdikten sonra eğer sakinleştiyse buzuki orhan uyumasında çok işe yarıyo

bu arada pişiği hala geçmedi yaa varmı tavsiye edebileceğiniz birşey?

hee bide 2yanağında sivilceleri çıktı kızımın yaa

doğduktan 1 yada 2 gün sonra adet olmuştu,aynı bizim gibi akıntısı olmuştu şimdide sivilceleri çıktı kızımın yaaa yavrum benim çok erken yaşamaya başladı kadınların zorluklarını :):)

ama adet gibi kan gelmesi çok iyiymişş ilk günlerde rahminin olduğunun göstergesiymişş -kop

canım merhaba, minik kızçenin nice günleri, ayları, yılları olsun inşallah :utan:

pişik için ise olduktan sonra iyileştirici etkisi de varmıdır bilmem ama ben mustela vitamin barrier kullanıyorum. bu daha çok önleyici gibi.ama teyzemiz bir de yine mustelanın stelactiv pişik kremini getirmişti. pişik olursa kullanırsınız demişti ama ben hiç denemedim canım inşallah denemek zorunda kalmam, yerim ben oğlumun popişini, canı yanarsa hiç kıyamam :( bu stelactiv serinin yüz nemlendiricisini kullanıyorum ama, çünkü Tunanın cildi çoooooooooook kuru, hep kızarmıştı kuruluktan. iyi geldi bize.
başka pişik kremi denemedim bilmiyorum o yüzden. annem zeytinyağı sürüyordu bazen bir de. doktora danışmıştık. iyi olur demişti. sen de bir danış istersen tatlım krem konusunda

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
merhaba kızlar,
Tuna da ne yazıkki sallanmaya ve kucağa alışık :( buna biz alıştırdık çünkü gak dese guk demesine müsade vermeden aldık kucağımıza. annem kıyamadı, ben de müdahale etmek istemedim... annem gitti şimdi bir süreliğine. Tuna aynı huylarını sürdürüyor tabiki. ama acısız mızırdanıyorsa almıyorum artık. mızırdayarak sızıp kalıyor. zaten ağlarken gözünden yaş gelmediğinde anlıyorumki sırf kapris :cokkomik: ıngaaaaa ıngaaaaa. bir iki bakınıyor etrafına. ilgilenen eden yoksa susuyor. ama tabi yüreğim çok dayanmıyor buna. bazen pes ediyorum ben de. kucaklıyorum, sarılıyorum. böyle böyle kademeli söndürürüz bu davranışı inşallah :acep:
açsa canavar oluyor. mümkünü yok beklemiyor. ve kim 5 saat aç kalabilirler derse desin, benim kuzum asla 3 saati geçiremiyor :( ben de hal böyle olunca şimdiden dolabı sütle doldurmaya başladım. çünkü bir ay da olsa çalışmam gerekebilir bu yıl. size de söylemişmiydim hatırlamıyorum. ilk sağışta 105 ml süt çıktı 2sinden. çok üzüldüm. çünkü stoklamam için yeterli değildi. sonra eşim, annem epey motive ettiler beni. 10 mlyse 10 ml, 20 mlyse 20 ml koyarsın dolaba ne canını sıkıyorsun dediler.şimdi takmıyorum. ne çıkarsa onu koyuyorum ben de. ama çok şükür arttı süt.
şimdi tek derdim rapor. pazartesi bitiyor :( bakalım heyet alabilecekmiyim :( çok kafama takıyorum. ücretsiz izin alıp oğlumun ihtiyaçlarından kısmak istemiyorum. inşallah bir sonuca ulaşırım. cumartesi doktora götürcez, ben de muayene olcam. bakalım ne haberlerle döncez

kızzz littlee masallahhh kuzunaaa ne datluu olmusss ölee.. yanaklarını mıncır mıncır dur annesii:utan: yok cnm 5 saat olayı bencede yalan. mama da alsa meme de emse araba yolculugu haric (kendi arabası yada motorlu tasıt farketmez) 3 saati gecmiyo uykusu.. aclıktan gözü dönmüş uyanıyo:D bizimkiler anormal degilse 5 saat die bişi yok yani:D

canım benimki emmeyi beceremiyo ağzı kücücük mememin ucunu alıyo sadece ne yaptıysam değiştiremedim bu durumu kanata kanata emiyo o kremdende aldım ama faydası olmuyo ciğer gibi kıpkırmızı göğüs ucuyla dolaşıyorum açık yaraya kolanya basmış gibi yanıyo canım

ben seni çok ösledim yavrukuşş umarım şyşsşnşzdşr darısı başıma anlattıklarını kelime kelime okudum aynı eymen bu şekil geceleri her gece ağlaya ağlaya bi hal oluyorum umarım zamanla düzelir

milupanın tadı pek hoş değil humanayı şiddetle tavsiye ediyorum ahududulu enfes şokur şokur süt yapıyo sağıp bakıyorum 90cc filan çıkıyo 2 saatte bir ama benim obur oğlum doymuyomuş gibi ağzı on karış açık duruyo halen aç olmadığına eminim ama neden ağlıyo geceleri anlam veremiyorum
Allah kabul etsin canımcım.Ben göremedim ama resimleri :(

azom bir ara mail atarım sana bakarsın ;)

ohh ohh gezmelerede başlamışınız süper yaaa ama tabiki katılıyorum bir daha oğlunu almadan gitme zevki çıkmaz

canım benim sağmak zorundayım sütümü çünkü yeni süt tazelenmesi lasım sağarken kanamıyo ama eymen emerken çok kanıyo mevlütü atlattık şükür allah kabuul etsin bizimki epey farklı oldu sohbetli bir kuran okundu öle bebek filan sallanmadı sadece kulağına kuran okundu içime sindi mevlüt peygamber efendimizden sonra çıkan bişey olduğu için bidat oluyo hoca bulamıycam die korkuyodum ama bulduk sora sora

benimki cichonunkini aldı tutuo en minik silikon uclusunu ama uyku sersemiyken tutuyo emiyo dalıncada uykuya çıkarıyo ağzından

cnm uykuya gecince bebek cıkarmasada emzigi almak lazımmıs agzından. asm den gelen msj da öle dio:utan: ögrenir cnm insallahh. sen hep dilinnn üstüne ver memeni eninde sonunda ögrencek. kıyamamm sana yaa:lilav:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ecrincim maşallah hepimizin kuzuları çok datluuuu :utan:
Rabbim yokluklarını göstermesin. Tuna o yanaklara ek olarak bir de çatık kaşlı. bilmiş bilmiş bakıyor, koca adam sanki. inan alıp tekrar içime sokasım geliyor. maşallah kuzuma, nazarım değecek diye ödüm kopuyor

yanaklar zaten problemli :( atopik cilt dedikleri türdenmiş :( şimdi şimdi geçiyor. hep kırmızı kırmızı dolaştık. dokunmaya kıyamıyordum :ninni: çok şükür düzenli temizleyip kremleyerek azalttık :ask:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Çoçuk görmeye diye gelip 5 saat oturan misafire sinir olmaya başladım..Artık misafir kabul etmiyeceğim, Selim biraz büyüsün çağırırım.. Millet düşüncesiz ya...Dün 3 arkadaş geldi eşleri ve çoçuklarıyla. Saat 7 de geldiler gece 12 ye doğru kalktılar. Selim bir yandan ağıyor, eşimde sinir oldu..Artık misafiri kabul etmeyeceğim..

cnm sorma aynı dert bende.bizimki o anda uyuyo oluyo ama ben uyumayınca gece kalkmam işkence oluyo. zaten sabah 5 te güne baslıyorum.gece 12 de misafir gidince yatamıyorum hiç. bide anlatıyorumm bu cocuk 7 de yada 8 de gece uykusuna baslıyo. gece 3 ten sonra huysuz die. hiiççççç kime anlatıyorumm. gözüm kapanıyoo resmen anlamıyorum bi yerden sonra. birinin yanında uyuyakalcam son olcak:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ecrincim maşallah hepimizin kuzuları çok datluuuu :utan:
Rabbim yokluklarını göstermesin. Tuna o yanaklara ek olarak bir de çatık kaşlı. bilmiş bilmiş bakıyor, koca adam sanki. inan alıp tekrar içime sokasım geliyor. maşallah kuzuma, nazarım değecek diye ödüm kopuyor

yanaklar zaten problemli :( atopik cilt dedikleri türdenmiş :( şimdi şimdi geçiyor. hep kırmızı kırmızı dolaştık. dokunmaya kıyamıyordum :ninni: çok şükür düzenli temizleyip kremleyerek azalttık :ask:

atopik cilt neymiş cnmm.. bizimkide sivilce sivilce gibi oldu. dr normal olur 6 aya kadar dedi. krem falan vermedi. simdi azaldı biraz ama yinede üzülüyorum.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
littlesunshine
pzt raporum bitiyor diyordun, ne yaptın alabildin mi heyet? bir de alabildiysen işe başladıktan sonra mı aldın yoksa hiç başlamadın mı?
benim de ay sonu bitiyor raporum, dr heyet verecek ama işe başlamam gerekiyor mu onu bilemedim.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
BUGÜN 42 GÜNLÜGÜZ..

40 cıkınca düzelir dedikleri uyku ve beslenme rutininde dogal olarak mucizevi bi degişim olmadı:D tek degişim kaka sayımızdaki korkunc patlama kiii umarım bi hastalık belirtisi degildir. bezi elime her aldıgımda kaka var. hatta emerken bi anda yapıveriyo.
haala saat 5 te avazı cıktıgı kadar bagırıp uyanıyo. dün gece 3.5 ta basladı gerci. sanırım aksam üstü uyudugundan.

bugün uykusuzluk basıma vurdugundan onu da alıp yataga gittim. gündüz uyumuyo hiç cünkü.saat 12 ile 3.30 arası aglaya eme kaka yapa bi sekilde uyuduk. seytan beni o uyurken kalkk ütünü yap die dürtsede umursamadım. sonraa ısrarlaa calan zile dayanamayıp kalktım. ama kızcem 4.30 a kadar devam etti. suan kucagımda yine uyuyakaldı. resmen stres oldum gece uyumucak die. ama uyumak için agladı resmen uyuduu kaldı. kendi ellerimle cocugun rutinini bozmamısmdır insallah.:utan:

ilk gülücügü babamıza verdikk..

yüzüstü yatmak cok ii geliyo. acayp pırtlıyo öle yatarken. yanında dururken yüzüstüü yatırınn.bazen yatmak istemiyo bizimki bagırıyo ama 3 kere deniyosam 2 sinde mısıl mısıl yatıyo..

bizde durum bbu

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
kızlar selamlarr:D
size birşey sorcam az önce komşumuz geldi,bu 40 olayı hakkında baya kafamı ütüledi..şimdi 40 çıkanlara soruyorumm, siz bebeklerinizin doğduğu günü 1. gün olarak mı kabul ettiniz yoksa 0. gün olarakmı?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
cnm hiç kullandın mı? ben de bundan almayı düşünüyorum nası rahat mı? ne renk aldın? kaça aldın?
kullandım canım bize kolay geldi, memnun kaldık.. hatta concorde marka travel sistem almaya gitmiştik ki satıcı arkadaş ondan daha uygun fiyatlı olan bu marka ve modeli tavsiye etti bize, bizede mantıklı gelmişti.. sadece su varki travel sistemde oto koltugunu arabadan alıp cocuk arabasına aktarıyorsun daha az malzeme ile dolasıyorsun, bunda ayrıca araba için oto koltugu kullanıyoruz, o bir sorun olur mu sizin için onu bi düşün istersen..

ama bu model onun dısında süpermiş, cok memnunum..
valla bi pembemsi kırmızımsı bi renk vardı direkt kız rengi diye istemedik.. normalde siyah daha güzel olur gibi ama bizim içimize sinmedi biz Royal blue diye gecen mavi-lacivertimsi rengini aldık... via porttaki e-bebekte indirimli olarak 900TLye almıştık, sanırım 1200TL gibi normal fiyatıydı... umarım sizde daha uygun fiyata bulursunuz almak isterseniz....

pişik kremi olarak bizim doktor mustela nın STELATRIA kremi ile TRAVAZOL Krem receteledi, ikisini birlikte günde 4 kere kullanmamızı ve pişik geçince bırakmamızı soylemişti.. bunlar tedavi edici kremlermiş.

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlar cok kotu seyler oldu moralim cok bozuk.. Detayları anlatıcak gucum yok suan..

Kısacası kocamla bosanıyoruz.. Annemin evine attı gitti beni.. :'(

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
kızlar pişik kremi için chicco nunki mükemmel ..
bu arada little ım bizim karşı komşunun oğlunun yüznde de böle pütürlükler war bu pişik kreminden sürdük geçti...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar