2012 Şubat Anneleri

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam kızlar.

Hepinizi cok ozledim burda muhabbetlerimizi falan..

Ama malesef ben de sizler gibi bebisle ugrasmaktan pek oturamıyorum pc basına.

Gerci cok yaramaz bir bebek degil ama ev isiydi bebekti derken zamanım olmuyor benim de pek..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
tatlım biz om-x damla kullanıyoruz. bugün 2. kutuyu aldım. memnunum. gaz sancısı mutlaka oluyor ama nadiren çok şiddetli. tesadüfmüdür bilmem, damlattığım gibi pırtlamaya başlıyor :D istersen doktoruna sor. bitkisel bu da. dereotu,zencefil falan. kokusu iğrenç :D ama içiyor yine de yavrum.
sab simplex için teyzemiz metsille tamamen aynı içerik demişti. ama bilemiyorum nasıldır. sanırım tansel kullanıyordu...
Elayı öptük biz çok... -rgulu

Nazom gaz için çok ilaç denedik.. Zinco, sab, nurse diye bir ilaç. Milupanın iyi geceler çayı, rezene hepsini denedik. Hiç fayda görmedim. Artık hiç bişey vermiyorum. İnşallah şu gaz olayları en kısa zamanda çözülür..

Biz metsil damla kullanıyoruz nazom ama faydası var mı yok mu kesin birşey diyemicem.Çok ağlamıyor aşırı, ama baya ıkınıyor.Bi de rezeneyi ben içmeyi bıraktım.Kuzey'e içiriyorum günde 25ml.
Ela hatunumu kokla benim yerime

Canım bu Kuzey'in ne kadarlık ile doyduğuna göre değişir.Bizimkisi 90-100ml ile anca doyuyor.Bazen 75..75in üstünde sağabildiğimde göbek atıyorum ben :D

Sağol canım, uykusu babasına çekmiş :D
Ben de hep prima kullandım.Ama molfix aldım son 2 haftada.Bir problemle karşılaşmadım.

Zilliye bak sen demek geceleri uyumuyor :D
Humanayı bende aldım,tahin pekmeze başladım, sanrım faydası oldu.
saolun kızlarr önerileriniz için.dün om-x damla aldık belki o biraz rahatlatır bizi..:( öperim kuzularıı :evet::evet:
Artık çıldırmak üzereyim. Bu kız beni deli edecek. Bana bi akıl verin Allah aşkına, bildiğiniz bişe varsa yardım edin. Maksimum meme emiş süremiz 4 dakika. sonra memeyle kavgaya başlıyoruz ağla ağla son derece huzursuzuz. Emmiyor, memeyle sürekli kavga ediyor. Alıp alıp bırakıyor ağlıyor. Sündürüyor ağlıyor. Süt mü gelmiyor diyorum sıkıyorum fışkırmasa da damlıyor. Çıldırıcam yaaaa :mendil: :mendil: :mendil:

canım ela da bazen o sekilde yapıyor ama ben nedenini biliyorum süt yeterli gelmeyince yapıyor o hareketi.mamayıda kabul etmiyor cıldırıyor doyup uykuya dalana kadar.su aylık kontrolümüzü bi olsaydık baska bi mama önerir belki doktorumuz diye bekliyorum.yada süt yeterli derse kendimi yemeyi bırakıcam...bu arada simuşum ben öle sinirlendirdiğinde ela,yatağa uzanıp veriyorum meme.sanki daha sakinliyor gibi belki faydası olur.hem değişik pozisyonlarda emzirmek süt kanallarını acıyormus.denemediysen dene canım.öperim minnak kuzuyu :)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kızlar. dengemiz altüst günler birbirine girdi artık:utan: gerci nazar degmesin ben kızın saatlerii oturttum gibi . aksam uykusuna saat 7 yada 8 de baslıyo 2_2.5 saatte 1 kalka kalka sabahı ediyo. gece bi ara bi saat falan uyanık duruyo. gayet güzel hos ama saat 4.5 _5 oldumu cocuga bişi oluyo. sürekli aglıyo. iki gözü kapalıı ıkınıyo,bagırıyo, tam sustu daldı galiba diyorum koyar koymaz yataga bi daha baslıyo. bu böyle sabah 8 e kadar devam ediyo. o aralarda bi yerde kaka yapıyo kii uykusu da acılmıs oluyo bütün gün uyanık sonra derin uyku yok:utan: gün içinde toplasan 2_3 saat uyuyodur.

düm mevlidimizi yaptık hayırlısıyla. halamızın evinde oldu. sagolsun dünya ikram hazırlamıs. ben tavuk pilav yapalım ugrasma dedim ama bastan savma gibi olcak içime sinmedi dedi. malzeme de kabul etmedi. ben bitek serbet yaptım. annem de arnavut mantısı yapmıs menü baya zengindi. görümcem bana cay bile koydurmadı. sonra anladım nden koydurmadı:D meger mutfakta pasta varmıs. bi önceki gün diyetsyene giderken bebegi oraya bırakmıstım. o ara resmini cekip siparis vermişş. üstünde kızımın resmi olan kocaman bi pasta gelmiş. hosgeldin defne yazıyodu kenarında da. mutfakta o duruyomus da ondan sokmamıs beni. hastahanede kesememiştik. allah ta onu mutlu etsin insallah. :utan:

diyetisyene gittim. ilk gördügümde sasırdım baya yası vardı cünkü ama sonra bayıldım kadına. cok rahat bi liste verdi bana. uzun uzun anlattı. sudan baska hiçbişi süt yapmaz dedi. 3 lt su içiceksin dedi. bebek bi gögsü 5_7 dk arası bosaltırmıs. dk tut cek digerini ver dedi. ama benim kızım o dk içinde emip bırakıyo ve asla agzını ikinciye acmıyo. emzik bile almıyo o an. bide 2_2.5 saatten önce emzirme düzene girsin,zaten gögüsler 2 saatten önce dolmaz dedi. ben onu daha önce yapmıstım zaten.
diyet listmde günde 5 dilim ekmek var tambugday. 2 sabah 2 öglen 1 dilim de aksam. onun dısında klasik diyet listelerine az cok benzesede degişim için verdigi kagıt bana özgürlük verdi resmen. mesela 2 dilim ekmegimi yarım hamburgerle degiştirebiliyorum her ögün olmamak kaydıyla. ama kesinlikle yasak olan seker ve sekerli ürünler. isteyen olursa listeyi falan da yazarım. beden kitle indeksin 27 küsür cıktı. suan spor da yapamadıgım için 1500 kalorilik liste. yarın baslıcam bakalım sonucları yazarım:D

aslında yazmak istedigim cok sey var depresyonum hat safhada ama vaktim yok. simdi cıkıp uyucam accık. öpüyorum hepinizi:utan:

ohh mevlütüde atlatmıssın ecrinim darısı bize :). diyete basladın demek süpersin valla :D ben süt olsun diye ne bulursam tıkıyorum ağzıma..canım 2 saat meme vermiyorum demişsin nasıl basarıyosun kız? benim ki emip yatıyor eğer sanslıysam 1 saat uyuyor ve cin gibi kalkıyor sonra yine meme istiyor vermezsem dünyayı yıkıyor.mama almıyor bi kaç kere denedim olmadı :( su işin formülünü bi de hele..ahanda bak yine toslamaya basladı gel meme verme buna:acep:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlarr hepinizi özledim.kıcımı yere koymayı özledim hep kosturma içindeyimm...

size sorularım var...benim kız mama almadı ya ben mi beceremedim hazırlamasını diyorum.üstünde 40 derceye soğutun yazıyo suyu.nasıl anlıyosunuz suyun o dereceye geldiğini.yada mamayı nasıl yapıyorsunuz?

2.sorum bugun bizim 28.günümüz ama kanamam halen devam ediyor.bu durumda olan varmı?

birdelittle canım sen om-x veriyorum demiştin.günde kaç damla veriyosun üstünde 4 saatte bir günde 20 damla yazıyor.cok gibi geldi bana ama bilemedim.

pazartesi kontrolumuz var elimde koca bir soru listesiyle gidicem.o değilde iremi ben büyütmedim sanki..her seyi unutmusum bee..2.ciyi düşünen hatunlar sakın ara vermeyin:beyazbayrak: bu kadar.cok zor oluyormus hakikaten ya.insan rahata nasılda alısıyormus demek..

öperim hepiniziiii ve minnaklarıı.

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269

size sorularım var...benim kız mama almadı ya ben mi beceremedim hazırlamasını diyorum.üstünde 40 derceye soğutun yazıyo suyu.nasıl anlıyosunuz suyun o dereceye geldiğini.yada mamayı nasıl yapıyorsunuz?

2.sorum bugun bizim 28.günümüz ama kanamam halen devam ediyor.bu durumda olan varmı?

birdelittle canım sen om-x veriyorum demiştin.günde kaç damla veriyosun üstünde 4 saatte bir günde 20 damla yazıyor.cok gibi geldi bana ama bilemedim.

pazartesi kontrolumuz var elimde koca bir soru listesiyle gidicem.o değilde iremi ben büyütmedim sanki..her seyi unutmusum bee..2.ciyi düşünen hatunlar sakın ara vermeyin:beyazbayrak: bu kadar.cok zor oluyormus hakikaten ya.insan rahata nasılda alısıyormus demek..

slm nazomm...bizim doktorumuz ilk hafta çok kilo alamadığı için günde 3 kez 50 cc de aptamil verdi..mamayı hazırlamaya gelince kaynamış suyu ne kadar yapıcaksan o kadar biberona koy, daha sonra soğuması için soğuk su dolu bardağa ottuttur..zaten elinle ılıdığını hissedersen sonra mamasını koy çalkala..sonra bilek içine damlat ne soğuk ne sıcak ılık olucak böle hafif soğuğa yakın ama:D ela çok ağlarsaa, ki liva sabah ki öğününde çok aç oluo pek beklemio o yüzden soğuk su bardağı yerine dondurucuya koyuyorum 2 dakka soğuması için ::evet:

bu arada memeyle boğuşma konusuna gelince livada arada yapıo ama sütüm gelio benimm..sanırım biberon olayının kolay olması yüzünden naz yaptığını düşünüoumm..o yzden mama öğünlerinin arasını baya fazla tutuyorum..sabah 8 akşam 7 ve gece 12 gibi... bu arada dün bi komşumuz geldi benim emzirmeme baktı sütün baya war kızım dedi..nerden anladınız dedimm bebek her çekişte yutkunuyosa bol miktarda wardır dedi..eğer 2,3 emiş hareketinden sonra yutkunuyorsa azalmış demektir dedi..hakketen yarım saat arayla denedim 2. verişimde süt tam dolmadığı için 2, emişte yutkunduu...

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
kızlar bu arada bugün hepatitin 2. doz aşımız wardı sabah oldukk.Allahtan hiç ağlamadı sadece 2 mık mık dedi:D ebede dio bu kız baya dayanıklı..anasına çekmiş bu konuda dedim..benimde iğneden felan canım yanmaz hiçç...mama verme dedi alır kilo merak etme dedi ama ben yinede tedirginimm..bu arada kızım 4 kilo olmuşş gayet güsel dedii çok sewindim kilo almasına çünkü doğum kilosu azdı..boyunu ölçmüolarmışş 6 ay, nie dedim kalça çıkıklığı yapabilio ondan dedi :s
kafa çapıda ii çıktı şükürler olsunn..
Bu aradaa ben Ankaradyım annemlerde biliosunuz veee büyük haber Ankaraya taşınıouzz..Eşim diğer işinden ayrılmıştı.Ankarada bölge müdürü oldu..Kursu war 1 ay İstanbulda.. geçen hafta gitmek zorunda kaldı..:( Çok üzüldü kızımdan ayrı kalcam die ama hafta sonları gelicek artık 1 ay sıkıcak dişini, işi iyi çünkü..Benimde burda işe başlıcağım hastaneyle grüştüm temmuz gibi iş başı yapıcam Allah kısmet ederse...

bide bizim kızda arada ıkınıp duruoo,bende yatağa uzanıyorumm onuda göğsüme yatırıp masaj yapıoumm,çok hoşuna gidio kakasını yapıo hemen, bide sanırım sırtı da dinlenioo ii gelio yani deneyebilrsiniz:beyazbayrak:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

ohh mevlütüde atlatmıssın ecrinim darısı bize :). diyete basladın demek süpersin valla :D ben süt olsun diye ne bulursam tıkıyorum ağzıma..canım 2 saat meme vermiyorum demişsin nasıl basarıyosun kız? benim ki emip yatıyor eğer sanslıysam 1 saat uyuyor ve cin gibi kalkıyor sonra yine meme istiyor vermezsem dünyayı yıkıyor.mama almıyor bi kaç kere denedim olmadı :( su işin formülünü bi de hele..ahanda bak yine toslamaya basladı gel meme verme buna:acep:

Canım en çok suyun süt yaptığını okumuştum hamilenizi ondan ağzıma başka birsey sokmadim sürekli su ve meyve suyu iciyorum. Ya esimin ablası her ağladığında veriyodu bana emzir diye. Bizimkide öyle istiyodu. Ama nettn okudum 5saat açlığa dayaniyolar a y sonunda diye vermedim sonra. Oyaladım ağladığında. Şimdi alıştı.2.5 saatte falan tekrar istiyo veya uyaniyo. Ama tabi tam doymasi lazım. Zaten iki saatten önce göğüsler dolmuyormus.ben. Mama suyunu onceden kaynatiyorum her gün. Mikrodalgada 20 sn yede falan ısıtıyorum. Mamayı hazırlıyorum bilek kontrolü yapmıyorum bile artık elim alisti
Meme ucunu değiştir büyük gelmiştir belki. Yada tokolabilir bide bazı bebekler memede durmak da isteyebiliyolarmis sakinlesme aracı gibi. Ben emzik niyetine durdugnu anlarsam da çekiyorum Canım. :huhuu:

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlar ben de 30 ml mama veriyorum gunde 1 kere gece cok aglarsa veriyorum gece vermediysem eger gunduz emzirdikten sonr aglamaya devam ediyorsa, altı temiz ve gazını cıkardıysa hala aglıyorsa 30 ml veriyorum. Acaba dogru mu yapıyorum bilmiyorum. İcim sızlıyor mama verirken :(

Ama mama verdikten sonra 1-2 sallamaya hemen uyuyor. :/

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bunaldım :(
oğlum uyanıkken sürekli ağlıyor, gaz sancısı geldi mi de hem ağlıyor hem de deliler gibi bağırıyor, uyanmasından korkuyoruz artık... hiç normal zamanı yok. ya ağlıyor, ya emiyor ya da uyuyor...
sizinkiler de böyle mi? yoksa bir tek benimki mi?
ya bu yeni nesil bebeklerin hepsi böle sanırım gülşahcım şu anda eymende kucağımda sla durmuyo beşikte çıldırtıyo bazen beni derin derin uyurken alıp beşiğe koyuyorum basıyo yaygarayı al emzir 10 dk emiyo emmiyo uyuyo tekrar gazını çıkarınca geri uyanıyo tekrar emmek istiyo bi daha aynı işlemler devam gece gündüz hep böle kucakta mutlu
canım inan anı anını tutmuyor..Selim'i altı temiz, tok ve gazı yokken yatırıyorum hemen ağlamaya başlıyor. 1 dk bile beklemiyor:) Kucağımıza alıp evde hop hop gezdirirsek sorma keyifli.. Kucağa feci alıştı..Gaz sancısı geldimi acayip oluyor. Kıpkırmızı ve çığlık çığlığa ağlama.. İşte o zamman çok yorgun hissediyorum kendimi:(
hepimizin derdi aynı galiba ağlayıncada içim gidiyo susturamıyorum 40 çıkınca düzelirler inş

40 c yanağı yakmayacak sıcaklıktır nazom ordan anlayabilirsin benim 23gün oldu kanamam halen devam ediyo sözünü kesinlikle dinliycem 2 yaşına bassın eymen bi tane daha niyetine gircem allah nasip ederse

bu arada 18 günde mevlidi yaptık bitti şükür allah kabul etsin diyelim

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kız dünür naber damadına bakk kızz fotosunu koydum bide nü fotomuz var süper çıkmış :) koyayım kaldırayımmı onuda :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selâm kızlar benim kiz iyi hoş ama uyku oncesi huysuzlugu çekilsek gibi degil:ayk: sanırsın etini minciriyolar. Sonra bı anda kut uyuyuveriyo:sok suan o modlardan birindeyiz. Ve ben bayılmak uzreyim. Dalana kadar canıma okuyo. Allah tan gece uykusu bu. Uyanıp oturmucak sabah 5 e kadar. Sonrası yeni cinnet öperim sizi:huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kizz yirim ben önünün masallah askıtosu tosturuk oldu onun da tombullasmasi lazım tez vakitte koy da bakalım damadın nü fotosuna. Aaahhh ah her bı tarafına micmayaydi benim kizceminde beyazlar icinde fotosu olcakti:acep: neyse ben kendim giydirip cekicem onu yinede

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Kizz yirim ben önünün masallah askıtosu tosturuk oldu onun da tombullasmasi lazım tez vakitte koy da bakalım damadın nü fotosuna. Aaahhh ah her bı tarafına micmayaydi benim kizceminde beyazlar icinde fotosu olcakti:acep: neyse ben kendim giydirip cekicem onu yinede
ahanda koyuyorum bak yime ama emii çok çirkin çıktı bugün çektim kg almış halimiz

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

ahanda koyuyorum bak yime ama emii çok çirkin çıktı bugün çektim kg almış halimiz

One kizzzz masallahhh:cokkomik::D burda maşallah oğlusunla bir resimdeki diğer ayrintiyaydi:cokkomik: masallahhh kizz zayıf durmuyo paşam almış kilo annesi nazar değmesin. Ayyy senin gelin yıktı ortalığı yine kactimm ben

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
One kizzzz masallahhh:cokkomik::D burda maşallah oğlusunla bir resimdeki diğer ayrintiyaydi:cokkomik: masallahhh kizz zayıf durmuyo paşam almış kilo annesi nazar değmesin. Ayyy senin gelin yıktı ortalığı yine kactimm ben
hadi git bakalım benimkide mıkırdanıyo yemek saaati anasını ağlatacak yine yemek yemek uyku uyumak yok bana :uyku: kg aldı maşallah 3700 olması lasım tam net bilmiyorum ama ben tartıda tartılıyorum tek bide paşayı alıp tartılıyorum aradaki farka göre diyorum senin kızın maşallahı varr 41 kere değmesin yavrularımıza

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
nazom biz damlaya 1 aylık olmadan başladık. o zaman 10 damla veriyorduk. şimdi bir aylığı geçtiğimizden beri 20 damla veriyoruz. ben bazen aksatıyorum çünkü uyuyor oluyor, uyurken midesini bulandırıyor, uyanınca çok huysuzluk yapıyor diye o dozu atlıyorum. damla damla akıtmak zor olduğundan ölçtüm kutu üstündekileri. 0.4 ml 10 damlaya, 0.8 ml 20 damlaya eşit. 2-3 seferde akıtıverşyorum ağzına :D inşallah siz de faydasını görürsünüz. Tunanın gazını bitirmese de azalttı şükür

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

hadi git bakalım benimkide mıkırdanıyo yemek saaati anasını ağlatacak yine yemek yemek uyku uyumak yok bana :uyku: kg aldı maşallah 3700 olması lasım tam net bilmiyorum ama ben tartıda tartılıyorum tek bide paşayı alıp tartılıyorum aradaki farka göre diyorum senin kızın maşallahı varr 41 kere değmesin yavrularımıza

amin cnmm:utan: niye aglatcak kız? gögüslerin yara mı oldu yoksa? cnm emzirirken agzına almıyo mu tamamını. benim sadece ilk 4_5 gün yara oldu. cok canım yandı. krem falan da aldık sözde. tutamıyodu cünkü. ama sonra tutmaya baslayınca gecti sükürr hiçbişi yok olmadı bi daha. nasıl emzircegimi hemsire göstermişti bana. kıyamam ya. yenebilen kremlerden alsaydın silmekle ugrasmassın

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr.. kesin karar verdim bu cocuga sabah 5 te bişi oluyo. dün yine 8 de aksam uykusuna basladı. sadece gece kalktıgında hemen uyutmadık babası oynadı biraz. gece 5 te kalkmaz dedim ama kurulmus saat gibi. 5 te uykusunda aglama basladı yine:sok sonrada bagırmaya. her zamanki gibi bizim yataga aldım. gazı var die düsünüyorumn hep ama saat 5 te mi geliyo bu gaz. aglaya aglaya dalıyo sonra. cok yıpratıcı. yapıcak hiçbiseyim yok cünkü aglıyo ben dinlyorum:mendil:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar