2012 Şubat Anneleri

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selamlar kızlarr:D
küçücük kızla kaç gündür sawaş weriyorum sormayınn:( Sütüm iyi Allah'a şükürler olsun.Ama ilk hafta doktora gittiğimizde kilosu az biras demişti.Mama takviyesi wermişti.Liva ilk hafta hem beni emdi hemde mamayı içti.Ama bu hafta görüyorumm ki cimcimenin gözü açıldı mama kolayına gelioo,mememi bir iki çekio sonra hırslanıo ittirio kendini ama ben inatla werioum,kan ter içinde kalıouz ikimizde..uygun pozisyonu bulmak için şekilden şekile girioum mecburen hırslanınca memeden sonra doymuo 4 öğünde mama werioum 50 cc lik...Ha bu arada her seferinde boğazına kaçırmayı başarıo,yüreğim ağzına gelio ters çewir sırtına wur,ömrümden ömür gidio korkudan:acep: artık tükmüğünü bile kaçırıo ve her öğünden sonra mutlaka son yudumu ağzında bırakıoo:D selenadaki kıvırcık saçlı kızın annesi gibi oldumm.hani nefesini tutuyodu ya o kız, annesi de yapma yapma dioudu aynı öleydimm..Allahtan gaz sorunumuz yok alttan üstten hemen çıkarıo her öğünden sonra, buna dua ediyorumm..İnşallah bu durum düzelir.Sütümü sağıp wermek istemiyorumm,bnden emmesini istiyorumm:iyyyy: cuma günü hepatitinin 2. doz aşısı var..kalça çıkıklığı için doktor bişey demedi ayın 18nde kontrolümüz.. ha bide yalancı emziksizde uyumuyo artık :D gündüz uyuyup geceleri ayaklardayız naif kibar kızım benim çokta kibar ağlıo:huhuu:bide banyo olayına çok sewiniyorumm,gıkı çıkmıoo çok hoşuna gidio su öle cildir cildir bakıo etrafa sür arttırması içinde çok özenli bi çaba sergilemiyorum..çok su içiyorum,humanın çayını içioum her öğünden sonra bide tahin pekmez yiyorumm..bu arada bizimde gözlerin altında o sivilce gibi duran şeylerden çıkıp geçioo,kilo aldığından oluyomuuş,annemler et önü dio nese artık :D işte bizden böle teyzelerii

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

yerimm onun uykusunu benn.ole derin uykulumu benim damat koparma kizzzdamadimin pipisini neyim :p

kizlarr hepinizi cok ozledim.bazen sadece okumaya firsatim oluyor yazamadan cikiyorum.henuz doktor kontrolune gitmedik kilomuzu buyumemizi bilmiyoruz.kafamda milyon soru....ama 2gundur deli gibi gaz sancisi cekiyoruz yaklasik 2 saat suren aglama nobetlerine basladik gaz giderici bisey kullanan varmi yardim edin bize.:( zinco verdim iki kere ama cok faydali olmadi sanirim,rezeneyi ben hergun iciyordum zaten kimyonu yaptik bugun sab simplex isimli bi ilac duydum kullanan memnun kalan varmi aramizda? hepinizi cok opuyorum ela nin selami var hepinize :)

Biz metsil damla kullanıyoruz nazom ama faydası var mı yok mu kesin birşey diyemicem.Çok ağlamıyor aşırı, ama baya ıkınıyor.Bi de rezeneyi ben içmeyi bıraktım.Kuzey'e içiriyorum günde 25ml.
Ela hatunumu kokla benim yerime

merhaba kızlar,

bir sağımda tek göğüsten ne kadar süt çıkarsa "oh be" demeliyim?? :böö:

Canım bu Kuzey'in ne kadarlık ile doyduğuna göre değişir.Bizimkisi 90-100ml ile anca doyuyor.Bazen 75..75in üstünde sağabildiğimde göbek atıyorum ben :D

maşallah oğluna azo, benimki altı değişecek de uyanmayacak mümkün değil. hem uyanmak ne kelime nasıl bağırıyor anlatamam.
bu arada huggies yeni doğan kullanıyordum prima dan sonra onu almıştım milupa indirimiyle. ama çok rahatsız etti bizimkini. tekrar primaya döndük, üstelik premium da değil, ama bariz rahatladık.

Sağol canım, uykusu babasına çekmiş :D
Ben de hep prima kullandım.Ama molfix aldım son 2 haftada.Bir problemle karşılaşmadım.

selamlar kızlarr:D
küçücük kızla kaç gündür sawaş weriyorum sormayınn:( Sütüm iyi Allah'a şükürler olsun.Ama ilk hafta doktora gittiğimizde kilosu az biras demişti.Mama takviyesi wermişti.Liva ilk hafta hem beni emdi hemde mamayı içti.Ama bu hafta görüyorumm ki cimcimenin gözü açıldı mama kolayına gelioo,mememi bir iki çekio sonra hırslanıo ittirio kendini ama ben inatla werioum,kan ter içinde kalıouz ikimizde..uygun pozisyonu bulmak için şekilden şekile girioum mecburen hırslanınca memeden sonra doymuo 4 öğünde mama werioum 50 cc lik...Ha bu arada her seferinde boğazına kaçırmayı başarıo,yüreğim ağzına gelio ters çewir sırtına wur,ömrümden ömür gidio korkudan:acep: artık tükmüğünü bile kaçırıo ve her öğünden sonra mutlaka son yudumu ağzında bırakıoo:D selenadaki kıvırcık saçlı kızın annesi gibi oldumm.hani nefesini tutuyodu ya o kız, annesi de yapma yapma dioudu aynı öleydimm..Allahtan gaz sorunumuz yok alttan üstten hemen çıkarıo her öğünden sonra, buna dua ediyorumm..İnşallah bu durum düzelir.Sütümü sağıp wermek istemiyorumm,bnden emmesini istiyorumm:iyyyy: cuma günü hepatitinin 2. doz aşısı var..kalça çıkıklığı için doktor bişey demedi ayın 18nde kontrolümüz.. ha bide yalancı emziksizde uyumuyo artık :D gündüz uyuyup geceleri ayaklardayız naif kibar kızım benim çokta kibar ağlıo:huhuu:bide banyo olayına çok sewiniyorumm,gıkı çıkmıoo çok hoşuna gidio su öle cildir cildir bakıo etrafa sür arttırması içinde çok özenli bi çaba sergilemiyorum..çok su içiyorum,humanın çayını içioum her öğünden sonra bide tahin pekmez yiyorumm..bu arada bizimde gözlerin altında o sivilce gibi duran şeylerden çıkıp geçioo,kilo aldığından oluyomuuş,annemler et önü dio nese artık :D işte bizden böle teyzelerii

Zilliye bak sen demek geceleri uyumuyor :D
Humanayı bende aldım,tahin pekmeze başladım, sanrım faydası oldu.

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
öff yaa kimseyi online yakalayamıomm ya

bizde bugün 15 günlük olduk teyzeleri kızım ne çok huysuz nede çok akıllı ortasında bişeyy
idare ediyozz
ama geceleri ilk günlerdeki gibi uyumuyo yaa ne güseldi ilk günler emzirmek için ben uyandırıodummm

benim kızımında boynunda isilik gibi bişey oldu yaa
yanaklarınada hafiften yayılıyo sanki bugün banyodan sonra pudraladık boynunu meleğimin iiyi gelir inş
sizin bildiğiniz bi yöntem varmıı isilik için???

hee bide kızımın altı pişik oldu yaaa sivilce gibi ucu var beyazz ne yapmam lazım
pişik önleyici kremi her alt açmada kullanıyodum doktor her seferinde kullanma dedi bende bırakmıştım pişik oldu meleğim yaa
bblu bepanten kullanıom demişti ama bepantenin merheminimi yoksa kreminimi sürüodu hatırlıomusunuz??
telide yok bende onun olsaydı arayıp soracaktımm

aaaaaa bu arada yelizcimmm çok saolll buzuki orhan benim kızıma ilaç gibi geldi resmennnn

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Tuğbişim nerelerdesin ya?? Yoğunsun dimi baya.Tempoya alışana kadar bende öyleydim.Şimdilerde kendime daha fazla vakit kalıyor gündüzleri..Ama onu da uyuyarak değerlendirmek istiyorum :D
Bu arada ben mevlüt yapmaktan vazgeçtim.Sadece teyzemi, teyze kızımı çağırıp, internetten ünlü bir hocanın okuduğu yasini açıp, sürücez..Önemli olan dua etmek dediler bana, 40lanır 2 rekat namazını kılarsın dediler..
Yapmayışımın bir diğer sebebi; artık gözüm kaldırmıyor.Eve o kadar kişi gelecek, gelmeden temizlik, gidecekler temizlik, pişir et, hem annemi hem kendimi yorucam.Bi de Kuzey mızmızlanacak gürültüde.Ev ne zaman kalabalıklaşsa huysuzlanıyor..Onun için vazgeçtim.
Sana kolay gelsin canım çevre çok olunca yapmak gerekiyor, yoksa ayrı ayrı misafir ağırlamak daha zor.

.
azomm nerelerde olayım tam bir aydır kayınvalidem k.pederim bizdeler biliyosun laf olmasın die hiç nete girmedim doğumdan sonraada malum bebekten giremedim sonrasındada 2 görümcem kaynım ve eltim bebekleriyle beraber izmirden geldiler 5 gün yatılı misafir olarak kalabalıkta fırsat bulmak zor herşeyi geçtim wc ye bile gitmeye vakit bulamadım üzüntü stres cabası her söylediğim yanlışa gidiyo sanki alındılar ara ara tartışmalar yaşadık sıkıntılı günler atlattım sonucu tatlıya bağlandı ama sütüme etki etti hep şimdi evdeyim yanlızım fakat oğlan durmuyo yalancı emzik yaptı beni ev kalabalıkken kucaktan kucağa gezmeye alıştıydı şimdide beşiğe yatıramıyorum avazı çıktığı kadar bağırıyo ara ara takip etcem sizi can kuş
offf ya ofdoğum yapalı 1 hafta oldu ama ben hala tamanlamıyla yaşayamadım mutluluğumu
eşimle aram berbat yüzünü görmek istemiyorum onun
çok anlayışsızmışta benim haberim yokmuş
daha dikişlerim yeni iyileşiyo pek iş yapmıyorum saolsun annem kalıyo yanımda her işimi yapıyokızıma bakıyo dinlendirio beni
ama beyfendi sıkılmış annemin burda kalmasından yok akşamları rahat edemiomuş bilmem ne onun annesi benim ennem burda diye gelmioomuşki kadın hergün geliyo mutlaka

tututurdu akşam kimse kalmsın evde diye ben daha bir haftalığım yaa bakıma ihtiyacım var
tabi onun annesi karşı apartmanda oturuoya istediği zaman gelip gidio
neymiş benden hiç birşey istemiomuş yemek temizlik falan annesi gelip yaparmış
istemiyorum onun yapmasını ya
benim annem var çok şükür ayrıca annemin yanında rahat olduğum gibi onunn yanında rahat olammki ben ya

onuda geçtim ben anneme nasıl git derim kaddın 2 vesait uzakta oturuo nasıl gelip gitsin hergün yaa

off kafayı yemek üzereyim
çok korkuyorum stresten sütüm azalacak diye
kimseyle konuşamıyom
ağlayamıyom annem görecek diye
çünkü görse hemen anlıcak
bana akıl verin nolur

2 aileninde aynı şehirde olması ilk torun olması ne zormuş ya şimdiden bunaldım

berbat bi lohusalık geçiriorum çok berbat

bu arada kafanızı şişirdim kusura bakmayınnn........
bebişim bize öle geliyo sanırım benim o kadar anlayışlı olan kocam bile gidip yerine bambaşka biri geldi sanki die düşünmüştüm ama bizim alınganlığımızdanda kaynaklanıyo erkeklerde haklı dinlenmek istiyolar gündüz iş gece bebek ağlaması onları yıpratıyo üzülüyolar bişi yapamayıncada doğal olarak stresleri bir yerden açığa çıkıyo ev kalabalıktı biizm de ona yoruyorum şimdi zamanla düzene girerler
Kolik mi oldu acaba Eymen de? :( Bazı insanlar cidden maşallah demekten aciz. Uyuz kadın! El kadar bebe, bi maşallah desen diline mi yapışır? Gıcık oldum yolacam o kadını. Açık adres ver bana Lidırım :D

Yapma mevlut ben de yapmıcam Azom. Yasin okurum duamı ederim, zaten hava ısınsın kurban da keseceğim Allah nasip ederse...
Valla Azom bizimki uyanık olduğu zamanın %90 ında ya ağlıyor ya da mız mız mızıklanıyor. Hele geceleri sürekli avaz avaz... :(

Gözünüz aydın Lilacscım, darısı başımıza 40 ının inşallah. Yumurtalar neden acaba?

Ben de özledim Pikem seni artık rast gelmek çooook zor :(

Mannakcım, ben eşimle severek evlendim. Çok da seviyorum eşimi Ama ne zaman işin içine aileler girse kavga etmemiz kaçınılmaz bir hal alıyor. Nedense bu erkekler kendi aileleri söz konusu olunca tarafsız gözle bakmayı başaramıyorlar. Bu durumlarda bizim yapabileceğimiz en mantıklı şey: eşlerimizin aile bireyleriyle ilgili tek kelime laf etmemek. Benim, eşimin "aşırı aile savunmacı" bu halinden dolayı boşanmayı bile ciddi ciddi düşündüğüm zamanlarım oldu o kadar sevmeme rağmen. Şimdi bekar arkadaşlarıma diyorum ki; evleneceğiniz adamı öyle bi seçin ki, tek çocuk olsun, bide ailesi başka şehirde olsun. Valla bak en güzeli.

Aaaah Laylam aaaaaaaah o sohbetleri ben de öyle özledim ki ne güzel zaman nasıl geçiyo farkemeden akşam oluyordu....

:evet: Ahhahahahha dün benimki de üstüme mıçtı :D Ama ben kaşındım. Altı azcık kızarmış gibi geldi. Dedim açiim şunun altını da rahatlasın. Sonra emmek istedi, aldım kucağa emzirmeye. 1. dakka bitmeden foooş. O kadar da temizlenip paklanmıştım. Canı sağolasıca batırdı hem kendini hem beni :D

Hmmmm demek şeker sıkıntılı. Ben de dikkat edeyim o zaman, çünkü bizimki de çok gazlı. Saol balııııııııııım :huhuu:

Ben aradım ama açamadı sanırım. Mesaj attım. Müsait olduğunda geri dönüş yapacaktır inşallah...
ohhh şükür mevlütü filan atlattık geride kaldı hepsi allah kabul etsin diyelim şimdi bebeleri büyütmeye bkıyoz simuşum o salak kadından sonra bebeğim düzelmedi zaten
selam cnm, ben bi yerde bebeklerin ısıyı en cok kafalarıyla kaybettiklerini okumustum bu yuzden sapka takılması iyiymis.ne kadar dogru bilemem ama oyle okumustum
evet doğru bi tez taklum ama biizm oğlan darala gelemiyo eller kollar dışarda olcak kafası boşta olcak sinirinden domates gibi kastırıyo kendini
çok teşekkür ederim kızlarrr ben çok inatçı biriyim eşimde öyle inat ettik doğru dürüst sakince konuşmadık kavga halinde konuşmuştuk
ama bugün ona dedim 1 hafta daha sabret diye bu akşamda yalnızız inş sakince konuşup hallderiz konuyu

bugün annem gitti kayınvalidemide istemiom gelmesin bugün
kızımla ilk defa yalnız kalıyorum çok garipsedim
sanki yapamıcakmışım gibi hissediom

siz ne zamanyalnız kalmıştınız??
bence yalnız kalmam için daha çok erken ya off

bu arada bugün kızımı doktora götürdük
9. günümüz bugün 160gr almışız boyumuzda 1cm uzamış
gece 5 30 a kadar hiç uyumadı yavrum bağırsaklarından sürekli sesler geliodu ishal oldu diye çok korktum ama çok şükür doktor normal dedi
kolunuda kontrol etti bazı egzersizer verdi hergün onları yapıcaz ama önemli birşey yokmus konundada çoookk mutlu oldum

maalesef doktora kayınvlidemde geldi ama bi ara eşimde çıktı odadan doktorla yalnız kaldık ona sorunlarım olduğunu söyledim oda onlar gelince çok sıkıntı yapma bak sütün falan kesilir dedi saolsunn:evet:

ama kızımdan bir sürü kan aldılar ya içim gitti onu tutarken
sarılığımızda düşmüş diğer değerlerimizde normal çıkmış
moralim baya yerine geldi bugün
maşallah elama kocuman olsun büyüsün annesi akan abiye selam et kızdırmasın benim eli maşalı arkadaşımı cız yapar sonra
offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
kimsecikler yok yaaa nerdesini kzlarr yaa keşke o eski günlerimize bi an önce dönebilsek ya
keşke bir an önce toplaşabilsek... ösledim herkeslerii
selammm kızlarrr.. abovvv iki gündür k,mse girmemişş yetmedi 1 haftada 4 sayfa ilerlemişş. tabi bebeler bütün zamanı dolduruyo:D
bizz de bugün evimize kactık sonunda. insallah havalar bozmaz da artık takılırızz kendi kendimize. gerci kalabalıga da alıstım görümcemlerle zaman ii geciyodu:D
salı günü dr kontrolümüz vardı. dr un ilk ölcümü 2700 gr boy 48 cm miş. emiyo mu dedi. bende emiyo ama mama da veriyorum doymadıgında dedim. ne kadar mama içiyo dedi. 90 ı rahat içiyo ama bi 60 bi 30 gibi veriyorum genelde dedim. sonra kuzuyu ölctü 3985 gr 53 cm cıktı. hey masallah dedi saskın bi ifadeyle baya büyümüşş dedi güldü. bence o iki defa verdigin mamayı da verme bu cocuk fazlasıyla besleniyo dedi. zaten bu ay süt artmıstır dedi. aglaması huysuzluktan muhtemelen. bende o günden beri iki kez mama vrdim hakikatten bi derdi yok. 2 saatten öncede hiç emzirmedim. gögsüm süt dolmuyo cünkü denedim. o da alıstı sanırım saatle emmeye:D 2_3 saat bekleyince gögsüm tam doluyo siringayla pıstlatır gibi cıkıyo süt sükür. tabi emzirmeyip beklememde alev kutlu da yazan aclıga 5 saat dayanabililer telkini etkili oldu. gayet de ii oldu.

gece uykusuna da masallah diyim insallah bozulmaz 3 gündür bende alıyorum uykumu o da uyuyo. ilk 2 gün 8 de uyuyakaldı bende onu sessiz odaya götürdüm yatırdım. gündüz emdigi gibi tam 2.5 _3 saat sonra mızmızlanmaya baslıyo. bende uyanmadan emzirip altını degiştirip yine yatırdım hiç ses cıkarmadan ısıkları acmadan bu sekilde aynen sabaha kadar devam etti. dün dısarı cktık ilk kez emdi, diger gögsümü veremedigimden 60 ml mama verdim ve 6 saat uyudu. o yüzden gece yatması 12 yi buldu. ama yine 3 saatte bir kalktı ve ben rahat ettim. allah ım bozmasın insallah yani agladıkca meme vermeyin kızlar.

dr a uyumuyo bu cocuk die sikayet etmiştim. yani gece uyuyo ama gündüz normal insan gibi 9_6 oturuyo bu cocuk dedim. o da gazdandır demişti. karnına masaj yaptı bana da gösterdi. gaz ilacını 2 cay kasıgı ver artık dedi. ya ilac etkili yada benimki cok gazlı bi cocuk degil. gün içinde 1 defa oluo ıkınma aglama seansı. kimyonu denedim esra erol un ama en cok ogün agladı:D

anneden bebege gaz gecermişş. ama kurufasulye yedim gazım var bebk de aglıyo demek ona gecti degilmiş olay. dr bey ne yicegimi sasırdım ben dedim. o da senin gazın kendi bagırsagınla alakalı bi olay ona gecemez o dedi. ya nasıl dedim. mesela peynir bana gaz yapmazmıs ama sütten gecip onu rahatsız edermiş ben anlayamazmısım. tecrübe ettiysen bilemem ama mesela kurufasulye nohut falan sana gaz yapsada ona bişi olmaz dedi. gaz yaptıgı bilinen en önemli sey sigara mesela içiyo musun dedi. hayır dedim. ama cok sasırdım. e ayagını sıcak tut belini sıcak tut falan derler ya hani dedim. cok biliyolar ya onlar herkes konusuyo işte öyle bişi yok dedi:eek:ys:

neyse bizden haberler böyle. 29 unda nezosla randevum var. ama dikişim enfes hatta olmayan dikişim dicem nerdeyse. bilsem bu kadar kolay ve rahat olcak dikiş de bu kadar güzel kendi istegimle planlı programlı sezeryan olurdum. yarın da diyetisyene gidiyorum:D 83 kg ile doguma girdim su an 71 küsürüm. böyle kaldım. hamile kaldıgım kiloya dönmek için 7 eski kiloma dönmek için 17 kg vermem lazım. catlaklarına care bulan beni de haberdar etsin. karnım korkunc:eek:ys:
gelinim tosturuk olmuş ya maşallah subanallah sütün geliyodur sakın mamaya başlama dünür süt sağma makinesiyle test ettim ben yeterli sütüm var şükür bende veriyodum mama ama bıraktım zırt pırt emiyo şmdi
kızlar ya,benim kızım hem emiyo hemde doymadıgını hissettigim icin mama takviyesi yapıyorum ama gunde 3 defa 60 cc veriyorum hepsini de bitiriyo..Emen bebeklere gunluk ne kadar takviye yapmak dogru acaba ?
doktor,doymadıgı zaman takviye yapabilrsin dedi ama cok ta alıstırmak istemiyorum korkuyorum bu sefer beni emmezse diye, e obur turlu de doymuyo gibime geliyo oyh..su mama'yla barısamadım bi turlu ben :eek:ys:
seraqpcım alıştırma bebeğim önce bi sütünü sağ bak kaç cc doluyo biberona yeterli olup olmadığını anlarsın manaya alışırsa seni çabuk bırakır anne sütü her zaman ön planda tut ceneleri çabuk yoruluyo çabuk acıkıyolar ama bol bol emzir

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kızlar gaz için o kadar sordum doktora bi ilac vermedi bize, sindirim sistemini kotü etkileyebilirmiş diye, dedigi sadece gaz cok oldugunda cocugu sıcak suyun içine koy oldu, (küvetinin içinde dayanabilecegi kadar sıcaklıkta tabii), ama mama da verme asla diyo, ben veriyorum geceleri saat 12 gibi ... o zaman biraz daha uzun uyuyor gibi yoksa saat bası uyanıyor, benim için çok zor oluyor , zaten sütte birikiyor oyle olunca...

onun dısında bizimde 40ımız cıktı dün cok şükür...

birde normal prima almıstım o alerji yaptı minnoşa, Huggies organik kullanıyorum artık..

sizlerin haberlerinizide okuyorum.. herkese selam ve sevgilerimi yolluyorum şekerler...:huhuu::huhuu:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,
lilacs ve azelyacım cevaplarınız için teşekkürler.
benim dün pompam geldi. akşam 2 göğsümü sağdım. 105 ml süt çıktı toplamda. birinden 45 birinden 60 ml şeklinde. açıkçası bitmemişti ama ben 8 dkda sıkıldım ve bıraktım yeter diye. ama Tuna her seferinde tek meme emiyor. 2.yi veriyorum dudaklarını mühürlüyor resmen. bu durumda yeterli süt almıyor mu acaba diye panik yaptım :acep: doktorumuz da yokmuş cumartesi. bir hafta daha sabretmem lazım sanırım :(
ve bir yerde okumuştum. bebeğin günlük süt ihtiyacı = 150*kilosu. Tuna 1 aylıkken 5500-5600 arası gelmişti 2 farklı yerde. bu durumda 825 ml süt alması lazım. bir kerede 100 ml civarı sağdığımı farzetsek. 2 saatte bir, günde 1200 ml yapar. bu da yaklaşık olarak yettiği anlamına gelir dimi? anaaam manyak oldum.

he bu arada Tuna gündüzcü oldu 40ından sonra :( hiçbir iş yapamıyorum. leş gibi kokuyorum şuanda bırakıp duşa giremiyorum. üstelik annem burda :( gece de 6ya kadar süper uyuyor. 2 kere uyanıyor. emip sızıyor. gazını çıkaramıyorum çünkü uyandıramıyorum. sonra 6da birikmiş gazla uyanıp canımdan bezdiriyor. ama çok tatlı ya. dün çıngıraklı patiklerden almıştım. ayağını sallayıp sallayıp çığlığı basıyor neşeyle kahkaha gibi çıkıyor çığlığı :ask:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar...Tuğbacım nası test etcem ben bu süt isini ? gunde 500-750 ml cıkması gerekiyo demi en az ?? e ben yeterli olup olmadıgını gormek icn emzirmeden sagmam lazım bakalım ne kadar cıkıyo diye ?
yoksa baska nası yapcam ?:acep:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
iyi akşamlar kızlar bende almıştım pompa ama kullanmak nasip olmadı sağacak kadar sütüm olmadı güya çok sütüm olursa derindondurucuya koyacaktım bebeğime bile yetmiyor ama ne kadar sütüm olduğunu merak ediyorum bir gün sağıp bakacam

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
76.498
Günaydın :eek: :uc:

images

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Artık çıldırmak üzereyim. Bu kız beni deli edecek. Bana bi akıl verin Allah aşkına, bildiğiniz bişe varsa yardım edin. Maksimum meme emiş süremiz 4 dakika. sonra memeyle kavgaya başlıyoruz ağla ağla son derece huzursuzuz. Emmiyor, memeyle sürekli kavga ediyor. Alıp alıp bırakıyor ağlıyor. Sündürüyor ağlıyor. Süt mü gelmiyor diyorum sıkıyorum fışkırmasa da damlıyor. Çıldırıcam yaaaa :mendil: :mendil: :mendil:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Artık çıldırmak üzereyim. Bu kız beni deli edecek. Bana bi akıl verin Allah aşkına, bildiğiniz bişe varsa yardım edin. Maksimum meme emiş süremiz 4 dakika. sonra memeyle kavgaya başlıyoruz ağla ağla son derece huzursuzuz. Emmiyor, memeyle sürekli kavga ediyor. Alıp alıp bırakıyor ağlıyor. Sündürüyor ağlıyor. Süt mü gelmiyor diyorum sıkıyorum fışkırmasa da damlıyor. Çıldırıcam yaaaa :mendil: :mendil: :mendil:

canım benimki de her zaman olmasa da ara sıra yapıyor bunu. gaz sancısı çekmeye başladığında memeyle kavgaya başlıyor, ben pes ediyorum ama. mama yapıyorum 30luk doymadıysa diye, onu az az veriyoruz, bazen bitiriyor bazen bitirmiyor.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızlar gaz için o kadar sordum doktora bi ilac vermedi bize, sindirim sistemini kotü etkileyebilirmiş diye, dedigi sadece gaz cok oldugunda cocugu sıcak suyun içine koy oldu, (küvetinin içinde dayanabilecegi kadar sıcaklıkta tabii), ama mama da verme asla diyo, ben veriyorum geceleri saat 12 gibi ... o zaman biraz daha uzun uyuyor gibi yoksa saat bası uyanıyor, benim için çok zor oluyor , zaten sütte birikiyor oyle olunca...

onun dısında bizimde 40ımız cıktı dün cok şükür...

birde normal prima almıstım o alerji yaptı minnoşa, Huggies organik kullanıyorum artık..

sizlerin haberlerinizide okuyorum.. herkese selam ve sevgilerimi yolluyorum şekerler...:huhuu::huhuu:

vallahi biz de huggies organikten rahatsız olduk, bu çocuklar bir alem :)

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam kızlar...Tuğbacım nası test etcem ben bu süt isini ? gunde 500-750 ml cıkması gerekiyo demi en az ?? e ben yeterli olup olmadıgını gormek icn emzirmeden sagmam lazım bakalım ne kadar cıkıyo diye ?
yoksa baska nası yapcam ?:acep:
selam canişkom bilmiyorum orasını ama benim 90ml çıkıyo şimdilik 2 gögsümden bir sağdığımda bence ne kadar olduğunu en ii ole anlıyorum ggüslerimden kan geliyo:(
Hurma alayım Bende süte ii geliyosa:huhuu:

Tubisssss senin gelin tam tosturuk oldu kizz sisko olcek galiba:utan:

yirim o gelini ben benimkide doymuyo anam çatlayacak yemekten

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bunaldım :(
oğlum uyanıkken sürekli ağlıyor, gaz sancısı geldi mi de hem ağlıyor hem de deliler gibi bağırıyor, uyanmasından korkuyoruz artık... hiç normal zamanı yok. ya ağlıyor, ya emiyor ya da uyuyor...
sizinkiler de böyle mi? yoksa bir tek benimki mi?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
oğlum uyanıkken sürekli ağlıyor, gaz sancısı geldi mi de hem ağlıyor hem de deliler gibi bağırıyor, uyanmasından korkuyoruz artık... hiç normal zamanı yok. ya ağlıyor, ya emiyor ya da uyuyor...

canım inan anı anını tutmuyor..Selim'i altı temiz, tok ve gazı yokken yatırıyorum hemen ağlamaya başlıyor. 1 dk bile beklemiyor:) Kucağımıza alıp evde hop hop gezdirirsek sorma keyifli.. Kucağa feci alıştı..Gaz sancısı geldimi acayip oluyor. Kıpkırmızı ve çığlık çığlığa ağlama.. İşte o zamman çok yorgun hissediyorum kendimi:(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Selmin gazı varsa öyle yapıyor. Hem emmek istiyor, hem gazdan ememiyor.. O kadar kötü oluyorki.. Bende kötü oluyorum. Duru da gaz varmı?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

evet canım bende Tanselin dedigini yazıcaktım, noyan da gazı oldugunda meme ile kavgaya başlıyor, gaz sancısından olabilir, tabii birde sut bittiginde oyle yapabiliyor ama sen sut varken demişsin gazdan muhtemel... selamlar bu arada tatlım..:utan:

vallahi biz de huggies organikten rahatsız olduk, bu çocuklar bir alem :)
evet tatlım, cildine gore demek ki... normal prima mahvetti oglumu bize yaramadı... :(

Noyanda bazen oyle yapıyor kucakta dolastırılıp konusulunca, donenceyle falan oyalamak gerekiyor....

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlar. dengemiz altüst günler birbirine girdi artık:utan: gerci nazar degmesin ben kızın saatlerii oturttum gibi . aksam uykusuna saat 7 yada 8 de baslıyo 2_2.5 saatte 1 kalka kalka sabahı ediyo. gece bi ara bi saat falan uyanık duruyo. gayet güzel hos ama saat 4.5 _5 oldumu cocuga bişi oluyo. sürekli aglıyo. iki gözü kapalıı ıkınıyo,bagırıyo, tam sustu daldı galiba diyorum koyar koymaz yataga bi daha baslıyo. bu böyle sabah 8 e kadar devam ediyo. o aralarda bi yerde kaka yapıyo kii uykusu da acılmıs oluyo bütün gün uyanık sonra derin uyku yok:utan: gün içinde toplasan 2_3 saat uyuyodur.

düm mevlidimizi yaptık hayırlısıyla. halamızın evinde oldu. sagolsun dünya ikram hazırlamıs. ben tavuk pilav yapalım ugrasma dedim ama bastan savma gibi olcak içime sinmedi dedi. malzeme de kabul etmedi. ben bitek serbet yaptım. annem de arnavut mantısı yapmıs menü baya zengindi. görümcem bana cay bile koydurmadı. sonra anladım nden koydurmadı:D meger mutfakta pasta varmıs. bi önceki gün diyetsyene giderken bebegi oraya bırakmıstım. o ara resmini cekip siparis vermişş. üstünde kızımın resmi olan kocaman bi pasta gelmiş. hosgeldin defne yazıyodu kenarında da. mutfakta o duruyomus da ondan sokmamıs beni. hastahanede kesememiştik. allah ta onu mutlu etsin insallah. :utan:

diyetisyene gittim. ilk gördügümde sasırdım baya yası vardı cünkü ama sonra bayıldım kadına. cok rahat bi liste verdi bana. uzun uzun anlattı. sudan baska hiçbişi süt yapmaz dedi. 3 lt su içiceksin dedi. bebek bi gögsü 5_7 dk arası bosaltırmıs. dk tut cek digerini ver dedi. ama benim kızım o dk içinde emip bırakıyo ve asla agzını ikinciye acmıyo. emzik bile almıyo o an. bide 2_2.5 saatten önce emzirme düzene girsin,zaten gögüsler 2 saatten önce dolmaz dedi. ben onu daha önce yapmıstım zaten.
diyet listmde günde 5 dilim ekmek var tambugday. 2 sabah 2 öglen 1 dilim de aksam. onun dısında klasik diyet listelerine az cok benzesede degişim için verdigi kagıt bana özgürlük verdi resmen. mesela 2 dilim ekmegimi yarım hamburgerle degiştirebiliyorum her ögün olmamak kaydıyla. ama kesinlikle yasak olan seker ve sekerli ürünler. isteyen olursa listeyi falan da yazarım. beden kitle indeksin 27 küsür cıktı. suan spor da yapamadıgım için 1500 kalorilik liste. yarın baslıcam bakalım sonucları yazarım:D

aslında yazmak istedigim cok sey var depresyonum hat safhada ama vaktim yok. simdi cıkıp uyucam accık. öpüyorum hepinizi:utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar