2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
selammmmm, ben geldimm.. :utan:

uzun zamandır giremiyorum, umarım keyifler yerindedir..
Günler o kadar o kadar yoğun ki artık, tuvalete gitmeye vakit bile bulamıyorum..
Bende ipek kızımı 15.02.2012 tarihinde spinal sezeryanla kucağıma aldım.. allahıma şükür sağlıgı her şeyi yerinde.. annelik bambaşka bir şeymiş allahım herkese nasip etsin..

Gözünüz aydın, hayırlı evlat olur inşallah. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin minnoş İpek kızı :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Biz kolik olduk sanırız teyzoşlarımız :( Dün gece bir başladı sancı, Allahım o nası bişedir. Karnını semsert yapıyor. Öyle bi kasıyo ki kendini tüm vücudunu dümdüz ediyo nerdeyse... :( :( Ve ne kolik cd si ne sıcak su torbası ne masaj hiçbişe kar etmiyo. Sancı bitince susup uyuyo. 3 saat falan sürüyo bu durum...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Canım fitilin adı KANSUK.Bebekler için olanı.Bir de yetişkin dozu varmış.Bildiğin gliserin aslında ama çok faydasını gördüm ben.Evde tutuyorum ne olur ne olmaz.
Bir de bebek için Calpol aldım ateş düşürücü evde bulunsun dedim...

Sağolasın Babuşum. Allah hastalık dert vermesin ama yine de alalım bunları da bulunsun evde.

Bugün yine mık mık günümüz.Sabahtan beri 15-20 dk.lık bölük pörçük uykularımız var.O kadar şartlanmışım ki az önce yandan Ada mık mık edince kucağımdaki laptopu salladığımı farkettim sussun diye :D:D

:cokkomik::cokkomik:

kızlar biz dün 40 çıkardık oğluşamla banyo yaptık
bugün de 40 uçurduk ablama gittik
çok şükür sağsalim lohusalığım bitti
darısı bitmeyenlerin başına :evet:

ve annem bugün evine döndü :(
2 gün eşim evde ama pazrtesiden itibaren oğlumla başbaşayız
çok korkuyorum ya beceremezsem diye napcam tek başıma ya
hiç tek kalan oldu mu zor oluyo mu?

Ben birkaç kere tek kaldım Hayatım. Kızım normalde yaptığı aksiliklerini, ağlamalarını o günlerde daha az yaptı. :ninni: Sanırım acıdı bana :D :D Allah yardım eder inşallah kuzum yaaa, çok strese girmemek lazım...

Bu arada 40 uçurmak, 40 çıkarmak ne demek? Daha önce de sormuştum ama sanırım görmedin. 40 ını çıkarmak için ne yapılıyor bide. Anlat bi bacım bana, ben hiç bilmiyom bu işleri...

Bide gözünüz aydın 40 ı için, darısı başımıza :)

Bide bide :D 40 ı çıkınca huyu cidden değişiyo mu? Uykusu yemesi içmesi düzene giriyor mu?

slm kızlarr
iyi dilekleriniz için hpinize çook teşekkür ederim
kızım bugün 3 günlük oldu maşallah çooooooook tatlı yaa canım
kontrolumüz vardı
benim dikişlerim iyi durumda

ama benim doğumum inanılmaz zor olduu
kızım vakumla çekilmek zorunda kaldı
yaşadığım tramvayı size anlatamam
yüzüm gözüm mosmor oldu
ve göz damarlarım çatladı şu an gözlerim hiç ama hiç abartmıyorum vampirlerin gözleri gibi beyaz yerleri tamamen kan toplamış durumda bi bakan bi daha bakıyo bana psikoljim berbat yani
kızımda doğum sırasında sol kolunda ödem oluşmuş kırık çıkık yok ama kolunu tam oynatamıyo pazartesi fizik tedavi uzmanına götürücez inşş en kısa zamanda iyileşecek yavrum

bugün çok başım ağrıo ya çoookkk
şu günler çabuk geçsede bi düzenne otursa herşey ya offfff

Mannakçım, doğumunun zor olmasına çok üzüldüm... :( İnşallah hem senin, hem de kızının şikayetleri tez zamanda geçer iyileşirsiniz...

Dünde gittim diğer kaşı alırdım:) O kadar çok gezen tozan bi tiptim, vitrinlere saatlerce bakardım.. Şİmdi tuvalete zor giriyorum..:)

:) Al benden de o kadar :eek:ky:

Selam Kızlar dun oglumu doktora goturduk.

Doktor birisinden grip kapmıs dedi.

Okyanus suyu vermisti saglıkocagındaki doktor. Ama cuma gecesi daha da kotulesince tekrar gittk dun. 2 tane surup veri ve okyanus suyunu kullanmaya devam et dedi. 4 ayına kadar boyle ceker dedi cok uzuldum yavrum nasıl zr nefes alıyor.. :(

Bir de gobeginde fıtık cıktı.. Buyudukce kaslar gelistikce gecer fazla bir sıkıntı yok dediyse de uzuldum elimde olmadan.. İnternetten baktım fazla sıkınt yaratacak bisey degilmis gercekten 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kdar geciyormus..

Bu arada kilomuzu da olcturduk dun tam 29 gunluktu ve 4270 gr olmus dogdugundan bu yana tam 1 kg almıs.

Benden siz tavsiye kızlar kim olursa olsun alnır uzulur diye sakın dusunmeyin hasta kisileri yanına yaklasıtmayın bebeklerinizin.. Benim esimin dusuncesiz teyzeleri hasta hasta cocugun yanına yaklastılar ve sıkıntısını simdi ben cekiyorum..

:( Dunyam geçmiş olsun... Keşke dikkat etselermiş, düşünceli davransalarmış ama ne yazık ki olan olmuş. Bundan sonrasına dikkat edin. Valla ben de hapşurmaya başladım 2 gündür, burnum da akıyor... :( İnşallah kıza geçmez yaaa... Yorgunluktan uykuszluktan benim bünye iyice zayıfladı...

Selam kızlar..gecmisi okuyamadım kac gundur de hic bakamadım zaten :( ben 2-3 gundur yanlızım artık annem ve esimin annesi de donduler..kızımla ilk gunumuz zor gecti hep kesik kesik uyudu zorla yemek yapabildim kacak gocek kendim yiyebildim yemegimi..uyuyamadım tabi dolayısıyla..gece 1 den asagı yatmıyo bizimki uzun uykuya..sonra 4-5 gibi uyanıyo emzirip tekrar yatırıyorum sonraki uyanısı 7-8 arası oluyo..her uyudugunda bi isimi halletmeye calısıyorum fırsat kalırsa da bi uyudugunda bende uyuyorum yanında,oyle iste..
bide gaz sancımız olmasa daha guzel olcak,bi turlu cıkaramıyo hep karın agrısıyla yapıyo kakasını..:(( yemin ederim karnımdayken daha kolaymıs hersey simdi hep tetikteyim diken ustundeyim dusunuyorum bazen ben bu cocugu nası buyutcem becerebilcekmiyim diye :( Allah hepimizin yardımcısı olsun ozellikle tamamen tek basına olanların :utan:

Amiiin... Ben de düşünüyorum onu bebikom, nasıl yapacağım nasıl yetiştireceğim karnımdaki günlerim saltanatmış diye...

kızlar agulara başladınız mı?

Hayatım balım, agu ne kız? Ben onu da bilmiyom :D Ben de Azom gibi konuşup duruyom, olur olmadık her konuda konuşuyorum :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Biz kolik olduk sanırız teyzoşlarımız :( Dün gece bir başladı sancı, Allahım o nası bişedir. Karnını semsert yapıyor. Öyle bi kasıyo ki kendini tüm vücudunu dümdüz ediyo nerdeyse... :( :( Ve ne kolik cd si ne sıcak su torbası ne masaj hiçbişe kar etmiyo. Sancı bitince susup uyuyo. 3 saat falan sürüyo bu durum...

canım ilaç kullanıyormusunuz? çok zor ya, küçücük bedenleri sancılar çekiyor ve elimizden birşey gelmiyor :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Aaaay Ssshumoooo avatarındaki İpek kız mıııııı? Maşallah subhanallah... Kuzum yaaa ne tatlııı Allahım nazarlardan saklasın

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

Günler o kadar o kadar yoğun ki artık, tuvalete gitmeye vakit bile bulamıyorum..
Bende ipek kızımı 15.02.2012 tarihinde spinal sezeryanla kucağıma aldım.. allahıma şükür sağlıgı her şeyi yerinde.. annelik bambaşka bir şeymiş allahım herkese nasip etsin..

canım gözünaydın. maşallah kuzuna sağlıklı, uzun bir ömrü olsun...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
İlaç kullanmıyoruz. Daha doktora gitmedik biz... Allah nasip ederse bu cumartesi gidicez. Bakalım neler dicek... Dün gece de 3 kere üst üste öksürdü yavrum... Belki çok ağlamaktan olmuştur :(

anladım canım. Tuna da çok huzursuz eden gaz sancıları çekiyordu. mızmız bütün gece ve gündüz onunla ilgileniyorduk. çok yorgun düşmüştüm. artık bir keresinde o kadar bunalmışım ki ağlıyor diye bağırdım kuzuma :( bize daha 15 günlükken doktorumuz "çok gazlı bir bebek olacak gibi, zorda kalırsanız not edeceğim ilaçları alın kullanın" dedi. om-x şurup yazmış, ben şurup kısmını anlamayınca eşim de om-x damla almış getirmiş. aynı içerik diye kullandık. tamamen bitkisel. çok şükür eski huzursuzluğu kalmadı Tunamın. tadını pek sevmiyor, ben de dereotu sevmem zaten :eek:ys: ama damlalıkla verildiği için akıtıveriyorum ağzından içeri. inşallah siz de bir ilaçla çözüm bulabilirsiniz. çünkü her bebekte farklı etki yapıyormuş bu ilaçlar. doktor çok ümitlenmeyin, işe de yaramayabilirler demişti.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
selam tatlım, Tuna kıpraşıyor heran kaçabilirim... :ajan:
ne var ne yok? Aden bey nasıllar? :ask:

iyi gibiyiz teyzesi. eski mızmızlığı yok. sadece kusuyoruz bol bol. gazımız var bı de arada etini koparıyormuşcasına ağlıyoruz o kadar.

gece 12 de emzırıp yatırıyorum 3- 3,5'a doğru mızırdanmaya başlıyor. gece 3 te sadece bıberonla sağılmış sütümü verıyorum. 60 ml falan. ama burda okuyorum da mıllet baya baya fazla verıyor gıbı ya :( ben mı az verıyorum acaba çocuga süt? aç mı kalıyor acaba yavrum.

1 haftadır geceleri emip qnında gazımızı çıkarıp uyuyoruz. ama sabah 5,5 6 gii bı uyanıyoruz saat 9lara 10 lara kadar mızmız. :) pışpışla babam pışpışla. annem de kendı evıne gectı artık. gecelerı yalnız bırakıyor bızı. sabah erkenden gelıyor. doktor başbaşa kalın bebekle bırbırınıze alışın dedı bana.

zor mor ama becerıyoruz kız galıba bu anneliği:p

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
iyi gibiyiz teyzesi. eski mızmızlığı yok. sadece kusuyoruz bol bol. gazımız var bı de arada etini koparıyormuşcasına ağlıyoruz o kadar.

gece 12 de emzırıp yatırıyorum 3- 3,5'a doğru mızırdanmaya başlıyor. gece 3 te sadece bıberonla sağılmış sütümü verıyorum. 60 ml falan. ama burda okuyorum da mıllet baya baya fazla verıyor gıbı ya :( ben mı az verıyorum acaba çocuga süt? aç mı kalıyor acaba yavrum.

1 haftadır geceleri emip qnında gazımızı çıkarıp uyuyoruz. ama sabah 5,5 6 gii bı uyanıyoruz saat 9lara 10 lara kadar mızmız. :) pışpışla babam pışpışla. annem de kendı evıne gectı artık. gecelerı yalnız bırakıyor bızı. sabah erkenden gelıyor. doktor başbaşa kalın bebekle bırbırınıze alışın dedı bana.

zor mor ama becerıyoruz kız galıba bu anneliği:p

Tuna da öyle, gece en son 5 gibi uyanıyor. illaki ya çişi çıkıyor, ya alt değiştirirken işiyor kıyafetlere, ışık açık olunca çocuk cin gibi oluyor. bir daha 10a kadar falan uyumuyor. 8e kadar annem pışpışlıyor, sonra ben devralıyorum...
süt ne kadar verdiğimi bilmiyorum çünkü daha biberon olayına geçmedik. bazen çok kısa emiyor. 5dk'da beşiktaş yapıyor :D inşallah yetiyordur. 5500-5600 gr arası çıktı Tuna 1 ayda yaklaşık 1500gr almış. iyi dedi ya doktor, burdaki doktor, boludakine götürcez bir de.
kalça çıkıklığı için bakıldı burda. şükür birşey yok. 2 aylıkken Boluda baktırcam. 40 tane doktoru oldu oğlumun. anasına çekmiş :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr. 2 gündür gram uyumadıı kızım. aynen gaz sancısı cektik. garibimm hiçç uyumadı tabe bizde. sonra aklıma geldi dün dr un verdigi ilacı vermeyi akıl ettim. bugünn oldukca sakinn sükür. bide gece uyursa toptan rahatlıcaam. ölüyorum uykusuzluktan.

bizimki degişik sesler cıkarmaya basladı. alev kutluyla aynen benzerlik gösteriyo takip edin.. nazo dogru demişş hiç sasmıyo.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

hayırlı uğurlu olsun :)
Allah analı babalı büyütsün inşallah :)

slm kızlarr
kontrolumüz vardı

yüzüm gözüm mosmor oldu
ve göz damarlarım çatladı şu an gözlerim hiç ama hiç abartmıyorum vampirlerin gözleri gibi beyaz yerleri tamamen kan toplamış durumda bi bakan bi daha bakıyo bana psikoljim berbat yani
kızımda doğum sırasında sol kolunda ödem oluşmuş kırık çıkık yok ama kolunu tam oynatamıyo pazartesi fizik tedavi uzmanına götürücez inşş en kısa zamanda iyileşecek yavrum

canım çok geçmiş olsun, tez zamanda iyileşir inşallah kızın...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar,nasılsınız ? ya bisey sorcam size benim kızım cok emiyo nerdeyse saat bası emmek istiyo sut birikmiyo o zamanda,cok uzuluyorum yetmiyomu diye..gogsumde uyuyo bide bi yerde okudum memede uyuyan bebekler yatagına koyunca daha az uyuyolarmıs..kucagımdan bırakıtgım an anlıyo ya :( emzik de denedim 5-10 dk emiyo atıyo napcam ben :ninni:

Tepki
56
Gözünüz aydın, hayırlı evlat olur inşallah. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin minnoş İpek kızı :)

Aaaay Ssshumoooo avatarındaki İpek kız mıııııı? Maşallah subhanallah... Kuzum yaaa ne tatlııı Allahım nazarlardan saklasın

saol canım teşekkür ederimm.. allah evlatlarımıza uzun ömür versin.. Evet teyzesi benim minik kızım.. her gören bir isim bu kadar mı yakışır bir bebeğe diyor.. ipek gibi akça pakça bir kız işte :utan:

canım gözünaydın. maşallah kuzuna sağlıklı, uzun bir ömrü olsun...

saol canım aminnn..

hayırlı uğurlu olsun :)
Allah analı babalı büyütsün inşallah :)

aminnn canım..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Canım gozunaydın Allah analı babalı buyutsun masallah cok tatlı kızın.Adaya benzettim ben

Babuşum bugün 40 nı çıkaryorsunuz Adanın.. Nasıl geçti? Ne yaptınız?
Biz 40 ını sonra yapacağız, Mayısta Kayseride haziran sonu Konyada.. Annem olmadan bişey yapamam.Bizimkide öyle olcak artık...

Canım evet 40 çıkardık.Kayınvalidem mevlüt yaptı benim evimde.Biraz kızgın olduğum için kendisine ve ailesine ben hiçbir şeye karışmadım.Ne ikramlarına ne başka şeye.Allah nasip ederse biz martta Eskişehirde yapıcaz...

canım link cıkmamıs mı? bide demiryaparel.blogspot diye arattır 1-8 ay kontrollerin diye..

canım yolladım sanada ama faceden.:) hızlıca bilgisayar basına oturunca hatlar karısıyo arada :))

ohh maşallahh size..hadi darısı bizim basımıza olsun.yolun yarısını geçtiniz canım su 3 ay bitince hersey daha düzenli oluyor korkma hiç.biz 5.günümüzden beri yalnızız ilk bi kaç gün zorlanıyor insan ama sonra kendi düzenin oturuyor daha rahat oluyor..sen haledersin :D

canımm güle güle büyüt bebeğini.allah analı babalı büyütsün.. doğumdaki aksilik içinde geçmiş olsun.:( en kısa zamanda gecsin insallah.bende doğum sonrasında dikişler için lokal anestezi verdikleri anda göz bebeklerimin beyazına kadar morardım.ama bi kaç gün içinde geçti.sıkma canını gecer insallah..öpüyorum seni ve kızımın adasını minik elayı :))

Aldım canım teşekkürler :D

Selam Kızlar dun oglumu doktora goturduk.

Doktor birisinden grip kapmıs dedi.

Okyanus suyu vermisti saglıkocagındaki doktor. Ama cuma gecesi daha da kotulesince tekrar gittk dun. 2 tane surup veri ve okyanus suyunu kullanmaya devam et dedi. 4 ayına kadar boyle ceker dedi cok uzuldum yavrum nasıl zr nefes alıyor.. :(

Bir de gobeginde fıtık cıktı.. Buyudukce kaslar gelistikce gecer fazla bir sıkıntı yok dediyse de uzuldum elimde olmadan.. İnternetten baktım fazla sıkınt yaratacak bisey degilmis gercekten 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kdar geciyormus..

Bu arada kilomuzu da olcturduk dun tam 29 gunluktu ve 4270 gr olmus dogdugundan bu yana tam 1 kg almıs.

Benden siz tavsiye kızlar kim olursa olsun alnır uzulur diye sakın dusunmeyin hasta kisileri yanına yaklasıtmayın bebeklerinizin.. Benim esimin dusuncesiz teyzeleri hasta hasta cocugun yanına yaklastılar ve sıkıntısını simdi ben cekiyorum..

Geçmiş olsun dünyam...İnşallah tez zamanda iyileşir minnoşun.

slm kızlarr
kontrolumüz vardı

yüzüm gözüm mosmor oldu

Canım geçmiş olsun,inşallah sen de yavrun da tez zamanda iyileşirsiniz tatlım...

Canım ben sağma işlemini ok yavaş yapıyorum.Sen bi gögsü 10 dk diğer gögsüde 10 dk sağ bakalım...Sağma işlemini yavaş yap bakalım..
Benim doktorum Selimin kilosuna göre hesap yaptı, günde 640 ml alması gerek dedi. 80X8 oluyor. Bazen mama takviyesi gerekiyor:( Sen bence dotora götür Şahini, onun söylediklerine göre hareket et.
Bide doyup doymadığı anlak için bebeğin yaptığı kaka ve şiş çok önemliymiş.. Bezine dolu dolu yapmış olması gerekiyor dedi doktorum..

Canım sağma işlemi 7 dakika sağ+7 dk sol , 5 dk sağ+5 dk.sol , 3 dk sağ +3 dk sol şeklinde olmalıymış.Hastanede o şekilde eğitim verdi bebek hemşireleri bana.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar ben Allah nasip eder havalar karlı filan olmazsa Çarşamba günü Eskişehire gidicem.Laptopum kardeşimde kaldı,eşiminkini de götürmem sanırım, bir 15-20 gün yazamayabilirim.Hepiniz kendinize ve bebeklerinize iyi bakın...
Aslıcığımla alakalı 1 marttan önce bir gelişme olursa birisi bana telefondan ulaşabilir mi bir de...
Gitmeden ben yine yazarım size inşallah...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar