2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hayatımmmm sana özel msj gelmiyomus.. ayarların kapalı heralde.. arda berk akalın yaz cnm ..

sağol canım buldum muck

cnmm doymasa aglar anlarsınn. ben dünn bi kere emzirdikten sonra 30 ml verdim.. aglıyodu cünkü..sonrakinde meme vermedim uyucam die.. 60 ml mama verdim. zaten emmenin arası acılınca gögüs süt doluyo anladım. bide gece 90 ml verdim. eger mamayı ögün olarak verceksen 15_30 gün 90 ml dio aptamil de. haketten tam 90 içiyo. ama benim gibii takviyeyse 30_60 ver memede doymadıgını anladıysan

180 cc mama ve senden mi emdi 1 günde

Dün akşam üstü Selimi uyutup, babasına emanet edip kuaföre gittim. Uyanırsa diye 50 ml süt sağmıştım. Paşam uyanmış hemen basmış ağlamayı. Eşim biberonla vermiş sütü, 2 dk bitirmiş.ağlamaya başlamış, eşim ne yapacağını şaşırmış. Aradı hemen gel susturamıyorum diye:) 1 kaşım alınmış 1 kaşım alınmamış kuaförden çıktım. Arabayla hemen geldim ama Selim ağlamaktan mahvolmuş:( Eşim terin suyun içinde kalmış. Aldım kucağıma memeyi verdim bi sustu yavrum..Ya ben yarım saat bi yere gidemedim ne olacak halim..

1 kaş alınmış 1 kaş alınmamış :D

Hayatım kilo alımında bi alt ve üst sınır var. Senin doktorun ne dedi..Bide 2 gögsünü sağsana 15 dk, kaç ml süt geliyor? Doktoruna danışmadan hemen mamaya geçme..

cnm 50 ml hiç görmedim ben daha
2sinden 30 çıkıyo zaten çabuk sıkılıp bırakıyorum
yarın 15 dakika deniyim 2 göğüs mü tek göğüs mü 15

Canım bence bu kilo meselesini kafana takma.
HEr bebek kendine has şekilde gelişiyor.Nasıl anne karnında gelişmeleri birbirine uymuyordu şimdi de öyle olacak.
Ada da Kuzeyden büyük hem de 3470 gram doğdu ama 1 aylık olduğunda 4300 gram olmuştu.Ben mama takviyesi de yapıyorum.HEm de çok iştahlı bir seferde anne sütü+mama 120 ml.lere çıktığı oluyor maşallah diyeyim ama anca bu kadar almış işte...Doktor normal dedi.

haklısın sanırım canım
ama benim derdim acaba aç kalıyo mu kalmıyo mu

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlar biz dün 40 çıkardık oğluşamla banyo yaptık
bugün de 40 uçurduk ablama gittik
çok şükür sağsalim lohusalığım bitti
darısı bitmeyenlerin başına :evet:

ve annem bugün evine döndü :(
2 gün eşim evde ama pazrtesiden itibaren oğlumla başbaşayız
çok korkuyorum ya beceremezsem diye napcam tek başıma ya
hiç tek kalan oldu mu zor oluyo mu?

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269

hayırlı olsun cnm darısı bizim başımızaa :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

simoşumm biz iyi sayılırız.siz nasılsınız? bebiş nasıl?

Halimize şükür Nazom. 1 tane Duru hanım tozumuzu attırıyor valla. Allahım sana kolaylık versin :)

Selam Dunyam :utan:

herkese selam NİLAYCIM gözün aydın geçmiş olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrunu çok öptüm
babaannemiz ve dedemiz gitti ev sakinledi akşamları misafir oluyor büyük kuzum hala hasta yatıyor sizler ne alemdesiniz?

İyiyiz hamdolsun Laylam, emzir alt değiştir gaz çıkar vs vs. Geçmiş olsun büyük oğluşuna da, öperim :)

Selam kızlar...Layla ile Nazo pert olmuştur derken, bugün aynısından bende oldum :D
Sabahtan beri popomu koltuğa anca koydum..
Bugün ikinci doz hepatit aşısı yaptırdık..Ondan mıdır bilmiyorum ama çok huysuz oğlum bugün.Karnı tok, gazı çıktı, altı temiz...Ne derdi var bir bilsem :(
Laylacım bebişini gördüm ne tatlı bi çocuk maşallah
Nazom sağolasın yollamışsın özelime
Ya uzun uzun yazmak istiyorum ama yine arkamda sesi geliyor, 2 dk. içinde ağlıcak :(
Bugün hiç uyumadım.
Ecrinnn evden bahsetmişsin, ben de çok titiz biri olarak fenalıklar geçirmekteyim..Düşün annem yanımda benim yetemediğim yerde o Kuzey'e bakıyor ben ev işlerini yapmaya çalışıyorum ama nafile..2 kadın bile zor yetiyoruz..Hep bir eksik kalıyor..Evi bal dök yala yapsan, ertesi gün yine aynı..Nasıl oluyor anlamıyorum.Bi de bizde köpek var, onun temizliğiyle de ayrı uğraşıyorum.
Diyorum takma boşver ama yok gözüme batıyor..Ev pislenince ben mutsuz oluyorum :(
Ne çok yakındım yaaa...Azcıkta şükredeyim dimi :) Bugün sağlık ocağında Kuzey 55 cm. çıktı, 1 ayda 4 cm. uzamışız
Kilosu da 4.500. Gelişimi iyiymiş çok şükür.
Şimdilik benden bu kadar.
Öpüyorum hepinizi..Allah güç kuvvet versin kızlar :ninni:

Oh oh maşallah Kuzey beye :utan:

ya aze kuzey 3060 doğmuş 25 ocakta 4500 olmuş
şahin 3130 doğdu 19 ocakta 3600

:(( bi sorun mu var yaa
tada çok mu az mama veriyourm ben
24 saatte bazen 30 bazen 60 veriyodum 3 gündür 24 saatte toplam 60 ccyi 80e çıkardım
ay bişi diyin

Valla ben bilmiyom Hayatım, bilsem derim onu sana bebeeeeem :utan: :ask:

güle güle büyütün kızlar bebişlerinizi

Sağolun teşekkürler...

Allaahııııııım daha bi sürü alıntım vardı ama çıkmak zorundayım kız ağlamaya başladı. Banyo yaptırcam onu şimdi haberi yok :D :D

Neyse kalanlara sonra devam ederim, öperim :ninni:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
slm kızlarr
iyi dilekleriniz için hpinize çook teşekkür ederim
kızım bugün 3 günlük oldu maşallah çooooooook tatlı yaa canım
kontrolumüz vardı
benim dikişlerim iyi durumda

ama benim doğumum inanılmaz zor olduu
kızım vakumla çekilmek zorunda kaldı
yaşadığım tramvayı size anlatamam
yüzüm gözüm mosmor oldu
ve göz damarlarım çatladı şu an gözlerim hiç ama hiç abartmıyorum vampirlerin gözleri gibi beyaz yerleri tamamen kan toplamış durumda bi bakan bi daha bakıyo bana psikoljim berbat yani
kızımda doğum sırasında sol kolunda ödem oluşmuş kırık çıkık yok ama kolunu tam oynatamıyo pazartesi fizik tedavi uzmanına götürücez inşş en kısa zamanda iyileşecek yavrum

bugün çok başım ağrıo ya çoookkk
şu günler çabuk geçsede bi düzenne otursa herşey ya offfff

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
sağol canım buldum muck

haklısın sanırım canım

Canım ben sağma işlemini ok yavaş yapıyorum.Sen bi gögsü 10 dk diğer gögsüde 10 dk sağ bakalım...Sağma işlemini yavaş yap bakalım..
Benim doktorum Selimin kilosuna göre hesap yaptı, günde 640 ml alması gerek dedi. 80X8 oluyor. Bazen mama takviyesi gerekiyor:( Sen bence dotora götür Şahini, onun söylediklerine göre hareket et.
Bide doyup doymadığı anlak için bebeğin yaptığı kaka ve şiş çok önemliymiş.. Bezine dolu dolu yapmış olması gerekiyor dedi doktorum..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
sağol canım buldum muck

haklısın sanırım canım

Dünde gittim diğer kaşı alırdım:) O kadar çok gezen tozan bi tiptim, vitrinlere saatlerce bakardım.. Şİmdi tuvalete zor giriyorum..:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canım benim annem gitti kayınvaldem geldi.. Ama annenin yerini tutmaz:) Ben artık yalnız kalmak istiyorum...Herşeyin üstesinden gelirsin ben inanıyorum..Şahinim nasıl? Gazı felan çok oluyormu? Ben Selime GAZMEN OĞLUM diyorum.. Çıkarmak için ne çaba harcıyor yavrum:(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
slm kızlarr
kontrolumüz vardı

yüzüm gözüm mosmor oldu
ve göz damarlarım çatladı şu an gözlerim hiç ama hiç abartmıyorum vampirlerin gözleri gibi beyaz yerleri tamamen kan toplamış durumda bi bakan bi daha bakıyo bana psikoljim berbat yani
kızımda doğum sırasında sol kolunda ödem oluşmuş kırık çıkık yok ama kolunu tam oynatamıyo pazartesi fizik tedavi uzmanına götürücez inşş en kısa zamanda iyileşecek yavrum

Canım zor bir doğum olmuş, geçmiş olsun..
İnşallah herşey hemen düzelir, moralli ol..
Şİmd ASLI kaldı doğum yapmayan. Onada 1 mart demişlerdi sezeryan için.. Ararım ben onu bakalım gelşmeler ne..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bugün yine mık mık günümüz.Sabahtan beri 15-20 dk.lık bölük pörçük uykularımız var.O kadar şartlanmışım ki az önce yandan Ada mık mık edince kucağımdaki laptopu salladığımı farkettim sussun diye :D:D

Babuşum bugün 40 nı çıkaryorsunuz Adanın.. Nasıl geçti? Ne yaptınız?
Biz 40 ını sonra yapacağız, Mayısta Kayseride haziran sonu Konyada.. Annem olmadan bişey yapamam.Bizimkide öyle olcak artık...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
senin attıgın link te 7. ayı buldum nazom en kücük. ama arda berk die bi blog var cıktı orda hepsini buldum. valla ne güzel anlatmıss bizimkiler doktorcuk:( 2. ayda 3 kişiyi tanıcakmıs:D dil cıkarınca cıkarcakmıs, gu, bu seslri falan cıkarcakmıs ne hos.. bi anne kucagı almak farz oldu.
ben daha eve hiç misaifr kabul etmedim biliyomusun. ona ragmen bu cöküsüm.. senin gibi önce bi cocum daha olsaymıs bide naparmısım bilmiyorumm. tebrik ediyorum seni koccaman
canım link cıkmamıs mı? bide demiryaparel.blogspot diye arattır 1-8 ay kontrollerin diye..
Canım fitilin adı KANSUK.Bebekler için olanı.Bir de yetişkin dozu varmış.Bildiğin gliserin aslında ama çok faydasını gördüm ben.Evde tutuyorum ne olur ne olmaz.
Bir de bebek için Calpol aldım ateş düşürücü evde bulunsun dedim...

Nazom süper...Çok saolasın.Bana da link yollar mısın müsait olduğunda.
canım yolladım sanada ama faceden.:) hızlıca bilgisayar basına oturunca hatlar karısıyo arada :))

ohh maşallahh size..hadi darısı bizim basımıza olsun.yolun yarısını geçtiniz canım su 3 ay bitince hersey daha düzenli oluyor korkma hiç.biz 5.günümüzden beri yalnızız ilk bi kaç gün zorlanıyor insan ama sonra kendi düzenin oturuyor daha rahat oluyor..sen haledersin :D
slm kızlarr
kontrolumüz vardı

yüzüm gözüm mosmor oldu

canımm güle güle büyüt bebeğini.allah analı babalı büyütsün.. doğumdaki aksilik içinde geçmiş olsun.:( en kısa zamanda gecsin insallah.bende doğum sonrasında dikişler için lokal anestezi verdikleri anda göz bebeklerimin beyazına kadar morardım.ama bi kaç gün içinde geçti.sıkma canını gecer insallah..öpüyorum seni ve kızımın adasını minik elayı :))

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam Kızlar dun oglumu doktora goturduk.

Doktor birisinden grip kapmıs dedi.

Okyanus suyu vermisti saglıkocagındaki doktor. Ama cuma gecesi daha da kotulesince tekrar gittk dun. 2 tane surup veri ve okyanus suyunu kullanmaya devam et dedi. 4 ayına kadar boyle ceker dedi cok uzuldum yavrum nasıl zr nefes alıyor.. :(

Bir de gobeginde fıtık cıktı.. Buyudukce kaslar gelistikce gecer fazla bir sıkıntı yok dediyse de uzuldum elimde olmadan.. İnternetten baktım fazla sıkınt yaratacak bisey degilmis gercekten 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kdar geciyormus..

Bu arada kilomuzu da olcturduk dun tam 29 gunluktu ve 4270 gr olmus dogdugundan bu yana tam 1 kg almıs.

Benden siz tavsiye kızlar kim olursa olsun alnır uzulur diye sakın dusunmeyin hasta kisileri yanına yaklasıtmayın bebeklerinizin.. Benim esimin dusuncesiz teyzeleri hasta hasta cocugun yanına yaklastılar ve sıkıntısını simdi ben cekiyorum..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

Okyanus suyu vermisti saglıkocagındaki doktor. Ama cuma gecesi daha da kotulesince tekrar gittk dun. 2 tane surup veri ve okyanus suyunu kullanmaya devam et dedi. 4 ayına kadar boyle ceker dedi cok uzuldum yavrum nasıl zr nefes alıyor.. :(

Bir de gobeginde fıtık cıktı.. Buyudukce kaslar gelistikce gecer fazla bir sıkıntı yok dediyse de uzuldum elimde olmadan.. İnternetten baktım fazla sıkınt yaratacak bisey degilmis gercekten 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kdar geciyormus..

Bu arada kilomuzu da olcturduk dun tam 29 gunluktu ve 4270 gr olmus dogdugundan bu yana tam 1 kg almıs.

Benden siz tavsiye kızlar kim olursa olsun alnır uzulur diye sakın dusunmeyin hasta kisileri yanına yaklasıtmayın bebeklerinizin.. Benim esimin dusuncesiz teyzeleri hasta hasta cocugun yanına yaklastılar ve sıkıntısını simdi ben cekiyorum..

geçmiş olsun canım. maşallah oğluna...

valla hasta sinek sokmam oğlumun odasına. dedesi 12 saatlik yoldan geldi, anlayışlıymış sağolsun, kapıdan gördü torununu, kucağına dahi almadan döndü ertesi gün. dikkat edersen bence 4 ayı beklemez Yelizcim... tekrar geçmiş olsun

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
mannakcım sana da geçmişler olsun. sağ salim kavuşmuşsun kuzuna. yaşadıklarımız hep geçici. önemli olan onların yanımızda, koynumuzda olmaları. çok öpüyorum...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam kızlar..gecmisi okuyamadım kac gundur de hic bakamadım zaten :( ben 2-3 gundur yanlızım artık annem ve esimin annesi de donduler..kızımla ilk gunumuz zor gecti hep kesik kesik uyudu zorla yemek yapabildim kacak gocek kendim yiyebildim yemegimi..uyuyamadım tabi dolayısıyla..gece 1 den asagı yatmıyo bizimki uzun uykuya..sonra 4-5 gibi uyanıyo emzirip tekrar yatırıyorum sonraki uyanısı 7-8 arası oluyo..her uyudugunda bi isimi halletmeye calısıyorum fırsat kalırsa da bi uyudugunda bende uyuyorum yanında,oyle iste..
bide gaz sancımız olmasa daha guzel olcak,bi turlu cıkaramıyo hep karın agrısıyla yapıyo kakasını..:(( yemin ederim karnımdayken daha kolaymıs hersey simdi hep tetikteyim diken ustundeyim dusunuyorum bazen ben bu cocugu nası buyutcem becerebilcekmiyim diye :( Allah hepimizin yardımcısı olsun ozellikle tamamen tek basına olanların :utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hayırlı olsun cnm darısı bizim başımızaa :D

sağol canım benim

slm kızlarr
kontrolumüz vardı

yüzüm gözüm mosmor oldu

canım çok geçmiş olsun
Allah yardım etsin
inşallah en kısa zamanda herşey normale döner
bebeğinin koluna da üzüldüm
ama çok şükür geçici bi durum
seni ve bebeğini öpüyorum

Canım ben sağma işlemini ok yavaş yapıyorum.Sen bi gögsü 10 dk diğer gögsüde 10 dk sağ bakalım...Sağma işlemini yavaş yap bakalım..
Benim doktorum Selimin kilosuna göre hesap yaptı, günde 640 ml alması gerek dedi. 80X8 oluyor. Bazen mama takviyesi gerekiyor:( Sen bence dotora götür Şahini, onun söylediklerine göre hareket et.
Bide doyup doymadığı anlak için bebeğin yaptığı kaka ve şiş çok önemliymiş.. Bezine dolu dolu yapmış olması gerekiyor dedi doktorum..

ben götürdüm dra ama demedi şu kadar ml içmesi gerek diye
yarın drla konuşcaz telde bakalım belki kontrole çağırır yine

Dünde gittim diğer kaşı alırdım:) O kadar çok gezen tozan bi tiptim, vitrinlere saatlerce bakardım.. Şİmdi tuvalete zor giriyorum..:)

ben de onu dedim eşime
özgürce bakkala gitmeyi özledim
şaka gibi ama Allah'ın bakkalına bile gidemiyoz :D

canım benim annem gitti kayınvaldem geldi.. Ama annenin yerini tutmaz:) Ben artık yalnız kalmak istiyorum...Herşeyin üstesinden gelirsin ben inanıyorum..Şahinim nasıl? Gazı felan çok oluyormu? Ben Selime GAZMEN OĞLUM diyorum.. Çıkarmak için ne çaba harcıyor yavrum:(

evet anneninm yer,ni tutar mı
kaynanayı boşver zaten
doğduğundan beri 2 kere kucağına aldı
birincisi ben bişi yapcaktım
30 saniye anne bi tutsana dedim
diğeri de mevlütte hoca bana verdi salladım
sonra annem aldı salladı
sonra yine ben ded,m aneme kaynanayı işaret ederk ver dedim ona verdi yine bi 30 saniye tuttu
yani bugün 39 günlüğüz babanne 1 dakika sadece tuttu
ve bu çok sevdiği rahmetli kocasının adı olan torunu

canım link cıkmamıs mı? bide demiryaparel.blogspot diye arattır 1-8 ay kontrollerin diye..

ohh maşallahh size..hadi darısı bizim basımıza olsun.yolun yarısını geçtiniz canım su 3 ay bitince hersey daha düzenli oluyor korkma hiç.biz 5.günümüzden beri yalnızız ilk bi kaç gün zorlanıyor insan ama sonra kendi düzenin oturuyor daha rahat oluyor..sen haledersin :

verdiğin bilgilere teşekkür canım

inşallah canım başarabilirim
en çok tıkanırsa Allah korusun napcamı düşümüyorum inşallah başıma gelmez

cnm geçmiş olsun evet bence de yaklaştırmamak lazım ama insanlar anlayışsız maalesef

Selam kızlar..gecmisi okuyamadım kac gundur de hic bakamadım zaten :( ben 2-3 gundur yanlızım artık annem ve esimin annesi de donduler..kızımla ilk gunumuz zor gecti hep kesik kesik uyudu zorla yemek yapabildim kacak gocek kendim yiyebildim yemegimi..uyuyamadım tabi dolayısıyla..gece 1 den asagı yatmıyo bizimki uzun uykuya..sonra 4-5 gibi uyanıyo emzirip tekrar yatırıyorum sonraki uyanısı 7-8 arası oluyo..her uyudugunda bi isimi halletmeye calısıyorum fırsat kalırsa da bi uyudugunda bende uyuyorum yanında,oyle iste..
bide gaz sancımız olmasa daha guzel olcak,bi turlu cıkaramıyo hep karın agrısıyla yapıyo kakasını..:(( yemin ederim karnımdayken daha kolaymıs hersey simdi hep tetikteyim diken ustundeyim dusunuyorum bazen ben bu cocugu nası buyutcem becerebilcekmiyim diye :( Allah hepimizin yardımcısı olsun ozellikle tamamen tek basına olanların :utan:

evet karında çoooookkkk kolaymış ama böyle de çok güzel

kızlar agulara başladınız mı?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ya aze kuzey 3060 doğmuş 25 ocakta 4500 olmuş
şahin 3130 doğdu 19 ocakta 3600

:(( bi sorun mu var yaa
tada çok mu az mama veriyourm ben
24 saatte bazen 30 bazen 60 veriyodum 3 gündür 24 saatte toplam 60 ccyi 80e çıkardım
ay bişi diyin

Tatlım ben günde 60la kalmıyorum.Çünkü doymuyor..Beni emmesinin haricinde 150-200ml mama yiyor günde.Ama her bebeğin bünyesi farklıdır ve kilo alımları farklılık gösterir.Karşılaştırma yaparsan yanılgıya düşersin, doktor gelişimi güzel diyorsa hiç endişe etme canım.

Bugün yine mık mık günümüz.Sabahtan beri 15-20 dk.lık bölük pörçük uykularımız var.O kadar şartlanmışım ki az önce yandan Ada mık mık edince kucağımdaki laptopu salladığımı farkettim sussun diye :D:D

Ahahahah koptum yaww :D:D

Hayırlı olsun canım, darısı başımıza.Bizim de haftaya pazartesi 40bitiyor.
Korkma, korkcak hiçbirşey yok, doğuştan anneymişsin gibi patır patır yapıyorsun herşeyini valla :D

Oh oh maşallah Kuzey beye :utan:

Sağol tatlım

slm kızlarr
kontrolumüz vardı

yüzüm gözüm mosmor oldu

Canım kanala mı inmemiş? Neden vakum kullanıldı?
Çok çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, acil şifalar.
Günler çabuk geçse demişsin :) Bizim ömür hep günler geçse demekle geçecek sanırım..Hamilelik bitti, şimdi bi 3 aylık felan olsalar diye başladık :D

Geçmiş olsun, şükür anlayışlı insanlar var etrafımda.Gripli gripli evime gelmiyorlar.

kızlar agulara başladınız mı?

Nasıl yani :D Ben onla çok konuşuyorum, bana bakıp dinliyor bazen gülüyor, ama bana mı gülüyor, yoksa refleks olarak mı gülüyor bilmiyorum :D Agu magu yapmıyor oğlum çok cool:D

İyi gözüaydın :D

Tepki
56
selammmmm, ben geldimm.. :utan:

uzun zamandır giremiyorum, umarım keyifler yerindedir..
Günler o kadar o kadar yoğun ki artık, tuvalete gitmeye vakit bile bulamıyorum..
Bende ipek kızımı 15.02.2012 tarihinde spinal sezeryanla kucağıma aldım.. allahıma şükür sağlıgı her şeyi yerinde.. annelik bambaşka bir şeymiş allahım herkese nasip etsin..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar