hayatımmmm sana özel msj gelmiyomus.. ayarların kapalı heralde.. arda berk akalın yaz cnm ..
cnmm doymasa aglar anlarsınn. ben dünn bi kere emzirdikten sonra 30 ml verdim.. aglıyodu cünkü..sonrakinde meme vermedim uyucam die.. 60 ml mama verdim. zaten emmenin arası acılınca gögüs süt doluyo anladım. bide gece 90 ml verdim. eger mamayı ögün olarak verceksen 15_30 gün 90 ml dio aptamil de. haketten tam 90 içiyo. ama benim gibii takviyeyse 30_60 ver memede doymadıgını anladıysan
Dün akşam üstü Selimi uyutup, babasına emanet edip kuaföre gittim. Uyanırsa diye 50 ml süt sağmıştım. Paşam uyanmış hemen basmış ağlamayı. Eşim biberonla vermiş sütü, 2 dk bitirmiş.ağlamaya başlamış, eşim ne yapacağını şaşırmış. Aradı hemen gel susturamıyorum diye1 kaşım alınmış 1 kaşım alınmamış kuaförden çıktım. Arabayla hemen geldim ama Selim ağlamaktan mahvolmuş
Eşim terin suyun içinde kalmış. Aldım kucağıma memeyi verdim bi sustu yavrum..Ya ben yarım saat bi yere gidemedim ne olacak halim..
Hayatım kilo alımında bi alt ve üst sınır var. Senin doktorun ne dedi..Bide 2 gögsünü sağsana 15 dk, kaç ml süt geliyor? Doktoruna danışmadan hemen mamaya geçme..
Canım bence bu kilo meselesini kafana takma.
HEr bebek kendine has şekilde gelişiyor.Nasıl anne karnında gelişmeleri birbirine uymuyordu şimdi de öyle olacak.
Ada da Kuzeyden büyük hem de 3470 gram doğdu ama 1 aylık olduğunda 4300 gram olmuştu.Ben mama takviyesi de yapıyorum.HEm de çok iştahlı bir seferde anne sütü+mama 120 ml.lere çıktığı oluyor maşallah diyeyim ama anca bu kadar almış işte...Doktor normal dedi.

kızlar biz dün 40 çıkardık oğluşamla banyo yaptık
bugün de 40 uçurduk ablama gittik
çok şükür sağsalim lohusalığım bitti
darısı bitmeyenlerin başına
ve annem bugün evine döndü
2 gün eşim evde ama pazrtesiden itibaren oğlumla başbaşayız
çok korkuyorum ya beceremezsem diye napcam tek başıma ya
hiç tek kalan oldu mu zor oluyo mu?
simoşumm biz iyi sayılırız.siz nasılsınız? bebiş nasıl?
Selam kızlar :/
herkese selam NİLAYCIM gözün aydın geçmiş olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrunu çok öptüm
babaannemiz ve dedemiz gitti ev sakinledi akşamları misafir oluyor büyük kuzum hala hasta yatıyor sizler ne alemdesiniz?
Selam kızlar...Layla ile Nazo pert olmuştur derken, bugün aynısından bende oldum![]()
Sabahtan beri popomu koltuğa anca koydum..
Bugün ikinci doz hepatit aşısı yaptırdık..Ondan mıdır bilmiyorum ama çok huysuz oğlum bugün.Karnı tok, gazı çıktı, altı temiz...Ne derdi var bir bilsem![]()
Laylacım bebişini gördüm ne tatlı bi çocuk maşallah
Nazom sağolasın yollamışsın özelime
Ya uzun uzun yazmak istiyorum ama yine arkamda sesi geliyor, 2 dk. içinde ağlıcak![]()
Bugün hiç uyumadım.
Ecrinnn evden bahsetmişsin, ben de çok titiz biri olarak fenalıklar geçirmekteyim..Düşün annem yanımda benim yetemediğim yerde o Kuzey'e bakıyor ben ev işlerini yapmaya çalışıyorum ama nafile..2 kadın bile zor yetiyoruz..Hep bir eksik kalıyor..Evi bal dök yala yapsan, ertesi gün yine aynı..Nasıl oluyor anlamıyorum.Bi de bizde köpek var, onun temizliğiyle de ayrı uğraşıyorum.
Diyorum takma boşver ama yok gözüme batıyor..Ev pislenince ben mutsuz oluyorum![]()
Ne çok yakındım yaaa...Azcıkta şükredeyim dimiBugün sağlık ocağında Kuzey 55 cm. çıktı, 1 ayda 4 cm. uzamışız
Kilosu da 4.500. Gelişimi iyiymiş çok şükür.
Şimdilik benden bu kadar.
Öpüyorum hepinizi..Allah güç kuvvet versin kızlar
ya aze kuzey 3060 doğmuş 25 ocakta 4500 olmuş
şahin 3130 doğdu 19 ocakta 3600
( bi sorun mu var yaa
tada çok mu az mama veriyourm ben
24 saatte bazen 30 bazen 60 veriyodum 3 gündür 24 saatte toplam 60 ccyi 80e çıkardım
ay bişi diyin
güle güle büyütün kızlar bebişlerinizi

sağol canım buldum muck
180 cc mama ve senden mi emdi 1 günde
1 kaş alınmış 1 kaş alınmamış
cnm 50 ml hiç görmedim ben daha
2sinden 30 çıkıyo zaten çabuk sıkılıp bırakıyorum
yarın 15 dakika deniyim 2 göğüs mü tek göğüs mü 15
haklısın sanırım canım
ama benim derdim acaba aç kalıyo mu kalmıyo mu
sağol canım buldum muck
180 cc mama ve senden mi emdi 1 günde
1 kaş alınmış 1 kaş alınmamış
cnm 50 ml hiç görmedim ben daha
2sinden 30 çıkıyo zaten çabuk sıkılıp bırakıyorum
yarın 15 dakika deniyim 2 göğüs mü tek göğüs mü 15
haklısın sanırım canım
ama benim derdim acaba aç kalıyo mu kalmıyo mu
kızlar biz dün 40 çıkardık oğluşamla banyo yaptık
slm kızlarr
iyi dilekleriniz için hpinize çook teşekkür ederim
kızım bugün 3 günlük oldu maşallah çooooooook tatlı yaa canım
kontrolumüz vardı
benim dikişlerim iyi durumda
ama benim doğumum inanılmaz zor olduu
kızım vakumla çekilmek zorunda kaldı
yaşadığım tramvayı size anlatamam
yüzüm gözüm mosmor oldu
ve göz damarlarım çatladı şu an gözlerim hiç ama hiç abartmıyorum vampirlerin gözleri gibi beyaz yerleri tamamen kan toplamış durumda bi bakan bi daha bakıyo bana psikoljim berbat yani
kızımda doğum sırasında sol kolunda ödem oluşmuş kırık çıkık yok ama kolunu tam oynatamıyo pazartesi fizik tedavi uzmanına götürücez inşş en kısa zamanda iyileşecek yavrum
bugün çok başım ağrıo ya çoookkk
şu günler çabuk geçsede bi düzenne otursa herşey ya offfff
Bugün yine mık mık günümüz.Sabahtan beri 15-20 dk.lık bölük pörçük uykularımız var.O kadar şartlanmışım ki az önce yandan Ada mık mık edince kucağımdaki laptopu salladığımı farkettim sussun diye
canım link cıkmamıs mı? bide demiryaparel.blogspot diye arattır 1-8 ay kontrollerin diye..senin attıgın link te 7. ayı buldum nazom en kücük. ama arda berk die bi blog var cıktı orda hepsini buldum. valla ne güzel anlatmıss bizimkiler doktorcuk2. ayda 3 kişiyi tanıcakmıs
dil cıkarınca cıkarcakmıs, gu, bu seslri falan cıkarcakmıs ne hos.. bi anne kucagı almak farz oldu.
ben daha eve hiç misaifr kabul etmedim biliyomusun. ona ragmen bu cöküsüm.. senin gibi önce bi cocum daha olsaymıs bide naparmısım bilmiyorumm. tebrik ediyorum seni koccaman
canım yolladım sanada ama faceden.Canım fitilin adı KANSUK.Bebekler için olanı.Bir de yetişkin dozu varmış.Bildiğin gliserin aslında ama çok faydasını gördüm ben.Evde tutuyorum ne olur ne olmaz.
Bir de bebek için Calpol aldım ateş düşürücü evde bulunsun dedim...
Nazom süper...Çok saolasın.Bana da link yollar mısın müsait olduğunda.
ohh maşallahh size..hadi darısı bizim basımıza olsun.yolun yarısını geçtiniz canım su 3 ay bitince hersey daha düzenli oluyor korkma hiç.biz 5.günümüzden beri yalnızız ilk bi kaç gün zorlanıyor insan ama sonra kendi düzenin oturuyor daha rahat oluyor..sen haledersinkızlar biz dün 40 çıkardık oğluşamla banyo yaptık
slm kızlarr
kontrolumüz vardı
yüzüm gözüm mosmor oldu
ve göz damarlarım çatladı şu an gözlerim hiç ama hiç abartmıyorum vampirlerin gözleri gibi beyaz yerleri tamamen kan toplamış durumda bi bakan bi daha bakıyo bana psikoljim berbat yani
kızımda doğum sırasında sol kolunda ödem oluşmuş kırık çıkık yok ama kolunu tam oynatamıyo pazartesi fizik tedavi uzmanına götürücez inşş en kısa zamanda iyileşecek yavrum
Selam Kızlar dun oglumu doktora goturduk.
Doktor birisinden grip kapmıs dedi.
Okyanus suyu vermisti saglıkocagındaki doktor. Ama cuma gecesi daha da kotulesince tekrar gittk dun. 2 tane surup veri ve okyanus suyunu kullanmaya devam et dedi. 4 ayına kadar boyle ceker dedi cok uzuldum yavrum nasıl zr nefes alıyor..
Bir de gobeginde fıtık cıktı.. Buyudukce kaslar gelistikce gecer fazla bir sıkıntı yok dediyse de uzuldum elimde olmadan.. İnternetten baktım fazla sıkınt yaratacak bisey degilmis gercekten 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kdar geciyormus..
Bu arada kilomuzu da olcturduk dun tam 29 gunluktu ve 4270 gr olmus dogdugundan bu yana tam 1 kg almıs.
Benden siz tavsiye kızlar kim olursa olsun alnır uzulur diye sakın dusunmeyin hasta kisileri yanına yaklasıtmayın bebeklerinizin.. Benim esimin dusuncesiz teyzeleri hasta hasta cocugun yanına yaklastılar ve sıkıntısını simdi ben cekiyorum..
hayırlı olsun cnm darısı bizim başımızaa
slm kızlarr
kontrolumüz vardı
yüzüm gözüm mosmor oldu
Canım ben sağma işlemini ok yavaş yapıyorum.Sen bi gögsü 10 dk diğer gögsüde 10 dk sağ bakalım...Sağma işlemini yavaş yap bakalım..
Benim doktorum Selimin kilosuna göre hesap yaptı, günde 640 ml alması gerek dedi. 80X8 oluyor. Bazen mama takviyesi gerekiyorSen bence dotora götür Şahini, onun söylediklerine göre hareket et.
Bide doyup doymadığı anlak için bebeğin yaptığı kaka ve şiş çok önemliymiş.. Bezine dolu dolu yapmış olması gerekiyor dedi doktorum..
Dünde gittim diğer kaşı alırdımO kadar çok gezen tozan bi tiptim, vitrinlere saatlerce bakardım.. Şİmdi tuvalete zor giriyorum..
canım benim annem gitti kayınvaldem geldi.. Ama annenin yerini tutmazBen artık yalnız kalmak istiyorum...Herşeyin üstesinden gelirsin ben inanıyorum..Şahinim nasıl? Gazı felan çok oluyormu? Ben Selime GAZMEN OĞLUM diyorum.. Çıkarmak için ne çaba harcıyor yavrum
canım link cıkmamıs mı? bide demiryaparel.blogspot diye arattır 1-8 ay kontrollerin diye..
ohh maşallahh size..hadi darısı bizim basımıza olsun.yolun yarısını geçtiniz canım su 3 ay bitince hersey daha düzenli oluyor korkma hiç.biz 5.günümüzden beri yalnızız ilk bi kaç gün zorlanıyor insan ama sonra kendi düzenin oturuyor daha rahat oluyor..sen haledersin :
Okyanus suyu vermisti saglıkocagındaki doktor. Ama cuma gecesi daha da kotulesince tekrar gittk dun. 2 tane surup veri ve okyanus suyunu kullanmaya devam et dedi. 4 ayına kadar boyle ceker dedi cok uzuldum yavrum nasıl zr nefes alıyor..
Bir de gobeginde fıtık cıktı.. Buyudukce kaslar gelistikce gecer fazla bir sıkıntı yok dediyse de uzuldum elimde olmadan.. İnternetten baktım fazla sıkınt yaratacak bisey degilmis gercekten 6 aydan once olan bebeklerde 1 yasına kdar geciyormus..
Bu arada kilomuzu da olcturduk dun tam 29 gunluktu ve 4270 gr olmus dogdugundan bu yana tam 1 kg almıs.
Benden siz tavsiye kızlar kim olursa olsun alnır uzulur diye sakın dusunmeyin hasta kisileri yanına yaklasıtmayın bebeklerinizin.. Benim esimin dusuncesiz teyzeleri hasta hasta cocugun yanına yaklastılar ve sıkıntısını simdi ben cekiyorum..
Selam kızlar..gecmisi okuyamadım kac gundur de hic bakamadım zatenben 2-3 gundur yanlızım artık annem ve esimin annesi de donduler..kızımla ilk gunumuz zor gecti hep kesik kesik uyudu zorla yemek yapabildim kacak gocek kendim yiyebildim yemegimi..uyuyamadım tabi dolayısıyla..gece 1 den asagı yatmıyo bizimki uzun uykuya..sonra 4-5 gibi uyanıyo emzirip tekrar yatırıyorum sonraki uyanısı 7-8 arası oluyo..her uyudugunda bi isimi halletmeye calısıyorum fırsat kalırsa da bi uyudugunda bende uyuyorum yanında,oyle iste..
bide gaz sancımız olmasa daha guzel olcak,bi turlu cıkaramıyo hep karın agrısıyla yapıyo kakasını..( yemin ederim karnımdayken daha kolaymıs hersey simdi hep tetikteyim diken ustundeyim dusunuyorum bazen ben bu cocugu nası buyutcem becerebilcekmiyim diye
Allah hepimizin yardımcısı olsun ozellikle tamamen tek basına olanların
ya aze kuzey 3060 doğmuş 25 ocakta 4500 olmuş
şahin 3130 doğdu 19 ocakta 3600
( bi sorun mu var yaa
tada çok mu az mama veriyourm ben
24 saatte bazen 30 bazen 60 veriyodum 3 gündür 24 saatte toplam 60 ccyi 80e çıkardım
ay bişi diyin
Bugün yine mık mık günümüz.Sabahtan beri 15-20 dk.lık bölük pörçük uykularımız var.O kadar şartlanmışım ki az önce yandan Ada mık mık edince kucağımdaki laptopu salladığımı farkettim sussun diye
hah koptum yaww kızlar biz dün 40 çıkardık oğluşamla banyo yaptık
Oh oh maşallah Kuzey beye
slm kızlarr
kontrolumüz vardı
yüzüm gözüm mosmor oldu
kızlar agulara başladınız mı?
ab de doğurmuş