2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Canım ben doktora danıştım eğer 48 saat kaka yapamazsa fitil uygulayalım dedi ama ben 48 saati bekleyemedim çünkü çok kıvranıp ağlıyordu çocuğum yazık. Fitille bi rahatladı gece boyu bi emmeye kalktı yazık.

Babuşum, fitilin adı ne? Biz de alalım evde bulunsun acil durumlar için...

bu gece oğlumun dedesi ve dayısı geliyor bu arada -kop çok mutluyuz çoooooooooooooook

Gözünüz aydın Lidılım sanşaynım :)

Lilacscım; sen kangurunun markasını sormuştun unuttum kusura bakma canımcım. Mothercare in kendi ürünü aldığım kanguru. Üstünde 3,5 kg dan 12 kg a kadar yazıyor. 3 yönlü.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ben makas şeklinde olanlarla kesiyorum nazom. Tuna elle teması çok seviyor. eldivenden pek hazetmiyor. uyurken kesiyorum. çok da çabuk uzuyor maşallah. merhaba bu arada :heyo:
ben denedim yapamayacağımı anlayınca komsuma kestirdim onun gözleri maşallah iyidir saolsun teyzesi bizi kırmadı :D
kızlar arkadaşım sabah ikiz 25.haftalık doğum yaptı
biri 650. diğeri 900 gr.
yoğun bakımdalar ve 1 hafta kritik
okuyanlar ltf dua eder mi tüp bebekti ve kaçıncı da olmuştu :(
allah yardımcıları olsun.tez vakitte yavrularıyla evlerine dönsünler insallah..

kızz hayatım ne zamandır diyeyim diyorum bi vakit bulup yazamıyorum.bacımm sen yarı ebemsin kız.taktikler sayesinde doğurdum sayılır ayol.saol balım.mucukss

Nazom nasılsınız şimdi? Umarım İrem kız alışmıştır kardeşine... Ona da zaman tanımak lazım sanırım... En iyi arkadaşı kardeşi olur inşallah :)

Ben 40 ı doldursun hayırlısıyla ondan sonra koycam sanırım Pikem :)

Nazom, ben törpülemeye çalıştım ama tam da beceremedim sanırım. Kesmeye korkuyorum çok. Eldiven de takmıyorum. Ellesin herşeyi, ellerine alışsın istiyorum.

KIZ MIZIKLADIĞI İÇİN SÜREKLİ, AZ AZ ALINTI YAPIP KOŞTUR KOŞTUR YAZIYORUM KIZLAR. ARADA KAÇIRDIĞIM ŞEYLER OLUYOR MUHAKKAK, KUSURUMA BAKMAYIN LÜTFEN :ninni: :utan:

simoşumm biz iyi sayılırız.siz nasılsınız? bebiş nasıl?

hepinizi,muhabbet etmeyi cok özledim..umarım herkescikleriyidir..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlar bu arada bişey paylaşmak istiyorum sizinle.ankarada cok ünlü bir doktor var yenidoğan uzmanı henüz kendisinden randevu almayı basaramadım ama kendisinin 1,5 saat muayenede kaldığını biliyorum.kuzenimin arkadasları hep ona götürüyor.onlar her randevularını kontrollerini not almıslar.içinde güzel bilgiler var.sizinlede paylaşmak istedim umarım işinize yarar.eğer daha fazla öğrenmek isterseniz bana özelden mesaj atın sayfa adı yollarım size.bunlar 14 günlük bir bebeğin kontrol notları bu arada..

1-şu an sütün ÇIRAK SÜT dedi. Daha tam doyurucu değil, o yüzden bebek sürekli emmek isteyecektir. Sende mutlaka emzir dedi. Olgun süt ancak 6-9 hafta aralığında gelir dedi.
2-9 haftadan sonra kalite ve miktar çısından maksimuma ulaşır dedi. Bu haftalara gelmeden önce 10 anneden 5'nin sütü bebğine yetmez sende korkma sütüm yok diye dedi.
3-Günde 25-30 gr kadar kilo alır.
4- Sütünün kaliteli ve yeterli miktarda olabilmesi için senin uykun çok önemli. İlk zamanlar bebekler 2 saatte bir kalkar. Bu yüzden gece emzirdikten sonra kalkarsa baba mutlaka mama versin, sen uyu, 4 saat kesintisiz uyursan bir sonraki emmeye sütün çok kaliteli olur ve bebekte yetrli doyuma ulaşır dedi. ( Biz bunu hiç yapamadık, çünkü sen sürekli emmek istiyordun)
5-Gece 5 saat, gündüz 4 saat açlığa dayanırlar. Sadece emmek istedikleri için emerler dedi.
6-En az 1 meme tam boşalana kadar emzir. Bir bebek memenin %90'nını 7 dakikada, %10'unu 3 dakikada boşaltır dedi. ( İŞTE BUNU DUYDUĞUMA İNANAMADIM BEN 45 DAKİKA EMZİRDİĞİMİ BİLİRİM) Toplamda 10 dk göğsü boşaltır ama geri kalan 20 dakikada keyif yapar. Sen sadece 30 dakika 1 göğüste kalmasına Müsaade et dedi. 30 dakikayı geçti, gazını çıkarttın, UYUMADI o zaman 2. memeyi ver dedi. Uyursa problem yok, hızla emiyorsa doymadığını gösterir süreyi bekle hala uyumadıysa 80-90ml mama teklif et.
7-MEME KARNINI DOYURMA ARACIDIR. ASLA EMZİK NİYETİNE KULLANMASINA İZİN VERME ASLA UYKU ARACI OLARAK KULLANMASINA İZİN VERME
8-Acı, kahve, cola, süt kesinlikle YASAK
9-Kalsiyum alımı %50 artırılır.
10-Anne haftada 3 gün balık yağı alır.
11- Anne sütünü artıran besinler: kestane şekeri, badem,marul,dereotu,kefir,boza,elmasuyu,hurma,elma kurusu,üzüm kaynatılıp içilirse ve STİLL TEA çay
12- Anne hergün sıcak basınçlı suyla göğüslerine masaj yapar.
13-YASAK DEĞİL AMA KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BESİNLER: Kurufasulye, nohut, Bezelye,brokoli,lahana,bulgur pilavı,kuruyemiş,çikolata,portakal suyu,domates,soğan, sarımsak
14- Tüm eklemleri kıtırdar normaldir, KORKMA
15-İlk 6 ay burnu hep tıkanacaktır. OTRİBEBE ve SERUMFİZYOLOJİK kullanılacak.Oda ısısı artırılacak, odanın nemi düşürülecek.
16-Kaka: Günde 2 -12 arası yapar.
17- Kullandığın Hiçbir üründe PARABEN olmayacak. UNİBABY YENİDOĞAN kullan.
18-Popoda kızarıklık olursa POPOLİN OMEGA kullan.
19- Hergün yıkanacak, haftada Yalnız 2 kere şampuan kullanılacak
20- 25cm kadarını görür. Bu yüzden emzirirken GÜLÜMSEYEN, GÜÇLÜ VE SAKİN EBEVEYN OL.
21-Hıçkırık çok olacaktır. Dik tut, tekrar emzir fakat LİMONLU SU VERME
22-Hapşırık çok olur sakın HASTALANDI diye KORKMA. 3 nedeni vardır. 1-Ani ısı değişikliği 2-parlak ışık 3-odadki tozlar
23-Odasında kuştüyü, kaztüyü, elyaf olmayacak herşeyi %100 pamuk olacak.
24-Kıyafetleri giyilmeden önce mutlaka SABUNLA yıkanacak.YUMUŞATICI kullanılmayacak.Sabunu KESKİN KOKULU olmayacak.
25-Kafasına ve boynuna dikkat edilecek. ,
26-İlkel davranır çok fazla refleks gösterir.
27-Isı merkezi beynidir.İlk 2 yıl el-ayak-yanak ve burnu ÜŞÜR. Başı sıcakolmalıdır ama TERLETME . Üşüdüğü sadece KULAK MEMESİNDEN anlaşılır. İlk 1 ay bizden 1 kat fazla giyinir. Oda ısısı 22-23 derece, Banyo ısısı 25-27 derece Banyo Suyu ısısı 36-37 derece olmalıdır. Ateşi bebeklerde 1,5 yaşına kadar sadece ama sadece KOLTUKALTINDAN ölçülür. Uyurken nefesini tutabilir, korkma tüm bebekler yapar. Yatağında başının altına eğim ver, boğulmaya karşı, ayrıca YAN YATIR. İşte ilk muayenede bunları konuştuk ufaklık, eee herşeyi ben sormadan tıkır tıkır söyleyince ANNEN inanılmaz bir rahatlıkla çıktı ordan

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
bu da 21 günlük bebeğin kontroşl notları aynı doktorun.umarım faydalı olur..birilerinin işine yarar.

1- 6 saat açlığa dayanırlar.
2-En az 1.5 saatte acıkırlar.
3-Ağlaması, Gazı artacak merak etme
4-Her ağlayışı açlık değildir, o yüzden her ağladığında MEME VERME.
5-Memede kalma süresi azalır, memeyi çekme gücü arttığı için çabuk doyar.
6-MEMEYİ SAKİNLEŞTİRİCİ OLARAK KULLANMA
7-Emzik serbesttir, kullanabilirsin.
8-Reflüsü artacaktır. Kontrol altında tut. Günde 4-5 kere emer, yarım saat içinde emdiğinden fazlasını çıkartıyorsa, öksürük varsa, morarma oluyorsa ve nefesini çok sık tutuyorsa hemen getir.
9-El emme ayı, korkma 18 aylık olana kadar emenler var. Gayet normal.
10-Müzik algısı çok açıktır. Mozart, Vivaldi dahi bebek cdlerini dinlet.
11-Farklı sesleri tanıt: rüzgar çanı, kuş sesi, su sesi, sokak uğultusu, çıngırak
12- Anne mutlaka şarkı söylesin, böylece kendi sesini tanıtmış olur.
13-MASAL okuyun.
14-Bir kelimeyi öğretmeye çalışın, çok sık kullanın. ANNE, EEEE gibi.
15- Dil çıkarın. OOOOOO yapın.
16-Renkleri görmeye başlar KIRMIZI, YEŞİL, PORTAKAL
17-Ana kucağına oturtun, tepesine oyuncak asın Buzdolabı magnetlerini fırın tepsisine as karşısına koy baksın Yatağın kenarına renkli nesneler koyun Duvara sticker yapıştırın İsmini kapıya yazıp, buzdolabına, duvara asın.
18- Duvara, perdeye süsler asın
19-Evin içinde gezin ve evi tanıtın.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kızlar arkadaşım sabah ikiz 25.haftalık doğum yaptı
biri 650. diğeri 900 gr.
yoğun bakımdalar ve 1 hafta kritik
okuyanlar ltf dua eder mi tüp bebekti ve kaçıncı da olmuştu :(
allahım tez zamanda iyi etsin ikisinide inşallah yavrular kıyamam ben onlara tüm dualarım onlarla hayatım rabbim kimseyi evladından ayrı koymasın

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Rabbim yardımcıları olsun, annesine babasına bağışlasın. çok üzücü :(

biz de sağlık ocağına gittik. aşı kalmamış yarın yapacaklar. ama ölçümleri yapıldı. boyu 57 cm kilosu 5600 gr çıktı. kilo abartı çünkü kıyafetleri bezi üzerindeydi. 100 gr çıkardım dedi ama inandırıcı gelmedi. yine de maşallah kuzuma

selam bu arada kızlar :ask:

Allah razı olsun

tuna'ya maşallah cnm
ne aşıları oldu cnm şimdiye kadar ve olacak aşısı ne

Aaaaay Allahım yardımcıları olsun Hayatım... İnşallah sağlıkla sıhhatle çıksınlar yoğun bakımdan, ordan doğruuuu annelerinin koynuna inşallah.

Allah razı olsun
Amin canım

Üstteki paragraflar için : :cokkomik::cokkomik::cokkomik:

Alttaki yazın için; o arkadaşını al duvara çarp bi önce. Sonra da rahatla. Zaten günde 20-30 gr almayacak mı bu çocuklar? E bu hesaba göre kilo alımı bana normal geldi.

onunki de çoookkk şişman ama ben demiyorum insanlar hiç düşünmüyo

Allah yardımcıları olsun tez zamanda şifa versin canım.
İnşallah toparlarlar atlatırlar kritik haftayı....
Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin

Allah razı olsun
Amin canım

Allah yardımcıları olsun da çıksın kuzucuklar inşallah...

Allah razı olsun canım

allah yardımcıları olsun.tez vakitte yavrularıyla evlerine dönsünler insallah..

kızz hayatım ne zamandır diyeyim diyorum bi vakit bulup yazamıyorum.bacımm sen yarı ebemsin kız.taktikler sayesinde doğurdum sayılır ayol.saol balım.mucukss

Allah razı olsun canım

:) evet ebesiyim ben onun muck

allahım tez zamanda iyi etsin ikisinide inşallah yavrular kıyamam ben onlara tüm dualarım onlarla hayatım rabbim kimseyi evladından ayrı koymasın

Allah razı olsun canım benim
küvezde bebeğini beklemenin zorluğunu sen iyi bilirsin cnm
bi de bu bebişler 3 ay hastanede kalcaklarmış
ii olsunlar da inşallah

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
canım hepatit-b ve lib... ile başlayan okuyamadığım bir aşı doğduğunda yapıldı. ikincisi için teyzemiz "nerden bulmuşlar bunu, biz piyasada bulup eczaneye alamıyoruz"demişti. kan pıhtılaşmasıyla ilgiliymiş yanlış hatırlamıyorsam.
bugün de ikinci doz hepatit-b yapılacaktı. kalmamış. yarın yapacaklar. inşallah çok ağlamaz yavrum...

bir tane 5 günlük bebiş vardı. Tuna yanında devasa gözüktü resmen gözüme. büyüdüğünü daha bir iyi anladım abi oldu benim sıpammmm

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
canım hepatit-b ve lib... ile başlayan okuyamadığım bir aşı doğduğunda yapıldı. ikincisi için teyzemiz "nerden bulmuşlar bunu, biz piyasada bulup eczaneye alamıyoruz"demişti. kan pıhtılaşmasıyla ilgiliymiş yanlış hatırlamıyorsam.
bugün de ikinci doz hepatit-b yapılacaktı. kalmamış. yarın yapacaklar. inşallah çok ağlamaz yavrum...

bir tane 5 günlük bebiş vardı. Tuna yanında devasa gözüktü resmen gözüme. büyüdüğünü daha bir iyi anladım abi oldu benim sıpammmm

bize ilk doğduğunda hepatit B yapıldı
ptesi ikinci dozu yapıldı
23 martta verem yapılcak

ama o dediğin yapılmadı

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
kızlar bu arada bişey paylaşmak istiyorum sizinle.ankarada cok ünlü bir doktor var yenidoğan uzmanı henüz kendisinden randevu almayı basaramadım ama kendisinin 1,5 saat muayenede kaldığını biliyorum.kuzenimin arkadasları hep ona götürüyor.onlar her randevularını kontrollerini not almıslar.içinde güzel bilgiler var.sizinlede paylaşmak istedim umarım işinize yarar.eğer daha fazla öğrenmek isterseniz bana özelden mesaj atın sayfa adı yollarım size.bunlar 14 günlük bir bebeğin kontrol notları bu arada..

1-şu an sütün ÇIRAK SÜT dedi. Daha tam doyurucu değil, o yüzden bebek sürekli emmek isteyecektir. Sende mutlaka emzir dedi. Olgun süt ancak 6-9 hafta aralığında gelir dedi.
2-9 haftadan sonra kalite ve miktar çısından maksimuma ulaşır dedi. Bu haftalara gelmeden önce 10 anneden 5'nin sütü bebğine yetmez sende korkma sütüm yok diye dedi.
3-Günde 25-30 gr kadar kilo alır.
4- Sütünün kaliteli ve yeterli miktarda olabilmesi için senin uykun çok önemli. İlk zamanlar bebekler 2 saatte bir kalkar. Bu yüzden gece emzirdikten sonra kalkarsa baba mutlaka mama versin, sen uyu, 4 saat kesintisiz uyursan bir sonraki emmeye sütün çok kaliteli olur ve bebekte yetrli doyuma ulaşır dedi. ( Biz bunu hiç yapamadık, çünkü sen sürekli emmek istiyordun)
5-Gece 5 saat, gündüz 4 saat açlığa dayanırlar. Sadece emmek istedikleri için emerler dedi.
6-En az 1 meme tam boşalana kadar emzir. Bir bebek memenin %90'nını 7 dakikada, %10'unu 3 dakikada boşaltır dedi. ( İŞTE BUNU DUYDUĞUMA İNANAMADIM BEN 45 DAKİKA EMZİRDİĞİMİ BİLİRİM) Toplamda 10 dk göğsü boşaltır ama geri kalan 20 dakikada keyif yapar. Sen sadece 30 dakika 1 göğüste kalmasına Müsaade et dedi. 30 dakikayı geçti, gazını çıkarttın, UYUMADI o zaman 2. memeyi ver dedi. Uyursa problem yok, hızla emiyorsa doymadığını gösterir süreyi bekle hala uyumadıysa 80-90ml mama teklif et.
7-MEME KARNINI DOYURMA ARACIDIR. ASLA EMZİK NİYETİNE KULLANMASINA İZİN VERME ASLA UYKU ARACI OLARAK KULLANMASINA İZİN VERME
8-Acı, kahve, cola, süt kesinlikle YASAK
9-Kalsiyum alımı %50 artırılır.
10-Anne haftada 3 gün balık yağı alır.
11- Anne sütünü artıran besinler: kestane şekeri, badem,marul,dereotu,kefir,boza,elmasuyu,hurma,elma kurusu,üzüm kaynatılıp içilirse ve STİLL TEA çay
12- Anne hergün sıcak basınçlı suyla göğüslerine masaj yapar.
13-YASAK DEĞİL AMA KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BESİNLER: Kurufasulye, nohut, Bezelye,brokoli,lahana,bulgur pilavı,kuruyemiş,çikolata,portakal suyu,domates,soğan, sarımsak
14- Tüm eklemleri kıtırdar normaldir, KORKMA
15-İlk 6 ay burnu hep tıkanacaktır. OTRİBEBE ve SERUMFİZYOLOJİK kullanılacak.Oda ısısı artırılacak, odanın nemi düşürülecek.
16-Kaka: Günde 2 -12 arası yapar.
17- Kullandığın Hiçbir üründe PARABEN olmayacak. UNİBABY YENİDOĞAN kullan.
18-Popoda kızarıklık olursa POPOLİN OMEGA kullan.
19- Hergün yıkanacak, haftada Yalnız 2 kere şampuan kullanılacak
20- 25cm kadarını görür. Bu yüzden emzirirken GÜLÜMSEYEN, GÜÇLÜ VE SAKİN EBEVEYN OL.
21-Hıçkırık çok olacaktır. Dik tut, tekrar emzir fakat LİMONLU SU VERME
22-Hapşırık çok olur sakın HASTALANDI diye KORKMA. 3 nedeni vardır. 1-Ani ısı değişikliği 2-parlak ışık 3-odadki tozlar
23-Odasında kuştüyü, kaztüyü, elyaf olmayacak herşeyi %100 pamuk olacak.
24-Kıyafetleri giyilmeden önce mutlaka SABUNLA yıkanacak.YUMUŞATICI kullanılmayacak.Sabunu KESKİN KOKULU olmayacak.
25-Kafasına ve boynuna dikkat edilecek. ,
26-İlkel davranır çok fazla refleks gösterir.
27-Isı merkezi beynidir.İlk 2 yıl el-ayak-yanak ve burnu ÜŞÜR. Başı sıcakolmalıdır ama TERLETME . Üşüdüğü sadece KULAK MEMESİNDEN anlaşılır. İlk 1 ay bizden 1 kat fazla giyinir. Oda ısısı 22-23 derece, Banyo ısısı 25-27 derece Banyo Suyu ısısı 36-37 derece olmalıdır. Ateşi bebeklerde 1,5 yaşına kadar sadece ama sadece KOLTUKALTINDAN ölçülür. Uyurken nefesini tutabilir, korkma tüm bebekler yapar. Yatağında başının altına eğim ver, boğulmaya karşı, ayrıca YAN YATIR. İşte ilk muayenede bunları konuştuk ufaklık, eee herşeyi ben sormadan tıkır tıkır söyleyince ANNEN inanılmaz bir rahatlıkla çıktı ordan

Butun sorularımın cevabını verdin nazom

:)

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Nazom Allah razı olsun senden, vallahi süper bilgiler..Bana o dediğin sayfayı yollayabilir misin?

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Tahminimce Nazo ve Layla pert herhalde :D 2 çocuk olunca girmek daha zorlaşıyordur eminim..

sevgili azommm:)gerçekten pert durumdayım kayınvalidem ve evden dışarı çıkmayan kayınpederimle bunun yanı sıra hasta ve bir haftadır okula gitmeyen büyük oğlumla çebelleşiyorum artık düşünün halimi uykusuzluk yorgunluk offffff sizleri özledim

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

sevgili azommm:)gerçekten pert durumdayım kayınvalidem ve evden dışarı çıkmayan kayınpederimle bunun yanı sıra hasta ve bir haftadır okula gitmeyen büyük oğlumla çebelleşiyorum artık düşünün halimi uykusuzluk yorgunluk offffff sizleri özledim

Tatlım kolay gelsin, ve Allah sabır versin... umarım denk gelipte muhabbet edebiliriz... yani o kadar rahatlarız insallah...:huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selam ecrincim.
Maşalllah diyeyim bizim kız da iki gecedir mızıklamadan uyuyor sanırım gündüzleri çok huysuz olup uyumadığından...Dün akşam arada uyandığı 5 dk.lık ara zamanı saymazsak 4 saatten fazla uyanmadan uyudu...Yatırır yatırmaz daldı...Ama gündüzleri mık mık mık 3 gündür...İlk gün kabızdı ama iki gündür sıkıntısı da yok huysuzluğuna sırf...

Mevlüte gelince bence görümcende yap...Evde yapmandan kolay olur,çocukla hazırlanmak zor, hizmet etmek zor, misafirin arkasından toparlamak zor...
Benim de kayınvalide güya evinde yapacaktı kendi teklif etti,sonra poposuna zor geldi sanırım evinde yapalım hocaya sordum cocugun evinde olması lazımmış dedi.LAf!

benimkide gündüz uyumuyor babusum.. neden bilmiyorum toplasan 2_3 saaat anca uyuyodur. hep mık mık. dalmıyo.
ben hocaya falan sormadım ama oluyodur heralde. niyet önemli degil mi önemli olan okunması ha bizim ev ha baska ev.. ama bana göre tabe. bende kararsız kaldıgımdan size sordum:D sen diret kayınvalidene ben sordum bişi olmazmıs de:D

Allah kavuştursun Pikoşum, inşallah Allahım hepimize kolaylığını verir... :ask:

Öncelikle kızına maşallah Ecrincim :)

Bence yap görümcende bişe olmaz. Babuşun dediği gibi ev dağılmaz, sen rahat edersin.

olur dimi yaff.. yapayım orda gitsin
bu da 21 günlük bebeğin kontroşl notları aynı doktorun.umarım faydalı olur..birilerinin işine yarar.

1- 6 saat açlığa dayanırlar.
2-En az 1.5 saatte acıkırlar.
3-Ağlaması, Gazı artacak merak etme
4-Her ağlayışı açlık değildir, o yüzden her ağladığında MEME VERME.
5-Memede kalma süresi azalır, memeyi çekme gücü arttığı için çabuk doyar.
6-MEMEYİ SAKİNLEŞTİRİCİ OLARAK KULLANMA
7-Emzik serbesttir, kullanabilirsin.
8-Reflüsü artacaktır. Kontrol altında tut. Günde 4-5 kere emer, yarım saat içinde emdiğinden fazlasını çıkartıyorsa, öksürük varsa, morarma oluyorsa ve nefesini çok sık tutuyorsa hemen getir.
9-El emme ayı, korkma 18 aylık olana kadar emenler var. Gayet normal.
10-Müzik algısı çok açıktır. Mozart, Vivaldi dahi bebek cdlerini dinlet.
11-Farklı sesleri tanıt: rüzgar çanı, kuş sesi, su sesi, sokak uğultusu, çıngırak
12- Anne mutlaka şarkı söylesin, böylece kendi sesini tanıtmış olur.
13-MASAL okuyun.
14-Bir kelimeyi öğretmeye çalışın, çok sık kullanın. ANNE, EEEE gibi.
15- Dil çıkarın. OOOOOO yapın.
16-Renkleri görmeye başlar KIRMIZI, YEŞİL, PORTAKAL
17-Ana kucağına oturtun, tepesine oyuncak asın Buzdolabı magnetlerini fırın tepsisine as karşısına koy baksın Yatağın kenarına renkli nesneler koyun Duvara sticker yapıştırın İsmini kapıya yazıp, buzdolabına, duvara asın.
18- Duvara, perdeye süsler asın
19-Evin içinde gezin ve evi tanıtın.

aaaaa bende bu dr a gitmek istiyorum:D cok güzell nazomm yaaa ögrendikce yaz ne olurr:utan: benim kız memede 12_13 dk kalıyo ii miş demek. ama 5 saat aclıga dayanıyosa nie 2 saatte 1 cıyırdıyo:(

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar