2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
p.tesi özele gittik. kadın aden'i tarttı ve aden 4.040 çıktı. bu çocuk kaç kilo doğdu dedi. dedim 3.790 doğdu 1 hafta sonra tartıldığında 3.550ydi dedim. bu çocuk hiç kilo almamış nasıl emzirıyorsun bı bakacam dedi. oturttu benı açtı gögsumü. yanlış emzırıyorsun çocugun alt dudagı emerken içerı kaçıyor olan sut dışarı akıyor farketmedın mı hiç dedi. dedim farkettım ama sütümün çok olduğuna yordum dedım. alakası yok sutun var evet belli ama çocuk beslenememiş hiç dedi. bana yarım saat emzırme pozısyonu gosterdi. yarın yıne gıdecez bakalım inşallah bıraz toparlamıştır yavrum.

bı de bunalımımın üzerıne yavrumu besleyememenin sıkıntısı çöreklendi tam olduk yani. tevekkeli değil çocuk eti kopuyormuşcasına basıyordu yaygarayı deli gibi. suratındakı o mazlum çaresiz ifade beni öldüruyordu. işin garibi aden 2 gündür gece uyuyor düzene gırdı gıbı. bızde anamla uyuyoruz tabi. emzırme şekli mi yaradı nedir?

çok gerginim ve sinirliyim ben. gecen kaynanama bagırdım onur'da benle küstü. sonra annemin yanında onur'u haşladım. o da bi iki laf soyledi annem de onur'a hak verınce delırdım hepten. ne zaman geçecek bugunler bilmıyorum.

anne olmak cidden zormuş ya.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bi de aden 1 haftadır emer emmez kusuyor. yanımdakılere sorsan fazlasını çıkarıyor ama ben taktım bu kusma işini kafama. beni emıyor gazını çıkartırken hoppp kusuyor. ne yapacagımı bılemedım. bakalım belkı de sütüm yaramıyor dıyecek doktor bana yarın mama takvıyesıne başlayacak:(

offf offff...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
hayatım mevlütü nasıl yaptınız? ne ikram ettiniz? kaç kişi olması gerekiyor? vs vs vs :)

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
p.tesi özele gittik. kadın aden'i tarttı ve aden 4.040 çıktı. bu çocuk kaç kilo doğdu dedi. dedim 3.790 doğdu 1 hafta sonra tartıldığında 3.550ydi dedim. bu çocuk hiç kilo almamış nasıl emzirıyorsun bı bakacam dedi. oturttu benı açtı gögsumü. yanlış emzırıyorsun çocugun alt dudagı emerken içerı kaçıyor olan sut dışarı akıyor farketmedın mı hiç dedi. dedim farkettım ama sütümün çok olduğuna yordum dedım. alakası yok sutun var evet belli ama çocuk beslenememiş hiç dedi. bana yarım saat emzırme pozısyonu gosterdi. yarın yıne gıdecez bakalım inşallah bıraz toparlamıştır yavrum.

bı de bunalımımın üzerıne yavrumu besleyememenin sıkıntısı çöreklendi tam olduk yani. tevekkeli değil çocuk eti kopuyormuşcasına basıyordu yaygarayı deli gibi. suratındakı o mazlum çaresiz ifade beni öldüruyordu. işin garibi aden 2 gündür gece uyuyor düzene gırdı gıbı. bızde anamla uyuyoruz tabi. emzırme şekli mi yaradı nedir?

çok gerginim ve sinirliyim ben. gecen kaynanama bagırdım onur'da benle küstü. sonra annemin yanında onur'u haşladım. o da bi iki laf soyledi annem de onur'a hak verınce delırdım hepten. ne zaman geçecek bugunler bilmıyorum.

nası emzirmek gerekiyomuş cnm

bi de aden 1 haftadır emer emmez kusuyor. yanımdakılere sorsan fazlasını çıkarıyor ama ben taktım bu kusma işini kafama. beni emıyor gazını çıkartırken hoppp kusuyor. ne yapacagımı bılemedım. bakalım belkı de sütüm yaramıyor dıyecek doktor bana yarın mama takvıyesıne başlayacak:(

offf offff...

şahin de öyle hemen kusuyo

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
hayatım mevlütü nasıl yaptınız? ne ikram ettiniz? kaç kişi olması gerekiyor? vs vs vs :)

35 kişiydik canım ve gelemeyen 10a yakın kişi vardı
salon yodası şahinin odası doluydu yere oturanlar oldu
nasıl olduysa şahin bütün mevlüt boyunca uyudu
tavuk-pilav-ayran-zyağlı yaprak sarma-tuzlu kurabiye-fındıklı tatlı kurabiye-şöbiyet verdik

bebek şekeri dağıtıldı

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ay ben o zaman çok az veriyom ya ben 24 saat içinde bazen hiç, bazen 30, bazen 60 cc veriyorum
benimki memede ağlamıyo ama memeden ayrılırsa kıyameti koparıyo
bi de anlamıyorum hala süt içiyo mu içmiyo mu o yutkunma hareketini hala çözemedim
ama ne zaman emse kusuyo annem fazlasını atıyo dedi ama bilmiyorum
15 günde ii mi bilmiyorum günde 25-30 gr ii diyolar ama ne bilim ya kimi çok alıyo kimi az kimine ii diyolar kimine az bebeğine göre heralde

ay maşallah ya benimki demek az yiyen mi olcak ne
ben dün akşam 30 cc verdim ama emzirmiştim de sonra ağlayınca gazı mı var tuzu mu var aç mı anlamadığım için dur dedim bi 30 cc daha mama yaptım annem içirirken tıkandı baktım daha 10 cc içmiş ama kucağımda bi bakışı var şoka girmiş gibi
hem güldüm hem korktum noluyo diye
hani biz de çok yiyince rehavet çöker ya uyku basar ona da öle oldu uyudu yani 50-60 hayatta içemez bu çiroz :)

Benim sütüm az ama canım.Ada da bi on gün kadar emdi sonra yine bıraktı emmeyi ve sağarken emdiği zamanki gibi çok süt gelmiyor maalesef...Mamacı o yüzden bizimki.
Anne sütünü artık ilaç niyetine veriyorum ne çıkarsa...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar nasılsınız?
Ada dün bütün gün mızıkladı,akşama doğru da koyverdi zırıltıyı.Mama veriyoruz yok,emzirmeye çalışıyorum yok,midesi bulanıyor sandık yan yatırdık ettik yok susmadı çocuğum.Banyo yaptırdık rahatlar mı diye,o da işe yaramadı.
Sonra farkettim ki gazı var ve 36 saat kadar olmuş kaka yapmamış ve onu yapmaya ıkınıyomuş meğer...
Daha önce doktorumuza sormuştuk kabızlık durumunda napıcamızı kansuk fitil vermişti.Hemen gidip nöbetçi eczaneden aldık yarım koydu annem halis zeytinyağına batırıp.Yavrum yazık 5 dk sonra yaptı kakasını gece boyu da bi acıktığında kalktı,öylece uyudu...
Ama bugun yine mızmız.... 15-20 dakikalık uykularımız hep sonra yine mık mık...Gece de böyle olursa yandık valla:iyyyy:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

gökçecim ben de doğumdan sonra bi sinirli oldum.Sanırım hormonlardan.Zaten lohusa sendromu yaşamıştım.Şiddeti geçti ama hala sinirliyim.Özellikle eşime ve anası olacak cadıya karşı sinirim geçmiyor bi türlü.Devamlı haşlıyorum.Önceden olsa susacağım şeylere sürekli şarlıyorum ben de...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
35 kişiydik canım ve gelemeyen 10a yakın kişi vardı
salon yodası şahinin odası doluydu yere oturanlar oldu
nasıl olduysa şahin bütün mevlüt boyunca uyudu
tavuk-pilav-ayran-zyağlı yaprak sarma-tuzlu kurabiye-fındıklı tatlı kurabiye-şöbiyet verdik

bebek şekeri dağıtıldı

Allah kabul etsin canım...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

tatlım seni anlıyorum, benzerlerini bende yaşadım inan.. insallah hergecen gün daha iyi hissedecegiz...:utan:

offf offff...

noyan da kusuyor canım...

Selam kızlar nasılsınız?
Ada dün bütün gün mızıkladı,akşama doğru da koyverdi zırıltıyı.Mama veriyoruz yok,emzirmeye çalışıyorum yok,midesi bulanıyor sandık yan yatırdık ettik yok susmadı çocuğum.Banyo yaptırdık rahatlar mı diye,o da işe yaramadı.
Sonra farkettim ki gazı var ve 36 saat kadar olmuş kaka yapmamış ve onu yapmaya ıkınıyomuş meğer...
Daha önce doktorumuza sormuştuk kabızlık durumunda napıcamızı kansuk fitil vermişti.Hemen gidip nöbetçi eczaneden aldık yarım koydu annem halis zeytinyağına batırıp.Yavrum yazık 5 dk sonra yaptı kakasını gece boyu da bi acıktığında kalktı,öylece uyudu...
Ama bugun yine mızmız.... 15-20 dakikalık uykularımız hep sonra yine mık mık...Gece de böyle olursa yandık valla:iyyyy:

çok gecmiş olsun tatlım..

gökçecim ben de doğumdan sonra bi sinirli oldum.Sanırım hormonlardan.Zaten lohusa sendromu yaşamıştım.Şiddeti geçti ama hala sinirliyim.Özellikle eşime ve anası olacak cadıya karşı sinirim geçmiyor bi türlü.Devamlı haşlıyorum.Önceden olsa susacağım şeylere sürekli şarlıyorum ben de...

o siniri iyi bilirim... insallah geçip gidecek...

dün aksam annemi yolculadık bizde, kaldım bir başıma.. bakalım nasıl olacakta olacak.........

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm kızlarrr... herks gece nöbet tutmus beli kimseler yok:D kızcem iki gündür nazar degmesin 3 saatte bir kalkıyor. ama bunda bizimm yataga almamın payı var mı bilmiyorumm. onun bogulma yastıgını ikimizin yastıgınınn arasına koyuyorumm mısıl mısıl yatıyo.. bide uyanık oldugunda kucaga almadan birazz bakınmayı ögrense süperr olcak..

mevlütt yapmadık halaa. görümcem bizim evde yapalım sende rahat et dedi. olur mu acabaa yoksa sacma mı olur? bzim salonda anca 15 kişi otururr onu da biz dolduyoruz zaten. ev soguk diger odalara da dagılamayız. görümcemin evinde calısan kadını da var kimse yorulmaz.. yadaa mevlütü nisan mayıs gibi yapıcamm bizim evde olcaksaa. akıl verin bana kızlarr.. :eek:ys:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selamm kızlarrr... herks gece nöbet tutmus beli kimseler yok:D kızcem iki gündür nazar degmesin 3 saatte bir kalkıyor. ama bunda bizimm yataga almamın payı var mı bilmiyorumm. onun bogulma yastıgını ikimizin yastıgınınn arasına koyuyorumm mısıl mısıl yatıyo.. bide uyanık oldugunda kucaga almadan birazz bakınmayı ögrense süperr olcak..

mevlütt yapmadık halaa. görümcem bizim evde yapalım sende rahat et dedi. olur mu acabaa yoksa sacma mı olur? bzim salonda anca 15 kişi otururr onu da biz dolduyoruz zaten. ev soguk diger odalara da dagılamayız. görümcemin evinde calısan kadını da var kimse yorulmaz.. yadaa mevlütü nisan mayıs gibi yapıcamm bizim evde olcaksaa. akıl verin bana kızlarr.. :eek:ys:

Selam ecrincim.
Maşalllah diyeyim bizim kız da iki gecedir mızıklamadan uyuyor sanırım gündüzleri çok huysuz olup uyumadığından...Dün akşam arada uyandığı 5 dk.lık ara zamanı saymazsak 4 saatten fazla uyanmadan uyudu...Yatırır yatırmaz daldı...Ama gündüzleri mık mık mık 3 gündür...İlk gün kabızdı ama iki gündür sıkıntısı da yok huysuzluğuna sırf...

Mevlüte gelince bence görümcende yap...Evde yapmandan kolay olur,çocukla hazırlanmak zor, hizmet etmek zor, misafirin arkasından toparlamak zor...
Benim de kayınvalide güya evinde yapacaktı kendi teklif etti,sonra poposuna zor geldi sanırım evinde yapalım hocaya sordum cocugun evinde olması lazımmış dedi.LAf!

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlar arkadaşım sabah ikiz 25.haftalık doğum yaptı
biri 650. diğeri 900 gr.
yoğun bakımdalar ve 1 hafta kritik
okuyanlar ltf dua eder mi tüp bebekti ve kaçıncı da olmuştu :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
biri 650. diğeri 900 gr.

Rabbim yardımcıları olsun, annesine babasına bağışlasın. çok üzücü :(

biz de sağlık ocağına gittik. aşı kalmamış yarın yapacaklar. ama ölçümleri yapıldı. boyu 57 cm kilosu 5600 gr çıktı. kilo abartı çünkü kıyafetleri bezi üzerindeydi. 100 gr çıkardım dedi ama inandırıcı gelmedi. yine de maşallah kuzuma

selam bu arada kızlar :ask:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

dün aksam annemi yolculadık bizde, kaldım bir başıma.. bakalım nasıl olacakta olacak.........

Allah kavuştursun Pikoşum, inşallah Allahım hepimize kolaylığını verir... :ask:

Öncelikle kızına maşallah Ecrincim :)

Bence yap görümcende bişe olmaz. Babuşun dediği gibi ev dağılmaz, sen rahat edersin.

Selam ecrincim.
Maşalllah diyeyim bizim kız da iki gecedir mızıklamadan uyuyor sanırım gündüzleri çok huysuz olup uyumadığından...Dün akşam arada uyandığı 5 dk.lık ara zamanı saymazsak 4 saatten fazla uyanmadan uyudu...Yatırır yatırmaz daldı...Ama gündüzleri mık mık mık 3 gündür...İlk gün kabızdı ama iki gündür sıkıntısı da yok huysuzluğuna sırf...

Mevlüte gelince bence görümcende yap...Evde yapmandan kolay olur,çocukla hazırlanmak zor, hizmet etmek zor, misafirin arkasından toparlamak zor...
Benim de kayınvalide güya evinde yapacaktı kendi teklif etti,sonra poposuna zor geldi sanırım evinde yapalım hocaya sordum cocugun evinde olması lazımmış dedi.LAf!

Hhhhh Babuşum senin bu görümce bana çok tanıdık geliyor neden acabasııııı :lululu:

Bu arada geçmiş olsun kabızlık için. Dün sanırım bizimki de ufak çaplı bi kriz geçirdi. Çünkü 3 bezine yapmadı, anca 4. bezine yaptı ama onu da Azoşun kimyon tarifiyle yaptı.

Dün gece de bir ağlama krizi geçirdi ki Allahım çocuk nası kastı kendini, resmen vücudunu dümdüz etti yavrum. Karnı taş kesti. Umarım kolik olmuyordur... Umarım... :( :(

biri 650. diğeri 900 gr.

Aaaaay Allahım yardımcıları olsun Hayatım... İnşallah sağlıkla sıhhatle çıksınlar yoğun bakımdan, ordan doğruuuu annelerinin koynuna inşallah....

biz de sağlık ocağına gittik. aşı kalmamış yarın yapacaklar. ama ölçümleri yapıldı. boyu 57 cm kilosu 5600 gr çıktı. kilo abartı çünkü kıyafetleri bezi üzerindeydi. 100 gr çıkardım dedi ama inandırıcı gelmedi. yine de maşallah kuzuma

Selam tatlım :)
Maşallah Tunamıza. Biz daha ne boyumuzu biliyoruz ne kilomuzu... 15. gün sağlık ocağına gidecektik ama hiç içimden gelmedi gitmek. 30. gün doktor randevumuz var, o zaman çıkacak ak koyun kara koyun ortaya :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
geçmişi okuyup hemde alıntı yapamıyorum.zaman nasıl kıymetli bişeymiş benim haberim yokmus.yıllar sonra tekrardan bunu anladım :( ela hanım son derece meme düşkünü.bıraksınlar bütün gün memede uyusun.bi kaç gündür gökçenin tavsiyesiyle silikon uçkullandım .epey işe yaradı gibi en azından bi tanesinin yarıklarını toparladık sayılır.birde irem sultan var.beni bu kadar zorlayacağını hiç tahmin etmemiştim kızımın.bebeğe zarar vermiyor kesinlikle ama babasının bebeği kucağına almasına tahammülü yok.hiç bir ödevini tek basına yapmıyor.sacını dahi taramıyor kuzum.bazen elim ayağıma dolanıyor.evde yalnızız :( hakikaten zormus...sadece ela değil yani benim sıkıntım.ama binlerce sükür.sağlıklı kucağımda..bugunlerde gececek alısacağız diyerek kendimi avutuyorum..

Nazom nasılsınız şimdi? Umarım İrem kız alışmıştır kardeşine... Ona da zaman tanımak lazım sanırım... En iyi arkadaşı kardeşi olur inşallah :)

ben kimsenin minnoşunu göremedim, foto konulma faslını hep kacırıyorum ya...
bari facebook a koysanız bacılar...

Ben 40 ı doldursun hayırlısıyla ondan sonra koycam sanırım Pikem :)

kızlar size bi sorum var.bebeklerin tırnaklarını kestiniz mi.benim aklım cıkıyor ama uzamıs kuzumun tırnakları.eldivenlerden nefret ediyor.ayrıca doktorda takmamızı istemedi.kesmeye cesaretim yok.siz ne yaptınız?

Nazom, ben törpülemeye çalıştım ama tam da beceremedim sanırım. Kesmeye korkuyorum çok. Eldiven de takmıyorum. Ellesin herşeyi, ellerine alışsın istiyorum.

KIZ MIZIKLADIĞI İÇİN SÜREKLİ, AZ AZ ALINTI YAPIP KOŞTUR KOŞTUR YAZIYORUM KIZLAR. ARADA KAÇIRDIĞIM ŞEYLER OLUYOR MUHAKKAK, KUSURUMA BAKMAYIN LÜTFEN :ninni: :utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
aynı hareketi bana da dediler
mıççç mıçççççççç diyerekten baş parnağınla 2 kaşının ortasından alna doğru çektirivereyon :D
ama ben tıkanır gibi olduğunda hepsi aynı anda aklıma geliyo ve yan çeviriyom ters çeviriyom aynı anda mıcıkkkkkkkkk falan yapmaya çalışıyom en son annnneeeeeeeeeeeeeee diye bağırıyom

ama bu arada çocuğun kendine gelip gelmediğinin farkına bile varmıyom panikten :D

kızlar dün dra gittik
20 günde 2900den 3600e çıkmış yani 700 gr almış 3,5 cm uzamış
iyi dedi dr
sizce nasıl arkadaşımın oğlu 2 aylık benimknin 3 katı nerdeyse çok zayıf deyip duruyo beni sinir ediyo

Üstteki paragraflar için : :cokkomik::cokkomik::cokkomik:

Alttaki yazın için; o arkadaşını al duvara çarp bi önce. Sonra da rahatla. Zaten günde 20-30 gr almayacak mı bu çocuklar? E bu hesaba göre kilo alımı bana normal geldi.

hoşbulduk güselim iyiyz şükür yorucu bir maratondayız benim oğlan mıkırdanıyo beni maymun ediyo alt değiştir emzir gaz al :D ama çok keyifli geliyor şimdilik :huhuu:siz nasılsınız?

İyiyiz çok şükür Leaderım. Uykusuz bazen sıkıntılı ama çok şükür mutlu :)

FLAŞ FLAŞ FLAŞ....
mannak (nilay) bugün sabah itibariyle nişanı gelmiş 4 cm açıklığı varmış ve şu an itibariylede doğum yapmış 3540 gr mış fıstık kardeşi msj attı duygularım tekrar depreşti ebeleri aynı bebelerimizin :D doğumu tekrar yaşadım kızla henüz bilgilerini alamadım eşim gelsin arıycam bi eşini şükürr benim bilmediğim doğuran varmı başka

Niloşumun gözü aydın olsun inşallah. Hayırlı sağlıklı evlat olsun :)

Üzülme Gökçem. Ben de çok sinirliyim, egzemalarım azdı sinirden o kadar diyiim. Bide cildimde (yüzümde) döküntü başladı. Sürekli kaşıyıp duruyorum, resmen yoluyorum yüzümü stresten... Umarım kolayca atlatırız hepimiz bu günleri...

Selam kızlar nasılsınız?

:( :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
biri 650. diğeri 900 gr.

Allah yardımcıları olsun tez zamanda şifa versin canım.
İnşallah toparlarlar atlatırlar kritik haftayı....
Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin.

Rabbim yardımcıları olsun, annesine babasına bağışlasın. çok üzücü :(

Selam canım...Ben sağlık ocağına hiç götürmedim hastanede yaptılar ilk aşıyı...Daha sonrakileri napıcam bilmiyorum.Sağlık ocagı evimin karsısında,hastane epey uzak,bakalım bi karar vericem...

Allah kavuştursun Pikoşum, inşallah Allahım hepimize kolaylığını verir... :ask:

Öncelikle kızına maşallah Ecrincim :)

Bence yap görümcende bişe olmaz. Babuşun dediği gibi ev dağılmaz, sen rahat edersin.

Hhhhh Babuşum senin bu görümce bana çok tanıdık geliyor neden acabasııııı :lululu:

Bu arada geçmiş olsun kabızlık için. Dün sanırım bizimki de ufak çaplı bi kriz geçirdi. Çünkü 3 bezine yapmadı, anca 4. bezine yaptı ama onu da Azoşun kimyon tarifiyle yaptı.

Dün gece de bir ağlama krizi geçirdi ki Allahım çocuk nası kastı kendini, resmen vücudunu dümdüz etti yavrum. Karnı taş kesti. Umarım kolik olmuyordur... Umarım... :( :(

Aaaaay Allahım yardımcıları olsun Hayatım... İnşallah sağlıkla sıhhatle çıksınlar yoğun bakımdan, ordan doğruuuu annelerinin koynuna inşallah....

Selam tatlım :)
Maşallah Tunamıza. Biz daha ne boyumuzu biliyoruz ne kilomuzu... 15. gün sağlık ocağına gidecektik ama hiç içimden gelmedi gitmek. 30. gün doktor randevumuz var, o zaman çıkacak ak koyun kara koyun ortaya :)

Canım ben doktora danıştım eğer 48 saat kaka yapamazsa fitil uygulayalım dedi ama ben 48 saati bekleyemedim çünkü çok kıvranıp ağlıyordu çocuğum yazık. Fitille bi rahatladı gece boyu bi emmeye kalktı yazık.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Selam canım...Ben sağlık ocağına hiç götürmedim hastanede yaptılar ilk aşıyı...Daha sonrakileri napıcam bilmiyorum.Sağlık ocagı evimin karsısında,hastane epey uzak,bakalım bi karar vericem...
.

selam tatlım,
bizim boludaki doktorumuz orda yaptırabildiğiniz işlemleri orda halledin, boş yere gel git yapmasın yavru dedi. biz de aşıları burda yaptırcaz o yüzden. ama daha teferruatlı işler için ordaki doktorumuzun randevularını takip edicez.
burda özel çocuk doktoru yok. o yüzden boluyla irtibatı koruycaz. tabi acil birşey olursa, Tunanın gelişiminden haberdar olsun diye burdaki devlet hastanesinde bir bayan var. ona da götürüyoruz :D küçük yerin eziyeti işte. insan herşeyin en güzelini istiyor bebeği için ama imkanlarımız böyle ne yazıkki :(

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar