amin güselim allahım kimseyi evladından ayırmasın inşallah emzirme nöbetleri tutuyorum oğlumun başında devamlı emsin die gık dese dayıyorum ağzına toparlıyo yavaş yavaş 3 günde damar yolu açık kaldı bebeğimin ordan antibiyotik yedi dün sabah çıkardılar serum yolunu kuzumun eli mos mor sakınıyo hep içim gidiyo bu arada benim oğlan inanılmaz şahin abisine benziyo dua etmiştim ya inşallah öle bi oğlum olur die dualarım kabul oldu şükür/B]
ay kıyamam çok şükür geçti bitti Allah bi daha dert keder göstermesin
kızzz o avatardaki resim Şahin zatennn saçmalama
bizz kaynanamınn evine üs kurdukk. utanmasakk orya yerlescez.. eve gelince niye orda kaldıgımı anladmm. klima 1 sattir calısıyo salon hala sogukkızz kendini yırttı az öncee, battaniyeylee sarmaya calısırkenn daha da cıgırdıı. ama daha ne kadarr orda kAlıcazz.. üstelikk 15 gündürr orda kalmamıza ragmenn 218 tl fatura gelmişş elektrik.. pesss diyoum artıkk..
bugün saglıkocagına gittik.. kızcemm 400 gr almıs 3100 gr olmus. boyu da 3 cm uzamıs.hemsireye mama veriyotumm dedim.. cocugu zehirliyomusum gibi baktı bana resmen. olmaz hayırr bilmem ne.. zatenn kötü hissediyorumm daha o kadarr kötü oldumm.. uyumuyo vs dedim anlattım.. ama iştee
cnm başka alternatif yok mu yakmak için?
ne kadar zamanda 400 gr almış maşallah canım
Selam kızlar.
Çok moralsizim.Kızım yine dünden beri emmiyor.
Zaten emdiğinin hayırı yoktu şimdi de hepten kesti.
Yine başlarda yaptığı gibi yapıyor almıyor memeyi...
Emmeye başlayınca chicco set up 1 bib almıştım anne göğsü gibi olandan...İşe yarayacağına geri mi tepti nedir...
Anında süt de azaldı tabi...Sağıyorum yine.
Ama moralim yine alt üst.Anneme artık sağarak da vermicem emzirmeye de uğraşmıcam,uğraitıkça sağdıkça hiç bu gergin havadan uzaklaşamıyorum zaten bikaç gün emilmeyip sağılmayınca süt kesilir toptan kapanır bu muhabbet üzüntüden hasta olucam artık dedim.
Tartıştık haliyle...Şimdi sagda solda dolanıyo konusmuyo...
İnsan bana nasıl davranacagını sasırıyomus...
Sanki keyfimden üzülüyorum.
Takmayıvericekmişim...
Çok darlandım...Çok....
aynı lafı benim için de söylüyorlar
ne yapacaklarını nasıl davranacaklarını şaşırıyolarmış
hiçbişeyden anlamıyolar ya sütüm yok diye üzülmeye bile müsaade yok
sanki her hareketim abartı
Kızlar dün doktora götürdük Selimi.. Çok ağlıyor bizde gaz sancısı diyoruz dedik, erken kontrole götürdük. Alanında çok iyi yenidoğancı bir hocaya götürdük. Muayene etti.. Şükür bir sıkıntısı yok dedi. Boy ve kilo oranı iyi kesinlikle anne sütüne devam dedi. Ben doymuyor diye düşünüyordum dedim.. Doyma sorunu yok dedi. Gaz için bitkisel şurup yazdı.. İdrar ve kaka tahlili yapalım dedi. Bide idrarda laktoz toleransına bakılacak. Anne sütünü hazmedemiyor olabilir dedi. Sonuçlarla 10 gün sonra tekrar görüşelim dedi.. Selimin az uyuduğunu söyledim. 10-12 saat ancak uyuyordur 1 günde. Bunu az buldu. Sizin bebekler kaç saat uyuyor günde tahmini bişey söyleyebilirmisiniz?
geçmiş olsun canım
hazmedemezse noluyomuş peki
İki iki daha dört yani bu kadar basit.Demek dengeli beslenemiyorsun ve süt olmuyo,dengeli beslensen olcak.
Ben inanmıyorum o ezberlere, bu ****bolizma ve nasip meselesi...Benim kadar ne duyduysa deneyen olmamıştır.Saat başı sağmaktan tut,vitamalta,helvaya,tahin pekmeze,bulgura,litrelerce suya,rezene,humana,ısırgan tohumuna kadar...Ne duyduysam yaptım...Sadece azaldı...
canım bana en çok sütü yapan uyku
Tek tek cevaplıyım canım:
Gece sıkıntısı yoksa aşağı yukarı 2 saatte bir uyanıyor.
Ortalama her seferinde 50-60 ml mama yada 75 ml kadar anne sütü içiyor.(Doktora sordum bunu normal miktar dedi.)
Uyanıkken kesinlikle kucak istiyor.Önceleri bakına bakına kendi yatıyodu mesela.
Pırtlıyor,aynı zamanda geğiriyor büyük insan gibiHatta bazen kendi pırtından korkuyo
cnm her seferindeden kastın günde kaç sefer 50-60 ml?
bastan bilsem bende arardım organik madem. ama gecti artık degiştirmeye de tırsarımbiz 21 günlük olduk bugün 2. kutu bugün biticek artık. 350 gr bi kutu galiba. ay doysunn huzurlu olsun da haftada 2 kutu içsin önemli degil. kötü anne psikolojisinden kendimi kurtarsam bide süper olcak. her mama verişim vicdan azabı. emdikce gelcek diolar die elimde memeyle gezcem yakında. ama uykusuzluk da üstne binince geceler gündze gündüzler geceye karısıyo. bi kac kişiyle yasadım söylediklerini anlamıyorum yada dalıp gidiyorum bişi oluyo.. esim bile askım aklın yerinde mi dedi dedi gecen gün. görümcem de gece anlatıyodu ben yatarken bana bişi demiş konuyu hatırlamıyorum cok alakasız bi cevap vermişim. sonrada o konu sanki olmamıs gibi sen niye sasırdın mı ne demişim.. niye böle oldum bilmiyorum:acep:
ben daha pre aptamili bitiremedim hala ilk kutudayım yaa ben aç mı bırakıyorum acaba çocuğu
Aynen yaaaa...Bi tek bizimkinde var sanıyodum.
Ve rüyasında ağlaması diğer ağlamalarıyla bariz şekilde ayrılıyor...Üzülür gibi ağlıyo sanki rüyada.
benim ki de ağlıyo dudaklarını falan büküyo içim sızlıyo öle görünce
kızz azoss masallahh 4 saat yatıyomus baksana.. sütünn ii demek doyuyo cocuk. bizimki 90 ml mamayla uyuma rekoru 3 saat. ki o da hep olmuyo. dün 2 saatte fırladı.. bizimkide ölee kızz ayıp evde kalırsın bu pırtla diorum ama takan yokgeyrmesi kibar pırt ı yıkıcı
seninki benimki gibi 2 saaatte 1 kalkıyo. benim gögsümden kac ml cıkar acaba. bi makine alıp merakımdan sagıcam bakıcam yani.
benimki arada oluyo öle ama cok güzel aglıyoo allah var içime sokasım geliyo. dudaklarını büküyo önce sonra bi baslıyo dramatik dramatik. sonra kendi kendine susuyo.
90 ml bi kerede mi
Parmağı da yalıcaz
HaYaTiM kız mevlüt yapacaktın dimi sen yaptın dimi? Nasıl oldu, ne yaptın?
yaptık resim eklicem inşallah
çok güzeldi Allah kabul etsin
Acil çıkmak zorunda kaldım bizimki viyakladı
İsilik olmuş çocuumun kafası boynu ensesiHep bu babasının yüzünden. Kapatma diyom şu odanın kapısını gece yatarken, yok. Adam çocuk üşücek diye korkusundan odayı 26-27 derece yapıyo. Olacağı buydu. Şimdi aklı başına gelir inşallah da kombiyi o kadar açıp kapıyı da kapatmaz
geçmiş olsun cnm normal ısı 22-23 derece
11 Üye burdayızUzun zamandır böyle olmamıştı..
Annem gitti, yüreğimindeki hüznü anlatamamGözlerim şişti ağlamaktan..
Allah kavuştursun cnm
selam kızlar,
yetişebildim mi sohbete. :telefon:
ay özledim muhabbeti. yarın tam bir aylık olcaz. sonra 26 gün sonra benim iznim bitcekboğazımı sıkıyorlar valla,çok bunalıyorum, işe başlamak istemiyoruuuuuuum
![]()
ay kıyamam çok erken inşallah halledersin cnm
Evet kız annem gösterdi bi de teyze kızıEşim baya alay etti bizle.
Bence birşey olmaz.Ama baktın etki etmiyor hemen ayağa kaldırıp sırtını pıt pıtla.
aynı hareketi bana da dediler
mıççç mıçççççççç diyerekten baş parnağınla 2 kaşının ortasından alna doğru çektirivereyon
ama ben tıkanır gibi olduğunda hepsi aynı anda aklıma geliyo ve yan çeviriyom ters çeviriyom aynı anda mıcıkkkkkkkkk falan yapmaya çalışıyom en son annnneeeeeeeeeeeeeee diye bağırıyom
ama bu arada çocuğun kendine gelip gelmediğinin farkına bile varmıyom panikten
sezeryan olan kızlar,
benim dikişler gerilmeye ve acımaya başladı iyice. Tuna bey gaz çıkarırken tekmeliyor aradaiçerde neyse dışarda aynı :ayk: acaba ondan mı acımaya başladı? sizde durumlar nasıl? uçlardaki dikişler düşmedi benim mesela. kontrol de 15 gün sonra... of offfffffffff :böö:
ben bakamadım hala dikişlerime
anneme soruyom düşmüş heralde diyo ben de bilmiyorum kenarlar hani kabuk düşer ya daha açık rengi ortası daha koyu renk diyo
sırf senin için gösterdim
benim de hala acıyo ve uyuşuk bazen çok ağrıyoda
İşte kızlar cicilerimiz....MEvlütte bunları giydireyim diyorum...
Ekli dosyayı görüntüle 10626
Ekli dosyayı görüntüle 10627
Ekli dosyayı görüntüle 10628
Ekli dosyayı görüntüle 10629
Ekli dosyayı görüntüle 10630
ayyy çok güzellerr Allah güle güle giydirmeyi nasip etsin canım
kızlar dün dra gittik
20 günde 2900den 3600e çıkmış yani 700 gr almış 3,5 cm uzamış
iyi dedi dr
sizce nasıl arkadaşımın oğlu 2 aylık benimknin 3 katı nerdeyse çok zayıf deyip duruyo beni sinir ediyo