2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Canım bıraz ılerleme var...GAyret edıyor belkı de emer...
Vıtamaltı ıctıgım gunun ertesı sabahı sutum epey cok geldı sagınca.Oh dedım super artırıyor bu.YArım sıse ıcmıstım cunku tadı ıgrenc.Tam ıcsem cıddı bır artıs olur dedım...Ertesı gun kalan yarımı da ıctım hıcbırsey degısmedı.YAlnız o artıs oldugu gun butun yedıklerımı not etmıstım,tek tek deneyecegım sımdı onları.
Bugun vıtamalt ıcmedım Ada biraz gazlı ve azıcık kabız gıbı acaba vıtamaltmı sebep oldu deyip bugun ıcmedım.
Tanselim ılk gunler nasıl sutum vardı bılıyomusun sabah kalkınca pedlere ragmen onum bulasık yıkamıs da onumu ıslatmıs gıbı sırılsıklam oluyordu.bıberonlar bır sagıma yetısmıyordu,ama galıba emmeyınce azaldı...

ya canım senin sütün bol kızın emmiyor. Benim sütüm öyle çok değil Selimde emmek için can atıyor.. Bazen boş boş çekiyor:) Bende artık çok şey karıştırmamaya karar verdim. Bol bol rezene ve su içiçem ve yemek yiyeceğim.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

ahh işte buda tam ben.. ve oglusum.. bide kayınvalide geliyo şimdi onun stresi... ufffffffff ...

doktor da mama verme dedikce iyice geriliyorum... ac bırakıcaz sanki...
1 haftada 130 gr almıs zaten...anca dogum kilosuna yeni yaklastı i hala tam degil oda...
neyse herseyin hayırlısı olsun hakkımazda.......:huhuu::huhuu:

Oyyy Pikem yaa bu doktorları anlamıyorum..Mama verme demiş seninki aklım karışıyor, benimkisi de muhakkak mama ver diyor..Çocuk doktorumu mu değiştirsem napsam :(

slm kızlaar saat 11: 10 civarı kızımı kucağıma aldımm... herşey çok kolay olduu..dualarınız sayesindee.. zeynep liva ünsoy

Oyyy kuşum Allah analı babalı büyütsün, ruj sürmüş gibi kız bu maşallah :D

sağol hayatım, inşallah iyi anneler oluruz, acemiliğimiz geçince. nazo ile layla çok güzel anlatmışlar duygularını...inşallah onlar gibi oluruz biz de.

aynı benim durum. 16 günlükken doktora gittik hiç mama vermiyordum, dr dedi hiç kilo almamış. doğum kilosuna bile gelmemiş. günde 3 defayı geçmemek üzere mama ver. kaşıkla ver dedi ama, kaşıkla çok zor olduğundan biberonla veriyoruz... ama benim sütüme yaramadı bu durum. bol olan sütüm azaldı. 15 dk emince o memeden bir daha süt gelmiyor bi süre... biraz toparladı sanki kuzey mamadan sonra.

gece uykusu şöyle: 2-3 saatte bir uyanıyor, sancısı çoksa bir kaç saat uyumuyor, ortalığı yıkıyor...emiyor, mama yiyor, iyice uykusu gelince sızıyor.

maşallah zeynep liva ya...Allah analı babalı büyütsün esracım.

3 defayı geçiyoruz bazen :( 25lik veriyorum hep ama...

kızlar, ben bebeklerinizin nasıl büyüdüğünü görmek istiyorum, facebook larınız varsa özelden mesaj atacakları eklemek isterim... tabi bilmiyorum face e resim ekliyo musunuz ama????

burada iyice dost olduk diye düşünüyorum, her bişeyimizi biliyoruz neredeyse gerçek adlarımızı öğrenmemizin de bi sakıncası olmaz artık herhalde...

Gönderdim canım ben mesaj.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Oyyy Pikem yaa bu doktorları anlamıyorum..Mama verme demiş seninki aklım karışıyor, benimkisi de muhakkak mama ver diyor..Çocuk doktorumu mu değiştirsem napsam :(

Azoşum merhaba,

Benim hem kendi doktorum, hem de çocuk doktorumuz bu çocuğun ağzına senin memen, midesine de anne sütünden başka birşey girmeyecek diyorlar. hatta emziğe bile kızdılar :( Ama bir gece çok acıyordu göğsüm, resmen içim ezildi acıdan Tuna emmeye başlayınca, bayılcam sandım. ve vermiyim biraz dedim. yetmedi kuzuma tek meme. bütün gece viyak viyaktı. Mama olsa vercektim o gece. Aç kalmasındansa mama alması bana daha mantıklı geliyor açıkçası, ama doktorum başından pes etme dediği için sabrediyorum...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

yoook küs değilim öle adetlerim hiç yoktur beaa bişi mi sezinledin hayırdır hayatım

kızlar bu arada aslı hastanede yatıyormuş haberi olan varmı bilmiyorum akşam konuştuk safra kesesinde taş varmış :( doğumdan sonra alacaklarmış kıyamam yaaa bol bol dua edelim kuzuma

Ayyy çok çok geçmiş olsun ya, tuğbiş özelden gönderir misin Aslı'nın numarasını bana?
Özledim kız seni kayboldun, çöken vindovsunu döverim ha :D

ay annem bazen alem yaa
olaya bakın şimdi

şifonyerin en üst çekmecesi biraz dağılmış
geçen annem baktım toplıcak
aklıma o çekmecede pre.lerin olduğu geldi
bi anda ay bırak toplama dedim
yok toplıcam dedi
yok diyom o inatla boşaltmaya çalışıyo
babam da biz de
en sonunda sesimi yükselttim anne bırakkkk diye
alındı sonra yok nevarmışmış toplasaymış

neyse aradan gün geçti tabii benim elim de değmedi toplamaya
bugün yine diyo ki bana
sen bana o çekmeceyi niye toplatmadın
ne dicemi şaşırdım
ay anne illa söletcen dedim
ne var ki yani ne olabilir kiiiii nolcakkiiiii ay abarttıda abarttı
ay anne saf mısın dedim en sonunda anlamıyo yaa
bok var dicem en sonunda
gittim aldım pre.leri topla dedim
şimdi de toplamıyo

Zuahahah :D Özel şeyler var anne diyeydin kızzz :D

ya emziren kızlar sizin de göğüs uçlarınız sızlıyo mu
benim sızlıyo ne ki bu

Sızlıyor, hemde emzirdikten hemen sonra.Bi de banyoda sızlıyor, soğukta da sızlıyor :)

cok yakın bi kız arkadasım var.cocukluğumuzdan bu yana birlikteyiz.amerikada yasıyor kendisi üstelik çokta zillidir :) bana bi sefer gelirken tüylü pre.tif getirmiş sapuk :D. tabi ölesini görmediydim ben cok ilginç geldi.bi gün canım annem bana gelmişti bende gizlice cebine koydum.kadın eve giderken ekmek almak için büfede inmiş elini cebine atsın bi de ne görsün.2 gün küstüydü bana pis cocuk diye :)hahahah ama ben hiç pişman olmadım yaptığımdan :lululu:

Tüylü mü abowwwww çok geri kalmışım son teknolociden :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canım sıkılıyorrrrrrrrrr..

Oglum hep mızırdanıyor beni hic uyutmuyor :( Bir de anlasam ne derdi var :/

merhaba canım,

mızırdandığı zamanlarda memeyi dahi istemiyorsa, gaz sancısıdır diye düşünüyorum. bana öyle demişlerdi... gerçekten de geçen gece Tuna memeyi eliyle itti. hep ayaklarını kasıyordu. Annem saatlerce uğraştı. Çok zor çıktı gazı... :(

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Azoşum merhaba,

Benim hem kendi doktorum, hem de çocuk doktorumuz bu çocuğun ağzına senin memen, midesine de anne sütünden başka birşey girmeyecek diyorlar. hatta emziğe bile kızdılar :( Ama bir gece çok acıyordu göğsüm, resmen içim ezildi acıdan Tuna emmeye başlayınca, bayılcam sandım. ve vermiyim biraz dedim. yetmedi kuzuma tek meme. bütün gece viyak viyaktı. Mama olsa vercektim o gece. Aç kalmasındansa mama alması bana daha mantıklı geliyor açıkçası, ama doktorum başından pes etme dediği için sabrediyorum...

Peki süt gelmezse bunlar çocuğun aç yatmasına razı mı gelecekler acaba?
Hangisine uyacağımı şaşırdım canım ya..Bi de vicdanım aç kalmasına izin vermiyor, süt yetmeyince mecbur mama yapıyorum, yoksa ağlıyor uyumuyor..Ağlamasına da dayanamıyorum :(
Benim doktor da aç kalırsa şekeri düşer dedi korktum iyice.
Şöyle foşur foşur süt gelse de rahatlasak ya.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
merhaba canım,

mızırdandığı zamanlarda memeyi dahi istemiyorsa, gaz sancısıdır diye düşünüyorum. bana öyle demişlerdi... gerçekten de geçen gece Tuna memeyi eliyle itti. hep ayaklarını kasıyordu. Annem saatlerce uğraştı. Çok zor çıktı gazı... :(

Evet, gaz çıkarmak için omzuma yatırıyorum bende mızmızken..
Ayaklarını karnına çekiyor, ıkınıyor..O zaman gazının olduğunu anlıyorum.
Zaten gerçekten bir bebeğin sıkıntısı yoksa yok yere ağlamıyor diyorlardı gerçekten doğruymuş.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Littleım bu arada görüyom sölicem sölicem unutuyorum, o ne tatlı bir bakış yahu, bayıldım oğluna maşallah

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Peki süt gelmezse bunlar çocuğun aç yatmasına razı mı gelecekler acaba?
Hangisine uyacağımı şaşırdım canım ya..Bi de vicdanım aç kalmasına izin vermiyor, süt yetmeyince mecbur mama yapıyorum, yoksa ağlıyor uyumuyor..Ağlamasına da dayanamıyorum :(
Benim doktor da aç kalırsa şekeri düşer dedi korktum iyice.
Şöyle foşur foşur süt gelse de rahatlasak ya.

evet canım. haklısın. aslına bakarsan benim doktor da "Tuna iri bir bebek, kan şekeri çabuk düşer. sıksık emzirmelisin, uzun süreli uyumasına izin verme sakın" demişti... Çok şükür süt sıkıntısı yaşamadım ama memeler harap oldu benim de. Derdim o... :(

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
evet canım. haklısın. aslına bakarsan benim doktor da "Tuna iri bir bebek, kan şekeri çabuk düşer. sıksık emzirmelisin, uzun süreli uyumasına izin verme sakın" demişti... Çok şükür süt sıkıntısı yaşamadım ama memeler harap oldu benim de. Derdim o... :(

Geçmiş olsun canım ya o da çok zor :(
Ben uyandırmaya gayret ediyorum ama derin uykuya geçince ne yapsan uyanmıyor :D Burnunu sıkıyorum, ayağını gıdıklıyorum bana mısın demiyor.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Littleım bu arada görüyom sölicem sölicem unutuyorum, o ne tatlı bir bakış yahu, bayıldım oğluna maşallah

sağol Azoşum. bebişlerimizin hepsi mükemmel maşallah
Tuna hep böyle sinirli yada hüzünlü. pek gülmüyor. İnşallah değişir... Babama webcamden gösterdik. Kardan gelemediler bir türlü kardeşimle. ama çok da merak ediyorlardı. Nasıl ciddi ciddi baktı ekrana, babam "kocaman adam olmuş benim Tunam" dedi. sanki 10 günlük bebek değildi :D

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
merhaba canım,

Mızırdandıgı zaman emziriyorum acıyor agzını hemen.

Az once fark ettim agladıgında gittim yanına konustum sustu. Sanırım laf istiyor :D

Ama dur gene de ben gaz cıkarmaya calısayım. Benim oglum kendisi cıartıyor gazını alttan o yuzden pek ugastırmıyor beni ama deneyim gene de dur. Sagol canım

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
sağol Azoşum. bebişlerimizin hepsi mükemmel maşallah
Tuna hep böyle sinirli yada hüzünlü. pek gülmüyor. İnşallah değişir... Babama webcamden gösterdik. Kardan gelemediler bir türlü kardeşimle. ama çok da merak ediyorlardı. Nasıl ciddi ciddi baktı ekrana, babam "kocaman adam olmuş benim Tunam" dedi. sanki 10 günlük bebek değildi :D

Ay harbiden öyle :D
Bizimkisinin de hep kaşları çatık, olmayan kaşları :D Erkek diye mi böyleler acaba :p Ama ben seviyorum böyle cool duruyorlar koca adam gibi :)

Canım çıkıyorum ben, 1 saat sonra misafirim gelece.Kendine iyi bak, Tuna'yı kokla benim için

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Mızırdandıgı zaman emziriyorum acıyor agzını hemen.

Az once fark ettim agladıgında gittim yanına konustum sustu. Sanırım laf istiyor :D

Ama dur gene de ben gaz cıkarmaya calısayım. Benim oglum kendisi cıartıyor gazını alttan o yuzden pek ugastırmıyor beni ama deneyim gene de dur. Sagol canım

Alttan çıkarırken Tuna da zorlanmıyor Yelizcim. Üstten çok zor çıkıyor. Kontrolde doktor muayene ederken karın yanlarına bir yerlere bastırdı. Gazlı bir bebek olacak galiba dedi. Sancıları çoğalır ve gaz çıkaramazsa diye 2 tane ilaç not etti. Zorda kalırsanız alın kullanın bunları dedi. Eğer uzun süreli devam ederse çocuk doktoruna bir danış tatlım...

ben biraz uzanayım kızlar. görüşmek üzere. kendinize ve meleklerinize iyi bakın...

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Alttan çıkarırken Tuna da zorlanmıyor Yelizcim. Üstten çok zor çıkıyor. Kontrolde doktor muayene ederken karın yanlarına bir yerlere bastırdı. Gazlı bir bebek olacak galiba dedi. Sancıları çoğalır ve gaz çıkaramazsa diye 2 tane ilaç not etti. Zorda kalırsanız alın kullanın bunları dedi. Eğer uzun süreli devam ederse çocuk doktoruna bir danış tatlım...

ben biraz uzanayım kızlar. görüşmek üzere. kendinize ve meleklerinize iyi bakın...

Cok sagol canım bigilendirdigin icin. Aklımın bir kosesinde olacak soylediklerin. Sen de Tuna Bey'e ve kendine iyi bak :)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bana hıc bısı yaramıyo...vitamalt da dahıl pek bı farkettırmedı.yalnız bır gun bır sagımda 90 cc ye çıkmıştı ama ne sebep oldu cozemedım o kadar cok seyı bır arada yapıyorum kı ne yaradı bılemıyorum :ates:

ben manuelle sağıyorum arada, ikisinden 90 cc çıktı bugün toplam, extra hiç bişey yemiyorum ama, sadece gaz yapan yiyecekleri kestim.

bende sana vitmalttan yarar gördünmü diye soracaktım babuşum..Bende çok şeyi karıştırdığımı farkettim. Ne söylenirse yapıyorum.. Eşim çok kızıyor. Düzgünce yemek ye, bol su ve hoşaf iç yeter diyor. Ne gerek var bu kadar şeye diyor. Haklı galiba..
Sılam halen memeyi istemiyormu? Geçen ecrini aradım. Sütüm çok ama kız emmiyor dedi, çokta gazı varmış..

bende sadece su ile çoğalacağını düşünenlerdenim. ama ibrahim saraçoğlu maden suyu da arttırır dediydi.

ecrinn eve dönmedi herhalde daha, evleri soğuk diye kayınvalidesi göndermedi mi acaba?

Oyyy kuşum Allah analı babalı büyütsün, ruj sürmüş gibi kız bu maşallah :D

ekledim azo seni.
biz de 3ü geçiyoruz bazen. genelde 30 cclik yapıyoruz ama hiç emmeyince 60 cc yaptık bir iki kez. ben mama hazırlanırken bağırınca dayanamıyorum, süt gelse çocuk beklemeyecek diyorum... ama sadece sütle beslenememiş çocuk.

Geçmiş olsun canım ya o da çok zor :(
Ben uyandırmaya gayret ediyorum ama derin uykuya geçince ne yapsan uyanmıyor :D Burnunu sıkıyorum, ayağını gıdıklıyorum bana mısın demiyor.

ya işte bu yüzden benimki de kilo alamadı, sık sık uyansa emse belki yetecekti süt, ama uzun uyuyup uyanmayınca yetersiz beslendi, mamaya kaldık.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
olsun canım, ne olacak burayı bırakmıyoruz ki...

ben 3. 2-5 kiloya başladım. bir prima bir huggies bitirdik, şimdi de yeniden primaya geçtik. 3-6 kilo çok büyük oldu.

keşke daha önce diyeydin, yeni paketi yeşil alırdık, yine premium aldık biz.

hahaha, aynı benim durum.

kulübe hoş geldin gökçem :)

ayy, çok geçmiş olsun... ben de sabah merak edip sorduydum sizi, sen uyuyormuşsun neyse ki de, Allah şifa versin aslıya bir an önce.
sağol cnm geldim şükür pc gökçüde giremiyodum 4-5 gündür
ikinci tahminim yemek adı olduğuydu :D tavuklu bişi hehe

aa tüylü nası kızzz kaldıysa bana yollasana nimineee :kahkaha:

aaa nie demedin kızzz yok öle bişeyyy
sen benim en sevdiklerimdensin kocama habire seni anlatıyom ben :D

içten sızlıyo ama benim ki kımıl kımıl

a.selammm

alemin kralı geliyorrrrr geliyorrrrrrrrr

benim de coşturuyo bulgur

yeni geldi aklıma :(

bende seni ösledim azommmm

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
iyi akşamlar pikecim demetcim
demetim sen bugün doğuma girmiyecekmiydin şaşırdım ismini görünce

canım cıkmısım hemen gormedim yazdıgını.. nasılsın tatlım? var mı bi gelişme yoksa 14 Şubat mı?:utan:

slm kızlaar saat 11: 10 civarı kızımı kucağıma aldımm... herşey çok kolay olduu..dualarınız sayesindee.. zeynep liva ünsoy

maşallah canım, cokkkkkk tatlı kızın... Gozünaydın olsun ..............:utan::utan:

Canım ben facebook kullanmıyordum...
Vardı bi hesabım ama onu da dondurmuştum...
Son zamanlar tekrar hevese geldim açtım.Ne kadar süre kullanırım bilmiyorum,hevesim gecince yine dondurucam ama dondurasıya kadar kullanırım,sana özelden yolluyorum :)

kıs beni de ekle o zaman sana gondermiştim bi ara benimkini, yada simurşdan yada laylada yada azoda varım oradan ekleyebulursun benuuuuuuuu.. tabii isteyen herkeslerde ekleyebuler..........

dudak burun aynı ben. yumuk gözleri de baba aynı... gören ee bu gökçe dıyor. arada aa onur'a da benzıyor dıyen de var. hayırlı sağlıklı olsun da kime benzerse benzesın edepsizim benim.

masallah canım cok seker cıkmış..dudakların hastası oldum yanlız ehehh.. maşallah...........

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar