2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlarrr...
Ay nazom doguma mı gıdıyo...Allahım kurtarsın sag selamet haber alırsanız benı de bılgılendırın Lidoş olur mu....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Dün aksam aslıyı aradım.Hastanedeydı hala.Doktoru esıyle konusmus.HAftaya kadar bekleyeceklermıs sanırım sonra sezeryanla bebegı alacaklarmıs,aynı anda da safra kesesındekı taslar ıcın amelıyat edeceklermıs...Allah sıfasını verır ınsallah tez zamanda.
Hepınıze cok selam soyledı,dualarımızı beklıyor...

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Dün aksam aslıyı aradım.Hastanedeydı hala.Doktoru esıyle konusmus.HAftaya kadar bekleyeceklermıs sanırım sonra sezeryanla bebegı alacaklarmıs,aynı anda da safra kesesındekı taslar ıcın amelıyat edeceklermıs...Allah sıfasını verır ınsallah tez zamanda.

ayy canım benim ya

bende akşam mesaj attım ama dönüş yapmadı

Allah şifasını verir en kısa zamanda inşşşş
zorr yaa offf acaba o ameliyettan sonra ilaç kullanması gerekecekmi kızına süt verebilecekmi acaba ya

nazoooo hayırlı haberlerle dönn inşallahhhhhhh Allah yardımcın olsun bi avazda doğum yaparsın inşşşşşşş

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ayy canım benim ya

bende akşam mesaj attım ama dönüş yapmadı

Allah şifasını verir en kısa zamanda inşşşş
zorr yaa offf acaba o ameliyettan sonra ilaç kullanması gerekecekmi kızına süt verebilecekmi acaba ya

nazoooo hayırlı haberlerle dönn inşallahhhhhhh Allah yardımcın olsun bi avazda doğum yaparsın inşşşşşşş

Sesi epey bi yorgundu canım belki de uyuyordur,biz de kısacık konuştuk hemen....İnşallah kısa zamanda toplar kendini.Emzirirken alabileceği ilaçlar var onlardan verirler sanırım...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

cnm sağol verdiğimn haberler için

aslıcım inşallah herşey kolaylıkla ve güzellikle olur
Allah yardımcın olsun canım dualarım seninle
Allah şifa versin inşallah öpüyorum seni

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

canım cıkmısım hemen gormedim yazdıgını.. nasılsın tatlım? var mı bi gelişme yoksa 14 Şubat mı?:utan:

maşallah canım, cokkkkkk tatlı kızın... Gozünaydın olsun ..............:utan::utan:

kıs beni de ekle o zaman sana gondermiştim bi ara benimkini, yada simurşdan yada laylada yada azoda varım oradan ekleyebulursun benuuuuuuuu.. tabii isteyen herkeslerde ekleyebuler..........

masallah canım cok seker cıkmış..dudakların hastası oldum yanlız ehehh.. maşallah...........

Bana yine yollar mısın canım facebookunu?
Başka eklemek isteyen varsa ekleyin kız cicişler :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam kızlarr naparsınızz bakalımm..

demettttt cok güzell yavrunn aallah analı babalı büyütsünn cnmm. rabbim korusun esirgesin:utan:

bugün aksam üstü kayınvalidemden eve kactım sonunda. ii mi ettim kötü mü bilmiyorum. cocukla basbasa kalmak garip oldu biraz. ev buz gibi. coook da uykum var. ama ordada sinir sistemim cökmüstü. neyse bu geceyi atlatırsam bana karada ölüm yok:utan:
yarın görüsürüzz öpt simdidlikk:utan:

hoş geldin ecrinn, erken kaçabilmişsin... ben de evime kaçmak istiyorum ama aklım gidiyor yalnız nasıl olacak diye...

topikk bomboşş..yalnız kalıp haber vercekmişiz demekki size :) az önce lavoboda meshurrr pembe akıntımız,nişanımız geldi :) su an sadece belimde ve hafif aralıklarla gelen kasıklarımda bir ağrı var.henüz kimseye bişey demedim.malum ben gectiğimiz her gün doğuruyordum :p iremi okula gönderene kadar bekleyip doktorumu arıcam panik olmasın minik kuşum..umarım bu aksama doğmuş olur benim kuzucumda...:utan:

ay ay ay... geliyor mu yoksa minik kuş nihayet, sağlıkla doğsun nazom...

tez zamanda şifa bulur inşallah... dualarımız onunla ve miniğiyle..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
azoo
o nasıl bir aşk öyle.... kuzey paşa aşk kokan bir eve gelmiş... çok mutlu bir bebek olacak o annesi...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Bebeğin kakalı bezi bakın neler diyor...
Yavrunuzun altını değiştirirken, kakasının rengine bakıp, sağlığı hakkında çok şey anlayabilirsiniz. Kabız ve ishal durumlarında da ne yapacağınızı erken öğrenmenizde yarar var.

Bebeğinizin sağlığı acaba yerinde mi, değil mi? Bu soruya kuşkusuz iyi bir muayeneden sonra, ancak doktoru karar verebilir. Fakat siz de her bez değiştirişte uyanık davranırsanız, daha doğrusu "bezindeki kakasını" şekline, rengine göre "okumayı" bilirseniz, doktora büyük ölçüde vardımcı olabilirsiniz. Bebek bu ilk dışkısını, doğumdan ya bir gün sonra, ya da ikinci günün bitiminde çıkartır. Siyah ve yapışkandır. Yapısını, bebeğin ana karınındayken barsağının oluşumundan artakalanlar meydana getirir. Yani bir besin posası değildir.

anne SÜTÜYLE BESLENENLER
Dışkı, altın sarısı renkte, krem kıvamında ve gevşektir. Hafif asitli, ekşi bir kokusu vardır. Kundak biraz açık bırakılırsa, havadaki oksijenin etkisiyle rengi hafiften yeşile döner. anne sütüyle beslenenler, biberon bebeklerinden daha seyrek bez kirletirler. Çünkü anne sütünün bileşimi, bebek için ideal bir besindir. Sindirildikten sonra, geriye, hemen hiç artık kalmaz.

BİBERONLA BESLENENLER
Dışkının rengi daha açık, kıvamı katıdır. Bir öncekine oranla, daha kötü kokar. Bebeğin günde 2-3 kez altını kirletmesi normaldir.Sonraları katı besinler verildiğinde, dışkının rengi, karbonhidratların etkisiyle koyu sarıdan,kahverengiye kadar değişir.

KABIZLIK ÇEKERSE
Kabızlık çeken bebeklerin kakası oldukça sert ve kurudur. Besin artıklarının bağırsakta uzun süre kalması, bu arada suyunun emilmesi, buna sebep olur. Böyle katı bir dışkı, bebeğin makatını yaralayabilir. Bu nedenle kabızlığı bir önce gidermek gerekir.

İSHAL OLURSA
Dışkı lapamsı, oldukça yumuşaktır. Rengi yeşil, kirli-yeşil arasıdır. Kan ve doku artıkları görülebilir. Eğer bebek, günde altı kezden fazla kaka yapmaya başlarsa, ve görünümü yukarıda anlattığımız şekildeyse hiç gecikmeden doktora gitmek gerekir. İshalle birlikte kusma da varsa bebek iki misli su kaybeder.

Açık gri renkte dışkı da, safra asitlerinin yokluğuna, yani bir bakıma sindirim bozukluğuna işarettir. Yine doktora danışmakta yarar vardır.
Bebeğinizin kirlettiği bezde, bazen her zamankinden farklı bir renk görürseniz, hemen telâşa kapılmayın.Ogün yedirdiklerinizi önce şöyle bir düşünün. Örneğin, ıspanak yemişse koyu yeşil, havuç ezmesi verdinizse kırmızımsı, demirli ilaçlar içiyorsa siyah dışkı çıkarması normaldir.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ya benimki de kimsede durmuyo ciyak ciyak imkansız susmuyo dışardan biri duysa çocuğa işkence yapıyolar derler
bi de öle bi memeye gelişi var ki dersiniz yazık çocuk 3 gündür aç bi de bana geç geldiyse eğer emiyo ya arada aklına mı ne geliyo başlıyo yine ağlamaya o hırsla memeyi bi kapıyo o zamn çok gülüyorum :cokkomik:
bazen sağıyorum sütü veriyorum hani ne içtiğini görmesem çekiyo çekiyo süt gelmiyo dicem aç ondan ağlıyo ama yok illa bende olcak
eğer bu çocuk böle giderse ben nası işe başlıcam :utan:

utanırım ya diyemem :)

aa evet soğukta da sızlıyo niye ki acaba

benimki de hep kaşlar çatık bakıyo bi de dudak hep bükük hamileyken o kadar ağlarsam olacağı buydu :D

canım çok tatlı görünüyorsunuz Allah analı babalı büyütsün inşallah

2.kez de ilk seferki gibi mi oluyo
ben sanki 2yi yapsam aynı heyecanı duymazmışım gibi geliyo

kız yazık ev soğuksa gaz falan olmasın çocukta yarım kundak falan yap bari

ay nazooooooooooooooooo heyecan yaptım bak göğüs uçlarım sızladııı demek heyecandanda oluyomuş azelya :kahkaha:
ay Allah'ım inşallahhhh hamam ambiansı işe yaradı galiba :D bi de üztüne çömelip kalktısan tamam hehehe
güzel haberlerini heyecanla bekliyorum canım Allah yardımcın olsun dualarım sizinle

canım yüzsütü battaniyenin üstüne yatır sıvazla
bi de benim dr en ii gaz ilacı kundak yapıp sıcak tutmaktır dedi yarım kundak yap
bi de öte tarafta kızın biri şey demiş
dru sölemiş yapmış bebek patır kütür kakasını yapmış
anne sütüne biraz halis zyağ karıştırp poposuna masaj

Hayatıim senin oğlanda benimki gibiymiş:) Annem ve eşim ağlayınca hemen getiriyorlar bi sustur diye:) Meme düşkünü yavrucaklar.. Yazık bide bol değilki sütüm lıkır lıkır içse...

Gaz içinde elma yağı aldım masaj yapıyorum.. Bende bol bol rezene içiyorum.. Kundak yamak benimkini imkansız.. Eldivene ble gıcık oluyor.. Ellerini çıkarmak istiyor, rahat olmak istiyor..bende hiç sıkıya gelemem bana çekmiş kuzum:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bende dün aslı ile konuştum. Çok sancısı varmış, canım ya sesi yorgundu. Allahım şifasını versin, sağlıkla kavuşsun Asya'sına..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Hayatıim senin oğlanda benimki gibiymiş:) Annem ve eşim ağlayınca hemen getiriyorlar bi sustur diye:) Meme düşkünü yavrucaklar.. Yazık bide bol değilki sütüm lıkır lıkır içse...

Gaz içinde elma yağı aldım masaj yapıyorum.. Bende bol bol rezene içiyorum.. Kundak yamak benimkini imkansız.. Eldivene ble gıcık oluyor.. Ellerini çıkarmak istiyor, rahat olmak istiyor..bende hiç sıkıya gelemem bana çekmiş kuzum:)

bende de süt yol fazla meme istiyo emziğim ben :D

elma yağı poposuna mı canım

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bende de süt yol fazla meme istiyo emziğim ben :D

elma yağı poposuna mı canım

Annemde kızıp duruyor sen bunu memeye ve kucağa alıştırdın diye.. Napayım ağlatmaya hiç kıyamıyorum..Bu oğlan beni parmağında oynatacak şimdiden belli.. Ben ne isterse yaparım heralde hayır felan diyemem...Bide memedeyeken eliyle bi parmağımı sıkı sıkı tutuyorya böyle destek alır gibi..

Elma yağını karnına ve ayak tabanlarına sürüyorum.. Bi ağır kokusu var sorma..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar