2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

aklıma gelmedi değil.eşime dedim otur oturduğun yerde bi sakatlık cıkarma dedi :D heee tamam o zaman dedim...

bilmem ben hep öle okudum hamama gittim gece sancılandım doğurdum falan diye :D

:utan: :utan:

Hhhhh ben de genel anestezi olursam diye eşimi öyle tembihlemiştim. Beni bırak çocuğun peşine git, ben nasılsa karışmam herkes beni tanıyo kaybolmam diye :D
Eşim kumral ama sarı değil :)

Ama mendelin çaprazlamasına göre %25 ihtimaldi :)

Koydum teyzesi, bakın bakalım kızımı beğencek misiniz :D

ayyyyy onu götüşünü yerim beeeee
senin damat var mıydı -rgulu

hiç bişey yapacak halim yok nazom sabah eşim yorganları falan topladı sağolsun büyük ihtimal 14-15 şubat dedi tabi benimki gelmezse ama kendimi çok kötü hissediyorum heran doğuracakmışım gibi hüngür hünhür ağlayasım var kadın buldum oda bu hafta doluyum pazartesi geleyim dedi yarı arkadaş gelip evi silip süpürecek

sağolasın simuşum eltimler konyadaydı dönüşte uğradılar maşallah 2 gün kaldılar bi iş yapmasanda yoruluyorsun Allah bizede nasip etsin sizin gibiyavrularımızı biran önce kucağımıza alalım

teşekkür ederiz teyzesi 38. haftanı doldur dedi bebek için en iyisi buymuş ama benim halim fena heryerim şiş ödem halimide gördü 1 hafta daha bekleyelim dedi başka doktor olsa hemen yatış verirdi

ay kıyamam ya benim de çok ödemim vardı ayaklarım bacaklarım bildiğin fil gibiydi
çok şükür geçti ödemlerim yavaş yavaş
ayalarım ne kadar ince ve zaaarifmiş unutmuşum :kahkaha:

cnm o zaman hayırlı zamanda olsun tabii inşallah

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

hiç bişey yapacak halim yok nazom sabah eşim yorganları falan topladı sağolsun büyük ihtimal 14-15 şubat dedi tabi benimki gelmezse ama kendimi çok kötü hissediyorum heran doğuracakmışım gibi hüngür hünhür ağlayasım var kadın buldum oda bu hafta doluyum pazartesi geleyim dedi yarı arkadaş gelip evi silip süpürecek

sağolasın simuşum eltimler konyadaydı dönüşte uğradılar maşallah 2 gün kaldılar bi iş yapmasanda yoruluyorsun Allah bizede nasip etsin sizin gibiyavrularımızı biran önce kucağımıza alalım

teşekkür ederiz teyzesi 38. haftanı doldur dedi bebek için en iyisi buymuş ama benim halim fena heryerim şiş ödem halimide gördü 1 hafta daha bekleyelim dedi başka doktor olsa hemen yatış verirdi

:( Laylam az kaldı sabret, ağlama lütfen. Bak çok çok az kaldı Allahın izniyle. Sağlıkla sıhhatle doğunca oğluşun, o zaman mutluluk göz yaşları dökersin inşallah :)

oyyyyy 40 bin kere maşallahhhhh.sübhanallahhh... o ne güzellik öle..sabah littlle'ın bebişe yazmıstım benim bu sarı bebişlere zaafım var :D damar cekiyo sarı damarı sanırsam.maşallah yaa...cok güzel kızın annesii

Sağolasın teyzesi. Bu sefer senin de sarı çıkar bakarsın :D

Kızlar biraz mızıklanmaya başladık sesimiz geliyo. Eğer aniden çıkarsam bilin ki gene ev içi koşuya başladık :D

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Şöyle kısaca bi geçmişe baktım, bir sürü alıntı yaptım ama hepsine cevap yazacak vaktim olmadan çıkmak zorunda kalabilirim diye korkumdan yazamıyorum tek tek :)

Hepinize çok teşekkür ederim kızlar. Her birinizin pamuk gibi bir yüreği var... :utan: İnşallah Allahım tüm bebekleri korusun, hepsine emme gücü kuvveti versin, annelerin hepsinin sütü dolsun taşsın memişlerinden :) :huhuu:

Şimdi haberler:
Benim gibi kara kaşlı kara gözlü kara saçlı bi hatundan sarı saçlı, beyaz tenli, şimdilik mavi gözlü bi bebe çıktı. :sok İyi ki epidural olmuşum, yoksa inanın ömrüm boyunca bu çocuk hastanede karıştı diye düşünürdüm. İlk birkaç gün o şoku atamadım üstümden ne yalan söyliim :cokkomik: Şimdi alıştım çok şükür. :utan:

Buralarda neler var neler yok? Herkesler nasıl? İyi misiniz inşallah?

Masallah kızına simusum :)

Allah analı babalı buyutsun insallah.

Biz cok sukur iyiyiz oglusla :eek:ky:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam kızlar, doğumu bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun... o günleri çok hatırlamıyorum ama :D bir an önce çıksın isteğimi hatırlıyorum...benim oğlum geceleri çok çok huysuz. dün gece 11den 3e kadar uyumadı, arada ağlama krizlerine girdi. sancılandı. sancı ilacı da veriyoruz ama o daha mı kötü yapıyor bilmiyorum artık.

doğmadan önce ayrı sorunlar doğunca ayrı sorunlar...

deneyimli anneler nazo ve layla ilk çocuklarınız doğduğunda annelik bana göre değilmiş diye pişman oldunuz mu hiç? ben şimdi bu duyguyla boğuşuyorum... oğlumu çok seviyorum ama keşke hiç anne olmasaymışım diyorum. kendimi cenderede hissediyorum bazen. dışarı çıkamıyorum, kendime ait bi hayatım kalmadı, eve dönsem tek başıma yapamam diye korkuyorum, geceleri susmuyor özellikle...
psikolojim hala alt üst. ama benden başka herkes çok mutlu yavrusuyla. ben çok mu tuhafım.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
bilmem ben hep öle okudum hamama gittim gece sancılandım doğurdum falan diye :D

ay kıyamam ya benim de çok ödemim vardı ayaklarım bacaklarım bildiğin fil gibiydi
çok şükür geçti ödemlerim yavaş yavaş
ayalarım ne kadar ince ve zaaarifmiş unutmuşum :kahkaha:

cnm o zaman hayırlı zamanda olsun tabii inşallah
bak yaa ayartma beni :D hamamamı gidim şimdi gizlicee:evet:
bu arada gelin adayı gördün sanırım hosuna gitti demii:beyazbayrak: oğlanı kimseye vermiyodu ama güzel kızı görünce..tırtıll senii simuşşş haberin olsun kuzum bak damat adayının annesi beğendi.gerçi damatta cok yakusuklu.hadi hayırlısıı

hayırlısı olsun canım.sen zaten 14 subat istiyodun.allah gönlüne göre versin...bende bi kadın buldum en erken haftaya gelirim dedi..:( napcaz böle biz ya..kendi işimi yapamamak kadar kötü bişey yok be..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
annemmmmmmmmmmm şimuş MAŞALLAH kızına kuzum benim sarışın kızın oldu demek ben onu koklaya koklaya öperim bende bunun erkek versiyonunu bekliyorum yada bizim bebekte anna babanın tersi esmer oluyormuş:cokkomik:

Yaaa teyzesi, sarı çiçek oldu kızım :) Allahım inşallah gönlüne göre versin. Ben senle Nazomdan da sarı bi bebiş bekliyom :) Ama ne yalan söyliim, artık öyle esmerlerin esmer bebişi, sarıların sarı bebişi olur inancım tümüyle alt üst oldu :D Herkesten herşey olabilir yani :)

canımmmm gözünaydınnn
çok güzel bi tarihte sağlıklı bi şekilde aldın yavrunu kucağına
maşallahhhhhhh subhanallahhhhhh kızınn çokkk tatlı yaaaaaaaaaa
ayyyy benim kızımda inşş böle sarısaçlı olurrr
yerim ben onu yaaa Allah nazarlardan saklasın

Sağolasın Mannak teyzemiz, Allah razı olsun. :) Allahım hepinizin gönlüne göre versin sağlıkla sıhhatle inşallah... :)

Hhhh bizim damat yok ama, babası ananesine bile vermiyo :D Kıskanç adam şimdiden başladı kızını paylaşamamaya :D

Masallah kızına simusum :)

Allah analı babalı buyutsun insallah.

Biz cok sukur iyiyiz oglusla :eek:ky:

Sağolasın Dünyam, cümleyle inşallah. Çok şükür iyi olduğunuza sevindim :)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kızlar, doğumu bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun... o günleri çok hatırlamıyorum ama :D bir an önce çıksın isteğimi hatırlıyorum...benim oğlum geceleri çok çok huysuz. dün gece 11den 3e kadar uyumadı, arada ağlama krizlerine girdi. sancılandı. sancı ilacı da veriyoruz ama o daha mı kötü yapıyor bilmiyorum artık.

deneyimli anneler nazo ve layla ilk çocuklarınız doğduğunda annelik bana göre değilmiş diye pişman oldunuz mu hiç? ben şimdi bu duyguyla boğuşuyorum... oğlumu çok seviyorum ama keşke hiç anne olmasaymışım diyorum. kendimi cenderede hissediyorum bazen. dışarı çıkamıyorum, kendime ait bi hayatım kalmadı, eve dönsem tek başıma yapamam diye korkuyorum, geceleri susmuyor özellikle...
psikolojim hala alt üst. ama benden başka herkes çok mutlu yavrusuyla. ben çok mu tuhafım.

canım geçmiş olsun.o sancılar bazı bebeklerde bir süre devam ediyor.ama emin ol geçiyor..ben ilk anne olduğumda 21 yasındaydım.cok tuhaftı zaman zaman bana ait değilmiş gibi gelirdi.ama biz en basından ilk gecemizden yalnızdık.onun tek caresinin benim sevgim ve bakımım olduğunu anlayınca işin rengi değişti.ağlaması seni korkutmasın bazıları edepsizliklerinden ağlar bebeklerin :) zaten artık tüm bebeklerimiz kontrol altında farklı bi sıkıntısı olsa baska belirtiler olur.bilki o ağlamalar geçecek..cok kısa bi süre sonra seni herkesten ayırt edecek göz göze geldiğiniz an o ışığı gördüğünde iyiki anne olmusum diyeceksin,azıcık büyüdüğünde kızan sen bile olsan senin kucağında teselli bulacak hayret edeceksin..sadece azıcık beklemek gerekiyor sanırım...eminim cok iyi bir anne olacaksın canım benim..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Bence hiç öyle düşünme... Bu gece değil, önceki gece artık uykusuzluktan mı yoksa lohusalık sendromundan mı bilmiyorum. Gece kızım ağladı. Eşime dedim; ben uyucam, kalk sen bak. Acıkmışsa mama ver 20 cc dedim ve uyudum :sok :sok Sonra sabah ağlayarak uyandım ben neden böyle davrandım, ben çok kötü bi anneyim, annelik benim harcım değilmiş diye. Ama sanırım Allahım sabrımızı böyle böye hem ölçecek hem de artıracak. O yüzden lütfen sen de kendini kötü hissetme. Ben bu yaşadıklarımızın sürecin normal bir parçası olduğunu düşünüyorum...

bu arada gelin adayı gördün sanırım hosuna gitti demii:beyazbayrak: oğlanı kimseye vermiyodu ama güzel kızı görünce..tırtıll senii simuşşş haberin olsun kuzum bak damat adayının annesi beğendi.gerçi damatta cok yakusuklu.hadi hayırlısıı

:D :D :D Evet Nazom, Şahin paşamız da çok yakışıklı maşallah. Kısmet diyelim. :cokkomik: :cokkomik:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

cnm ben şöle diyorum
şu an onu kaybetme korkusu sardı
kusunca boğulacak
gık dese noluyo çocuğa
gece uyurkeu fırlayıp çocuğun üstündeki battaniyeyi can havliyle bi de öküz gibi parçalayarak sanki bi kaldırıyorum sanki battaniye üstüne kapandı nefes alamıcak sanıyorum uyku sersemi
uyumaya korkuyorum gündüz
sürekli tembih eşime anneme
aman arada yüzüne bakın tek bırakmayın kusmasın
battaniye yüzene gelmesin elleriyle yüzünü kapamasın annem de pek olmuyo da babam kucağına alınca tedirgin olıuyorum sarsuktur çünkü ayağı takılcak düşürcek sanıyorum
babası akşamları hoplatıyoo diken üstündeyim ayyy yeter ver emzircem diye kaıyorum ben hamileyken attığım adıma dikkat ettim sen hoplatıuon diyorum da diyorumm

bak yaa ayartma beni :D hamamamı gidim şimdi gizlicee:evet:

hayırlısı olsun canım.sen zaten 14 subat istiyodun.allah gönlüne göre versin...bende bi kadın buldum en erken haftaya gelirim dedi..:( napcaz böle biz ya..kendi işimi yapamamak kadar kötü bişey yok be..

sus kızz çaktırma :D

banyoda suyu aç kapıyı kapa hamam ambiansı yarat :kahkaha:

Yaaa teyzesi, sarı çiçek oldu kızım :) Allahım inşallah gönlüne göre versin. Ben senle Nazomdan da sarı bi bebiş bekliyom :) Ama ne yalan söyliim, artık öyle esmerlerin esmer bebişi, sarıların sarı bebişi olur inancım tümüyle alt üst oldu :D Herkesten herşey olabilir yani :)

Sağolasın Mannak teyzemiz, Allah razı olsun. :) Allahım hepinizin gönlüne göre versin sağlıkla sıhhatle inşallah... :)

Hhhh bizim damat yok ama, babası ananesine bile vermiyo :D Kıskanç adam şimdiden başladı kızını paylaşamamaya :D

Sağolasın Dünyam, cümleyle inşallah. Çok şükür iyi olduğunuza sevindim :)

pardon da sen benim oğlumu gördün müüüü
sonra çok ağlarsın kertmedim diye amaaaaaa çok geç olur :hihh:

Of.. Kimse beni dikkate almıyor..

Kustum hepinize.. :mendil: :mendil:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kız gördüm tabiiki görmez olur muyuuuuuum çok yakışıklı maşallah Şahin paşamız :) Ama dedim ya babası aşırı kıskanç, kimseye vermiyo sevsin diye. Beni bile odadan kovdu bi kere :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

canım geçmiş olsun.o sancılar bazı bebeklerde bir süre devam ediyor.ama emin ol geçiyor..ben ilk anne olduğumda 21 yasındaydım.cok tuhaftı zaman zaman bana ait değilmiş gibi gelirdi.ama biz en basından ilk gecemizden yalnızdık.onun tek caresinin benim sevgim ve bakımım olduğunu anlayınca işin rengi değişti.ağlaması seni korkutmasın bazıları edepsizliklerinden ağlar bebeklerin :) zaten artık tüm bebeklerimiz kontrol altında farklı bi sıkıntısı olsa baska belirtiler olur.bilki o ağlamalar geçecek..cok kısa bi süre sonra seni herkesten ayırt edecek göz göze geldiğiniz an o ışığı gördüğünde iyiki anne olmusum diyeceksin,azıcık büyüdüğünde kızan sen bile olsan senin kucağında teselli bulacak hayret edeceksin..sadece azıcık beklemek gerekiyor sanırım...eminim cok iyi bir anne olacaksın canım benim..

ne güzel anlatmışsın nazom, inşallah o günleri görürüm...ben 6 yıllık evliyim ve özgürlüğe çok alışmışım... şimdi bebek olunca tüm hayatım değişti, eşim de bir var bir yok. tüm yük bende... bunalıyorum, bazen oğlumla beraber ağlıyoruz.

Bence hiç öyle düşünme... Bu gece değil, önceki gece artık uykusuzluktan mı yoksa lohusalık sendromundan mı bilmiyorum. Gece kızım ağladı. Eşime dedim; ben uyucam, kalk sen bak. Acıkmışsa mama ver 20 cc dedim ve uyudum :sok :sok Sonra sabah ağlayarak uyandım ben neden böyle davrandım, ben çok kötü bi anneyim, annelik benim harcım değilmiş diye. Ama sanırım Allahım sabrımızı böyle böye hem ölçecek hem de artıracak. O yüzden lütfen sen de kendini kötü hissetme. Ben bu yaşadıklarımızın sürecin normal bir parçası olduğunu düşünüyorum...

:D :D :D Evet Nazom, Şahin paşamız da çok yakışıklı maşallah. Kısmet diyelim. :cokkomik: :cokkomik:

eşim ayrı odada yatıyor, ben ablamla yatıyorum, gece oğlum ağlayınca da annem geliyor, zaten bir tek o susturabiliyor... eşim evde olduğunda ilgilenmeye çalışıyor, altını falan değiştiriyor ama sanırım en çok onun yanımda olamayışı beni geriyor.

cnm ben şöle diyorum
şu an onu kaybetme korkusu sardı
kusunca boğulacak
gık dese noluyo çocuğa
gece uyurkeu fırlayıp çocuğun üstündeki battaniyeyi can havliyle bi de öküz gibi parçalayarak sanki bi kaldırıyorum sanki battaniye üstüne kapandı nefes alamıcak sanıyorum uyku sersemi
uyumaya korkuyorum gündüz
sürekli tembih eşime anneme
aman arada yüzüne bakın tek bırakmayın kusmasın
battaniye yüzene gelmesin elleriyle yüzünü kapamasın annem de pek olmuyo da babam kucağına alınca tedirgin olıuyorum sarsuktur çünkü ayağı takılcak düşürcek sanıyorum
babası akşamları hoplatıyoo diken üstündeyim ayyy yeter ver emzircem diye kaıyorum ben hamileyken attığım adıma dikkat ettim sen hoplatıuon diyorum da diyorumm

pardon da sen benim oğlumu gördün müüüü
sonra çok ağlarsın kertmedim diye amaaaaaa çok geç olur :hihh:

işte sen tam anne olmuşsun bence. ben çok daha rahatım, gerçi battaniye üstüne gelecek, nefes alamayacak diye ben de tetikteyim, kısa süreliğine dışarı çıksam özlüyorum ama ben yalnızlığa çok alışmışım. şimdi hem kalabalık hem de sürekli sorumluluk zor geliyor. eşim de şehir dışında olur çoğunlukla öyle gecelede evde yalnız kalamazdım ablama giderdim, şimdi oğlumu her yere nasıl taşıyacam diye korkuyorum... yok ben iyi bir anne olamayacam. bazı kişiler anne olmak için yaratılmamış bence.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Canım kolit denilen osıkıntı bizdede var. Geceleri acayip huysuz, gazı var.. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.. Anne olmak demek sabırlı olmak demekmiş bunu anladım..Ama geçecek diyorlar böye büyür diyorlar..40 çıksın iyi olur diyorlar.. Vallahi 40 ın çıkmasına güveniyorum.. Bide havalar düzelsn çıkarırız bebeleri dışarı gezeriz canımcım..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Kız gördüm tabiiki görmez olur muyuuuuuum çok yakışıklı maşallah Şahin paşamız :) Ama dedim ya babası aşırı kıskanç, kimseye vermiyo sevsin diye. Beni bile odadan kovdu bi kere :D
hahahaha kıskanç babalarrr :D daha durun az büyüsün civeye baslasın eşinizin hayatında başka bi dişi:evet: olması sizi mutlu ediyor.gerçi benimkiler cok vıç vıçlar babasıyla sırmasık seyler ama kızlar babacı,babalar kızlarına düşkün oluyor işte..

sen varyaaa öperim seniii:evet: işi bitirip banyoyu saunaya ceviricem.sıcakk suuuu:beyazbayrak: hamam ambiansı yaratcam beee...aksamada doğururum allahın izniyle.mucukss

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ne güzel anlatmışsın nazom, inşallah o günleri görürüm...ben 6 yıllık evliyim ve özgürlüğe çok alışmışım... şimdi bebek olunca tüm hayatım değişti, eşim de bir var bir yok. tüm yük bende... bunalıyorum, bazen oğlumla beraber ağlıyoruz.

eşim ayrı odada yatıyor, ben ablamla yatıyorum, gece oğlum ağlayınca da annem geliyor, zaten bir tek o susturabiliyor... eşim evde olduğunda ilgilenmeye çalışıyor, altını falan değiştiriyor ama sanırım en çok onun yanımda olamayışı beni geriyor.

işte sen tam anne olmuşsun bence. ben çok daha rahatım, gerçi battaniye üstüne gelecek, nefes alamayacak diye ben de tetikteyim, kısa süreliğine dışarı çıksam özlüyorum ama ben yalnızlığa çok alışmışım. şimdi hem kalabalık hem de sürekli sorumluluk zor geliyor. eşim de şehir dışında olur çoğunlukla öyle gecelede evde yalnız kalamazdım ablama giderdim, şimdi oğlumu her yere nasıl taşıyacam diye korkuyorum... yok ben iyi bir anne olamayacam. bazı kişiler anne olmak için yaratılmamış bence.

Canım bende 5.5 yıllık eviyim..dediğin gibi hep özgürdüm. İşim geregi yurdışı gezileri felan çok özgür bir yaşam vardı.. Amane bileyim bu annelik zor ama güzel lillacım. Senin yaşadığın duyguları zaman zaman hepimiz yaşıyoruz..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

canım bende 10 yıllık evliyim eşimle beraber geçirdiğimiz zamanı hesaplasak sanırım 5-6 yıla tekabül eder..hep yalnızdık ilacı,aşısı,zırıltısı,hastalığı hep benim üstümdeydi tüm yük.ilk baslarda isyan ederdim sanki tek benim yada babamın evinden mi aldım geldim diye.adam yurt dısında olurdu.yapacak bişiy yok.kayınpederlere sölesem bin tane laf.en son insan herseye alıstığı gibi kendi işini görmeyede alısıyor.evet baslarda bunalıyorsun,boğuluyorsun ama sonra tek gülüş,peltek cıkardığı tek hece,anne demesi herseyi alıp götürüyor.büyüdükçe farklı gururlar ekliyorsun listene.bi piyeste 3 cümleyi ben ezberlettim diye bi gurura kapılıyor mutlu oluyorsun.bildiğim tek sey şu...anne olmak cok zor,ama bu dünyada bi kadına verilebilecek en güzel hediye..irem doğduğunda bariz edepsiz bir bebekti.durmadan ağlar yeri gögü yıkardı.40 cıksın gecer dediler,geçmedi,3 aylık olsun gecer dediler gecmedi...yasına kadar devam etti.bende bir an önce büyüse 3 aylık olsa,6 aylık olsa yürüse derdindeydim..amaaa şimdi coğu seyi hatırlayamıyorum resimler videolar olmasa unutmustuk herseyi.bu sefer diyorum ki hiç acele etmicem.ağlıyor mu gece gündüz? biliyorum geçecek...diş cıkartırken cok mu zorlandık gece uykusuz mu kalıcam,özgüürlüklerim elimden mi alınacak,eskisi gibi gezemeyecekmiyim??? evet hepsi olacak..ama hepsi su gibi geçecek...bana bi tek tatlı anılarımız kalacak..keyfini cıkar tatlım sende...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar