2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bununla pek alakalı değil ama geçen eltim aradı onunda arkadaşı hamileymiş neyse son ayında gribe yakalanmış ama baya ağır geçirmiş doğurduğunda bile hala hastaymış okadar yani..neyse öksürük geçmek bilmemiş hamileliğinde neyse bebek doğuyor ama sürekli uykusunda meme emerken zıplıyormuş durduk yere doktora götürmüşler..anne karnında öksürükten çok etkilenmiş yavrucak sürekli sıçrıyormuş:):)

Ay kıyamam ona ben yaaa :(

teyzelerimm biz bugün taaaam 2 haftalık oldukkk

Maşallah kocaman oldu Şahin :)

selam kızlar nasılsınız?

bir meleğimiz daha olmuş bugün allah analı babalı büyütsün.. Darısı başıma ama hiç doğurmıcak gibiyim ya kızım hala yukarıda ... bu hafta çatı muayenemiz var dr.umuz ona göre doğum şekline karar vericek, hayırlısı olsun..

pazartesiden beri evime gidemiyorum hava yüzünden.. iş yerim anneme çok yakın bırakmıyor, düşerim diye korkuyor.. evimi özledim :mendil:

Merak etme canım benimkisi de kanala doğum anında indi.

Kizlarr hepinize cookk teşekkür eder fındık kurdumla bir yanaciklarinizdann operiz:utan: simuş dogum yapmış galiba allh analii babali büyütsün korusun melegini:huhuu: benim kizz pek çığırtkan çıktı.hep kucağımda olmak istiyo sürekli bı yerini emdiinden odaya sapirdatma sesi hakim. Dil hep disarda. Onun dısında herseyi ii şükür. Benim dikişlerin daha ii. Henüz Dr gelmedi cikcaz mı bilmiorum. İzmirevkar yağdık burası bembeyaz. Kuşum kar getirdi gelirkenn gökçeye ozendiydimm kar yağarkn doğsa bebem die. :evet: neyse çıkınca kaynanama gidiciz. Bikac gün giremeyeblirm. Optumm hepinizi :utan:

Yerim senin fındık kurdunu, yanaklarını da yirim :D

Bugün Ada'yı yıkadık.Kaç gündür kombimiz bozuktu,ufoyla idare ediyoduk,servisi günler sonra gönderebildiler!!
Kış bebeği zor valla bu açıdan.Kuzum maşallah suyu çok sevicek herhalde hiç ağlamıyo yıkarken.Kurulanırken azıcık mızırdanıyoruz ama :)
Bi de kıyafet giydirip,çıkarırken, alt açarken kıyameti koparıyoruz :D

Benim sütümde azalma var kızlar, üzülüyorum :(
Bebek emmiyor, sanırım ondan.Sağıyorum ama ilk günkü coşkunluğu yok.Ada'nın doktoru bana bir bulantı ilacı söyledi bugün telefonda,sütü artırıyomuş.Sanırım yan etkisi prolaktin hormonunu yükseltmesiymiş.Hemen eczaneden aldım bakalım.Kullanıcam.
Günde 3 lt su da içiyorum, düzenli içmeye başladım artık sektirmeden.
Humana still tea de kullanıyorum, bugün ayrıca rezene de aldım.
Bakalım inşallah bu kadar emek karşılık bulur.Nolurdu emseydi normal yavruşlar gibi ya
Kendi doktorum da dikişlerim için contratubex diye bi merhem verdi.İz kalmayacakmış güya bunu sürünce, inşallah öyledir biraz tuzluymuş zira :D O kadar bayıldım bi işe yarar umarım :D
Bu arada karnımdaki çatlak sayısı artmış benim ya.Doğumdan sonra mı arttı nedir :acep: Son günümde bu kadar değildi çünkü.Doğumdan sonra peydah oldular karnımda.Çatlaksız atlattık diye sevinirkene
Bi de iştahım hiç yok benim doğumdan sonra.Yemek yemek istemiyorum ama inanılmaz abur cubur yiyorum.Verdiğim kiloyu geri almasam bari :D

Benimde hamilelikteki iştahım kalmadı babuş..Senin gibi abur cabur takılıyorum ama dikkat etmek lazım süt için.Bizimkisi de altı değişirken mızmızlanıyor, pek ellenmeyi sevmiyorlar sanırım :D

canım benim acılmam 3cm de kaldı en son.bugun alttan muayene etmedi.nst deki sancılara bakarak yorum yaptı.dedim ya ilk defa bu kadına gidince cok bişeyde soramadım.sadece şikayetimi anlattım.dünden bu yana aralıklarla gelip giden bel ağrısı falan.yerleşmiş tosbaa doğum her an baslayabilir sancılarda düzenli gelmeye baslamıs dedi.ama ben su an cok iyiyim mesala.anlamadım hiç bişey valla..

Gelinim bu haftasonu gelecek bence :)

Kızlar benim arkadaşım var haziranda doğum yapmıştı o bana sıkı sıkı tembihledi sakın mamaya karşı ön yargılı olma aman diyim sarılık olursunuz bak diye.Ben de sözünü dinledim, doktorumuz da aynı şeyi söyledi çünkü.Hamdolsun sarılık olmadık, riski de atlattınız dedi doktorumuz.

Bizim çocuk doktoru da aynı şeyi söyledi.Ama sağlık ocağı ısrarla mama vermeyin diyor..
Ama veriyorum ben günde 2-3 kez..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
canım benim de son dönemde ittirme gibi oluyodu

ay canımm Allah bağışlasın maşallah gördüm çok tatlı

tamam cnm o zaman konuşuruz yine

cnm ben o çekiştirmeyi çok anlamadım ya heyecandan heralde

ay canım kıyamam Allah nazarlardan saklasın korusun hepimizin yavrusunu

ay Allahım gökçe ve bebeğine de sağlık sıhhat versin

bu arada ben avent pompa aldım
hiç sağmıyordu doğru dürüst sonra medela buldum o da aynıydı demek benim sütüm azmış

ama avent ve medelayı karşılaştırırssam eğerd

medela avente nazaran daha gürültülü

medele çok acıtıyo aventin sağdığını bile anlamıyosun

mama verenler

ne mama veriyosunuz
günde kaç kere
kaç cc
kaç ccye kaç ölçek koyuyosunuz

2-3 kez veriyorum canım ben.
25cc bazen de 30..Bu ölçülere 1 kaşık mama koyuyorum..Milupa aptamil.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım benim de son dönemde ittirme gibi oluyodu

ay canımm Allah bağışlasın maşallah gördüm çok tatlı

tamam cnm o zaman konuşuruz yine

cnm ben o çekiştirmeyi çok anlamadım ya heyecandan heralde

ay canım kıyamam Allah nazarlardan saklasın korusun hepimizin yavrusunu

ay Allahım gökçe ve bebeğine de sağlık sıhhat versin

bu arada ben avent pompa aldım
hiç sağmıyordu doğru dürüst sonra medela buldum o da aynıydı demek benim sütüm azmış

ama avent ve medelayı karşılaştırırssam eğerd

medela avente nazaran daha gürültülü

medele çok acıtıyo aventin sağdığını bile anlamıyosun

mama verenler

ne mama veriyosunuz
günde kaç kere
kaç cc
kaç ccye kaç ölçek koyuyosunuz

ben hipp marka veriyorum.doktor hastaneden çıkarken reçeteledi.Önceleri sütüm daha fazlaydı günde 2-3 kez veriyordum.Şimdi daha da arttı, çünkü daha sık acıkıyor ve daha fazla miktar emiyor artık.
30 ml suya bir ölçek koyuluyor...

Ay kıyamam ona ben yaaa :(

Maşallah kocaman oldu Şahin :)

Merak etme canım benimkisi de kanala doğum anında indi.

Yerim senin fındık kurdunu, yanaklarını da yirim :D

Benimde hamilelikteki iştahım kalmadı babuş..Senin gibi abur cabur takılıyorum ama dikkat etmek lazım süt için.Bizimkisi de altı değişirken mızmızlanıyor, pek ellenmeyi sevmiyorlar sanırım :D

Gelinim bu haftasonu gelecek bence :)

Bizim çocuk doktoru da aynı şeyi söyledi.Ama sağlık ocağı ısrarla mama vermeyin diyor..
Ama veriyorum ben günde 2-3 kez..

Bizim çocuk doktoru benim doktorun arkadaşı çıktı azoş.
Zeynep Kamil hastanesinden gelmeymiş o da.
Doktorumu biliyosun benim, bana sakın bu adamın peşini bırakma dedi.
Hastanede tesadüfen teee nerelerden sırf bu adam için bu hastaneye gelenlerle konuştum.
İyi doktor diyorlar yani, onun için anlattım bunları.
Israrla mama vereceksin çocuğun doymazsa diyor.
Hatta yeni nesil mamalar %99.9 anne sütüne eşdeğer dedi.
Süt işi nasip işidir dedi bir de, kendi eşi de çocuk doktoruymuş,ama bebeğimizi hiç emziremedi biz de mamayla besledik, uygun olmasa karı koca doktorken biz verir miydik dedi.
Ben de karşı durmadım.Hamdolsun sarılık olmadık.Hemen bir haftada kilo alımımız başladı...Hamdolsun.
Ama yine de kendi sütümü de vermek çok istiyorum, o yüzden emzirmek için de sütümü artırmak için de kırk takla atıyorum valla.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ben hipp marka veriyorum.doktor hastaneden çıkarken reçeteledi.Önceleri sütüm daha fazlaydı günde 2-3 kez veriyordum.Şimdi daha da arttı, çünkü daha sık acıkıyor ve daha fazla miktar emiyor artık.

Bizim çocuk doktoru benim doktorun arkadaşı çıktı azoş.
Zeynep Kamil hastanesinden gelmeymiş o da.
Doktorumu biliyosun benim, bana sakın bu adamın peşini bırakma dedi.
Hastanede tesadüfen teee nerelerden sırf bu adam için bu hastaneye gelenlerle konuştum.
İyi doktor diyorlar yani, onun için anlattım bunları.
Israrla mama vereceksin çocuğun doymazsa diyor.
Hatta yeni nesil mamalar %99.9 anne sütüne eşdeğer dedi.
Süt işi nasip işidir dedi bir de, kendi eşi de çocuk doktoruymuş,ama bebeğimizi hiç emziremedi biz de mamayla besledik, uygun olmasa karı koca doktorken biz verir miydik dedi.
Ben de karşı durmadım.Hamdolsun sarılık olmadık.Hemen bir haftada kilo alımımız başladı...Hamdolsun.
Ama yine de kendi sütümü de vermek çok istiyorum, o yüzden emzirmek için de sütümü artırmak için de kırk takla atıyorum valla.

Çok şükür bizde sarılık olmadık..Bize de doktor kan şekeri düşer, bayılır dedi ..Çok korktum ve verdim mamayı.
Benim de sütüm az bugün..Şimdi yine humanamı içeyim..2 gün önce taş gibi sertti, canımın acısından yatamıyordum şimdi yumuşadı rahatladım ama sanki azaldı gibi benimde...Takmayalım bence artar..Mercimek çorbası iç canım süt yapar diyolar..Bana içirmişlerdi.

azoo ölüyorum ya bu saatlerde sancılarım tutuyo 4 gündür ama bugün ekstra olarak sağ tarafımda bel tarafım inceden sızlayarak karın ağrısıyla beraber(ishal olcakmışım gibi bi ağrı) karnım taş gibi sertleşiyo

Ay kuşum aynı benim doğurduğum günki sancıları tarif ediyorsun :sok Düzenli mi sertleşiyor karnın?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Çok şükür bizde sarılık olmadık..Bize de doktor kan şekeri düşer, bayılır dedi ..Çok korktum ve verdim mamayı.
Benim de sütüm az bugün..Şimdi yine humanamı içeyim..2 gün önce taş gibi sertti, canımın acısından yatamıyordum şimdi yumuşadı rahatladım ama sanki azaldı gibi benimde...Takmayalım bence artar..Mercimek çorbası iç canım süt yapar diyolar..Bana içirmişlerdi.

Ay kuşum aynı benim doğurduğum günki sancıları tarif ediyorsun :sok Düzenli mi sertleşiyor karnın?

ne biliyim saate bakmadım hiç ama düzensiz gibi zamanı yok öle abuk sabuk zamanda vuruyo ama sızlattırıyo resmen nazoda aynını dedi az evvel iremdede aynısı olduydu die

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
daha 37 bile doldurmadım yaa garip değilmi? canım sıkılıyo benim oğlan yarın babannesini mi karşılamak istiyo anlamadım ki?

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
2-3 kez veriyorum canım ben.
25cc bazen de 30..Bu ölçülere 1 kaşık mama koyuyorum..Milupa aptamil.

sütün nasıl canım peki

aa hipp'in de maması var mı ben çay sanıyodum

azoo ölüyorum ya bu saatlerde sancılarım tutuyo 4 gündür ama bugün ekstra olarak sağ tarafımda bel tarafım inceden sızlayarak karın ağrısıyla beraber(ishal olcakmışım gibi bi ağrı) karnım taş gibi sertleşiyo

eymen geliyorr eymennn yaleleyalleeee :D

mercimek gaz yapmıyo mu canım

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
sütün nasıl canım peki

Mercimek bende gaz yapmadı, normalde yapıyormu ki?
Sütüm maşallah iyi ama sadece süt ile doymuyor, sütümü içince 1 saat, mamayı yiyince 3 saat uyuyor :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Valla 2 gün sonra doluyor canım, hiç belli olmaz :D
yaa azoo korkuyom yaa deme böle kocam izmirde :( yarın sabah anca burda olcak bugece yolcu ordan k.validemle k.pederde geliyo annem babam yanımda ama kocamın destek olduğu gibi olmazz :aglayan: yalancı sancıdır inşallah

yaaa tabii gelsinde teyzesi şimdi değil hem daha minik hem ben daha ayağımı bile uzatmamışken gelmesin bide babasıda burda değil :(

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Mercimek bende gaz yapmadı, normalde yapıyormu ki?
Sütüm maşallah iyi ama sadece süt ile doymuyor, sütümü içince 1 saat, mamayı yiyince 3 saat uyuyor :D

gaz ypmaz mı ya ben mi yanlış biliyorum

benimki uyuyodu ama sürekli ağzı aranıyo ama battaniyesini bile emiyo ağzı boş kalmasın yeter ki ben de aç değil diye düşündüm
ama dr kendini açlığa adapte ediyor dedi içim acıdı

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

yaa azoo korkuyom yaa deme böle kocam izmirde :( yarın sabah anca burda olcak bugece yolcu ordan k.validemle k.pederde geliyo annem babam yanımda ama kocamın destek olduğu gibi olmazz :aglayan: yalancı sancıdır inşallah

yaaa tabii gelsinde teyzesi şimdi değil hem daha minik hem ben daha ayağımı bile uzatmamışken gelmesin bide babasıda burda değil :(

hayırlı zaman ne zamansa o zaman gelsin canım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Doktor mercimek soğan filan yeme dediydi ama mercimek ve soğan için süt yapar diyolar...
Yesem mi acep....

Bu arada benim de doğurduğum gece sancılarım bu şekildeydi
sütün nasıl canım peki

Evet canım maması da var.
hipp organik yenidoğan.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Doktor mercimek soğan filan yeme dediydi ama mercimek ve soğan için süt yapar diyolar...
Yesem mi acep....

Bu arada benim de doğurduğum gece sancılarım bu şekildeydi

Evet canım maması da var.
hipp organik yenidoğan.

ben süt olsun diye
bulgur pilavı
soğan
hipp çay
tahin helvası
bol su

ama ne kadar sütüm var tartışılır

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar