2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bugün Ada'yı yıkadık.Kaç gündür kombimiz bozuktu,ufoyla idare ediyoduk,servisi günler sonra gönderebildiler!!
Kış bebeği zor valla bu açıdan.Kuzum maşallah suyu çok sevicek herhalde hiç ağlamıyo yıkarken.Kurulanırken azıcık mızırdanıyoruz ama :)
Bi de kıyafet giydirip,çıkarırken, alt açarken kıyameti koparıyoruz :D

Benim sütümde azalma var kızlar, üzülüyorum :(
Bebek emmiyor, sanırım ondan.Sağıyorum ama ilk günkü coşkunluğu yok.Ada'nın doktoru bana bir bulantı ilacı söyledi bugün telefonda,sütü artırıyomuş.Sanırım yan etkisi prolaktin hormonunu yükseltmesiymiş.Hemen eczaneden aldım bakalım.Kullanıcam.
Günde 3 lt su da içiyorum, düzenli içmeye başladım artık sektirmeden.
Humana still tea de kullanıyorum, bugün ayrıca rezene de aldım.
Bakalım inşallah bu kadar emek karşılık bulur.Nolurdu emseydi normal yavruşlar gibi ya
Kendi doktorum da dikişlerim için contratubex diye bi merhem verdi.İz kalmayacakmış güya bunu sürünce, inşallah öyledir biraz tuzluymuş zira :D O kadar bayıldım bi işe yarar umarım :D
Bu arada karnımdaki çatlak sayısı artmış benim ya.Doğumdan sonra mı arttı nedir :acep: Son günümde bu kadar değildi çünkü.Doğumdan sonra peydah oldular karnımda.Çatlaksız atlattık diye sevinirkene
Bi de iştahım hiç yok benim doğumdan sonra.Yemek yemek istemiyorum ama inanılmaz abur cubur yiyorum.Verdiğim kiloyu geri almasam bari :D

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Bugün Ada'yı yıkadık.Kaç gündür kombimiz bozuktu,ufoyla idare ediyoduk,servisi günler sonra gönderebildiler!!
Kış bebeği zor valla bu açıdan.Kuzum maşallah suyu çok sevicek herhalde hiç ağlamıyo yıkarken.Kurulanırken azıcık mızırdanıyoruz ama :)

Bebek emmiyor, sanırım ondan.Sağıyorum ama ilk günkü coşkunluğu yok.Ada'nın doktoru bana bir bulantı ilacı söyledi bugün telefonda,sütü artırıyomuş.Sanırım yan etkisi prolaktin hormonunu yükseltmesiymiş.Hemen eczaneden aldım bakalım.Kullanıcam.
Bakalım inşallah bu kadar emek karşılık bulur.Nolurdu emseydi normal yavruşlar gibi ya
Kendi doktorum da dikişlerim için contratubex diye bi merhem verdi.İz kalmayacakmış güya bunu sürünce, inşallah öyledir biraz tuzluymuş zira :D O kadar bayıldım bi işe yarar umarım :D
Bu arada karnımdaki çatlak sayısı artmış benim ya.Doğumdan sonra mı arttı nedir :acep: Son günümde bu kadar değildi çünkü.Doğumdan sonra peydah oldular karnımda.Çatlaksız atlattık diye sevinirkene
Bi de iştahım hiç yok benim doğumdan sonra.Yemek yemek istemiyorum ama inanılmaz abur cubur yiyorum.Verdiğim kiloyu geri almasam bari :D

bende her banyomda konuştum asya ile bakalım kızımda suyu sevecekmi etkisi oldumu görecez:)ne güzel yaa suyu seven bebek iyi olur düşünsene her su döktüğünde bassa yaygarayı seninde elin ayağın birbirine dolaşırdı maşallah kuzuma:)
ayy babuşş yıllar evvel o prolaktin denen zıkkım çıkmasında hamile kalalım diye uğraşırken şimdide o hormondan medet ummak haa teyyy allahım ne günler gösterecekmişsin sen bize meğer:):)
yaa sanırım bende çatlıyorum 2 tane morluk gördüm karnımda aynısı dünyamla ecrinde vardı resimlerini eklemişlerdi o görüntüye çok benzettim:(:(benimde canım sıkıldı aynada görünce:(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

adama kurban olayım ben bebeklerin geneli suyu sever mis gibi olmuştur cicek gibin :lilav: dikkat et üşütmesin cnm
cıksss kilo alma babuş sınır koy kendine lohusalıkta alınan kglar kalır unutmaaa

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bunaldım, hem nasıl bunaldım... çocuğun ağzını açık gören acıkmış bu diye başlıyor...evden dışarı çıkamıyorum ağlayacak emzirmem gerekecek diye...neyse, canınızı sıkmayım. sağol desteğin için.

inşallah canım :)

ben de çıldırmak üzereyim üstelik ben kendi annemlerdeyim, gayet güzel bakılıyoruz, ama her söz batıyor bana.

Canım karşılaşamadık seninle de son günlerde.
Lohusa sendromu yada annelik hüznü yaşıyorsun sanırım lilacscım.
Ben de yaşadım aynı şekilde.Yakın zamanda hafifledi ama yine de bazı kaygılarım,üzüntülerim olmuyor değil.
Sütüm de azaldı, bebek emmiyor en çok ona takılıyorum...
Annemin sağlığını taktım bir ara, kaygı kaygı derken sütüm azaldı işte...
İsim konusuna gelince isme alışamadım demişsin, inan ben de Ada ismine alışamadım.Sıla'yı ben koymuştum ama kimse kullanmıyor.Kayınvalidemler güya bana jest yapmak için kullanmaya kalkıyorlar ama Siloş diyolar çocuğa daha çok sinirim bozuluyo :D
Ay sinirden gülüyorum şu an :D:D
Bebeğe bakamayacağım hissi bende de vardı, çünkü hep annem görüyor her hizmetini.Bebek emmeyince de aramızda hiç bağ yok gibi geliyordu, beni tanımayacak sevmeyecek diye kahroluyordum.Ama ağladıkça ben de kucağıma aldım kuzum beni koklayınca susuyo,onu görünce bi güven geldi bana.Altını açmaya filan başladım,gece ben de kalkıyorum artık ağlayınca.Normal bebeklere nazaran da zahmetli çünkü ya sağdığım sütü ılındırıp vermem gerekiyor,ya mama hazırlamam.Emse dayardım memeyi,oh mis...
Ama hamdolsun sağlığımız yerinde deyip şükrediyorum,inşallah bu sıkıntılı zamanlar da geçecek diyorum.Rabbim evlat verdi diyorum,o kadar özeniyordum, olmadığı zamanları düşünüyorum rahatlamaya çalışıyorum.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

selam kızlar,

benim de azaldı sanki babuş :( yada bir problem var ama ben çözemiyorum. doğduğu saat mememe yapışan çocuk şimdi ağzına alırken zorlanıyor. hem de sürekli azcık süt çıkartıp veriyorum ki şiş olmasın ucu rahat kavrasın :( memeyi tutunca da cok cok çekiyor, ama oyun oynuyor kısa süre sonra. sağa sola çekiştiriyor, canımı yakıyor. ah bir kontrole gidebilseydik, doktora herşeyi soracam. sağıp biberonla versem ne olur mesela? katiyen kullanma demişti :( kar bizi yine vurdu :( benim dikişlerin uçları sertleşti gibi, sende de oldu mu?

bu arada spinal olmuş biri olarak söyleyebilirim ki, o çekiştirmeye oluşan çatlaklar az bile. hamur açıyorlar sanki :D

he son birşey, pompa alcam, ne kullanıyorsun, sanki daha önce de sordum ama cevabı unutmuşum :acep:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
lilacsım cnm benim eminimki mükemmel bir annesin kendini suçlama cnm isim konusunada takılma nasip diyip alışcaksın rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin güselim sıkma canını

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
slm littlecımmmm hoşgeldinnn tuna oyuncu hee bak bak annesinin memesiyle oynuyo canın nasıl yanıodur gögüs kalkanı kullan istersen en azından ağrısı hafifler

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
slm littlecımmmm hoşgeldinnn tuna oyuncu hee bak bak annesinin memesiyle oynuyo canın nasıl yanıodur gögüs kalkanı kullan istersen en azından ağrısı hafifler

offf hem de nasıl acıyor leaderım :( almadım onlardan zamanında şimdi çok pişmanım. keşke deneseydim. sen nasılsın? var mı değişik hareketler :D

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
miğde yanması bitti yeni moda miğde bulantısı çıktı bende yaa sabahtan beri felaket bulanıyor hatta 1-2 kokudanda tiksindim ayyy yaaa neden oluyor bu:(:(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
offf hem de nasıl acıyor leaderım :( almadım onlardan zamanında şimdi çok pişmanım. keşke deneseydim. sen nasılsın? var mı değişik hareketler :D

evden çıkabildiğin en kısa süre içersinde al cnm bence evde saf zeytinyağın varmı gögüs uçlarına devamlı sür ilaçlar filan hikaye birebir geliyo çatlaklara annem bizim zeytin tarlasını toplayan amcadan bi kavanoz istemiş (normalda satılan bişi değil) şifa için kullanılıyomuş.sağolsun karın çatlagına ve gögüs yaralarına birebir gelir kızım diyodu aklında olsun belki evde vardır .
hımm ben iyiyim littlecım akşam üzeri 18.30dan sonra 4 gündür devamlı süregelen sancılarım oluyo kasılma tarzında düzensiz sancılar onun dışında sorunum yok şükür az kaldı yarın son iş günüm k.validemler geliyo sabah anlıycağın 2 hafta tatil yapamıycam bile doğuma gitcem öle sancı bekliyorum :utan:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kızlar 11 den bu yana ütü yapıyorum bıktım valla çok yoruldum SİMUŞUM doğurmuş kızını çok şükür darısı bize olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin
NAZOM endişelenme kuzum 3 gün önce öğleden akşam 10 kadar benimkide öyleydi kıpırdamadı sonra eşim karnıma kafasını dayadı 10 dk konuştu şarkı söyledi ondan sonra kıpırdadı sıpa:)uyuyodu heralde biraz daha bekle tatlı yee

canım yaa gitmekten ziyade ara sor istersen
benim doktorum kahvaltıdan sonra günde en az 10 haraket demişti
sen muhtemelen kahvaltını yapmışsındır
bence tatlı bişeyler ay ağzına uzan eğer hala tam oynamıyosa ara doktorunu
saolun kızlarr.simdi doktordan geldim.nst ye baglandık.her an doğum başlayabilirmiş.kendi doktorum izinde olduğu için baska doktor baktı haliyle cok rahat soramadım ama dediği bu.sancılarımız artmış.bu kız fena olacak.ablası böle yapmamıstı bana.sancılandık hastaneye gittik doğum olmustu.bu sefer gün gün sancı mübarek.. bu arada 38.haftadan sonra bebek hareketlerinde azalma,2,5 saat hissetmeme durumunda doktora gidiyomusuz onu öğrendik.en fazla 2 saat beklemelisin dedi..durum bu bekliyoruz bakalım..
Bu arada bebenin resmini egepolun sitesine koymuşlar, bebek bilici die. Karpuz kiminn çıkmış yuzu ama ben size sonra güzel fotolardnda koyarimm:utan:

ecrin canım kızın cok güzell.maşallahhh.allah uzun sağlıklı,mutlu ömürler versin insallah...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
miğde yanması bitti yeni moda miğde bulantısı çıktı bende yaa sabahtan beri felaket bulanıyor hatta 1-2 kokudanda tiksindim ayyy yaaa neden oluyor bu:(:(

alla alla kız aslım doğuma yakın olan bulantı olmasın bu :acep: pulcet nasıl bir ilaç mucize dimi yanma filan tarihte kaldı

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

saolun kızlarr.simdi doktordan geldim.nst ye baglandık.her an doğum başlayabilirmiş.kendi doktorum izinde olduğu için baska doktor baktı haliyle cok rahat soramadım ama dediği bu.sancılarımız artmış.bu kız fena olacak.ablası böle yapmamıstı bana.sancılandık hastaneye gittik doğum olmustu.bu sefer gün gün sancı mübarek.. bu arada 38.haftadan sonra bebek hareketlerinde azalma,2,5 saat hissetmeme durumunda doktora gidiyomusuz onu öğrendik.en fazla 2 saat beklemelisin dedi..durum bu bekliyoruz bakalım..

ecrin canım kızın cok güzell.maşallahhh.allah uzun sağlıklı,mutlu ömürler versin insallah...

aaaa nazom iyimisin??? senin bu karnındaki abladan daha zilloş durmadı yerinde korkmaya başladım herkesin sancıları vaktinden önce geliyo en erken caldown doğurdu ben bile korkuyorum heran doğurabilirim die her akşam 18,30dan sonra sancılanıyorum normal mi bu ???

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

sevsinler senin minnak kurabiyenii..yerim onu ben...babuşum süt cok fena bişey senin kaygını stresini hemen anlıyor ve inadına geri gidiyor.ben iremde cok cektim sütten yana.ne zaman stres bitti süt kendine geldi..takma hiç bişeyi.hem emmezsede üzülme sen elinden geleni yaptın nasılsa...kısmet işi bu süt..öpüyorum ikinizide

aslımm ya bende öleyim hamileliğimin basında bu kadar midem bulanmadı be.doktora sordum doğum yaklasırken normal bir durum olduğunu söledi..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

sevsinler senin minnak kurabiyenii..yerim onu ben...babuşum süt cok fena bişey senin kaygını stresini hemen anlıyor ve inadına geri gidiyor.ben iremde cok cektim sütten yana.ne zaman stres bitti süt kendine geldi..takma hiç bişeyi.hem emmezsede üzülme sen elinden geleni yaptın nasılsa...kısmet işi bu süt..öpüyorum ikinizide

aslımm ya bende öleyim hamileliğimin basında bu kadar midem bulanmadı be.doktora sordum doğum yaklasırken normal bir durum olduğunu söledi..

sen nasıl oldun nazom demincek sordum ama görmedin sanırım.şimdi nasılsın canım?
hadi yaa ama hemen doğum habercisi değildir demi böyle sürsün gene çekerim 2-3 hafta daha ama erkendende gelmesin kuzum çok zayıf daha 2500 bile olmamıştır eminim

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

aaaa nazom iyimisin??? senin bu karnındaki abladan daha zilloş durmadı yerinde korkmaya başladım herkesin sancıları vaktinden önce geliyo en erken caldown doğurdu ben bile korkuyorum heran doğurabilirim die her akşam 18,30dan sonra sancılanıyorum normal mi bu ???

peki nazom açılman 1cm die hatrlıyorum daha artmış mı ???:acep:

canım benim acılmam 3cm de kaldı en son.bugun alttan muayene etmedi.nst deki sancılara bakarak yorum yaptı.dedim ya ilk defa bu kadına gidince cok bişeyde soramadım.sadece şikayetimi anlattım.dünden bu yana aralıklarla gelip giden bel ağrısı falan.yerleşmiş tosbaa doğum her an baslayabilir sancılarda düzenli gelmeye baslamıs dedi.ama ben su an cok iyiyim mesala.anlamadım hiç bişey valla..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

gitgel sende strese girdin kızına söyle ya gelsin yada beklesin annesini yormasın böyle zaten doktorda yok

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ayy bilmiyorumki canım yaaa biraz peynir ekmek yedim bastırsın diye bakalım inşallah bastırırki duracak halde değilim inan

bence kusmaya çalışsan daha rahatlarsın düşüncesindeyim aslım baksana nazoya ne demiş doktor tahmin ettiğim gibi ne zaman senin randevun öncesinde bir git gözük istersen yada bu aralar bi dikkat et kendine

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar