2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yavrum sen niye sancı çektin? bak onu soracaktım unuttum hep. senin günün belli değil miydi?

Belliydi, dün doğurmam lazımdı :D
Ama prenses hazretleri bekleyemediler :D
Benim 17 ocakta nişan geldi, gecesine de kasılmalarım başladı.Pek kimsede olmayan bi belirti olan kusmayla birlikte açılma oldu...Sancılarım 5 dk.da bire filan düştü,bebeğin çarpıntısı başladı,acil sezoşa aldılar.

bu arada yapma ya sezoş sancısı daha mı kötü yani? :sok:sok:sok

E tabi.Ameliyat sonuçta...Çektiğim doğum sancısından daha fazla regl ağrısı çekmişliğim vardır.
Doğum kısmını bilemicem tabi, belki o esnada daha dayanılmaz ağrılar oluyodur, bilmeden konuşmiyim...
He bu arada sezoştan sonra kilo verilmiyor,az veriliyor kısmı da bi hurafe. 5. gün (+9la gittim ben doğuma) filan düştüm ben hamilelik öncesi kiloma.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
az çıkayım yoruldum onur gelene kadar uzanayım. yemeğimi de yaptım nasılsa.

bu arada 69 kiloyum. ehehehehhee. ehehehehhe. ehehhee. sezoş olacagım için ancak 5 kilosu gıder bende top gibi yuvarlanırım artık. kaderde 28 den sonra şişko olmak da varmış...

öpuyorum akşama bakarım yıne. doğurmayın ha sakın sıra pikemde. sonra da bende...

he bak bu konuda yazdım demin az önce.
sezoşla kilo verilmiyo filan hikaye bacım.
çatır çatır gidiyo, ki benim ****bolizma hızım sıfıra yakın yani :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hakketennn yaaa oda çok sabırsızdııı benim gibi:)
maşallahhh sorunsuz doğurduuu

ayy gelsede detaylı anlatsa doğumunu yaaa
gelir yarın sen bi sık sık gir görürsün görmessen ben msj atarım sana çabuk koş azo geldi die :D
az çıkayım yoruldum onur gelene kadar uzanayım. yemeğimi de yaptım nasılsa.

bu arada 69 kiloyum. ehehehehhee. ehehehehhe. ehehhee. sezoş olacagım için ancak 5 kilosu gıder bende top gibi yuvarlanırım artık. kaderde 28 den sonra şişko olmak da varmış...

öpuyorum akşama bakarım yıne. doğurmayın ha sakın sıra pikemde. sonra da bende...
aman be balım yarısı ödem o kilonun kafaya takma verirsin sen adenn die peşinde dolanmaktan çubuk gibi olcan bak gör
yalnız kızlarr bişi farkettim demek
mide bulantısıda doğum belirtisi

bblauda bulantı çekti tuğçedee
aynen benim daha bulanmadığına göre sorun yok demektir hahaha 36 bitecek bea bu hafta tey gidin sona geldik sankim
Tugba koptummmmmmm ay allah seniii :cokkomik: :cokkomik: :cokkomik:

ne diyim ama yeliz şimdik dimi kılavuzluk yapsın baba olsunda sağa dön ılk çıkıntıdan ilerle oğlum pütürlü gördüğün noktadan geril ve fırlat kendini dışarı desin çok bilmiş babası-gozluk

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
he bak bu konuda yazdım demin az önce.
sezoşla kilo verilmiyo filan hikaye bacım.
çatır çatır gidiyo, ki benim ****bolizma hızım sıfıra yakın yani :D

maşallahhh yaaaaaaa 9 kiloda gitti heeee

cnm peki karnın nasıll toparlandımı?? hoşşş seniz zaten göbişin azdı dimi ya

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yalnız kızlarr bişi farkettim demek
mide bulantısıda doğum belirtisi

bblauda bulantı çekti tuğçedee

Doğuma 2-3 gün kala azar azar başladı bende.
Doğumdan bikaç saat öncesinde artık başka bi form aldı.
Bulantı denemez ona, tsunami filan olur anca :D
Ben hayatımda 2 kere kusmuştum, doğum olduğu gece banyoya yetişemedim koridora bir kustum ki afedersin eşim kovayla koridora su döktüm sanmış.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
gökçe hayırlı olsun, tarih almışsın, iyi haberlerle gel inşallah :) sezoş da süt gelmiyor, benim 3. gün anca geldi, mama takviyesi yaptık ama sarılık olduk yine de, anne sütü almaya başlayınca sarılığı azaldı.

babuş,
elektrikli pompa mı aldın sen, sessiz mi, bir de biberonla mı veriyorsun, bu bile yetmiyor dediğine göre dondurmuyorsun sütleri di mi? benim de aklıma takılan sağılmış sütü nasıl vereceğim? dün deneme amaçlı sağdım, 50ml kadar dolaba koyduk, bugün vermem gerekiyor onu, sıcak su dolu bir kaba koyarak ılıtacakmışız, ama dondurucuya konunca nasıl olacak onu düşünüyorum, okula başlayınca öyle yapmamız gerekebilir.
bu arada benim md yrd. ları 38+0 da doğurduğum halde 56 gün iznim olduğunu iddia ediyorlar, yasal hakkım olan 14 günü vermiyorlar, neymiş ondan önce raporluymuşum, heyet raporuyla ne alakası var dedim, bakalım araştıracaklarmış... :sinir::sinir::sinir:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

gelir yarın sen bi sık sık gir görürsün görmessen ben msj atarım sana çabuk koş azo geldi die :D

ooo valla süper olur kuşum zahmet olmazsa yaaaa:evet:

aman be balım yarısı ödem o kilonun kafaya takma verirsin sen adenn die peşinde dolanmaktan çubuk gibi olcan bak gör

aynen benim daha bulanmadığına göre sorun yok demektir hahaha 36 bitecek bea bu hafta tey gidin sona geldik sankim

ayyy evet cnm benim yaa 36 bittiii yaa 38in bittiğini görsemde hemen doğursam inşşş

ne diyim ama yeliz şimdik dimi kılavuzluk yapsın baba olsunda sağa dön ılk çıkıntıdan ilerle oğlum pütürlü gördüğün noktadan geril ve fırlat kendini dışarı desin çok bilmiş babası-gozluk

:cokkomik::cokkomik:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
maşallahhh yaaaaaaa 9 kiloda gitti heeee

cnm peki karnın nasıll toparlandımı?? hoşşş seniz zaten göbişin azdı dimi ya

Gitti canım...Şanslıyım herhalde...
Karnım da toparlandı.İlk 4-5 gün hala 5-6 aylık hamile gibiydim.
2 gündür filan gebelik öncesi kadar göbeğim var...
Zaten kilo vardı bende hamilelikten önce de....
Bilmem süt vermek yaradı...Sağıyorum ya bi de.
Bilmem ben hiç lohusa yatamadım,iştahsız kaldım, onların etkisi oldu...Uykusuzluk filan da....

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Doğuma 2-3 gün kala azar azar başladı bende.
Doğumdan bikaç saat öncesinde artık başka bi form aldı.
Bulantı denemez ona, tsunami filan olur anca :D
Ben hayatımda 2 kere kusmuştum, doğum olduğu gece banyoya yetişemedim koridora bir kustum ki afedersin eşim kovayla koridora su döktüm sanmış.

uffffffff deme cnm yaaa
benim kayınvalidemde 3 gün bulantı kusma yaşamışş
ama ben ilk sende duymuştum bulantıyı ama araştırınca hakkaten belirtiymiş yaa

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Gitti canım...Şanslıyım herhalde...
Karnım da toparlandı.İlk 4-5 gün hala 5-6 aylık hamile gibiydim.
2 gündür filan gebelik öncesi kadar göbeğim var...
Zaten kilo vardı bende hamilelikten önce de....
Bilmem süt vermek yaradı...Sağıyorum ya bi de.
Bilmem ben hhiç lohusa yatamadım,iştahsız kaldım, onların etk oldu...Uykusuzluk filan da....

yaaaaaaaa maşallah
işte az kilo almanın faydasdıda bu olsa gerek yaaa
eğer almadan devam edersen eskisinden bile daha zayıflayabilirsin sanırım çünkü emzirmek çokkk işe yarıo
benim arkadaşım eski halinden bile zayıf kaldı yaa bebişi çok emioduuu oda çok su içiodu

ben senin gibi 9 kilo versemde 6 kilo falan kalıo yaa karnımda kocamannn kesin kolay toparlanamam

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
gökçe hayırlı olsun, tarih almışsın, iyi haberlerle gel inşallah :) sezoş da süt gelmiyor, benim 3. gün anca geldi, mama takviyesi yaptık ama sarılık olduk yine de, anne sütü almaya başlayınca sarılığı azaldı.

babuş,
elektrikli pompa mı aldın sen, sessiz mi, bir de biberonla mı veriyorsun, bu bile yetmiyor dediğine göre dondurmuyorsun sütleri di mi? benim de aklıma takılan sağılmış sütü nasıl vereceğim? dün deneme amaçlı sağdım, 50ml kadar dolaba koyduk, bugün vermem gerekiyor onu, sıcak su dolu bir kaba koyarak ılıtacakmışız, ama dondurucuya konunca nasıl olacak onu düşünüyorum, okula başlayınca öyle yapmamız gerekebilir.
bu arada benim md yrd. ları 38+0 da doğurduğum halde 56 gün iznim olduğunu iddia ediyorlar, yasal hakkım olan 14 günü vermiyorlar, neymiş ondan önce raporluymuşum, heyet raporuyla ne alakası var dedim, bakalım araştıracaklarmış... :sinir::sinir::sinir:

Elektrikli aldım canım.Benimki beni ememiyor ama.Bugün filan bi 5-10 dk kadar emdi,çene kasları anca gelişiyor,ama karnını doyuramıyor henüz mecbur sağarak veriyorum biberonla.Kaşıkla ver dediler ama bence kaşık için geç artık, hastanede biberonla besledi hemşireler ona alıştı.
Mama takviyesi de yapılıyor.
Sütü doktora sordum oda sıcaklığında 4 saat, buzdolabında 2 gün (yada 3 demişti sanırım tekrar sorucam) bekletebilirsin, dondurucu da 6 ay bekler dedi.
Şimdilik dondurucuya atmadım dediğin gibi.
Benim makina sesli çalışıyor evet,sessiz değil,ama Ada pek tınlamıyor :D
Yanında da sağıyorum...
Benmari usulü ılıtıyoruz, biberonu sıcak suya koyup.
Dondurucudan nasıl çözücez onu da sorayım kontrolde.
Benim erken doğum yaptığım 1 haftayı eklemişler izne.
38+4te doğum yaptım.38 bitip 39 olmuş, o yüzden bir hafta eklicez dediler.
Benim de 37.hafta raporu aldığım hastane ile doğum yaptığım hastane başka, o yüzden bi sorunlar çıkardı iş yeri bakalım haber bekliyorum.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kusmadan başka bir belirti yaşasam keşke kusmaktan nefret ediyorum :böö: kendime gelemiyorum sonrasında azo gibi sancım tutsa gitsem suyum filan gelse ne bilim ayy ne güsel yaa şidmi yeliz normal doğur gel buraya hemen anlat azo epidural oldu azda olsa sancısı olmamıştır fazla çok korkuyorum ben halen ama sezoşu yine düşününce rengim sapsarı oluyo katman katman bir deriyi kes sonra dikkk aman yarabbim hayali bile dehşet 10cm kesi :bayil:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
kusmadan başka bir belirti yaşasam keşke kusmaktan nefret ediyorum :böö: kendime gelemiyorum sonrasında azo gibi sancım tutsa gitsem suyum filan gelse ne bilim ayy ne güsel yaa şidmi yeliz normal doğur gel buraya hemen anlat azo epidural oldu azda olsa sancısı olmamıştır fazla çok korkuyorum ben halen ama sezoşu yine düşününce rengim sapsarı oluyo katman katman bir deriyi kes sonra dikkk aman yarabbim hayali bile dehşet 10cm kesi :bayil:

oyyy yavrum
bıktın tabi sen kusmaktann yaaa

inşşş istediğin gibi olur doğumun inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş Allah gönlüne göre versinnnn

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Tırsma tırsma sinirleri de kestikleri için uyuşuk oluyo zaten :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
oyyy yavrum
bıktın tabi sen kusmaktann yaaa

inşşş istediğin gibi olur doğumun inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş Allah gönlüne göre versinnnn
valla güselim fenayım o konuda ilk 3 ay kus son 2 hafta kuss böğğğ geldi wcnin yanına çadır kuracaktım nerdeyse
Tırsma tırsma sinirleri de kestikleri için uyuşuk oluyo zaten :D

bak ya babuş kız fena oldum yine pcye yan döndürülmüş gibi bakıyom tansiyon gitti galiba :bayil: rabbim kolay geçitlerden geçirsin ne diyim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
he durun bişi daha dicem.doğumdan sonra bana hasta bezi kullanmadılar.
Hastane yatak koruyucu sermiş, bir de bana önce pamuğu gazlı beze sarmışlar onu koydular.daha sonra da bi doğum pedi koydular.tam kanamaya göreydi, çok beğendim.eski kalın pedler gibi ama daha kalın ve daha büyük...maternity pad diye geçiyor.
ama rezillik diz boyu.doktor gelip pedinizden kanamanızı kontrol ediyor.ıyk :D
bi de beni bikaç saat o ameliyat kıyafetiyle yatırdılar.
Sonra üstümü giydirdiler altım boş yattım :D
Sadece ped :D
Akşama giydirdiler.
Bi de kadın doğum uzmanıyla doğum yaptım güya.
Masaya yatırdılar ya doğum için, içeride 6-7 kişi var.Yarısından fazlası erkek.Corrrrrkkkkkkkk diye üzerimdeki kıyafeti kaldırıverdiler.Sonra yeşil örtüleri örtmüşler videodan gördüğüm kadarıyla ama bi ara boynumdan aşağısı cıbıldı.:sok

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

valla güselim fenayım o konuda ilk 3 ay kus son 2 hafta kuss böğğğ geldi wcnin yanına çadır kuracaktım nerdeyse

bak ya babuş kız fena oldum yine pcye yan döndürülmüş gibi bakıyom tansiyon gitti galiba :bayil: rabbim kolay geçitlerden geçirsin ne diyim

Korkma lidoşum, ben sezoş yaptıysam, hatta doğum yaptıysam cümle alem yapar.İnan bak.Rabbim öyle bir güç veriyor ki, en ufak korkmuyorsun inan bana.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
he durun bişi daha dicem.doğumdan sonra bana hasta bezi kullanmadılar.
Hastane yatak koruyucu sermiş, bir de bana önce pamuğu gazlı beze sarmışlar onu koydular.daha sonra da bi doğum pedi koydular.tam kanamaya göreydi, çok beğendim.eski kalın pedler gibi ama daha kalın ve daha büyük...maternity pad diye geçiyor.
ama rezillik diz boyu.doktor gelip pedinizden kanamanızı kontrol ediyor.ıyk :D
bi de beni bikaç saat o ameliyat kıyafetiyle yatırdılar.
Sonra üstümü giydirdiler altım boş yattım :D
Sadece ped :D
Akşama giydirdiler.
Bi de kadın doğum uzmanıyla doğum yaptım güya.
Masaya yatırdılar ya doğum için, içeride 6-7 kişi var.Yarısından fazlası erkek.Corrrrrkkkkkkkk diye üzerimdeki kıyafeti kaldırıverdiler.Sonra yeşil örtüleri örtmüşler videodan gördüğüm kadarıyla ama bi ara boynumdan aşağısı cıbıldı.:sok

Babuş acı gerçekleri söylediğin için sağol balım nüü resminide çizselerdi bare :D zor yaaa benim için zor ne kelime direk şok şuraya bak yok anam normal doğum yapayım ben en iyisi en azından bir doktor kukumu görcek birde ebeler hepside bayan arada gelip gidip barnaklıycaklar belki ama sorun yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar