2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

hımm baya baya anladım cnm benim güsel ama sonuçta emiyor uykusuzda kalsan değiyor babuşum
öylemi bilemiyorum azo japon dedi :D bende onun dediğini didim ödem bizde bile çok onlarda nasıl olmasın kuzucuklar

babuş bezi 3-6 kg almıştın ya büyük gelmiyo dimi?hugies nasıl?

Canım yendioğan boy aldımdı ben 2-5 kg.
Bebek 3.5 kg doğdu, şimdi 3.2kg gibi, ama büyük geliyo bunlar.
Önce 10-15 tane filan prima kullandık güzeldi.
Sonra huggies'e geçtik, o da güzel memnunum.
Doktorumuz bana bırak şu dünya para verdiğin pişik kremlerini bepanthene kullanıcaz dedi.Bir de ıslak mendil diil su pamuk kullanıyorum.Kremi her alt açışta ve bolca sürüyoruz hamdolsun pişik olmadık.

hazır babuşu yakaladım sorayım. gerçi hayatım da sezoşdu. kızlar doğum yaptınız ayıldınız kendinize geldiniz eeee sonrası? hemen süt geliyor mu? agrı neye benzıyor? kalkıp yüreyebiliyor musunuz? sonracığıma kaç gun kaldınız hastanede?

keşke yanımda şunu da getırseydım dedidiğiniz bişi oldu mu?

babuş 8.40 gibi sezoşa alındım 8.50 bebek doğmuş.
odama geldiğimde saat tam 10.du,ilk gözümü açtığım andan itibaren hiç bilincim bulanık değildi.hemen ayıldım.sadece genizimde bi gıcık vardı karnım acıdığı için onu temizleyemedim akşama kadar rahatsız etti beni.
kesik acısı dayanılmaz değil doğrusu,ama azımsanacak gibi de değil.ağrı kesiciler beni rahat ettirdi ağrı pompası almama gerek olmadı.ilk gece sağıma yatabildim.ertesi gece zorlandım ama sağa sola dönmeye. gerginlik hissi oluyor o zor.ama her gün biraz daha iyileşiyorsun,resmen bir gün öncesinden daha iyi olduğunu gözlemliyorsun kendinde.
bugun bir hafta oldu %90 iyileştim.
ilk günler oturup kalkarken çok zorlanıyorsun, yürürken, tuvalete giderken...bel ağrısı oldu bende.bir de karnım sertleşiyor gibi oluyordu, göbek deliğim acıyordu....
ama hiç lanet olsun nie sezoş oldum da demedim.
genel itibariyle rahat ettim diyebilirim.rahat doğumun bedeli de sonunda biraz ağrı sızı olacak tabi.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bugün 38+1 ım. 38+5 olacak zaar.

zati biraz daha almazlarsa bebek doğar doğmaz liseye yazdıracam yavrumu. hala iri ya. 40 haftalık çıktı ölçüleri.
puhahah :D yazdır bacım toy delikanlı doğuracan senn ya kimse bebesinin fotosunu koymuyor hayatım söz verdi koymadı litte koymadı tazsel gelince istiycem bide azodan istiycemm
hee saol balımm gökcem cıktı galiba... benden büyük kaldı mı acep onu da de bakem??
yok kalmadı güselim sen varsın şimdilik arkandan simuşlan göjçe takip ediyo sonra nazo ve bebikom ve demetmania
azo epidural normalmi yapmış leaderimm? bide suyundan sonra hemen gelmişmi sancısı...
onu tam konuşmadım cnm ama epidural olcaktı bir değişme olmadıysa epidural normal evet şimdi suyu geldikten 2 saat sonra doğuma gittiler sancısı 5dk da bire düşmüş sancısı ve doğuma almışlar güselim ama sancı dediğim diyo öle sertleşme kasılma tarzı oldu sonrada takibinde belim ağrıdı diyodu şükür bak kızlara de korkulcak bişi yok analamadım ben bişi dedi dikişleride varmış ama müko sölememiş kaç tane olduğunu estetik dikiş yapmışlar

offfffffff canım sıkıldı kız tubam normal diye diye normal doğuracam galiba

banada öle geliyo bide onu tat nasıl olsa sorun olmaz peş peşe değil bebeklerin aradan kaç sene geçmiş yiğit doğalı
hakkat ha o deli epidural dıyordu naptı ki? kesin 4 cmyi geçmiştir açıklık o da tamamen normal olmuştur. aha baksana kız ayaklanacak nerdeyse. işte normal doğumu bu yüzden seviyorum.

cm mi filan o kadar detaylı konuşmadık ama tanselle kıyasladığımda sesi çok kıpır kıpır geliyodu normal ve sezoş arasındaki fark olsa gerek ve hemen sütü gelmiş ne güsel

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
odama geldiğimde saat tam 10.du,ilk gözümü açtığım andan itibaren hiç bilincim bulanık değildi.hemen ayıldım.sadece genizimde bi gıcık vardı karnım acıdığı için onu temizleyemedim akşama kadar rahatsız etti beni.
kesik acısı dayanılmaz değil doğrusu,ama azımsanacak gibi de değil.ağrı kesiciler beni rahat ettirdi ağrı pompası almama gerek olmadı.ilk gece sağıma yatabildim.ertesi gece zorlandım ama sağa sola dönmeye. gerginlik hissi oluyor o zor.ama her gün biraz daha iyileşiyorsun,resmen bir gün öncesinden daha iyi olduğunu gözlemliyorsun kendinde.
ilk günler oturup kalkarken çok zorlanıyorsun, yürürken, tuvalete giderken...bel ağrısı oldu bende.bir de karnım sertleşiyor gibi oluyordu, göbek deliğim acıyordu....
genel itibariyle rahat ettim diyebilirim.rahat doğumun bedeli de sonunda biraz ağrı sızı olacak tabi.

ne güzel ya bi haftalık mı oldu benim gelinim şimdi? olsun 10 günden bişi olmaz babuş :) iyi iyi sezoşdan çok korktuğum için bu mesaj iyi geldi valla. bepanthene mi kullanıyosun. bak çok mantıklı heee. iyi dedin o'nu babuşum bende alayım dur. napayım, yanımda silikon gogus ucu, biberon getıreyım mi?

puhahah :D yazdır bacım toy delikanlı doğuracan senn ya kimse bebesinin fotosunu koymuyor hayatım söz verdi koymadı litte koymadı tazsel gelince istiycem bide azodan istiycemm

yok kalmadı güselim sen varsın şimdilik arkandan simuşlan göjçe takip ediyo sonra nazo ve bebikom ve demetmania

onu tam konuşmadım cnm ama epidural olcaktı bir değişme olmadıysa epidural normal evet şimdi suyu geldikten 2 saat sonra doğuma gittiler sancısı 5dk da bire düşmüş sancısı ve doğuma almışlar güselim ama sancı dediğim diyo öle sertleşme kasılma tarzı oldu sonrada takibinde belim ağrıdı diyodu şükür bak kızlara de korkulcak bişi yok analamadım ben bişi dedi dikişleride varmış ama müko sölememiş kaç tane olduğunu estetik dikiş yapmışlar

banada öle geliyo bide onu tat nasıl olsa sorun olmaz peş peşe değil bebeklerin aradan kaç sene geçmiş yiğit doğalı

cm mi filan o kadar detaylı konuşmadık ama tanselle kıyasladığımda sesi çok kıpır kıpır geliyodu normal ve sezoş arasındaki fark olsa gerek ve hemen sütü gelmiş ne güsel

eee normal doğum işte. hatun çatır çatır doğurdu yarın da evıne gıder mis gibi. Maşallah ne dıyım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

şimdi aradım tanseli gayet iyiymiş uyuşukluğum filan yeni geçti dedi şükür iyiyiz oğlumla herşey mükemmel hepinize nasip olsun çok farklı bir duyguymuş dedi emmeye çalışıyomuş ama mama takviyeside yapılıyo sarılık olmasın die dedi 3250 gr mış boyu daha belli değil dedi ölçmemişler kuzucuğu hepinize çoook çokk selamı varrr

ay canım benim yaaaaaa....
Allah sağlıklı ömürler versin kuzucuğuna
Çok sevindim....

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlarrrrrrrrrr ben geldm hala dogurmadım bu cocugun dogmaya niyeti yok sanırım :D

Cok ozleim sizleri internetim yoktu anca geldi vınn da yeni yaptım eldim ne var ne yok cok merak icidneyimmm..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Canım yendioğan boy aldımdı ben 2-5 kg.
Bebek 3.5 kg doğdu, şimdi 3.2kg gibi, ama büyük geliyo bunlar.
Önce 10-15 tane filan prima kullandık güzeldi.
Sonra huggies'e geçtik, o da güzel memnunum.
Doktorumuz bana bırak şu dünya para verdiğin pişik kremlerini bepanthene kullanıcaz dedi.Bir de ıslak mendil diil su pamuk kullanıyorum.Kremi her alt açışta ve bolca sürüyoruz hamdolsun pişik olmadık.

babuş engin bilgilerin için sağolasın balumm çok yardımcı olcak bunlar bize eltim ve görümcem tutturdular bi bez markası aynı birebir prima gibi fiyatı uygun bir bez dediler bana kullanan varmı bilemedim baby star bak dene gör diyolar aklıma o takıldı bir paket deniycem ilk zamanlar malum çok pisliyolar :D nasılsa biter ufak paket memnun kalmassam almam
sezoş konusundada işte babuş canı gönülden kendini yakın hissettiğin için çok etkilenmedin bence iyide oldu herkeste buna göre tercih yapmalı ben hangi yöntemle rahat ederim
anne adayları için tasarlamışlar :sok

süpermiş yahuuu tam benlik nerde satılıyo bu?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ne güzel ya bi haftalık mı oldu benim gelinim şimdi? olsun 10 günden bişi olmaz babuş :) iyi iyi sezoşdan çok korktuğum için bu mesaj iyi geldi valla. bepanthene mi kullanıyosun. bak çok mantıklı heee. iyi dedin o'nu babuşum bende alayım dur. napayım, yanımda silikon gogus ucu, biberon getıreyım mi?

Getir babuş...ben almamıştım bana hemen aldırdılar silikon ucu...
gerçi işe yaramadı o ayrı da :D
biberon da götürdüm...gerçi hastanede steriller var onlarla da beslediler...
bu arada mama takviyesine sakın soğuk bakmayın emziricem ben başka şey vermicem diye inatlaşmayın kızlar...sarılık olmaması çok önemli, şimdiki mamalar da anne sütüne oldukça yakınmış.bizzAt bebeğin doktoru dedi.

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
bu arada mama takviyesine sakın soğuk bakmayın emziricem ben başka şey vermicem diye inatlaşmayın kızlar...sarılık olmaması çok önemli, şimdiki mamalar da anne sütüne oldukça yakınmış.bizzAt bebeğin doktoru dedi.

babus gozun aydın allah hayırlı evlat olmasını analı baalı buyutmeni nasip etsin insallah. Kızının resmi nerde hani gormek istiyorum. Ayy ne guzel yaaa.

Nolurrrr ben de dogurayım bu gece :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

tamam babuş. bak ben kesınlıkle mama verdırmeyecem dıyenlerdendım bunu dediğin de iyi oldu.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babus gozun aydın allah hayırlı evlat olmasını analı baalı buyutmeni nasip etsin insallah. Kızının resmi nerde hani gormek istiyorum. Ayy ne guzel yaaa.

Nolurrrr ben de dogurayım bu gece :D
Canım teşekkürler darısı başınıza inşallah.Rabbim bir avazda kurtarsın.Resim koyayım avatara bi tane....

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

eee normal doğum işte. hatun çatır çatır doğurdu yarın da evıne gıder mis gibi. Maşallah ne dıyım.
valla öle bacım yarın aramızda olur azooo
ay canım benim yaaaaaa....
Allah sağlıklı ömürler versin kuzucuğuna
Çok sevindim....
şükür rabbim hayırlısıyla kurtardı yarında pikoşumda sıra kıbrıslarda doğuru vercek
Kızlarrrrrrrrrr ben geldm hala dogurmadım bu cocugun dogmaya niyeti yok sanırım :D

Cok ozleim sizleri internetim yoktu anca geldi vınn da yeni yaptım eldim ne var ne yok cok merak icidneyimmm..

https://www.hanimefendi.com/subat-a...m-listesi-ve-annelerimizin-dogum-anilari.html

hoşgeldin yelizim vınn hayırlı olsun

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
tamam babuş. bak ben kesınlıkle mama verdırmeyecem dıyenlerdendım bunu dediğin de iyi oldu.

aaaa sakın babuş...sakın sakın....
hele sezoş olursan sütün hemen gelmeyebilir....
gelirse de yeterli olmayabilir.
benim ilk gün neredeyse hiç yoktu sadece ağız sütü vardı o da pompayla sağınca (hastaneden çıkmadan onu da aldırdım mecburen,medela marka çok memnunum öneririm.) 5 ml geliyordu gelmiyordu.Ertesi gün anca bir sağımda 20-25 ml oldu.Günde de 2 kere filan sağabiliyodum...Yeter mi hiç o mümkün değil 3-4 satte bir acıkıyolar ilk doğduklarında.
Şimdi günde 3-4 biberon sağıyorum, her seferinde 125-150 ml kadar çıkıyor.O bile yetmiyo....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar