2012 Şubat Anneleri

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
büyüme atağı ne yahu

Belli haftalarda yaşanan bir olay. 4-5 gün ya emmek istemez ya da memeden ayrılmak istemez. Sürekli ağlar. Bir bakmışsın ki ertesi gün bambaşka bir şey yapmaya başlar :) Örneğin, en son bunu yaşadıktan sonra desteksiz oturmaya başladık ;)

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Bu arada normal doğum mu düşünüyorsunuz? Normal ise kesinlikle epidural alın :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Belli haftalarda yaşanan bir olay. 4-5 gün ya emmek istemez ya da memeden ayrılmak istemez. Sürekli ağlar. Bir bakmışsın ki ertesi gün bambaşka bir şey yapmaya başlar :) Örneğin, en son bunu yaşadıktan sonra desteksiz oturmaya başladık ;)

aaaa cok ilgincc... bu arada nahada offline ama burda. bizde bu burda yok diye üzüldüydük özellikle azo. nasıl oluyo ki?

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
ben bütün duaların çıktılarını aldım hastane çantama koycam
saatlerce sancı çekersek okuma fırsatımız olur

Arina sen normal doğum mu yaptın?

Yok beceremedim ben normal doğumu. Denedim doktorum teşvikiyle; suni sancı ile başladım sezeryan ile bitirdim doğum evremi.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
niye normal olmadı?
sezeryanı nasıl oldun?
spinal, epidural, genel?
memnun kaldın mı?

Son anda oğlumun boynuna kordon dolandı ve acil sezeryana alındım. Ben oğlumu kaybediyorum sandım, ağlaya ağlaya girdim doğuma ve doktorumdan rica ettim genel istiyorum diye. Genel sezeryan oldum. İlk uyandığımda ağrım oldu sadece. 2 hafta kadar dikiş yerlerimde ağrım oldu. Sonrasında normal yaşantıma döndüm. Hatta doğum kilolarımdan bile kurtuldum. Yani iyi ki sezeryan olmuşum diyorum :) Normal bana göre değilmiş.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Yok beceremedim ben normal doğumu. Denedim doktorum teşvikiyle; suni sancı ile başladım sezeryan ile bitirdim doğum evremi.

suni sancı aldınmı yaa benim en korkulu rüya suni sancı normal doğumdan bile bu kadar tırsmıyorum:iyyyy::iyyyy:
okadar sancı çektikten sonra neden sezeryana aldılar bir sıkıntımı oluştu beneğinde?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Son anda oğlumun boynuna kordon dolandı ve acil sezeryana alındım. Ben oğlumu kaybediyorum sandım, ağlaya ağlaya girdim doğuma ve doktorumdan rica ettim genel istiyorum diye. Genel sezeryan oldum. İlk uyandığımda ağrım oldu sadece. 2 hafta kadar dikiş yerlerimde ağrım oldu. Sonrasında normal yaşantıma döndüm. Hatta doğum kilolarımdan bile kurtuldum. Yani iyi ki sezeryan olmuşum diyorum :) Normal bana göre değilmiş.

bende tecrübeli bir anne bulmuşken sorayım. Sütün hemen geldimi? yada sütü artırmak için bişeyler yaptınmı?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
azo bugün hiç girmedi yoksa evinde net yokmuydu diyecem ama vardı onun neti evde yaaaa

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
suni sancı aldınmı yaa benim en korkulu rüya suni sancı normal doğumdan bile bu kadar tırsmıyorum:iyyyy::iyyyy:
okadar sancı çektikten sonra neden sezeryana aldılar bir sıkıntımı oluştu beneğinde?

canım normal akışında doğum oluyorsa olmalı, bence suni sancı çok zor ya. bana öyle geliyor..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bende tecrübeli bir anne bulmuşken sorayım. Sütün hemen geldimi? yada sütü artırmak için bişeyler yaptınmı?

bende sezaryende süt hemen gelmiyor diye duymustum hep öyle derler. ama bebegin esi anne karnından cıkarıldıgı andan itibaren en gec 2 saatte geliyormus süt. ama genelde bu zaman 40 dk gibi bi süreymiş. zaten bebek de muhtemelen emmek istemeyeceignden agzına eyvah süt gelmedi deyip mama dayamanın hiçbi esprisi yokmus. kagan kocatepe den dinlemiştim bunu da. cocuk ta ac gelmiyormus yani bilakis cok yorgun oldugundan ilk gün zorlanmamalı bebek diyor

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
canım normal akışında doğum oluyorsa olmalı, bence suni sancı çok zor ya. bana öyle geliyor..

ben doktorumun hemşiresine dedim geçen gittiğimde norlam doğumdaki suni sancıdan korkuyorum çok diye oda genel itibariyle herkese veriyoruz dedi doğumu aksine kolaylaştırıyor dedi ama bana hiç güven vermedi bu sözü hastaneler sanırım kolaya kaçıyor normal sancı süreci uzun sürüyor diye veriyorlar sanırım sui sancıyı demi tanselim offff:iyyyy::iyyyy:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488

Suni sancı aldım evet :( İlk başta anlamadım, ama sonra nevrim döndü ve o sancıya max. 2 saat epidural almadan dayandım. En sonunda epidural aldım. Ama olmadı işte strese soktum sanırım bebeği de kordon dolandı :(

Zaten bebek 15 dk. içinde doğmuş ve odaya çıkmış. Ben ayılıp odaya gelene kadar 2 saat olmuştu. Geldi hemen sütüm. Zaten ilk başta birşey vermiyorlar. Sabahına Humana Still Tea verdiler. Gerçekten çok işe yarıyor. Halen de içerim :)

Benim süt arttırımına inandığım şeyler ;

Su,
Humana Still Tea,
Humana Kimyonlu Rezene,
Imnu Malt Kahve (e-bebek'te var)
Malt içecekler( Milk plus)
Alkolsuz Bira :)
Ihlamur
Salep

Çok işe yarıyor, kesinlikle kullanın ;) Hepsini içiyorum halen, Allah'a şükür oğlumun kilo alımı da çok iyi.

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
bende sezaryende süt hemen gelmiyor diye duymustum hep öyle derler. ama bebegin esi anne karnından cıkarıldıgı andan itibaren en gec 2 saatte geliyormus süt. ama genelde bu zaman 40 dk gibi bi süreymiş. zaten bebek de muhtemelen emmek istemeyeceignden agzına eyvah süt gelmedi deyip mama dayamanın hiçbi esprisi yokmus. kagan kocatepe den dinlemiştim bunu da. cocuk ta ac gelmiyormus yani bilakis cok yorgun oldugundan ilk gün zorlanmamalı bebek diyor

ama özelliklede ilk gün çok uzun süre aç kalırsa sarılık seviyesi açlığa göre artıyor canım allah korusun dikkat etmek lazım bence ilk gün çok önemli

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
kesinn öledir.. güldall kokutuyour evii. calısırken temizlik aseriyodu ya:D bende yaptırayım mı acaba? ne zaman yaptırcaksınız kızlar temizligi?

bana her hafta gelen abla var. genelde heryeri yapıyor. her geldiğinde bir odanın camını ve duvarını siliyor. 2 haftam kaldı full izne çıkınca şöyle tekrar bir temzilik yapar diye düşünüyorum..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ama özelliklede ilk gün çok uzun süre aç kalırsa sarılık seviyesi açlığa göre artıyor canım allah korusun dikkat etmek lazım bence ilk gün çok önemli

evet kesinlikle. biz pediatriste sorduk, mama vereceğiz çok az.. ama sarılık varsa mutlaka verilmeli..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

işte bide o var. henüz sarılıkla ilgili hiç arastırma yapmadım. onuda acıık okuyayım dr lara bakayım sona sonucu buraya yazarım:D

ayy bugün ne giysem i kazanan kz ne kadarr güzel yaaa.. benimm cookk begenipp kızıma adını vermek istedigim selen hatun da aynı bu havada işte. bi level üstü de sayılabilir. ayy kızın karakteride bana benzio sakinn düsük tepkili.. benim kızımda böyle olurr insallahhh büyüyünce:ninni::ninni:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Bu arada ilk günler süt geliminde problem olabilir diye düşündüğümden ben hastaneye biberon ve kaşık götürmüştüm (Avent). İyi ki de götürmüşüm, oğlum sabaha kadar emzirmeme rağmen ağlıyordu. Hemşire çocuk doktoruna danışıp mama verdi; ama kaşıkla. Biberon anneyi reddetmesine neden olabilir dedi. O yüzden kaşık muhakkak götürün kızlar. Birde benim oğlum hiç emzik almadı, biberon da almadı. Yani bunları stok yapmanın anlamı yok.

Göğüs kremi Lansinoh; ama ben dönüşümlü olarak z.yağı falanda sürdüm. Maksat orayı nemli tutmak.

Göğüs pedi, Lansinoh.

Bebek bezi, Pampers Premium Care.. 1 numarayı stok yapmanıza gerek yok. Göz açıp kapasıya büyüyorlar zaten.

0-3 ay body alın bolca. İnanın halen Mothercare 0-3 ay body giydiriyorum içine oğlumun ki kg.su yerinde olmasına rağmen.

Battaniye çok lazım, bolca alın.

Yan yatma yastığı biz kullanmadık hiç desem yeridir.

Unibaby yenidoğan ıslak mendil(Halen kullanıyorum) :)

Bebek bakım ürünleri kesinlike Mustela. Hatta Mustela'nın köpük yenidoğan şampuanını kullandım 5. aya kadar hiç konak olmadı.(Zaten konak önleyici)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar