2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ben doktorumun hemşiresine dedim geçen gittiğimde norlam doğumdaki suni sancıdan korkuyorum çok diye oda genel itibariyle herkese veriyoruz dedi doğumu aksine kolaylaştırıyor dedi ama bana hiç güven vermedi bu sözü hastaneler sanırım kolaya kaçıyor normal sancı süreci uzun sürüyor diye veriyorlar sanırım sui sancıyı demi tanselim offff:iyyyy::iyyyy:

aslıcım ben galiba sezeryan olucam, epidural sezeryan..bende korkuyorum vallahi Allahım sağlıkla bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
evet kesinlikle. biz pediatriste sorduk, mama vereceğiz çok az.. ama sarılık varsa mutlaka verilmeli..

tabi canım bu konuda çok örnek görmüşlüğüm var:Değer emmekte zorluk çekiyorsa ilk gün bebek hemen 1-2 gün içerisinde sarılık oluyor..doktoruma sebebini sorduğumda açlıkla bağlantılı çünkü sarılık dedi kan şekeri düşünce olurmuş el kadar bebek yaaa dayanamaz tabi birde okadar yoldan geldi acıkır elbette:D:D

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
aslıcım ben galiba sezeryan olucam, epidural sezeryan..bende korkuyorum vallahi Allahım sağlıkla bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin..

valla eşim normal doğum için sürekli baskıya yakın konuşma yapıyor bana ama geçen kızdım senin canın okadar kıymetliyken benden istediğine bir bak hele dedim yaaa inan kendine bile bile ufacık toplu iğne bile batıramaz okadardır yani:D
ama bana ısrar ediyor korkuyorum napim evet biliyorum normal doğum en sağlıklısı ama ya beceremezsem:mendil::mendil:
şeytan diyor sezoş ol kurtul:D:D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bu arada ilk günler süt geliminde problem olabilir diye düşündüğümden ben hastaneye biberon ve kaşık götürmüştüm (Avent). İyi ki de götürmüşüm, oğlum sabaha kadar emzirmeme rağmen ağlıyordu. Hemşire çocuk doktoruna danışıp mama verdi; ama kaşıkla. Biberon anneyi reddetmesine neden olabilir dedi. O yüzden kaşık muhakkak götürün kızlar. Birde benim oğlum hiç emzik almadı, biberon da almadı. Yani bunları stok yapmanın anlamı yok.

Göğüs kremi Lansinoh; ama ben dönüşümlü olarak z.yağı falanda sürdüm. Maksat orayı nemli tutmak.

Göğüs pedi, Lansinoh.

Bebek bezi, Pampers Premium Care.. 1 numarayı stok yapmanıza gerek yok. Göz açıp kapasıya büyüyorlar zaten.

0-3 ay body alın bolca. İnanın halen Mothercare 0-3 ay body giydiriyorum içine oğlumun ki kg.su yerinde olmasına rağmen.

Battaniye çok lazım, bolca alın.

Yan yatma yastığı biz kullanmadık hiç desem yeridir.

Unibaby yenidoğan ıslak mendil(Halen kullanıyorum) :)

Bebek bakım ürünleri kesinlike Mustela. Hatta Mustela'nın köpük yenidoğan şampuanını kullandım 5. aya kadar hiç konak olmadı.(Zaten konak önleyici)

tavisyelein için teşekkeür ederiz.

bende mustela aldım, çok duydum iyi olduğunu..
unibaby almıştım, indirimdeydi ama kaliteli gelmişti bana..
eventin emzik ve biberonunu aldım ama kullanmayı düşünmüyorum. mama kaşığı ve kabı bende koydum çantama..
5 tane battaniyesi var. ben 2 tanesini hastane çantama koydum. yetermiki..

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
tavisyelein için teşekkeür ederiz.

bende mustela aldım, çok duydum iyi olduğunu..
unibaby almıştım, indirimdeydi ama kaliteli gelmişti bana..
eventin emzik ve biberonunu aldım ama kullanmayı düşünmüyorum. mama kaşığı ve kabı bende koydum çantama..
5 tane battaniyesi var. ben 2 tanesini hastane çantama koydum. yetermiki..

Kaç gün kalacaksın hstanede? İlk zamanlar edepsizler her alt değiştirmede işiyorlar çünkü :dill:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Aklıma gelmişken diyeyimmm Canbebe Alt değiştirme örtüsü hayat kurtarıcı. O cicili bicili alt değiştirmeyi hiç kullanmadım ben

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kaç gün kalacaksın hstanede? İlk zamanlar edepsizler her alt değiştirmede işiyorlar çünkü :dill:

doğum şekli olarak sezeryan düşünüyorum. 2 gün kalınıyor bi sıkıntı olmazsa inşallah. ben polar battaniyelerde 2 tane daha alayım o zaman. evdeki battaniyelerim hem süslü, hem çok kaliteli. Hastane için polar battaniye alsam olur galiba..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Aklıma gelmişken diyeyimmm Canbebe Alt değiştirme örtüsü hayat kurtarıcı. O cicili bicili alt değiştirmeyi hiç kullanmadım ben

o süslü püslü alt değiştirmelerden hepimiz aldık nerdeyse:) heves varya şimdi. senin dediğin bez gibi satılıyor, kullandıkça atabiliyorsun değilmi..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
canım 35+1 haftadayım..

37 haftaya güveniyosun yani. ay benim gözüme uyku girmiyo 2 hafta oturamıcam kesin sakin sakin.. her an bişi olur da ev böle kalır diye korkuyorum:D gerci yarınki kontrolde sakinlesebilirim belli olmaz:D

bende 2 tane koydum bi triko bi cift kat koton. cıkıs içinde arabaya cıtcıtlı bi battaniye gelmiş onu koyayım didim. ayy yetmez deemeyin kızlarr cantaya böle bile zor sıgdık. en büük bavula gecicez bu gidisle:acep:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
doğum şekli olarak sezeryan düşünüyorum. 2 gün kalınıyor bi sıkıntı olmazsa inşallah. ben polar battaniyelerde 2 tane daha alayım o zaman. evdeki battaniyelerim hem süslü, hem çok kaliteli. Hastane için polar battaniye alsam olur galiba..

o süslü püslü alt değiştirmelerden hepimiz aldık nerdeyse:) heves varya şimdi. senin dediğin bez gibi satılıyor, kullandıkça atabiliyorsun değilmi..

Yeter polar battaniye zaten hastanede sıcak olur tahminimce.

Evet o bez gibi olanlardan içinde 10 tane var kirlendiğinde atıyorsun ;)

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
37 haftaya güveniyosun yani. ay benim gözüme uyku girmiyo 2 hafta oturamıcam kesin sakin sakin.. her an bişi olur da ev böle kalır diye korkuyorum:D gerci yarınki kontrolde sakinlesebilirim belli olmaz:D

bende 2 tane koydum bi triko bi cift kat koton. cıkıs içinde arabaya cıtcıtlı bi battaniye gelmiş onu koyayım didim. ayy yetmez deemeyin kızlarr cantaya böle bile zor sıgdık. en büük bavula gecicez bu gidisle:acep:

hehe ben bavul koymuştum napiimmm

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
bende bavula hazırlayacam eşyalarımızı ancak bavul alacağa benziyor çünkü:D:D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bende bavula hazırlayacam eşyalarımızı ancak bavul alacağa benziyor çünkü:D:D

ben de büyükçe bir çantaya zor sığmıştım ama vazgeçtim öyle gitmekten, oğluma ayrı hazırlamaya karar verdim, geçen hastaneye gittiğimizde bebeği babaya gösterdikleri yerde hemen kıyafetlerini istediler, benim çantam odada durur onunkini ameliyathanenin oraya alırlar diye düşündüm...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canım her hafta bana gelen abla temizleyince biraz rahatım galiba. Annemde şehir dışında baklaım artık..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar