2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

merhaba aslıcım bence kilosu dert edecegin sekilde az degil, Kagan Kocatepeye gore normal gibi hatta
'Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 39 cm. ve ağırlığı 1400 (1000-2080) gram!'

Masallah guzel kızına

Hurman Afiyet olsun canım...

Bende Zeynep Kamilde dogmusum valla annemin meleketliside bi doktor tanıdıgı da varmış ohh misler gibi... o cok sever orasını.

Günaydın canım :)
Oooo Üsküdarlısın sen de desene :)

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Bebiş iyiymiş teyzesi 2065 gr olmuş boyu da 44 cm olmuş..
yalnız doğumum bir hafta geriye gitti..artık sataq göre değil ultrasona göre yazıyoruz dedi doktor..
hiç anlamdım ya..rakamlara takılmıyorum artık..saldım çayıra mevlam kayıra:D

Ohh maşallah.Sen korkuyon diye geri attı bak doğum tarihin :D

Ben ped koymuştum, ama annem olmaz o hasta bezi alalım dedi...Siz naptınız kızlar ped mi hasta bezi mi?

Ped yetersiz kalıyormuş.Annem hasta bezi diye mesana bezi almış :D Çiş bezi sanırsım büyük baya bebemin priması ile aynı boyda, 10 tane koydum ben çantama ondan..Hastanede veriyorlarmış ama aksilik olur bişey olur diye aldım ben yinede.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

merhaba aslıcım bence kilosu dert edecegin sekilde az degil, Kagan Kocatepeye gore normal gibi hatta
'Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 39 cm. ve ağırlığı 1400 (1000-2080) gram!'

Masallah guzel kızına

Hurman Afiyet olsun canım...

Bende Zeynep Kamilde dogmusum valla annemin meleketliside bi doktor tanıdıgı da varmış ohh misler gibi... o cok sever orasını.

ben de zeynep kamil doğumluyum..kızım da orda doğarsa ne romantik olur analı kızlı:D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Tekrardan merhaba,
hazır sütümü sağmaya diye kalkmışken sizlere aklıma kalan şeylerden mini bir tavsiye buketi yapayım dedim, bir elim mememdeyken :)

Öncelikle şunu bilinhiçbirşey hayal ettiğiniz gibi olmak zorunda değil, ama sonucunun güzel olması yeterli. ben hep annem yanımda olur derdim ama 25 gün kala doğum yapacağımı düşünemedim. o yüzden gurbette olanlar acil durumlarda yanlarında utanmayacakları, hatırları geçen birilerini de akıl listelerine yazsın. ben anladım ki asıl zenginlik dost biriktirmekmiş. dün yanımda eşim ve daha doğum yapmamış bir dostum durdu, gelen giden arayan da cabası. ama ben birtek eşimle tuvalete giebildim :)
yanınıza kitap alın, dergi ya da gazete. sancı aralarında vakit geçmiyor çünkü:)
bilin ki doğum çantanızda illa bir eksik olacak, stres yapmayın, kimseye çatmayın :) ama hasta bezinizi şimdiden koyun, gitti kokoş lohusa geceliğim daha 5. dakkada :)

ALINTIDIR
yaa 25 gün önce heee eyvah eyvah beaaaa :acep: hasta bezi düşüncem bende normalde kanamam çok olur çünkü resil olmaktansa koca bezle dolaşmayı yeğelerim

Ben ped koymuştum, ama annem olmaz o hasta bezi alalım dedi...Siz naptınız kızlar ped mi hasta bezi mi?

ped bilemiyorum tutarmı tutmazmı ama ben riske atmıycamm evde takarım pedi

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
bende pekmeze başladım canım bakalım 1 fincan dedi doktor etkisini beraber 3 hafta sonra görecez dedi bakalım hayırlısı artık birde protein ağırlıklı beslendimmi alır gibime geliyor inşallah

inşallah alırlar canım fazla abartmamık kaydıyla :)

Ne zaman yicez hurmayı acaba?
Ben bugun 3-4 tane yedim ama...

şimdiden erken bence ya açılıverirse erkenden :D
bi de hurmanın içinden zerre kadar bebeğin ağzına sürmek de iyyimiş ve zemzem suyu tabii yalatılır artık

Bebiş iyiymiş teyzesi 2065 gr olmuş boyu da 44 cm olmuş..
yalnız doğumum bir hafta geriye gitti..artık sataq göre değil ultrasona göre yazıyoruz dedi doktor..
hiç anlamdım ya..rakamlara takılmıyorum artık..saldım çayıra mevlam kayıra:D

hafta kaç? maşallah bebeğine

benim arkadaşım ilkz doğumunda bebeğin bezini koymuş bi de yenidoğan bezi düşün o koca döte :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

Ped yetersiz kalıyormuş.Annem hasta bezi diye mesana bezi almış :D Çiş bezi sanırsım büyük baya bebemin priması ile aynı boyda, 10 tane koydum ben çantama ondan..Hastanede veriyorlarmış ama aksilik olur bişey olur diye aldım ben yinede.

geri derken ben 1 hafta daha erken doğurcak anladım

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

ben hamileliği sevmedim aslında doğsa daha mutlu olucam:Dtabi hayırlı zamanda..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ben de zeynep kamil doğumluyum..kızım da orda doğarsa ne romantik olur analı kızlı:D

evet valla bende dusunmedim degilde benim için imkansız tabii...
insallah oglum adalı olacak kısmetse...

:D Hadi ya, kendisinin de 10 gün doğum izni olacak ama :p

Hoşgeldin pikecan :utan:
Hosbulduk canım :utan:

sağolasın pikecim kızlarda içimi çok rahatlattı şükür eskisi gibi takılmıyorum sağolun hepinizde:utan:

tabii canım ya.. inan şimdi cok hızlı kilo alma zamanları ..bol bol et, balık pekmez ye sen............

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Merhaba güzel anneler ve anne adayları :)
Hatırlayanlar varsa cumartesi gecesi suyum gelmişti :)

Saat 2'de Zekai Tahir Burak acili aradım, hemen gel dediler, gittim. Yatış işlemi yapıldı. Önce kalabalık bir sancı odasına aldılar, aman Allahım, orada doğum yapmaktan vazgeçecektim nerdeyse. Sonra baktım psikolojim sancı odasını kaldıramayacak, özel odaya geçtim, şansıma beş dakika önce bir oda boşalmıştı. Özel odaya geçtim, sancımın gelmesini bekledik. Öğlen 12ye kadar eşim ve ben gayet güzel laylay lom odamızda vakit geçirdik. Artık saat 12de doktor sunni sancı vermeye karar verdi. İşte benim bittiğim an o andı :)
Sunni sancı sonrası ilk 1-2 saat adet sancısı benzeri sancılarım oldu. "Aaa bumuymuş sancı dedikleri" dememe kalmadan sağanak sancılar başladı. Akşam 8'e kadar 2 santimi bile bulmayan açılmam, 20 dakika içinde 10 santimi geçmiş meğer. Ama ben tabi onca sancı arasında bunun farkında değilim, bir ara acayip kakam geldi, doktora "tuvalete gidebilir miyim altıma yaparsam çok utanırım" dedim. doktor muayene edip güldü, kaka değil o bebeğin başı zorluyor" dedi, doğum ekibini çağırdı. 10 dakika sonra da toplam 4 ıkınmanın ardından 2620 gr 40 cm ebatlarında, yakışıklı prensimi koynuma verdiler :) Daha kordonumlarımız ayrılmadan hem de :) İtiraf edeyim, o anda kanlı kanlı ve beyaz salgılarla kaplı o yamru yumru şeyin 5 dakika sonra temizlenip silindikten sonra sarı saçlı, dolgun yanaklı, kırmızı dudaklı bir oğlana dönüşeceğine inanmazdım :)

Gece odamıza gittik, oğlum ben ve ananesi. Ama gece yarısı oğluşumun hırıltılarından ve sütümün gelmeyişinden tedirgin olan doktor, bebeğimi yenidoğan servisine yatırmaya karar verdi. Orada serumla beslediler. Bugün kendisi tam 2910 gr ve hala çok yakışıklıydı :)

Beni taburcu ettiler, oğlumu ise beslenme işlevleri artana kadar yani bir kaç gün daha tutmak istediler.

Şimdi evdeyim ben, ılık bir banyo yaptım ve sizlerle doğumumu paylaşmak istedim. Allah isteyen herkese anneliği nasip etsin.

Maşallah ya Maşallah

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
:D Hadi ya, kendisinin de 10 gün doğum izni olacak ama :p

Hoşgeldin pikecan :utan:

10 güne çıkmamış sanırım ya Azoş. O da 3 saat süt izni gibi memurlara çıkmış olmasın.
Eşimin şirketinde yeni doğumlar oldu, babalar 3 gün kullandı.
10 gün olsa da eşim on gün izin yapamaz zaten senelik iznini bile o kadar kullanamıyo zavallım.
Parasını tutuştururlar eline.
benim arkadaşım ilkz doğumunda bebeğin bezini koymuş bi de yenidoğan bezi düşün o koca döte :D

Ahahaha kayınpeder markasını beğenmediğim bi yenidoğan bezi almış, onu koyayım ben de o zaman :D

Bebeğin bezlerinden koycam azoş, yeni doğanlardan.:D:D
Ben de yeni doğuranım, yakışır :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar