2012 Şubat Anneleri

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Kuşum anomali olduğunu hiç zannetmiyorum ben 34. haftanda bebeğin 35+6 çıkmasının tek sebebi bebeğin iri olması.Ki muhtemelen hafta ortalamasını artıran da kilosu.
AC’si (karın çapı) büyük çıkınca tüm diğer ölçüleri etkileyip gününü ileri atmıştır.
Günü doktorun ölçümlerine göre ultrasonun aldığı ortalama belirliyor çünkü.
Eğer bebeğinde herhangi bir sıkıntı olsa mutlaka senden ileri detay inceleme istenirdi.
Zaten bebeğinde bi anomali olduğunda farklı belirtiler de oluyor, mesela plasentada kireçlenme, yaşlanma filan gibi.
Yada baş, karın, bacak boyu ölçülerinde aşırı tutarsızlıklar gibi.
Amniyon sıvısında, kordonda problemler gibi.
Doktorun sana bi sorun söylemediyse bebek sadece kilolu bana sorarsan.
Ultrasonu mu baz alacağız, SAT’ı mı. Bence SAT’ı.
Ama iri bebek SAT’a göre erken doğumu tetiklermi, onu tam bilemiyorum. Ölçüler arttıkça, baskı artabilir belki.
Sancı, açılma vs. yönünden.Ama ne olur 40ta değil de 38de doğurursun ki, zaten o da bebeğin termi.
34ten sonrası erken doğum olarak adlandırılmıyor.
NST’de düzensiz sancılara müdahale edilebiliyor sanırım. Düzenli olmadıkça problem yok diye biliyorum.

valla toktorum konişi sandım kız cidden sağlıkcı gibi konuştun haaa helal kız sana valla bak sen 2.bebeğe kadın doğumcu çıkarsın haa ben sana diyim:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
günaydın. ahahahaha o ne demek ya? normalin üstünde normal? benim dr. da maşallah maşallah iri iri maşallah deyip duruyor.

dedim; ulan bı bak bana. boy 1.60 cüceden halliceym. o bebek nasıl çıkacak ordan habern var mı senin dedim. anca konuşun dedim. anca dedim lak lak.

içimden ama :)

Gökçecim aynı şey bendede var. Bebiş 1 hafta önden gidyor, kafa çapıda büyük..
Doktor hiç bir sorun yok dedi. Kafa çapının büyüklüğü yapaısal bişey dedi..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
ben de anneme güveniyorum ama o da panikte, nasıl yapacaz diyoo, tabi kaç sene olmuş o da kayınvalideme güveniyor galiba o yeni büyüttü deneyimli diye :dislek:

ben de kayınvalideme güveniyorum.. kadın zaten bendekşi panik havası geçmezse geri de dönmez..hemen olaya alışmam lazım anlayacağınız:durbun:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
günaydın. ahahahaha o ne demek ya? normalin üstünde normal? benim dr. da maşallah maşallah iri iri maşallah deyip duruyor.

dedim; ulan bı bak bana. boy 1.60 cüceden halliceym. o bebek nasıl çıkacak ordan habern var mı senin dedim. anca konuşun dedim. anca dedim lak lak.

içimden ama :)
hee.içimden yüzüne karşı deseydin.:dill:
Sağol dünürüm ama imkanım yok :( Ay bi de eve gidince yatamıyorum rahat batıyor kendimi temizliğe veriyom :D
Evet Sat baz alınmalı ama aile hekimliğindeki ebe bana 1 hafta önde gidiyorsa 1 hafta önce doğabilir dediydi.

seni tahmin edebiliyom ben zaten kurtlu hatun.uzan yatt azooo son aylarımızzz devril devril yat kuzumm.hepimiz yatak hatta:dill::dill: olsun 1 hafta önce doğarsa da zamanında sayılcak zaten.sağlıklı olsunda tosun paşa..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
ben de anneme güveniyorum ama o da panikte, nasıl yapacaz diyoo, tabi kaç sene olmuş o da kayınvalideme güveniyor galiba o yeni büyüttü deneyimli diye :dislek:

yaparsın balımm.kırsaldaki cocuk yasta anne olan kadınları düşün bişey bilmeden onlar büyütebilmişse giydirebilmişse biz alasını yaparız bee..:evet: bak cok ilginç ben halen baska yenidoğmuş bebeği tutamam tutarsamda cok tedirgin olurum.ama kendinin ki öle olmuyor işte içgüdüsel olarak doğduğu andan itibaren neresinden tutcagını nasıl giydireceğini biliveriyosun sanki.

valla kendime güveniyorum ama ilk başlarda nasıl bir anne olurum bilemiyorum çünkü çok panik bir yapım var o ağlar ben ağlarım sanırım:)ama allah yardımcımız olur yaaa eminim ben

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ne oldu kıss hayırdır insallah.:mendil:

sormayın kızlarrr bu ara bide baska bi nazlı sanırım bebeğin etkisi hemen küsüyor,ufacık bişeyde ağlıyor.sonra hemen toparlıyor kendini ama üzülüyorum bende:mendil:elimden geldiğince oynuyorum nazıyla bakalım.

aynen ölee oyuncak gibi oynuyorsun.sonra bi bakıyon öle bi alısmısınki:evet: ilk hastaneden geldik eve iremin altını almam lazım evde yalnız kaldık mecburen bi yarım saat.anam bacağına baktım cıkacak gibi.yok ben yapamam dedim olmaz dedim bekledim annemi:eek:ys: bi kaç gün geçtii sanki 4.cüyü doğurmusum gibii olduk.küvetin musluğunda tek basıma yıkadığım zamanları bilirim ben..:evet:

Benim arkadaşım da hamile, bi de oğlu var.
Oğlan da iyice hassaslaştı hem çok istiyor kardeş hem de kıskanıyor.İnşallah ortayı bulur bizimki de :)

Sen ne güzel alışmışsın hemen nazom ya inşallah biz de hemen atarız acemiliği...Ben başkasının yeni bebeğini filan hiç tutamam çok korkarım ama kendimizin olunca belki öyle olmaz...

Günaydın minnoşlar...Enkaz gibiyim her yanım ağrıyor bugün çok konuşamayabilirim :D

Günaydın azoş, uyuyamadın mı yoksam gece?

Benimde idrarda iltihap var, az bişe kansızlıkta çıktı..
Ayrıca 34+1 olmama rağmen bebişim ultrasonda 35+1 çıkıyor..Yanisi 1 hafta ileride..Neden bu kadar taktın ki? Bir hafta erken gelebilir tek anamolisi bu yani :D Sıkma canını.

Kansızlık bende de var.Kan haplarından ümitliyim bakalım bu hafta hemogram yaptırıcam ne çıkıcak.
İdrarda iltihap bende de çıktı ama kültürde üreme çıkmadı.
Benim vajinal enfeksiyon çıktı ama bi tüp ilaç kullandım, erken doğuma sebep olabilir dedi de doktur.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ne bilem ben kızlar ya korkuyorum işte... sağolun hepiniz valla.

ahaha o değil de bilimsel açıklama yapsa doktorum bu kadar rahatlatmaz ha içimi. sizin "aman ne olucak be sadece iri işte" demeniz bile yetiyo valla.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
azoşşş bebişimm senin doğum cantanda süt artırıcı cay varmı de bana de bana:beyazbayrak::beyazbayrak: hehe ben onuda koydum..sizin yüzünüzden paranoyak oldum bee dün önüme ne geldiyse aldım pinpirikli karılar sizi..doğurur doğurmaz bu çaydan içmen lazım geliyomus sütün dağlara tepelere sıçrıyomuşş sonraa o derecee düşünün yani..:evet::evet:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
Ahhh izin alsam evde daha çok yorulurum ben gözüme biyer batar kesin işe kalkışırım, ev bana tehlikeli :D

valla bak üstünden atlayarak geçiyorsun bu süper bir taktikmiş haaa bende 1 ay falan oldu yeni keşfettim görmemezlikten gelme oyunu koy adınada ohhh git yat bişey görme:):)bu fikir nasıl azocum???:):):)

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Kuşum anomali olduğunu hiç zannetmiyorum ben 34. haftanda bebeğin 35+6 çıkmasının tek sebebi bebeğin iri olması.Ki muhtemelen hafta ortalamasını artıran da kilosu.
AC’si (karın çapı) büyük çıkınca tüm diğer ölçüleri etkileyip gününü ileri atmıştır.
Günü doktorun ölçümlerine göre ultrasonun aldığı ortalama belirliyor çünkü.
Eğer bebeğinde herhangi bir sıkıntı olsa mutlaka senden ileri detay inceleme istenirdi.
Zaten bebeğinde bi anomali olduğunda farklı belirtiler de oluyor, mesela plasentada kireçlenme, yaşlanma filan gibi.
Yada baş, karın, bacak boyu ölçülerinde aşırı tutarsızlıklar gibi.
Amniyon sıvısında, kordonda problemler gibi.
Doktorun sana bi sorun söylemediyse bebek sadece kilolu bana sorarsan.
Ultrasonu mu baz alacağız, SAT’ı mı. Bence SAT’ı.
Ama iri bebek SAT’a göre erken doğumu tetiklermi, onu tam bilemiyorum. Ölçüler arttıkça, baskı artabilir belki.
Sancı, açılma vs. yönünden.Ama ne olur 40ta değil de 38de doğurursun ki, zaten o da bebeğin termi.
34ten sonrası erken doğum olarak adlandırılmıyor.
NST’de düzensiz sancılara müdahale edilebiliyor sanırım. Düzenli olmadıkça problem yok diye biliyorum.

o ne detaylı o ne tatmin edici bi açıklma .. valla mühendis olduğunu bilmesem beni doktor diye kandırırdın

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
valla toktorum konişi sandım kız cidden sağlıkcı gibi konuştun haaa helal kız sana valla bak sen 2.bebeğe kadın doğumcu çıkarsın haa ben sana diyim:)

Kız eski performansımı kaybettim.1-2.trimesterda neydim ben öyle her dakka araştırma halinde.
O azmim devam edeydi, bırak uzmanlığı, doçent bile çıkardım ikinciye :D

benimkinin de kafası küçük mesela.Yapısal dedi doktor.Babasının kafası da minnak zaten :utan:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

ahaha o değil de bilimsel açıklama yapsa doktorum bu kadar rahatlatmaz ha içimi. sizin "aman ne olucak be sadece iri işte" demeniz bile yetiyo valla.

aynen öyle doktorun dediği rahatlatmıyor bazen ama burdan 2 iyi kelam duymak daha iyi geliyor insana banada çok oldu o yavruşşş..herşey çok güzel olacakkkkkkk:evet:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
azoşşş bebişimm senin doğum cantanda süt artırıcı cay varmı de bana de bana:beyazbayrak::beyazbayrak: hehe ben onuda koydum..sizin yüzünüzden paranoyak oldum bee dün önüme ne geldiyse aldım pinpirikli karılar sizi..doğurur doğurmaz bu çaydan içmen lazım geliyomus sütün dağlara tepelere sıçrıyomuşş sonraa o derecee düşünün yani..:evet::evet:

Aaa bende o çaydan var, çantaya atıyomuyuz hemen mi içiliyomuş?Ay iyiki söyledin nazo kız, eksik kalcaktım yoksa :D

Raadol bebişim,iri sadece :utan:

o ne detaylı o ne tatmin edici bi açıklma .. valla mühendis olduğunu bilmesem beni doktor diye kandırırdın

Kız bu kadar hatunu bu telkinlerle 30 haftadır idare ettim ben işte :D ehehehehehehe :D
Şakası bi tarafa, şimdi o kadar değil de bi ara ne duysam araştırıyodum, soruyodum filan doktoruma, başka doktorlara...
Bilimsel araştırmalar, makaleler, tezler filan okuyodum, çiziktim bi ara yani de bu foruma gelince duruldum :cokkomik:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Günaydın azoş, uyuyamadın mı yoksam gece?

Yok uyudum hem de 1 kerecik çişe kalktım kendim bile şaşırdım :D Ama mamalak gibiyim, bi de şu malum kuku ağrısı canımı yakıyor..Bi de çok çirkinim bugün ucube gibi, ben çirkinim kocam çok formunda uyuz oluyorum :(

Heheheh kız annem süt arttırıcı bi çay almış adını bilmiyom ama çantaya koymadım, gelmezse sağarlar diye..
Bi de mercimek çorbası yanında kuru soğan süte birebir haberin olsun ;)

valla bak üstünden atlayarak geçiyorsun bu süper bir taktikmiş haaa bende 1 ay falan oldu yeni keşfettim görmemezlikten gelme oyunu koy adınada ohhh git yat bişey görme:):)bu fikir nasıl azocum???:):):)

Yere bakarak yürüyom hep, salondan mutfağa giderken misal kesin 2-3 kere eğilip yerden yün, kırıntı bişi alıyom kesin :D Bu oyunu beceremem gibi sanki..
Bebiş gelince ne etcem bilmiyom o zaman temizliğe fırsatım bile olmıcak :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Aaa bende o çaydan var, çantaya atıyomuyuz hemen mi içiliyomuş?Ay iyiki söyledin nazo kız, eksik kalcaktım yoksa :D

Raadol bebişim,iri sadece :utan:

Kız bu kadar hatunu bu telkinlerle 30 haftadır idare ettim ben işte :D ehehehehehehe :D
Şakası bi tarafa, şimdi o kadar değil de bi ara ne duysam araştırıyodum, soruyodum filan doktoruma, başka doktorlara...
Bilimsel araştırmalar, makaleler, tezler filan okuyodum, çiziktim bi ara yani de bu foruma gelince duruldum :cokkomik:

tabi atıyoz cantaya süt hemen gelmeye baslamıcak mı ne kadar cabuk yuvarlarsak o cayı o kadar iyi.memelerimiz sütlen dolup taşacak yuppiiii..:beyazbayrak::beyazbayrak:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

aynen aynen. babuşun mesajını okuyunca rahatladım bak. çünkü kireçlenme, plesantada yaşlanma yok. dr'um öyle dedi dün çünküsü. babuş da aynı şeyi dedi demk ki babuş dr. olabilüüüü. (ahahah dünyanın en yüzeysel anne adayı)

yapısalsa baba tarafına çekti. bizim kafa yapısı ufak ve çekiç kafalardan. eşiminki de alabildiğine düz kafa.

hee.içimden yüzüne karşı deseydin.:dill:
..

yemedi diyemedim nazom.

Tepki
56
günaydın hatunlar nasılsınız? bebişleriniz nasıl ?
34 haftalık olanlar var maşallah allahım hepimizi bir avazda kurtarır inşallah..
ben çok yoğun çalışıyorum bu aralar bakamıyorum artık eskisi gibi foruma ..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Yok uyudum hem de 1 kerecik çişe kalktım kendim bile şaşırdım :D Ama mamalak gibiyim, bi de şu malum kuku ağrısı canımı yakıyor..Bi de çok çirkinim bugün ucube gibi, ben çirkinim kocam çok formunda uyuz oluyorum :(

Heheheh kız annem süt arttırıcı bi çay almış adını bilmiyom ama çantaya koymadım, gelmezse sağarlar diye..
Bi de mercimek çorbası yanında kuru soğan süte birebir haberin olsun ;)

Yere bakarak yürüyom hep, salondan mutfağa giderken misal kesin 2-3 kere eğilip yerden yün, kırıntı bişi alıyom kesin :D Bu oyunu beceremem gibi sanki..
Bebiş gelince ne etcem bilmiyom o zaman temizliğe fırsatım bile olmıcak :D

aksine bugün de ben güzelim.. sevmediğim fakat bana çok yakışan bi eşarp taktım.. sabahta erken kalktım sütümü içtim..havamı buldum anlayacağın:evet:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Evet evet aynen. Ben de çirkinim. Bi kere kıyafetim çok az, hep aynı şeyleri giyer oldum. Aslında eski kıyafetler de oluyo ama canım istemiyo.
Sonra saçlarım kötü,makyaj yapmıyorum içimden de hiç gelmiyo süslenmek püslenmek.
Eşim de formunda dediğin gibi.
Ben de kıl oluyorum.
Geçen adama neden traş oldun diye kızdım.:dill:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar