2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
sana anlattım ya sabah o iş. :(( ultrasonu mu baz alacam sat'ı mı? babuş bilir du sorayım.

görmedim bebişim pardon. ya dün kontrolüm vardı herzamanki gibi kan yine eksik ve idrarda iltihap var. onları takmıyom ama ultrasonda bebeğin ölçümleri 35+6 çıktı. halbukisi ben bugun 34 haftama girdim... bebek değil doğuştan liseli bu çocuk ya :( çok korkuyorum bi anamoli olacak diye :( olabilir mi. doktora da soramadım unuttum soracaklarımı hep.

bi de nst'de düzensiz sancılarım çıktı.

hangisini baz alacağım ben? sat mı ultrason mu?

ilerde çıkabiliyor canım normal yani bişey yoktur bence
düzensiz sancılar ne demekmiş peki?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
çok dertliyim ben bu arada. hiç sormuyonuz ne oldu diye. sorun hemen... :dertli:
ne oldu kıss hayırdır insallah.:mendil:
ay yirim onu ben.en nazlı zamanı, saçlar başlar, kıyafetler :huhuu:
sormayın kızlarrr bu ara bide baska bi nazlı sanırım bebeğin etkisi hemen küsüyor,ufacık bişeyde ağlıyor.sonra hemen toparlıyor kendini ama üzülüyorum bende:mendil:elimden geldiğince oynuyorum nazıyla bakalım.
Çabuk alışırız inşallah :D
İlk zaman oyuncak bebek gibi oynarım gibime geliyo bana :utan:

aynen ölee oyuncak gibi oynuyorsun.sonra bi bakıyon öle bi alısmısınki:evet: ilk hastaneden geldik eve iremin altını almam lazım evde yalnız kaldık mecburen bi yarım saat.anam bacağına baktım cıkacak gibi.yok ben yapamam dedim olmaz dedim bekledim annemi:eek:ys: bi kaç gün geçtii sanki 4.cüyü doğurmusum gibii olduk.küvetin musluğunda tek basıma yıkadığım zamanları bilirim ben..:evet:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Benimde idrarda iltihap var, az bişe kansızlıkta çıktı..
Ayrıca 34+1 olmama rağmen bebişim ultrasonda 35+1 çıkıyor..Yanisi 1 hafta ileride..Neden bu kadar taktın ki? Bir hafta erken gelebilir tek anamolisi bu yani :D Sıkma canını.

iri bi bebek dedi ya doktor taktım kafaya. kafa ölçüsü falan. ne bilim yaaaa. korkuyorum işte. tabı senın hersey hazır konuşuyon...

daha kıyafetlerını yıkamadım be.

ilerde çıkabiliyor canım normal yani bişey yoktur bence
düzensiz sancılar ne demekmiş peki?

önemli değilmiş onlar. düzenli olunca korkmamız gerekıyomuş. içimden dedım ıyı de ben sancı hıssetmıyorum dıye ama dışa vurumsal yapamadım bu lafımı. içimde kaldı :)

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

sormayın kızlarrr bu ara bide baska bi nazlı sanırım bebeğin etkisi hemen küsüyor,ufacık bişeyde ağlıyor.sonra hemen toparlıyor kendini ama üzülüyorum bende:mendil:elimden geldiğince oynuyorum nazıyla bakalım.

aynen ölee oyuncak gibi oynuyorsun.sonra bi bakıyon öle bi alısmısınki:evet: ilk hastaneden geldik eve iremin altını almam lazım evde yalnız kaldık mecburen bi yarım saat.anam bacağına baktım cıkacak gibi.yok ben yapamam dedim olmaz dedim bekledim annemi:eek:ys: bi kaç gün geçtii sanki 4.cüyü doğurmusum gibii olduk.küvetin musluğunda tek basıma yıkadığım zamanları bilirim ben..:evet:

masallah nazom ya.. çabuk alışmıssın.. insallaah ben de hemen adapte olurum konuya:D

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
beğenmez olur muyum ? canımsın...

dünde mi yoktu? :( bi de aslım o asya yazan keçeleri sen mi yaptın netten falan mı?

bi de colmdown; memişlerim gayet normal eski sütyenlerimle gezıyorum hala. da uçları ok ok ve koyulaşma bende de var. açık bi kahve bazen daha da koyulaşıyor.

haa yok canım düns en yoktun:(bugünde tuğbişten haber yok:(
yok bende o yetenek nerde güya netten bulmuştu tuğba bundan yapacaktım keçe alıp ama yalan oldu ancak resmine bakıyorum böyle:)
yaa sıkıntı yapma panik yapma herşey çok güzel olacakkkkkkkk

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
sana anlattım ya sabah o iş. :(( ultrasonu mu baz alacam sat'ı mı? babuş bilir du sorayım.

görmedim bebişim pardon. ya dün kontrolüm vardı herzamanki gibi kan yine eksik ve idrarda iltihap var. onları takmıyom ama ultrasonda bebeğin ölçümleri 35+6 çıktı. halbukisi ben bugun 34 haftama girdim... bebek değil doğuştan liseli bu çocuk ya :( çok korkuyorum bi anamoli olacak diye :( olabilir mi. doktora da soramadım unuttum soracaklarımı hep.

sat ı baz alıcan bence.bebeğin 1 hafta önde olması erken doğum belirtisi değil arkadaslar yani onla alakası yok.sen niye korktun.korkma canım ya olmaz bi anamoli falan allah korusun.
Günaydın minnoşlar...Enkaz gibiyim her yanım ağrıyor bugün çok konuşamayabilirim :D

geçmiş olsunn dünürüm...dikkat et kendinee..izin al eve git imkanın varsa yat bi güzel.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Günaydın....

yok canım 38demiydi,39da mıydı doğum yaptığında...

hmm, iyi bari :D

dün kendime tek kullanımlık donlardan aldım hastane için ama cok sevdim be herkese göre olsa kacaya,bebeye ohh camasır falan yıkamasam ben:evet:

ben de aldıydım güya, ama salak kadın küçük vermiş, büyüğü yoktu herhalde, kaçırmadı müşteriyi

keske para vermeseydin..şuan ki donlarımız da istesek tek kullanumlık olabilir:D
çok mu saçma fikir..

:) bak bunu düşünmediydim, doğru aynı para, at gitsin bunları da.

benim de önde, dr normalin üstünde normal bir bebek diyor :D

günaydınlar bu arada :heyo:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Tatlım korkulacak bir durum yok insallah merak etme, bildigim ultrason baz alınıyor...
bence hazırlıklarını tamamla biran once sen...........

Günaydın minnoşlar...Enkaz gibiyim her yanım ağrıyor bugün çok konuşamayabilirim :D

gecmiş olsun tatlım.......

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

ayy nazo maşallah varya sana nasıl hemen alışmışsn:(ben kendimde o potansiyeli görmüyorum ama biliyormusun resmen anneme güveniyorum yazık ben öyle dedikçe kadında panikliyor:(:(sanki altını temizleyemezmişim gibi geliyor bacakları kırılır gibi ayyy hele o üstünü giydirme olayı yokmu tamamen bende psikolojik savaş gibi sanki giydirirken boğacakmışım gibi daralıyorum düşünürken allah sonumu hayır etsin valla

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
sat ı baz alıcan bence.bebeğin 1 hafta önde olması erken doğum belirtisi değil arkadaslar yani onla alakası yok.sen niye korktun.korkma canım ya olmaz bi anamoli falan allah korusun.

geçmiş olsunn dünürüm...dikkat et kendinee..izin al eve git imkanın varsa yat bi güzel.

Sağol dünürüm ama imkanım yok :( Ay bi de eve gidince yatamıyorum rahat batıyor kendimi temizliğe veriyom :D
Evet Sat baz alınmalı ama aile hekimliğindeki ebe bana 1 hafta önde gidiyorsa 1 hafta önce doğabilir dediydi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Kuşum anomali olduğunu hiç zannetmiyorum ben 34. haftanda bebeğin 35+6 çıkmasının tek sebebi bebeğin iri olması.Ki muhtemelen hafta ortalamasını artıran da kilosu.
AC’si (karın çapı) büyük çıkınca tüm diğer ölçüleri etkileyip gününü ileri atmıştır.
Günü doktorun ölçümlerine göre ultrasonun aldığı ortalama belirliyor çünkü.
Eğer bebeğinde herhangi bir sıkıntı olsa mutlaka senden ileri detay inceleme istenirdi.
Zaten bebeğinde bi anomali olduğunda farklı belirtiler de oluyor, mesela plasentada kireçlenme, yaşlanma filan gibi.
Yada baş, karın, bacak boyu ölçülerinde aşırı tutarsızlıklar gibi.
Amniyon sıvısında, kordonda problemler gibi.
Doktorun sana bi sorun söylemediyse bebek sadece kilolu bana sorarsan.
Ultrasonu mu baz alacağız, SAT’ı mı. Bence SAT’ı.
Ama iri bebek SAT’a göre erken doğumu tetiklermi, onu tam bilemiyorum. Ölçüler arttıkça, baskı artabilir belki.
Sancı, açılma vs. yönünden.Ama ne olur 40ta değil de 38de doğurursun ki, zaten o da bebeğin termi.
34ten sonrası erken doğum olarak adlandırılmıyor.
NST’de düzensiz sancılara müdahale edilebiliyor sanırım. Düzenli olmadıkça problem yok diye biliyorum.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
benim de önde, dr normalin üstünde normal bir bebek diyor :D

günaydınlar bu arada :heyo:

günaydın. ahahahaha o ne demek ya? normalin üstünde normal? benim dr. da maşallah maşallah iri iri maşallah deyip duruyor.

dedim; ulan bı bak bana. boy 1.60 cüceden halliceym. o bebek nasıl çıkacak ordan habern var mı senin dedim. anca konuşun dedim. anca dedim lak lak.

içimden ama :)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ayy nazo maşallah varya sana nasıl hemen alışmışsn:(ben kendimde o potansiyeli görmüyorum ama biliyormusun resmen anneme güveniyorum yazık ben öyle dedikçe kadında panikliyor:(:(sanki altını temizleyemezmişim gibi geliyor bacakları kırılır gibi ayyy hele o üstünü giydirme olayı yokmu tamamen bende psikolojik savaş gibi sanki giydirirken boğacakmışım gibi daralıyorum düşünürken allah sonumu hayır etsin valla

ben de anneme güveniyorum ama o da panikte, nasıl yapacaz diyoo, tabi kaç sene olmuş o da kayınvalideme güveniyor galiba o yeni büyüttü deneyimli diye :dislek:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

yaparsın balımm.kırsaldaki cocuk yasta anne olan kadınları düşün bişey bilmeden onlar büyütebilmişse giydirebilmişse biz alasını yaparız bee..:evet: bak cok ilginç ben halen baska yenidoğmuş bebeği tutamam tutarsamda cok tedirgin olurum.ama kendinin ki öle olmuyor işte içgüdüsel olarak doğduğu andan itibaren neresinden tutcagını nasıl giydireceğini biliveriyosun sanki.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar