sana anlattım ya sabah o iş.

( ultrasonu mu baz alacam sat'ı mı? babuş bilir du sorayım.
görmedim bebişim pardon. ya dün kontrolüm vardı herzamanki gibi kan yine eksik ve idrarda iltihap var. onları takmıyom ama ultrasonda bebeğin ölçümleri 35+6 çıktı. halbukisi ben bugun 34 haftama girdim... bebek değil doğuştan liseli bu çocuk ya

çok korkuyorum bi anamoli olacak diye

olabilir mi. doktora da soramadım unuttum soracaklarımı hep.
bi de nst'de düzensiz sancılarım çıktı.
hangisini baz alacağım ben? sat mı ultrason mu?
Kuşum anomali olduğunu hiç zannetmiyorum ben 34. haftanda bebeğin 35+6 çıkmasının tek sebebi bebeğin iri olması.Ki muhtemelen hafta ortalamasını artıran da kilosu.
AC’si (karın çapı) büyük çıkınca tüm diğer ölçüleri etkileyip gününü ileri atmıştır.
Günü doktorun ölçümlerine göre ultrasonun aldığı ortalama belirliyor çünkü.
Eğer bebeğinde herhangi bir sıkıntı olsa mutlaka senden ileri detay inceleme istenirdi.
Zaten bebeğinde bi anomali olduğunda farklı belirtiler de oluyor, mesela plasentada kireçlenme, yaşlanma filan gibi.
Yada baş, karın, bacak boyu ölçülerinde aşırı tutarsızlıklar gibi.
Amniyon sıvısında, kordonda problemler gibi.
Doktorun sana bi sorun söylemediyse bebek sadece kilolu bana sorarsan.
Ultrasonu mu baz alacağız, SAT’ı mı. Bence SAT’ı.
Ama iri bebek SAT’a göre erken doğumu tetiklermi, onu tam bilemiyorum. Ölçüler arttıkça, baskı artabilir belki.
Sancı, açılma vs. yönünden.Ama ne olur 40ta değil de 38de doğurursun ki, zaten o da bebeğin termi.
34ten sonrası erken doğum olarak adlandırılmıyor.
NST’de düzensiz sancılara müdahale edilebiliyor sanırım. Düzenli olmadıkça problem yok diye biliyorum.