2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Doğumla ilgili gerçekler:

1.Gebelik hastalık değildir. Fizyolojik bir süreçtir.
2.Her doğumda epizyotomi gerekmez (ilk doğumda gebelerin sadece yüzde yirmisine epizyo açılmalıdır. Doktorunuza bu soruyu sorun. Eğer “ilk doğumda yırtılmaması için her gebeye yapılır” diyorsa durumu tekrar değerlendirin. İngiltere’de şu an her gebeye epizyo açan doktor yönetime hesap vermektedir)
3.Epidural anestezi kesinlikle fizyolojik değildir: Getirdikleri kadar götürdükleri de vardır.
4.Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur. (Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. Doğum dinamik bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.
5.Hastaneye doğum yapmak için yatan gebelerin doğurma oranı %90’dır.
6.Kordon dolanması çok nadiren sorun çıkarmaktadır. Yine su azalması çok nadiren görülen bir problemdir. Ultrasonda amnion sıvısı ölçülüp 2 santim kalana kadar doğum beklenebilir.
7.Dünyada sezaryen sonu ölüm oranı doğum sonu ölüm oranının dört katıdır.
8.İdrar kaçırma, cinsel ilişkide rahatsızlık gibi şikayetler normal doğum olmadan sezaryen doğumlarda da görülmektedir. Ve bu oranlar her iki grupta da düşüktür.
9.Oksitosin cinsel ilişki sırasında, emzirmede, aşık olunduğunda ve doğumda, özellikle de doğal doğumda yükselmektedir.
10.Doğum ile ilgili anlatılan hikâyelerin çoğu doğru olmayıp abartma içerir.
11.Doğum sırasında hidroterapi (Jakuzi içinde) epidurale yakın rahatlama vermektedir.
12.Sezaryen bir doğum yöntemi olmayıp anne ve bebeği acil bir durumdan kurtaran operasyondur.
Op. Dr. İbrahim Yanık

Benim doktorum gebelik bir hastalık halidir, fizyolojik bir yüktür diyor :acep:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
benimde canım çift kaşarlı ve salamlı tost istiyor madem istedi diyorum birde içibe mayanoz ve ketçap olsun ulen dedim nasılsa hayal ama demiiii tüm zararlıları doldurabilirim hayalimin içineee ohhhh mis gibide yiycen şimdi onu ağzının kenarından sağından solundan ketçaplar akıcak kaşar uzayıp uzayıp seni uyuz etcek ama genede ohhh mis yiycennnn

ayyyhhhh benimde cnmm istedii.. acaba iyi pişirtipp yesemm mii.. bakk cok fenaa oldummmm.. 7 ayda asermedigimi 1 haftada aserdimm heee:kahkaha: istiyorumm istiyorummmmmmmmm bananeeeeeee:acep:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benimm kitabımda öyle diyo:D

Hastalıktır diyo dime, bence de :)

Babuşun sorulardan dolayı karıştırmış o bence sorunun cevabı :D Kadıncağızın beyin çorba oldu tabisi :kahkaha: Koordinatları felan karıştı :D

O da muhtemel de ama bence de bi hastalık hali hacılar, bana da mantıklı geliyo.
Gestasyonel diyabet= gebelik şekeri.Bak adı üstünde :D
Preeklampsi=Gebelik zehirlenmesi. Al bi daha :D
Daha büsürü var :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
neysee ben cıkayım yinee. kalkayımm yerimden dee bi corba yapayımm kocama. mercimek yemegimiz var.. accık da pilav yapıcaktım ama dün yememe ragmenn makarna yapmaya karar verdim yine. :zonk: aksam kociş maca gitcek bende kaynanama gideyim. görümcemle iki lafın belini kırarımm. kaynanam da persembe ameliyat olcak bu arada.. ameliyat kolaymıss yatmıcakmıs bile olaganüstü bişi olmassa. ama patolojiden korkuyo bizimkiler. hayırlısı artık. hadi öpt siziii.. :vecihi:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
ayyyhhhh benimde cnmm istedii.. acaba iyi pişirtipp yesemm mii.. bakk cok fenaa oldummmm.. 7 ayda asermedigimi 1 haftada aserdimm heee:kahkaha: istiyorumm istiyorummmmmmmmm bananeeeeeee:acep:

ana avratları ayaklandırdım iyimi tüm topik günaha girip zararlı olan tosttan yiycez sanırsam ..azo kız sen tepki vermedin neden aceba??:):)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
neysee ben cıkayım yinee. kalkayımm yerimden dee bi corba yapayımm kocama. mercimek yemegimiz var.. accık da pilav yapıcaktım ama dün yememe ragmenn makarna yapmaya karar verdim yine. :zonk: aksam kociş maca gitcek bende kaynanama gideyim. görümcemle iki lafın belini kırarımm. kaynanam da persembe ameliyat olcak bu arada.. ameliyat kolaymıss yatmıcakmıs bile olaganüstü bişi olmassa. ama patolojiden korkuyo bizimkiler. hayırlısı artık. hadi öpt siziii.. :vecihi:

Hayırlı haberler alırsınız inşallah canım.
Kolay gelsin...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
buu nee kızzzz allah seniiiiii :kahkaha::kahkaha::kahkaha::kahkaha:

inme inmee bosverr ne kaldırcan totoyuu 3 kat asagı incen.. en iyisii bi kurban bulmakk.. duygu sömürüsü yapıpp onu asagı göndermek:D bak bana degil 3 katt 5 adım ötede mutfak ama kalkmıyorum yermdenn.. kolluyorum ne zamann kocişş kalksaaa arkasındann aaaassssskkkıımmmm diye bagırıyorumm.. o da söyle ne istiyosun gene yeme artık diyo:zonk:

Kalbim Seni Seçti dizisinden bi replik :D

- çıkmamm Aylin teyzeeeee Kaan gelmeden doğumhaneye çıkmam
-kızım burda mı doğurcaksın
- yok yok ben sıkarım kendimi doğurmam
odaya alınır çığlık çığlığa bağırmaktadır
- Kaan nerdeeeeee
- Hadi annecim ağzından nefes ver ağzından nefes verr
- Ben Kaan gelmeden nefes alıp vermemmm
- Annecim güzel kızım Kaan gelse o mu doğurtcak seniii
Ağlayarak ve tepişerek
- Yaaa baneeneeee yaaa Kaan nerde Kaaannn nerdeeeeee
O sırada Kaan kan ter içinde koşaraktan odaya girer
- Ya nerdesin sennnn saatlerdir seni bekliyorum doğurmuyorummm çabuk çık dışarıııııııııııı
Kaan eblek eblek bakariken
- ya çıksana dışarıııııııııııııııı
sonra Kaan odadan dışarı çıkarılmaya yöneltilir
Karı iyice manyaklaşmıştır arkasından bağırır
- ya bi de gidiyooo yaaaa baksanıza şuna gidiyooooo gel öp beni hadiiiiiii
aradan zaman geçer
hemşüre çıkar
ve
- tebrik ederimm nurtopu gibi bi oğlunuzz olduuuu

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Destekli emzirme sütyeni buldum.

nerden buldun?

gelmiyormusss:acep: haftalıkmıss nöbetler. o gece kim nöbetciyse o geliyormus.. daha dr la konusmadım ama herkes aynı seyi söylüyorr. sabah 8 i bulsam sorun yok. mesai baslıyo:D rüsvet mi teklif etsekk.. ayy dilek cadısında dogurmak istemiyorum :zonk:

hakan da iyidir, korkma ondan.

kızlar şimdi kendime meyve tabağı hazırladım

3 elma
1 armut
1 muz
2 mandalina

nasıl :D

maşallah, ben bi tane elma yedim az önce, kesti beni. gerçi sabahtan beri yemediğim şey kalmadı ama bu kadar meyveyi aynı anda götüremem yani :durbun:

DOĞUM ESNASINDA KORKARIM Kİ NUTELLA YIYECEM BEN. evet şimdi karar verdim.

ohh oh, afiyet olsun :)

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Babuşun sorulardan dolayı karıştırmış o bence sorunun cevabı :D Kadıncağızın beyin çorba oldu tabisi :kahkaha: Koordinatları felan karıştı :D

kesin kesin. hatunda kafa makine gibi çalışıyo. kadın ardı arkası gelmeyen sorularda yaktı devreleri işte.

benimm kitabımda öyle diyo:D

kafayı yemiş o kitap. yak sen o kitabı.

hamileyiz kızlar hasta değiliz biz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar