2012 Şubat Anneleri

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
kızlar az önce başıma neler geldi..sizle konuştuktan sonnra dışarı çıkıp bişeyler alıyım dedimm...tam hastanenin önünden geçerken Allahtan hastanenin acil girişinin önündeydim birden gözlerim karardı kulaklarım tıkandı ve bayıldımm..hemen serum felan werdiler tansiyonum düşmüş eşimi aradım kendime gelince o geldi hemen çok fenalaştım allahtan şuan iiyimmm..Allah kimseye yaşatmasın hamileyim ben diee sayıklıoumuşum ilaç wermesinler die doktor dedii çıkarken onlarda allahtan boş serum wermişlerr..şimdi yatıoumm

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
benim de son zamanlarda gazım çok
bi de benim şeyim ağrıyo resmen ya haftlardır
ama kasık ağrısı yok şükür
3 aralık'ta da ilk randevum üf
2 haftada bire ne zaman düşcez yaaa
5 hafta dile kolay

heh o şeyin ağrıması gibi bişi de var. böyle şiş gibi hissediyordum. aşağı baskı var gibi. varmış ya zaten işte :deli:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
geçen seferki kaçlıktı ? şeker yüklemen ?

75 likti yine :)

Simuşcum yazdıklarını okuyunca, daha şekerim 170 çıktı kısmına gelmeden, aha şekeri yükselmiş kesin dedim belirtilere bakarak.Ben de artık hemen anlıyorum şekerimin ne zaman yükseldiğini.Yalnız sadece açlık ve tokluk şekerine bakarak olmaz,şeker hastalığında tam teşhis yükleme ile konur doktorun doğru yönlendirmiş bence.
Ama tabi bu 170 çıkan değer ne zaman bakıldı o da önemli.Eğer üzerinden en az bir saat geçtiyse o zaman şekerin yükseldi denebilir.Ama eğer tatlıyı yer yemez bakıldıysa yükselmesi normal, bir saat içerisinde tekrar düşüş gösterecektir.
Bir diğer husus da gebelerde tokluk şekeri aslında 2.saat ölçülür ve 120 civarlarında olması beklenir.
Aslolan 2.saattir. Bir de şekerin 200ü geçmediği sürece çok endişelenme.Bazı gebelerde normal şeker düzeylerine inmek mümkün olmayabiliyor ve gebelerde şeker ölçümü yaparken normal şeker hastalarıyla kıyaslamamak ve onlardan beklenen performansı beklememek lazımdır.
Biliyosun ben de şekerden muzdaribim, bana gestasyonel diyabet teşhisi kondu ve bırak tatlı yemeyi listemde yazılana ilave olarak bir tabak daha sebze yemeği yesem yada azıcık turşu vs.yesem şekerim 170ler civarına zaten çıkıyor ilk saatte...Korkma derim ben nacizane tecrübelerime dayanarak,ama 75 gramı tekrar yükletmekte fayda var.Eğer sınırda yada sınırın üstünde çıkarsa bi şeker ölçüm aleti edin derim.
Çok geçmiş olsun...

Tatlım, bana da doktorum diyetle halletmeye çalışalım, 1 ay deneyelim demişti. Ama görünen o ki bu gidişle insülini alıcam mecburen, zira 170 çıkan tokluk şekeri yemekten 2 hatta 2,5 saat sonrasıydı... Zaten yarın tekrar hastaneye gidicem bakalım ne çıkacak...

Tansel'cim o misafirleri bir daha evine alma derim. Ne yazık ki var öyle düşüncesiz tipler. Ben evi an itibariyle kapattım. Hele böyle yemekti, ağırlamaktı kusura bakmasın kimse valla. Şu dakkadan sonra onlar beni ağırlasınlar artık.

_HaYaTiM_, kayınvalidene de çok geçmiş olsun tatlım. Ameliyat olmayı kabul etmesine de, kolay yerde olmalaına da sevindim. Allah onun da sizlerin de yardımcısı olsun inşallah...

merhaba kızlar,

cumartesi kontrolüm vardı biliyorsunuz. ağrılarımı söyledim doktoruma. ne yazıkki nst'de sancılarım çıktı. hastaneye yatırdı. bu sabah çıktım. Rabbim bir daha yaşatmasın, çok korktum. umarım sizde herşey yolundadır...

Çok çok geçmiş olsun canım. Sen artık işe falan gitme, kendini de hiçbirşey için strese sokma. Uzan bir koltuğa, kaldır ayakalarını da havaya, aç tv de kafa çalıştırmayı gerektirmeyen programları tv izle, kitap-dergi oku. Kötü de düşünme. Herşeyin zamanlı ve güzel olacağını düşün inşallah öyle de olsun... :)

Bu arada herkeslere selamlar kızlar, kısa bir giriş şansım oldu siteye. Hem geçmişe bakayım şöyle bi hem de selam vereyim istedim

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
kızlar az önce başıma neler geldi..sizle konuştuktan sonnra dışarı çıkıp bişeyler alıyım dedimm...tam hastanenin önünden geçerken Allahtan hastanenin acil girişinin önündeydim birden gözlerim karardı kulaklarım tıkandı ve bayıldımm..hemen serum felan werdiler tansiyonum düşmüş eşimi aradım kendime gelince o geldi hemen çok fenalaştım allahtan şuan iiyimmm..Allah kimseye yaşatmasın hamileyim ben diee sayıklıoumuşum ilaç wermesinler die doktor dedii çıkarken onlarda allahtan boş serum wermişlerr..şimdi yatıoumm

geçmiş olsun canım. Allah korumuş, tam yerinde olmuş. dinlen sen de, kalkma ayağa bir süre. tek başına da kalma...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

aa canım geçmiş olsun yaaa Allah korumuş
ablam da bi kere hamileyken sokakta bayılmıştı
bi daha olmaz inşallah dikkat et kendine

heh o şeyin ağrıması gibi bişi de var. böyle şiş gibi hissediyordum. aşağı baskı var gibi. varmış ya zaten işte :deli:

ee benim gitmem için bi sebep var mı acaba bilemedim

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
aynen bblau gibiyim ben de. 6 yıllık evliyim, ama yüzüne ya bir ya iki kez anne demişimdir o da kısık sesle, o bana sürekli kızım der ama benim diyememe hiç de bişey demez sağolsun.

beşiğin hayırlı olsun ecrin, güle güle kullanın.
benim dr hiç 4 boyutlu lafı etmedi, ayrıntılıyı da dışarda yaptırtmıştı zaten. ilk başlarda özel bir dr a daha gidiyordum orada görüyordum 4 boyutlu ama 2 aydır gitmiyorum.

çok geçmiş olsun, sonrasını da okudum raporluymuşsun, aman dinlen, yorma kendini. maşallah bebişine de.

kapı süsünü çok beğendim ama şekerler ne bileyim daha güzelini bulabilirsin bence. naçizane fikrim. :panter:

teşekkür ederm cnm şekerlere gelince aslında alternatifim çok ama kafam karışık???
şunlar var alternatifleirmin arasında
di-HM1D.jpg

di-I65L.jpg

di-JJ6X.jpg

di-RYLC.jpg

di-Z41I.jpg

bunlar varr ama halen karar veremedim

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
hosbulduk canumm... :teselli:
bana 1-2 gundur boyle bıcak saplama gibi seyler oluyor ama cok uzun surmuyor, oyle biseylermi oluyo acabaaaa?:acep::acep:

Hiç bilmiyorum ki tırstım şimdi biz ayırt edemicez sanırım yalancı kasılmaları :acep:

Ayyy canım geçmiş olsun, kızlar daha yalnız gitmeyelim bi yerlere ne olacağı belli olmuyor, korktum ben ya..Allah korusun sert zemine düşeriz felan..
Şimdi nasılsın?Allahtan hastane önünde olmuş olay.

Ay bende de baskı var, bende nstye bağlansam mı tırstım şimdi:acep:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
benim de son zamanlarda gazım çok
bi de benim şeyim ağrıyo resmen ya haftlardır
ama kasık ağrısı yok şükür
3 aralık'ta da ilk randevum üf
2 haftada bire ne zaman düşcez yaaa
5 hafta dile kolay

hmm..gecmiş olsun seker.. benide 2 haftada bire basattı artık.....

hoşgeldin canım. yataktan çıkmıycam artık. sağol güzel dileklerin için...
canım ya ...neyseki annecin geliyormus yanına....

cok gecmiş olsun demet... yanında birileri var mı? neyseki hastanede olmus hicdegilse..

ya nazar mı degiyor boyle nedir? yada normal mi bunlar?

ya bu dediklerin bende de var gibi geliyo bana sen boyle dedikce........ yatıp dinlenicez demek ki bol bol...

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

ayyy geçmiş olsun canım yaa bugün neden böyle oldu 2dir bu tür haber alıyoruz inşallah en kolay şekilde atlatmışsındır canım yaa ve tekraraı asla olmaz dikkat et kendine

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
en son 27+0da gittim
32+0da 3 aralık'ta gel hem 32,hafta raporunu yazarım dedi

bu kontrolde artar o zaman cnm. ohh izne de cıkıcann mis gibi. ayy saka maka yolunn sonuna yaklastıkkk ne garipp:zonk: bugün ultrasnda kıza bakarken aklıma geldi. ilk gördügümde aynı hamsiye benziyodu. dr keseyi zar zorr bulmustu bebek yok 10 gün sonra gel demişti. tam kapatırkenn pıt diye keseninn ortasında belirivermiştii. resmen hamsiydii yaa kuyrugu bilem vardı:D simdi kocaman oldu ekrana sıgmıyo dil cıkarıyo kuzucum.. ayyy duygulandımmm:gitme::gulbis:

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
saolun kızlar şimdi iiyim allahtan siz siz olun çok fazla tek başınıza çıkmayın artık...çok fena bişeyyy

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
sancı yoktu tatlım. böyle otururken, kalkarken, uzanırken, veye yataktan doğrulurken, hatta yürürken tuhaf ağrılarım oluyordu kasık ve bacak çevremde. onu söyledim. idrarda yanma var mı dedi? yok dedim. bağırsaklarda hareket var mı dedi? gerçekten karnım ağrımıştı 2 kere ama çok şiddetli bir okulda biri evde gece uykumda, ishal gibiydim son zamanlarda, ve gazım çoktu. nst'ye bir sokalım seni dedi. sonuç bu işte... nst'ye ne tekmeler attı, kalp atışlarını nasıl kaçırdı bir bilseniz. benim bu oğlanla işim var kızlar. zıpır olacak kesin. hemşireler hemen tanıyı koydu :hihi:

Anaaaaaaaaam bunlardan bende de var :iyyyy: Geçen haftam çok stresli geçti ben ona bağladım gerçi, hayırlısı Allahtan...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine o bana çok oluyo allahtan ki hep evdeyken yolda başıma bişi gelmedi doktorada hiç tek gitmiyorum bu yüzden kan şekerim düşük benimde yanında şeker çikolata bişi taşı

aynen güselim bebek tam şeyimin üstünden tepikliyo mu elimi bilemedim canımı yakıyo ve hamile kaldığım günden beri wcyeçıkamayan ben şimdi wcden çıkamıyorum ne olcek bu halim bilemiyorum hep isal gibiyim ama 2 gündür karın ağrısıyla beraber böle midemde bulanıyo üşüttüm mü dedim bi arada ben onemsiyim bu işi korkuttun benide kız rabbim hepimizi korusun zamanında doğum yapalım inşallah

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
kızlar ortalığı telaşa verdim gibi oldu. özrü dilerim. sakin olun. yalancı kasılmalar olacak elbette. benim nst'de sancılarım çıktı. belki de tesadufi oldu. bilemiyorum. sizin kuzucuklar uslu maşallah... :sirin:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
eneeeeeeeee bende korktum benim kızda kaç gündür rahmimin biraz üstünde tepiniyor sanki tırmalıyor gibi orayı aşağımı inmiş demek oluyor yani bende korktum haa şimdi:acep:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
75 likti yine :)
Tatlım, bana da doktorum diyetle halletmeye çalışalım, 1 ay deneyelim demişti. Ama görünen o ki bu gidişle insülini alıcam mecburen, zira 170 çıkan tokluk şekeri yemekten 2 hatta 2,5 saat sonrasıydı... Zaten yarın tekrar hastaneye gidicem bakalım ne çıkacak...

Bu arada herkeslere selamlar kızlar, kısa bir giriş şansım oldu siteye. Hem geçmişe bakayım şöyle bi hem de selam vereyim istedim

merhaba canım.. hosgeldin...
gecmiş olsun ben gormemiştim seker sonuclarını... yemene icmene dikkat aman ha tatlım.. yarın ki sonuclarını da yaz bizlere....
ya boyle zaman yaklaştıkca da başka bi tuhaf oluyor insan...........

teşekkür ederm cnm şekerlere gelince aslında alternatifim çok ama kafam karışık???
şunlar var alternatifleirmin arasında

di-JJ6X.jpg

bunlar varr ama halen karar veremedim

hepsi cici tabii ki benim en cok leylekli olan hosuma gitti.........
Hiç bilmiyorum ki tırstım şimdi biz ayırt edemicez sanırım yalancı kasılmaları :acep:
Ay bende de baskı var, bende nstye bağlansam mı tırstım şimdi:acep:
iste aynen tatlım...
azoscumm sakın işyerinde cok yorma kendini aman diyimmmmmm...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar