cnmm benim senden kücükk dr beni 2 haftada bire cıkardı..:acep: sorsaydın keske
en son 27+0da gittim
32+0da 3 aralık'ta gel hem 32,hafta raporunu yazarım dedi
cnmm benim senden kücükk dr beni 2 haftada bire cıkardı..:acep: sorsaydın keske
benim de son zamanlarda gazım çok
bi de benim şeyim ağrıyo resmen ya haftlardır
ama kasık ağrısı yok şükür
3 aralık'ta da ilk randevum üf
2 haftada bire ne zaman düşcez yaaa
5 hafta dile kolay
geçen seferki kaçlıktı ? şeker yüklemen ?
Simuşcum yazdıklarını okuyunca, daha şekerim 170 çıktı kısmına gelmeden, aha şekeri yükselmiş kesin dedim belirtilere bakarak.Ben de artık hemen anlıyorum şekerimin ne zaman yükseldiğini.Yalnız sadece açlık ve tokluk şekerine bakarak olmaz,şeker hastalığında tam teşhis yükleme ile konur doktorun doğru yönlendirmiş bence.
Ama tabi bu 170 çıkan değer ne zaman bakıldı o da önemli.Eğer üzerinden en az bir saat geçtiyse o zaman şekerin yükseldi denebilir.Ama eğer tatlıyı yer yemez bakıldıysa yükselmesi normal, bir saat içerisinde tekrar düşüş gösterecektir.
Bir diğer husus da gebelerde tokluk şekeri aslında 2.saat ölçülür ve 120 civarlarında olması beklenir.
Aslolan 2.saattir. Bir de şekerin 200ü geçmediği sürece çok endişelenme.Bazı gebelerde normal şeker düzeylerine inmek mümkün olmayabiliyor ve gebelerde şeker ölçümü yaparken normal şeker hastalarıyla kıyaslamamak ve onlardan beklenen performansı beklememek lazımdır.
Biliyosun ben de şekerden muzdaribim, bana gestasyonel diyabet teşhisi kondu ve bırak tatlı yemeyi listemde yazılana ilave olarak bir tabak daha sebze yemeği yesem yada azıcık turşu vs.yesem şekerim 170ler civarına zaten çıkıyor ilk saatte...Korkma derim ben nacizane tecrübelerime dayanarak,ama 75 gramı tekrar yükletmekte fayda var.Eğer sınırda yada sınırın üstünde çıkarsa bi şeker ölçüm aleti edin derim.
Çok geçmiş olsun...
merhaba kızlar,
cumartesi kontrolüm vardı biliyorsunuz. ağrılarımı söyledim doktoruma. ne yazıkki nst'de sancılarım çıktı. hastaneye yatırdı. bu sabah çıktım. Rabbim bir daha yaşatmasın, çok korktum. umarım sizde herşey yolundadır...
seninle aynı gidiyoruz, 64 le hamile kaldım ve 73 üm, ama benim dr daha kiloyla ilgili tek kelime etmediky:
kızlar az önce başıma neler geldi..sizle konuştuktan sonnra dışarı çıkıp bişeyler alıyım dedimm...tam hastanenin önünden geçerken Allahtan hastanenin acil girişinin önündeydim birden gözlerim karardı kulaklarım tıkandı ve bayıldımm..hemen serum felan werdiler tansiyonum düşmüş eşimi aradım kendime gelince o geldi hemen çok fenalaştım allahtan şuan iiyimmm..Allah kimseye yaşatmasın hamileyim ben diee sayıklıoumuşum ilaç wermesinler die doktor dedii çıkarken onlarda allahtan boş serum wermişlerr..şimdi yatıoumm
kızlar az önce başıma neler geldi..sizle konuştuktan sonnra dışarı çıkıp bişeyler alıyım dedimm...tam hastanenin önünden geçerken Allahtan hastanenin acil girişinin önündeydim birden gözlerim karardı kulaklarım tıkandı ve bayıldımm..hemen serum felan werdiler tansiyonum düşmüş eşimi aradım kendime gelince o geldi hemen çok fenalaştım allahtan şuan iiyimmm..Allah kimseye yaşatmasın hamileyim ben diee sayıklıoumuşum ilaç wermesinler die doktor dedii çıkarken onlarda allahtan boş serum wermişlerr..şimdi yatıoumm
heh o şeyin ağrıması gibi bişi de var. böyle şiş gibi hissediyordum. aşağı baskı var gibi. varmış ya zaten işte :deli:
aynen bblau gibiyim ben de. 6 yıllık evliyim, ama yüzüne ya bir ya iki kez anne demişimdir o da kısık sesle, o bana sürekli kızım der ama benim diyememe hiç de bişey demez sağolsun.
beşiğin hayırlı olsun ecrin, güle güle kullanın.
benim dr hiç 4 boyutlu lafı etmedi, ayrıntılıyı da dışarda yaptırtmıştı zaten. ilk başlarda özel bir dr a daha gidiyordum orada görüyordum 4 boyutlu ama 2 aydır gitmiyorum.
çok geçmiş olsun, sonrasını da okudum raporluymuşsun, aman dinlen, yorma kendini. maşallah bebişine de.
kapı süsünü çok beğendim ama şekerler ne bileyim daha güzelini bulabilirsin bence. naçizane fikrim.
hosbulduk canumm... :teselli:
bana 1-2 gundur boyle bıcak saplama gibi seyler oluyor ama cok uzun surmuyor, oyle biseylermi oluyo acabaaaa?:acep::acep:
heh o şeyin ağrıması gibi bişi de var. böyle şiş gibi hissediyordum. aşağı baskı var gibi. varmış ya zaten işte :deli:
teşekkür ederm cnm şekerlere gelince aslında alternatifim çok ama kafam karışık???
şunlar var alternatifleirmin arasında
bunlar varr ama halen karar veremedim
benim de son zamanlarda gazım çok
bi de benim şeyim ağrıyo resmen ya haftlardır
ama kasık ağrısı yok şükür
3 aralık'ta da ilk randevum üf
2 haftada bire ne zaman düşcez yaaa
5 hafta dile kolay
canım ya ...neyseki annecin geliyormus yanına....hoşgeldin canım. yataktan çıkmıycam artık. sağol güzel dileklerin için...
en son 27+0da gittim
32+0da 3 aralık'ta gel hem 32,hafta raporunu yazarım dedi
sancı yoktu tatlım. böyle otururken, kalkarken, uzanırken, veye yataktan doğrulurken, hatta yürürken tuhaf ağrılarım oluyordu kasık ve bacak çevremde. onu söyledim. idrarda yanma var mı dedi? yok dedim. bağırsaklarda hareket var mı dedi? gerçekten karnım ağrımıştı 2 kere ama çok şiddetli bir okulda biri evde gece uykumda, ishal gibiydim son zamanlarda, ve gazım çoktu. nst'ye bir sokalım seni dedi. sonuç bu işte... nst'ye ne tekmeler attı, kalp atışlarını nasıl kaçırdı bir bilseniz. benim bu oğlanla işim var kızlar. zıpır olacak kesin. hemşireler hemen tanıyı koydu
canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine o bana çok oluyo allahtan ki hep evdeyken yolda başıma bişi gelmedi doktorada hiç tek gitmiyorum bu yüzden kan şekerim düşük benimde yanında şeker çikolata bişi taşıkızlar az önce başıma neler geldi..sizle konuştuktan sonnra dışarı çıkıp bişeyler alıyım dedimm...tam hastanenin önünden geçerken Allahtan hastanenin acil girişinin önündeydim birden gözlerim karardı kulaklarım tıkandı ve bayıldımm..hemen serum felan werdiler tansiyonum düşmüş eşimi aradım kendime gelince o geldi hemen çok fenalaştım allahtan şuan iiyimmm..Allah kimseye yaşatmasın hamileyim ben diee sayıklıoumuşum ilaç wermesinler die doktor dedii çıkarken onlarda allahtan boş serum wermişlerr..şimdi yatıoumm
75 likti yine
Tatlım, bana da doktorum diyetle halletmeye çalışalım, 1 ay deneyelim demişti. Ama görünen o ki bu gidişle insülini alıcam mecburen, zira 170 çıkan tokluk şekeri yemekten 2 hatta 2,5 saat sonrasıydı... Zaten yarın tekrar hastaneye gidicem bakalım ne çıkacak...
Bu arada herkeslere selamlar kızlar, kısa bir giriş şansım oldu siteye. Hem geçmişe bakayım şöyle bi hem de selam vereyim istedim
teşekkür ederm cnm şekerlere gelince aslında alternatifim çok ama kafam karışık???
şunlar var alternatifleirmin arasında
bunlar varr ama halen karar veremedim
iste aynen tatlım...Hiç bilmiyorum ki tırstım şimdi biz ayırt edemicez sanırım yalancı kasılmaları :acep:
Ay bende de baskı var, bende nstye bağlansam mı tırstım şimdi:acep: